Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
168
...Markkanenkin otti kaksi lähes peräkkäistä hyökkääjänvirhettä (tosin en tiedä olisiko se Capellan yli vedetty donkki ollut virhe, jos tekijä olisi ollut ns superstar).


ESPN:llä fiilistellään jo Markkasen donkkeja, joita ei edes hyväksytty - että supertähti-status ansaittu. :cool:

Lauri todella oli nyt attack-modessa heti alusta ja painoi korille uudelleen ja uudelleen. Hienoa, että kolkit myös upposi. Veikkasin eilen illalla 43 pisteen iltaa eikä kauaksi jääty, jos olisi korin alta muutama mennyt vielä sisään.

Atlanta tuli tasoihin ja edelle kotiyleisön edessä, mutta todellakin Beasley ja Kessler pelasivat todella hyvin ja Utah nappasi voiton!

Mainittakoon vielä, että Möttölä ei saanut minuutteja tällä kertaa...
 
Viestejä
394
Herra mun vereni... Utah alkaa olla... on kyllä todella kova nippu. Okei, vasta 13 ottelua takana, ja Bucksit ja Sunssit ja Celticsit – ja Cleveland! – vielä kohtaamatta, mutta... jokaiselta näistä pari ottelua tällä kaudella jo nähnyt, enkä tiedä voiko yhtäkään pitää enää minään täysin selvänä ennakkosuosikkina Utahia vastaan. Utah pelaa niin kollektiivisesti ja Hardy etsii joka matsissa koko ajan juuri parasta viisikkoa kentälle... että Utah kestää huonoja iltoja keneltä vaan pelaajalta, ja varmaan tiettyyn määrään myös luokkaantumisia (paitsi Conley) paljon paremmin kuin varmaan yksikään liigan toinen joukkue. Jumalauta. Ihan kuin todistaisi jotain ihmettä. Joka samalla on täysin järkeenkäypä. Ihan oikeaa korista! NBA:ssa!
 
Viestejä
51
Utah:in rotaation laajuus on kieltämättä vähän yllättänyt. Atlanta-pelikin käytännössä ratkesi siihen, kun Utahin penkki vei Atlantaa 100-0.

Nykyinen avari + Sexton, Beasley, THT, Kessler ovat kaikki mittansa täyttäviä NBA-pelureita, ja kuten joku mainitsikin jenkkifoorumeilla, niin Hardy on saanut eism. THT:sta (erityisesti viime peleissä) parhaimmat puolet esiin.
Yksi asia mikä mietityttää, niin on 5. penkiltä tulevan, eli Rydy "Not this guy" Gay:n peluutus.
-> Hyvä, että miehen jalat edes nousevat enää maasta.

Gay:n minuutit voisi mielestäni antaa Fontecchiolle tai Agbajille.
 
Viestejä
1 310
Kaikki lienee sanottu mutta kyllä tässä on syvä ja nuori rosteri. Penkin vahvat ukotkin vasta Laurin ikäisiä korkeintaan. Tykkään kovasti THT:stä joka näyttää hieman "isolta" mutta näköjään se on täyttä lihasta. Samaten Beasley on mies paikallaan ja siksi loppuvaiheissa melkein aina kentällä.

Jotta jotain omaa kulmaa :) , niin Jazz:in lähetyksiä on selotuksen puolesta nyt kyllä kehuttava. Ammattitaitoinen ryhmä, jolla herjakin lentää sopivasti, muttei väkisin vääntäen ja samoja kliseitä toistaen.
 
Viestejä
2 131
Kun perinteisesti on toivottu Laurille pelattavan palloa joka hyökkäyksessä, nyt se oli Hardyn ja Jatsin pelisuunnitelma avauksesta lähtien. Kerta toisensa jälkeen leikkaus tai skriini, syöttö, ajo korille, tule rikotuksi ja vaparit 8/8 sisään. Kun Conley pisti sen syötön, mistä Markkanen pussitti avauserän toisen kolmosen, kotisohvalla jo mietin älä älä älä... Markkasella oli jalat jo aivan kadonneet siinä kohdin ja heitossa ei ollut kaarta lainkaan, mutta niin vain kaikki meni sisään.

Sitten kolmas erä olikin koko Jatsilta puolustuksellisesti ihan hirveää. Yhdeksän minuutin kohdalla levyt olivat Hawksille 15-1. Tuntui että Jatsin puolustus oli joka kerta vähän sekaisin ja kaikki olivat puoli sekuntia myöhässä. Hawks toki myös pelasi ja heitti paremmin, mutta täyttä sekoilua Jatsilta. Sitten ei tietysti hyökkäyskään toiminut, kun momentum oli täysin vastustajalla.

Traen heitto oli myös ihan hukassa avauspuoliajalla, mutta toisella alkoi vähän osua. Ja foorumin veikkaushan osui oikeaan. Kun Hawksilla oli viimeinen kiriyritys ja hyökkäyspään sivuraja, kukapa muukaan Traeta laitettiin lukottamaan kuin Markkanen.

Tällä kertaa normaalien avauksen ykkösukkojen lisäksi esille nousivat Beasley ja Kessler. Beasleyn kolkki osui kaikkialta, pari-kolme metriä viivan takaakin. Kessler taas pelasi liki täydelliset minuutit, lakaisi pakissa, donkkasi helppoja kun oli aktiivinen siirtymissä ja korin alla. Molemmat olivat Atlantassa kotiseuduillaan ja varsinkin Kesslerin kotikylältä oli väkeä katsomossa bussilastillinen.

Ja täysin samaa mieltä: Rudy Gay pitäisi saada jotenkin joukkueesta ulos, jotta ne minuutit saisi annettua nuoremmille jätkille.

Conley 13 passia ja varsinkin päätöserässä oli sellainen luottavainen fiilis aina kun pallo oli Conleyn käsissä.

Markkanen sitten sen lisäksi, että painoi sen standardin 32/8 niin ne lopun kolmonen ja se kolmen vastustajan keskeltä kaavitun hyökkäyslevyn jälkeinen kori olivat ne lopulliset naulat, joilla Hawks kaadettiin.

 
Viestejä
7 515
Nyt rakennetaan jo tarinaa Utahin ympärille. Jos tätä jatkuu seuraavakin 10 peliä, niin saa nähdä minkälainen mediamyllytys joukkueen ympärille syntyy. Tässä kohtaa ja myöhemminkin on nyt pää pidettävä kylmänä joukkueen sisällä ja ei saa päästää egoja muodostumaan ja porukkaa leijumaan liian korkealla. Samaan aikaan on oikein riemuita voitoista ja päästää sitäkautta itseluottamus tappiinsa. Tässä vähän koontivideota espn:ltä. Nyt ollaan laajalti jo myönnetty, että joukkue on hyvä, mutta edelleenkään ei uskota että joukkueen taso pysyisi. Jännittävää nähdä pystytäänkö joukkueorientoituneella jengillä pärjätä vielä esim 40 pelin kuluttua. Mä en jaksa spekuloida tradekeskusteluilla, mutta sen verran sanon, että toivottavasti vaihdetaan vaan täsmäpelureita lisää ja ollaan tarkkoja, ettei sieltä tule isolla egolla olevia pelaajia.
 
Viestejä
995
Joo liian isoja egoja on nähty ihan tarpeeksi, paremmin näin ja joukkuepeli kunniaan.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 380
Palotie saanut sekä Markkasen että Howard Beckin vieraiksi.

 
Viestejä
127
Mikä sitten on tällä tasolla pysymistä? Nyt on paitsi pelattu hyvin, niin voitettu vielä useimmat yhteen koriin ratkenneet pelit ja noissa nyt joskus väkisin ratkaisuheitto pomppii raudoista pois tai kaveri upottaa omansa, eli vaikka pelaisivat nykytasolla ja vastustajat ei parantaisi, niin voittoprosentti ei näin korkealla voi nähdäkseni pysyä. Enkä ilman loukkaantumisiakaan usko, että ihan näin hyvin pelataan, vaan kyllä sieltä tulee välillä huonompia iltojakin.

Mut joku top 4 sijoitus? Ihan realistista, eikä tuo nyt tarkoita, että just 4. Ei tämä nyt kuitenkaan mikään ihan viiden pelin otanta ole ja voitot on tulleet pääosin hyvän yhteispelin ansiosta eikä siksi, että vihu kivittää kaikki heittonsa ja/tai Jazz olisi spämmännyt kolmosia 45 % tarkkuudella, näitäkin pitkään kauteen aina mahtuu.

Onhan tätä huikee seurata ja varsinki Bullsin kohtaamista on kiva odottaa.
 
Viestejä
2 398
Mut joku top 4 sijoitus? Ihan realistista, eikä tuo nyt tarkoita, että just 4. Ei tämä nyt kuitenkaan mikään ihan viiden pelin otanta ole ja voitot on tulleet pääosin hyvän yhteispelin ansiosta eikä siksi, että vihu kivittää kaikki heittonsa ja/tai Jazz olisi spämmännyt kolmosia 45 % tarkkuudella, näitäkin pitkään kauteen aina mahtuu.

Mutta onhan Utahin kolkkiprosentti ollut poikkeuksellisen hyvä. Kymmenestä voittopelistä seitsemässä Utah on heittänyt kolkit yli 40% tarkkuudella.. Viime kauden paras kolkkijoukkue oli Miami 37,9%.. Utahista Clarksonilla, Conleylla, Olynykilla, Vandebiltilla ja Beasleylla on kolkkiprosentti yli 40%. Ja Sextonillakin hyvä prosentti 38,1%. Utahin vastustajien kolkkiprosentti on sarjan huonoin 32,3%.

Isolla todennäköisyydellä nuo prosentit tulevat tippumaan/tasaantumaan jatkossa ja Utahin hyökkäyspelaaminen ei pysy sillä tasolla mitä on nyt nähty.. Tällä hetkellä Utah on sarjan tehokkain hyökkäysjoukkue.

Tuo viimeisin Atlanta -pelikin voitettiin ihan täysin hyökkäyspäässä, kun puolustuksessa ei juurikaan saatu stoppeja.. Ekalla puoliajalla Utah oli puolustuspäässä jopa vähän onnekas, kun Atlanta suti heittoja ohi parista metristä.
 
Viestejä
127
Kyllä. Hain ehkä enemmän sitä, ettei menestys ole perustunut täysin tuohon ja monta peliä ovat voittaneet sen verran reilusti, että vaikka olisi tippunut pari kolkkia vähemmän, niin peli olisi voitu hyvinkin voittaa. Tosin muisti pätkii taas, koska nyt kun katsoin tuloksia, niin nehän oli melkein kaikki tosi pienellä marginaalilla. Eli joo, jossain vaiheessa tuo normalisoituu.
 

L.S

Viestejä
806
Palotie saanut sekä Markkasen että Howard Beckin vieraiksi.


En kerkeä kuuntelemaan, mutta kiinnostaa pitääkö Beck kiinni näkemyksestään, että Markkanen pitää treidata asap, koska ei tämä tuu kuitenkaan johtamaan mihinkään.
 
Viestejä
2 398
En kerkeä kuuntelemaan, mutta kiinnostaa pitääkö Beck kiinni näkemyksestään, että Markkanen pitää treidata asap, koska ei tämä tuu kuitenkaan johtamaan mihinkään.

Mites nämä näkemykset? :D ;)

Ite laitoin onneks underille rahat siinä vaiheessa, kun treidejä ei vielä oltu tehty. Olis ehkä pitäny vaan uskaltaa laittaa kymmenkertanen määrä panosta.
Tohon kun vielä lisää Wenbayama-arpajaiset, joiden johdosta luultavasti vähintään kaikki ei-playin -joukkueet tekee kauden jälkimmäisellä puoliskolla (tai miksei heti alusta asti) kaikkensa hävitäkseen ennemmin ku voittaakseen, niin ihmeitä pitää kyllä tapahtua, mikäli Utah yli 25 voiton pääsee. 15 on kyllä jo aika hankala saavutettavaks, mutta ei mitenkään mahdotonta sekään.
 

L.S

Viestejä
806
Nyt kun on muutaman pelin tota hevosenpaskaa kattellu tässä preseasonilla, ni voi hyvillä mielin alkaa Blazersin arvontalipuketta täyttämään.

Onneks arvio Jazzista ei ole ainoa virhe, jonka tein.. (Lainaus Wenbanyama-arpajaiset ketjusta)
 
Viestejä
507
Jazzin ykkösstaran sataprosenttisella joukkupelimentaliteetilla on saattanut olla valtava vaikutus siihen, että jokainen Jazz-pelaaja on selvästi ostanut joukkuepelikonseptin, ja tarvittaessa mukauttanut pelaamistaan epäitsekkäämpään suuntaan.
 
Viestejä
435
Jazzin ykkösstaran sataprosenttisella joukkupelimentaliteetilla on saattanut olla valtava vaikutus siihen, että jokainen Jazz-pelaaja on selvästi ostanut joukkuepelikonseptin, ja tarvittaessa mukauttanut pelaamistaan epäitsekkäämpään suuntaan.
Ensin Cavs, sitten Jazz. Markkasella on tilastojaan suurempi positiivinen vaikutus joukkueensa pärjäämiseen :cool:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös