Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
168
Kyllä se on niin, että viime aikoina Utahissa tasan yksi mies on säännöllisesti hakenut Lauria syötöillä, ja se on Conley. Niinpä seuraava 2-4 viikon jakso tulee olemaan Markkaselle yhtä tuskaa ja All Star -haaveet kuivuvat kasaan.

Jep, nyt jää nähtäväksi mitä puuta tämä Jyväskylän Lyly todella on!!

----

Ja tässä oli mielenkiintoista tilastoa:

Over the last 20 82-game seasons, 192 (91%) of the 211 teams that have won at least 12 of their first 20 games have gone on to reach the playoffs. The Jazz are now at 12 wins with two more to go until the 20-game mark, and one of those two games is against Detroit. The percentages go up with teams that have won 13 (147/154, 95%) or 14 (63/65, 97%) of their first 20, though we had an example of a 13-7 team (the Wizards) missing the playoffs last season. (The best record in NBA history through 20 games for a team that missed the playoffs belonged to the 2010-11 Jazz, who started 15-5.)

 
Viestejä
168
Puoliaika...

Clipsuilla menee sisään hyvin ja pääsevät juoksemaan Utahin ohiheittojen jälkeen. Utah puolestaan kivittää aika huolella varsinkin kolkit.

CLI 26/48
UTA 21/44 (5/17 kolkit)

Laurilta 9 heittoa ilmaan. Pitäisi olla viisi enemmän.

Beasley jäässä, 0/5.

Alkanut ärsyttämään tuo, ettei Clarkson anna koskaan palloa Laurille, vaikka olisi kuinka vapaana...
 
Viestejä
528
Vee mitä shaibaa taas. Lauri dominoi ekalla neljänneksellä tehden 9p hyvillä prosenteilla. Tokalla neljänneksellä Lauri pelasi 10min. Koko jakson aikana "joukkuekaverit" malttoivat antaa Laurille kokonaista 2 kosketusta palloon, vaikka mies oli koko ajan aktiivinen.

Lauri on tunnollisena joukkuepelaajana lähes poikkeuksetta ekana omassa päässä, mutta yhden lukuisten päättömien takamiestoilailumenetysten päätteeksi miehen turhautumismittari nousi siihen pisteeseen, että lähti protestiksi juoksemaan vasta parin sekunin viiveellä..:D
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 392
Nää satunnaiset Lauri valitukset kyl ihmetyttää koska Jazz nyt vaan pelaa noin. Ainoa mikä tässä pelissä on oikeasti vaivannut on Sextonin putkinäkö. Clarkson nurkassa vapaana molemmat kädet ylhäällä ja Sexton ajaa silmät kiinni korille.
 
Viestejä
168
Nää satunnaiset Lauri valitukset kyl ihmetyttää koska Jazz nyt vaan pelaa noin. Ainoa mikä tässä pelissä on oikeasti vaivannut on Sextonin putkinäkö. Clarkson nurkassa vapaana molemmat kädet ylhäällä ja Sexton ajaa silmät kiinni korille.
Jazz nyt vaan pelaa niin, ettei anna parhaalle pelaajalle palloa... :cool:

Jazzilla taisi olla joku 23-4 jakso kolmannella jaksolla ja arvaten Sexton ei ollut kentällä... neljännellä tuli ja heti 0-5 Clipsuille miehen päättömän ajon jälkeen.. :D
 
Viestejä
1 392
Jazz nyt vaan pelaa niin, ettei anna parhaalle pelaajalle palloa... :cool:
Tossa itse asiassa selostajatkin sano että Hardy oli sanonut haastattelussa että "our team has no focal points". Mutta jos on kattonut Jazzin pelaamista tällä kaudella muutenkin kuin box scoren ja highlightien kautta niin pelaaminen perustuu siihen että kentällä on 5 pelaaja jotka kaikki pystyvät pistämään pallon koriin ja hyökkäyksellä haetaan enemmänkin sitä parasta korintekopaikkaa kuin parasta korintekijää.

Ja täällä itketään kosketuksista jonkinlaisena mittarina siihen miten Jazzin pitäisi pelata.
 
Viestejä
168
Tossa itse asiassa selostajatkin sano että Hardy oli sanonut haastattelussa että "our team has no focal points". Mutta jos on kattonut Jazzin pelaamista tällä kaudella muutenkin kuin box scoren ja highlightien kautta niin pelaaminen perustuu siihen että kentällä on 5 pelaaja jotka kaikki pystyvät pistämään pallon koriin ja hyökkäyksellä haetaan enemmänkin sitä parasta korintekopaikkaa kuin parasta korintekijää.

Ja täällä itketään kosketuksista jonkinlaisena mittarina siihen miten Jazzin pitäisi pelata.

Tuo on kyllä ihan totta! Peukku sille!
 
Viestejä
1 372
1. puoliajan huolimattomaan sähläykseen ja menetyksiin kului paljon turhaa energiaa ja naapuri teki nopeista pisteitä. Kun Laurin kimpussa häärii Kahvit ja muut kovat puolustajat, niin aika ahdasta on saada miehelle palloa. Lauri pelasi kovat minuutit ja toisella puoliajalla lepäili vain hiukan jossain 4. erän puolivaiheilla. Otti kuitenkin 21 korintekoyritystä (eniten Jazzissta) , eli hieman kanssa hymyilyttää nämä "Lauri ei saa kosketuksia"-jutut. Joka tapauksessa tärkein mies Jazzin pelissä ja Laurin ollessa pois 4. erässä oli se -10p jakso jossa tämä peli hävittiin.

Screenshot 2022-11-22 at 9.04.07.png


Voi olla että Sextonin jalat vielä paranevat mutta näkemys ei taida tulla kuntoon ikinä. Melkein aina touhu pysähtyy Sextonin saadessa pallon, ellei nyt lähde heti puskemaan korille. Utah tarvitsee toisen "floor general"-tyylisen pointin Conleyn lisäksi pärjätäkseen. Beasleykään ei voi olla joka päivä ihan tikissään. Onneksi toisella puoliajalla tapahtui joukkueella hyvä herääminen. Mutta ilman Conley:a sähellysfaktori on selkeästi korkeampi, pallo jumittaa helpommin ja tarjoilu hyviin paikkoihin on heikompaa.

Kahvi on kovin kaukana huippukunnosta, toki aikaa kevääseen on. Muuten Clipsut on aika tasapaksu joukkue ilman PGtä
 

3PO

Viestejä
180
Ketäs takureita sinne Jazziin sitten enää jäisi? Aika ohkaiseksi menisi tuolla tradella.
Sen hetkisessä rosterissa olisi todella ohut. Se on selkeä.

Itse tuohon hakisin pienellä rahalla esim. Bradleyn tai Bazemoren kaltaisia vapaita pelaajia. Edullisia, ei mitään sateentekijöitä, ei myöskään näyttämisen halua, sopeutuu pelitapaan. Ja sitten jos meinaa ruveta tökkimään, niin hakea jotain muuta vaihtokauppaa VanVleetin tai Jonesin kaltaisiin pointteihin.

Ei mitään oman arvon tuntevia staroja tai staroiksi haluavia. Vaan joukkuepelaajia, joilla taito syöttää ja jakaa palloa, sekä koordinoida peliä. Jos ajatellaan takamiehiä Jazz:lle, niin Conley, Clarkson, VanVleet ja Beasley (ei syöttele, mutta heittouhka).. voisi olla jopa ihan menestyvä konsepti.
 
Viestejä
564
Utah antaa vastustajan juosta aivan liian monta pistettä nopeista ja varsinkin heiton jälkeisistä nopeista. Utah on aggressiivinen hyökkäyslevypalloissa, jonka ansiosta keräävät 5:ksi eniten hyökkäyspään levypalloja. Mutta monesti tämä tarkoittaa, että siellä on 2 levypalloissa ja 1-2 pelaajaa nurkissa, joten jos vastustaja saa levypallon niin siellä on vain 1-2 pelaajaa puolustamassa nopeata. Kun tähän lisää pallon menetykset niin ei ihme, että joukkue antaa vastustajien tehdä toiseksi eniten pisteitä nopeista. Utah:n odotettiin kauden alussa juoksevan nopeita, mutta toisin on käynyt. Heitä vastaan tehdään 5 pistettä enemmän nopeista kuin mitä itse tekevät.

Utah myös antaa vastustajien tehdä eniten pisteitä korinalta. Tämä voi kuullostaa kauhealta ja osittain syy onkin siinä, ettei heillä oikein ole korinsuojelijoita kuin Kessler, joka ei oikein pärjää kokeneita pelaajia vastaan. Mutta suurempi syy on varmaankin se, että tämä on heidän taktinen ratkaisu. Utah:n puolustuksen tarkoitus on estää kolmoset (kolmanneksi vähiten yrityksiä), joiden estämisessä ovatkin onnistuneet hyvin (toiseksi huonoin %). Joten uhraavat korinalus puolustuksen estääkseen kolmoset.

Ei mikään loistopeli, mutta pitää muistaa, että moni piti Clippersiä yhtenä suurempana ennakkosuosikkina ja ei vain sen takia, että heillä on PG13 sekä Kawhi, vaan heidän penkin vahvuuden takia. Joka tuli esille nytkin. Clippersien penkki otti teurastus voiton (58 vs 28). Penkki ja varsinkin Beasley ei onnistunut tänään. NAW:kin sai vähän peliaikaa ja palkitsi sen 3:lla menetyksellä 9:ssä minuutissa. Sexton ei ole kyllä vieläkään sisäistänyt mitä tämä joukkue tekee. Ihan ok skoraaja, mutta joukkue haluaa, että hän olisi enemmänkin. Tuo lienee se syy miksi peliaika on vielä niin kortilla alkukaudella. Laurilta ok peli. Olisin pari kertaa halunnut nähdä, että olisi ollut vähän aggressiivisempi ajoissa, mutta korjasi aika usein tuon ottamalla hyökkäyslevypallon ohi heitostaan. Mutta pitää laittaa ensimmäisellä sisään. Säästää energiaa kun ei tarvitse levypalloista taistella.

Conleyn polvi tutkitaan tänään uudestaan ja voi olla, että ei tarvii niin pitkää lepoa kuin alkuun odotettiin.
 
Viestejä
11
"Stop with that bullshit"

Ei tule ainoastaan Markkaslasien takaa tämä Sextonin kyseenalaistaminen


Tuossa peliketjussakin todella useat jauhavat sitä että pistäkää Laurille palloa. Utahin faneilla on selvästi eri ajatus koripallosta kun Chicagon faneilla. Olisko tuo jotain Stockton peruja. Kyllähän tuolla näyttää olevan kovemmat Markkaslasit ja suomilasit kuin kp.comissa.
lauri.PNG
 
Viestejä
997
Välillä miettii että nämä pelaajat Sexton, Harden, Lavine jne. Haluavatko he oikeasti voittaa mestaruutta? Jos katsotaan miten on voitettu mestaruus viimeiset 10 vuotta, niin se on fantastisella joukkuepelillä (GSW, Spurs). Toki finaaleissa aina nousee joku yksittäinen pelaaja ja ISO-pelajaa tarvitaan myös. Mutta mitä sinne finaaliinpääsy vaatii? Luottamusta joukkuekavereihin ja se syntyy esim. kun jaetaan palloa toisille.

Tuntuu että ainakin uran alussa jotkut pelaajat pelaa vaan sitä hero-ballia (sexton lavine harden) ja sitten yks kaks ikää on mittarissa 30v ja alkaa tulla kiire saada se mestaruus ja sitten vasta aletaan eri lailla ajattelemaan peliä. Siinä alkaa sit olla vähä myöhä kehittyä oikein loistavaksi joukkuepelaajaksi.

Tosin jos tavoite ei ole mestaruus ja halutaan vaan varmistaa kovat liksat ja starastatus niin tuo tapa on ihan ymmärettävä.
 
Viestejä
131
Sitä saa, mitä mittaa. Jos/kun asetetaan mittarit sinne, että paljon on ppg, kuinka monta tuplatuplaa tai triplatuplaa tekee, jne., niin yllättäen suuri osa pelaajista alkaa pelaamaan sen mukaan. Kun siihen päälle vielä katsotaan, että keitä pelaajia nostetaan esiin kaikkein suurimpina, niin kyllähän se ohjaa tekemistä. Ei asiaa välttämättä tule edes suoraan ajateltua, että mikä johtaa mihinkin. Pelaajat tekevät (jo ennen NBA:ta) kaikenlaista ja tiettyjen tehtyjen asioiden jälkeen tulee enemmän positiivista palautetta, niin sitä alkaa tiedostamattakin tekemään enemmän.
 
Viestejä
2 257
Täysin voitettavissa ollut matsi. Komea nousu 17p tappioasemasta, mutta ei vaan riitä, jos kaikilla ei kulje ja on yksi musta aukko.

Sexton oli aivan kamala. 28 minsaa ja 1 syöttö. Jos ei itse skoraa todella kovalla prosentilla, täysin käyttökelvoton pelaaja - varsinkin pallo joka hyökkäyksessä käsissään. Nyt myös puolustus oli Sextonilla olematonta. Jackson-Zubac pnr oli ilmaisia pinnoja Clippersille joka kerta, kun Sextonin puolustaminen oli korkeintaan nimellistä.

Sitten vielä kun Beasley on 2/10 viivan takaa, menee vaikeaksi ellei joku muu pysty skoraamaan penkiltä tai Markkanen/Clarkson tee jotain yli-inhimillistä tai Olynykille tule joku suonenveto.

Taisi olla Markkaselle kauden suurimmat ei-jatkoaika-minuutit. Hyvä, kokonaisvaltainen suoritus. Seitsemän hyökkäyslevyä on varmaan myös aika liki omaa ennätystä. Pakissa piti Kawhin ja Morrisin hyvin aisoissa, ei pienintäkään valittamista pakissa. Yllättävän hyvin myös jalka nousi, vaikka toisella puoliajalla ei kovin pitkää lepoa tullut lainkaan.

Palloja olisi kyllä voinut enemmän saada käsiinsä, mutta Sextonilta sitä ei tule koskaan ja Clarksoniltakin nyt turhan harvoin. Toisaalta kun yhdessä kohtaa pelattiin Laurille useamman kerran lyhyessä ajassa postiin palloa, oli se viimeistely välillä aika... seikkailua. Kori, tuomareiden pelastus ja viivalle, blokatuksi tuleminen - ja näytti aika Forrest Gumpin suklaarasialta aina kun passi Laurille sisään lähti.

Toisen puoliajan alku oli aika kuvastavaa. Ensin Laurin syöttö kolkkiin, sitten Laurin syöttö kolkkiin ja kolmannessa hyökkäyksessä sama kuvio toistui. Saatiin siis puolustuksessa stoppi, hyökättiin (tai uhattiin sillä) kohti vapariviivaa, puolustus tippui, syöttö oikealle ukolle ja vapaa kolkki sisään. Silloin vaan pallo oli Sextonin käsissä (jostain syystä NBA.comin klippi tästä menee väärään kohtaan), Markkanen oli vielä enemmän auki viivan takana, mutta syöttöä ei tietystikään tullut. Viisi minsaa myöhemmin sama toistui taas, ja tuloksena Laurin syöttö kolkkiin.

Saas nähdä mitä Jatsi tuon Sextonin kanssa tekee. Varmasti voisi käyttöä olla skoraajana, mikä penkiltä otetaan 7./8. pelaajana silloin kun tarvitaan vain joku tekemään pinnoja, kun muilla ei uppoa. Siinäkään ei vaan ole ollut mitenkään erityisen tehokas tai luotettava. Sitten taas minään kakkospointtina ei vaan ole käyttöä, ja kyllähän se Hardy (ja Ainge) aika pian sen lopullisesti huomaavat. Tietysti tämä alkukausi ei ainakaan ole kauppa-arvoa kasvattanut; jos nyt sen verran tietysti on osoittanut, että kroppa on pelikunnossa.

Seuraavaksi sitten heikko Pistons, mikä kyllä pitäisi hoidella.

ps. Vähän mietityttää se lopun videotarkistus. Siitä THT vapari sisään ja olisi hyvin ollut Jatsi jopa voitossa kiinni yhdellä stopilla. Joo, ennemmin se taisi hyökkääjän virhe olla kuin pakin. Mutta mikä näissä on linja? Jos sitä pitää kelailla videolta kolme minuuttia ja sittenkin tulos on sellainen "ehkä se nyt noin päin 55/45 kääntyy", niin tosiaanko kentällä tuomittu muutetaan?
 
Viestejä
7 517
Nyt toki Sextonin rooli korostuu, mutta mua tympii tällä hetkellä eniten tuo puolustukseen paluu. Tässä klipissä (katotaan osaanko linkata) näkyy Sextonin paluu raivoisasti sivuttaishaarahypyillä (heti klipin alussa). Tähän puolustukseen valumiseen osallistuu moni muukin, mutta mielestäni Sexton Clarkson akseli on tässä kyllä laiskimmat. Videon kuvassa ratkaisu menee lopulta ohi, mutta laitoin aamulla katsoessa ihan tilanteen mieleeni ylös, kun raivostutti nähdä laukka-askelia.
 
Viestejä
418
... mun käy Sexton jotenkin sääliksi (eikä siksi että se saisi liian vähän liksaa). Se ei lähtökohtaisesti tunnu ylimieliseltä, kaikelle muulle paitsi omille statseille paskat nakkaavalta kaverilta, vaan näyttää ainakin ulkopuolisen silmään siltä, että se yrittää hirveesti olla hyödyksi ja yrittää tajuta... mutta kun ei niin ei. Eikä se koske vain hyökkäyspään tekemistä, vaan sama homma puolustuksessa, kuten vaikka Raapan esille laittamassa esimerkissä (linkki hyvä). Puolustuksessa Sexton usein raataa hullun lailla – jossain kohtaa, joka ei oikeasti ratkaise mitään – ja sitten vähän myöhemmin seisoo jalat suorina, kun oma kaveri leikkaa vaikka takaoveen. Ihan kuin Collin ei vaan... hitto, tajuaisi mistään mitään.

Hyvä että Hardy jaksaa huutaa sille, eikä ole toisin sanoen luovuttanut sen suhteen. Ja pakko sen verran kehua, että edes yhden toisen Jazzin pelaajan Sexton tuntuu kyllä hyvin syötöillä löytävän. Nimittäin korille rollaavan Kesslerin. Jostakin kumman syystä juuri nämä kaksi näyttävät tietävän, mitä toinen on tekemässä. Eli ainakin teoriassa... kyllä Sextonkin pystyy näkemään ajoissa toisen pelaajan, tosin toistaiseksi vain Kesslerin. (koris on niin outoa)

Mutta mutta... jos oletetaan, että Sextonin Basketball-IQ ei tosta jotenkin ihmeellisesti kohene, niin voisiko sen päähän takoa edes pari uutta ratkaisumallia. Nyt kun Colin pääsee omasta puolustajasta ohi, niin kuin nopeudellaan usein pääsee, Collinin oletus näyttää olevan – uudestaan ja uudestaan – että ei siellä sen jälkeen ole ketään edessä! Melkein aina siellä on. Koris on viis vastaan viis. Yhden jenkki-chatissa lainatun tilaston mukaan Sexton on blokatuin pelaaja koko liigassa (en itse tiedä tiedä tätä tilastoa tarkemmin, oliko se puhdas blokattujen heittojen määrä, vai niiden määrä suhteessa johonkin, ja miltä ajalta, jne). Tähän tilastomerkintään on helppo uskoa.

Voisiko Hardy vaikka sanoa Sextonille, että tästä eteenpäin kun sun vaisto vie sua ja sulle tuota... tulee näitä öh... surmanajoja sinne korille, niin et jumalauta heitä, vaan annat kick-syötön taakse joka kerta. Varmistetaan, että meillä tekee siellä sun vanavedessä joku pelaaja aina itsensä vapaaksi, kaikki katsoo kuitenkin vaan sitä sun kohellusta, ja sitten sinä saatana syötät sille! Sovitaanko näin. Ja nyt harjotellaan sitä. Seuraavaan matsiin on vielä kaks tuntia aikaa. Ajo tuhatta ja sataa – eikä heitto – vaan syöttö. Ajo tuhatta ja sataa – eikä heitto – vaan syöttö. Hyvä Collin!
 
Viestejä
2 432
Utah antaa vastustajan juosta aivan liian monta pistettä nopeista ja varsinkin heiton jälkeisistä nopeista.

Juu. Transition puolustus on nyt muutaman pelin ajan ollut ihan katastrofi. Eikä muutenkaan saada kovinkaan hyvin stoppeja. Viimeiset neljä peliä vastustaja on tehnyt 118, 133, 113 ja 121.. Portland pelin 113 kohdallakin Utah oli hyvin onnekas, että Simons/Lillard -kaksikko heitti kolkit 5/25.

Tuohon puolustukseen on ihan pakko alkaa saamaan jotain rotia. Muuten hyökkäykseltä vaaditaan kovaa onnistumista jatkuvasti, että pelejä voitetaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös