Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
138
Olisiko tässä myös Markkasella vastuuta? Eli pitäisikö mieluummin pelata pelin alku vähän vähemmällä höngällä, vai onko valmennusjohto painottanut, että kaksi ekaa jaksoa pitää vetää kovaa? Näkisin, että tässä voi olla vielä sellaista kokemattomuutta, että vaikka Markkanen on pelannut jo monta kautta NBA:ta, niin ei ehkä ihan näin vapaassa roolissa, jonka lisäksi uusi joukkue, niin voi olla vähän liikaakin näyttöhaluja niin, että loppupelissä joutuu vetämään vähän henkeä ennen ratkaisuhetkiä.

Toivotaan, että pystyy jatkossa pelaamaan hyvin, mutta vähemmällä sykkeellä tai paremmin jaksotettuna pelin ensimmäisen puoliskon ja silti olemaan jälkipuoliskolla go to -mies, tai yksi niistä, lopussa. Eli että tuota paikkaa ei pitäisi lunastaa joka pelissä erikseen takomalla joukkueen kovimmat pisteet ekalla puoliskolla.
 
Viestejä
1 434
Sehän siinä olikin koomista, että siinä vaiheessa kun Lauri unohtui kaarelle ja nurkkiin puhaltelemaan, miestä taisi suuren osan ajasta "puolustaa" 185-senttinen Devonte Graham. Sen enempää Markkanen itse kuin Hardykaan ei ilmeisesti nähnyt low postiin menoa kokeilemisen arvoisena peliliikkeenä.

Mutta joo, Hardyhan sanoi ottelun jälkeisessä pressissä, että tykkää siitä kun Olynyk ja Lauri levittävät kenttää, mikä kuulostaa tutun pahaenteiseltä. Jokaisessa Markkasen joukkueessa päädytään ennen pitkää vääjäämäättä tähän - on vaan niin helppoa laittaa Lauri seisomaan kaarelle varsinkin pelin loppuvaiheessa, jolloin mies liimaa aina yhden puolustajan itseensä ja sisälle tulee tilaa. Tämä on itse asiassa näissä kolmessa pelissä ollut usein se tekijä, joka on mahdollistanut esim. Olynykin hidasliikkeisten ajojen onnistumisen. Laurista ei voi auttaa, ei vaikka kaukoheitto on taas ollut aivan jäässä.

Sekin on moneen kertaan vatvottua problematiikkaa, että päästäkseen irti tuosta spacerin roolista Markkasen on alettava onnistua pallollisessa roolissa säännöllisesti erityisesti tiukoissa paikoissa, kun puolustus tiivistyy. Tämän kauden peleissä on ollut paljon positiivista tuosta näkökulmasta, mutta - ollaanpa nyt rehellisiä - kyllä Laurilta on myös pallo karannut aika usein varsin helpoissa tilanteissa. Ei ole yllätys, että Hardy luottaa selvästi enemmän Olynykiin tilanteita rakentavana isona. Miehen pallovarmuus on toista luokkaa kuin Markkasella, vaikka fyysisesti on huonompi.
 
Viestejä
533
Kiinnostais kuunnella Will Hardyn pressihaastatteluja (ja miksei myös Jazz-pelaajien), mutta jostain syystä ei tunnu löytyvän tubesta. Cavsien ja Bullsien lehdistötilaisuudet ovat aina löytyneet kokonaisuudessaan.
 
Viestejä
443
Utahilla on varmasti yksi liigan parhaimmista penkeistä tai ainakin syvyydellä laadukkaimmista.
.
Nyt kun näytttää siltä, että Jazz on keskimääräistä parempi joukkue, niin minkälaisia vahvistuksia he voisivat hankkia talvella?

Oma top-3:

1. Embiid
2. KD
3. LeBron / Anthony Davis

Nämä pickit kannattaa laittaa töihin:
 • 2023 first-round pick — own
 • 2023 first-round pick — from HOU, BKN or PHI*
 • 2023 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2024 first-round pick — owed to OKC
 • 2025 first-round pick — own
 • 2025 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2025 first-round pick — from CLE (unprotected)
 • 2026 first-round pick — own (swap with MIN**)
 • 2027 first-round pick — own
 • 2027 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2027 first-round pick — from CLE (unprotected)
 • 2028 first-round pick — own
 • 2029 first-round pick — own
 • 2029 first-round pick — from MIN (unprotected)
 • 2029 first-round pick — from CLE (unprotected)
 
Viestejä
2 460
Se vaan jää ihmetyttämään miksi siitä reseptistä jolla pärjätään luovutaan ja mennään iso-1vs1-peliin lopussa. Eikö tässäkin vaiheessa voitaisi yrittää jotain settiä tai ainakin liikutella palloa. Toki siinä oli Pelsun pitkä runi alla. Jos tämä olisi tapa pärjätä miksei niin pelata joka hyökkäystä alusta lähtien? No tämä on NBA:ta..... j

No Utahin peli alkoi sakkaamaan neljännellä jaksolla, kun Pelicans luopui drop-puolustuksesta ja alkoi vaihtamaan kaikki screenit. Ja tuossa vaiheessa Pelicans myös veti Valanciunasisin ja Zionin penkille ja pelasi lopun pienemmällä ja liikkuvammalla viisikolla, mikä mahdollisti tuon vaihtamisen. Tuo olikin myrkkyä Utahille, kun normaaleista peliseteistä ja leikkauksista ei saatu enää luotua etuja. Utahin peli meni 1-vs-1 nuhjaamiseksi. Kolmen ensimmäisen erän ajan Utah olikin hienosti hyödyntänyt tuo dropin heikkouksia omilla peliseteillään ja oikea-aikaisilla leikkauksilla.

Näitä pelejä kun katselette täydelliset suomi-lasit silmillä, niin näiden "Lauri päivysti koko toisen jakson vain kulmassa" -juttujen ohella on kuitenkin hyvä huomata että Laurilla on 8 pelitilanneheittoa molemmilla puoliajoilla. Vastustajan puolustustaktisista syistä noita paikkoja vaan tulee eri tahtiin pelin eri vaiheissa. Ja toki tässä pelissä oli täysin selvää, että Pelicansin pukukopissa puoliajalla Laurin nimi on varmasti mainittu usempaan kertaan.

Sen enempää Markkanen itse kuin Hardykaan ei ilmeisesti nähnyt low postiin menoa kokeilemisen arvoisena peliliikkeenä.
Laurista ei voi auttaa, ei vaikka kaukoheitto on taas ollut aivan jäässä.
kyllä Laurilta on myös pallo karannut aika usein varsin helpoissa tilanteissa.

Pyynikin Toivottamalta saatiin taas taattua kamaa! Eipä tuosta Laurin pelaamisesta tietenkään kannata kaivaa mitään positiivista, vaikka kaveri on ensimmäisen viikon vääntänyt sitä tahtia että todennäköisesti "Western conference player of the week" -titteli ei ole kaukana.

200w.gif
 
Viestejä
28
Nyt on alkanut pelottamaan sellainen skenaario, että Westbrook tulisi Jazziin, kahden ykköskierroksen varauksen mukana. Toiseen suuntaan Beasley,Gay ja Conley. Sormet ristiin, että ei tapahdu
 
Viestejä
1 473
Poikkeuksellisesti vilkaisin mitä PT selittää, ja onhan tuo aivan koomista tekstiä. Otoskoko on vielä tosi pieni mutta nykyvire jos pysyisi tällaisena pidempää, ei voi valittaa. Lauri ei ole mitenkään sivussa, usage on tällä hetkellä 23%, eikä moista ole nähty vähään aikaan, roolia siis on, ja niinkuin @shaqtin a fool sanoi tilanteet vaihtelee pelin sisällä. PER (hyökkäyspäätä painottava yleismittari) on huikeat 23, jos aiempi paras (siis koko kaudelta) on ollut 17. BoxPlusMinus 5.9 (aiempi max 0.4). Olynykillä on 8 menetystä ja Laurilla yhteensä 4 ja ast/to-suhde Laurilla ylivoimainen etc etc. Eikä näihin tilastoja tarvitse, jokainen nyt näkee silmilläänkin missä mennään. EIkä Olynyk mikään huono ole, mutta "Hardy luottaa enemmän" ...pliiiis! Lyhyt pätkä joka ei vielä todista että sama jatkuisi mutta näin mennen Lauri on AS pelissä.

Toki tällaisiin vastauksiin PT trollina tietty pyrkiikin, joten siinä mielessä oikein onnistunut kirjoitus, kun en malttanut olla reagoimatta.
 
Viestejä
4 099
No jos vähänkään huumorintajua omaa, niin nuo PT:n jututhan tuovat vain eloa tähän ketjuun!

Enkä tarkoita, että PT:lle vastaavat ovat huumorintajuttomia (kuten mä), vaan enemmän se, että tuo trollaus on välillä jopa hauskaa. Ottamatta huomioon, miten tosissaan suolattuja juttuja nuo ovatkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
296
No jos vähänkään huumorintajua omaa, niin nuo PT:n jututhan tuovat vain eloa tähän ketjuun!

Enkä tarkoita, että PT:lle vastaavat ovat huumorintajuttomia (kuten mä), vaan enemmän se, että tuo trollaus on välillä jopa hauskaa. Ottamatta huomioon, miten tosissaan suolattuja juttuja nuo ovatkaan.
Vuosien saatossa on tullut huomattua, että keskiverto Markkas-fanilla ei kauheasti huumorintajua löydy, jos kohteena on oma suosikkipelaaja. :rolleyes:
 
Viestejä
168
Odotetun vaikea peli niin Laurille kuin koko Utahillekin. Ei löytynyt tänään miestä, joka olisi kairannut voiton Jazzille, vaikka lähellle lopussa pääsivätkin.

Fonteccio teki hyvän ensiesiintymisen ja ansaitsi varmasti lisäminuutteja tuleviin peleihin. Laurin jalkaa painoi selvästi eikä pysynyt nyt mukana puolustuksessa, eikä hyökkäyspäässäkään oikein kulkenut. Hyvä merkki kuitenkin oli se, että Lauri selvästi yritti painaa väsymyksen lävitse ja suorastaan vaati palloja itselleen muutaman kerran. Lauri ei myöskään heittänyt enää lainkaan kolmosia, kun ne kerran eivät uponneet. Useampi heitto tuli korinaluspallontavoittelutilanteista, eli ihan noin huono ei tavallaan tuo onnistumisprosentti ollut.

Koko peli oli aikamoista pallonmenetys-korinaltaohinosto pallottelua väsyneen Utahin ja heikon Rocketsin välillä. No, varmasti seuraavassa uusintaottelussa Utah kaivaa tästä aika heikosta Houston ryhmästä voiton kotisalissaan.
 
Viestejä
7 518
En peliä nähnyt ja nyt varmaan kerkeä katsomaan, mutta kyllä tuo, että sutii vapareita myöten huti viittaa vahvasti siihen, että jumissa on edellisen pelin jäljiltä. Nyt pitää pystyä palautumaan nopeasti näistä kahdesta.
 
Viestejä
4 099
En peliä nähnyt ja nyt varmaan kerkeä katsomaan, mutta kyllä tuo, että sutii vapareita myöten huti viittaa vahvasti siihen, että jumissa on edellisen pelin jäljiltä. Nyt pitää pystyä palautumaan nopeasti näistä kahdesta.

Joo, muistelisin että Late ollut näissä peräkkäisissä matseissa (siis siinä jälkimmäisessä) joskus paljon kankeampikin. Että tuokin lupaa hyvää.
 
Viestejä
1 106
Kolme vieraspeliä neljään päivään ja kaksi jatkoajalle, oliko Laurilla vielä kaikissa eniten peliaikaa? Ei ihme jos jalkaa alkoi painaa, koko joukkueella. Siihen nähden ihmeen hyvin Jaska joukkueena jaksoi vääntää.
 
Viestejä
168
Joo, muistelisin että Late ollut näissä peräkkäisissä matseissa (siis siinä jälkimmäisessä) joskus paljon kankeampikin. Että tuokin lupaa hyvää.
Rockets-ottelussa Laurin ohi mentiin kaarella aika helposti (lähinnä E. Gordon) - jalka oli siis matsissa kovin raskas. Tämä ehkä isoin negatiivinen silmämääräinen muutos aiempiin tämän kauden otteluihin. Myös vähän sähläystä korin alla ja nopeissa (joskin esim. yksi erittäin näyttävä yhden käden Alleyoop nähtiin!)

Mutta tosiaan itseäni toistaen pidin positiivisena sitä, että Laurista paistoi näyttämisen halu vaikka hapotti ja mies pyysi palloa pariin kertaan huutaen.

Ei ollut paljosta kiinni, että ottelu olisi kääntynyt Utahille. Ehkä pari passia enemmän highpostiin Laurille olisi voinut kääntää matsin Utahille. Sinällään erikoista myös, että Rocketsia vastaan silminnähden väsynyt Lauri oli mukana aika paljon p&r:ssa, kun matsia ratkaistiin; edellisessä pelissä taas jatkoajalla huomattavasti tuoreempi Lauri päivysti kulmassa enemmän...

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin!
 
Viestejä
4 099
Rockets-ottelussa Laurin ohi mentiin kaarella aika helposti (lähinnä E. Gordon) - jalka oli siis matsissa kovin raskas. Tämä ehkä isoin negatiivinen silmämääräinen muutos aiempiin tämän kauden otteluihin. Myös vähän sähläystä korin alla ja nopeissa (joskin esim. yksi erittäin näyttävä yhden käden Alleyoop nähtiin!)

Mutta tosiaan itseäni toistaen pidin positiivisena sitä, että Laurista paistoi näyttämisen halu vaikka hapotti ja mies pyysi palloa pariin kertaan huutaen.

Ei ollut paljosta kiinni, että ottelu olisi kääntynyt Utahille. Ehkä pari passia enemmän highpostiin Laurille olisi voinut kääntää matsin Utahille. Sinällään erikoista myös, että Rocketsia vastaan silminnähden väsynyt Lauri oli mukana aika paljon p&r:ssa, kun matsia ratkaistiin; edellisessä pelissä taas jatkoajalla huomattavasti tuoreempi Lauri päivysti kulmassa enemmän...

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin!

Joo, sivuttaisliikkeessä oli kaarella vaikeuksia usein. Mutta ei siellä varmaa muutkaa olleet tuoreita, sen takia makaroonikin pelasi isot minuutit ja hyvin ne käyttikin. :)
 
Viestejä
2 391
Laurilla ja koko joukkueella tosiaan sellainen tuplapelin bussijalat-iltama. Positiivista kuitenkin niin joukkueen kuin Laurin pelaamisessa, että sitten etsittiin uusia ratkaisuja, eikä vain hakattu päätä seinään ja kivitetty iso-palloa pelkästään.

Lauri tuntui laittavan jokaisen kolkin pitkäksi. Muutama oli ihan avoimia hyvästä rytmistä, jotka normaalisti menisivät sisään. Olisiko vähän kompensoinut pistämällä käsillä lisää voimaa heittoon, kun tosiaan jalat eivät olleet alla normaalisti.

Mutta jonain aiempana vuonna Lauri olisi voinut sitten tyytyä vain siihen ja olla sivussa hyökkäyksestä, kun ei kerran heitto toimi. Nyt haettiin palloa, ajettiin korille, mentiin postiin hommiin - ja nosteltiin koreja sieltä. Sen sijaan että saldo olisi ollut 6 pinnaa, oli se kuitenkin joukkueen toiseksi paras 14.

Ja sama pätee koko Jatsiin. Vaikka kaikki meni vähän vastaan, sitten yritettiin jotain muuta - ja ihan loppuun asti oltiin korin päässä.
 
Viestejä
1 434
Oli miten väsynyt tahansa, body languagea kannattaisi hiukan miettiä. Kyllä siellä muutkin ovat pelanneet isoja minuutteja jatkoaikapeleissä ennen tätä back to backiä. Jostain syystä kuitenkin esim. Olynyk painoi menemään hullunkiilto silmissä, vaikka antaa jo valmiiksi 30% tasoitusta Markkaselle fyysisessä suorituskyvyssä. Jos ei pysty tai jaksa pelata kunnolla, kannattaa mennä vaihtoon ja pysyä siellä. Masentunut laahustaminen, silmien pyörittely ja puhaltelu näyttää pahalta, kun kukaan muu Jazzissa ei siihen sorru.

Kyllä tässä vaan näkyy koripallokulttuurien ero. Suomessa on OK alkaa roikottaa päätä jos eivät kolkit uppoa ja vaparitkin lipsuvat ohi. Amerikassa - vaikka en maata todellakaan ihannoi - ei koskaan.

Lopussa Lauri antoi kuin robotti palloa Clarksonille hyökkäyspäässä, vaikka mies ei saanut yhtään mitään aikaan ja sössi Utahin viimeisetkin tasoitusmahdollisuudet sekoilullaan.

Tämä oli kyllä mielenkiintoinen matsi siinä mielessä, että se näytti hyvin selvästi, miten Markkanen vajoaa aina väsyneenä takaisin helmasynteihinsä ja huonoihin tapoihinsa. Rytmittömät laakakolmoset, hajamielinen kelluminen hyökkäyspäässä ja pallon kiltti siirtely kaiken maailman kivittäjille tekivät paluun.

Clarksonista puheenollen, kaverin puolustuksen katsominen edellyttää pahoinvointilääkkeen käyttöä. Sen nyt tajuaa, että Markkasella ole mitään saumaa pysäyttää jotain Eric Gordonia kaarella, mutta Clarksonista mennään heittämällä ohi joka kerta, vaikka tyyppi on Sextonin ohella Utahin nopein pelaaja. Hirveää paskaa.

P.S. Markkanen on taas kerran syvällä shooting slumpissa. Kolmoset ovat pudonneet 24% tarkkuudella tällä kaudella. Kun volyymi on samalla uran korkein, aika pahalta alkaa näyttää.
 
Viestejä
133
Viestin alusta samaa mieltä Toivottaman kanssa: Lauri voisi antaa ulos enemmän kuvan, että mennään ja hoidetaan vaikka sattuu ja väsyttää.
Mut neljän matsin otoskoolla slumpista huutelu taas menee Toivottaman omaa filosofiaa vastaan, jossa kaikki onnistumiset samalla otoskoolla taas menee laariin "No ei innostuta vielä, koska kuitenkin taas pian tulee kakkamatseja". :D
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös