Koripallo.com

WU18 kesä2022

Viestejä
2 534
WU18 pelaa A- sarjassa säilymisestä, ei noususta.
Ne noususaumat ovat tosi ohkaiset ehkä 1/100. Nousu on siis hyvin epätodennäköinen, mutta mahdollinen. Suomen tavoite tietenkin on yrittää säilyä A-sarjassa.

Tämän illan pelit ratkaisee Suomen aloituskierroksen vastustajan pudotuspeleissä. Se voi olla hyvinkin Suomen tasoinen esim. Bosnia ta Israel. Jos Suomelle käy tuuri ja saa sopivan vastustajan voi Suomi edetä 8 parhaan joukkoon ja päästä yrittämään nousua ylempään sarjaan....
 
Viestejä
998
On se kumma, kun Ahoa ei saada vaihtoon, kun se on jatkuvasti askeleen jäljessä ja aiheuttaa vastustajalle vapareita. Unkari on kaikissa ikäluokissa osoittanut pystyvänsä todella hyvään prässiin. Yllättävää miten rauhallisesti Suomi pystyy pelaamaan äärimmäisen paineen alla. Suomi johtaa ekan erän jälkeen 23-22.

Tämä suomen pitkä pelaaja teki "kardinaalivirheen" hypätessään myöhässä torjumaan kolmosen heittäjää. Suomen nro. 13 leijui heittäjän ohi. Sitten tapahtui jotain tosi ihmeellistä. Laskeuduttuaan hän kääntyi ja juoksi hakemaan levypallon. Tämä Suomen pitkä sentteri on todella nopea!

Toisen erän puolivälissä Unkari on tasoittanut ottelun. Unkari oli toisen erän lopun Suomea vahvempi. Suomi on puoliajalla 4p tappiolla.

Viimeisessä erässä Suomi on tappiolla 65-69. Unkari onnistui kääntämään ottelun voitoksi viimeisessä erässä. Suomi hävisi ottelun 70-79.

Hieno esitys Suomelta! Pelaajat olivat tappiosta rikki, mutta se osoittaa heidän tahtoaan kamppailla ja voittaa. Unkari oli kuitenkin suuri ennakkosuosikki tähän otteluun ja Suomi pystyi haastamaan heidät, mutta ei voittamaan.
Aho?
 
Viestejä
2 534
Suomi oli alkulohkonsa toinen. Suomi kohtaa pudotuspeleissä Israel vs Saksa ottelun häviäjän. Israel on pelannut hyvin ja tulee olemaan Suomelle vaikea vastustaja. Suomi pelaa seuraavan kerran keskiviikkona klo17.
 
Viestejä
3 497
Kun katsoo noita lohkon muiden joukkueiden tuloksia, tuon Liettua-voiton arvo vain nousee. Niukasti menetettiin lohkovoitto korierolla.
Vastustajaksi on tulossa siis Saksa-Israel -ottelun häviäjä, todennäköisesti Israel. Voittamalla tuo ottelu ollaan 8 parhaan joukossa.
Katsoin tänään Suomi Ruotsi ottelun: Suomella on paljon hyviä pelaajia, mutta kyllä kentän potentiaalisin pelaaja oli Ruotsin 197 cm pitkä takamies-laituri #21. Ei vielä dominoinut voimanpuutteen takia, mutta voisi pelata WU16 sarjaa.
Tämä WU18 ryhmä on hyvä ja hyvin valmennettu.
 
Viestejä
3 497
Saksahan vie Israelia melko selvästi. Eli Suomi-Israel keskiviikkona. Tuon ottelun voittajalle vastassa Kreikka (lohkovoittaja) - Puola (oman lohkonsa4.) Kreikka voitti lohkonsa vaikka sillä oli lohkonsa huonoin korisuhde ! Kaksi niukkaa voittoa ja yksi selvä tappio, ei ei Kraikkakaan mikään mahdoton ole.
Ei yhtään mahdotonta mennä neljän parhaan joukkoon. Tosin putoamiistakaan ei ole vielä vältetty, mutta joukkueen otteet on ollut sen verran hyviä, ettei tämä joukkue putoa.
 
Viestejä
2 534
Saksahan vie Israelia melko selvästi. Eli Suomi-Israel keskiviikkona. Tuon ottelun voittajalle vastassa Kreikka (lohkovoittaja) - Puola (oman lohkonsa4.) Kreikka voitti lohkonsa vaikka sillä oli lohkonsa huonoin korisuhde ! Kaksi niukkaa voittoa ja yksi selvä tappio, ei ei Kraikkakaan mikään mahdoton ole.
Ei yhtään mahdotonta mennä neljän parhaan joukkoon. Tosin putoamiistakaan ei ole vielä vältetty, mutta joukkueen otteet on ollut sen verran hyviä, ettei tämä joukkue putoa.
Kyllä tämä Suomen joukkue voi vielä pudota. Suomen suoritusten vaihteluväli lienee turnauksen huonoimman joukkueen ja parhaimman joukkueen väliltä. Joukkueella on nyt hyvä harmonia, mutta se särkyy helposti.

Reilu viikko sitten Suomi hävisi Belgialle ensimmäiset minuutit jotain 16-0. Sitten seuraavana päivänä he voittivat Belgian. Jännittävää koripalloa pelaava joukkue, jonka suoritusvarmuus vaihtelee päivästä toiseen.

Potentiaali riittää pitkälle, mutta pelaajat ovat vielä raakileita. Tunne ja energia on tuon kokoonpanon vahvuus ja kirous.
 
Viestejä
167
Oliskohan tarkoitettu ensi vuoden U19 MM-kisoja, joihin vanhalla kaavalla pääsee näiden kisojen viis parasta + järjestäjämaa Espanja Euroopan kiintiöstä. Ja tähän se varaus etten ole yhtään tutustunut millä systeemillä ensi vuoden kisoihin valitaan joukkueet.
 
Viestejä
64
Oliskohan tarkoitettu ensi vuoden U19 MM-kisoja, joihin vanhalla kaavalla pääsee näiden kisojen viis parasta + järjestäjämaa Espanja Euroopan kiintiöstä. Ja tähän se varaus etten ole yhtään tutustunut millä systeemillä ensi vuoden kisoihin valitaan joukkueet.
Tuosta lienee kyse. Kova tavoite! Ei kuitenkaan utopistinen. Sen verran hyvästä joukkueesta on nyt kyse.
 
Viestejä
47
Tuosta lienee kyse. Kova tavoite! Ei kuitenkaan utopistinen. Sen verran hyvästä joukkueesta on nyt kyse.
Suomi muuttuu hyvästä joukkueesta erinomaiseksi, kun saa syöttöpelin toimimaan. Paljon tulee pakottamattomia menetyksiä. Syötön tarkoituksena on saavuttaa etua. Esim. vapaa pallollinen pelaaja syöttää kulmaan lattian kautta vartioidulle sentterille. Sentteri kumartuu ottamaan palloa ja menettää koska on viivojen ja puolustajan sulkema. Kannattaisiko sentterin leikata pallottomana korille. Toinen esimerkki. Saadaan levypallo puolustuksessa ja syötetään pallo hämmästyneelle Sylalle, joka ei sentterinä tietenkään ole pallon ylöstuoja. Jälleen tuloksena menetys.
Lemmilän tulisi screenien jälkeen rollata korille tai keskimatkan heittopaikkaan Israelin lyhyet pelaajat eivät saa häntä millään pysäytettyä. Suomella on mahtava pituusetu, jota ei saa sössiä. Puolustuksessa pitää puolustaa sen verran läheltä ja pistää painetta pallon, ettei Israel saa liian helppoja heittoja.
Upea joukkue, josta Aarnisalo ja Lemmilä tuovat Naisten maajoukkueeseen lähitulevaisuudessa uutta ulottuvuutta. Molemmat ovat roolipelaajia joiden kaltaisia yksilöitä ei tällä hetkellä ole ja tarve on kuitenkin huutava.
 
Viestejä
2 534
Suomi pelaa hyvin, kun valmentajat pysyvät rauhallisina. Suomen ym. pelaajat ihan syystä pelkäävät pelata. Heidän pitää koko ajan ylisuorittaa kentällä, jotta Suomi pystyy kilpailemaan muita vastaan.

Niin kauan, kun kaikki pelaajat uskaltavat pelata eivätkä murehdia/pelkää virheitä Suomen peli toimii. Suomen peli jumiutuu, jos pisteidenteko vaihtoehdot vähenee pariin kolmeen pelaajaan muiden lähtiessä "henkisesti lounaalle" kesken pelin.

Sylalle on annettu tosiaan niitä yllättäviä syöttöjä. Sylalle kehityskohde on pitää aina vihreä valo päällä, koska hänelle halutaan aina syöttää. Esimerkiksi Anissa Pounds on ollut tässä aivan surkea, mutta nykyään hän suostuu paljon useammin vastaanottamaan ja laittamaan palloa ilmaan. Sylalle syöttäisin läheltä Ilari Seppälän kevyen sormisyötön, koska se tarttuu paremmin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Suomi yrittää pelata palloa sisälle ja Israel elää kaukoheittopelillään. Peli on hyvin sekavaa flipperin kaltaista eli syötön katkoja tapahtuu paljon molemmille joukkueille.

Israelin virhetili täyttyi jo ekan erän puolivälissä. Ekalla reissulla molemmat bonusvaparit menivät Suomelta ohi. Jälkikäteen olisi mukava kuulla ennakoiko Suomi jotenkin Israelin taipumuksen rikkoa paljon?

Kaikesta näkee, että Israel on paljon parempi kuin Suomi. Israelilla on näemmä pari haavoittuvuutta, jota Suomi tehokkaasti hyödyntää. Suomi on heittänyt jo neljä vaparia peräkkäin ohi!

Syla tuli ekan erän pariksi viime minuutiksi kentälle ja pelasi hyvin. Hänelle tuli yksi harhasyöttö "broken play" tilanteessa. Hän heitti toisen vapareistaan sisään ja päätti Suomen taaperruksen vapariviivalla. Suomi johtaa ekan erän jälkeen 17-13.

Israel vaihtoi taktiikkaa toiseen erään. Kaukoheitot vaihtuivat baseline ajoihin. Suomella vuotaa, jonkin verran se päätyraja, mutta sen kanssa Suomen on helpompi elää kuin niiden Israelin kaukoheittojen kanssa.

Toisen erän puolivälissä on meneillään vaarallinen hetki. Suomella on hymy herkässä ja elekieli on jopa hieman ylimielinen. Suomi johtaa 29-20. Suomi otti aikalisän Israelin upotettua kolmosen. Tilanne 29-23.

Israelin virhetili täyttyi tokan erän puoliväliisä, mutta Suomi ei päässyt heittämään lainkaan bonusvapareita tokassa erässä! Puoliajalla Suomi johtaa 38-28.

Israel pääsi kaventamaan Suomen johtoa kolmannessa erässä, mutta Suomi lopetti kolmannen erän vahvasti. Kanerva upotti summerin soidessa 8m etäisyydeltä kolmosen. Suomi johtaa turvallisen tuntuisesti 55-39 kolmannen erän jälkeen.

Israel päätti useamman hitaan hyökkäyksen helppoon layup-heittoon ja Suomi oli pakotettu ottamaan aikalisä. Israel kavensi Suomen johdon nopeasti 58-49, kun ottelua oli hieman yli 7min pelaamatta.

Hellsten riisti pallon ja nosti nopeasta hyökkäyksestä suomelle korin ja päätti Israelin hirmuisen pisterallin. Suomi johtaa viimeisen erän puolivälissä 62-49.

Israelilla 5 pisteen run. Kolmonen pohjaan ja heti riisto ja layup-nostolla pari pinnaa. Suomi johtaa enää 62-54, kun ottelua on vielä 4min pelaamatta!

Israel halkoo helposti Suomen puolustuksen rikki ja nostelee helppoja layup-koreja! Suomi johtaa 62-56, kun ottelua on vielä hieman yli 3min pelaamatta!

Kanerva upotti toisen vapareistaan. Suomi johtaa 63-56, kun alle 3min on pelaamatta. Lemmilä nostaa korin alta. Suomi johtaa 65-56, kun 2min on pelaamatta!

Aarnisaloa rikottiin. Hän upotti molemmat vaparit. Israel nostaa heti perään pari pinnaa. Suomi johtaa 67-58, kun 90s pelaamatta.

Lemmilää rikotaan ja hän laittaa molemmat vaparit sisään. Suomi johtaa 69-58, kun minuutti on pelaamatta!

Suomi nro. 12 upotti molemmat vaparit ja Suomi johtaa 71-58, kun 52s on pelaamatta.

Israel pommittaa kolmosen sisään. Tämä on jännittävä loppu! Suomi johtaa 71-61. Israel taistelee!

Suomelle voitto ja järkyttävän hyvä tulos! Seuraavan pelin tulos on jo tasa-arvo kysymys! Onko reilua, jos Suomen 18v (tytöt) naiset nousee vaikka (pojat) miehet eivät nousseet?

Suomi hoiti tämän ottelun kylmäpäisyydellään. Paniikkia ja pelko oli näkyvillä paikoin, mutta pääsääntöisesti Suomi pysyi rauhallisena. Suomella on itseluottamusta ja sitä on ehkä jopa liikaakin.

Suomi sai näyttämään tämän voiton helpolta, mutta vastus oli kova! Israel taisi ottaa Saksa-pelin aika rennosti. Israel selkeästi halusi Suomen pudotuspelivastustajakseen.

Israelilla on varmaan aika kusetettu olo. Ne ei tajunneet miten reikäinen Suomen puolustus on todellisuudessa. Ne tajusi sen liian myöhään....

Aika hieno ja ikimuistoinen voitto! Onnittelut koko joukkueelle taustaryhmä mukaan lukien!

Seuraavalla voitolla Suomi saisi MM-kisapaikan ja sitä seuraavalla EM-finaalipaikan. Panokset kovenee!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 845
Onko muilla lähetyksessä kuvanlaatu kohdillaan? Itsellä kuitu ja ei ihan yllä HD tasolle… Lisäksi häiritsee ohjaajan tarve näyttää kokoajan hidastuksia.
 
Viestejä
998
Onko muilla lähetyksessä kuvanlaatu kohdillaan? Itsellä kuitu ja ei ihan yllä HD tasolle… Lisäksi häiritsee ohjaajan tarve näyttää kokoajan hidastuksia.
vika lienee lähetyksessä koska samaan aikaan LAT - ITA näkyy hyvin vaikka taustalla Suomen peli pätkii
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös