Koripallo.com

2024 NBA Play-in ja Playoffs

Viestejä
578
Joukkuetta ei enää voi rakentaa pelkästään sen varaan, että joukkueen tähtipelaajat laittavat vaikeat heitot sisään. Tilastot ovat saapuneet NBA:han ja tilastot kertovat, että on paljon parempi jos joukkueen roolipelaaja ottaa vapaan heiton kuin se, että joukkueen tähti ottaa haastetun heiton. Joten moni joukkue pyrkii tähän ja heidän tähtensä ovat varsin halukkaita syöttämään. Tähtipelaajia kuitenkin tarvitaan. Tarvitaan se pelaaja, joka voitaa oman pelaajansa 1-vs-1 tilanteessa ja riippuen tilanteesta joko ottaa sen oman heiton, jos apupuolustusta ei tule, tai syöttää sille vapaalle roolipelaajalle, jos apupuolustus tulee.

Suns on varsinkin hukuttanut itsensä tähän suohon ja syvälle. Heidän top3 pelaajasta kukaan ei ole hyvä syöttäjä. Clippersinkin on osittain tässä suossa, mutta PG13 ja Kawhi olivat joskus hyviä puolustajia, mutta nyt liian loukkaantuneita ja tuskin enää Kawhi tervettä päivää näkee. Harden myös osaa syöttää. Vahinko vain Clippers on siinä tilanteessa, että heidän suunnilleen pitää antaa hyökkäyksen avaimet Hardenille. Tämä on viimeinen Huraa tälle joukkueelle, joten jos haluavat voittaa niin heidän pitää saada tehtyä luotua helppoja koreja. Ilman mestaruutta tämä Clippers joukkue on vaikea pitää pystyssä. PG13 varmaankin tulee saamaan kovan tarjouksen 76:rsiltä ja jos PG13 mestaruuden haluaa voittaa niin se on paljon todennäköisempää siellä kuin Clippersissä. Suns:kin varmaan haluaisi hajoittaa joukkueen, mutta en tiedä onnistuuko. On kyllä sanottava, että olen positiivisesti yllättynyt Beal:n puolustus efortista. Jos vain KD ja jossain määrin Booker:kin alkais puolustamaan, niin ehkäpä joukkue voittaisi.

Bucks:n tilanne ei myöskään loistava, vaikka olin positiivisesti yllättynyt kuinka tiukille he Indianan laittoivat. Saaneet muutettua pelin ihan kokonaan 5-vs-5 koripalloksi täten vienyt kokonaan pois Indianan vahvuuden. Tuleekohan se Giannis kentälle tänä vuonna? Koska mitään ei ole kuulunut niin uskoisin että ei ole tulossa ainakaan tähän sarjaan.
 
Viestejä
1 455
Charanian mukaan Zion tulee takaisin aikaisintaan jos Pelsu selviää 2. kierrokselle. Giannisin paluu kai täysin auki, Middletonillakin nilkkavamma. Huolimatta kovasta pistesaldosta Embiid on vaivaisen näköinen, eikä isot minuutit varmaan paranna polvea. Kawhi vaisu. Mestarilla (JimmyB) venähtänyt sivuristiside. Onko vammoja nyt enemmän kauden jälkeen pelikelpoisiksi odotetuilta kuin aiemmin vai pettääkö muisti?
 
Viestejä
1 455
Ainakaan New Orleansissa ei ole kiimaa kun yksittäisen lipunkin pitkälle sivulle rivi 12 alakatsomoon illan peliin saa USD140. Katsoin playinnissäkin että tilaa oli. #Thunderup mutta toisaalta pessimisti ei pety..
 
Viestejä
1 455
OKC omalla peruspelillä selvään voittoon. Ei ollut SGAn paras päivä mutta onneksi skoraus sujuu leveällä rintamalla (mm Giddey ja Dort 3p) ja joukkuepuolustus silkkaa rautaa. Alussa JDubin silmävamma pelästytti mutta onneksi mies saatiin takaisin kentälle. Giddey oli muutenkin monessa mukana ja kovasti parannusta 1. pelistä, jossa isot ajat ja varsinkin lopun istui penkillä. Chetillä hyökkäyspäässä hiljaisempaa, mutta 4. blokkia ja muutenkin hyvä pelote korin alla. Dort piti Ingramin varsinkin 1. puoliskolla täysin aisoissa. Sweep nyt todennäköisempi kuin joku 4-1. Pelsujen osalta en osaa sanoa mitä voisivat tehdä. No osua ainakin paremmin, jos yhtäänkään mielivät pärjätä. Ei näy kiinnostavan yleisöäkään, yläkatsomossa näkyi jonkun kilpailun yhteydessä paljon tyhjää ja alhaallakin runsaasti punaisia paitoja selkänojilla. Kaipa siellä on luovuttu toivosta?

Magic näköjään pistää Cavsin ahtaalle.

E: Ennustelin Lakersille voittoa mutta sehän olikin jo tapahtunut.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 377
Gianniksen lisäksi Dame sivussa akillesjänteen kipeytymisen takia. Eiköhän se ole yön jälkeen 3-1 Pacersille ja lopun alkua.

JOS Embiid on edes siinä iskussa kuin parhaillaan tässä sarjassa JA keskittyy pelaamiseen, eikä kalasteluun ja mussuttamiseen, saattaa Sixers puolestaan tulla tasoihin nyt.

Minnesotan uskon katkaisevan nyt heti ensimmäisessä paikassa.
 
Viestejä
2 377
Brunsonilla iso päivä menossa. Hartenstein hölmöili yhdessä erässä viisi virhettä, joten tulee vielä ongelmia Embiidin kanssa tässä lopussa.

Kawhi OUT seuraavasta.
 
Viestejä
2 377
Sixersin viimeisten minuuttien hyökkäys oli niin tukossa, että Nick Nurse olisi tarvinnut

 
Viestejä
244
Brunsonilla iso päivä menossa. Hartenstein hölmöili yhdessä erässä viisi virhettä, joten tulee vielä ongelmia Embiidin kanssa tässä lopussa.

Tulipa sittenkin Embiidille ongelmia OG:n kanssa.

4563b23f9731a572aff7fea9471517b913999cd1.gif
 
Viestejä
1 455
Minny swiippas Suns ja Conley koutsinsa Finchin sairaalakuntoon. Olipa nolo sarja Sunsille ja big3:lle. Täysin munatonta meininki, ei se Minny noin hyvä ole. Mutta seuraava Nuggetsia vastaan pitää katsoa joka peli, tulee tasainen sarja. Tätä sweep- sarjaa ei kukaan veikkauksessa saanut tulokselleen oikein.

Clipsuilta suli 30p johto mutta lopussa Harden otti joukkueen reppuselkään. Jotain toki meinasi sekin että Luka pelaili pitkään 5 virheelllä ja katseli turvallisen matkan päästä Hardenin ajoja. Kawhista tuskin pelikuntoista tulee tähän sarjaan jos poffeihin laisinkaan, mutta Clipsun peli parani kun puolikuntoinen mie ei ole kentällä. Erinomaisesti käy nyt pitkä sarja jossa avainpelaajat pelailee melkein täyden peliajan, sataa OKCn laariin (edellyttäen etteivät tee negatiivitä historiaa). Pelsun taso hieman saattaa luoda harhaa, mutta sanoisin että kumpaakin näitä vastaan OKClla on ihan hyvät mahkut.
 
Viestejä
578
Levypallo pelaaminen koitui Suns:n kohtaloksi. Koripallossa se kumpi joukkue saa enemmän hallintoja yleensä voittaa.

76rs todella kähmäsi tämän pelin tai oikeastaan Nurse kämmäsi. Thibs on onnistunut motivoimaan pelaajansa tähän sarjaan paljon paremmin kuin Nurse. Eikö penkiltä löydy yhtäkään pelaajaa, joka osaisi tehdä koreja paremmin kuin Lowry, tai yhtäkään pelaajaa joka osaisi ottaa levypalloja paremmin kuin Lowry. Taatusti löytyy, joten miksi piti pitää hänet kentällä. Lowry oli hänen suosikki pelaaja Torontossa ja valmentajan on vaikeata päästää irti omista suosikkipelaajistaan. Knicks halusi voittaa paljon enemmän joten voittivat. Buddy Hield on tippunut todella syvälle 76rs:ien penkille. Tämä on kuitenkin edelleen aika hyvä sarja, vaikka pelin hyökkäyspelaaminen ei kummalakaan joukkueella mitenkään hienoa ole. Toki kiitos siitä puolustuksille.

Indiana kruisailee voittoon sarjassa ja vanha mestari (Harden) voitti vielä oppipoikansa (Doncic) vaikka oppipoika laittoikin paremman henkilökohtaiset luvut. Sen 4 minuuttia mitä Doncic ei pelannut niin Dallas hävisi 15 pistettä.
 
Viestejä
155
Derrick White teki 38 pistettä neljännessä ottelussa Miamia vastaan ja paransi uransa piste-ennätystä viidellä pisteellä.
 
Viestejä
1 455
Yhtään ei huolestuttanut vielä puoliajalla, kun surkealla heittopelillä OKC oli hyvin mukana. Kyllä ne paussilta tulee eriin malliin, eikä sitten hätää.... Sitten alkoi epäilys tulla kun samanmoinen meininki jatkui. Onneksi pelastus tuli epätodennäköisimmältä taholta kun Giddey alkoi osua kolmosia ja muutenkin pelaili fiksusti. Pelsuilla puolestaan homma heikkeni. JDub oli myös tasaisen vahva, SGA ja Chet vaisumpia hyökkäyspäässä. Kovaa puolustusta ja erityisesti Dort hiljensi koko sarjassa Ingramin aivan täysin. Välillä Wallace tuuraili hommassa hyvin. McCollum oli hieman parempi, mutta ei nyt lähelläkään parastaan koko sarjassa. Yksi pienen pieni pelin detalji, mutta nopeaa älyä tai oikeammin vaistoa/reaktiota Giddeyltä joka omalla päätyrajalla (tai sen ulkopuolta) pelasti pallon hyppäämällä ensin varpaisillaan viivan yli sisään kantapäät ilmassa viivan päällä ja sitten vasta otti kosketuksen palloon. En muista nähneeni aiemmin.

Hieno homma että tällaisella osittaisella ohipelilläkin puristus riittää voittoon ja sarjan katkaisemiseen. Tai efortti oli kyllä totutulla tasolla mutta ei vaan uponnut ennen kuin lopussa. Syöttöjäkin normaalia vähemmän muttei pallo silti pahasti jumittanut kuin SGAlla aika ajoin. Ihailtavasti konsepti pysyy kasassa paineen alla ja nuoret pelaavat kuin konkarit. Poff-kokemus karttuu nopeasti eikä seuraavassa sarjassa pitäisi olla mitään pelättävää, ei toki mitään varmaa menestystäkään. Mieluummin ehkä Clipsut ottaisin mutta sinällään sama koska avain on aika pitkälti siinä miten Dort ja kumppanit saa tähdet, joita molemmissa löytyy, aisoihin.

Lauri tässä porukassa Haywardin sijaan niin tiedä mihin asti pääsisivät.

Nuggets-TWolves alkaa lauantaina, OKC osalta saattaa mennä jonkin matkaa ensi viikon puolelle, eli viikon huili.En tiedä onko hyvä vai iskeekö ruoste, kun mitään erikoisia vammoja ei nyt ole.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 455
Kolme sarjaa päättynyt ja veikkauksen kärjessä HugiM, Jölssi, LS ja Juzo. Voitte samalla tarkistaa siirtyivötkö veikkauksenne oikein taulukkoon.

Screenshot 2024-04-30 at 8.22.32.png
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös