Koripallo.com

Susiladies - Latvia, Riika, harjoitusottelut 8.-9.8.2020

Viestejä
740
Klaukkalan olosuhteet ovat hienot. Arkadia-halli on upea (ainakin uusi ja iso). Koulujen salit, joissa olen Klaukkalassa käynyt ovat olleet kiiltäviä ja isoilla katsomoilla varustettuja. Hienoa kuulla, että Klaukkalasta on päästy maajoukkueeseen saakka viemään levypalloja Euroliigatähtien nenän edestä.

Pistetään veikkaus pystyyn:
Kuka on Riikassa Suomen nro. 1 (ja perustelut myös)?
Jatketaan veikkausta mikä on illan pelin lopputulos?
Oma veikkaus hattuvakiolla on ylioptimistisesti ja hyvällä puolustuksella Latvialle 70:45 Suomen 1:stä ei hajuakaan, entä muut veikkaajat?
 
Viestejä
2 534
Jatketaan veikkausta mikä on illan pelin lopputulos?
Oma veikkaus hattuvakiolla on ylioptimistisesti ja hyvällä puolustuksella Latvialle 70:45 Suomen 1:stä ei hajuakaan, entä muut veikkaajat?
Veikkaan 70-90 Suomelle. Lisäksi veikkaan, että Rokkanen saisi oman nro. 1 pelipaidan ylleen.
 
Viestejä
740
Yksittäisiin valintoihin voi sisältyä sattumia ja asioita, jotka eivät ole julkisia. Kritiikki pelaajia kohtaan on turhaa, koska he ovat nuoria ja hyvin lupaavia.

Tässä on muutamalla kirjoittajalla on ollut huoli, että maajoukkuetoimintaan vakiintuisi haitallisia käytäntöjä. Valmentajia ei pidä valita pelaajien mukaan eikä pelaajia valmentajien mukaan.

Kaikenlainen "hiekottaminen" pitää kytkeä pois. Enemmän koripalloa ja vähemmän politiikkaa. Please .... Suomen maajoukkue .... voittakaa se Latvia!
Ja nehän voitti. Meni oma veikkaus aika pieleen ja hyvä niin
 
Viestejä
2 534
Minua jännitti tämä naisten peli enemmän kuin miesten pelit, koska Suomen naiset tarvitsevat voittoja enemmän kuin miehet. Tyypillisessä Suomen joukkueessa pelaajat törmäilevät toisiinsa, menettävät pallon koheltamalla ja juoksevat paniikissa vastustajan pelaajia karkuun. Tämä perinteinen Suomi oli tunnistettavissa. Silti jotain on muuttunut.

Tavallisesti Suomen kokeneet pelaajat raahautuvat väsyneenä ja pää painuksissa vaihtoon vastustajan mankelin jälkeen. Tänään heillä oli vaihtopenkillä virkistävä rentoutumishetki. Huilin aikana junnuosasto kuroi eron umpeen ja kokeneet pääsivät jatkamaan kentälle taistelua tasatilanteesta.

Kokeneiden pelaajien ilme oli mahtava. Arvaan, että he miettivät "mistä näitä uusia pelaajia tulee". Latvialta puuttui varmasti paljon pelaajia, mutta kyllä heilläkin hyvä joukkue oli jalkeilla. Suomi tylsytti Latvian terävyyden pois. Suomi voitti tämän ottelun paremmalla fyysisellä kunnolla.

Sitten on tämä tapaus "kisaturisti" Tuomisto. Hän pelasi tulokkaaksi pisteiden valossa hyvin. Tulokkaiden pelaamisen taso tyypillisesti heilahtelee ottelusta toiseen. Nämä etä-Espoon (EBT:n) pelaajat ovat minulle hieman tuntemattomampia. En osaa arvioida oliko tämä peli Tuomistolle joko erittäin huono tai erittäin hyvä hänen tavalliseen tasoon verrattuna....

Aarnio pelasi ennakkoluulottomasti ja hän luo valtavaa painetta pallon ylöstuojalle. Kalinilla on vielä vähän arkuutta, mutta ehkä Espanjan liigan pelit häntä vielä karkaisevat. Agyei hallitsi odotetusti ilmatilaa. Tuo noin 17v Ollilainen on vähän kuin laittaisi Messin kentälle Huuhkajiin pelaamaan roskaminuutteja.

Lahtinen ja Rokkanen liikkuvat kentällä kuin kiskoilla. He pystyvät pitämään tasapainonsa pienistä töytäisyistä huolimatta. Äijänen oli korin alla kova. Kuier torjui heittoja ja katkasi syöttöjä. Lehtorannat olivat koko ajan vaarallisia. Koskimiehellä ei ollut paras pelipäivä, mutta jopa hänen perustekemisensä on Suomelle elintärkeää niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
688
Ensimmäinen puoliaika nähty latvia-suomesta tilanne 35-34 latvialle. Awak tehnyt 16 pistettä ja 9 levypalloa. Peluutuksesta en ymmärrä ollenkaan minkä takia Agyei ei saa enempää peliaikaa, hänellä oli selvästi nähtävä vaikutus kentälle päästyään ja +10 kertoo siitä. Suomi karkasi siinä kohtaa mutta kun vaihdot tehtiin niin tilanne kääntyi heti. Oikeasti urheilullinen pelaajatyyppi ja vaikka se osasto on hieman parempi nyt mitä ennen niin edelleen tuollaisia pelaajia tarvitaan lisää jotta kokonaistaso voisi parantua. Mutta kyllähän tämä käytännössä 1 pelaajan joukkue on kuten tiedetään, jotkut käyttäisi sitä paljon härskimmin hyökkäyssuuntaan mutta se muiden kokonaistason nosto on mitä myös tarvitaan. Valinnat ei varmasti ole aiemmin ollut kohdillaan.
 
Viestejä
209
Nyt nousee hattu kyllä tosi korkealle Susiladiesille ja valmennusjohdolle.

Kaksi todella kovaa voittoa, ja millaisella pelillä. Vauhdikasta, yritteliästä, urheilullista ja viihdyttävää.

Kyllä Kuier on huikea peluri. Mutta kyllä joukkueessa on muitakin erinomaisia tyyppejä ja urheilijoita.

Nimimerkkini on Susjengi-fani, mutta voisi olla myös Susiladies-fani.:)
 
Viestejä
1 501
Nimimerkkini on Susjengi-fani, mutta voisi olla myös Susiladies-fani.
Miten ois Susi*-fani?

Pakko olla samaa mieltä kehuistasi. Oli kyllä viihdyttävää seurattavaa. Oli intensiteetti kohdillaan. Molemmat joukkueet paransivat eilisestä huomattavasti.

Kolmannen jakson lopetus oli hieno, vaikkakin taisi tulla tuomarivirheen avustuksella. Joka tapauksessa upea buzzer beater.
 
Viestejä
2 534
Valmennus taisi peluuttaa niitä pelaajia tänään enemmän, jotka eivät eilen saaneet paljon vastuuta. Kalin ja Ollilainen saivat vastuuta, mutta he eivät tehneet ihan nappisuoritusta tänään. Latvia löysi toisessa erässä hopealuodin, joka oli 1 vs 1 pelaaminen ja Suomi oli ihan köysissä. Toisella puoliajalla Latvian kudit olivat jo loppu.

Olen mielestäni kehunut tätä naisten maajoukkuetta jo ihan tarpeeksi ja nyt on sen viiltävän kritiikin vuoro.....

Haukutaan aluksi vaikka Kuieria. Hän on todella huono vapaaheittäjä (noin 50%). En laskenut kuinka monta vapaaheittoa hän heitti näissä kahdessa ottelussa ohi, mutta ei kovin montaa, joten ehkä hän on sillä osa-alueella "vähän" kehittynyt.

Latvian puolustus pakotti Suomen vaikeisiin ratkaisuihin. Suomen heitot lähtivät silloin epätasapainosta ja hankalista kulmista. Rullalaudan päällä pitäisi aina olla tasapainossa. Epätasapainossa ja huonossa asennossa olevan pelaajan tulisi taistella päästäkseen mahdollisimman hyvään asentoon ja tasapainoon heittoa varten. Tämä on minun mielestä asia, jota Suomen pitäisi pyrkiä parantamaan. Lahtinen on tässä jo melko hyvä, mutta muut huonompia.

EDIT:
Kuier heitti vapaaheitot Latvia-otteluissa (12/14 86%). Vertailun vuoksi todettakoon, että WNBA:n keskiarvo lienee 80%....
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös