Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 255


15/5 ekaan puoliaikaan Lauri. Jatsi näyttää muuten taas siltä voittopelien Jatsilta, mutta menetyksiä tuli ihan karmeasti.

Lauri ekan erän hyökkäyksessä vähemmän esillä. Molemmat heitot ja korit tulivat kun otti levyn, meni itse rannikolta rannikolle ja suoraan korille. Toisessa erässä sitten piti kantaa hieman enemmän vastuuta ja sehän hoituu.

#MasentunutJaAlistunut
 
Viestejä
1 392
Lauri pelaa pikkusen liikaa minuutteja. 32min näyttäis olevan se raja missä ei enää jaksa juosta takaisin puolustukseen kunnolla. Nytkin pelas viimeisen neljänneksen kokonaan.

MItä sitten tulee taas Laurin kolmosiin niin näyttäis olevan 2 tekijää jotka heikentävät "statseja", Lauri pelaa paljon enemmän taas ja fyysisempää peliä (donkit ja ajot korille) ja ottaa sen yhden heiton enemmän kuin normaalisti. Vikassa neljänneksessä ei taaskaan loppu puolella edes hakenut kolmopaikkaa kun kunto ei riitä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7 517
Lauri pelaa pikkusen liikaa minuutteja. 32min näyttäis olevan se raja missä ei enää jaksa juosta takaisin puolustukseen kunnolla. Nytkin pelas viimeisen neljänneksen kokonaan.

MItä sitten tulee taas Laurin kolmosiin niin näyttäis olevan 2 tekijää jotka heikentävät "statseja", Lauri pelaa paljon enemmän taas ja fyysisempää peliä (donkit ja ajot korille) ja ottaa sen yhden heiton enemmän kuin normaalisti. Vikassa neljänneksessä ei taaskaan loppu puolella edes hakenut kolmopaikkaa kun kunto ei riitä.
Kaikki ketkä on pelanneet korista varmaan voivat ymmärtää, että tollanen 12min putkeen on ihan tolkuttoman paljon on siellä välissä aikalisiä tai ei. NBA peluutus on mun mielestä ollut aina vähän outoa tältä kantilta, varsinkin jos halutaan ylläpitää korkeaa tempoa. Jotkut 6 max 8 min stintit ja lyhyemmät vaihdossa kököttämiset olisi paremmat
 
Viestejä
1 892
Tämä pisti hymyilyttämään äänekkäästi:
48E21431-B339-4923-B01D-A238A220F1EC.jpeg
 
Viestejä
7 517
Nyt vedän johtopäätöksen aikaisempien pelien ja highlightsien perusteella. Mutta nostettava hattua Jazzille, clarksonille ja conleylle. Viimein tuntuu löytyneen ryhmä, joka tajuaa käyttää lauria P&R kaverina ja mukavampi tietty käyttää, kun Laurin jalat irtoaa paremmin lattiasta ja tilanteet päättyy donkkeihin. Tosi komeita suoritteita taas ja nimenomaan p&r tilanteista
 
Viestejä
562
Isot minuutithan Lauri pelaa, mutta eihän ne minuutit kerro paljon sitä kentällä liikkuu. Harden on aina pelannut isot minuutit, mutta ei se metreissä näy. Lauri ottaa isoimmat metri luvutkin joukkueessa, joten on tuo näkynyt otteissa. Toisaalta pelaamalla isoja minuutteja ja liikkumalla paljon opitaan pelaamaan isoja minuutteja. Ei sitä penkillä istuen opita. Joten vaikka nyt peli kärsiikin niin loppukaudesta tilanne on todennäköisemmin parempi.

Tyypillinen Utah peli. Vanderbilt:n pitäisi oppia pysymään kentällä. Todella piristävä pelaaja, mutta jos saa aina 6 virhettä alle 20 minuutissa niin hän on ratkaisu hetket penkillä. Utah loppuhetkien pelaaminen on kyllä rumaa. Nytkin tarjosivat voittoa Houstonille, mutta ei kelvannut (osaavat tankkaamisen Utahia paremmin). Liian paljon pallon pomputtelua (enimmäkseen Clarkson). Joukkueen vahvuus on siinä, että lähes kaikki osaavat pistää palloa maahan, joten pitäisi vähän laittaa enemmän haastetta puolustukselle. Puolustamalla tuskin Utah otteluja voittaa (vaikka onkin ollut parempaa kuin mitä kauden alussa odotin), joten pitäisi käyttää hyökkäyksessä kaikkia aseita.
 
Viestejä
1 224
Onko tavoitteena vetää alkukausi täysillä ja tankata pelaajien arvo ennen lopullista tyhjennysmyyntiä? Kevättalvella kuitenkin useampi (wannabe)contender kärsinee loukkaantumisista ja tuore all-star -pelaaja isoon päähän voisi tuoda hyvän nipun varauksia ja nuoria lupauksia?
 
Viestejä
443
Mistä koko idea, että Jazz tankkaa on peräisin? Pelkkä tyhjennysmyynti ei tarkoita sitä, että joukkue lähtee hakemaan mahdollisimman huonoa sijoitusta.

Uskon, että Jazzin tarkoitus on nimenomaan voittaa pelejä ja kehittää nuoria pelaajia kokemuksen rinnalla. Utahilla on myös yksi liigan lupaavimmista valmentajista viiden vuoden sopimuksella, niin tähän päälle halutaan varmasti rakentaa voittavaa kultturia.

Edelleen muistuttaisin, että Jazzilla ei ole ykköskieroksen varausvuoroa vuodella 2024, niin mitä järkeä olisi nyt tankata, kun seuraavalla kaudella olisi kuitenkin pakko menestyä?

Varausvuoroja voidaan käyttää myös siirtojen avulla joukkueen kehittämiseen, kuten Cleveland on tehnyt viimeisen kahden vuoden ajan.

 • 2023 first-round pick — own
 • 2023 first-round pick — from HOU, BKN or PHI*
 • 2023 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2024 first-round pick — owed to OKC
 • 2025 first-round pick — own
 • 2025 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2025 first-round pick — from CLE (unprotected)
 • 2026 first-round pick — own (swap with MIN**)
 • 2027 first-round pick — own
 • 2027 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2027 first-round pick — from CLE (unprotected)
 • 2028 first-round pick — own
 • 2029 first-round pick — own
 • 2029 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2029 first-round pick — from CLE (unprotected)
 
Viestejä
1 370
Kyllä Clevelandkin tankkasi alkuun: Garland, Okoro, Mobley. Tai ainakaan ei vaan menestynyt ja sai kärkipään vuoroja, oli sitten tarkoituksellista vai ei.? Siihen sitten Allen ja Lauri siirroista ja sitten all in Mitchellin kanssa. Veikkaisin että Aingella on tarkoitus ensi kesänä kyllä saada draftista mukava kasa nuoria pelaajia. Ja voihan noilla pickeillä treidata varausvuoroa ylöspäin, ei nyt varmaan 1. asti mutta 2-5 tienoille. Sen jälkeen varmaan vuoroja käytetään treideihin. Ainge on perinteisesti kyllä draftannut hyviä pelaajia (Smart, Brown, Tatum) siitä 2-6 väliltä. Ja tosiaan lisää vuoroja on varmaan tulossa viimeistään trade dl:n tienoilla, ei ehkä kuitenkaan 23 draftiin.
----

Ei tuo toinen Rockets peli nyt niin ihmeellistä ollut mutta riitti voittoon edellisen väsyneen räpellyksen jälkeen. Virhevaikeudet taas pitkässä päässä ja Conleyn osalta riesana. Jotenkin tuo Clarkson on kuitenkin jos ei muuta niin erittäin viihdyttävä hahmo ja aika hyvin löysi esim Laurin muutamaan otteeseen. Olen alkanut pitää miehestä kaikesta sähellyksestä huolimatta. THT on yllättävän hyvä ja laittoi kyllä muun touhun seassa pahan posterin ja Laurinkin Greenille tekemä oli kyllä näyttävä. Ehkä eniten sähläävä ja samalla vaisuin on Sexton, mutta polvivammasta paluun jälkeen pitää nyt joku 20 peliä antaa aikaa ilman lopullista dumaamista. Olynykiltä vaisu peli vaihteeksi ja varsinkin alun menetykset olivat kyllä melko touhua.

Katselin että tuolla Jazz-foorumilla on kyselty Laurin pomppua ja todella ilmavalta nyt suorittaminen vaikuttaa. Jos todella 7 kiloa olisi pois (epäilen), niin pakkohan se on kesätreenin myötä vaikuttaa myös pomppuun. Muutamakin kilo tuntuu siinä jos sitä samalla on treenattu. Pakko laittaa sen verran jäitä hattuun, että Laurilla on näitä hyviä kausia ollut monena vuonna (kirkkaimpana Februlauri) mutta sitten on taannuttu. Harvoin jos koskaan ihan kauden alussa. Ainakin nyt Lauriin suhtaudutaan "keeperinä" ja sopimusta todella edulllisena suorituskykyyn nähden. Ilollahan näitä katsoo kun joukkue pärjää ja meidän Lauri suorittaa.
 
Viestejä
2 255
Tankkaa, rebuildaa, jotain muuta - kyllähän sitä Utah tekee. Miksikään play-in-jengiksi ei kannata kenenkään NBA:ssa asettautua. Sen sijaan sen yhden ranskalaisen saamisen todennäköisyys on joka tapauksessa pieni, vaikka kuinka häviämällä häviäisi.

Ja yhä se ero on siinä, että seura ja GM voivat tankata, mutta pukukopissa sitä ei kukaan tee. Toki jos tietyn tyyppisiä kundeja hankkii ja heitä on pakotettu peluuttamaan, niin voisi olla, että kukaan ei välitä mistään muusta kuin omista tilastoista.

Vaikka SLC:ssä Jatsin asema on sellainen, että yleisö ei yhtäkkiä vaan katoa (kun hirveästi muita vaihtoehtoja ei ole), ei tuollainen tankkaus välttämättä ole aina järkevää. Nytkin viime yönä oli tupa ihan oikeasti täynnä, alakatsomossa ei näkynyt tyhjiä penkkejä ja yleisö eli aivan täysillä mukana. Taas Houstonissa oli varmaan alle puolet kapasiteetista oikeasti paikalla ja toisen puoliajan alkaessa tilaa oli sen verran katsomossa, että väkimäärä olisi mahtunut Kauhajoen uuteen halliin hienosti. Ja yksi Wembayama ei sitä yhdessä yössä käännä.

Jos Jatsi myöhemmin kaudella haluaa alkaa tankata enemmän, ei se tapahdu niin, että Hardy kopissa sanoo tänään olevan sellainen löysempi välipäivä. Vaan sitten kun joltain mestaruushalukkaan pointilta menee ACL joulukuussa, Ainge myy Conleyn silloin, kun kysyntä on korkeimmillaan. Tai Lauri jatkaa tällä tasolla, joku ihan terävimmän NBA-kärjen takana oleva seura ajattelee olevansa yhden suomalaisen päässä finaaleista ja maksaa sen mukaisen hinnan kundista.

Ja vaikka kaiken tankkauksen jäljiltä ranskalaisen saisi, ei se yhtäkkiä muutu kärkiseuraksi, jos rosterin keski-ikä on 20v ja on iso kasa pickejä. Niillä pickeillä saa tietysti pelaajia, mutta ei se ole mitenkään yksinkertaista ja helppoa, että löytyy ja on saatavilla just sellaiset jätkät, jotka muodostavat voittavan joukkueen, sopivat yhteen, pelaavat yhteen ja persoona ja työnjako vielä kohtaavat. Jos taas jengissä olisi ihan oikea ja kova kakkos(-kolmos)optio a'la All Star Lauri, Kessleristä nähdään tulevan avauksen sentteri jne. jne., on se reitti huipulle jo hieman selvempi.

Hardyn iso tehtävä selvittää, että ketkä kundit ovat Jatsin tulevaisuudessa mukana ja ketkä eivät. Lauri siinä vain yksi palanen. Ovatko Sexton ja Beasley avauksen SG tason kavereita ja pystyvät vetämään 22+ ppg. Vai onko toinen/molemmat penkiltä tuleva SG 20+ minsalla ja kyvyllä skorata yksin silloin kun joukkue sitä tarvitsee. Vai eikö kummallakaan ole siinä rebuildatussa Jatsissa mitään roolia lopulta?

***

Eilisen toinen puoliaika aivan karmeaa kuraa. Molemmat kivittivät minkä kerkesivät ja tuomareiden pilli oli todella, todella herkässä. Täysin rikkonaista peliä.

Laurilla eivät varsinaisesti minuutit painaneet, vaan Vandon ja Olynykin kuudet virheet. Koko päätöserän pelaaminen olisi tietty painanut jo itsessään, mutta sitten kun piti pakissa käydä hakemassa joka kerta levyt, hyökkäyksessä olla jatkuvasti liikkeessä ja painissa, se näkyi. Muutama viimeinen minuutti meni laahustamiseksi, mutta urheasti silti hoiti koko ruutunsa.

Todella kokonaisvaltainen suoritus joka tapauksessa kuten kaikkien tilastosuoritusten klipistä näkyy.

 
Viestejä
7 517
Juu selvä tappiohan sieltä tuli Denveriä vastaan ja ihan hyvä veto valmentajalta vetää avaus ajoissa kentältä, tilanteessa missä periaatteessa olisi voinut vielä iskeä, mutta kun pelaajisto oli jo kolmannella jaksolla virhevaikeuksissa, niin käytännössä kunnolliseen puolustuksen kautta tapahtumaan nousuun ei ollut eväitä.

Tuo isojen pelaajien virhevaikeudet Lauria lukuunottamatta on kyllä aika ikävä ongelma ja erityisesti Laurin kannalta. Joutuu jatkuvasti pelaamaan liian pitkiä vaihtoja ja todella paljon. Toivottavasti jalka nousee vielä tämän ottelusuman päätöspeleissä.

Sexton on kyllä semmonen kaveri, joka parhaimmillaan voi sytyttää joukkueen hyökkäyspäässä, mutta millä ihmeellä tuon saman tekemisen energian saisi miehestä irti myös puolustuspäässä. Nyt aika lyhyessä ajassa kaveri takoi 13 pistettä, mutta silti 16minuutin +/- -32.

Ei mikään hyvä peli juuri keneltäkään, mutta näitä tällaisia tulee varmasti jatkossakin. Joukkueen mentaliteetti on armoton taistelu ja hustle ja siitä juokseminen, nyt tämä jäi vähän vajaaksi. Ehkä unelma "kaikki kolkit putoo" alku oli myrkkyä ja jäätiin alussa vähän jumiin ajatukseen, että heitellään vaan kolkkeja, mitkä taas usein passivoittaa kokonaisuudessaan tekemistä.

Mikä valoisaa jälleen on se, että vaikka huono peli, niin Lauri tilastoi 17/10. Edelleen itseluottamus ja kimmoisuus tuo tekemiseen ihmeitä. Sen lisäksi että aika kevyesti Lauri laittaa putback-donkkia pelissä, niin ratkaisut täydessä vauhdissa kevyessä ruuhkassa ovat rutiininomaisempia ja huomattavasti varmempia, kuin aikaisempina vuosina. Lauri ei myöskään annan enää muiden joukkuekavereiden hyppiä ja viedä hänen levypallojaan, mikä on hyvä asenne ja nostattaa sitä omaakin itsetuntoa, että oikeasti haluaa olla se kaveri joka dominoi painttia.
 
Viestejä
2 214
Lauri ei myöskään annan enää muiden joukkuekavereiden hyppiä ja viedä hänen levypallojaan, mikä on hyvä asenne ja nostattaa sitä omaakin itsetuntoa, että oikeasti haluaa olla se kaveri joka dominoi painttia.

Tämä on häirinnyt aikaisempien vuosien NBA-Laurissa. Nyt pelaaminen on onneksi muuttunut ja asenne on kohdallaan. Levypallot ottaa se joka niitä kovimmin haluaa.

Sama "haluaminen" näkyy myös hyökkäyspäässä. Lauri haluaa olla hyökkäyksessäkin ykköstykki eikä arkaile ottaa ratkaisuja. Laurille on ehkä luonteesta johtuen hieman vaikeaa olla määräilevä "top dog", mutta sekin on muuttumassa.

Parantunut fysiikka ja kova (Europelien tuoma) asenne ovat Laurin uuden menestyksen taustalla. Nyt Lauri alkaa vihdoinkin pelata potentiaalinsa mukaan. Ja se on, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, All Stars - pelin taso.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 434
Tämä on häirinnyt aikaisempien vuosien NBA-Laurissa. Nyt pelaaminen on onneksi muuttunut ja asenne on kohdallaan. Levypallot ottaa se joka niitä kovimmin haluaa.

Sama "haluaminen" näkyy myös hyökkäyspäässä. Lauri haluaa olla hyökkäyksessäkin ykköstykki eikä arkaile ottaa ratkaisuja. Laurille on ehkä luonteesta johtuen hieman vaikeaa olla määräilevä "top dog", mutta sekin on muuttumassa.

Parantunut fysiikka ja kova (Europelien tuoma) asenne ovat Laurin uuden menestyksen taustalla. Nyt Lauri alkaa vihdoinkin pelata potentiaalinsa mukaan. Ja se on, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, All Stars - pelin taso.
Tässäkin pelissä oli piiiiitkä pätkä, jolloin Markkanen oli kentällä järkyttävän kivittäjäkaartin kanssa (THT, Beasley, Vanderbilt jne) mutta ei kuulunut hyökkäyspäässä kolmen ekan option joukkoon. Usein ei edes koskenut kertaakaan palloon ennen kuin haastettu kolmonen jo oli ilmassa.

Pitää olla todellinen Markkas-armeijan yliluutnantti ajatellakseen, että Lauri on jollain lailla joukkueensa top dog.
 
Viestejä
2 214
Pitää olla todellinen Markkas-armeijan yliluutnantti ajatellakseen, että Lauri on jollain lailla joukkueensa top dog.

Kuten sanoin, tämä on muuttumassa. Laurin persoona vaikuttaa sellaiselta, että ei ole luontaista olla äänekäs käskevä "top dog", mutta nyt on kuitenkin pikku hiljaa omalla "hiljaisella tavallaan" (antaa tekojen puhua puolestaan) ottamassa tätä roolia.

Itse varmaan luontaisesti toimisin toisella tavalla, mutta en olekaan Lauri enkä vieläkään pelaa NBA:ssa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös