Van Andringa jatkosopimukseen – ”Kukapa ei haluaisi pelata Suomen Kaliforniassa”

Marius Van Andringa jatkaa sittenkin Korisliigassa ja on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Uudenkaupungin Korihaiden kanssa.

Van Andringan oli tarkoitus jatkaa uraansa Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla La Rochellen joukkueessa. Ranskan koripalloliitto kuitenkin laski sallittujen ulkomaalaispelaajien määrää yhdellä, ja Van Andringa lasketaan kaksoiskansalaisuudestaan huolimatta Ranskassa ulkomaalaiseksi.

Sen sijaan Van Andringa palaa takaisin Uuteenkaupunkiin. Viime kaudella 24-vuotias takamies pelasi Korihaissa 10,2 pisteen ja 1,7 syötön keskiarvoilla.

– Tämän tultua ilmi otin häneen heti yhteyttä ja tiedustelin kiinnostuksesta jatkaa Korihaissa. Kun keskusteluihin päästiin, asia eteni lopulta hyvin nopeasti. On hienoa, että Marius halusi haastavan viime kaudenkin jälkeen jatkaa Korisliigassa nimenomaan meillä, Korihaiden varapuheenjohtaja Timo A. Järvinen kertoi seuran tiedotteessa.

– Projekti on tärkein asia. Jos on projekti, on myös aito tavoite muuttaa toimintatapoja ja sitä kautta mahdollisuus pelata voittavaa koripalloa. Myös rakentuva joukkue vaikuttaa mielenkiintoiselta. Korihait on rekrytoinut hyviä suomalaisia, joiden kanssa pelaamisesta tulen nauttimaan varmasti. Tietysti myös Marion [Edwards] tuleminen joukkueeseen helpotti päätöstä, Van Andringa kertoi.

Viime kausi oli haastava Korihaille, ja vuoden aikana Van Andringa vaikutti useaan otteeseen tyytymättömältä niin joukkueensa pelaamiseen kuin joidenkin joukkuekavereidensa suorituksiin. Miehen jatkosopimus kuitenkin kertoo siitä, että uskoa muutokseen takamiehellä riittää.

– Ja kukapa ei haluaisi pelata Suomen Kaliforniassa, Van Andringa kertoi.