Koripallo.com

Ura Basket 2019-2020

Viestejä
67
@LL Cool FrankV miten näet Uran tulevaisuuden ja onko se kassa oikeasti noin tyhjä ?
Ja mikä on sinun näkemyksesi 1b joukkueesta ensikaudella, että pelaako siellä junnut vai "ostettu joukkue."
Ensimmäinen kylmä fakta on se, että ei koko touhusta ota oikein millään lailla selvää. Liian paljon muuttuvia tekijöitä ilmassa, että voisi kunnon arvioita heittää ilmoille. Ehkä jos tätä sipulisoppaa lähtee perkamaan pala kerrallaan, tulee myös selville nykytilanne kokonaisuudessaan.

Taustayhtiön kassasta ei kannata olla huolissaan, sillä varat varmaankin kerätään ensin yhdistykseen ja sieltä tarpeen vaatiessa kipataan rahat surullisen kuuluisaan taustayhtiöön. Eli joko mennään kunnolla konkkaan tai ei ollenkaan. Toinen kylmä fakta on se, että onhan se täysin moraalitonta ja eettisesti väärin, mutta varmasti paras ratkaisu tässä tilanteessa.

Pitkä matka on tällä hetkellä pisteeseen, josta on taas pitkä matka kohtuulliseen tulokseen. Kolmas kylmä fakta on se, että kuiville pääseminen ja liigassa jatkaminen ei vaan riitä, vaan paukkuja täytyy löytyä myös kohtuullisen joukkueen kasaamiseen. Kun maksuvaikeudet ja muu puuhastelu on koko kansan tiedossa, tuskin liiaksi kiinnostuneita löytyy mukaan.

Palotien potkut saattoivat merkitä tavalliselle kadun tallaajalle vain taas jonkun valmentajan potkuja, mutta seuralle asia merkitsi paljon enemmän. Reilu vuosi sitten, kun talous oli jo täysin kuralla, mutta asiasta ei näin julkisesti keskusteltu, Palotie toi omasta verkostostaan mukaan merkittävän yksityissijoittajan. Neljäs kylmä fakta on se, että ilmeisesti kyseisen korkeasti koulutetun kaverin mittava sijoitus jäi kertainvestoinniksi, kun Palotie potkittiin pois puljusta.

Sitten tilannetta voisi käydä läpi pelaajakohtaisesti.

Trey Niemen kausi oli melkoinen mahalasku, pirteästi alkanut kausi päättyi penkkikomennuksiin ja lopulta vakavaan loukkaantumiseen. Niemi tuskin jatkaa Urassa, varsinkin jos liigassa ei pelata. Viides kylmä fakta on se, että Niemi on terassikauden ainoita varmasti saatavilla olevia kelpopelaajia.

Hännisen jatkoa on vaikea arvioida. Huhujen mukaan Kataja on ollut jo muutaman kesän Virtasen johdolla vilkkaasti hänen perässään ja nyt kun kandidaatin paperit ovat taskussa, voisi susiraja vihdoin kutsua. Toisaalta myös naapurijoukkue Kristika voi tarjota mieluista sopimusta, johon Ura ei pysty vastaamaan. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ainoita pelaajia, joita Ura voisi sekä kannattaisi pitää sarjatasosta riippumatta.

Suurisuisella Padel-Makella tuli menneellä kaudella mitta täyteen keskimäärin kolme kertaa päivässä niin seuran puuhasteluun kuin myös näkemyseroihin Palotien kanssa. Vaikkakin matkaan mahtui muutamia loistohetkiä, päälimmäisenä mieleen jäi itsekkäät ratkaisut, löysä puolustus sekä asiaton Palotien selkään puukottaminen. Eiköhän hänen pelit Kaarinassa päättyneet tähän.

Luosmaa taas aloitti alkuvuodesta työt kovamaineisessa konsulttifirmassa, joten hänen pelit Korisliigassa on varmaankin nähty. Taas yksi järkälemäinen sentteri, joka jättää liigakaukalot taakseen. Jos työt ei vie PK-seudulle, Uralle voisi olla saumat pitää hänet, mutta jos palkat jää maksamatta, niin mahtaakohan tahtoa löytyä?

Koko koriskansan rakastama Sahlberg sen sijaan jättää Aurajoen naiset taakseen ja siirtyy takaisin kotikonnuilleen vakuutusyhtiön talousjohtoon. Ilmeisesti eteläisen alueen ll-divarin mestaruus jaetaan tällä terassikaudella. Sahlberg nousi lyhyessä ajassa melkoiseksi legandaksi ja kulttipelaajaksi seuraväen keskuudessa, varsin charmikas karisma ja mahtipontinen maskuliinisuus piti huolen, ettei hänestä voinut olla pitämättä. Toivottavasti seura osaa tapojensa vastaisesti arvostaa tällaista legandaa asianmukaisesti. Paidan jäädyttäminen ja kattoon nostaminen ei olisi lainkaan liioiteltua.

Mitä taas tulee Atte Muthafuckin' Perttuun, niin karu totuus on se, että kaikkien aikojen heikoin kausi kotimaiselta ammattipelaajalta selvällä erolla seuraaviin. Mielenkiintoista nähdä, mihin tämä herra päätyy tulevaisuudessa, varsinaisesti pelaajat, jotka tulevat ensimmäiselle harjoitusleirille rapakunnossa, kiukuttelevat kovaäänisesti somessa ja eivät jousta sopimusehdoistaan tiukan paikan tullen, eivät ole Korisliigan managereiden hankintalistoilla ykkösenä. Sopimuksesta riippumatta, ura tuskin jatkuu Urassa.

Airennesta on vaikea sanoa mitään. Kuusi kautta edarissa, joista kaikki mestaruusvuotta lukuunottamatta penkillä istuessa. Jos otetaan vertailuun vaikka saman seuran kasvatti Vilppaan Laine. Hän "löi läpi" Korisliigassa vasta istuttuaan penkillä nälkäpalkalla kolme vuotta ja sai mahdollisuuden vasta, kun ukkoja alkoi tippumaan kuin jatkosodassa konsanaan, ja tällöinkin tilastot olivat vain vaatimattomat 5/3. Matkaa kuitenkin Laineen tasoon on jonkin verran, ellei jättimäisiä harppauksia tapahdu. No, tuskin se ura kuitenkaan Divari B:ssä jatkuu.

Seuraava mielenkiintoinen pelaaja tulevaisuutta ajatellen on mestaruusvuoden takuumies, Brian Maultrie. Ilmeisti kyseinen hookikeisari on asettunut aloilleen Aurajoen rannoille, joten hänen ympärille olisi hyvä rakentaa joukkuetta tulevaisuudessa. Vaarana tietysti, että peli pyörii liikaa hänen ympärillään ja tiukan paikan tullen pallo pelataan vain hänelle.

Myös yksin varsin mielenkiintoinen seikka on se, että lehtijutussa mainittiin palkkojen maksamattomuudesta, joka sinänsä ei ole iso yllätys. Nyt kuitenkin viime kauden Dustin Thomas on vloggaamisen Youtubessa Ura-huppari päällään, joten tuskin kovinkaan suurta kaunaa kantaa. Onko taloudellinen tilanne sittenkin ratkaistumassa vai onko palkat alunperinkin maksettu Luxemburgin kautta?

Toisaalta, kapuloita rattaisiin voi laittaa myös koronan lisäksi naapurijoukkue Kristika. Vaikkakin Kristikalla ei paljoa sponsoreita kuin katsojiakaan löydy, niin ilmeisti talousasiat ovat yllättävän hyvässä kuosissa. Vahvojen huhujen mukaan, Kristika maksoi muutamille pelaajille jopa nelinumeroisia kuukausipalkkoja, jotka ovat kuitenkin merkittäviä summia divariin. Joukkuehenki on ollut jo vuosia Uraa valovuosia edellä, joten Kristika saattaisi olla mieluisa paikka pelata alueen pelaajille.

Ostojoukkuetta tuskin divariin ensi kaudeksi tulee, se olisi jo liikaa. Tärkeää olisi pitää Moultrie ja Hänninen/Luosmaa, nykyinen muu runko ei riitä edes divarissa pärjäämiseen. Sinänsä olisi hienoa nähdä, että edarissa monen vuoden tauon jälkeen löytyisi omia kasvatteja isossa roolissa.

Mitä taas tulee seurajohtoon, niin karseata on. Seuraa ei johdeta järki, talous, pitkäjänteisyys, arvot eikä yhteinen etu edellä, vaan seuraa johdetaan muutaman pikkutakkisen Euroopan omistajan omat fantasiat edellä. Ja seuraukset ovat karmealla tavalla esillä. Ei nyt herranjumala voida nousta liigaan, sillä meiningillä, että "eiköhän me saada 1 500 katsojakeskiarvoksi ja eiköhän niitä sponsoreita löydy matkan varrella". Sitten loputuloksena jätetään maksut maksamatta ja imetään junioritoiminta kuiviin. Tähän kun lisää todella heikon tiedottamisen hämärähommia unohtamatta. Miksi Ernst alunperinkään mainittiin lehtijutuissa? Ei luxemburgilainen sijoittaja joukkeen taustayhtiössä voi aiheuttaa muuta kuin naureskelua ja hämmennystä.

Jos laskusuunta ja yleinen seurassa vellova paha henki halutaan muuttaa paremmaksi, niin kyllä pikkutakkimiesten on johdossa vaihduttava. Vähintään kaksi täysipäivästä työntekijää listoille, joiden työnkuvaan kuuluu muukin kuin yrityksille soittelu ja jokaiseen ikäluokkaan kunnon valmentajat eikä mitään rakennusmestareita karjumaan kentän laidalle. Divarijoukkueeseen kunnollinen ja johdonmukainen peluutus sekä löhöäminen valmentajilta kiellettävä. Tämän lisäksi tiedottaminen vähintään takaisin sille tasolle, mitä se oli muutama vuosi sitten. Nyt junnujen otteista ei saanut minkäänlaista käsitystä, kun ei saanut nauttia laadukkaista raporteista. Muutamalla pienellä liikkeellä saadaan homma takaisin ruotuun ja mahdollisesti seura jollain tavalla pelastettua.

Ja sit etiäppäin.
 
Viestejä
202
Niin tai näin, Korisliigassa tuskin on 2000-luvulla ollut yhtään Kristian Palotietä heikompaa valmentajaa. Lähes kaksi kautta aikaa, eikä joukkueella edelleenkään ollut minkäänlaista pelitapaa hyökkäys- tai pakitussuuntaan. Kolkkien heittely aina ja kaikkialta junnutyyliin ei ole hyväksyttävä pelitapa. Varsinkaan kun joukkuepuolustusta ei ole. Ongelmat jatkuivat vaikka pelaajaralli ongelmien korjaamiseksi oli päällä ja ongelmat vain syvenivät kun valmennuksen "opit" alkoivat selkeämmin vaikuttaa. Tässä ei nyt edes kaaoskoripallo tai edun monistaminen auttanut. Karmeaa jälkeä molemmilla kausilla.
 
Viestejä
33
Miälenkiintost tiiseriä Uran Fb-sivuilla, jossa linkki Turun Sanomien juttuun (maksumuurin takana).
”Olemme valmistelemassa erikseen edustusjoukkueen tulevaisuutta Korisliigassa ja tulemme kootusti asian kanssa ulos tässä ihan lähiaikoina.” Mikko edarin taustajoukoista raottaa esirippua päivän Turun Sanomissa.
 
Viestejä
67
JIIHAA!! Paska haisee ja banjot soi Kaarinassa!

Karavaani sen kuin kulkee ja kohta mennään taas! Toivottavasti nyt ollaan viimeinkin virheistä opittu eikä lähdetä pyörittämään tätä karusellia enää junioritoiminnan kustannuksella. Mielenkiintoista nähdä, että minkälaista orkesteria aletaan kasaamaan, kun lähtijöitä on satavarmasti, mutta onko tulijoita?

Pari päiväähän sitten tuli ilmi, että uuden hallin rakennussuunnitelmat eivät menekään läpi, joka tarkoittaa siis projektin viivästymistä. Nyt kun hommaa aletaan uudestaan suunnittelemaan, olisi hyvä laittaa samalla kunnon katsomot eikä mitään 800 paikan kiinteätä katsomoa kuten edellisessä suunnitelmassa oli.

Mutta sitten takaisin joukkueeseen, mielenkiintoista nähdä, että kuka uskaltaa hypätä tämän laivan kippariksi, kun todennäköisyydet näyttää huonolta ilman sen suurempaa syytä on suuret. Ehkäpä Johnston tai Danzler, tuskimpa tarpeeksi hullua suomalaista tähän hommaan hyppäisi.

Turkkarin jutussa vihjaillaan melkoisesta pommista eli kippari Sahlbergin jatkosta. Tämä olisi melkoinen shokki ja toiveiden täyttymys samaan aikaan. Muista pelaajista olisi hyvä saada edellisen kauden runkoa jatkamaan. Niemi, Hänninen ja Luosmaa kaikki ovat mahdollisia, mutta Van Andringa tuskinpa sentään. Tähän pitäisi vielä löytyä ainakin yksi kelpo kotimainen, mutta eipä tällaisia taida olla liioiksi tarjolla.

Antisankarimme Ade Pertun kohtalo on myös varsin mielenkiintoinen. Sopimusta on vielä vuosi jäljellä, mutta kehtaako seura jatkaa tätä. Tuskimpa sentään, kun olihan tällä skaiffarilla pari viikkoa sitten syntymäpäiväkin, ja seura muisti häntä täysin tapojensa mukaan olemalla muistamatta..

Uljaasti vain 21-vuotiaana Uran taustajoukkoihin liittyneestä luxemburgilaisesta enkelisijoittajasta Pierre Ernstistä paljastuu varsin mielenkiintoisia seikkoja, kun asioita vähän viitsii tutkia. Kun yleensä yrityksillä on ollut tapana laittaa omaksi pääomaksi vain vaadittavat 2500 euroa, on tämä enkelisijoittaja lähtenyt rohkeasti uimaan vastavirtaan ja paukuttanut kiinteistöalan yrityksensä omaksi pääomaksi hurjat 120 tonnia! Mistäköhän moinen mahtaa johtua..?

Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Verovelat on nyt saatu maksettua ja ollaan enää jäljessä vajaat kolkyt tonnia, joten jotain ollaan onnistuttu tekemään. Toinen hyvä asia liittyy taustayhtiön nimeämiseen. Yrityksen tiedoista paljastuu, että ensiksi nimeksi oli annettu Koripallokehitys Oy. Tästä varmaan luovuttiinkin, kun tajuttiin ettei kehityksellä ole mitään tekemistä toiminnan kanssa. Tämän jälkeen nimeksi annettiin Pro Basket Oy, josta varmaan luovuttiin sen takia, kun tajuttiin ettei ammattimaisuudellakaan ole mitään tekemistä toiminnan kanssa. Nykyinen VS (Vitsin Surkea) Basket Oy kuvaastaakin toimintaa valitettavasti aika hyvin. Niin tai näin, tästä kuitenkin ensimmäinen piste seurajohdolle!

Näk näk!
 
Viestejä
202
9.5. tilanteessa Uralla tosin oli reaalimaailmassa 16 545 € verovelkaa. Aika eeppistä trollausta muutenkin tuossa yllä. Ei oikein jaksaisi. The NBA Coachko siellä tykittelee menemään kuin Jeesus Heaven Sevenillä konsanaan?
 
Viestejä
2 566
Viestejä
67
9.5. tilanteessa Uralla tosin oli reaalimaailmassa 16 545 € verovelkaa. Aika eeppistä trollausta muutenkin tuossa yllä. Ei oikein jaksaisi. The NBA Coachko siellä tykittelee menemään kuin Jeesus Heaven Sevenillä konsanaan?
Hah! Aivan naurettava kommentti! Tarkistaisit edes faktat ennen kun alat huutelemaan asiattomia.

Alla olevasta linkistä selvästi näkee, kun kirjoittaa hakuun VS Basket Oy ja sen jälkeen klikkaa verovelkarekisteriä, että verovelat on noin puolen vuoden odottelun jälkeen vihdoin kuitattu. Ilmeisesti jostain se Amerikan setä löytyi, ja vieläpä ilman Palotien avustusta. Ja hyvä näin.


Seuraavasta linkistä taas pääsee ihailemaan seurajohdon taustayhtiön nimeämisprosessin kehitystyötä. (Yrityshakuun VS Basket Oy)


Samaisesta linkistä pääsee myös hämmästelemään kenties suomikoriksen kaikkien aikojen hämärimmän henkilön mallikasta pääomakeinuttelua. (Hakuun PM Enterprises -> yrityksen ilmoitukset)

Niin mitenkäs ne suut nyt laitetaan? Joskus se totuus on vain tarua ihmeellisempää.

Näk on!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
685
VS Basket Oy:n hallinnon ja myös yhteistyökumppanien kannattaisi olla huolissaan siitä, että firma ei ole ennakkoperintärekisterissä. Tuo tarviis saada kuntoon jos meinaa harjoittaa jotain laskutettavaa toimintaa.
 
Viestejä
67
Verovelka plus muut saatavat varmaan kannattaisi hoitaa eka. Edelleen hommat hoitamatta. eSportsin oletetuilla rästeillä hoituisi kokonaan.
Verovelat on ilmeisesti jo kuitattu, mutta huhujen mukaan vielä reilut parisen kymmentä tonnia ollaan vielä jäljessä, jonka kanssa kyllä voi ensi kaudella liigaa pelata, varsinkin kun poikkeustilanteen takia liitolta saanee lisäaikaa lisensseihin ja ynnä muihin.

Viron veljien tonnit taitaa jäädä saamatta, harmi juttu sinänsä, Ura kaipaisi todella isomman luokan sponsoria. Mutta hyvä, että jotain ollaan onnistuttu tekemään oikein, kun velkaa ollaan saatu lyhennettyä.

Mannelin tuskin toisi uutta puhtia toimintaan, vaan Bisons-näyttöjä ajatellen pikemminkin päinvastoin. Valmentaja löytynee triosta Johnston-Dantzler-Valpola, mitään kotimaista profiilivalmentajaa ei ole tulossa. Ettei nyt vaan kävisi sillä tavalla, että vaihdettaisiin valmentaja vaisumpaan?

Parisen viikkoa sitten lupailtiin koottua tiedotetta suunnitelmista ja nykymenosta noin ylipäätänsä, mutta mitään ei ole vielä kuulunut.
Mutta odotellaan, odotellaan..
 
Viestejä
190
Mannelin tuskin toisi uutta puhtia toimintaan, vaan Bisons-näyttöjä ajatellen pikemminkin päinvastoin.
Siis oliko Mannelinin Biisoniaika jotenkin huono? Ekana vuonna nousu div B->A, tokana vuonna tappio finaaleissa sarjan selkeälle ykkösjoukkueelle (Laba) ja kolmantena vuonna oli menossa (ainakin minun listoilla) suosikkina pleijareihin. Ei se nyt ihan huono saldo ole?
 
Viestejä
67
Siis oliko Mannelinin Biisoniaika jotenkin huono? Ekana vuonna nousu div B->A, tokana vuonna tappio finaaleissa sarjan selkeälle ykkösjoukkueelle (Laba) ja kolmantena vuonna oli menossa (ainakin minun listoilla) suosikkina pleijareihin. Ei se nyt ihan huono saldo ole?
Tuloksellisesti Mannelinin näytöt ovat kyllä kovat. Mutta joukkueen peli-ilme oli aika ajoin aika surkea, vaikka voihan se johtua muistakin syistä kuin valmentajasta. Nykydivareissa on myös aika helppo pärjätä, jos on millä mällätä. Kysymys olikin, että olisiko Mannelin oikea mies nostamaan niin edustusjoukkueen kuin koko seurankin melkoisesta suosta? Muutenkin Mannelin taitaa olla sen verran fiksu, ettei tähän leikkiin lähde mukaan.

Mutta kohtahan se varmaan nähdäänkin, että kuka tämä uhkarohkea kaveri on, joka tämän laivan kippariksi uskaultuu..
 
Viestejä
2 566
Uran ja Korihaiden brändi kotimaisten valmentajien silmissä alkaa olla sen verran tahrattu ettei sinne kovin helppo ole saada kotimaisia valmentajia, ainakaan sellaista jolla olisi jo Korisliigakokemusta. Noissa paikoissa ei ole kovin paljon voitettaavaa. Biisoneiden kohdalla tilanne on hieman valoisampi, voitettavaa on, jopa ehkä enemmän kuin mitä Mannelin sai aikaan.
 
Viestejä
67
Kolmisen viikkoa sitten hehkutettiin vaiherikkaan Korisliigataipaleen jatkumista ja lupailtiin tiedottaa asioista kootusti "lähiaikoina", mutta mitään ei ole vielä ainakaan kuulunut.

Hyvää täytyy odottaa vai pitäisikö olla huolissaan?
 
Viestejä
19 075
Sanoisin, että pitää olla oikeasti huolissaan. Olen huolissani myös Suomisen Tapsasta. Onko häntä pystynyt kukaan auttamaan?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös