Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
593
Aikaisimpina vuosina jotkut joukkueet eivät ole päässeet palkkalattiaan. Heitä on rankaistu niin, että heidät on pakotettu maksamaan palkkalattian ja joukkueen pelaajien palkan välinen erotus pelaajille, joten tuo palkkalattia tuntuu enemmänkin suositukselta.

Jos Lofton, Yurtseven ja Bazley:n ei taatut sopimukset lasketaan mukaan niin Utah:lla olisi 11 pelaajaa ja tuo reilu 30 miljoonaa palkkalattiaan. Tuohon jos lisätään 2 ensimmäisen kierroksen varausta (josta Utah voi vielä menettää toisen) ja mahdollisesti pari toisen kierroksen varausta niin siinähän se 15 pelaajaa on ja matkaa palkkalattiaan 20 miljoonaa. Eihän tuohon edes Dunn mahdu, pari kahdensuunnan sopimusta kylläkin.

Ja ei tuo rosteri ole lähelläkään playoff paikkaa lännessä ja ei tämä rosteri ole vielä siinä tilanteessa, että voisi alkaa tekemään voittavia liikkeitä. Toisaalta noita 1. kierroksen draft pickejä alkaa tulemaan aika nopeaan tahtiin tulevina vuosina ja niille kaikille ei löydy paikkaa rosterissa, joten jotain pitäisi tehdä...
 
Viestejä
426
Hauskaa, miten Loftonia ei uskallettu Warriorsia vastaan kovin paljon peluuttaa, vain himpun verran yli yksi neljännes (16 min), mutta siinäkin ajassa miehelle ehti kertyä 6 koriinjohtanutta syöttöä. Eivät ne 16 minuuttia kuitenkaan olleet ihan samanlaista jyräämistä kuin kahdessa edellisessä matsissa. Myös George otettiin penkillä, kun heitto putosi niin hyvin. Kauden vikassa matsissa jäi siis Sensabaughin tehtäväksi varmistaa tappio, mistä kunniatehtävästä hän suoriutuikin niin hyvin, että THT:tä ei tarvinnut peluuttaa ollenkaan. Ja niin päättyi Jazzin osalta tämä kausi.

Kiinnostavaa olis nähä Laurin reaktio siihen, että hänet pidetään, mutta muuten joukkuetta pyrittäis ennemminkin heikentämään kun vahvistamaan. Pääsis sitte vähän paremmin näkemään paljonko ne saunat ja muut täällä loputtomasti keskustellut koripallon ulkopuoliset seikat painaa vaakakupissa.

Juu, mutta periaatteessa Lauri pitäisi keksiä miten meinaa erilaisiin skeenarioihin reagoida – ihan kohtsillään – eikä vasta ensi kauden mittaan. Koska erilaisista reneg– ja entension-vaihtoehdoista seuran kanssa neuvotellaan ennen kauden alkua.

Tätä haastavaa tilannetta ei helpota se, että Lauri ei voi yhtään luottaa Aingen tai muun joukkueenjohdon pelkkiin sanomisiin koskien joukkueen suuntaa parin seuraavan vuoden ajan. Sama tilanne on kaikilla Jazzin pelaajilla. Odotettua parempi menestys on kaksi kautta peräjälkeen johtanut joukkueen rungon romuttamiseen. Joten jotta pelaajat voisi vakuuttaa siitä, että sama ei tapahdu ensi kaudellakin, se vaatisi jazzin johdolta vahvan konkreettisen signaalin siitä, että tämä asia muuttuu. Käytännössä se vaatisi sitä, että joukkuetta vahvistamaan hankitaan off-seasonilla joku huippupelaaja tai kaksi. Enää ei riitä edes se, että levitetään huhuja siitä, miten ollaan sopivien tähtipelaajien perässä (mutta neuvottelut valitettavasti kariutuivat), vaan jonkun liigan top–20/30 pelaajan pitäisi ihan oikeasti ilmestyä jazzin paita päällä harjoitusleirille.

Suhteessa kaikkeen, siihen mihin suuntaan asioita on viimeiset kaksi kautta viety ja miten hypetetty esim vuoden -25 drafti on, en usko että joukkuetta vahvistetaan uusilla pelaajahankinnoilla vielä pitkään aikaan. Ja Laurinkin pitää jo nyt, reilusti ennen ensi kauden alkua, miettiä mikä tässä voisi kannattaa. Ei ihan helppoja tai riskittömiä valintoja edessä.
 
Viestejä
45
Lofton kyllä hurmasi kolmessa viime pelissä. Pari viimeistä tuli katsottua ihan hänen takiaan. Peliälyltään ylivoimaisin Jatsin kentällä olleista, ja varmaan myös poissaolleista. Yllättävän lyhyt kuitenkin (198cm), samanpituinen kuin Sensabaugh.

Neljännellä jaksolla 10 pisteen tappioasema kääntyy lukemiin 111 - 111 Loftonin ollessa kentällä. Viisaasti hänet laitettiinkin sen jälkeen penkille kun 5 min oli jäljellä.

Huippujoukkueita vastaan ei hänelläkään olisi nykyisellään paljoa jakoa, mutta ensi kauden alussa olisi mukava nähdä hänet kakkosunitissa syöttelemässä peliä tasoihin, kun Jatsin puusilmät ovat tehneet sirkustemppunsa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 700

Justin Zanikia ei kiinnosta Markkasen miellyttäminen.
 
Viestejä
385
Ei pidäkään kiinnostaa, miksi olisi sitten kaupattu Rudy ja Donovan jos kiekka tai kaks poffeissa olisi tavoite myös jatkossa. Lauri on kuuluisasti väärään aikaan väärässä paikassa ja ei siintä voi Jazzia syyttää eikä tosin Lauriakaan, draftin ja pikkukauppojen kautta rakentaminen vie aikaa ellei käy uskomaton tuuri ja Lauri ei voi vetää kelloa taaksepäin ja muuttua taas 25vuotiaaksi...
 
Viestejä
309
Suhteessa kaikkeen, siihen mihin suuntaan asioita on viimeiset kaksi kautta viety ja miten hypetetty esim vuoden -25 drafti on, en usko että joukkuetta vahvistetaan uusilla pelaajahankinnoilla vielä pitkään aikaan. Ja Laurinkin pitää jo nyt, reilusti ennen ensi kauden alkua, miettiä mikä tässä voisi kannattaa. Ei ihan helppoja tai riskittömiä valintoja edessä.
Yhä selvemmältä vaikuttaa, että valinnat on tehty ja periksi annettu. Aktiivinen voittamiseen tähtäävän tilanteen tavoittelu vaatisi niin rankkoja liikkeitä koti- ja saunarintamalla, että Lauri ei näytä olevan niihin valmis.

Oma veikkaukseni on, että Markkanen tekee viisivuotisen jatkon Jazzin kanssa, pistää kädet ristiin ja yrittää pysyä Utahissa paperin loppuun asti tarjoten "veteran leadershipiä" tälle lastentarhalle.

Sen jälkeen mies lopettaa NBA-uransa noin 32-vuotiaana ja muuttaa perheineen Suomeen heittelemään frisbeetä.

Ja tämä ei ole vitsi. Mies on pelannut käytännössä ammattilaisena 19-vuotiaasta asti, ja 13 vuoden jälkeen saattaa alkaa jo riittää, varsinkin kun ura on ollut suurelta osin turhauttavaa häviämistä.
 
Viestejä
2 467
Ja tämä ei ole vitsi. Mies on pelannut käytännössä ammattilaisena 19-vuotiaasta asti, ja 13 vuoden jälkeen saattaa alkaa jo riittää, varsinkin kun ura on ollut suurelta osin turhauttavaa häviämistä.

Joo. Olisihan se ihan nolon huono, jos tekisi vaan 13 vuotisen nba-uran. Vähintään 20 kautta pitää pelata.. Eiku.

200w.gif


 • The average career length of an NBA player is 4.5 years.
 • Only 5% of NBA players last more than 14 seasons in the league.
 • Nearly 60% of NBA players have careers that span two seasons or less.
 • Players on guaranteed contracts average a length of 4.8 years.
 • players who have All-Star appearance average 11.7 career years in the NBA.
 • The average career length of an NBA first-round pick is about six years.
 • On average, NBA players retire at age 34.
 • Only 20% of NBA players play past their fifth season.
 • Shooting guards have the second longest career average at 4.8 years.
 • Players who make the NBA All-Rookie First Team average more than 9 seasons.
 • Power forwards have the third longest career average at 4.7 years.
 • The average age of NBA draft picks since 2000 is 21.
 • 14% of NBA players have a career that lasts ten seasons or longer.
 • Players who make the NBA All-Star team at least once, on average, last 12.2 seasons.
 • Small forwards average 4.6 years in their careers.
 • The average player drafted in the lottery since 2000 played in the NBA for 10.6 years.
 • Point guards average 4.5 years in their careers.
 • NBA players who are 7 feet tall or taller average careers of nearly 10 seasons.
 
Viestejä
537
Tämä kohta paistoi silmään pahiten:

NBA players who are 7 feet tall or taller average careers of nearly 10 seasons.

Kannattaa vaan suomalaisena NBA-fanina yrittää nauttia joka hetkestä. Loppujen lopuksi nykytilanne ja -hetki on kuitenkin aiiika paljon mukavampi ja valoisampi kuin esim. 3-4 vuotta takaperin. Silloinkin sitä vaan sitkeästi ja uskollisesti katsottiin peleistä vähintään ne Laurin peliminuutit vaikka mies ei tainnut mahtua edes top sataan, ja Boylen & Donovan näyttivät pitävän huolen siitä, ettei Lauri tulisi koskaan yltämään lähellekään omaa potentiaaliaan. Paitsi tietysti iki-ihanien Bulls-fanien mielestä, jotka näkivät euroletkun saavuttaneen jo kattonsa. Huh, huh, alkaa sylettään kun vaan pikkasenkin muistelee..

Kattellaan rauhassa, se positiivinen käänne saattaa tapahtua yllättäen ja nopeasti, kuten siirtyminen Cavseihin ja sen jälkeen Jazziin osoittivat.

Joku hyvä kaappaus Jazziin, tai Laurin siirtyminen valmiimpaan joukkueeseen, niin homma näyttää ihan erilaiselta. Ja vaikka mentäisiinkin samalla porukalla, niin Jazzin nuoret tulevat olemaan astetta valmiimpia ensi kaudella, eikä tarvitse katsella enää THT:ta, eikä varmaan Clarksoniakaan ainakaan koko kautta. On sekin askel parempaan suuntaan menneestä kaudesta. Rosteri on todella nuori, joten aika mahdotonta on tuossa tilanteessa Aingen yrittää pohjata tätä jengiä ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 447
Itselle mielenkiintoinen kohta tuossa Zanikin haastattelussa oli tankkaamiseen liittyvä. Jos olisi sanonut, että eihän me nyt sellaista, vaan pleijareihin mennään - kuten Ainge sanoi ennen kulunutta kautta niin... korvat heiluu niin että tänne Suomeen asti näkyy.

Mutta Zanikhan sanoo ainakin täällä näkyvissä rivien välissä, että kyllähän tässä tankattaisiin, mutta kun on noita liian hyviä pelaajia.

Mitä se sitten tarkoittaakaan, niin jaa-a. Kyllähän ne hyvät pelaajat voi pois treidata.

Tuntuu että ovat jotenkin tehneet itsestään olosuhteiden vankeja.
 
Viestejä
537
Nuori rosteri ja sen nuori valmentaja ovat taas vuoden kokeneempia. Ainoa mahdollisuus päästä kunnolla pohjalle on Laurin kauppaaminen.

Jos pitäisi veikata niin sanoisin, että Lauri on pelannut viimeisen pelinsä Jazzissa. Ainge vaihtaa Laurin varausvuoroihin ja lupaaviin nuoriin. Sen jälkeen palkkalattia täytetään ottamalla joltain ylipalkattu riippakivi muutamaa varausvuoroa vastaan.

Se on se tilanne, missä Ainge varmasti toivoisi olevansa; vitullinen vuori varausvuoroja ja rosterissa pelkästään itse hommattuja tai varattuja pelaajia, ja kaikki ihanteellisella ikä-aikajanalla. Siihen sitten vielä muutama aikainen varaus tulevana ja sitä seuraavana kesänä, ja sen jälkeen joku korkean profiilin hankinta päälle, niin sitten voikin siirtyä eläkkeelle odottelemaan vuotta 2030, jolloin projekti saattaisi aikaisintaan alkaa tuottamaan hedelmää.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
496
Itselle mielenkiintoinen kohta tuossa Zanikin haastattelussa oli tankkaamiseen liittyvä. Jos olisi sanonut, että eihän me nyt sellaista, vaan pleijareihin mennään - kuten Ainge sanoi ennen kulunutta kautta niin... korvat heiluu niin että tänne Suomeen asti näkyy.

Mutta Zanikhan sanoo ainakin täällä näkyvissä rivien välissä, että kyllähän tässä tankattaisiin, mutta kun on noita liian hyviä pelaajia.

Mitä se sitten tarkoittaakaan, niin jaa-a. Kyllähän ne hyvät pelaajat voi pois treidata.

Tuntuu että ovat jotenkin tehneet itsestään olosuhteiden vankeja.
Jazzin taktiikka vaikuttaa olevan yrittää raaputtaa mahdollisimman paljon varausvuorojen ~5.-10. arpoja, mikä nyt ei välttämättä ole tilastollisesti sen huonompi vaihtoehto kuin jahdata top-3 lotterytodennäköisyyksiä.
 
Viestejä
537
Nyt vasta luin tuon Zanikin haastattelun. Se vain antoi lisävahvistusta sille, että Ainge & Zanik ottavat erittäin mielellään vastaan puheluita Laurista.

Jos mikään tarjous ei ylitä hintavarausta, niin sitten varmasti lähdetään muotoilemaan mahdollisimman etupainotteista 5-vuotis diiliä, jossa ehkä pari ensimmäistä vuotta olisivat max-palkkatasoa, minkä jälkeen palkka tippuisi niin paljon kuin Laurilta vaan saadaan tingittyä neuvottelupöydässä.

Jos Lauri hylkää jatkoehdottelut, niin sitten Ainge on aikalailla pakotettu myymään Lauri tänä kesänä. Hän tuskin haluaa riskeerata ja odotella talven takarajalle, koska Lauri on kohtuu loukkaantumisaltis, eikä häntä myöskään voi olla peluuttamatta ilman, että Silver tykkää kyttyrää.

Vaikka Ainge onkin hyvin perso varausvuoroille, niin hän pomminvarmasti pistäisi 2-3 hyvää ykköskiekan varausta taskuunsa tulevana kesällä sen sijaan, että jäisi kovalla riskillä odottamaan josko joku ehkä tarjoaisi sen yhden enemmän talvella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
976
Etupainotteinen sopimus kävisi varmasti hyvin Laurille ja suomalaisille. Eikös Clarksonillekin sorvattu saman tyyppinen diili?

Onko jossain listaa kalliista riippakivistä, joilla voisi rosteria täydentää? Ekana mieleen tulee LaVine, mutta Collins (vaikka jo on Jazzissä) kuulunee listalle ihan yhtä lailla.
 
Viestejä
1 520
 Tähän kesällä myymiseen tietty liittyy se riski ostajan kannalta että Laurilla on vaan yksi vuosi sopimusta. Reneg:a kun ei voida tehdä ennen elokuun alkua ja paras hulina jossa rahoja jaetaan on heti alkuun heinäkuussa. Eli Jazz voi tarjota Lauri uudella sopparilla aika myöhään kesällä. Esitin aiemmin sen skenaarion että tehtäisiin treidi nykysopimuksella ja sitten reneg uuden seuran kanssa. Tämä vaatii tilaa palkkakaton alla ja tietysti myös etukäteissopimuksen Laurin ja uuden seuran välillä. Kovin monia potentiaalisia tai ainakaan haluttavia ei ole. Hornet, Spurs ja Thunder, näillä näyttäisi olevan tilaa (practical cap space , Spotrack) kesällä. Detroitista me ei varmaan mielellään Lauria halua löydettävän kun kausi alkaa. Sopimus voi siis olla muotoa 1 vuosi lykyistä sopimusta uudelleen neuvoteltuna ja neljän jatko perään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
42
Esitin aiemmin sen skenaarion että tehtäisiin treidi nykysopimuksella ja sitten reneg uuden seuran kanssa. Tämä vaatii tilaa palkkakaton alla ja tietysti myös etukäteissopimuksen Laurin ja uuden seuran välillä. Kovin monia potentiaalisia tai ainakaan haluttavia ei ole. Hornet, Spurs ja Thunder, näillä näyttäisi olevan tilaa (practical cap space , Spotrack) kesällä.
Thunder tai Spurs olisivat lottovoittoja Laurille. Ai että sanoisin näihin! Täysin ojasta allikkoon sarjaan kuuluvat Pistons ja Hornets. Raptors ja Wizards varmaan samassa kategoriassa.
Ei ehkä liity Laurin potentiaalisiin, mutta 76ers on erikoisessa tilanteessa nyt kesällä. Todella monen sopimus päättymässä. Periaatteessa palkkatilaa vaikka kuinka paljon.
 
Viestejä
2 002
Hyviä pohdintoja edellä. Se ei oikeasti ole kaukaa haettu että Lauri jopa treidattaisiin kesällä. Sopimustahan on vuosi jäljellä vielä. Katsotaan mitä tapahtuu. NBA-maailmasta ei koskaan tiedä mitä tapahtuu.
 
Viestejä
385
Lauri Markkanen voi tehdä loppukesästä Suomen urheiluhistorian arvokkaimman sopimuksen. Markkanen pettyi päättyneeseen NBA-kauteen, mutta luottaa Utah Jazzin seurajohtoon.
Pari päivää sitten Seurajohto ilmoitti selkeästi ettei aio miellyttää Markkasta ja tässä Laurin kova vastaus, luotan luotan,tahdon tahdon... toki nämä medialle annetut lausunnot ovat aina pakkopullaa ja mitä Lauri oikeasti luottaa on eri asia
 
Viestejä
537
Oli kyllä ihan mielenkiintoista kuunneltavaa. Paljon tuli suoria vastauksia moniin täälläkin askarruttaneisiin kysymyksiin. Sen päälle monia asioita pystyy lukemaan helposti rivien välistä.
 
Viestejä
309
Joo. Olisihan se ihan nolon huono, jos tekisi vaan 13 vuotisen nba-uran. Vähintään 20 kautta pitää pelata.. Eiku.

200w.gif

En oikein ymmärrä kenelle tämä facepalmailu on suunnattu. Omassa viestissäni ei ainakaan Lauria kritisoitu siitä, että Seagulls kutsuisi seuraavan sopparin jälkeen. Se on kuten kirjoitin – ihan ymmärrettävää.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös