Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
1 105
Se mitä olen itte Jaskan fanien juttuja lueskellut niin vähän siellä tankkaamisen perään kukaan enää haaveilee. Ennemmin noi tuntuu olevan iloisempia siitä kun joukkueen peliä on kiva seurata ja voittoja tulee. Hävinneiden vastustajien fanit ne vieläkin siellä ihmettelee, että WTF! noidenhan pitäis tankata hei, miten ne tolleen pelaa ja voittaa.

Jaskafanit on tuon 14% Wemby-tsäänssit tajunneet kyllä.
 
Viestejä
1 925
Viime yön toisessa Lakers-pelissä Jazzin TV-toimittajat jo jubailijat, että tähän suuntaan NBA on ehkä (viimein??) menossa: 2-3 ison staran sijaan hankitaan joukkueellinen pelaajia, 10+ jäbää, jotka osaa oikeasti pelata, ja rakennetaan siitä. Siis kuulostaa suurinpiirtein normaalilta eurokäytännöltä :'D
 
Viestejä
2 131
(Joidenkin) fanien yllytys tankkaamiseen tuntuu ihan hullulta. Onkohan ne ikinä edes katsoneet, että miten tuo arvonta toimii? Tyyliin meuhkataan, kuinka valmentaja/GM on idiootteja, kun eivät tajua tankata, vaikka ensi draftissa on Zion/Wembanyama/tai-ketä-onkaan. Käytännössä olemalla liigan huonoin saa 14 % todennäköisyyden ykkösvaraukseen. Odotusarvo nyt ei ihan hirmu hyvältä meikän silmään näytä.

Toki, jos siellä olisi joku todella harvinainen vuosi, mallia 1984 menossa niin, että 3. picki on vielä ihan älyttömän hyvä, niin silloin voisi jotenkin ymmärtää tilanteessa, jossa lähtökohdat ei muutenkaan ole hirmu hyvät.
Sen lisäksi, että niiden prosenttien kanssa on ongelmia, tietysti sitä seuraavaa ykköspickiä pidetään takuuvarmana dynastian takuumiehenä.

Jos se pelaaja olisi Michael Jordan tai LeBron James, silloin ehkä tuollaisesta voisikin haaveilla.

Mutta tuohon sisältyy valtavat riskit. Wembanyama voi olla se kerran sukupolvessa tuleva uskomaton talentti, joka pysyy ehjänä ja on välittömästi superstara ja vie seuran mestaruuksiin. Sille vaan todennäköisyys on vielä pienempi kuin 14 %.

Voi osua pickeissään aivan täydellisesti ja saada Embiidin ja Simmonsin ja... ei koskaan pääse tokaa pleijarikierrosta pidemmälle.

Tai sitten se aivan takuuvarma supertähti onkin Zion - ja pelaa 85 matsia kolmeen kauteen. Mikä nyt tuollaisella Wembanyaman ruumiinrakenteella on varmaan vielä suurempi riski. Chet Holmgren avasi NBA-uransa välittömästi koko kaudeksi sivuun vieneellä jalkamurtumalla. Vielä riu'umpi Pokusevski on rikki koko ajan. Selvästi kropaltaan robustimpi Porzingis on pelannut suurinpiirtein ~50 % peleistä.

Nyt Wembanyama voi vedellä jotain söpöjä yhden jalan kolkkeja sisään. NBA:ssa ekalla viikolla kundi ainakin kertaalleen jyrätään layup-yrityksessään katsomon kolmanteen penkkiriviin - ja sieltä pitäisi tulla ehjänä ylös.

Tossa just kuuntelin Ringeristä Real onesin, jossa Howard Beck vieraana kertoo ihan suoraan, että nyt pitäis äkkiä hankkiutua esim. Markkasesta eroon ja saada tilalle mieluiten varausvuoroja, koska nuoret pelaajatkin saattaa kuitenki osottautua liian hyviks ja tuottaa joukkueelle voittoja.
Perusteluna on, että tämä taktiikka ei mitenkään voi tuottaa menestystä, vaan pakko on tähdätä supertähteen draftin kautta. Ja kyllähän tämä varmaankin ihan suhteellisen yleinen käsitys on ja kertoo ehkä siitä NBA:n supertähti vs. joukkuepeli -kulttuurista aika paljon.
Rimpuilu siinä play-inin paikkeilla vuodesta toiseen ja vuodesta toiseen sijalla 18. valitseminen ja yhdentekevien treidien tekeminen johtaa tosiaan tuohon kadotukseen.

Mutta Jatsilla on jo nyt enemmän draft-pääomaa kuin kenelläkään muulla. Ja nykyjoukkueessakin pelaajia, joilla on arvoa a) kauppatavarana tai b) sen tulevan joukkueen palasina.

Jos on ylöspäin menevä joukkue, mihin muut pelaajat ovat kiinnostuneita tulemaan ja on sitä pääomaa... voi hankkia Donovan Mitchellin viimeisenä palasena. Eikä siihen vaadita, että on saatu draftista joku yksittäinen supertähti, vaan on voinut ottaa sellaisia vahvoja osumia (Garland) ja välillä vaikka syytää jonkun vitospickin aivan kankkulan kaivoon (Okoro). Eikä Cavs nyt ole dynastia, mutta näyttää yhdeltä mestarikandidaatilta - eikä sen enempää kukaan voi realistisesti toivoa.

Lukumääräisesti Jatsi ei tarvitse yhtään pickiä lisää. Nyt jo sillä on niitä liikaa, eikä seura voi niitä itse kaikkia käyttää. Lisäpickien arvo siis on hieman kyseenalainen.

Totta kai sitten niitä paketoidaan treideiksi. Joko niin että liikutaan draftissa ylöspäin paremmille sijoille tai napataan se donovanmitchell. Mutta niitä vaihtoehtoja on kuitenkin aina rajallisesti, ja siinä vaiheessa kun niitä joutuisi itse kaikki käyttämään varauksiin, on jo mennyt pieleen.

Jos siis Ainge ensi kesänä käy itse varaamassa vaikkapa vuoroilla 6., 14. ja 16., se on epäonnistuminen.
 
Viestejä
2 398
Näissä "onko tankkaaminen järkevää vai ei" -keskusteluissa ei ole oikein järkeä, kun jokainen löytää aina omaan argumenttiinsa sopivan joukkueen (esim. Cavs edellä). Löytyy useita esimerkkejä tankkauksen onnistumisesta ja samoin löytyy esimerkkejä joukkueista, joiden olisi kannattanut tankata eikä epätoivoisesti tavoitella menestysta keskinkertaista rosteria näennäisesti vahvistamalla.

Lisäksi jos puhutaan "tankkaamisesta", niin pitää ymmärtää että ei se välttämättä tarkoita pelkästään superjättipotin (Wembayama) hakemista draftista. Vaan se voidaan enemmänkin nähdä uudelleenrakennuksena draftin kautta. Tällä hetkellä tällaisia joukkueita ovat esim. Oklahoma ja Houston, jotka molemmat ovatkin jo saaneet draftista hyviä palasia rosteriin.. En ainakaan tällä hetkellä pysty väittämään, että kummankaan joukkueen valitsema "tankkaustie" olisi hirveän epäonnistunut valinta. Tottakai tuon tankkaamisen onnistuminen vaatii tuuriakin, mutta tie menestykseen vaatii sitä aina on valittu tie mikä tahansa.

Perusteluna on, että tämä taktiikka ei mitenkään voi tuottaa menestystä, vaan pakko on tähdätä supertähteen draftin kautta. Ja kyllähän tämä varmaankin ihan suhteellisen yleinen käsitys on ja kertoo ehkä siitä NBA:n supertähti vs. joukkuepeli -kulttuurista aika paljon.

No historiasta on aika vahvat faktat sen puolesta, että mestaruuden voittaminen vaatii liigan sen hetkisen supertähden. Viimeisen 30-40 vuoden ajalta ei tule mieleen kuin vuoden 2004 mestari Detroit. joka oli ilman selkeää liigan supertähteä.. Eli aika huono resepti mestaruuden kannalta on ollut joukkue, jossa "paljon semihyviä pelaajia". Paljon toimivampi konsepti on ollut "pari-kolme staraa ja muu joukkue roolipelaajia).

Ymmärtäisin tuon, jos sillä saataisiin Wembanyama, mutta kun sillä saadaan vain 14 % mahis tuohon. Todennäköisin skenaario on, että käteen jää tärvelty joukkue, huono kulttuuri ja palkinnoksi saadaan joku nuori lupaus, jolla on sitten se x % todennäköisyys tulla hyväksi pelaajaksi NBA:ssa. Mikä lienee joidenkin 2-7 kierrosten varausten osuus, joista ei sitten koskaan tullut mitään merkittävää? Ymmärtääkseni aika suuri.

Veikkauden verirahoissa saamapuolella olevien sanomisia lainaillen: Ehkä amerikkalaiset ovat vain lottokansaa.

Kertoisitko vielä sitten meille, että mikä on se vaihtoehtoinen resepti jolla rakennetaan "varmasti" menestysjoukkue taistelemaan mestaruudesta? Eli siis sellainen tapa, jossa ei yhtään vaadittaisi tuuria/lottoa ja olisi takuuvarma onnistuminen? ;)
 
Viestejä
2 131
Näissä "onko tankkaaminen järkevää vai ei" -keskusteluissa ei ole oikein järkeä, kun jokainen löytää aina omaan argumenttiinsa sopivan joukkueen (esim. Cavs edellä). Löytyy useita esimerkkejä tankkauksen onnistumisesta ja samoin löytyy esimerkkejä joukkueista, joiden olisi kannattanut tankata eikä epätoivoisesti tavoitella menestysta keskinkertaista rosteria näennäisesti vahvistamalla.

Lisäksi jos puhutaan "tankkaamisesta", niin pitää ymmärtää että ei se välttämättä tarkoita pelkästään superjättipotin (Wembayama) hakemista draftista. Vaan se voidaan enemmänkin nähdä uudelleenrakennuksena draftin kautta.
Tankkaaminen yleisesti jenkeissä fanien keskuudessa taidetaan ajatella sinä lottopallojen jahtaamisena - mitä tietysti edeltää kaiken kaupattavan myyminen. Meillä Suomessa ehkä vähän monisyisempi käsitys, ja riippuu tosiaan sitten että miten kukin sen tankkaamisen määrittelee.

Jatsi tankkaa ihan ehdottomasti, jos/kun ajatellaan, että joukkue vaihtoi suurimmat tähtensä pickeihin. Ja lähtökohta mukana tulleiden pelaajienkaan osalta ei tainnut olla, että ihan ehdottomasti esim. Markkanen ja Sexton ovat sen tulevan joukkueen rakennuspalikoita.

Itse en näe, että siinä väen väkisin lottopallojen ja ykköspickin tavoittelemisen tankkauksessa on kovin paljon järkeä. Muutama kausi 15-67 rekordilla ja oma fanikanta on tuhottu vuosiksi, ja ellei sieltä sitten tule tosiaan se lebron ja dynastia, ei se ole sen arvoista.

Sellaiset esimerkit, missä tuolla mallilla on todellista menestystä saatu, ovat aika vähissä. Epäonnistujia sen sijaan huomattavasti isompi rivi seuroja. Silloinkin kun tosiaan nimellisesti on saatu sellaiset nimet keiden perään kuolattu (Embiid & Simmons), ei se välttämättä vie kuin ykkösrundille.

Ehkä Suns on tankkaajaonnistuja? Aytonin jälkeen päästiin finaaleihin, Bookerin kanssa oli käynyt tuuri, mutta myös oli otettu nelospickillä Dragan Bender... Ja nyt taas kun pitäisi olla se tankkauksen jälkeinen kulta-aika, niin Ayton olikin kesällä jatkuvien siirtohuhujen kohteena, kun meni sukset ristiin valkun kanssa.

JOS vaihtoehtona on se ikuinen playin/eka pleijarikierros max. kadotus, rebuild on aina parempi vaihtoehto. Ja se vaatii tietyn määrän tankkausta. Mutta se "nyt pitää laittaa kaikki pihalle äkkiä, jotta on ~10 % sauma saada Wembayama" on vain typerää tankkausta, mikä ei n. koskaan johda onnelaan.
 
Viestejä
2 131
Ja kun katsotaan NBA:n viimeisen 10 vuoden mestareita, sen supertähden ja mieluiten useammankin se aina vaatii. Samoin hävinneet finalistit likipitäen löytyvät tuosta samasta joukosta.

Sen sijaan ne supertähdet eivät ole löytyneet keskimäärin omilla lottery pickeillä. Niitä on draftattu 10+ ja osuttu, on tehty isoja treidejä, kasattu pelaajien omasta aloitteesta superjengi tai hommattu LeBron. Toimivin tapa on ollut viimeisin, mutta siitä taisi nyt virta loppua.

GSW (Curry GSW 7. pick, Klay GSW 11. pick)
Bucks (Giannis 15. pick)
Raptors (Kawhi riskikauppa, Siakam Raps 27. pick)
Lakers (LeBron, AD jättikauppa sis. 3 omaa pickiä)
Cavs (LeBron)
Spurs (Parker, Kawhi, Duncan - kaikki omia drafteja, Duncan 1.)
Heat (LeBron, Bosh, Wade 5. pick)

Paras tapa kasata mestaruuteen kykenevä jengi on osua niillä omilla pickeillä ovat ne sitten 5., 10. tai 15. Ja sitten jos taskussa on vielä pickejä kaupattavaksi, voi hankkia sen AD:n (tai Mitchellin, tai kuka se onkaan silloin). Ja jos omasta jengistä löytyisi sopivilla sopimuksilla siinä kohdin jo ukot 3-6, sitä parempi. Vaikka niille paikoille onkin helpompi löytää pelaajia, jos 1-2 on kunnossa, mutta ei se mikään automaatio ole.

Varmasti Ainge yhä toivoisi, että tulevan kesän pick on mahdollisimman aikaisin. Eikä tämä joukkue ole se, millä mestaruuksia tavoitellaan. Mutta jos tämän kauden aikana saataisiin varmuus siitä oman seuran sisällä, että Markkanen on sen jengin 3 ja Sexton 5, on mielestäni sen arvo suurempi kuin että parannellaan lottery-saumoja muutamalla prosenttiyksiköllä.
 
Viestejä
127
Kertoisitko vielä sitten meille, että mikä on se vaihtoehtoinen resepti jolla rakennetaan "varmasti" menestysjoukkue taistelemaan mestaruudesta? Eli siis sellainen tapa, jossa ei yhtään vaadittaisi tuuria/lottoa ja olisi takuuvarma onnistuminen? ;)
Muuta varmaahan ei olekaan maailmassa kuin kuolema ja verot. Sattumaa on aina luvassa ihan jo loukkaantumisten takia - ihan jo omien pelaajien, sekä pahimpien vastustajien osalta. Ehkä tuli kirjoitettua huoilmattomasti, enkä sinällään teilaa tankkausta strategiana, vaan lähinnä halusin tuoda sitä, että strategia on niin epävarma, ettei sen takia kannattaisi mun mielestä uhrata ihan hirveästi.

Eli jos joukkueen runi ei vaan riitänyt ja tärkeimmät pelaajat alkavat kääntyä uriensa ehtoopuolelle ja jos nuoria nousevia pelaajia on, niin niiden palkat nousee yli kipurajan. Tuossa tilanteessa valinta on sikäli helpompi, että tie on selkeästi kävelty loppuun ja nyt joudutaan joka tapauksessa mylläämään vähän isommin ja tekemään sukupolvenvaihdos. Silloin hintalappu sille, että koitetaan vähän vältellä menestystä ja keskittyä muuhun, ei ole kovin suuri. Onko muuten esimerkkejä joukkueista, jotka olisi pärjänneet yli sukupolven vaihdoksen? Warriorshan on ollut kestomenestyjä, mutta on nojannut pitkälti Curry-Klay-Green -kolmikkoon, joka ei ole vaihtunut missään välissä.

Sen sijaan, jos joukkue on nuori/nuorehko, siellä on kehittyviä pelaajia ja on olemassa kohtuu selkeä tie, millä joukkuetta voidaan parantaa lähitulevaisuudessa, niin tankkaaminen tarkoittaisi, että vedetään kaikki tuo sileäksi. Kun tankkaamisen kautta saavutettu mahis on sekin aika epävarma, niin mielestäni high risk, low reward.

Mikä sitten olisi Jazzin realistinen mestaruusyritys? Huikeasta alusta huolimatta tuskin nyt ovat esim. konffafinaalipaikkaa saavuttamassa tänä vuonna, enkä oikein usko, että nykyisellä nipulla sitä olisi tulossa jatkossakaan. Avauksen pelaajista Olynyk, Conley ja Clarkson ovat jo aika vanhoja, eikä Sexton tai muutkaan penkiltä tulevat takurit oikein näytä siltä, että voisivat olla mestaruuteen tähtäävän joukkueen avauksessa. Jos nyt ei pelata niin pitkää peliä, että katsottaisiin jo ensi vuosikymmentä, niin 2-4v päästä monen nykypelaajan pitäisi alkaa olemaan uransa huipulla, eli mikäli ei räjäytetä kaikkea uusiksi, niin tuonne varmaan pitäisi tähdätä?

Tulevasta varauksesta sinne voisi saada jonkun käyttökelpoisen pelaajan, joita olisi ehditty ajaa vähän sisään. En ole katsonut yhtään, että mitä sieltä voi odottaa saavansa, mutta ykköspointti pitänee ainakin hankkia treidaamalla/free agenttina. Miten lie sentteriosasto, kun Wembanyamaa ei saada kuitenkaan? Lienee yhtä pienen todennäköisyyden tie mestaruuteen, kuin tankkaaminenkin, mutta erona se, että jos mestaruutta ei tule, niin luulisi joukkueen yltävän kuitenkin ihan kunnon mähinöihin pleijareissa tällä aikavälillä. Tankkauksessa epäonnistuminen tarkottaa herkästi sitä, että pyöritään sama aika pakan pohjalla.
 
Viestejä
7 515
Jahas... sitä olisi seuraavaksi trae young vastassa. Mä en ihan ole vielä vakuuttunut löytyykö tuolta semmonen pikkuruisten vikkelien takamiesten puolustaja jengistä. Palloskriinipuolustus jälleen koetuksella... jännää, lähes erikoisjännää...
 
Viestejä
128
Jahas... sitä olisi seuraavaksi trae young vastassa. Mä en ihan ole vielä vakuuttunut löytyykö tuolta semmonen pikkuruisten vikkelien takamiesten puolustaja jengistä. Palloskriinipuolustus jälleen koetuksella... jännää, lähes erikoisjännää...

Eiköhän ne hullut laita taas Laurin juoksemaan sen perässä. Kun kerran sai muutaman stopin Ja Morantistakin, niin mikä ettei...
 
Viestejä
549
Mestaruus joukkueen voi rakentaa sen verran eri tavoilla, että mitä sitä liikaa miettimään miten se Utah:lla onnistuu.

Kuitenkin Utah:n se suurin nippu varauksia tulee vasta vuosina 2025 - 2029, joten Wembakin olisi jo vanhus tuossa vaiheessa. Heillä on 11 pickiä, joista 2 on swappiä noina vuosina, joten paljon parempi mahdollisuus saada hyviä pickejä silloin kun nyt vuonna 2023. Tämänkin kauden pickeistä Cavsien lienee myöhäinen ja tätä vauhtia omakin, mutta Minnesota ei hirveästi tällä hetkellä vakuuta. Minnesotan tähtipelaajat ovat enemmänkin kiukuttelevia pikkulapsia kuin ammattimaisia koripalloilijoita. Joten vaikka Utah mestaruuden voittaisi niin kuka tietää, ehkä sieltä se Wembakin tulee.

En nyt liikaa ala miettimään mitä Utah tekee. Ehkäpä ajatuksena on, että kaupataan kaikki, tai ehkäpä annetaan näiden pelaajien vapaasti tehdä mitä huvittaa ja sitten katsotaan trade takarajalla missä ollaan. Jos ollaan playoffien ulkopuolella niin sitten kaikki lihaksi tai ehkäpä jos Minnesota on liigan viimeisenä niin päätetäänkin laittaa all in. Onhan siellä joku väittänyt, että Lakers:lläkin on jo kauppa odottamassa, mutta koska joutuvat odottaa sitä, että 1 kaupan pelaajista olisi mahdollista kaupata, niin ehkäpä joulukuun 15. päivä Lauri onkin Lakers:ssä. Kuitenkin se, että teet pelaajista voittajia tai edes sellaisilta, jotka näyttävät voittajilta, niin heistä saa paljon paremman hinnan kaupoissa kuin pelaajat, jotka ovat häviäjiä.
 
Viestejä
2 398
Onhan siellä joku väittänyt, että Lakers:lläkin on jo kauppa odottamassa, mutta koska joutuvat odottaa sitä, että 1 kaupan pelaajista olisi mahdollista kaupata, niin ehkäpä joulukuun 15. päivä Lauri onkin Lakers:ssä.

Tällä hetkellä on kyllä vaikea nähdä että mitä sellaista tarjottavaa Lakersillä olisi joka voisi kiinnostaa Utahia. Joku sellainen höpinä, että Utah treidaisi Conleyn ja Laurin suoraan Westbrookkiin on sen tason aivopierua että oksat pois. Utah ei tällä hetkellä tekisi tuota kauppaa, vaikka Lakers laittaisi siihen mukaan heidän jäljellä olevat pickit eli vuosien 2027 ja 2029 pickit.

Tällä hetkellä Utah ei kauppaisi Lauria yksinään edes noita kahta ekan kierroksen varausta vastaan. Laurin arvo on tällä hetkellä korkeammalla.

Mutta toki jonkunlainen kauppa voi olla aina mahdollinen. Esimerkiksi kauppa johon liittyisi useampia joukkueita.

Lakersissä tilanne alkaa enemmän ja enemmän näyttää siltä, että kohta koko homma resetoidaan eli kaupataan Davis ja Lebron muualle.
 
Viestejä
2 131
Tällä hetkellä on kyllä vaikea nähdä että mitä sellaista tarjottavaa Lakersillä olisi joka voisi kiinnostaa Utahia. Joku sellainen höpinä, että Utah treidaisi Conleyn ja Laurin suoraan Westbrookkiin on sen tason aivopierua että oksat pois. Utah ei tällä hetkellä tekisi tuota kauppaa, vaikka Lakers laittaisi siihen mukaan heidän jäljellä olevat pickit eli vuosien 2027 ja 2029 pickit.

Tällä hetkellä Utah ei kauppaisi Lauria yksinään edes noita kahta ekan kierroksen varausta vastaan. Laurin arvo on tällä hetkellä korkeammalla.

Mutta toki jonkunlainen kauppa voi olla aina mahdollinen. Esimerkiksi kauppa johon liittyisi useampia joukkueita.

Lakersissä tilanne alkaa enemmän ja enemmän näyttää siltä, että kohta koko homma resetoidaan eli kaupataan Davis ja Lebron muualle.
En keksi yhtään syytä miksi Jatsi maksaisi Westbrookista edes käytettyjä koristossuja.

Westbrook on 33-vuotias uransa loppusuoralla oleva pelaaja, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Westbrookille käyttöä, minkäänlaista käyttöä, on vain joukkueilla, jotka aikovat voittaa N-Y-T. Ongelmapelaajan vuokrasta loppukaudeksi kukaan ei laita varojaan sileäksi.

Toki kun Lakersin kohdalla pitää sovittaa palkkoja ja Westbrookista voivat luopua varmaan koska vain, juuri useamman joukkueen kauppa on ihan realistinen. Siltäkään osin en oikein keksi miten/miksi Jatsi siihen sekaantuisi.
 
Viestejä
549
Tällä hetkellä on kyllä vaikea nähdä että mitä sellaista tarjottavaa Lakersillä olisi joka voisi kiinnostaa Utahia. Joku sellainen höpinä, että Utah treidaisi Conleyn ja Laurin suoraan Westbrookkiin on sen tason aivopierua että oksat pois. Utah ei tällä hetkellä tekisi tuota kauppaa, vaikka Lakers laittaisi siihen mukaan heidän jäljellä olevat pickit eli vuosien 2027 ja 2029 pickit.

Tällä hetkellä Utah ei kauppaisi Lauria yksinään edes noita kahta ekan kierroksen varausta vastaan. Laurin arvo on tällä hetkellä korkeammalla.

Mutta toki jonkunlainen kauppa voi olla aina mahdollinen. Esimerkiksi kauppa johon liittyisi useampia joukkueita.

Lakersissä tilanne alkaa enemmän ja enemmän näyttää siltä, että kohta koko homma resetoidaan eli kaupataan Davis ja Lebron muualle.
Eihän juurikas kukaan ottaisi Westbrookia ilman noita varauksia. Jonka jälkeen ostettaisiin sopimus ulos.

Sen verran pitää myös kommentoida, että Lebronia ei tänä vuonna voi kaupata. Kirjoitti uuden sopimuksen sen verran myöhään, että kaupata saisi n. viikko trade deadline:n jälkeen.
 
Viestejä
127
Youngilla vähän huono ilta, vai clämppäsikö Lauri sen? En katsonut peliä. Mutta näyttäisi, että Jazzin kakkosorkesteri voitti tämän ottelun. Hawksin penkki teki alle 20p ja pelasivat kuitenkin ihan oikeita minuutteja, eikä mitään pleijareiden tyylistä muutamaa minuuttia.
 
Viestejä
7 515
Jälleen aika hieno ottelu. Valmennukselle krediittejä voitosta. Markkanen vei pelin alun suvereenisti jatsille. Kuitenkin kolmannella jaksolla Hawks pääsi peliin mukaan ja ohi. Siinä oli ns ykkösviisikolla huono jakso ja Markkanenkin otti kaksi lähes peräkkäistä hyökkääjänvirhettä (tosin en tiedä olisiko se Capellan yli vedetty donkki ollut virhe, jos tekijä olisi ollut ns superstar). Kuitenkin kankeaa ja samalla atlanta rankaisi nopeista ja kaukaa, voitti hustlepelejä jne.

Olikohan lopulta Clarkson, Beasley + kolme muuta penkkiläistä, ketkä sai pelin takaisin hallintaan ja tasoihin jostain 10pisteen tappioasemasta. Sitten alkoi Beasley ja Conley show ja rallateltiin taas turvallisenoloiseen johtoon. Lopussa vielä Laurilta aika jäätävä hyökkäyslevyn haku kolmen pelaajan keskeltä ja siitä kuppi, ehkä minuutti kellossa jäljellä ja lopussa pelattiin aikaa ja heiteltiin vapareita...

Hieno vierasvoitto jälleen yhdestä paremmin kauden aloittaneista joukkueista. Hienoa nähdä, että Jatsille on alkanut kehittyä tollasta voittamisen kulttuuria, että kun vastustaja pääsee karkuteille, niin löydetään joku viisikko, mikä takoo väkisin tilanteen takaisin tasoihin ja avaa lukon. Meidän Lauri luonnollisesti isossa roolissa, mutta jälleen siellä oli muitakin tähtiä tänään kentällä, kuten Beasleyn kolkit ja Conleyn tekeminen ja kavereiden löytäminen... Hienoa nähdä myös aito riemu pelaajien ilmeissä ja toisten kannustaminen. Vaikuttaa, että joukkueella on erinomainen tekemisen meininki ja henki. Jengi on aidosti riemuissaan joukkuekaverin onnistumisista. Joukkueurheilua ja henkeä, mitä en ole Laurin jengeissä aikaisemmin nähnyt.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös