Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2019-20

Viestejä
1 418
Toiviaista ollaan huhuiltu sekä Katajaan että Vilppaaseen. Eikö Pyrintö ole kiinnostunut enää Toiviaisesta … tuntuu kummalta
Eiköhän lähtö ole Toiviaisen oma ratkaisu. Sarjan kokenein koutsi on tottunut maankiertäjä, joka Salossa pääsee taas pienen tauon jälkeen luotsaamaan potentiaalista huippujoukkuetta. Tampereen saldo on kyllä Toiviaisella surkea. Ei yhtäkään voittoa pudotuspeleistä eikä tämäkään kevät taida paljoa luvata. Silti hyvä ja pidetty huippukoutsi

Hakanen kertoo että etsitään joko lyhyttä projektivalmentajaa tai pidemmän tähtäimen valmentajaa. Suomeksi sanottuna tarkoittanee, että katsotaan Damonin tilanne ja sen mukaan hankitaan väliajan valmentaja.
 
Viestejä
1 715
Voisiko tosiaan Pieti Poikola tehdä paluun Pyrintöön idän valaistumisreissujen jälkeen?
1582712024161.png
 
Viestejä
2 907
Aamulehdessä erittäin hyvä juttu Cavenista. Tsemppiä vaan Joonakselle jatkoon!
 
Viestejä
979
Pääsisinpä jo takaisin töihin, jotta voisin lukea tuon Aamulehden jutun.
 
Viestejä
5 005
Aamulehdessä erittäin hyvä juttu Cavenista.
Juttu maksumuurin takana, niin voisiko joku tilaaja tiivistää pariin lauseeseen, mistä kyse. Otsikko kertoo olleensa täysi mulkku. Asennevammaisuus kieltämättä paistoi katsomoonkin. Mitä muuta asiaa jutussa?
 
Viestejä
579
Juttu maksumuurin takana, niin voisiko joku tilaaja tiivistää pariin lauseeseen, mistä kyse. Otsikko kertoo olleensa täysi mulkku. Asennevammaisuus kieltämättä paistoi katsomoonkin. Mitä muuta asiaa jutussa?
Kertoo olleensa kentällä täysin eri ihminen, eikä nauttinut koskaan koripallon pelaamisesta. Ainoa asia, mistä koripallosta kaipaa ovat kaverit, ja erityisesti tärkeitä ystäviä olivat Kilpisen veljekset. Espanjassa ei kertaakaan nauttinut treeneihin menemisestä. Tämän takia palasi juuri Pyrintöön.

Sitten käydään läpi nuo päävammat ja niistä vaikea toipuminen sekä niiden uusiutuminen. Kuinka yritti kerta toisensa jälkeen polkea 10 minuuttia kuntopyörää ja joka kertaa seurasi usean tunnin pahoinvointi pimeässä huoneessa.

"Arvostelijat eivät kuitenkaan tiedä kaikkea. He katsovat pelaajaa, joka taistelee kentällä jokaisesta pallosta ja arvostavat sitä. He eivät tiedä, että minun piti taistella, jotta jaksoin edes tulla hallille."

Nyt harrastaa valokuvausta ja graafista suunnittelua, haluaa siitä itselleen ammatin ja on löytänyt suunnan elämälleen.
 
Viestejä
51
Hieno ja rohkea juttu Joonakselta.

Minusta tuo kommentti itseensä kohdistuneesta kritiikistä on todella osuva. Urheilijatkin ovat ihmisiä ja usein jos urheilija vaikuttaa ulkopuolisen silmin "asennevammaiselta" niin taustalla saattaa hyvinkin olla henkisen puolen ongelmia.

Kieltämättä tämän jutun lukemisen jälkeen kaikki tekee niin pirun hyvin järkeä mitä tulee Cavenin uraan. Jutusta tuli hyvin selväksi että Caven ei nauttinut ollenkaan pelaamisesta, ainoa mikä piti mukana oli tottumus, kaveriporukka ja ulkopuolisten odotukset. Siltä se kieltämättä myös kentällä näytti. Hyvä kuitenkin että mies vihdoin löytänyt elämälleen suunnan ja asioita joista nauttia.
 
Viestejä
5 005
Mikä voisi edes olla asennevammaisempaa kuin se, ettei treenaaminen tai edes pelaaminen kiinnosta? Kuten tuossa edellä todettiin, niin siltähän se meininki näyttikin.

Varmaan aika moni vaihtaisi nykyisen ammattinsa urheilijan ammattiin, jos voisi. Maailmassa ei ole kovin montaa sellaista ammattia, jota suurin osa harrastaa huvikseen. Urheilu on niitä harvoja. Jos siitä huolimatta ei kiinnosta, niin kannattaa lopettaa ajoissa.

Suomikoriksen kannalta kyllä harmillista, että näitä menetettyjä tapauksia alkaa olla ihan liikaa.
 
Viestejä
579
En kyllä ymmärrä miksi ylipäänsä edes aloittamisen jälkeen jatkoi pelaamista jos ei siitä mitenkään nauttinut?
Ehkä sitä ala-asteikäisenä ei näin moni ajattele, ja vaikka jutussa ei sitä suoraan sanottu, luulisin että nämä Joonaksen kokemukset liittyvät myöhäisempään uraan. Ensin harrastus oli varmaan hauskaa hyvien ystävien kanssa. Sitten jo 14-vuotiaasta lähtien kaikki alkoivat puhua huipputason ammattilaisurasta. Ja jos lapsella ei nyt mitään muuta intohimoa elämässään ole tai tietoa siitä mitä haluaisi tehdä, ja kaikki näkevät sinut vain tulevana korisammattilaisena, voi olla vaikea lähteä sotimaan sitä vastaan.

Ja ylipäänsä kovin harva pystyy elämäänsä miettimään täysin loogisesti. Moni työskentelee pitkään yrityksissä / ammateissa, joista eivät nauti, mutta eivät koskaan vaihdosta tee, koska eivät voi nähdä mitään muita mahdollisuuksia / työkaverit on kuitenkin kivoja / palkkaa pitää jostain saada jne.
Suomikoriksen kannalta kyllä harmillista, että näitä menetettyjä tapauksia alkaa olla ihan liikaa.
Tuon haastattelun valossa vaikea nähdä, että Cavénista olisi koskaan voinut tulla sitä koripalloilijaa, millaiset ulkopuoliset odotukset häneen oli ladattu. Siis olisi kuka tahansa tehnyt mitä tahansa, olisi Cavén tavalla tai toisella ulkona koripallosta. Siinä mielessä en itse näe häntä "menetettynä".
 
Viestejä
511
Ensin harrastus oli varmaan hauskaa hyvien ystävien kanssa. Sitten jo 14-vuotiaasta lähtien kaikki alkoivat puhua huipputason ammattilaisurasta.
Ihan hyvä pointti toki, mutta itse ainakin koripallon pelaamista olen jatkanut pääasiassa sen takia että se on kivaa, enkä vain hyvien ystävien takia.
 
Viestejä
832
Aika moni ihminen on jopa ajanut itsensä burnouttiin asti kun ei ole osannut sanoa "ei" vaikka kroppa ja mieli panee vastaan. Ja aika moni kokonainen työura on tehty duunia joka ei tuota nautintoa ja joka ei anna itselle oikein mitään. Joillekin tietenkin sopii se että duuni on vain duunia ja se riittää, että siitä saa palkan. Urheilijan pitää sitoutua siihen monella tavalla enemmän kuin tavallisen palkansaajan, pitää treenata vapaa-ajallakin, syödä oikein, elämänrytmin määrää ottelukalenteri, pitkät bussimatkat vierasotteluihin, silmien ja korvien sulkeminen epäonnistuneen pelin jälkeen fanien haukuilta jne. eikä hommassa pärjää mitenkään jos hommat tekee vain jotenkin vähän sinnepäin. Urheilijalta vaaditaan paljon intohimoa työtään kohtaan, tavallisissa duuneissa voi suorittaa ihan ok vaikka työtä ei nyt niin rakastaisikaan ja väitän että suurin osa tälläkin palstalla notkuvista tekee sellaista työtä joka nyt ei mikään kutsumusammatti tai intohimon kohde olekaan. Varmaan ollut Joonaksella raskasta jos ei pelaamisesta ole saanut mitään mutta ei ole ollut kanttia luovuttaa.
 
Viestejä
11
Tänään oli välillä saumat voittoon Ukissa. Harmi että valmennus vaihtuu. Joonasta tarvittaisiin edelleen Pyrinnössä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös