Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2014-2015

Status
Viestiketju on suljettu.
Viestejä
1 402
Koska Pyrintö tviittasi, että uutisia on tulossa lähiviikkoina (on se sitten ensi viikolla tai Juhannuksen jälkeen), niin polkaistaan nyt tämäkin keskustelu käyntiin.

Sopimuspelaajia on siis tässä vaiheessa Pekkola, Pete Heinonen, Vaenerberg sekä Kapteeni Lehto. Viime kauden tärkeimmistä suomalaisista ilman sopimusta ovat siis Palmi, Osku Heinonen(?) ja Nikkilä. Toivottavasti Palmin kanssa ei käy samoin kuin muiden viime aikojen lahjakkaimpien Pyrintö-lupausten Mattilan ja Cavenin kanssa, vaan hänet saataisiin kiinnitettyä joukkueeseen vielä läpimurtokauden jälkeenkin. Vaikka kiinnostus on varmasti herännyt muuallakin. Oskun hieno kausi päättyi valitettavasti polvivammaan Baltian liigan pelissä. Luulin, ettei Oskulla olisi sopparia ensi kaudeksi, mutta niin vain Pyrinnön sivuilla lukee, että sopimus kattaa tulevan kauden. Zeus taasen reenaa kesän MM-kisat tavoitteenaan, joten ehkäpä into riittää vielä yhden Korisliigakauden läpikäymiseen, avautui paikka Bilbaon koneeseen sitten tai ei.

Jotenkin uskon Poikolan ja Damonin finaalin jälkeisten kommenttien jälkeen, että molemmat mestaruuden pääarkkitehdit (muita mitenkään väheksymättä) jatkaisivat vielä joukkueessa.

Pyrintö on siitä harvinainen Korisliigaseura, että useat jenkit ovat viihtyneet täällä kautta pidempään. Entäs sitten Raymond ja Lewis? Molempien kanssa varmaankin on keskusteltu. BJ:n jatko olisi tietysti upea juttu, mutta en siihen hetkeäkään usko. Kahtena viime kautena mestaruuksia juhlinut Raymond oli Suomen sarjaan erinomaisen monipuolinen pelaaja. Euroura alkoi aikanaan Belgiasta ja Eurochallengesta ja taatusti jatkuu taas parempiin piireihin. Lewis on myös hyvä pelaaja, mutta kuitenkin helpommin korvattavissa. Pyrinnön viime kauden ulkkareista muuten ekana sopimuksen teki divarijoukkueen Anzuluni, joka jatkaa pelejään Saksan ProB:ssä.

Viimeksi joukkueeseen haalittiin muualla pelanneita tamperelaisia ( jälkikäteen arvioituna onnistunut ratkaisu). Nyt sellaisia ei taida free agentteina olla, joten mikähän lienee sapluuna nyt? Kuten tunnettua, niin Pyrsä ei liiemmin ole muualta kotimaisia pelaajia hankkinut. Eipä kotimaisia pelaajia enää hirveästi vapaana olekaan. Divarijoukkueesta voi tietysti nostaa pelureita edarin rotaatioon, mutta ei sieltä liigavalmista pelaajaa tarjolla ole. Muutenkin Pyrsän junnuikäluokissa on nyt muutaman vuoden gäppi ennen kuin potentiaalisempia pelaajia ehkä taas esiin nousee.

Summa summarum: kotimaisten osalta täytyy toivoa, että koko viime vuoden runko jatkaisi. Jollei sitten Hakasten taskussa muhi jotain yllätyskorttia.

Haastatteluissa pyrintöläiset ovat ilmoittaneet, että kv-pelien jatkaminen on tavoitteena. Voisin aika varmuudella veikata, että BBL on siinä tapauksessa tamperelaisten suunta. Itse en tykännyt suuresti viime kauden formaatista, joka yhdessä Korisliiga järkyttävän pelimäärän kanssa toi mukanaan liki 80 pelin kauden. Lisäksi tasoerot Pyrinnön lohkossa olivat turhan suuret. Toki muut lohkot olivat tasokkaampia. Baltian liigaa on joskus pelattu kahdella sarjatasolla. Siinä olisi hyvä keino vähentää sarjan ottelumäärää sekä vaikuttaa pelien tasoon. Liigaan vaikuttaa varmasti sekin, jos osa kärkiseuroista keskittyy enemmälti pelaamaan muita eurosarjoja.

Pyrintö ylsi mestaruuteen ja runkosarjan voittoennätykseen, vaikka pelaajamateriaali oli sarjan neljänneksi paras. Tuollaisen saavutuksen uusintaminen on tietysti erittäin vaikeaa. Katsotaan millaiseksi rosteri muodostuu ja tehdään loppukesällä tarkempia arvioita.
 
Viestejä
680
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Pitkäkänteisyydellä on päästy tähänkin saakka ja samalla kurssilla jatketaan. Runko samanan, niin Hakamettässä jatkuu finaalit ensi kaudellakin. Pieti, Lasse ja Artem jatkoon, niin Pantteri pysyy pesässään mihin se kuuluu eli Tampereella!
 
Viestejä
1 126
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Ei pysty nyt keskittymään tällaisiin, kun Junnu Lee on kuulemma lähellä Romanian mestaruutta!!!11!
 
Viestejä
1 126
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Hyvä homma, mutta kaikkein eniten odotan seuraavaa Kori-lehteä ja kahden aukeaman syväluotaavaa analyysiä Romanian pääsarjasta ja Junnu Leen roolista Ploiestin mestaruusjahdissa! :)
 
Viestejä
680
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Olen niin onnellinen, koska Meillä on omat junnut!

Topias Palmi, pelaaja joka on pelannut Pyrinnössä "kehdosta asti" ja pelaa edelleen. Voiko olla hienompaa samaistumisen kohdetta samoille omille junnuille, jota hän itse ollut ja joita on lukematon määrä juuri tälläkin hetkellä!

Arvostan Pyrinnön pitkäjänteisyyttä. Taisi Pietikin finaaleissa sanoa jotenkin näin, emme pelaa vain finaaleja vaan panostamme tulevaisuuteen samalla.

Tiedän ja ymmärrän, että kaikilla ei ole tähän mahdollisuutta johtuen kotikylän koosta ja siksi en halua heitä morkata olosuhteista joihin ei voi vaikuttaa.
Itsellä olisi kuitenkin haastavaa fanittaa "menestystä", joka täytyy joka kausi "ostaa" aina uudestaan ja uudestaan tietämättä onko jatkuvuutta tai ketä palkkasotureita saadaan olemaan "yhtä perhettä" kaudeksi tai pariksi.


Varmasti kaikilla on tavoitteena oman junnutuotannon kasvattaminen ja siitä propsit!

Ilman Pyrinnön tasoisia Kehitysseuroja ei ole myöskään Rahalla kasattuja palkkasoturijengejä.
 
Viestejä
407
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Syöttöonriski...kiitos ...en ole yksin ajatuksieni kanssa.
 
Viestejä
1 600
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Tuosta pitkäjänteisyydestä olisi paljon oppimista myös joillakin isoillakin paikkakunnilla. Helsinki, Turku...
Helsingin juniorit vaihtaa seuraa kaudesta toiseen. Ei omaa seuraa, ei pitkäjänteisyyttä, ei juuria... Ilmanko edustuskoripallo riutuu vuodesta toiseen. Pyrinnöstä vaan mallia.
 
Viestejä
144
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

gallup1 sanoi:
Tuosta pitkäjänteisyydestä olisi paljon oppimista myös joillakin isoillakin paikkakunnilla. Helsinki, Turku...
Helsingin juniorit vaihtaa seuraa kaudesta toiseen. Ei omaa seuraa, ei pitkäjänteisyyttä, ei juuria... Ilmanko edustuskoripallo riutuu vuodesta toiseen. Pyrinnöstä vaan mallia.
Helsinki, Turku.... HNMKY:n sivulta: LAPSET JA NUORET: "Helsingin NMKY:n tarjoaa monipuoliset HARRASTUSmahdollisuudet lapsille ja nuorille."
AIKUISET: "Helsingin NMKY:n tarjoaa monipuolisia HARRASTUSmahdollisuuksia aikuisille."
Edelleen KORIPALLO NAMIKASSA: "Seuran tavoitteena on tarjota kaikille halukkaille omia harrastamisen motiiveja vastaavaa toimintaa."
VISIO: "HNMKY:ssä on mahdollisuus kilpailla ja harrastaa koripalloa lapsesta senioriin."
Löysin ainoastaan VISIOSTA sanan "kilpailla" mutta ilman todellista tahtoa ja rahallista panostusta on vaikeaa yhdistää Namikoja toimintaan, jossa tavoitteena on Korisliiga. Mielenkiintoista olisi kuulla miten Lahdessa ovat tämän mahdollistaneet?
 
Viestejä
680
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Toi juttu menee syvälle tunteisiin. Pyrintö ansaitsee jo pelkästään näillä konsepteilla Kultaa.
 
Viestejä
109
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

hapanderos sanoi:
Omasta mielestäni tässä Pietin harrastamassa "avoimilla korteilla pelaamisessa" on jotain todella hyvää ja lumoavaa. Kyse ei ole mistään petterisihvosmaisesta mukatärkeästä paskanjauhannasta vaan asioista pyritään selkeästi kertomaan tavalla, jonka avustuksella niin laji-ihmiset kuin maallikotkin pystyvät astumaan syvemmälle lajiimme ja sen luonteen monisäikeisiin syövereihin. Kyllähän tämänkaltaiset kirjoitelmat varmasti edistävät osaltaan koripallotietämyksen tason nousua, joka puolestaan ruokkii lajin kokonaisvaltaista kehittymistä.

Tekstistä suorastaan paistaa Pietin tolkullisuus. Aika vaikea kuvitella, että Korisliigassa olisi yksikin seurapomo, joka ei kelpuuttaisi tuollaista visionääriä mukaan tiimiinsä sekä kipparoimaan edustusjoukkuetta että auttamaan organisaation laaja-alaisessa kehittämisessä osaamallaan tavalla. Moni saattaa olla tästä eri mieltä, mutta mielestäni tämän kevään finaalisarja oli paraatiesitys siitä, miten valmentamisessa ja joukkueen luotsaamisessa ei nykyään riitä pelkästään lajin teknisten yksityiskohtien täydellinen käytännöllinen ja teoreettinen hallitseminen jos lukuisat muut valmentamisen osatekijät laahaavat kilometritolkulla perässä. Uskooko joku esimerkiksi siihen, että muuan J.Toijala osaisi perustella tekemänsä ratkaisut asettamiensa tavoitteiden täyttämiseksi vastaavanlaisella varmuudella ja vakuuttavuudella sekä purkaa Joensuun Katajan kauden 2013-2014 noin näppärästi mustana valkoiselle? Nii-in, itsekin epäilen tätä skenaariota kovasti. Toki vielä suurempi ero näiden valmentajien välille syntyy esimerkiksi pelaajien voimavarojen hyödyntämisessä yhteisien tavoitteiden täyttämiseksi. Tämä on kuitenkin niin väsynyt ja loppuunkulutettu keskustelunaihe, johon ei jaksa eikä edes tarvitse tätä enempää naputella.
 
Viestejä
3 447
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

hapanderos sanoi:
Urheilulehdessä iso juttu Joonas Cavenista..
Kutsuuko Bilbao :p
Voi hyvin olla sillä noin 7 000 suomalaista sinne on lähdössä kutsuun vastanneena.
 
Viestejä
680
Vs: Tampereen Pyrintö 2014-2015

Kyllä Caven >>> Haanpää eli hyvältä näyttää!

Sama Lehto >>> Ahonen >> Nikkarinen

Nikkilä onkin uniikki
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös