Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2019-20

Viestejä
980
En ikinä ymmärtänyt tätä "potentiaalia" mikä Cavenissa muka oli, paljon hehkutettiin ja sanottiin että on Suomen koripallon tulevaisuus (=nykyinen Markkanen). Ne muutamat pelit joissa olen nähnyt Cavenin pelaavan, eivät ole todellakaan antaneet miehestä hyvää kuvaa. Tulee mieleen eräs Mikael Sandberg, mutta vielä häntäkin huonompi versio. Ainoa potentiaali mikä Cavenissa oli, on pituus
Kuulin välikäden kautta Cavenin olleen Koperiin valmistavan maajoukkueleirin paras pelaaja. Pituus, taito ja urheilullisuus samassa paketissa. Päähän kohdistuneet vammat ovat vaan niin mielettömän vakavia, ja onhan hän muistaakseni myös murtanut kätensä jne. Yksi potentiaalisimmista 90-luvulla syntyneistä pelaajista ehdottomasti.
 
Viestejä
5 297
mikä Cavenissa muka oli
Olihan Cavenin liike ja heitto myös tuon pituiseksi parhaimmillaan hyvää. Kausilla 2015-17 kuitenkin 40 %:n kolkit.
 
Viestejä
649
Cavenista vielä, toivottavasti palaa joskus vielä kentälle mutta vertaus Sandbergiin on kyllä asiantuntemattomuudessaan huima. Caven lienee yli 205, erinomainen heittäjä ja todella nopea. Pituus ja nopeus yhdistettynä heittotaitoon = maailmanluokan paketti siltä osin.
 
Viestejä
8 780
Cavenin potentiaali taisi perustua siihen olettamaan, että saisi runkoonsa sen 20-30 kiloa lisää lihasmassaa.

Nyt jälkeenpäin katsottuna tuohan ei olisi voinut koskaan ikinä mitenkään toteutua.

Eli taidollista potentiaalia varmasti oli, mutta fyysistä elementtiä sen tueksi ei olisi missään olosuhteissa kuitenkaan saatu hankittua = käytännössä potentiaalilla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta realisoitua.

Tähän päälle tietenkin vielä mentaalipuolen ongelmat, jotka ovat olleet todella selkeitä ja näkyviä. Niistä Joonas ei koskaan päässyt ylitse ja ehkä ironisesti ura päättyykin päävammaan.

Nämä on näitä. Onnea jatkoon muilla elämän osa-alueilla!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8 780
Noh, koska olen viimeisiä forumin aktiiveja niin kirjoitellaanpa Pyrintö #1 asiantuntijana hieman mietteitä nähdystä...

Pyrinnön hyökkäyspeli rullaa ennennäkemättömällä vaivattomuudella aika lailla pelistä toiseen. Tällä kaudella ollaan saatu yhdistettyä hyvällä tasapainolla juoksupeliä ja hyökkäyskellon alkupään ratkaisut normaaliin puolen kentän hyökkäykseen. En ole katsonut tilastoja, mutta voisin veikata Pyrinnön sijoittuvan kohtuullisesti kaukoheittotilastoissa niin onnistuneiden heittojen kuin heittoprosentinkin osalta. Eli kolmoskuviota löytyy joka lähtöön VAIKKA joukkueen hyvät kolmoslingot voidaan laskea yhden käden sormilla.

Hyökkäyspeli pyörii pitkälti Lehdon ja Raymondin ympärillä. Antero elää uutta nuoruutta ja tekemisessä on samanlaista pysäyttämätöntä hohdokuutta kuin hyvin pitkä aika sitten. Ei voi kuin hattua nostaa. Raymond taas on todellinen hyökkäyspelin kulmakivi, jolta löytyy kaikki tarvittava repertuaarista (paitsi rollaus) johtaa syvää pleijarirunia tekevää joukkuetta. Enpä tiedä olisiko ketään muuta pelaajaa tällä hetkellä jonka kautta olisin yhtä valmis pelaamaan KAIKEN Game 7 tilanteessa viimeisten kolmen minuutin aikana.

Nixonin profiililla varustetulta pelaajalta odotti hieman enemmän, mutta on nähtävästi asettunut tällaiseksi Yleismies Jantuseksi atletiikkansa kanssa. Ihan jees, mutta hieman haluaisin nähdä takeover mentaliteettia enemmän ja kykyä tehdä tuhoa isolaatiotilanteista. Tai edes jotain erityisosaamista hyökkäyspäässä. Small täyttää paikkansa nelosjenkkinä kelvollisesti vaikka ei sellainen heittäjä ole kuin ehkä voisi tuon paikan pelaajalta toivoa.

Nyt onkin iso paikka miettiä minkälaista pelaajaa tuohon hakisi sitten neljänneksi. Puolustuspää vuotaa todella seulamaisesti eikä vähiten Raymondin takia. Silti takakenttä on aivan liian ohut eli pakko kai sinne pelintekijää on haettava. Toivoisin tältä pelintekijältä kuitenkin joko todella hyvää heittämistä tai puolustus lockdown-taitoja. Ehkä jälkimmäistä enemmän. Ei voi kuitenkaan kädetön pelle olla vaan pitäisi pystyä luomaan hyökkäystäkin. Kimurantti paikka.

Suomalaisosastolle pitkälti vihreää valoa. Justus Kilpinen heilautellut sukkaa kaukoetäisyydeltä, mutta en vielä usko pysyvään parannukseen tuolla sektorilla. Olisi toki järkyttävän suuri lisä joukkueen pelaamiseen. KTP:tä vastaan oli aika lailla hitti vai huti osastoa tuo kaukonakkelu ja Koulukadulla lähempää nähtynä en pysty ostamaan parin viime pelin trendiä. Arvokas pelaaja kuitenkin ottaen huomioon, että tulee nokkimisjärjestyksessä vasta neljäntenä.

Veljempoika Lassin minuutteja pitäisi saada vähän vähennettyä nykyisestä sinne säännöllisesti alta viidentoista. Heittokouluun vieköön tie. Haapoja edelle hierarkiassa ja uudelle jenkille minutes myös.

Osku on tietenkin G.O.A.T., ei siitä sen enempää.

Panu Peltokangas täyttää roolinsa erinomaisesti. Career high kolkkiprosentti kelpaa toki. Ajatus kai olisi, että iso pää olisi riittävä kun Heinonen tulee takaisin. Pitäisi pystyä vähän rollaamaan ja puolustuksessa tilkitsisi paremmin keskustaa.

En näe sitä, mutta eipä tässä oikein muutakaan voi kuin toivoa parasta. Tuskin Pete tällä kaudella pelaa kuitenkaan? Eiköhän se ollut siinä?

Jaahas, olipas paskaa analyysia. Joka tapauksessa pudotuspeleissä ei vaan tällä tavalla voi pärjätä vaan puolustukseen pitää pystyä luottamaan. Kun näki miten helposti KTP:n 40+ pistettä tehnyt jenkki sai eilen heittonsa niin ei tässä kyllä uskoa ole parempaan difun osalta. Katsotaan minkälainen hankinta sieltä jenkkiosastolta saadaan. Ehkä pitäisi kuitenkin mennä ALL OUT ja ottaa ison pään jannari puolustusominaisuuksilla.
 
Viestejä
649
Pyrinnöllä on kova jenkki-nelikko nyt. Keväällä kova nippu jos O Heinonen pääsee vuoden takaiseen kuntoon.
 
Viestejä
7
BJ Raymond:
Ensimmäiset 10 peliä keskiarvoilla 18.0p / 5.6. le (3p. 36,2%)
Viimeiset 10 peliä keskiarvoilla 23.5p / 7.1 le (3. 60.5%)

Ei ole helppoa, mutta onneksi on BJ
 
Viestejä
58
BJ Raymond:
Ensimmäiset 10 peliä keskiarvoilla 18.0p / 5.6. le (3p. 36,2%)
Viimeiset 10 peliä keskiarvoilla 23.5p / 7.1 le (3. 60.5%)
Kun ylimääräisestä painosta lähtee 10kg pois, niin näköjään se alkaa näkyä. Mies liikku kentällä paremmin ja jaksaa olla kentällä aktiivisena huomattavasti kauemmin. Onneksi tämä keventyminen ei ole näkynyt korinalustyöskentelyssä, ainakaan merkittävästi. BJ saa palloa edelleen kuppiin melko vaativistakin paikoista.
 
Viestejä
649
Raymond on kyllä kova ukko, korin alla 1 vs 1 lähes mahdoton suomalasilla kentillä. Ja kun kolmoset uppoaa 50% hyvistä paikoista niin aika hyvä palanen mestaruus- jahdissa. Huonot jaksot vähenee kun yhteistä aikaa on enemmän joukkueella takana joten huhtikuussa Pyr on paha paketti.
 
Viestejä
2 795
Ensivaikutelma Kellogista: erinomainen valinta Pyrinnölle. Pelaaja vaikuttaa oikeasti hyvältä pointilta niin että joukkue saa Anteronkin pelaamaan hieman enemmän ilman palloa. Kellogin nopeus, syöttötaito ja pallovarmuus erittäin hyviä.
Pyrinnöllä nyt oikein hyviä, Korisliigassa aikaisemminkin menestyneitä ulkomaalaisia riveissään. Tällä kokoonpanolla Pyrintö tappelee vahvasti kotiedusta.
Ihan päätyyn asti rosteri ei taida riittää, levypallopelaaminen tulee olemaan keväällä suurin ongelma.
 
Viestejä
638
Tätä Pyrinnön ottelutapahtumaa kun seuraa, niin muistot palaa suoraan 90-luvulle, negatiivisessa mielessä. Ei siellä ainakaan yritetä katsojaa tempaista peliin mukaan.

Yksittäisen katsojan taputuskin ylittää äänikynnyksen ja peliasutkin kapteenin C-merkkeineen olleet samanlaiset kuin 80-luvun lopussa.

Mut eihän se mitään kun vielä muutama katsoja vaivautuu paikalle. Näin huonoon tunnelmaan en ole ihan juuri törmännyt.
 
Viestejä
198
Hajuton mauton Pyrintö nähtiin eilen. Ei mitään asiaa pudotuspelien kotiedulle tuollaisella pelillä. Raymond ihan yössä koko pelin.
 
Viestejä
699
näillä koutsin speceillä menty monta vuotta, kotona kova, vieraissa pehmeä. Joukkueet vaihtuu mutta sama trendi jatkuu.
 
Viestejä
5 297
näillä koutsin speceillä menty monta vuotta, kotona kova, vieraissa pehmeä. Joukkueet vaihtuu mutta sama trendi jatkuu.
Eikös koutsiin päde myös "runkosarjassa kova, playoffseissa pehmeä"?

Kaverin puolesta kyselen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 795
Kun katseli Pyrinnön peliä Kotkaa vastaan, heräsi yksi ajatus. Pete Heinonen on oiva lisäys rotaatioon, mutta aiheuttaa tietynlaisen missmatchongelman - Raymondin jalat ei ainakaan Kotkassa riittäneet alkuunkaan puolustuspäässä, jos vastassa oli nopeampi 3-4 paikan pelaaja. BJ oli edellisellä vierailulla erinomainen juuri tuollaisena 3-4 paikan pelaajana mutta nyt rakenne on ainakin kilojen puolesta muuttunut niin raskaaksi ettei jalka puolustuspäässä nouse kunnolla.
 
Viestejä
649
Toiviaista ollaan huhuiltu sekä Katajaan että Vilppaaseen. Eikö Pyrintö ole kiinnostunut enää Toiviaisesta … tuntuu kummalta
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös