Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
1 488
Turha näitä nyt niin vakavissaan on pohtia että alkaisi jotain trade machinea pyörittelee, ihan hupiahan näitä heitellään. Lauri oli tuossa tovin kaupan ja aika hiljaista oli johtuen juuri siintä että kenelläkään joka Lauria tarvisi ei ole hänelle tilaa, mukaan lukien suosittu Okc, jolla tuo nykyrosterin hintalappu tulee tässä muutaman vuoden päästää nousemaan pilviin...
Se on ihan sama mihin palkkasumma nousee muutaman vuoden sisällä. Ainoa mikä merkitsee on tilanne kaupan hetkellä. Omille pelaajillehan voi bird rightsilla maksaa sitten ihan mitä palkkoja vaan kun on sopimus olemassa. Siksihän niitä seuroja on siellä 2 verorajan päällä. Treidissä vaihtuu palkkoja yksinkertaistetussa periaatteessa (no ihan noin ei tietenkään mene, on erilaisia poikkeuksia ja kertoimia liittyen palkkamäärään etc.) sama summa eestaas joten niiden yhteydessä on turha yeisesti puhua mistään tiloista. Tiloja käytetään esim FA markkinoilla jne mutta treidit ei niitä tarvitse. OKC:llä on ihan hyvä mahdollisuus rahan puolesta tehdä treidi ensin Laurista ja sen jälkeen reneg+extension. Esim noin se treidi onnistuisi helposti.
Screenshot 2024-04-18 at 11.55.24.png

En juuri jaksa näihin osallistua, koska ehdotuksissa ei nähdä juuri yhtään vaivaa sen eteen onko ne ylipäätään mahdollisia ihan sääntöjen puolesta. Treidin onnistumisen testaaminen ottaa ehkä minuutin, kaksi max.
 
Viestejä
301
Aika jännästi täällä palstalla moni tuntuu rakentelevan skenaariota, jossa Markkasen on ikäänkuin vähän pakko jäädä Utahiin tankkailemaan, koska "muualle ei pääse" palkkakattojen sun muiden rakenteellisten syiden takia.

Höpsis.

Pelaajat liikkuvat NBA:ssa koko ajan, myös Laurin tasoiset. Kyse on kaupankäynnistä, markkina-arvosta ja kompromisseista. Markkasella olisi jo kauan ollut mahdollisuus painostaa itsensä ulos Jazzista, jos se ja voittaminen olisi ollut hänelle todellinen prioriteetti. No, kuten on nähty, ei ole ollut. Toki se olisi vaatinut moniakin kompromisseja, mutta sellaista on NBA-elämä. Kaikkea ei voi saada kuin muutama supertähti.

Kuten Markkanen on itsekin julkisesti sanonut, hän on ihminen joka uskoo auktoriteetteihin. En näe yhtään syytä, miksi tuo muuttuisi jatkossakaan. Lauri tulee uskomaan Aingen joka sanan tähtäämisestä kohti menestystä ja allekirjoittaa kesällä uuden sopparin "prosessin" nimissä. Mitä sen jälkeen oikeasti tapahtuu, sitä ei tiedä kukaan. Moni pelaaja on NBA:ssa saanut karvaasti kokea, mitä siitä seuraa, kun jättää kohtalon Danny Aingen haltuun.

Ehkä Lauri ajattelee olevansa poikkeus.
 
Viestejä
425
Palatakseni vielä AIngen haastikseen, oma yleisvaikutelma oli tismalleen sama kuin hsdfg:llä

Eikö tämä suunnitelma ollut jo vuosi sitten käynnissä? Odotellaan ja odotellaan vähän lisää jos jotain sattuu tipahtamaan nokan eteen kuin taivaan lahjana. Lauri on mahtava, kun se jaksaa kärsivällisesti odottaa ja luottaa suunnitelmaan vaikka se tarkoittaisi lisää hukattuja vuosia.

... nyt ehkä vaan sanallistettiin vähän tavallista suoremmin sanakääntein se, mitä tässä on kaksi vuotta seurattu. Varsinainen strategia (the 'köh' process) on se, että pidetään silmät auki ja ollaan valmiita kaikkeen. Eli suomeksi; kattellaan, odotellaan. Samalla kun pidetään hyvä huoli siitä, että dfaftista saadaan aina jotain (valittu strategia; odottelu. ei vielä sinällään pakottaisi huonontamaan joukkuetta kesken kauden).

Parikymppiselle NBA-pelaajalle ei ole mikään ongelma pelata seurassa, joka lähinnä odottelee jotain tulevaisuuden jättipottia, kun tähdet ovat yhtäkkiä oikeassa asennossa, eikä panosta ollenkaan joukkueen johdonmukaiseen vahvistamiseen ja kehittämiseen (vaan päinvastoin). Mutta 27-vuotiaalle tähtipelaajalle, tämä näyttää tietenkin ihan väärältä ympäristöltä. Vuodet vierii.

Laurin varmin tie ulos Jazzista olisi kai se, että Laurin kanssa joukkue alkaa ensi kaudella taas kerätä ihan liikaa voittoja. Mutta jos Lauri ei missään nimessä halua ulos Utahista, niin sitten tuota... kai sen pitäisi omalta osaltaan olla mukana varmistamassa, että hävitään tarpeeksi. Ja jotenkin samalla olla pilaamatta omaa asemaansa osana joukkueen tulevaisuutta. Tai treidimarkkinoilla. Koska Ainge on aina valmis myymään kenet vaan. Ei ole helppo yhtälö.

Helpompaa olisi, jos Lauri itse tajuaisi, että ei kannata jäädä Utahiin odottelemaan – jotakin. Parempia päiviä. Mistä ainoana palkintona voi koska tahansa olla treidi mihin tahansa. Mutta ymmärrän senkin, että pelaajan vaihtoehdot NBA-sopimusmatematiikka-viidakossa eivät nekään paljon houkuttele.

Omalta osaltani minuun ei tee minkäänlaista (positiivista) vaikutusta nämä AIngen Big Game-maalailut, kuten tännekin oli JazzFanzista lainattu:

"Had we gotten the guy we almost got, we would have been ready to go big game hunting."

Right... Mitäs tämä nyt on muka todistavinaan? Paitsi että neuvotteluissa epäonnistuttiin. Eihän tämä ole mikään suunnitelma. Tätä samaa 'ilotuutista' – tosi läheltä kuulkaa liippasi – voi luupata vuosiin tuleviin, samalla kun sitä joukkuetta, joka ne vähintäänkin 82 runkosarja-matsia pelaa, ei varsinaisesti kehitetä ja paranneta ollenkaan. Niitä matseja sitten katsoessa.
 
Viestejä
106
Uusin espn listaus. Castle tarttuis Jatsille niin ois kova pari Georgelle. Saa nähdä läjä takureita valittavana Utahin vuorolla. Castle oo ollu menossa jopa top3 aikaisemmin? useimmissa uusimmissa listauksissa top10 noussut semmosia nimiä kun Shepphard, Knecht ja Clingan. Clingan sentteri ja pitkään arvioissa ainoa top10 sentteri dräftissä ainoastaan Sarr, joten paljon muuttunut arviot.
 
Viestejä
301

"It's out of Markkanen's nature to demand the front office to make this move or that move, so it's unlikely Ainge or Zanik will be hearing any requests from him as they look to retool this summer.

Instead, Markkanen has put the onus on himself. If he wants to make the playoffs, it's up to him to improve enough to where the Jazz are at that point."

Lue:

"Minun on pakko pysyä Utahissa perheen, talon ja saunan takia, ja koska siinä ei sinänsä ole mitään kilpailullista logiikkaa, höpöttelen haastatteluissa, että otan jollain lailla omille hartioilleni tämän pellelauman viemisen pleijareihin tulevina vuosina. Toivottavasti se kuulostaa tarpeeksi uhrautuvalta fanien korviin, jotta Ainge ei kehtaa treidata minua."
 
Viestejä
2 408
Aika jännästi täällä palstalla moni tuntuu rakentelevan skenaariota, jossa Markkasen on ikäänkuin vähän pakko jäädä Utahiin tankkailemaan, koska "muualle ei pääse" palkkakattojen sun muiden rakenteellisten syiden takia.

Höpsis.

Pelaajat liikkuvat NBA:ssa koko ajan, myös Laurin tasoiset.
Yhtä Höpsis on ajatella, että olisi 29 vaihtoehtoa ja sen kun niistä valkkaa mieluisan ja sillä selvä.

Se nyt vaan on faktaa, että Lauri Markkasesta pitää maksaa Jatsille kova hinta. Se tarkoittaa useita varausvuoroja ja/tai paremmin Jatsin legendaariseen "timelineen" paremmin sopivia oikeasti hyviä pelaajia.

Siinä putosi kyydistä jo puolet liigasta.

Ehkä Nuggets olisi vielä parempi joukkue, jos MPJ:n tilalla olisi Lauri. Tai Celticsissä KP:n tilalla Lauri. Mutta ei niistä kumpikaan ole valmis maksamaan pyydettyä hintaa tuon takia.

Oikeasti realistisia vaihtoehtoja ei siis ole kuin reilu kourallinen. Ja siitä kourallisesta toisessa puolikkaassa voisi nyt vaikka olla OKC, Magic, Pacers - näyttäisi valoisammalta kuin Utahissa. Mutta toisella puolen sitten Hornetsia ja Pistonsia...

Eikä Markkanen ole siinä asemassa, että määrää mihin tulee kaupatuksi. Sekin on nähty, mitä NBA:n realiteetit ovat. LeBronit ja KD:t voivat sanella oman suuntansa, Dame ei. Eikä Lauri. Varsinkaan kun toisella puolen pöytää on Danny Ainge, jonka puntti ei ihan pienestä vipata.
 
Viestejä
301
Yhtä Höpsis on ajatella, että olisi 29 vaihtoehtoa ja sen kun niistä valkkaa mieluisan ja sillä selvä.

Kukaan ei mitään noin typerää ole esittänyt missään vaiheessa.

Se nyt vaan on faktaa, että Lauri Markkasesta pitää maksaa Jatsille kova hinta.

Kaikista Laurin tasoisista pelaajista pitää maksaa "kova" hinta tavalla tai toisella aina kun siirtyvät. Joko suoraan eli assettien muodossa, tai sitten esimerkiksi ottamalla hitonmoinen riski siitä, että pelaaja ottaa hatkat free agencyssä lyhyen "vuokrajakson" jälkeen.

Eikä Markkanen ole siinä asemassa, että määrää mihin tulee kaupatuksi.

Ei, mutta nurkan takana odottava UFA-status määrää, että myös Aingen liikkumatila on hyvin rajallinen jos Lauri heittäytyy hankalaksi. Mies on silloin kirjaimellisesti pakko saada kaupaksi, ja mieluiten hyvin nopeasti. On aivan selvä, että siinä tilanteessa Lauri myydään eikä jäädä venailemaan mitään parasta mahdollista skenaariota.

Toki tiedämme, että Lauri ei heittäydy hankalaksi.
 
Viestejä
2 461
Ei, mutta nurkan takana odottava UFA-status määrää, että myös Aingen liikkumatila on hyvin rajallinen jos Lauri heittäytyy hankalaksi. Mies on silloin kirjaimellisesti pakko saada kaupaksi, ja mieluiten hyvin nopeasti. On aivan selvä, että siinä tilanteessa Lauri myydään eikä jäädä venailemaan mitään parasta mahdollista skenaariota.

Ja Lauri päätyy sinne Detroitiin tai Hornetsiin.. Meniko hyvin?

Jos Utah sitä "renegotiation max -diiliä" tarjotaan, niin tottakai siihen paperiin nimi lyödään.
 
Viestejä
382
Juuri näin, ensin rahat mitä Laurille kuuluu pois ja sitten katsotaan tämä Jazz kortti vielä pari kautta. Houston ja Spurs sieltä nousee pikkuhiljaa ja Okc ei menossa mihinkään, Denver vielä pari kautta suberb. mutta siellä paljon jengejä joilla sama tilanne kuin Jazzilla oli kaks vuotta sitten, kallis rosteri, assetit poltettu ja ei olla mestaruutta tavoittelemassa joten Utahilla mitään hätää tai kiirettä ja fiksusti kun pelaa korttinsa voi Salt Lake Cityssä olla 10vuoden päästä iso patsas joka muistetaan aina ja vieressä patsas Laurista joka oli mestaruutta rakentamassa ja seuraikoni joka luotti prosessiin.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 639
Vahvistus sille, että Ryan Smith on ostanut NHL:n Coyotesin Utahiin.

 
Viestejä
1 488
Bobby Marksin Off-season Guide Jazzin osalta.
------

Utah Jazz​

i

2023-24 record: 31-51

Draft picks in June: No. 8 (own), No. 28/29 (via OKC) and No. 32 (via WSH).

Note: The position of Utah's own first-round pick will be determined by the May 12 draft lottery. If it falls outside the top 10, it conveys to Oklahoma City.

Odds for the No. 1 pick: 6%

Free agents: Kira Lewis Jr. (R), Talen Horton-Tucker, Kris Dunn, Luka Samanic, Johnny Juzang (R) and Micah Potter (R)

State of the roster: The main principles in Utah continue to focus on patience and player development. "Our goal is to continue to develop our players," Jazz general manager Justin Zanik told "Roundball Roundup" in March. "Put them in a competitive environment. Have them experience playing meaningful games that mean something. And eventually I do not want to put a timeline on it." The Jazz have an All-Star in Lauri Markkanen along with veterans Jordan Clarkson, Collin Sexton and John Collins. But they also have the second-youngest roster in the NBA. Eight players are under the age of 23, including Keyonte George, Taylor Hendricks, Brice Sensabaugh and Walker Kessler. Zanik and the front office have fought off the temptation of accelerating the rebuild in back-to-back years. The Jazz were a .500 team heading into the trade deadline, and it would have been easy to risk future assets just to sneak into the play-in. The Jazz went 5-25 after the deadline this season, after going 8-16 after the deadline in 2022-23.

2024 NBA draft​Offseason finances: The Jazz enter the offseason as the only team with both multiple first-round picks in June and more than $40 million in cap space. Last year the Jazz used room to acquire John Collins and then renegotiate the contract of Jordan Clarkson. This offseason they could have up to $40 million if all their free agents are renounced and the non-guaranteed contracts of Darius Bazley and Kenneth Lofton Jr. are waived. Both contracts increase to $400K in protection if they are on the roster past July 25. Markkanen's $18 million contract becomes guaranteed on June 28. If the Jazz stay over the cap, they will have the $8.0 million room midlevel exception.

Top front office priority: Besides the development of their own players, there is a three-step process to the offseason. The first is the June draft. Utah projects to have three picks in the top 31 and can take advantage of high-spending teams. Because second-apron teams are no longer allowed to buy draft picks with cash, Utah could flip the Clippers' first or Pistons' second for additional assets. The second is the direction with cap space. Utah could renegotiate Markkanen's contract with cap space and then use the balance in free agency or trades. However, Markkanen is not renegotiation eligible until Aug. 6. If the Jazz pass on a renegotiation, Utah would need to spend at least $21 million by the first day of the regular season to meet the minimum salary requirement. And finally, how do the Jazz's three highest-paid players -- Sexton, Clarkson and Collins -- fit in long-term? They ranked as the team's second-, third- and fourth-leading scorers, behind Markkanen.

Extension candidate to watch: The Jazz have two options when it comes to a new contract for Markkanen. The unlikely path would be for Markkanen to sign a four-year, $113 million extension starting in July, with a team-friendly $25.2 million first-year salary. That's less than what the forward could sign for as a free agent in 2025. The maximum starting salary next season is $44.4 million. The more viable option is for Utah to use available cap space to renegotiate and then extend his contract. The Jazz are allowed to increase his $18 million salary up to $42.3 million and then extend for an additional $202 million over four seasons. They are also permitted to decrease the renegotiated salary up to 40% and then extend off that number. Markkanen continues to play at an All-Star level and for a second straight season flirted with a 50/40/90 stat line.

Other extension candidates: Horton-Tucker (thru June 30), Collins and Sexton (as of Sept. 3)

Team needs: Besides an offseason of development for the recent first-round picks (George, Hendricks and Sensabaugh), consistency with the starting lineup. In the past two seasons, Utah has used 54 different starting lineups.

Future draft assets: The benefits of the Rudy Gobert and Donovan Mitchell trades will not come to fruition until 2025. Next year, Utah will have unprotected firsts from both Cleveland and Minnesota. The Jazz are also owed 2027 and 2029 unprotected firsts from Cleveland, an unprotected 2027 first from Minnesota and a top-5-protected 2029 first from Minnesota. Utah also has the right to swap firsts with Minnesota or Cleveland (top-8 protected) in 2028. Utah is also owed a top-5-protected first from the Lakers in 2027. The Jazz are tied with San Antonio for the second-most tradable firsts in the next seven years with nine. They have three second-round picks available.


 
Viestejä
1 952
Bobby Marksin Off-season Guide Jazzin osalta.
------

Utah Jazz​

i

2023-24 record: 31-51

Draft picks in June: No. 8 (own), No. 28/29 (via OKC) and No. 32 (via WSH).

Note: The position of Utah's own first-round pick will be determined by the May 12 draft lottery. If it falls outside the top 10, it conveys to Oklahoma City.

Odds for the No. 1 pick: 6%

Free agents: Kira Lewis Jr. (R), Talen Horton-Tucker, Kris Dunn, Luka Samanic, Johnny Juzang (R) and Micah Potter (R)

State of the roster: The main principles in Utah continue to focus on patience and player development. "Our goal is to continue to develop our players," Jazz general manager Justin Zanik told "Roundball Roundup" in March. "Put them in a competitive environment. Have them experience playing meaningful games that mean something. And eventually I do not want to put a timeline on it." The Jazz have an All-Star in Lauri Markkanen along with veterans Jordan Clarkson, Collin Sexton and John Collins. But they also have the second-youngest roster in the NBA. Eight players are under the age of 23, including Keyonte George, Taylor Hendricks, Brice Sensabaugh and Walker Kessler. Zanik and the front office have fought off the temptation of accelerating the rebuild in back-to-back years. The Jazz were a .500 team heading into the trade deadline, and it would have been easy to risk future assets just to sneak into the play-in. The Jazz went 5-25 after the deadline this season, after going 8-16 after the deadline in 2022-23.

2024 NBA draft​Offseason finances: The Jazz enter the offseason as the only team with both multiple first-round picks in June and more than $40 million in cap space. Last year the Jazz used room to acquire John Collins and then renegotiate the contract of Jordan Clarkson. This offseason they could have up to $40 million if all their free agents are renounced and the non-guaranteed contracts of Darius Bazley and Kenneth Lofton Jr. are waived. Both contracts increase to $400K in protection if they are on the roster past July 25. Markkanen's $18 million contract becomes guaranteed on June 28. If the Jazz stay over the cap, they will have the $8.0 million room midlevel exception.

Top front office priority: Besides the development of their own players, there is a three-step process to the offseason. The first is the June draft. Utah projects to have three picks in the top 31 and can take advantage of high-spending teams. Because second-apron teams are no longer allowed to buy draft picks with cash, Utah could flip the Clippers' first or Pistons' second for additional assets. The second is the direction with cap space. Utah could renegotiate Markkanen's contract with cap space and then use the balance in free agency or trades. However, Markkanen is not renegotiation eligible until Aug. 6. If the Jazz pass on a renegotiation, Utah would need to spend at least $21 million by the first day of the regular season to meet the minimum salary requirement. And finally, how do the Jazz's three highest-paid players -- Sexton, Clarkson and Collins -- fit in long-term? They ranked as the team's second-, third- and fourth-leading scorers, behind Markkanen.

Extension candidate to watch: The Jazz have two options when it comes to a new contract for Markkanen. The unlikely path would be for Markkanen to sign a four-year, $113 million extension starting in July, with a team-friendly $25.2 million first-year salary. That's less than what the forward could sign for as a free agent in 2025. The maximum starting salary next season is $44.4 million. The more viable option is for Utah to use available cap space to renegotiate and then extend his contract. The Jazz are allowed to increase his $18 million salary up to $42.3 million and then extend for an additional $202 million over four seasons. They are also permitted to decrease the renegotiated salary up to 40% and then extend off that number. Markkanen continues to play at an All-Star level and for a second straight season flirted with a 50/40/90 stat line.

Other extension candidates: Horton-Tucker (thru June 30), Collins and Sexton (as of Sept. 3)

Team needs: Besides an offseason of development for the recent first-round picks (George, Hendricks and Sensabaugh), consistency with the starting lineup. In the past two seasons, Utah has used 54 different starting lineups.

Future draft assets: The benefits of the Rudy Gobert and Donovan Mitchell trades will not come to fruition until 2025. Next year, Utah will have unprotected firsts from both Cleveland and Minnesota. The Jazz are also owed 2027 and 2029 unprotected firsts from Cleveland, an unprotected 2027 first from Minnesota and a top-5-protected 2029 first from Minnesota. Utah also has the right to swap firsts with Minnesota or Cleveland (top-8 protected) in 2028. Utah is also owed a top-5-protected first from the Lakers in 2027. The Jazz are tied with San Antonio for the second-most tradable firsts in the next seven years with nine. They have three second-round picks available.


Markkanen siis saisi vähemmän kaudessa jos tekee jatkosopimuksen Jazzin kanssa syksyllä 2024, 25milj verrattuna vapaana agenttina tehtyyn sopimukseen jossa 44milj vuosittain. Mutta tosin onko ottajia Markkaselle vapaana agenttina?
 
Viestejä
535
Uudelleenneuvottelu ensi kaudesta + sille neljän vuoden jatko voi olla maksimissaan 42M+202M=244M, eli melkein 49M/kausi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
382
On ottajia, kaikki muut paitsi ehkä boston ja denver ja toistaiseksi suns tekisivät kaikkensa raivatakseen tilaa Laurin maxille tällähetkellä. Ja kyllä Lauri ne rahat nyt kesällä ottaa pois Jazzilta, se on varmaa
 

L.S

Viestejä
847
On ottajia, kaikki muut paitsi ehkä boston ja denver ja toistaiseksi suns tekisivät kaikkensa raivatakseen tilaa Laurin maxille tällähetkellä.

Itse väittäsin, että tämä on todella kaukana totuudesta. Jos "joukkueiden määrä, joptka raivaavat tilaa Laurin maxille" over/under ois esim. viidessä ja puolessa, ottasin helposti underin.
 
Viestejä
382
Itse väittäsin, että tämä on todella kaukana totuudesta. Jos "joukkueiden määrä, joptka raivaavat tilaa Laurin maxille" over/under ois esim. viidessä ja puolessa, ottasin helposti underin.
Et selvästi luota finisherin kykyyn luotsata kakkos optiona joukkue luvattuun maahan, ja ymmärrän, eihän kaveri ole vielä pelannut ensimmäistä peliään pof/play in ja se voi tietty pelottaa siinä tilan raivaamisessa. Kuitenkin uskon että ikä/koko ja näytöt runkosarjassa 2kauden aikana menee over 5.5...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös