Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
524
Conley sivussa illan ottelusta, eli Laurin täytyy pitkälti itse juonia omat heittopaikat.
 
Viestejä
443
Nets ja Lakers täysin luovuttaneita, tuolta suosta ei nousta enään. Tämä avaa Jazzilla mahdollisuuden käyttää varausvuorot todella kovaan siirtoon.

Monella varausvuorolla lähtisi AD tai KD?
 
Viestejä
1 370
Mahtava voitto. Tuli seurattu Grizzliesiä viime vuoden poffeissa, ja tuo on paha jengi. Morant toki poissa, mutta Tyus Jones on niin hyvä pointti (onko 4 vuotta voittanut NBA:n assist/to-tilaston) että pyörittää joukkuepeliä jopa paremmin. Bane-Clarke-Brooks kolmikosta 2 pelaa yleensä aina hyvän pelin.

Conleyn poissaolo vaikutti pelintekoon ja menetyksiä oli taas melkoinen määrä (20). Syötettyjå koreja kuitenkin edelleen 30, joten kyllä pallo liikkui. Mutta pelasi kuka pelasi niin energia ei kyllä putoa yhtään. Agbaji ja Walker-Alexander saivat enemmän peliaikaa. ja penkki näyttää entistä vahvemmalle. Näistä kehkeytyy hyvät resurssit kaudelle kun poissaoloja alkaa olla. KOn liike on kulmikasta, mutta hieno rooli tuossa voitossa.

Laurin osalta kelpo rivi vaikka viimeistely ei ihan tikissään ollut. Kun kolmoset alkavat pudota normaalitahtiin, niin pistekeskiarvo vähintään pysyy näillä lukemilla. En ole heittomekaniikkamestari mutta näyttää että jos joutuu nakkaamaan kiireessä kaatuu (ehkä tarkoituksella saadakseen tilaa) taaksepäin ja tuloksena monesti lyhyt eturautaan, eli normisuoritukseen nähden menettää voimaa tai kaatumisen kompensaatio ei ainakaan onnistu. Samaten kaaren korkeus vaihtelee muttei niin paljon kun joskus ja aivan laakaan heitettyjä ei juuri tule. Mutta tästä en olisi huolissani, prosenteilla on taipumus tasaantua normaaliin, eikä kovien toistomäärien iskostama liikerata ole mihinkään kadonnut. Lisäksi rasitusta tulee aika paljon, mikä vaikuttanee samalla lailla kuin viime vuonna siirtyminen kolmoseksi Cavsissa, näin alkuun.

Milloinkaan ei ole ollut näin hauskaa olla väärässä ("Jazzin pelit tulee olemaan kärsimystä ja paskaa") ja mukavaa myös lukea kuinka mehuissaan jazz-fanit ovat joukkuepelistä ja efortista Gobert-Mitchell-kauden jälkeen. Gobertista en tiedä, mutta Mitchell ainakin omien katsomisien perusteella näyttää sopivan Cavsiin todella hyvin. Win-win siis :)
 
Viestejä
524
Voitettujen pelien jälkeen parasta jälkihekumointia ainakin itselle tarjoaa Jazz-foorumin kooste vastustajajoukkueen foorumikeskusteluiden parhaista paloista. Tässä Grizzlies-ottelun kooste

Varsinkin loppupuolella löytyy paljon myös kehuja vastustajalle ja yleisölle.
 
Viestejä
2 256
Lauri oli maksaa omalle joukkueelleen voiton tällä kertaa. Jos sitä viimeisten sekuntien layupia yrittää, se pitää laittaa 100 % sisään tai vähintään päätyä viivalle. (Toki Sextonin sekoilu, mikä ikinä olikaan, oli syy, että siihen tilanteeseen edes jouduttiin.)

Lisäksi ei vaan voi tuohon tapaan laittaa avoimia kolkkeja ohi kuten päätöserässä tapahtui. Puolustuspäässäkin oli sellainen pyöröovet-ilta Laurilla.

Ja samaan hengenvetoon: Ei tuottanut tunnontuskia vetää sitä erittäin tärkeää kolkkia pari minsaa ennen loppua, vaikka ei ollut mikään osunut sitä ennen. Ja se reverse-donkki oli fantastinen. Samoin en muista just nyt Laurin NBA-uralta tuollaisia tilanteita, missä lentää kulmasta neljän puolustajan keskelle, repii hyökkäyslevyn toisten käsistä, pallo kuppiin ja vapari hyvä.

Hardyn peluuttaminen Laurin kohdalla oli vähän erikoista, vaikka paljon ukkoja rivistä olikin sivussa. Kun koko eriä pelaa, kyllä se varmasti jaloissa tuntuu lopussa. 38 minsaa on paljon ilman jatkoaikoja. Ei se varmaan suunnitelma ennen peliä ollut, mutta toivottavasti muistaa antaa välillä lepoakin.

Toiseksi viimeisessä sisäänheitossa kyynärpää meni ikävän näköisesti; samaan tapaan kuin Bullsissa aikanaan, mikä johti muistaakseni jonkin pituiseen huiliin. Toivottavasti tällä kertaa selvisi jääpussilla.***

Karmea määrä menetyksiä molemmilta joukkueilta. Ajoittain ihan järkevää korista, mutta pitkiä heikkoja jaksoja. Toisaalta Jatsia mukavampi katsoa silloinkin, kun peli on vähän sekoilua.

Tuomarointi oli omaan silmään huonoa. Suhteellisen löysiä ja turhia hyökkääjän virheitä tuli massiivisesti, varmaan joku ennätys lähellä.

SLC:n yleisö mukana peleissä kuin pleijareita vedettäisiin, ja pelaajatkin liekittävät kotiyleisöä aina kun paikka. Osaltaan lisää näiden matsien katsomisen viihdyttävyyttä, varsinkin joihinkin muihin jengeihin verrattuna, missä alakatsomossa näyttää useimmiten olevan kolmasosa tuoleista istuttuna.
 
Viestejä
562
Jazz:n pick&roll puolustus oli hirveää kolme ja puoli neljännestä. Hyökkäyspeli oli pallon siirtelyä kaarella ja sitten joku heitti kolmosen kolme ja puoli neljännestä. Mutta silti voittivat. Iso kiitos kuuluu sille, että heittivät ne kolmosrääpäisyt hyvällä prosentilla sisään. Jos otat 44 kolmosta ja laitat ne 43% sisään niin annat itsellesi mahdollisuuden voittaa ottelun kuin ottelun. Viimeisen neljänneksen lopun Jazz pelasi hyvää koripalloa.

Ero hyökkäyksessä ottelun alussa ja lopussa. Eihän tuossa paljoa eroa ole, mutta ottelun alussa peli oli kaari syöttelyä, eli puuttui sisään ulos pallon liike, kun taas ottelun lopussa alkoi tulemaan enemmän drive&kick tilanteita. Tuo luo lisää liikettä, kun taas sivuttais syöttely herkästi tekee sen, että pelaajat vain seisoskelee. Myös heitto drive&kick:stä on hyökkäyslevypallon jälkeen tehokkain heitto. On helpompaa heittää catch&shoot, kun syöttö tulee korin luota eli pääset heittämään vastapalloon.

Kaksi joukkuetta, jotka pelasivat erittäin erilaista puolustusta. Siinä missä Jazz koittaa saada vastustajan kolmoset pois niin Memphis miltein sumputtaa korin alustan ja antaa vastustajan heittää vapaita kolmosia. Tämä kelpasi Jazz:lle, joka muutenkin heittää toiseksi eniten kolmosia NBA:ssa.

Lauri kyllä tarjosi voittoa Memphisille, se viimeinen heitto oli jotain mitä ei pidä koskaan tehdä. Ei edes jos on 100% varma, että laittaa sen sisään. Mieluummin heitä pallo vaikka kattoon. Sillä kestää tulla alas sieltä jonkin aikaa.
 
Viestejä
1 855
Markkanen nyt treidattavissa, saa nähä mitä tekee Jazz. Aikarajahan uudelleen treidille 30.10.22
 
Viestejä
2 568
Utah Jazz on Instagram: "we’re still watching this one #TakeNote"

Dwyane Wade fiilisteli Jazzin Instagramissa Laurin donkkia. Ja niin teki myös pyynikinpoika. Taitaa vaan olla eri pyynikinpoika. :D
Screenshot_20221030-223020_Instagram.jpg
 
Viestejä
7 415
Markkanen nyt treidattavissa, saa nähä mitä tekee Jazz. Aikarajahan uudelleen treidille 30.10.22
Tässä vaiheessa on hyvä varmaan korjata, että Markkasen saisi kaupata koska tahansa eli hänen kauppaamiselleen ei ole estettä. 30.10. tulee täyteen kaksi kuukautta kaupasta Utahiin, minkä jälkeen Markkasen saa kaupata yhdessä toisten pelaajien kanssa.

Tämä on yllättävän yleinen väärinkäsitys, joka jostain syystä elää ja voi paksusti suomalaisten NBA-keskustelijoiden keskuudessa. Kuka lie päästänyt väärän tiedon kiertämään kierroksia?
 
Viestejä
296
Vaikeaa sanoa, että kumpaan Lauria yritetään nyt sovittaa. Utahissa pelattavaan All-Star peliin vai hyvään kompensaatioon trade-markkinoilla. Aingen historian perusteella katse olisi hyvässä varausvuorossa. Omana toiveena All-Star peliin yrittäminen ainakin jouluun asti. Peliminuutit ovat olleet sitä luokkaa, että jotain on varmasti suunnitelmissa.

Selvää on, että Markkanen saa vihdoin tehdä kentällä ihan mitä haluaa. Valmennus ei tähän puutu. 17.3 FGA:lla selvästi joukkueen nälkäisin. Chuckerina tunnettu Clarkson 14.3 ja seuraavat ovat alle 10 heitossa.
Viimeksi Lauri on ollut näin hyvässä iskussa Bullsin toisella kaudella. KP.comin mukaan maailman surkeimman valmentajan Jim Boylenin alaisuudessa, pahimman yksinyrittäjän Lavinen toisena miehenä ja surkeiden takamiesten armoilla.

Per 36 tilastot:

Utah: 22.5 p / 9.5 trb / 3.2 ast / 0.7 stl / 0.6 blk / 2.1 to
Bulls: 20.8 p / 10.1 trb / 1.6 ast / 0.8 stl / 0.7 blk / 1.8 to

Toivotaan, että suomen oma kultapoika pitää tasonsa. Pelejä on ollut tällä kaudella hauskaa seurata. Aina voi jossitella, että jos 3% olis parempi niin ka. voisi olla jopa 3-6 pistettä suurempi. Vaikeaa sanoa, että mistä huonot prosentit johtuvat, mutta heittopaikat ovat olleet ainakin vapaita. Varmaan suurin syy on kuormituksessa. Parhaalla 40% kaudella minuutit olivat pienet ja Lauri liikkui paljon vähemmän kentällä.
 
Viestejä
4 054
Sauna-Jim tuli puikkoihin 3.12.2018, eli ei ehkä voida puhua täysin Boylenin 18-19 kaudesta vai? Tietystihän näitä varmaan voidaan väännellä monin tavoin. ;)

Fred oli siis koutsina huhtikuusta joulukuuhun ja Jimbo joulukuusta huhtikuuhun. Pitää vielä tarkistaa kalenterista, kumpi oli pidempään vastuussa.
 
Viestejä
417
Tällä kertaa Morant askissa, mutta silti Jazz kyykyttää Grizzliesiä +23 erolla ennen vikaa jaksoa. Ja suomalainen Lauri Markkanen tähän mennessä 28 minuuttiin vaatimattomalla tilastorivillä 28p/9r/2a/3b, FG 10/14, 3p 4/6, FT 4/4.

Nyt pyynikin toivottomat ja muut oman elämänsä epäonnisteet urheilijat herätys, meillä pelaa ihka oikea supertähti NBA:ssa, mikä on aivan uskomattoman hienoa ja poikkeuksellista kun katsoo menneisyyteen ja varmasti myös tulevaisuuteen.

Ja mitä Jazziin tulee joukkueena niin onhan tämä alkukauden formi myös aika hemmetin makea, eikä kukaan tälläista herkuttelua uskonut näkevänsä.
 
Viestejä
4 054
Tällä kertaa Morant askissa, mutta silti Jazz kyykyttää Grizzliesiä +23 erolla ennen vikaa jaksoa. Ja suomalainen Lauri Markkanen tähän mennessä 28 minuuttiin vaatimattomalla tilastorivillä 28p/9r/2a/3b, FG 10/14, 3p 4/6, FT 4/4.

Nyt pyynikin toivottomat ja muut oman elämänsä epäonnisteet urheilijat herätys, meillä pelaa ihka oikea supertähti NBA:ssa, mikä on aivan uskomattoman hienoa ja poikkeuksellista kun katsoo menneisyyteen ja varmasti myös tulevaisuuteen.

Ja mitä Jazziin tulee joukkueena niin onhan tämä alkukauden formi myös aika hemmetin makea, eikä kukaan tälläista herkuttelua uskonut näkevänsä.

No tämä on kyllä sen verran villi joukkue, että eiköhän vielä kauden aikana tule montakin hetkeä syyttää Latea tappioista. ;)
 
Viestejä
168
Ehkä pidempää analyysia jossain vaiheessa, mutta todetaan nyt vaikka, että seuraavassa ottelussa vastakkain ovat palloa liikuttava Utah Jazz ja Dribbbling Donziz.

Late teki 31 pistettä munimatta ja riplaamatta pallon kanssa yhtään. Todetaan nyt, että mielestäni se 4-5 paikka kuitenkin sopii Latelle vielä sitä 3 paikkaa paremmin...

Ekojen pelien perusteella Clarkson sai näkemään punaista, mutta on kyllä jotenkin ansainnut maalattuine kynsineen jo allekirjoittaneen sympatiat ja hyvin tuntuu kemiat toimivan myös Laten kanssa.
 
Viestejä
1 370
Kaiken kaikkiaan tästä joukkueesta on helppo pitää. Valmennuskin tuntuu vähintään kelvolta ja Hardy tuntuu koko ajan tietävän mitä tehdä. Aikalisät otetaan kun pitääkin ja peluutukset tuntuvat järkeviltä. Ei tämä enää mitään tuuria ole kun kaksi kertaa pistetään Grizzliesiä kuokkaan, nyt kun Morantkin oli mukana (Bane ei eikä tietenkään yksi avainpelaajista eli Jaren Jackson joka on pidempään poissa, unohdin edelliskerralla asian). Mutta kova joukkue Memphis on silti ja nythän tuo taittui jo ajoissa.

Lauristahan on pakko aloittaa, koska pelaa ehdottomasti uransa parasta korista, kaikin puolin. Kunto näkyy kyllä kestävän hyvin nämä yksittäiset pelit. 3. erän pelasi kokonaan, ilmeisesti Hardyllä oli tarkoitus tappaa peli jo siinä. On/off-tilastojen mukaan hän on tällä hetkellä eniten puolustuksen tiiviyteen vaikuttava pelaaja yli 100min pelanneista. Kukapa olisi Laurista uskonut. Ihan katsomallakin voi havaita homman paratuneen, paljon. Ja nyt ilman kovaa korivahtikaksikkoa paikkailemassa tekemisiä.

Täytyy nostaa myös esiin Sexton, joka on toki on sähellyksessään ärsyttävä, mutta käsittämätön määrä energia ja uskoa itseensä. Paras oli tuo ylösheitto Adamsin kanssa, jossa 25 senttiä lyhyempänä hyppäsi ihan tasoihin niin että Adams (kai se hänestä lopulta meni) tökkäsi pallon Jazzille. Mutta käsittämätön kunto ja nopeus on hemmolla. Uskotaan että 20 pelin jälkeen polvi on unohdettu ja taso paranee vielä tästä. Lisäksi Connelly näyttää olevan Laurille ja muillekin melko täydellinen kumppani kentällä. Näkee hienosti parhaan sijainnin syötölle ja itseltäkin lähtee kolmonen sähäkästi jos yhtään jätetään tilaa.
Yhtään ei tällä hetkellä huoleta kun aloittajat menevät vaihtoon. Sexton, Beasley ja ketä sieltä nyt tuleekaan aika vaihtelevasti kyllä pystyvät pitämään tilanteen hallussa.

JerryC aloitti niin laitetaan tähän linkki Jazz-foorumin ketjuun jossa kerätty kommentteja Jazzin peleistä muiden joukkueiden kannattajilta. Aika mukavaa luettavaa. Seuraava onkin sitten testi saadaanko koko kansan Luka kuriin.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 511
Tänne paikallisen urheilumedian sivuille kertyvät kaikki lehdistötilaisuudet ja haastattelut äänimuodossa.

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös