Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

Viestejä
2 461
Jatsin ja GSW:n omistuksen taustat ovat aika samankaltaiset. Yksi pääomistaja, joka on upporikas (molempien kohdalla arvio 1,5 miljardia), mutta ei kuitenkaan aivan "millään ei oo mitään väliä" rikas.

Siinä vaan on sitten melkoiset varallisuuserot itse seurojen omistuksessa. GSW oli vielä 10 vuotta sitten yksi NBA:n halvimmiksi arvioiduista seuroista. Oaklandissa, 60-luvulla rakennetulla areenalla, kerran pudotuspeleissä edeltävän 20 vuoden aikana ja imago oli korisköyhälistö. Sitten muutto San Franciscoon, upouusi areena ja dynastia. Siinä ei varmaan kovin paljon kismitä ylellisyysveroja maksella, kun oman omistuksen arvo on noussut useilla miljardeilla. Vaikka kassavirta olisikin negatiivinen, ei sillä väliä ole.

Ja Jatsi sitten likipitäen sieltä toisesta päästä. Utah ja SLC on yksi pienimmistä markkinoista, kovin kummoista imagoa ei ole ollut Stockton & Malone vuosien jälkeen ja liikuntasalikin 30 vuoden iässä on NBA:han jo vanhahko. Vielä kun Smith ilmeisesti sopimuksellisestikin sitoutunut pitämään seuran Utahissa.
 
Viestejä
1 350
Yhdessä huhussa kerrottiin, että Utah olisi kysellyt koko GSW:n nuoren kolmikon Wiseman, Moody ja Kuminga perään. Eli Utah laittaisi veteraanit GSW:hen ja mahdollisimman monta nuorta tulisi Utahiin. Varmaan riippuu GSW:n ajatuksesta, että kuinka rajusti Curryn aikana vielä halutaan taistella mestaruuksista tulevaisuuden kustannuksella.

Itse luulen että aika kovasti halutaan taistella vielä mestaruuksista kun Curry on melkein parhaimmillaan ja parhaassa iässään. Viime kaudella Curry oli älyttömän kova ja tällä kaudella pikkaisen vaisumpaa, osittain loukkaantumisten takia. Jos olisin GSW:n GM niin tekisin jotain melkein all-in ratkaisuja tulevaisuuden kustannuksellakin, jotta joukkue saataisiin paremmaksi nyt tai ensi kaudeksi. Curryn parhaat vuodet pitää käyttää oikein.
 
Viestejä
1 350
Itse tuossa joskus taannoin pohdiskelin, että jos GSW haluaisi Laurin (joka sopisi mielestäni täydellisesti heidän pelitapaansa), niin olisiko heillä riittävästi sellaisia assetteja mistä olisivat valmiita luopumaan. Jos tuollaisia huhuja Jazzin ja Warriorsien välisistä kaupoista on liikkeellä, niin olisiko mahdollista, että Jazz olisi valmis lyömään Laurin lihoiksi? Jotenkin en näe realistisena sitä, että GSW olisi kiinnostunut muista Jazz-pelaajista.

GSW:lla alkaa palkat ahdistamaan todenteolla lähiaikoina, ja Laurin soppari toisi isoa helpotusta tähän. Currylla, Greenillä ja Thompsonilla on enää se pari kolme vuotta aikaa metsästää mestaruuksia, juuri Laurin sopparin keston verran. Lauri on heidän tilanteeseensa niin houkuttelevan täydellinen pelaaja, että en ihmettelisi vaikka olisivat valmiita tekemään erittäin mehukkaan tarjouksen..

Montakohan ekan kierroksen pickiä joutuisi GSW antamaan Laurista? Lauri voisi pelata siis alle 20 miljoonan palkalla kolmet playoffit jos Lauri treidattaisiin nyt. Se on aika arvokas sopimus siis ajatellen caphittejä. GSW:n ekan kierroksen varausvuorot ei olisi ihan draftin kärkipäästä, joten GSW joutuisi antamaan aika monta sellaista Markkasesta.

Kaksi lempparipelaajaani Lauri ja Curry samassa joukkueessa olisi kieltämättä ihan kiva juttu :).
 
Viestejä
1 528
Kovasti kaikenlaista ilmassa.Duncan Robinson oli erittäin kova kuplassa ja vielä seuraavallakin kaudella erinomainen. Sitten sai ison sopparin ja jäätyi. Onko sulatettavissa? Paljon saa assetteja lätkiä näihin suunnitelmiin että toteutuisi. Sopimusta pidetään NBA huonoimpiin kuuluvana pituuden takia. En myöskään tiedä ketä olisivat ne "nuoret pelaajat" joita tähän sisältyisi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 528
Jos GSWn kanssa jotain treidaillaan, joku Beasley <-> Kuminga + 1. kierroksen vuoro olisi ihan ok, Kumingasta tulee varmaan paljon parempi isoimmin minuutein ja pakissahan tuo on kova jo nyt ja sopii aikatauluihin. JCkin hyväksyy koska on jo ottanut otteluasentoa miehen kanssa.
 
Viestejä
1 528
Lisäillään nyt vielä että toki jotain filleriä tuollaiseen kauppaan tarvitaan, esim Baldwin, Iguadala, Moody. Jotain ehkä pitää rosterista vapauttaa .
 
Viestejä
2 467
Kovasti kaikenlaista ilmassa.Duncan Robinson oli erittäin kova kuplassa ja vielä seuraavallakin kaudella erinomainen. Sitten sai ison sopparin ja jäätyi. Onko sulatettavissa? Paljon saa assetteja lätkiä näihin suunnitelmiin että toteutuisi. Sopimusta pidetään NBA huonoimpiin kuuluvana pituuden takia. En myöskään tiedä ketä olisivat ne "nuoret pelaajat" joita tähän sisältyisi.

Jotain tämän tyylistä kauppaa tuossa on ilmeisesti huhujen mukaan yritetty rakentaa.

Eikä Robinsonin sopimus nyt loppujen lopuksi ole ihan älyttömän kamala. Tämän kauden jälkeen kolme kautta n. 19milj./vuosi. Se on vain n. miljoonan enemmän kuin esim. Sextonin sopimus. Tuo sopimus on varmasti kaupattavissa eteenpäin esim. vuoden päästä.

1674483515880.png
 

3PO

Viestejä
195
Duncanin kohdalla hiukan pelottaa se ajatus, että haluaa olla kolmosissa se, joka ne ottaa.
Vaikka valmentaja mitä ehkä sanoisi. Toisin kuin Olynyk antaa ne Laurille varmasti.
On siellä tieten Beasley pois rivistä, joka tykkää nakella... ehkä voisi toimiakin... Olynyk ei ole viime aikoina kuitenkaan mikään ihmeellinen ollut...

Mua kyllä lämmittäisi mieltä, kun sieltä saisi kairattua Collinsin tiimiin...
 
Viestejä
2 461
Montakohan ekan kierroksen pickiä joutuisi GSW antamaan Laurista?
Kuusi, tai kuutta pickiä vastaava. (Esim. siis Gobert-kaupassa Kessler ei enää ollut pick, mutta voi verrata ykköskierroksen pickiin suoraan).

GSW:llä on yksi.

***

Ei Robinson varmasti enempää vaadi vedettäväksi kuin Beasleyn 9 per peli. Ja ehkä keskimäärin ovat ainakin joskus fiksumpia vetoja.

Mulle ei ihan aukea Heatin logiikka tuossa kaupassa. Siis heittäjä heittäjästä, ja pääsee eroon Robinsonin huonommasta diilistä. Vaikka Robinsonin heitto on vaan kausi kaudelta kadonnut, niin emmä tiedä onko jollain suurta luottoa Beasleyn heittoonkaan - ainakaan tuolla volyymilla. Ja sitten Jovic + 1 on kuitenkin suht kova hinta.
 
Viestejä
1 528
Kuusi, tai kuutta pickiä vastaava. (Esim. siis Gobert-kaupassa Kessler ei enää ollut pick, mutta voi verrata ykköskierroksen pickiin suoraan).
Einyssentään. Jos Mitchellistä haluttiin 3 ja swapit, niin ei Lauri arvokkaampi ole,päinvastoin. Toisekseen tuollaisia varausvuoromääriä maksetaan joukkueen ehdottomaksi avainpelaajaksi ajateltuja/kuviteltuja hankittaessa (kuten DM ja Gobert) eikä joku GSW ole sellaista etsimässä vaan täydennyksiä näiden johtavien lisäksi.

Lauri pelaa hyvää erinomaista kautta mutta vaikea nähdä ketään contenderiä jossa Laurista tulisi ykkösoptio eikä jo siihen vaiheeseen päässeet sellaista kesken kautta hae. Laurilla ei ole ensimmäistäkään AS:aa eikä All-NBA-nimeämistä vielä toisin kuin esim noilla mainituilla kahdella .Yhtäkkiä tuskin siis NBAn arvokkain pelaaja/sopimus. Yhtään mitään Laurilta pois ottamatta. Veikkaan että kolmella 1. kierroksen varauksella Lauri liikkuisi jos ylipäätään olisi liikkuakseen. Edelleen uskon että Jazz näkee tässä hyvän vähintään 2. option rebuildissaan. Kumpaakaan näistä varausvuoroarvioista ei isolla todennäköisyydellä päästä todistamaan oikeaksi.

------
Täytyy olla henkinen juttu tuo Robisonin taantuminen ja siihen voisi ympäristön vaihto auttaa. Eiköhän se heitto siellä jossain piilottele. Laurillekin on hyvä että on näitä heittäjiä jotka heittoja ottavat koska vähentää huomiota pakissa. Laurilla on aika sopiva määrä heittoja nyt toki jos hyviä paikkoja pystytään luomaan lisää niin mikäs siinä. Väkisin ei kannata kiskoa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
143
Laurin kauppa-arvosta puhuttaessa contender-joukkueelle kannattaa muistaa, että Lauri ei ole pelannut pudotuspeleissä. Toki me tiedämme, että Lauri pelaa hyvin, jopa paremmin, paineen alla isoissa peleissä, mutta NBA:ssa tästä ei vielä ole näyttöä. Lisäksi loukkaantumisia on jonkin verran. Olisi hölmöä väittää, ettei kumpikaan näistä vaikuttaisi mitenkään, kun valmiiksi hyvä joukkue etsii pelaajaa, jonka avulla oltaisiin pleijareissa vähän parempia ja haettaisiin mestaruutta.

Kaikki on pelkkää spekulointia, mutta en usko, että Lauri liikkuu mihinkään. Utahilla ei taida olla haluja kaupata Lauria ja en usko, että mikään joukkue näkee Lauria niin arvokkaana, että pakko saada. Monille/kaikille varmasti kelpaisi avaukseen, mutta en usko, että yksikään on valmis maksamaan sitä hintaa, mitä Utah todella vaatisi. Voisi jopa muotoilla, että ym. kysymysmerkeistä johtuen kukaan ei ole valmis maksamaan Laurista "todellista arvoa" ja puolestaan Utah varmasti vaatisi sitä.

Ei haittaa kyllä mua. Mielellään näkisin Laurin jossain sopivassa huippujoukkueessa taistelemassa pleijareista, mutta jos nyt Lauria lähdettäisiin treidaamaan, niin todennäköisyys, että päätyisi juuri tällaiseen joukkueeseen, eikä johonkin divarin pohjalle tai sietämätöntä koripalloa pelaavaan starajoukkueeseen, lienee suurempi. Toivotaan, että Utah menee ensi vuonna pleijareihin. Se ei nykyrunkoon ihan hirveästi päivitystä vaatisi, mutta saadaanko draftista avaukseen kelpaavia pelaajia? Jos ei, niin toki penkillä on paljon arvoa runkosarjassa, mutta tosiaan tarvittaisiin apua avaukseenkin, jotta mentäisiin helposti pleijareihin.
 
Viestejä
2 461
Einyssentään. Jos Mitchellistä haluttiin 3 ja swapit, niin ei Lauri arvokkaampi ole,päinvastoin. Toisekseen tuollaisia varausvuoromääriä maksetaan joukkueen ehdottomaksi avainpelaajaksi ajateltuja/kuviteltuja hankittaessa (kuten DM ja Gobert) eikä joku GSW ole sellaista etsimässä vaan täydennyksiä näiden johtavien lisäksi.
Totuus on tietysti vain Aingen takaraivossa.

Mutta ei Mitchellistä maksettu kolmea pickiä ja swapit. Mitchellistä maksettiin arvoa n. 6+ pickin verran.

Kaupassa liikkui pickien lisäksi Markkanen, Sexton ja Agbaji. Jos kaupassa oltaisiin haluttu vain täsmätä sääntöjen mukaan palkat, siinä olisi mennyt noiden kolmen sijaan ehkä esim. LeVert, Osman ja Okoro (joista vain LeVertillä yhtään enempi mitään arvoa, eikä sitäkään yhyä paljon kuin Sexton).

Agbajin arvon voi ajatella ihan suoraan ykköskiekan pickinä (mikä vain oli jo käytetty) = vielä NBA:ta yhtään peliä pelaamaton parin kuukauden takainen 14. pick. Ja Markkanen tai Sexton eivät kumpikaan olisi Cavsista pelkästään omina kauppoinaan olisi liikkuneet ilman ykköskierroksen pickiä mukana.

(Plus Ainge kuitenkin oli ihan tyytyväinen päästessään Mitchellin kauppaamaan ja "nollaamaan" tilanteen, fanit ja seuran omistaja olivat samaa mieltä. Kun taas Markkanen pitäisi riistää puolipakolla.)

***

Joka tapauksessa nyt jollain GSW:lla ei ole valuuttaa, millä Markkasta ostaa.

Muutenkin nämä isommat kaupat ovat usein aika vaikeita. Pitää löytyä ne kaikki pickit, joiden arvosta molemmat ovat kuta kuinkin samaa mieltä, ja kun peräkkäisten vuosien ykköspickejä ei saa kaupata, se jo on hankalaa. Sitten vielä palkkojen täsmääminen ja saako toinen siinä itse asiassa jotain isoa etua (kuten Jatsi molemmissa isoissa kesän diileissään) vai ottaako toisen kamalampia sopimuksia riippakivekseen. Tuon kaiken kohdilleen saaminen kutistaa potentiaalisten kauppakumppanien määrän usein ihan muutamaan seuraan.
 
Viestejä
2 461
Ja itse matsista: Juuri niin helppo voitto kuin mihin tapaan tällaiset tankkaavat hornetsit pitääkin päihittää.

Ihan alussa näytti vähän kehnolta, kun Jatsi roiski vain pelkkiä kolmosia ja ne eivät uponneet. Mutta ekan erän puolivälistä eteenpäin ei voittajasta kovin suurta epäselvyyttä ollut.

Ja kun tuota Hornetsin peliä katsoi, niin a) luojan lykky, että ei tarvitse seurata Lauria tuollaisessa täystankkaavassa jengissä ja b) mitenköhän kaikki (varmaan me kaikki ml.) ajattelivat Jatsin sellainen joukkue olevan.

Conley jatkaa korkealla tasolla. Viiteen viimeiseen matsiin yksi (1) pallonmenetys. Ainakin kauppa-arvo kasvaa jos ei muuta. Kessler ja Agbaji vähän epätasaisia rookie-otteita. Onneksi Agbaji ei hajottanut kättään, naamaansa tai saanut edes aivotärähdystä, kun torjutussa donkissa tuli tosi rumasti alas.

Markkaselta löysä 25/11. Pakissa Laurin mies (PJ Washington) teki 3p ja myös aika paljon minuutteja vitosena, mikä meni ihan ok. Kessler kun oli virhevaikeuksissa ja Vando näyttäytyi ihan liian pienenä (ja Gay liian... Gayna), joutui Hardy laittamaan Lauria kentälle ihan pelkästään puolustuksen ja levaripelaamisen takia.

Seuraavaksi Blazers vieraissa ja sitten onkin viisi peliä putkeen kotona.
 
Viestejä
252
Juu, on se Late kehittynyt ihan sikana Bulls-ajoista ja varsinkin difussa. Ei tosta Jatsista saa kyllä haastajaa moneen vuoteen elleivät osta jotain 20+ pojoo hyvillä tehoilla vetävää äijää. Ja se voi olla vaikeeta paikan maineen takia. No toivottavasti arpajaisissa tulis onnistumisia.
 
Viestejä
2 461
Kuudes ukko, joka tällä kaudella tekee Jatsia vastaan >40p. Ei ollut mitään vastausta Damelle. Välillä Hardy vaikuttaa tosi lupaavalta, nuorelta valkulta. Sitten tulee taas näitä, että ei reagoi yhtään mitenkään tuollaiseen liekitykseen ennen kuin päätöserässä - jolloin oli sitten jo liian myöhäistä. Yhdessä kohtaa Dame taisi tehdä Blazersille 20p putkeen ilman että kukaan muu edes yritti heittoa.

Kessler pelasi NBA-uransa täydellisimmät 5 minsaa ottelun alkuun ja pakotti Nurkicin penkille. Siihen Blazers sitten reagoikin ja taas toisella puoliajalla Kessleriä ei juuri kentällä nähty, päätöserässä ei lainkaan.

Markkasella hankala ilta pakissa, ja varsinkin lopussa oli ajoittain tosi hukassa vitospaikkaa puolustaessaan. Vaikka Lauri pystyy pieniä pätkiä sentterinä pelaamaankin (mikä rotaatioiden joustavuuden kannalta hyvä), ei tällaiseen tilanteeseen joutuminen vaan toimi. Olynykia tai ihan ketä tahansa toista sentteriä huutaisi.

 
Viestejä
1 350
Kuudes ukko, joka tällä kaudella tekee Jatsia vastaan >40p. Ei ollut mitään vastausta Damelle. Välillä Hardy vaikuttaa tosi lupaavalta, nuorelta valkulta. Sitten tulee taas näitä, että ei reagoi yhtään mitenkään tuollaiseen liekitykseen ennen kuin päätöserässä - jolloin oli sitten jo liian myöhäistä. Yhdessä kohtaa Dame taisi tehdä Blazersille 20p putkeen ilman että kukaan muu edes yritti heittoa.

Lillard teki saman pistemäärän kuin Mitchell siinä 71 vai oliko 72 pinnan pelissään. 60 pistettä varsinaisella peliajalla. Jatkoaika ei ollut kaukana. Lillard olis päässyt aika lähelle 70 pinnaa tai sen yli. Väitän että tullaan lähiaikoina näkemään uudestaan 70 pinnan ylitys joltain pelaajalta vaikka se harvinaista onkin. Siihen tosin tarvitaan jatkoaika/jatkoaikoja.
 
Viestejä
271
Lukalla meni nilkka viime yön pelissä. Ei varmaan nähdä Utahissa. Harmi.
Kenen kannalta harmi? Paikallisen yleisön, tv katsojan, Jazz’in, fanin?
Itse ole innoissani näkemään miten Dallas pelaa joukkueena ilman Lukaa. No ehkä olisin viisaampi, jos olisin katsonut viime yön pelin mutta olivat näköjään voittaneet…
 
Viestejä
2 461
Itseni.

Varmaan myös sama koskee suurinta osa tämän ketjun lukijoista, jotka keskimäärin oletan olevan "katson NBA:ta ensisijaisesti Jatsin matseja Laurin takia" - joille siis olisi ollut kiva nähdä Lukaa.

Tietysti sitten on todellisia NBA-niiloja, jotka ovat Mavsin pelejä katsoneet jo sen verran, että Lukaa ei tule erityisesti ikävä. Tai ehkä joku on jo niin kovaksi Jatsin faniksi kääntynyt, että toivoo kaikkea Jatsin voittamisen todennäköisyyttä petraavaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös