Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
30
Jazz ja sen menestysmahdollisuudet juuri nyt vaikuttaa Markkasen kannalta varsin huolestuttavalle. Erityisesti harmittaa Conleyn lähtö, eikä ensi kautta koskevalle optimismille ole oikein perusteita.
Mutta: Kuluvan kauden piti olla kaikilta osin Markkaselle ja Jazzille katastrofi, silti alkukausi oli hyvä, paikoin loistava ja Markkanen valittiin All-Star peliin.
Eli ennakko-odotuksiin nähden myönteisiä asioita voi tapahtua. Miksei näin myös jatkossa ja että Jazz hakee menestystä tosissaan jo ensi kaudella. Ei siis ole pois suljettu mahdollisuus, että Danny A. tietää mitä tekee.
 
Viestejä
2 442
Mikä buy-outin idea muuten on? Saako pelaaja saman palkan kerralla kuin saisi pelaamalla loppusopimuksensa? Vai säästääkö seura tilanteessa jotenkin?

Buyoutin idea on että joukkue säästää vähän rahaa ja peliaikaa/kokemusta voidaan antaa mahdollisille nuorille lupauksille eikä vanhalle kehäraakille, joka ei kuulu joukkueen tulevaisuuden suunnitelmiin mitenkään. Ja Utahille tulee myös yksi vapaa paikka rosteriin (vaikka se nyt ei ole kovin tärkeä asia tällä hetkellä).

Westbrookin palkka tällä kaudella on 47 milj. Tuosta summasta Lakers maksaa jo n. 2/3 -osaa, kun sen verran kaudesta on jo pelattu. Sitten lopun palkan maksaminen on siirtynyt Utahin vastuulle eli n. 1/3 -osaa. Tästä Utahin osuudesta siis neuvotellaan eli kuvitellaan sen olevan esim. 16 milj. Useimmiten kai buyoutit on sovittu 70-80% summalla, mutta mitään varmaa näistä buyout -summista harvoin julkistetaan ja paljon riippuu tilanteesta. Eli kuvitellaan vaikka, että Utah ja Westbrook sopivat n. 13 milj. buyout -summasta. Sitten tämän jälkeen Westbrookista tule free agent 48 tunnin jälkeen. Ja Westbrookin uusi joukkue maksaa vielä sitten hänellä palkkaa uudesta sopimuksesta, jolla Westbrook saa katettua ainakin osan buyout -neuvotteluissa menetetyistä rahoista ja pääsee haluamaansa joukkueeseen.

Nyt todennäköisesti Westbrook ei ikinä tule edes käymään Utahissa, vaan ainoastaan siirtää romunsa Crypto.com -areenan toiseen pukukoppiin. :D

Siis olettiko joku oikeasti, että Jazz ois vahvistamassa joukkuetta tässä vaiheessa?

No toki se oli odotetumpi vaihtoehto, että mennään enemmän tankkauksen/rebuidin suuntaan kuin joukkueen vahvistamisen suuntaan.. Ihan odotettua, että nämä huhuissakin pyörineet kaverit lähtivät muualle ja joukkueen pelillinen taso heikkenee. Itse kuitekin vähän odotin/toivoin, että näissä kaupoissa olisi Utahiin saatu jotain mahdollsia nuoria tulevaisuuden palasia jotka sopisivat pidemmän ajan suunnitelmaan. Joten tältä osin Toscano-Anderson ja Jones ovat melkoinen pettymys.

Eilenkin moni nuori pelaaja, jotka olisin mielusti nähnyt siirtyvän Utahiin, vaihtoi joukkuetta. Esim. Jalen McDaniels, Wiseman, Saddiq Bey, Darius Bazley, Bones Hyland olisivat ehkä kaikki olleet kokeilemisen arvoisia vaihtoehtoja.. Mutta ehkä näistä ei vaan saatu Utahin kanssa sopivaa tradea luotua.

Jazz ja sen menestysmahdollisuudet juuri nyt vaikuttaa Markkasen kannalta varsin huolestuttavalle. Erityisesti harmittaa Conleyn lähtö, eikä ensi kautta koskevalle optimismille ole oikein perusteita

Pitää myös muistaa, että Conley täyttää tänä vuonna jo 36v. Toki Conleyn pysyminen joukkueessa olisi varmasti tarkoittanut parempaa pelinrakentelua ja lisää palloja Laurille. Mutta tuskin Conley enää ensi kaudella olisi ollut mikään merkittävä lisäävä tekijä joukkueen menestykseen. Toki varmasti muutama lisävoitto, mutta ei Utahista olisi voinut puhua playoff-joukkueena vaikka nämä nyt kaupatut pelaajat olisi pidetty.
 
Viestejä
572
Jazz ja sen menestysmahdollisuudet juuri nyt vaikuttaa Markkasen kannalta varsin huolestuttavalle. Erityisesti harmittaa Conleyn lähtö, eikä ensi kautta koskevalle optimismille ole oikein perusteita.
Mutta: Kuluvan kauden piti olla kaikilta osin Markkaselle ja Jazzille katastrofi, silti alkukausi oli hyvä, paikoin loistava ja Markkanen valittiin All-Star peliin.
Eli ennakko-odotuksiin nähden myönteisiä asioita voi tapahtua. Miksei näin myös jatkossa ja että Jazz hakee menestystä tosissaan jo ensi kaudella. Ei siis ole pois suljettu mahdollisuus, että Danny A. tietää mitä tekee.
Se, että Danny A. tietää mitä tekee, niin sehän tässä 'pelottaakin'.

Edellinen joukkue (Boston), jonka Danny kasasi pystyyn kasattiin varaus vuoroilla. Mutta silloin Bostonin ei tarvinnut tankata, koska Nets teki sen heidän puolestaan. Mutta joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat Bostonin valintoja. Samaahan varmaankin toivottiin nytkin, mutta juuri nyt näyttää siltä, että Minnesota ja Cleveland tulevat molemmat olemaan playoff joukkueita, joten tänä kesänä ainoa toive aikaiseen varaus vuoroon on Utah:n oma. Koska tilanne on sama myös ensi vuonna, eli Utah saa pitää varaus vuoronsa jos se on top 10, niin motivaatio ottaa ensi kausi vähän rennommin on erittäin suuri. Eli jos Danny A tietää mitä tekee niin hän luultavasti ei aio rakentaa voittavaa joukkuetta ensi kaudellakaan.

Paljonhan riippuu siitä miten Danny haluaa mestaruusjoukkueensa luoda. Jos hän haluaa luoda joukkueen käyttäen omia varausvuoroja, niin tuo polku on sellainen, että Lauri alkaa olemaan siinä 30 tienoilla kun mestaruudesta aletaan puhua (jos kaikki menee hyvin) ja muu joukkueen avainpelaajat ovat Lauria 5-6 vuotta nuorempia. Kannattaako ja haluaako Laurin odottaa noin pitkälle? Toinen polku on sitten luoda uusi joukkue tekemällä kauppoja käyttäen olemassa olevia varausvuoroja. Mutta muut joukkueet eivät ole kovinkaan innokkaita luopumaan nuorista tähdistään. Lukan kaivaminen Dallasista tai Lamelo Ball:n Charlotesta ei ole halpaa, jos nuo seurat edes haluavat miettiä koko kauppaa. Joten itse uskon, että Danny ei ylireagoi Lauriin allstar kauteen vaan pysyy alkuperäisessä suunnitelmassaan, joka on se, että kasataan ensiksi hyvä joukkue käyttäen omia varausvuoroja ja täytetään se sitten sopivilla täsmä hankinnoilla. Tuossa suunnitelmassa on vain parempi laittaa Lauri lihoiksi ja tuskin Laurikaan pistäisi pahaksi, jos pääsee pelaamaan mestaruudesta 2-3 vuoden päästä kuin se, että joutuisi odottamaan 5-6 vuotta.
 
Viestejä
134
Siis olettiko joku oikeasti, että Jazz ois vahvistamassa joukkuetta tässä vaiheessa?

Odotin, että tällä kaudella ei koiteta pärjätä, mutta että joko A) ensi kaudella koitettaisiin pleijareihin, jotta joukkue saisi kokemusta ja kesällä varatut ukkelit oppisivat muutakin, kuin tankkaamista. Siten, että sitten 24-25 kaudella koitettaisiin hommien mennessä nappiin päästä contender-tasolle laittamalla loput varaukset lihoiksi.

Tai B) tähdätään siten, että seuraavat 2 kesää kerätään vielä draftista pelaajia ja annetaan niiden pelata ilman paineita menestymisestä, koitetaan pleijareihin ehkä 24-25 tai vasta 25-26 ja sitten vaikka 26-27olisi potentiaalinen menestysjoukkue, jossa Kessler pelaa jatkosopimuksella, tulevana kesänä ja sitä seuraavana draftatut rookie-sopimuksella, jolloin cappi riittää maksamaan ostopelaajille riittävästi ja näiden hankkimiseen olisi vielä jotain draft-pickejä tai ihan lupaavanoloisia rookieita, jotka eivät kuitenkaan istu joukkueen pelitapaan.

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa en oikein näe, että miten Markkanen istuu siihen. Lauri ei taida tuoda paljoakaan nuorelle joukkueelle, joka ei varsinaisesti yritä vielä pärjätä. Toki hän varmaan voi jotain mentoroida, mutta olisiko sitten kuitenkin parempi siihen rooliin joku veteraani-pointti, joka on jo uransa jäähdyttelypuolella siinä, missä Lauri on kuitenkin vielä kehittyvä pelaaja, joka tarvii pelinrakentajaa. Lauri olisi tässä suunnitelmassa kuitenkin jatkopahvilla pelaamassa, jos haluaa jäädä Utahiin. Vastaavasti hänestä voisi varmaan saada nyt kasan nuoria pelaajia, jotka voisivat kehittyä seuraavan 3-4v aikana rooleihinsa tai sitten monta pickiä, joilla voitaisiin hankkia se all stars -tason ukkeli 3 vuoden päästä.

Vai onko Utahilla pelko, että he eivät saa all stars -tason pelaajia haalittua treidimarkkinoilta tai vapaista agenteista? Mutta siinäkin tapauksessa Lauri on mun mielestä riski, JOS siis joukkue menee tuolla b-skenaariolla. Sillä hän ei välttämättä pelaa tulevaisuudessa yhtä hyvin, kuin nyt, varsinkin, jos pelaa jossain tankkijoukkueessa. Ja voi kypsyä menoon ja lähtä kävelemään, jolloin Jazz ei saanut hänestä mitään muuta, kuin kahdeksi vuodeksi erinomaisen pelaajan joukkueeseen, joka ei tarvitse erinomaista pelaajaa.
 
Viestejä
443
Hyvä analyysi. Vaihtoehto A) ei ole looginen, sillä OKC:lla on Jazzin vuoden 2024 top-10 protected pick.*

Näiden siirtojen jälkeen Jazz aikoo varmasti tankata täysillä seuraavat kaudet, eli potentiaalinen aika-ikkuna venyy vuosille 2028-2030.

*Top-10 protected in 2024, 2025 and Top-8 protected in 2026.
 
Viestejä
131
Kaikki riippuu ensi kaudellakin siitä miten homma rullaa. Jos joukkue tekee erinomaista jälkeä en usko tankkaukseen. Tietenkin ensi kesä kertoo jo paljon. Jos joukkueeseen ei hankita sellaisia osasia jotka esim. puolustukseen auttaisivat niin sitten vaikuttaa huonolta.
 
Viestejä
1 410
Kun DA:n osaamista ja tekemistä ihmetellään/päivitellään, niin syytä muistaa että sekä Beasley että Vando olivat vaikutukseltaan negatiivisia Jazzin menestykseen ja voittamiseen(esim EPM, on/off), sekä hyökkäyspäässä että pakissa. Vaikea näistä on jotain 1-kierroksen varausta odotella ihan vaan ko pelaajien takia. Kaipa siellä ostajan puolellakin joku analytiikkaniilo näitä työstää sikäläiselle GM:lle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 322
Itseäni arvelluttaa, että nyt kun JC (ja pari muuta) jäivätkin Jatsiin, miksi syöttäisivät kenelläkään muulle kertaakaan, kun jokainen otettu oma heitto petraa omaa seuraavaa sopimusta. Kun Jatsi voitti, oli se täysin joukkuepelaamisen ansiota. Nähdäänkö sitä enää?

Luotan siihen että järkevä valkku penkittää/pienentää minuutteja jos menee vielä pahemmaks sooloiluks huonoilla heittoprosenteilla sen sijaan että käytetään Lauria, joka käyttää heittonsa tehokkaammin.
 
Viestejä
2 303


Siis, toisaalta tämähän nyt voi olla vain molemminpuolista koodikieltä sille, että Westbrookin agentti viimeistelee uutta sopimusta Clippersin kanssa ja siinä nyt vielä kestää. Tai on useampia vaihtoehtoja pöydällä.

Mutta yllättävän paljon noissa kommenteissa tuodaan esille sitä, että Westbrook on halukas ja avoin tulemaan Jatsiin ja valmis eri rooleihin.

Toisi kyllä ainakin mielenkiintoa loppukauteen potenssiin 8. Ja Westbrookin tietäen, saattaisi yhtäkkiä päättää, että kerää joka matsissa 10 syöttöä pelkästään Markkasella.
 
Viestejä
419
Hankkiutuessaan eroon Conleysta – ja ollen samalla ollenkaan vahvistamatta Jazzin pelinrakentajaosastoa – Jazzin johto otti isohkon riskin Markkasen suhteen, ja ehkä myös Kesslerin kanssa. Jos siis oletuksena on, että näiden tehot ja mahdollinen vaihtoarvo tulevaisuudessa eivät juurikaan laskisi häviämään valmiissa joukkueessa, jonka peräsimessä häärivät Sexton, Clarkson ja THT. Kukaan, joka on seurannut Jazzin pelejä tällä kaudella, ei varmaan ole kovin vaikuttunut tämän kolmikon kyvyistä johtaa peliä ja jakaa ajoissa palloa.

Ensi yöstä eteenpäin nähdään, miltä alkaa näyttää, ja kannattiko riskinotto tässä kohtaa.

NBA:ssa on vallalla kova usko kaukaisenkin tulevaisuuden varausvuoroilla käytävään kaupankäyntiin. Niiden viehätys perustuu siihen, että niistä voi vapaasti kuvitella kaikennäköistä. Mieleen tulevat finanssipuolen erilaiset rahoitusinstrumentit. Tosi asiassa kukaan ei varmuudella tiedä, minkä arvoinen miltä tahansa joukkueelta hankittu varausvuoro on esimerkiksi vuonna 20209. Ja jos muuta väittää, valehtelee.

Lisäksi NBA:ssa eri toimijoiden maine on usein sitkeässä. Aivan kuten pelaajilla, jos joku saa esimerkiksi maineen hyvänä tai huonona puolustajan, sillä sitten mennään vuosikaudet, vaikka kentällä tapahtuisi jotain ihan muuta. Uskon, että jotkut toimittajista ovat antaneet Jazzin trade-deadline-kaupoille yllättävän hyviä arvosanoja osin vain siksi että kauppoja tekemässä on ollut trader-Danny. Joten jotain hyväähän niissä on sitten kai Jazzin kannalta oltava.

Omia joukkueitaan tiiviisti seuraavat kannattajat saattavat kuitenkin joskus olla paljon paremmin kartalla joukkueen asioista kuin liigaa kokonaisuutena kommentoivat ammattitoimittajat. Automaattista tämä ei toki ole.

Itselleni suurin pettymys Jazzin nyt tekemissä kaupoissa oli ehkä se, että Clarksonista ei päästy eroon. Ja pelkään, että tilaa capin alla todella käytetään ensi vuonna Clarksonin muhkeaan jatkosopimukseen. Se se vasta olisi tyhmää.
 
Viestejä
252
Juu, kyllä noi ameriikan ammattitoimittajat on välillä ihan hukassa noiden kommenttiensa kanssa. Usein seuraavat vain muutamaa seuraa ja sitten ihan ulapalla lopuista. Esim. ennen EM-kisoja ESPN:n toimittaja kirjoitti Dario Saricin olevan Jokicin ja muiden seurassa kisojen parhaita pelaajia. Ei ollut sillä listalla Latea. No jokainen korista seuraava Suomessa tiesi, että Late vetää sen min. 25 pojoo per peli ja on kisojen supertähtiä.

Olihan noi Utahin kaupat ihan täyttä paskaa. Ite olisin toivonut edes yhtä kehityskelpoista pelaajaa vastineeksi, mutta eipä DA saanut sitäkään. Jopa Wiseman ois ollut kokeilemisen arvoinen kortti ku ois sopinut Laten vierelle. Pahoin pelkään, että ainakin loppukausi ja ens kausi on oikeesti täydellistä kyntämistä.
 
Viestejä
96
Itselleni suurin pettymys Jazzin nyt tekemissä kaupoissa oli ehkä se, että Clarksonista ei päästy eroon. Ja pelkään, että tilaa capin alla todella käytetään ensi vuonna Clarksonin muhkeaan jatkosopimukseen. Se se vasta olisi tyhmää.

Clarkson on erittäin suosittu Utahissa ja lisäksi pelannut hyvän kauden. Suomessa hänet ymmärretään valitettavan usein lapsellisesti Markkasen "kilpailijaksi" joukkueen tähtenä, mutta tosiasiassa Clarkson on joukkueelle erittäin tärkeä palanen sekä pelillisesti, henkisesti että taloudellisesti. Ehdottomasti kannattaa harkita pitkään, ennen kuin hänestä luovuttaisiin. Ja toki niin Jazz tekeekin.

Näissä kaupoissa luovuttiin monesta keskitason kyntäjästä ja rohkeasti satsataan tulevaisuuteen. On selvää, että tuolla porukalla ei olisi menestytty, vaan kohtalona olisi ollut taistelu sarjan loppupäässä. Se ei pelaa joka pelkää. Takana on aivan varmasti isompi suunnitelma joukkueen tulevaisuudesta ja se vaatii pikavoittojen sijaan rohkeutta tehdä suuria päätöksiä.
 
Viestejä
168
Tosi asiassa kukaan ei varmuudella tiedä, minkä arvoinen miltä tahansa joukkueelta hankittu varausvuoro on esimerkiksi vuonna 20209. Ja jos muuta väittää, valehtelee.

Laurin pojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojanpojan.........pojanpojanpojanpojanpojanpoika varataan silloin #1!!!!

Muistakaa: kuulitte sen ensimmäisenä minulta!! :cool:
 
Viestejä
532
Neljännen puolivälissä tuli mitta täyteen ja kävin kurkkaamassa lopputuloksen. Se antoi tarvittavan motin katsoa loputkin.
 
Viestejä
443
Hieno voitto surkeasta Raptorsista. Aika ahtaan näköistä välillä Jazzin peli, kun ei ole tarpeeksi heittovoimaa. Lauri joutuu taistelemaan jokaisesta pisteestä.

Tuleeko THT:sta tulevaisuuden Conley, potentiaalia löytyy vaikka muille jakaa.

Tuohon kun saadaan vielä Westbrook takentän rotaatioon, niin hyvä tästä tulee.
 
Viestejä
532
Olisi ihan mielenkiintoista nähdä miltä Jazzin hyökkäyspeli näyttäisi Westbrookin kanssa. Mies osaa myös jakaa palloa hyviin tekopaikkoihin, joten yhteispeli Laurin kanssa saattaisi jopa toimiakin. Oma pää vuotaa jo nykyiselläänkin kuin seula, joten WB ei voi tilannetta enää merkittävästi heikentää.
 
Viestejä
2 303
Tilliliha-suoritus.

Pitäkää tankkinne! Sexton ja THT tekivät välillä juuri niin päättömän kanan juttuja kuin heiltä voi odottaa. Ja sitten välillä fantastisia asioita. Kessler oli erinomainen oma itsensä. Nyt kun kauppojen järkytys oli joukkueen sisällä käsitelty, ei tuo näyttänyt siltä, että ainakaan Vandoa tai Beasleya olisi mitenkään ikävä. Clarksonin sairastuminen antoi vielä enemmän baanaa noille kavereille; saas nähdä miten toimii sitten kun on varmaan pian takaisin avauksessa.

Raptorsin kohtalo näyttää surulliselta. Tähän joukkueeseen panostettu ja panostettiin vielä tällä viikolla, mutta play-in näyttää ehdottomalta katolta.

Markkasella paikoin hankalaa. Heitto ei ihan uponnut ja alkuun Siakamin vartiointi oli vaikeaa. Sitten päätöserässä 7p/5r/4s, mitä Laurilta kaivataan jatkossakin. Kun pallon sai postissa, tuplattiin aina. Kun ajoi tai leikkasi, puolustuksessa neljä ukkoa usein sinne kaatui sisään. Varsinkin lopussa sitten syötteli mainiosti niistä joko ulos heittäjille tai löysi sisällä Kesslerin.

***

Tämä oli myös aika villiä. Lopun kirin, voiton ja sen varmistamisen toi viisikko, joka oli ensimmäistä sekuntia yhdessä kentällä.

 
Viestejä
419
Tämä oli kyllä erittäin hauska FU-voitto seuran johdon suuntaan.

Sextonilta ja THT:lta nähtiin molemmilta muutamia nappisuorituksia, syöttöjenkin muodossa, mutta huolettaa tämänkin pelin perusteella aina vaan tuo päätön kana-meininki, joka on molemmilla verissä. Sillä se on todella päätöntä menoa. Ja ihan jetsulleen samaa tarjoaa vielä Sextonkin. Minuakin kiinnostaisi nähdä mitä siitä voisi syntyä, jos Westbrook todella vetäisi Jazzin pelipaidan päälle.

Lauri näytti ottelun alussa, siltä että hän oli koko joukkueesta ottanut pelaajakaupat kaikkein raskaimmin. SIltä, että ei yhtään kiinnosta. Mikään. Siltä, että Pyynikin toivoton joutuu kohta kipin kapin palaamaan palstalle. Häviävä koripallo ei sovi Laurille. Mutta sitten kun mahdollisuus voittoon jotenkin kummasti roikkui siellä, niin alkoihan se Laurikin lopulta pelata. Ja tykkäsin todella niistä sen syötöistä, kun vastaan ehdittiin kasata liian mahdoton lihamuuri. Toivotaan, että Sexton ja THT ottavat niistä vähän mallia.

Heh, nyt ei muuta kuin voitot kaikista lopuista kauden matseista. Siinä on Aingelle ihmettelemistä. Sääli että sekä Fontecchio että myös Agbaji näyttävät suurimman aikaa niin täydellisen käyttökelvottomilta pelaajilta. Mutta ehkä nekin siitä vielä piristyy.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös