Koripallo.com

Utah Jazz - rebuildia ja polygamiaa?

Viestejä
2 211
Olen hieman eri mieltä. Vain yksi ensimmäisen kierroksen varaus tietysti kuulostaa melko heppoiselta summalta, mutta asiaa kannattaa ajatella hieman eri kulmasta. Jos Conley, Beasley ja Vanderbilt olisivat kaupattu erikseen ensimmäisen kierroksen varauksiin, olisivat ne hyvin todennäköisesti olleet vähintään lottery-suojattuja (Beasley ja Vando varmaan olisi pitänyt joka tapauksessa yhdistää että saisi tuon 1-kiekan varauksen). Lakersin tulevaisuus on erittäin epäselvä, joten omasta mielestäni on parempi asia saada kevyesti suojattu Lakersin varaus neljän vuoden päästä, kuin kaksi myöhäistä ensimmäisen kierroksen varausta.

Varmasti näin, mutta uskoisin että tuossa on kyllä pitkään keskusteltu isommasta määrästä pickkejä tai paremmista pelaajista siirtymään Utahiin päin. Jossain vaiheessahan esim. Austin Reeves pyöri tuossa huhussa mukana.

Tässä tuli/on myös huimasti cap-tilaa tarjolla ensi kesän FA-markkinoilla , 60+ M , ja hallussa on tajuton pino (15) 1-kierroksen vuoroja tulevaisuuteen millä kauppaa käydä. Kolme vuoroa ensi kesällä kun käytetään varauksiin ja cap-tilalla hankitaan laatupelaajia, niin saattaa olla että ensi syksynä taas nautitaan varsin kelvollista koripalloa. Varsinkin kun -24 ei ole käytössä edes omaa ykköstä, niin epäilen ettei jäädä muniin puhaltelemaan ja odottelemaan.

Joo. Luonnollisesti cap space oli se iso asia Utahille tuossa kaupassa.. Vähän vaan arvelluttaa, että tuleeko kaikki menemään noin ruusuisesti ensi kesän osalta? Tuo "hankitaan cap spacella laatupelaajia" on ollut suunnilleen jokaisen tankkaavan joukkueen kesäsuunnitelma viime vuosina. Aika laihaksi vaan tulokset ovat jääneet esim. San Antoniolla, Orlandolla ja Detroitilla. Ja mitä noita nyt muita on ollut viime kesinä.

Melkein se on todennäköisempää, että ainakin muutaman kauden ajan ollaan sarjan häntäpäässä ja mahdollisesti noustaan onnistuneilla drafteilla tai vähitellen pienemmillä kaupoilla.
 
Viestejä
265
Yksi NBA:n kaikkien aikojen paskimmista siirroista? Neljä erinomaista pelaajaa, hyvillä sopimuksilla, johonkin yhteen suojattuun kämäiseen tulevaisuuden ensimmäisen kierroksen varaukseen?

Samalla luovuttiin myös 2-3 toisen kierroksen varauksesta?!

Toivottavasti Markkanen ja lähipiiri tajuaa vaatia siirtopyyntöä kesällä tai viimeistään ensi vuonna. Lauri ei voi hänen uransa kannalta missään nimessä jäädä tähän joukkueeseen.

Jos Kyrie ja Durant saavat siirron vaatimalla. niin miksi ei Lauri saisi?

Laurilla ei ole muuta vaihtoehtoa. kun mennä toimistoon iskemään nyrkkiä pöytään ja vaatimaan siirtoa.

Tätä luvassa koko loppukausi --->

 
Viestejä
265
Se on fakta, että Jazz ei tule menestymään vapailla markkinoilla. Tulevat saamaan korkeintaan garretttemple ja dennismithjr tasosia pelaajia.

Jos jokin supertähti tulee tarjolle kesken tai jälkeen sopimuskauden, niin Jazz on ehkä viimeisin vaihtoehto palkkakaton tilasta riippumatta.

Jokaisella supertähdellä on kuitenkin oikeus loppujen lopuksi itse päättää mihin päätyy (esim. Durant & Suns).

Tila palkkakaton alla on Jazzin kaltaiselle joukkueelle täysin turha, sitä pystytään käyttämään järkevällä tavalla vain siirroissa.
 
Viestejä
483
Surkea kauppahan tuo oli. Kauppasivat 4 vähintään rotaatio tason pelaajaa ja tilalle saivat yhden suojatun 1. kierroksen varauksen. Tuo on top 4 suojattu, joka muuttuu toisen kierroksen varaukseksi. Vaikka Lakers tulisikin olemaan umpi surkea vuonna -26 niin tuo varaus pysyy Lakers:llä. Mieluummin olisin ottanut Collins:n Atlantasta (ei välttämättä ollut optio), koska Collins on todennäköisesti parempi pelaaja kuin mitä Utah tulee samaan tuolla varauksella.

Cap tilaahan he saivat ja paljon, mutta mitä he sillä tekevät? He eivät ole tänä kesänä kasaamassa voittavaa joukkuetta, joten kaikki isot nimet voi unohtaa varsinkin jos ottaa huomioon missä tilanteessa joukkue on. Kyllähän tuolla jotain ihan mielenkiintoisia pelaajia on ikähaitarilla vähän yli 27 (Jerami Grant, Watanabe mm), mutta ei pallollisia takamiehiä, ja noistakin Grant on jo nähnyt tarpeeksi häviävää koripalloa, joten minkä takia hän Utah:iin tulisi? Tässäkin kaupassa mukana ollut D'Angelo Russell lienee ikänsä puolesta parhaiten sopiva nimi. Eli nähtävissä paljon lyhyitä sopimuksia ja toive, että jotkut niistä pelaajista parantaa peliään niin, että voi kaupata takarajalla. Hankala nähdä miten ensi vuoden joukkue olisi lähelläkään tämän kauden syksyn joukkuetta. No arpa onnella kaikki kyllä voi muuttua.

Ilman arpaonnea on hankala nähdä, että joukkue kehittyisi paljoakaan seuraavaan pariin vuoteen, jolloin on joukkueenkin kannalta parempi lyödä Lauri lihoiksi, eli en nyt vielä liikaa pelkäisi Laurin uran puolesta.
 
Viestejä
311
Kyllä NBA-matikka on erikoinen laji.

Onko tämää pahaa unta?
On.

Nyt tulee taas vahvasti chicago 2017-2021 viboja.
Sama.
Ja ne vibat tulevat siitä, että Bulsseilla oli tuon pätkän alussa käytössään neljää erittäin hyvää ja erittäin kohtuuhintaista pelaajaa – Markkanen, Portis, Mirotic ja Lavine (off-ball) – ja jotta näistä jätkistä olisi saatu paras mahdollinen irti, joukkueeseen olisi tarvittu vähintään yksi takakentän tähti-pelaaja, joka takuuvarmasti toimittaa heille koko ajan palloa käteen. Tällaisen pelaajan hankkimiseen seuralla olisi myös ollut helposti varaa.

Mutta mitä tekee Bulls? Peluuttaa kaudet 2017-2019 takakentällä Kris Dunnia, Jerian Grantia (!!!), Ryan Arcidiaconoa, Denzel Valentinea, Wayne Seldeniä, Antonio Blakeneyta... (Draftataan Wendel Carter Jr ja kun vahvistuksia ostetaan, ne ovat mallia Jabari Parker tai Otto Porter Jr. – mitä mitä???)

Jazz on ilmoittanut, että pitää Markkasta ja Kessleriä kahtena joukkueen tulevaisuuden kulmakivenä! Kiva. Mutta nämä herrat eivät rakenna peliä, ja heistä on tietysti sitä vähemmän hyötyä, mitä vähemmän joukkueessa on syöttötaitoista pelaajia takakentällä. On mahdoton nähdä, miten Jazz paransi nyt tehtyjen kauppojen myötä mahdollisuuksiaan hankkia sellaisia lähitulevaisuudessa. Samalla kun joukkueen ainoa pelinrakentaja nyt kaupattiin pois.

Kuten moni kirjoittaja täällä on jo todennut, Cap-väljyyshän ei Utahin tapauksessa muutu tulevaisuuden tähtipelaajiksi, joten sen arvostusta on vaikea täysin ymmärtää, ja Draft on silkkaa onnenkauppaa, monessa eri vaiheessa.

Surkea kauppahan tuo oli.
No oli. Häkellyttävän surkea. Tuntuu siltä kuin kaikki onnenkantamoiset Gobert- ja Mitchell-kaupoissa olisi kerralla kuitattu pois, ja ylikin. Mutta miksi?
 
Viestejä
265
En keksi muuta syytä kuin, ehkä Ainge jäi Gobert-kaupasta yhden pystyyn Minnesotalle?

Ei tätä siirtoa voi selittää kuin jollakin pöytälaatikkosopimuksella. Aivan käsittämätöntä, että seura luopuu neljästä positiivisesta pelaajasta + kolmesta toisen kierroksen varauksesta ilman lähitulevaisuuden palautusta.
 
Viestejä
284
En mä nyt tiedä oliko toi yleisesti ottaen niin järjetön jos/kun räjäytettiin pakka rebuildia varten, mutta Markkaselle seuraavan 2-3 vuoden ajalle katastrofi.
 
Viestejä
2 211
Cap tilaahan he saivat ja paljon, mutta mitä he sillä tekevät? He eivät ole tänä kesänä kasaamassa voittavaa joukkuetta, joten kaikki isot nimet voi unohtaa varsinkin jos ottaa huomioon missä tilanteessa joukkue on. Kyllähän tuolla jotain ihan mielenkiintoisia pelaajia on ikähaitarilla vähän yli 27 (Jerami Grant, Watanabe mm), mutta ei pallollisia takamiehiä, ja noistakin Grant on jo nähnyt tarpeeksi häviävää koripalloa, joten minkä takia hän Utah:iin tulisi?

Se on tietysti hyvä muistaa, että cap space ei ole hyödyllinen ainoastaan free agentteja varten. Cap space helpottaa traden tekemistä, kun palkkoja ei tarvitse mätchätä yhtä tarkasti. Ja cap space teoriassa myös mahdollistaa useampia skenaarioita esim. voisi olla kolmantena "apujoukkueena" jossain kaupassa.

Ottamatta kantaa tähän Utahin viimeisimpään kauppaan, niin lähtökohtaisesti rebuild joukkueen kannattaa ja pitääkin olla capin alla.

Alla on artikkeli viime kesältä, jossa on esitelty joitakin skenaarioita mitä cap spacella voisi tehdä/hyödyntää.

 
Viestejä
265
Juuri tämän takia Markkasen pitää tehdä agenttinsa kanssa siirtopyyntö nyt kesällä tai viimeistään ensi vuonna.

Markkanen voi yksinkertaisesti ilmoittaa, että hän ei tule tekemään missään tapauksessa jatkosopimusta Jazzin kanssa.

Onneksi Lauri on vihdoin tajunnut, että hänen ei tarvitse ajatella joukkueen etua. Toivottavasti tajuaa agenttinsa kanssa lyödä nyrkkiä pöytään.

Sehän olisi aivan sairasta, jos Lauri pelaisi uransa parhaat vuodet rebuild-joukkueessa näiden sextonien ja taylenhortontuckereiden kanssa.
 
Viestejä
1 083
En mä nyt tiedä oliko toi yleisesti ottaen niin järjetön jos/kun räjäytettiin pakka rebuildia varten, mutta Markkaselle seuraavan 2-3 vuoden ajalle katastrofi.
Muistaakseni jo tämän kauden piti asiantuntijapiirien mukaan olla katastrofi vähintään Jazzille koska umpisurkea, Markkasella toki mahdollisuus ottaa roolia.

Tommoset 20M/v (esim VanVleet, Grant) jässit valitsee sen joukkueen joka tarjoaa eniten rahaa sopimukseen, Jo he olisivat positiivisessa vaikutuksessa kova parannus Beasley/Vanderbilt:in-komboon ja VanVleet selkeästi Conleyta parempi erityisesti ikä huomioon ottaen. Conley muuten ainoa näistä poistreidatuista jolla esim positiivinen EPM. Toki mahdollista etteivät nykyseurat päästä näitä. Veikkaan kuitenkin ettei kummallekaan lykätä 5v pahvia käteen, jolloin korkein tarjous jne... Max miehet eri juttu, mutta heitä kai ei tässä vaiheessa rebuildia kukaan kalastelemassakaan. Ja molemmat mainitut hyviä palasia jollain 20-25M /v sopparilla treideihin.

Tuon artikkelin huonojen sopparin otto tietysti vähintään validi optio.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 083
No VanVleetillä on kyllä pelaaja optio, joten saatavuus nyt kyseenalainen, paitsi jos uskoo olevansa hieman enemmän arvoinen ja haluaa uuden pitkän sopparin justiinsa tähän vaiheeseen.
 
Viestejä
284
Muistaakseni jo tämän kauden piti asiantuntijapiirien mukaan olla katastrofi vähintään Jazzille koska umpisurkea, Markkasella toki mahdollisuus ottaa roolia.
Tuskin kukaan ajatteli Markkasen pelaavan tämän kauden tasolla. Saa kaveri kiristää ruuvia vielä entisestään aika paljon että tosta tulee jotain, ja silläkään ei playoff-paikkaa hätyytellä edes vuoden päästä.

Nyt tuolta lähti kuitenkin parin vuoden takainen all-star-pointti, aloitusviisikon laituri ja kohtuullinen roolipelaaja, jos vertaa näihin sisääntulleisiin. Kuka tuolla muuten tekee nyt peliä? Sextonko, saattaisi olla playoff-joukkueessa combo guard jota peluutettaisiin kolmantena pelintekijänä tarvittaessa. Kaikki muistanee millaista tervanjuontia Laurinkin peli oli Conleyn ollessa loukkaantuneena.
 
Viestejä
265
Herää @Juzo!

Grantin ja FVV:n sopimuksen todennäköisyys Utah Jazziin on puhdas nolla prosenttia.

Molemmat ovat kieltäytyneet jatkosopimuksista, koska omat joukkueet eivät pärjää tarpeeksi hyvin ja saavat enemmän rahaa vapaina-agentteina.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 083
Herää @Juzo!

Grantin ja FVV:n sopimuksen todennäköisyys Utah Jazziin on puhdas nolla prosenttia.

Molemmat ovat kieltäytyneet jatkosopimuksista, koska omat joukkueet eivät pärjää tarpeeksi hyvin ja saavat enemmän rahaa vapaina-agentteina.
Kumpikaan ei ole "kieltäytynyt" jatkosopimuksesta eikä VanVleet pelaajaoptiosta. FVV:lle ei hänen itsensä mukaan edes tarjottu konkreettsita ehdotusta, ja Grant odottelee kauden loppuun ennen päätöksiään.

-----
Itse asiassa mdeian arviot tradesta poikkeavat suomalaisten huippuasiantuntijoiden tuomioista. Vaihtee A+ - B- välillä Utahin osalta. C:tä en löytänyt mistään (vielä). Mutta mitä ne nyt ymmärtää?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
918
Pahaan pelkään että ei välttämättä Markkasen tehot parane tästä. Vaikka olisi asenteella "no nyt mä pelaan vaan 1 vs 1 ja teen tehoja viis muusta, ku joukkue näin huono". Tuo ei tule tapahtumaan koska Markkanen oikeasti elää paljon sillä että palloa liikutetaan ja nyt Sexton ohjaisimissa niin vähän huolestunut olen Markkasen loppukauden tehoista. Voi myös olla että tulee sitten näitä "no en palloa saanut kiskaisen heiton vaikka huonosta paikasta" Ja lupaava alkukauden jälkeen, katsotaankin kauden päätyttyä heittoprosentteja jotka tippununt huomattavasti nykyisestä. No toivon toki että tämä ei tapahdu mutta varautunut olen.
 
Viestejä
265
Molemmat yli 30 miljoonan pelaajia. Varsinkin FVV menisi joka joukkueeseen isoon rooliin.

FVV:


"Tyler Herro's recent four-year, $130 million contract could be a baseline of what VanVleet would expect in the open market."

Grant:


"At that point, Grant will be eligible to sign up to a five-year, $233.2 million deal with the Trail Blazers, or a four-year, $172.9 million deal with another team."
 
Viestejä
1 083

Tuo VanVleetin osalta oli siis virheellistä tietoa miehen itsensä mukaan eikä Grantkaan ole siis "kieltäytynyt" vaan pitää optiot auki. Lisäksi jos Grantille tarjotaan paljon yli nykyisen homman pitää mennä UFAn kautta koska palkankorotusrajoitukset. . Sama homma, joku extensio FVV:lle ilman UFA-vaihetta rajoittaa sopparin kokoa. Vähän niinkuin Laurille parin vuoden päästä, missä pelaakin.
 
Viestejä
1 074
Jotenkin olen kyllä pettynyt Utahin saamaan vastineeseen tuossa kaupassa. Mutta näköjään tuon kesän cap spacen hinta arvotetaan korkealle tässä vaiheessa kautta. Mutta olisin odottanut, että Lakersin olisi pitänyt antaa jotain parempaa tuossa kaupassa Utahiin.

Utahista siis lähtee neljä pelaajaa (Conley, Beasley, Vanderbilt ja NAW) ja tilalle tulee Westbrook (cap space), ekan kierroksen varaus ja Toscano-Anderson ja Jones. Molemmat ovat pelanneet hyvin pienessä roolissa Lakersissä ja kumpaakaan on vaikea nähdä rebuildin pysyvänä palasena.. Joten aika heikkoa siihen nähden, että huhuissa puhuttiin Utahin hakevan ekan kierroksen pickkiä noista kolmesta ekasta mainitusta kaverista.. Mutta siis näköjään tuo cap space nähdään arvokkaana tässä vaiheessa ja pääseminen korkeammalle kesän varauksissa.

Lakersille tämä kauppa näyttää melko hyvältä. He saavat kolme pelaaja rotatioon, jotka periaatteessa kaikki vahvistavat heidän heikkouksia. Heidän kannaltaan hyvin optimaalinen kauppa ja tuskin parempaa oli mistään tarjolla. Toki koskaan ei tiedä kuinka hyvin Russell sopii pelaaman Lakersiin Lebron/Davis -kaksikon kanssa.

Vielä muutama viikko sitten pohdin, että olisiko Utah jo siirtynyt rebuild -vaiheesta rosterin vahvistamiseen. Mutta vielä ollaan kyllä totaalisesti rebuildissä ja seuraavat kaudetkin voivat olla aika tuskaista katseltavaa.. Vaikka Westbrook tuosta tod. näk. ostetaankin ulos, niin loppukausi ei tule olemaan mitään joukkuepelaamisen riemujuhlaa.

Joo Lakers voitti ton kaupan. Lebron saattaa hyvinkin pelata vielä 2027 jolloin Lakers ei varmaankaan ole tankkaamassa joka tarkoittaa sitä että Utahille kaupattu ekan kierroksen varausvuoro ei ole kovinkaan korkea varausvuoro. Samaa mieltä että 2 ensimmäisen kierroksen varausvuoroa olisi pitänyt saada kun annettiin Conley, Vanderbilt ja Beasley joilla on kaikilla ilmeisesti vielä ensi kausi sopimuksistaan jäljellä. Sitten otettiin vielä Westbrookin kallis sopimus vastaan.

Saa nähdä kaupataanko Lauri tässä samassa vaiheessa ensi kaudella. Utah saisi Laurista aika monta varausvuoroa tai tulevaisuuden lupausta.

E:Olynykinhän tuossa ehtii vielä tänään kaupata vaikka Bostoniin. Klo 22 on takaraja.

Mun mielestä pitäisi kaupata nyt kun playoff paikka jokatapauksessa taisi mennä. Joku voisi tarjota Jordan Clarksonistakin vielä jotain.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös