Koripallo.com

Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Paras keeper?


  • Äänestäjiä
    27
Status
Viestiketju on suljettu.
Viestejä
18
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

29 Derrick Rose, Chi PG
44 Al Jefferson, Cha C
53 Brandon Jennings*, Det PG
68 Paul Pierce, Bkn SF
77 Roy Hibbert, Ind C
92 Danny Green, SA SG
101 Kenneth Faried, Den PF
116 DeAndre Jordan, LAC C
125 Jared Dudley, LAC SF
140 Alec Burks, Uta SG
149 Mike Miller, Mem SF
164 Randy Foye, Den SG

Eilen paremmalla lähtöpaikalla FF2 draftissa huonompi tulos kuin tässä.
Solid rosteri jossa ainoat heikkoudet lienee SG/SF osastolla jossa Pierce ja Green ovat ainoat laatujanarit rosterissa , muiden ollessa osastoa ripulipaska. SG osastolla panostettiin laadun sijasta määrään jotta Greeniä voidaan peluuttaa tarvittaessa Piercen paikalla SF:nä.

Vaikein pick henkilökohtaisesti taisi olla #53 Jennings joka ei kyllä omaa silmää miellytä juurikaan , vaihtoehtona siinä vaiheessa oli myös Pau Gasol, mutta päädyin kuitenkin Jenningsiin jotta PG paikat on lukossa kunhan Rose pysyy vain kasassa.

PF/C osasto on taattua laatua Jeffersonin / Davisin viedessä avarin paikat Manimalin / Hibbertin ja Jordanin säestässä benchiltä.
 
Viestejä
1 870
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Sellainen drafti tällä kertaa. King Jamesin lottokoneesta irtosi viikkoa ennen varaustilaisuutta neljäs varausnumero, jonka luonnollisesti otin ilolla vastaan siirtäen katseeni tiukasti James Hardeniin. Tämä kuitenkin tapahtuisi vain sillä olettamuksella, että Trancey varaisi jo hyvissä ajoin paaluttamansa Derrick Rosen. Ja kuten me kaikki nyt tiedämme – Trancey vei koko fantasyporukkaa kuin vammasta kuselle bluffaten Rosella ja ottikin kaikkien yllätykseksi Hardenin. Siispä päädyin nelospickilläni arvokkaan tuplaposition omaavaan Stephen Curryyn.

stephen-curry-warriors-300x212.jpg

Stephen Curry - ihanan tuntusten top dog nro 1

Toisella kierroksella ihanan tuntuisiin liittyi Rudy Gay. Tässä ei ollut mitään epäselvää – pointin paikat miehitetty tiukasti keeper-Holidaylla sekä Currylla ja etukentällä tuplaposition omaava keeper-Vucevic. SF-position Gay oli siis varsin luonnollinen valinta tässä saumassa, olen erittäin tyytyväinen. Heti perään päätin varata Ersan Ilyasova, joka sekin valinta tapahtui varsin kivuttomasti. Puntaroin lähinnä Ilyasovan ja Klay Thompsonin kanssa, mutta ensimmäiseksi mainitun PF/SF-positio painoi enemmän vaakakupissa.

Neljännen kierroksen valintana minulla oli Jimmy Butler. SG:n valitseminen tässä vaiheessa oli selkeää, ihan jo tasapainoisen kokoonpanon vuoksi. Muita ehdokkaita olivat mm. Eric Gordon ja DeMar DeRozan, mutta Gordon meni muutamaa pickiä aikaisemmin ja Butler nyt vaan tuntui paremmin peräröörissä kuin DeRozan. Viidennellä kierroksella völjyyn tuli Amir Johnson. Ei valittamista siinäkään, olen erittäin tyytyväinen.

Jimmy+Butler+wjVmQ9nnCr6m.jpg

Jimmy Butler doin' some buckets

Seuraavaksi valitsemani Enes Kanter on puhdas upside-valinta. Roolia pitäisi olla luvassa Al Jeffersonin jälkeisessä Utahissa riittämiin, nyt vaan toivotaan että Kanter lunastaa ne odotukset. Kevin Martin on ehkä ainoa varauksistani, joka kismittää, sillä K-Mart oli selkeä kakkosvaihtoehto. Targetoin Kanterin varauksesta lähtien Joe Johnsonia itselleni, mutta kismittävästi Trancey nappasi sen juuri nenäni edestä. Minun oli siis tyytyminen Martiniin.

story-jazz-bobcats-basketbapipe6-123276.jpg

Enes Kanter tekin over?

Kahdeksannen ja yhdeksännen kierroksen varaukseni olivat Harrison Barnes ja Steve Nash. Kaksi täysin erityyppistä pelaajavalintaa kyseessä – Barnes all upside ja Nash seniiliwajakki, jonka varasin parhaana jäljellä olevana pelaajana. Viimeiset varaukset olivat Omer Asik, Metta World Peace ja Courtney Lee. Hain vain mahdollisimman hyviä pelaajia jäljellä olevilla vuoroilla.

Depth chart:

PG: Curry, Holiday, Nash
SG: Butler, Martin, Lee, (Curry)
SF: Gay, Barnes, World Peace, (Ilyasova)
PF: Ilyasova, Johnson, (Vucevic)
C: Vucevic, Kanter, Asik

Summasummarum: en ole koskaan aiemmin ollut näin tyytyväinen omaan draftaamiseen. Välieräpaikka mielessä lähdetään tulevaan fantasykauteen.

Yhteistyöterveisin ja reilun sekä asiantuntevamman Kaikkien Aikojen Ekspertiisiliigan puolesta,

Achilles
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Hyvä drafti, hyviä draftaajia ja rookietkin pysyivät kyydissä mukana. Kautta käyntiin sitten vaan ja niin etiäppäin. Keskiviikkona ekan huutokaupan tulokset ja sunnuntaina supersunnuntai treidaamisen alkamisen kunniaksi.

Muistakaa sitten, että 40 peliä on se viikottainen game limit -> yli 40 menevät pelit vähennetään kokonaispisteistä alkaen suurimmasta pistemäärästä, jos ylitys tapahtuu sunnuntaina. Esim. sinulla on 38 peliä ja sunnuntaina 4 peliä. Loppulukumäärä 42 peliä, joten 4 sunnuntaipelistä vähennetään kaksi isointa scorea.

Oma analyysi huomenna, kunhan ehtii. Teemajengin meiningillä mentiin kuitenkin, kun tank mode suunnitelma ei onnistunut ja menestymiseen ei ole mahdollisuuksia.
 
Viestejä
260
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Nivotaas omakin nippu kasaan...

Keepperit:

6. John Wall PG

- Asiantuntijoiden keskuudessa povattu breakout season alkaa Wallin osalta ylihuomenna. Kaikki alle 110 fpts on pettymys.

18. Hayward SG/SF

- Asiantuntijoiden rankingeissa povailtu aika paljon heikompaa kautta, kuin mihin itse uskon. Utahin go-to-guy, joka tulee pelaamaan niin paljon kuin jaksaa. En olisi yllättynyt 15/5/5/1/1 tehoista muutamalla kolkilla höystettynä. Varustettu myös tuplapositiolla. Uskon 100 fpts hätystelyyn.

Draftatut:

30. Kevin Love PF

- Lebron, Durant, Harden, Curry, Rose vietiin ensin, joten Loven varaus oli helppo rasti. Loukkaantumiset toki hieman jännittää, mutta kunnossa ollessaan +120 fpts pelaaja.

43. Monta Ellis PG/SG

- Targettina oli Kusins, hänen varalla Monta. Kik vei Kusinsin, joten Monta jäi itselle. Positio miellyttää ja uskon väkevään kauteen Dallasissa. 105 fpts rikkominen ei pitäisi olla tälläkään kaudella mahdoton tehtävä.

54. Andre Drummond C/PF

- Kolmannella kierroksella tarkoitukseni oli varata keepperpotentiaalia omaava jamppa ja targetissa olivat Bledsoe, Drummond, Beal ja Favors. Edellisen kierroksen Monta-varauksen takia en viitsinyt varata Bledsoeta, koska pointin paikat olisivat täyttyneet jo tässä vaiheessa. Myös Beal osui puolittain samalle positiolle Montan kanssa, joten päätin tuoda Drummondin takaisin kotiin. Drummondista luopuminen pari viikkoa takaperin jäi muutenkin hieman kismittämään, joten tämä varaus oli luonnollinen hyvä-olo-valinta. Keepperpotentiaalin analysoin toki edellisen nelikon suurimmaksi, ja nyt draftin kautta hankittuna saan nauttia herran palveluksista yhden kauden pidempään kuin keepperinä pidettynä. Drummond on vielä projekti, mutta odotettavissa lienee jo sellainen 95 fpts kausi pienoisella varianssilla.

67. Luol Deng SF

- Neljännellä kierroksella syliin putosi mukavasti soturi-Deng, joka oli vielä juuri sen position pelaaja, jota havittelin tässä vaiheessa draftia. Muutenkin omissa arivoissani rankkasin Dengin kolmannen kierroksen alkupuolelle, joten erittäin mieluisa poisto tähän väliin. Päättänee tämänkin kauden sinne 100 fpts hujakoille.

78. Rajon Rondo PG

- Viidennellä kierroksella kukaan ei kovettanut ihmeemmin – paitsi Rondo. Pienoinen riski loukkaantumisensa takia, mutta tässä vaiheessa joukkueeni core näytti sen verran hyvältä ja tasapainoiselta, että päätin gämblätä Rondolla. Rondo pelaa tunnetusti vaikka yhdellä kädellä, joten mihinkään koko kauden lepuutukseen en usko, ja sanoihan hän polvensa olevan 87 % kunnossa jo nyt, mitä ikinä tarkoittaakaan. Kunnossa ollessaan arvo liikkuu jossain 100 fpts paremmalla puolella.

91. Marcin Gortat C

- Tässä vaiheessa oli tarkoitus ottaa paras iso. Tiukille meni. Kääntäessäni selaimeni takaisin nettisurffailusta draftisaitille, kellossa oli aikaa enää pari sekuntia ja valittuna väärä mies (Manimal). Onneksi kauden ensimmäisen clutch-suorituksen ansiosta sain pelaajan, jonka halusin. Vaihtoehtoja oli rankattu tähän kohtaan kaksi, Gortat ja Kanter. Gortat on tällä hetkellä ainoa uskottava iso Washingtonissa Nenen ollessa (taas) klesana. Luvassa on lukematon määrä helppoja kuppeja Wallin tarjoilusta, Bealin ja Websterin levittäessä kenttää. Motivaatio lienee huomattavasti kovempi kuin viime kauden Phoenixissä. Sopimuskausi. Myös aikaisemmat näytöt on helpommin ostettavissa verrattuna hypetettyyn Kanteriin, jolla ei oikastaan koko kauden näyttöjä vielä ole. Siinä muutama asia, mitkä käänsivät vaa'an Gormatille. Yli 90 fpts lienee täysin realistinen tavoite.

102. Carlos Boozer PF

- Vasta ensimmäinen ei-Bamban näköinen pelaaja draftattiin Boozerin muodossa. Ottaja hänelle löytynee (gröhöm Trancey) kauden aikana jostain. Tippui kuitenkin arvoaan selvästi alemmaksi, joten talteen. Arvo asettunee 90 fpts tietämiin.

115. Arron Afflalo SG

- Paniikkivalinta. Pasmat tässä vaiheessa jo aivan sekaisin nälän, väsymyksen, vessahädän yms. saattelemana. Mietin tähän Caron Butleria, mutta jostain syystä päädyin Afflaloon. En vieläkään tiedä miksi. Tuo Orlandossa kentälle veteraanijohtajuutta nuorten kloppien keskellä, mutta minuutit tuskin yli 30 enää kipuavat. Tehnee kuudentena miehenä silti ok tehot stuntaten sekä SG että SF positioita about 75 fpts edestä.

126. Markieff Morris PF

- Saatiin taas kiinni punaisesta langasta. Phoenix on tyhjentänyt pajatson melko perinpohjaisesti ja viimeisimmän ulostuksen myötä myös Morrisin vastuu tulee kasvamaan. Viime huhtikuussa hassutteli 12 pisteen, 7 levarin, 1.4 riiston, 1.5 blokin ja 1.6 kolkin keskiarvot. Haistan breakout seasonin ja yli 80 fpts tehot.

139. Michael Kidd-Gilchrist SF

- Puhtaan potentiaalin takia tehty varaus. Minuutteja Bobcatseissa on kyllä on luvassa, mutta onko tulossa tarvittavaa tasonnostoa viime kauteen verrattuna. Tällä kaudella menee 70 fpts rikki, mutta meneekö 80?

150. John Salmons SG/SF

- Jaa. Jostain syystä olin raapustanut herran nimen sleeper-listalle. Oikeestaan tähän pätee aika tismalleen samat tekstit kun Afflaloon, tosin vähän vähemmillä pisteillä varmaankin. Lupaan tyrkyttää molempia jamppoja jokaiselle managerille makoisten low ballien kera.

163. Corey Brewer SF

- Vikassa varauksessa kusi sitten autopick klassisesti. Jos jotain positiivista, niin Brewer saanee mahdollisuuden Sotan rotaatiossa ainaisen loukkaantumissuman keskellä. Jotain yli 60 fpts ehkä.

Depth Chart:

PG: Wall, Ellis, Rondo (o)
SG: Hayward, Afflalo, Salomons, (Ellis)
SF: Deng, MKG, Brewer, (Hayward), (Salomons)
PF: Love, Boozer, Morris, (Drummond)
C: Drummond, Gortat

Kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen draftiin. Toki muutama lapsus mahtuu matkaan, mutta niin kai aina. Joukkueesta löytyy selkeät tasonsa todistaneet syömähampaat Loven, Ellisin, Dengin ja Rondon muodossa. Työjuhdat Gortat ja Boozer, jotka tekee tekee ja tekee. Varmat breikkaajat Wall, Hayward ja Drummond, joilla potentiaali huikea. Morris ja MKG, jotka edustavat potentiaalisten breikkaajien kastia. Ja viimeisinä ja vähäisimpinä Afflalo, Salomons sekä Brewer, jotka ehkä tekee tai sitten lähtee.

Back-to-back mestaruus siintää silmissä. Analyysiä myöhemmin siitä, kenen jengi seisoo pahiten tämän edessä ja voiko tällä remmillä ylipäänsä taistella mestaruudesta. Ensin pitäisi vaan nähdä muiden joukkueet.

Joukkueen kasvot ja nimi on vielä pohdinnassa.
 
Viestejä
1 729
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

12 Zach Randolph, Mem PF K
24 Jeff Teague, Atl PG K
36 Kyrie Irving, Cle PG
37 Russell Westbrook*, OKC PG
60 Bradley Beal, Wsh SG
61 Derrick Favors, Uta PF
84 Nikola Pekovic, Min C
85 Wilson Chandler, Den SF
108 Anderson Varejao, Cle C
109 Gerald Wallace, Bos SF
132 Anthony Bennett, Cle PF
133 Nene , Wsh PF
156 Vince Carter, Dal SG
157 Jordan Crawford, Bos SG

Oma drafti alkoi vähän paniikinomaisissa merkeissä, kun HSL:n bussin ovet jumittuivat auki noin 10 minuutin ajaksi. Siinä kärvistellessäni ehdin jo suunnitella millä tavalla jätän Kaikkien Aikojen Ekspertiisiliigan, koska autopick olisi heittänyt jotain Marc Nikkilää ykköskiekalta. Noh, viittä minuuttia ennen draftin alkua tajusin, että varaaminen saattaa onnistua kännykällä ja kausi oli pelastettu.

36. Kyrie Irving PG

Viime maanantaista alkaen olin valmistautunut varaamaan ykköskiekan vikalla pikilläni Deron Williamsin, Big Alin, Al Horfordin ja Josh Smithin väliltä. Loppuviimein vaaka olisi kallistunut Horfordiin, mutta King James järkytti koko fantasya pelaavaa maailmaa reachaamalla Josh Smithiin, missä vaiheessa aloin elättelemään toiveita Kyrie Irvingin mahdollisesta putoamisesta. Jos Irvingin sijaan Chris Paul olisi jäänyt tarjolle, olisin luultavasti lähtenyt Horfordin kautta spurttaamaan bussipysäkiltä kotiin pointtirajoitusten takia, mutta Irvingin upside olisi yksinkertaisesti liikaa sivuutettavaksi. Viime kaudella 111 pojoa ja tällä kaudella varmasti enemmän, kunhan nyt vaan pysyy kunnossa. (*knock, knock*)

37. Russell Westbrook PG

No-Brainer valinta alusta alkaen. Kuntoon päästessään Westbrook on tämän fantasyformaatin top-2 pointti, mitä olen valmis odottelemaan varsinkin, koska kaveri lienee ylivertainen ja lähes riskitön keepervalinta tulevalle kaudelle. Tämän jälkeen pointtikiintiö olikin jo täynnä, joten loppudrafti piti käyttää muitten pelipaikkojen miesten perässä.

(*Tässä välissä 600m juoksun suomennennätys bussipysäkiltä kotiin.*)

60. Bradley Beal

Kolmannelle ja neljännelle kierrokselle oli rustattuna oikeastaan neljä nimeä, joista kahden toivoin putoavan riittävän alas: Eric Bledsoe, Bradley Beal, Andre Drummond ja Derrick Favors. Toisaalta olin laskenut, että jos kukaan noista ei ole tarjolla, niin saatavilla pitäisi olla jotain Dirkin, Ilyasovan, Conleyn tai Lawsonin tyylistä varmaa valueta. Pitää toki huomioida, että pointin paikat olivat jo täynnä, joten kismityksen määrä olisi ollut melko suuri, jos top-3 available olisi ollut Conley, Lawson ja Bledsoe.

Onneksi King James viimeisimpänä pudotti pallon ja kokeili härnätä Bledsoen varaamisella, vaikka omat pointtini tosiaan olivat täynnä ja the ultimate upsidejätkä Brad Beal jäi laudalle. Preseasonilla 30,7 minuutin peliajalla 92 fapon meininkejä, joka skaalautuisi muutaman minuutin isommalla peliajalla jopa yli 100 pisteen. Samanlaista oireilua on havaittavissa viime kauden niissä peleissä, joissa John Wall oli kokoonpanossa. Sinne ei ihan ehkä ylletä, mutta 95 pistettä on täysin haarukassa ja keeperpotentiaalit siihen päälle.

37. Derrick Favors PF/C

Tässä kohdin harkitsin pitkään alas vajonnutta Luol Dengiä miehittämättömällä SF-paikalle, mutta upsiden kiilto silmissä päädyin kuitenkin Favorsiin. Viime kaudella per 36 minuuttia 15/11/3 blokkia ja 105 fantasy pointsia, mikä on toki siellä todennäköisen vaihteluvälin yläosissa. Preaseasonin statseillakin päästäisiin 100 fapon hujakoille per 34-35 minuuttia. Noh, pidetään odotukset kuitenkin realistisina ja odotetaan jotain 13/11/2 blokkia ja 95 fapon kautta. Keepermateriaalia myöskin.

84. Nikola Pekovic C

Tässä kohtaa oli keeperit ja upsidejätkät kasassa, joten lähdettiin napsimaan vaan parhaita tarjolla olleita pelaajia laudalta. Peko oli viime kaudella 88 pisteen mies ja All-Star breikin jälkeen yli 90 pisteen settiä. Kevin Love ei ainaakaan ennen ole pahemmin vaikuttanut tehoihin, joten tyytyväinen pitää olla tähän pickiin, kunhan pysytään poissa lasaretissa.

85. Wilson Chandler SG/SF

Tässä kohtaa joukkueessa ei vieläkään ollut yhtään small forwardia, joten nyt oltiin jo pakkoraossa. Vaihtoehdot olivat käytännössä Crash Wallace, Chandler ja Mo Harkless, joista Harkless oli liipaisimella vielä 10 sekuntia ennen loppua, kunnes Chandlerin tuplapositio ja Gallon poissaolo lopulta rämäyttivät vaa'an toiseen suuntaan. Upsidepelaajia oli jo riittävästi, joten ehkä oli parempi tyytyä varmahkoon 85 pisteen jannuun tuplapositiolla.

108. Anderson Varejao

Tässä vaiheessa konseptit olivat hieman sekaisin ja selailin päättömänä, että minkälaisia pelaajia listoilla on ylipäätään tarjolla. Kunnes silmäni osuivat Anderson Varejaosta. Ennen viime-kauden veritulppaa Varejao skorasi keskimäärin 110.1 fantasypoints per matsi. Andy on toki ikuinen loukkaantumisriski, mutta pelatessaan omaa näkemykseni mukaan potentiaalia olla TOP30-pelaaja fantasypisteiden valossa.

109. Gerald Wallace

SF-osasto oli vieläkin yhden miehen paksuinen ja Gerald Wallace oli jollain tasolla jo harkinnassa 24 varausta aiemmin, joten tässä kohtaa Wallace oli melko looginen varaus. Roolia pitäisi olla tarjolla ja toisaalta Bostonin intresseissä pitäisi olla Wallacen kykyjen esittäminen muulle liigalle, jotta se saataisiin edes päättyvänä sopimuksena parin kauden päästä treidattua jonnekin. Viimeisessä preseason-pelissä jossa valmentajat yleensä peluuttavat jo runkosarjanomaista rotaatiota Wallace kellotti 37 minuuttia ja hyvät tilastot (110 fp!!!). Preseasonilla 78 fapoa 27 minuutin peliajalla, joten vähän isommilla minuuteilla 80 pointsia pitäisi onnistua silmät kiinnikin.

123. Anthony Bennett PF

Upside-haku vielä tähän kohtaan. Preseasonilla hyviä otteita ja jos saa peliaikaa sinne 28 minuutin yläpuolelle, niin varma 75. Tai jotain.

124. Nene PF/C

Riskillä.

Vikoilla pickeillä sitten lisää lihaa SG/SF kaartiin. Kismittävästi superhyper-hakuni James Anderson vietiin kaksi varausta ennen.

Tältä näyttää:

PG: Irving, Teague, Wesbrook*
SG: Beal, Crawford (Chandler)
SF: Chandler, Wallace
PF: Favors, Randolph, Bennett (Varejao, Nene)
C: Pekovic, Varejao, Nene (Favors)

Taktiikka kaudelle on selkeä: Kaikki voitot ennen Westbrookiin paluuta ovat pelkkää plussaa, minkä jälkeen toivotaan että riskivalinnat eivät räjähdä omille jaloille ja aloitetaan raivokas taistelu luultavasti alemman jatkosarjan kautta playoffspaikkaa varten. Jos pudotuspelipaikka näyttää mahdolliselta niin loppukaudesta Beal tai Favors lihoiksi win-now pelaajista ja playoffeihin aiheuttamaan hämminkiä. Hyvin tyypillinen Kylänmies-kausi siis taas kerran tiedossa.
 
Viestejä
343
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

1 Nicolas Batum, Por SF K
13 Paul Millsap, Atl PF K
25 LeBron James, Mia SF
48 Mike Conley, Mem PG
49 Dwyane Wade, Mia SG
72 DeMar DeRozan, Tor SG
73 Tyson Chandler, NY C
96 David West, Ind PF
97 Raymond Felton, NY PG
120 Avery Bradley, Bos SG
121 Chris Kaman, LAL C
144 Robin Lopez, Por C
145 Kyle Korver, Atl SG
168 Mo Williams, Por PG

Keeperit:
SF/SG Nicolas Batum
Positioiden takia mehukas keeper vaikka vaivoja tuntuu välillä olevankin. Portland hankkinut tälle kaudelle jopa vaihtopenkin joten peliaika tippunee hieman. +100 faboa.

PF Paul Millsap
Atlantassa aloittava PF ja todennäköisesti tulos sen mukainen. +100 faboa.

Pickit:

1. kierros (1.pick)
SF Lebron James
Pari kautta vedetty Durantilla. Nyt "vihdoinkin" lebukka oli saatavilla joten se oli pakko käyttää hyödyksi. Toivotaan PF-positiota nykyisen SF:n lisäksi. +130 faboa.

2. kierros (24. pick)
PG Mike Conley
Keepereiksi arposin Millsapin ja Konlin välillä ja päädyin ensin mainittuun. Otettiin nyt sitten saletti-konli kotiin. Viime kausi 97,5 faboa joten siihen paikkeille tänäkin vuonna.

3. kierros (25. pick)
SG Dwyane Wade
Isoa jantteria olin kaavaillut tälle pickille mutta kun Wade oli tarjolla niin riskillä haetaan kovaa tulosta. Viime kaudella 106 faboa ja vaikka loukkaantumisia ja huilaamisia tulee varmaankin niin luottaisin olevan paikkansa arvoinen. +100 faboa.

4. kierros (48. pick)
SG DeMar DeRozan
Torontossa heittoja tiedossa ja tuplapositio tulee varmaankin jossain vaiheessa kautta. +85 faboa.

5. kierros (49. pick)
C Tyson Chandler
Viime kauden luottosentteri ja koska ei isoja ollut tähän saakka vielä kertynyt niin oli pakkorako. Peliaikaa tiedossa ja tuplatuplia odotellessa. Amare tuskin tulee kuntoon enää I K I N Ä?! +80 faboa.

6. kierros (72. pick)
PF David West
Yllättäen West oli vielä tarjolla. Viime kauden tulitusta tuskin aivan täysin nähdään mutta salettikaveri silti.

7. kierros (73. pick)
PG Raymond Felton
Toinen pointti oli pakko saada jostain ja Velttoni oli ok-janari tähän paikkaan. Harvoin loistaa, harvoin pettää. Peliaika taattu.

8. kierros (96. pick)
SG Avery Bradley
Bostonissa alkukauden aloittava pointti joten SG/PG positiot pitäisi olla viimeistään kuukauden päästä. Rondon kuntoutuessa siirtyy SG:n paikalle avauksessa.

9. kierros (97. pick)
C Chris Kaman
Tuplatupla-beast jos pysyy kunnossa. Laakereissa ei haastajia.

10. kierros (120. pick)
C Robin Lopez
Portlandin aloittava sentteri, viime kaudella pelasi kaikki pelit.

11. kierros (121. pick)
SG Kyle Korver
Viime kaudella mukavat 79 faboa ja tuplapositiota odotellessa.

12. kierros (144. pick)
PG/SG Mo Williams
Harjoituspeleissä mukavasti peliaikaa ja tehoja vaikka Portlandissa joutuukin aloittamaan penkiltä. Matthewsin loukkaantuessa avaukseen?

Deep chart:
PG: Conley, Felton, Mo
SG: Wade, DeRozan, Bradley, Korver (Batum, Mo)
SF: Lebron, Batum
PF: Millsap, West
C: Chandler, Kaman, R. Lopez

SG- janareita vaihdetaan SF+PF jätkiin.
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Kik Jams NBA Fantasy Draft Diary

Kik Jamsin kausi päättyi käytännössä jo draftiarvontaan, jolloin hatusta napsahti kaikkein surkein draftausvuoro - fakta, joka todentui varsinaisessa draftissa useaan kertaan. Lähtökohtana näistä asetuksista olikin siis lähteä hieman kohdalle tippuvista pelaajista riippuen joko ottaa vitunmoista riskiä tai sitten vetää tank mode päälle jo itse draftissa.

Suunnitelma ennen draftia pääpiirteissään:

1) Draft Kobe Bryant with 10. pick

-> Kobe varattiin ysipikillä, ja kaikki muutkin pelaajat menivät kuten uumoiltiin, joten käteen olisi jäänyt sinänsä hyvät pelaajat Kyrie Irving ja Chris Paul, mutta...

2) Tankkaa itsellesi Russell Westbrook 2. kierroksella

-> Russell Westbrook meni heti toisen kierroksen alussa tankkaaja-Mokeskille. Sekoittaakseni pakkaa EN varannut kumpaakaan Irvingiä enkä Paulia ensimmäisellä, tarkoituksena saada insurin tai Mokeskin palettia sen verran sekaisin, että joku top-pointeista olisi pudonnut toisen kierroksen 15. varausvuorolle. Ja Deron Williamsia en laskenut tähän joukkoon. Lisäksi en halunnut clogata umpeen omaa pointtiosastoani liian aikaisten (Eric Bledsoe oli isolla alleviivattuna neloskiekalle).

3) Jos yllä olevat kohdat eivät toteudu, älä varaa valueta vaan varaa potentiaalisia keepereitä, varaa teemajengi ja pitäydy sellaisissa pelaajissa (lue: upside ja tärpit), joiden seuraaminen kauden aikana voisi olla sen verran mielekästä, ettei fantasyn pelaaminen unohdu tyystin.

Varattu joukkue:

PG: Ricky Ribulio, Eric Bledsoe (SG), Isaiah Thomas
SG: OJ Mayo, JR Smith, James Anderson
SF: Josh Smith (PF), Chandler Parsons, Danilo Gallinari (PF, O)
PF: Cody Zeller (C), Jared Sullinger
C: DeMarcus Cousins (PF), JaVale McGee, Spencer Hawes

1. Round:

Yllä kuvaillun strategian, oman surkean varausvuoroni ja muiden varaamien pelaajien johdosta tiesin, että lähden joko Al Horfordin tai Josh Smithin kautta rakentamaan yritystäni valloittaa keeper-PG. Koska backup plan oli DeMarcus Cousins, enkä erityisesti tavoittele tällä kaudella menestystä valitsin Josh Smithin, joka A) vaikuttaa kusipäältä B) on miellyttävä pelaaja seurata C) piste-ero Horfordiin ei ole kummoinen D) omistaa hyvät vitut eikun positiot.

2. Round:

Strategia epäonnistui, teemajoukkueen meininki. Horfordin Alin olisi voinut tässäkin vielä ottaa (odotin vaihtoehtona Cousinsille olevan Deron Williams), mutta koska DeMarcus "Kusins" Cousins on mielenkiintoisempi, teemajoukkuemaisempi (kusipää + eritenimi), niin päädyin häneen. Ja toisaalta minulla ei ole mitään sitä vastaan, että PoormansMailman pärjää tämän kauden väännöissä, joten halusin lahjoittaa hänelle ERINOMAISELLA PUDOTUSPELIOHJELMALLA OPEROIVAN Al Horfordin (wink, wink - älä myy mistään hinnasta).

Mielenkiintoinen sivujuoni Mokeskin ja insurin kanssa varatessa Part I:

Ensimmäisen ja toisen kierroksen varaukset tosiaan olivat ensimmäinen minipeli useiden minipelien joukossa mitä tulee sijoilta 10. - 12. varaavilta pelaajilta. Minä yritin stiilata keeper-pointtia, Mokeski oli valmis mättämään pointtipositionsa täyteen kahdella ensimmäisellä varauksella tästä huolimatta, insur draftasi kylmäpäisesti isoille pelaajilleen pointit kylkiin. PoorMansin voisi sinänsä laskea tähän yhtälöön vielä mukaan, mutta koska hän ei aiheuttanut omilla valinnoillaan minulle harmaita hiuksia, niin en ota häntä tähän tarinaan mukaan.

3. - 4. Rounds:

Minulla oli listallani näille sijoille vain viisi nimeä: Eric Bledsoe, Bradley Beal, Derrick Favors, Victor Oladipo ja Kawhi Leonard. Mokeski pointit täyteen varanneena rukoili itsekseen, etten ottaisi Bradley Bealia, koska se olisi jättänyt hänelle Favors-Oladipo kaksikon. Ikävä kyllä myös insur on Suns-homer, joten Bledsoe ei olisi elänyt neloskiekan varausvuorooni asti, ja minun kirjoissani en voinut sivuuttaa Bledsoen upsidea tilastomonsterina ja tuplapositiojannuna, joten armahdin Mokeskin tällä kertaa. Neloskierrokselta varasin Chandler "Paskons" Parsonsin, joka oli teemajenginimensä lisäksi myös valinta, joka teki minulle eniten järkeä. Edelleen kehittyvä pelaaja, jota on miellyttävä seurata ja tilastojakin tekee 90-100 pisteen väliin.

Mielenkiintoinen sivujuoni Mokeskin ja insurin kanssa varatessa Part II:

Jälleen Mokeski ja insur tekivät virheetöntä työtä varatessaan juuri oikeat pelaajat. Sinällään voin pitää itseäni onnekkaana, että sain sentään valita näistä keeperpotentiaalin jannuista sen itselleni mieluisimman, mutta pojat pääsivät valitsemaan näitä pelaajia kaksinkappalein. Jälleen kiistaton osoitus huonosta tuuristani, joka jatkuu jatkuu jatkuu kaudesta toiseen. Jos Bradley Beal pans out better than Eric Bledsoe, niin Mokeski voi varautua godfather like offeriin, jolla hänestä tehdään contender tämän kauden pudotuspeleihin.

5. Round:

Ajattelin isoja asioita tässä vaiheessa draftia. Sentteriosastolla oli laatua tarjolla, mutta aistin sen laadun katoavan pian, joten oli aika fokusoida meininkejä siihen suuntaan. Ykköstargettina Roy Hibbert meni kierroksen alkupuolella ja kolmostarget Valanciunas napsahti PoorMansille. Tämä oli selvä signaali siitä, ettei ole syytä vitkastella pidempään. Nimet listalla olivat JaVale McGee, Nikola Pekovic ja Enes Kanter. Pekovic olisi ollut menestystä tavoittelevan jengin valinta varmuudellaan, mutta loukkaantumishistoria + potentiaalin puute tiputtivat hänet listan alimmaksi. Kanterin ja McGeen osalta en nähnyt oikeastaan muuta eroa kuin sen, että McGee oli joukkueteeman mukaisesti wajakki, joten nappasin hänet. Kanter on näistä se jolla on mahkut lähestyä 20/10 tehoja (tosin ilman blokkeja ja stiilejä), mutta McGeen meininkiä on hauskempi seurailla ja tuskailla kauden mittaan. Ja kuka tietää, hän voisi mahdollisesti olla 13/11/3blk jantteri, joka kelpaisi oikein mainioisti.

6. Round:

Täydellinen kombinaatio - wajakki ja parasta valueta boardilla - JR Smith oli ilmiselvä valinta.

Mielenkiintoinen sivujuoni Mokeskin ja insurin kanssa varatessa Part III:

insurin drafti kosahti tähän kohtaan. En näe Tristan Thompsonin ja Lou Williamsin valintoja voittavan joukkueen valintoina. Mokeski sen sijaan otti solidisti Pekovicin, joka sementoi luottamukseni oman valintani oikeellisuuteen ja ohjasi minut Chandlerin nappaamisellaan ottamaan JR Smithin. Tähän olen itse asiassa tyytyväinen, koska JR Smith on enemmän Ribulion näköinen pelaaja + Chandler on kostautunut injuriherkäksi pelaajaksi.

7. - 8. Rounds:

Tässä vaiheessa olin aika avoimin mielin seuraavien valintojen osalta. Pointtia olisi tehnyt mieli, mutta aika monella jengillä tuntui pointtipaikat olevan tukossa ja vaihtoehtoja oli vielä muutama boardilla, joten maltoin mieleni. SG-osastolle minulla oli tärppejä takataskussa + 2 SG:tä jo völjyssä, joten Gerald Hendersonin ja Kevin Martinin katoaminen boardilta ei haitannut, mutta helpotti tulevia valintojani. Spencer Hawes on lasikroppaisuudestaan huolimatta pelaaja, joka sopii hyvin Kik Jamsin pirtaan. Potentiaalia suoriutua draftipositiotaan huomattavasti paremmin, paskan jengin vastuupelaaja ja vielä sopimusvuosi menossa. Ny rillataan! Toisen pelaajan osalta arvoin Cody Zellerin, Caron Butlerin ja John Hensonin välillä. Butler has nothing left in the tank, joten otin hieman tapojeni vastaisesti rookiepelaajan mukaan völjyyn. Cody voi loppukaudesta olla varsin miellyttävä pelaaja omistaa.

Mielenkiintoinen sivujuoni Mokeskin ja insurin kanssa varatessa Part IV:

Ilokseni huomasin Mokeskin olleen samoilla apajilla, ja Hawesin menetys sai pasmat sekaisin - Varejao/Wallace tandemin draftaaminen nosti riskikerrointa ns. vitusti, joten ei ole hankala nähdä Mokeskia kauppaamassa näitä koijareita eteenpäin aika piankin. insur aivopieraisi Otto Porterin merkeissä, mutta ryhdistäytyi John Hensonin valinnalla. Olisin todennäköisesti ottanut Hensonin ennen Zelleriä itsekin.

9. - 10. Rounds:

Danilo Gallinari otettiin listoille odottelemaan kevään keepertreidejä tai mahdollista vaatimatonta playoffs runia. Lisäksi on hyvä saada benchille operointitilaa waivereita varten näin alkukaudesta. Kymppikiekalla pointin naaraaminen oli selvä peli - Reggie Jackson ja Grev Vasquez katosivat boardilta edellisillä kierroksilla. Isaiah Thomas sopii muutenkin teemajengiin, koska on Run DMC:n aka Kusinsin paras peppukaveri - ja täydellinen fantasypelaaja tuskailtavaksi. "Jos tää jätkä sais peliaikaa, niin varma 100..." jne. Thomas sytytteli preseasonilla vastustajat tuleen, ja uskon hänen olevan varteenotettava pelaaja tällä kaudella. Ainakin jossain vaiheessa.

11. - 12. Rounds:

James Anderson oli superscouttaukseni. En näe mitään estettä +80 tehoille Phillyssä, jossa hänelle ei edes ole kirittäjää tällä hetkellä. Nousujohteisia esityksiä preseasonilla, voi kauden mittaan nostaa tasoaan kokemuksen myötä ihan kivasti. Katsotaan miten käy. Erittäin kikjamsmainen valinta joka tapauksessa. Jared Sullinger oli pakollinen Celtics-pelaajan varaus viimeiselle kierrokselle. En nähtävästi ollut ainoa, joka oli samoilla ajatuksilla liikenteessä, koska 14. kierros näki neljän bostonilaisen saavan kodin itselleen.

Mielenkiintoinen sivujuoni Mokeskin ja insurin kanssa varatessa Part V:

Mokeski coolasi Andersonin hakuni nappiin. Vaikuttava suoritus, ja kertoo hyvästä valmistautumisesta draftiin. Plussat toki siitä, että Andersonin valinta sai Mokeskin niin sekaisin, että hän päätti varata Wincen ja Jormanin viimeisillä pikeillään. 8] Sullingerkin oli Poormansilta pois, joten sieltä lisää lohdutuspojoja.

Kauden tavoite on pitää hauskaa leikki- ja seikkailumielisesti, kenties haistella jotain pientä treidihommaa, ja jos jengi ottaa tuulta alle, niin lähteä hakemaan pudotuspeleistä 1-2 päänahkaa. Katseet ovat kuitenkin ensi kaudessa, joten aktiivisuusosastolla saavat tällä kertaa muut kantaa soihtua mukanaan.
 
Viestejä
16
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Poormans Mailman Draft Recap

Keeperit

9 Damian Lillard, Por PG K
21 Paul George, Ind SF/SG K

Lillard & George ovat internetistä löytyneen KP.com keeper poad castin mukaan liigan parhaimmistoa, eikä asiantuntijaa käy kieltäminen. Georgen osalta odotukset ovat kovat, 120. Lillard 100+.

Rounds 1&2

inside2-2004-12-12-malone.jpg


33 Kobe Bryant*, LAL SG/SF

9. varausvuoro ei hirveästi lämmittänyt, sillä etukäteen lähes sementoidun kärkikahdeksikon jälkeen valitseminen kävi huomattavasti vaikeammaksi. Arvoin kolmikon Irving, Paul ja Kobe välillä, tosin myös ajatus pakansekoittamisesta Westyn varaamisen muodossa kävi mielessä. Lopulta uskottelin itselleni omaavani niin hyvät keeperit, että minulla on varaa ottaa riski kiinnittämällä Mailmanin vanha perhetuttu Kobe, mies kenen voittoa en ole toivonut vielä toistaiseksi kertaakaan. Positiot vaikuttivat tähän suuresti, sillä vaikka Paul olisi luultavasti ollut terveyden suhteen varmin valinta, en halunnut omistaa kahta kolmesta pointista ensimmäisen varauksen jälkeen.

40 Al Horford, Atl C

Kik Jamesin hassuttelun ansiosta syliin tipahti märkä uni. Henkisesti olin varautunut varaamaan tällä paikalla joko Josh Smithin tai Aldridgen, joten tähän ei voi kuin olla tyytyväinen. Tuohon kun saataisiin vielä viime vuosien tuplapositio takaisin niin a vot.

Rounds 3&4

57 Pau Gasol, LAL PF/C

Gasolin tippuminen näin alas oli pieni yllätys, ainakin itse odotan Paulle vahvaa kautta. 100+ mies jonka positiot sopivat tähän kohtaa hienosti.

64 Andre Iguodala, GS SF/SG

Tämä jäi draftin jälkeen kismittämään ehkä eniten. Beal, Bledsoe, Leonard, Favors ja etenkin Oladipo olivat kaavailtu tälle sijalle, mutta kaikki menivät vuoren välisillä kuudella varauksella. Lohdutuspalkintona tasaisena suorittajana tunnettu Iggy, jonka tehot pyörivät varmaankin 90 paremmalla puolella. Tässä vaiheessa kolme jätkää SG/SF tai SF/SG kombolla, joka antoi mukavasti vapauksia loppu draftiin ja antanee vähän vapauksia myös trade-markkinoilla.

Rounds 5&6

81 Jonas Valanciunas, Tor C

Vähän ehkä kaivelemaan jäänyt valinta. Silmät pyörenä katselin Brandon Knightin valumista yhä alaspäin, kunnes Pohatta lopulta varasi hänet yhtä vuoroa ennen omaani. Kismittävästi expertiisiliigan puskaradio piti Knightin putoamisesta Kik Jamesin ja Killeksen johdolla niin kovaa meteliä, että rookie manageri tuskin edes näki muita pelaajia listalla. Vala pelasi em-kisoissa täysin konkareiden varjossa, mutta NBA:n suunnalta kuuluu onneksi positiivisempaa viestiä. Craptors antaa miehelle varmasti vastuuta aina virhetilin täyttymiseen asti.

88 Michael Carter-Williams, Phi PG

Hyvin pitkälti Philadelphian tankkaukseen perustuva valinta, jonkun pitää ne statsit huonossakin jengissä kerätä. Muuten valinta oli aika Hedmanin KisaNokiamainen.

Rounds 5&6

105 Iman Shumpert, NY SG/PG
112 Jamal Crawford, LAC SG/PG

Näillä varauksilla lähinnä vakuutettiin takakenttä molempien tuplapositioiden myötä. En oikein usko ESPN:n Shumepertiin kohdistuviin 80+ fpg odotuksiin, mutta kai Knickseissäkin jonkun on pakkia pelattava. Myös Crawfordin suhteen on vähän epäilyksiä miten istuu Docin systeemiin, mutta eiköhän sieltä pinnoja kuitenkin kasaannu. Clairvoyant Bill ennusti Jamalin löytävän uuden kodin, olisiko siellä enemmän heittoja tarjolla? Toinen näistä on varmaan kaupan jossain vaiheessa kautta positio ruuhkan vuoksia, kunhan rotaatiot saadaan kuntoon.

Rounds 7&8

129 Kevin Garnett, Bkn PF
136 Andrew Bynum*, Cle C

Big Ticket! Garnettilla ikä painaa ja jos Kidd saa tahtonsa läpi, tulee KG:lle välipäiviä tänä vuonna reilusti. Kuitenkin tässä vaiheessa draftia mielestäni ok value varaus, kunhan pysyy terveenä. KG:lle toivotaan myös tuplapositiota, sillä siltä paikalta mies viime vuonna parhaiten menestyi.

Bynumin varaus ehkä hieman kaduttaa, sillä Splitteriltä olisi saanut varmaa tasaista työntöä tai Asikin treidiäkin olisi voinut odotella. Toki jos Bynumin polvet sattuvat ihmeen kaupalla kestämään ja muu jengi on terveenä, ei tätä junaa pysäytä mikään. Perinteisen mantran low risk high reward täyttävä varaus.

Rounds 9&10

153 Patrick Beverley, Hou PG
Pystyykö ehkä jopa pelillisesti parempi Beverley syrjäyttämään koko Aasian ja viemään ykköspointin paikan? Jos pystyy niin loisto varaus, mutta jos tehot eivät muuten riitä niin waiverilta löytynee miehelle korvaaja kohtalaisen nopesti. Pointin paikalle on tuplapositioiden ansioista melko hyvää kilpailua.

160 Channing Frye, Pho PF/C

Harmillisesti Kik James vei tähän kohtaan kaavaillun Sullingerin nenän edestä, jonka jälkeen pitikin hetkeksi nostaa kädet ylös. Nelospaikka oli kovin kapea ja ESPN:n expertit ennustivat Fryelle lähes 80 fpg:n tehoja eikä parempiakaan ideoita enää ollut. ESPN:n expertit tosin myös ennustivat Jason Kiddille 75 pisteen tehoja, mutta näillä eväillä. Pitääkin kysyä Mokeskilta Fryen todellinen arvo.

Depth chart

PG: Lillard, Carter-Williams, Beverley, Shumpert, Crawford: Lillard ainoa Mersu, muuten tasaisuutta ja hyvää syvyyttä.
SG: Kobe, George, Iggy, Shumpert, Crawford: Liigan parhaimmistoa, vaikka Kobe ei ikinä enää pelaisikaan. Tarjoaa syvyyttä oikein makoisasti.
SF: George, Iggy, Kobe: Liigan kapeimalle paikalle kolme huippupelaajaa, Koben poissaolon ajaksi tarvitsisi lisäkäsiä.
PF: Gasol, Garnett, Frye: Garnett tule missamaan pelejä ja Fryella tuskin on hirveästi arvoa. Onneksi PF:ille on vain yksi pakollinen paikka, mutta tätä osasta tarvitsee kauden mittaan vahvistaa.
C: Horford, Gasol, Valansiunaaja, Bynum, Frye: Valan kunnosta riippuen ihan kelpo materiaalia.

Kiitos vielä kaikille hyvätasoisesta draftista.
 
Viestejä
715
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Sam's Hoops

Keeperit: Jeff Green, Tobias Harris. Molemmat huonoissa joukkueissa, joten paljon vastuuta luvassa, koska lahjoja löytyy. Kumpikaan ei mitään varmoja nakkeja, mutta yli 100fpts pitäisi molemmilta luonnistua. Harrisilla mukava SF/PF.

1. pick: Dwight Howard. Eli seitsemännellä varausvuorolla operoitiin. D12 varsin kelvollinen fantasyyn, muuten ihan annelista koko jätkä. Mahdollisesti saa vielä PF-position jossain vaiheessa kautta.

2: Greg Monroe. Detroitissa on aika ahdasta etukentällä, mutta eiköhän sieltä kaikille riitä jotain tilastolakanaan. Treidi muualle tekisi hyvää fantasyarvolle. Potentiaalia löytyy. PF/C.

3: Klay Thompson. Roiskii kolstereita hyvällä tarkkuudella, pelaa paljon ja vielä viihdyttävässä joukkueessa. SG/SF. Tykkään.

4: George Hill. Pakko oli ottaa PG. Ei kovin suuria odotuksia, mutta tasaisen varma aloituksen mies, jonka pitäisi olla kohtalainen joka osa-alueella.

5: Wes Matthews. Hyvä all-around SG/SF. Hieman loukkaantumisriskiä.

6: Kyle Lowry. Hyvin ailahtelevainen, mutta parhaillaan erittäin pätevä fantasypointti. Heti alkukaudesta vähän klesana, mutta sitä varten draftasin varamiehen hänelle pari kierrosta myöhemmin.

7: Gerald Henderson. Nenän edestä vietiin liuta pelaajia, jotka olisivat miellyttäneet enemmän, mutta kyllähän Hendersonkin minuutteja saa ja tehnee sopivasti pisteitä.

8: Reggie Jackson. White boy fist pump ilmoille, kun Jackson valahti itselleni. Odotukset suht korkealla varsinkin Westyn paluuseen asti, mutta täysin mahdollista, että on koko kauden läpi kelvollinen fantsupelaaja.

9: Andrea Bargnani. Potentiaalia olla kunnon steal tai täysi bust. Hyvin vaikea ennustaa mitään. Positioitakin saattaa tulla muita PF:n lisäksi.

10: Derrick Williams. Tismalleen samat kommentit kuin Makarooniin, paitsi SF/PF löytyy jo valmiiksi.

11: Kevin Seraphin. Arvelin ottaa yhden Centterin lisää ja Seraphin oli ESPN:n paskarankingien mukaan paras jäljellä oleva C. Whateva.

12: Lance Stephenson. Grangerin paluuseen asti luulisi antavan edes jotain.

Depth Chart:

PG: Hill, Jackson, Lowry
SG: Thompson, Matthews, Henderson, Stephenson
SF: Green, (Thompson, Matthews, Harris, Williams)
PF: Harris, Monroe, Bargnani, Williams
C: Howard, Seraphin, (Monroe)

Vaikea mitään ennustuksia heittää. Mitä tahansa voi käydä tuollaisen rosterin kanssa. En yllättyisi vaikka ei mentäisi edes pleijareihin, mutta en yllättyisi vaikka tulisi taas se hopea ties monennenko kerran tämän hienon liigan historiassa.

Onnea kauteen blaablaablaa
 
Viestejä
112
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Drafti on takana ja olen varsin tyytyväinen tuloksiin.
Joukkueeni keeperit Parker ja T.Young eivät ole liigan eliittiä, mutta taistelu pleijari paikasta tulee olemaan kovaa.


Parker/Knight/Vasquez
Gordon/McLemore/N. Young
Anthony/ T. Young
Alridge/ Nowitzki/ Stoudemire
Lopez/Bogut/Splitter

Draft

32 Carmelo Anthony, NY SF

Suunnitelmani oli varata joko Carmelo tai Howard.
Syvällä sisimmässäni toivoin saavani Melon ja sieltähän sen sai poimia kuin pehmeän persikan puusta.

41 LaMarcus Aldridge, Por PF

Alridge on varma suorittaja ja luotto Portlandiin on kova. Alkuperäisesti toivon Horfordin tippuvan minulle, mutta se napattiin edestäni.
Puntaroin valintaa Jeffersonin välillä, mutta pulla maistuu hänelle liikaa ja paikat tulevat hajoamaan!
Plussaa tupla positio

56 Dirk Nowitzki, Dal PF

Dirk tulee pelaamaan elämänsä kauden! Calderon namustelee passeilla ja Dirk päättää!
Loukkaantumiset pelottavat? Solid pick tässä vaiheessa!

65 Eric Gordon, Nor SG

Tavoitteena draftata potentiaalista valueta ja Gordon sopii tähän kuvaan.
Miten soveltuu Pelikaanien uuteen rotaatioon ja pysyvätkö paikat ehjänä?
Vaihtoehtona mietin Dengin varausta, mutta SG positio ammotti tyhjyyttään.

80 Brandon Knight, Mil PG

Draftin kovin ryöstö?
Osa on jo huudellut tämän olleen avustettu valinta, mutta kirkkaana mielessäni kiilsi Brandonin saaminen joukkueeseen.


89 Brook Lopez, Bkn C

Pakko rako draftata Center ja Lopez oli vapaana.
Lopez tulee jyräämään itsensä joukkueen keulakuvaksi!

104 Ben McLemore, Sac SG

Tavoitteena saada potentiaalia ja Sacramentossa kilpailijat vähissä?


113 Andrew Bogut, GS C

Tässä vaiheessa draftia Bogut oli riski veto.
Pelaako koko kauden? Kunnossa ollessaan kova pelaaja


128 Greivis Vasquez, Sac PG

Voittaako Vaskitsa Thomasin?

137 Tiago Splitter, SA PF

Iso sopimus ja Popo lepuuttaa Duncania!
Tämän on oltava merkki


152 Nick Young, LAL SG

Kauden alkaessa aloittaa SF paikalla, tuleeko tupla positio?
Lakerit tyhjäsivät pajatsoa ja Kobe loukkaantunut.
Ottaako vastuuta?

161 Amar'e Stoudemire, NY PF

Carmelo tarvitsi ystävänsä tuekseen ja paikat tulevat kestämään!
Potentiaalia olla monsteri, mutta aika näyttää.
 
Viestejä
1 870
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Se on totta. Kaikkien Aikojen Ekspertiisiliiga on floppaamassa oikein huolella. La Bambas on jättämässä ENSIMMÄISENÄ pelipäivänä Boozerin kokoonpanon ulkopuolelle.

Mikäs näissä tilanteissa olikaan käytäntönä viime kaudella? Eikös siellä ollut joku 24 tunnin deadline, jonka puitteissa voi nostaa kätensä ylös vahingon merkiksi? Toisaalta, mielestäni näin vakavasta rikkeestä pitäisi tulla jonkinlainen kovan luokan muistutus, varsinkin Bambasin kaltaiselle konkarille, jolle nämä asiat pitäisi olla pässinlihaa. Tavallaan ymmärrän, että joskus talvella voi käydä vahinko kokoonpanojen kanssa, mutta jos ei ensimmäisellä pelipäivälle saa kokoonpanoa asetettua, niin huhhuh.

Noh, Bambasin selityksiä odotellessa. Ja onhan tässä aikaa vielä puolisen tuntia hoitaa asia reilaan.
 
Viestejä
260
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Sehän alko hienosti. Kokoonpano ei tosiaan oo mennyt läpi, vaikka sen päivällä laitoin. Vasta hetki sitten pääsin asian tsekkaaman, koska sivut on kaatuillu pitkin iltaa. Pelipaikat lukittu yhdeltä, joten paskat on jo housuissa ja lm-troikan työllistäminen alkoi heti.
 
Viestejä
1 870
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Ok, selitys hyväksytty. Itsekään en pääse tällä hetkellä liveseuraamaan Vucen pistemääriä, koska ESPN:n softa maissa. Vituttaa kuin pientä oravaa.
 
Viestejä
1 870
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Mukawa omistaa Jimmy Buckets. Ensimmäisellä puoliajalla virhevaikeuksien vuoksi vain 16 fp, mutta toisella puolikkaalla tulikin sitten solid 98 fp, eikä kertaakaan vaihdossa. 8]
 
Viestejä
16
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Lisäsin Bamballe nuo Boozerin missatut 110fp, kun Akilleskin antoi tälle rehtinä managerina siunauksen. Kik James varmaan ottaa asiaan kantaa, jos on tarvetta.
 
Viestejä
16
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Näköjään ensimmäisen yön jälkeen pelaajille satanut hyvin tuplapositioita. Ainakin Lebron ja Melo olivat saaneet odotetun SF, PF -kombon.

Itselle Shumpertille mielenvikaisesti PG, SG, SF, joka tuo kaivattua lisäsyyvyttä SF-paikalle. Horfordille mukavasti C, PF myös kapealle PF-paikalle. Lisäksi Garnettille PF, C, josta ei hirveästi hyötyä paitsi tietysti mahdollisessa trade-tilanteessa.
 
Viestejä
1 870
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Jimmy Buckets nykyään SG/SF ja Amir Johnson PF/C. Mukawia yllätyksiä molemmat.
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2013-2014 - Suomen Johtava Fantasykorisliiga

Nostan käteni ylös virhearvioinnin merkiksi. Kun nyt ensimmäisen kahden peliyön jälkeen katson pelipaikkauudistusta objektiivisin silmin, on se mielestäni epäonnistunut. Alunperinhän positioita ei tämän uudistuksen tekohetkellä ollut kuin 1 per naama. Hieman myöhemmin ne lisääntyivät ja nyt heti ensimmäisen yön jälkeen pelaajille annettiin käytännössä samat positiot kuin viime kauden lopulla, eli positioita pelaajilla on ns. vitusti. Minkäänlaista hyötyä tai iloa multipositiopelaajista ei tämän kauden fantasyssa ole. Ensi kaudeksi tähän epäkohtaan tullaan reagoimaan joko palaamalla viime kauden muotoiseen jaotteluun tai vetämällä 10 paikalla 2xjokainen pelipositio, joka on kokemukseni mukaan positiopelaamisen kannalta se paras ja reiluin vaihtoehto kaikkia positioita kohtaan. Waiverit ovat joka tapauksessa kuivia, joten rosterissa olevasta pelaajamäärästä ei niinkään ole väliä.

MUTTA... Nostan käteni ylös myös toisen virhearvionnin merkiksi. Ja tämän asian voimme korjata jo nyt, jos saamme siihen enemmistön kannatuksen. Otimme käyttöön tälle kaudelle huutokauppawaiverit, mutta NBA Fantasyssa on todella hankala saada waiverista tehtyä kovin mielenkiintoista ilman todella pieniä kokoonpanoja tyyliin 7+4 jne. 12 joukkueellakin 12 jätkän kokoonpano on jo yli 140 jätkää rosterissa, jolloin sinne waiverille ei loppupeleissä jää paljoa operoitavaa. Nyt tämä huutokauppasetti menee muutenkin vähän hukkaan, ja haluaisin korostaa sen merkitystä pelaamisessa. Ja olenkin keksinyt nerokkaan idean:

Nyt käytössä oleva UTILITY-paikka pyhitetään ensi viikon maanantaista lähtien pelkästään huutokaupasta nostetuille pelaajille. Juju on siinä, että huutokauppapäivinä nyt olevat KE-PE-SU muuttuisivat KE-LA päiviksi, jolloin joukkueeseen saisi bidata vapaasti käytettävissä olevia pelaajia oman mielensä mukaan. MUTTA!!! Kolmanneksi päiväksi tulisi MAANANTAI, jolloin saat bidata ainoastaan TULEVALLE VIIKOLLE käyttöön otettavan pelaajan, jonka TULEE SIJAITA KOKO VIIKON UTILITY-paikalla! Tämä pelaaja kerää pisteitä sinulle siltä paikalta koko viikon, häntä ei saa penkittää eikä tilalle nostaa ketään, ellei ko. pelaaja LOUKKAANNU kesken viikon, jolloin voit nostaa penkiltä pelaajan loppuviikoksi hänen tilalleen. Seuraavana maanantaina voit waivata maanantain huutokaupassa tämän pelaajan ulos, tai jos haluat pitää hänet, weivaat ulos jonkun muun pelaajan, ja tästä hankitusta pelaajasta tulee vakituinen pelaaja kokoonpanossasi, jota saa käyttää vapaasti tahtonsa mukaan. JOS ET HALUA pudottaa ketään kokoonpanostasi, sinun EI TARVITSE osallistua maanantaihuutokauppaan, MUTTA et myöskään saa peluuttaa ketään pelaajaa sillä viikolla UTILITY-positiolla.

Jos tämä ehdotus menee läpi, niin lisään joukkueille 15 waiverpikkiä tätä tarkoitusta varten loppukauden operointeja varten. Maksimissaan näitä maanantaihuutokauppaan meneviä pikkejä tulee käytettyä loppukauden aikana 21 kertaa, joten kokonaisnostojen määräkään tästä ei juurikaan kärsi.

Ja koska La Bambas tietämättä tästä muutoksesta ejakuloi aika paljon rahaa kahteen ensimmäiseen pikkiinsä, niin hänen kanssaan voidaan neuvotella jonkinlainen hyvitys käytetyistä rahoista kompensaatioksi.

Idea tässä on nostaa huutokauppapelaamisen merkitystä, tuoda uutta taktista ulottuvuutta pelaamiseen ja korostaa waiverpelaajien tärkeyttä edes jonkin verran. Samalla uudistus pakottaa kaikki managerit aktiivisuuteen vapaiden pelaajien markkinoilla, koska kyseessä on kuitenkin parhaimmillaan jopa parinsadan pisteen swingi per viikko, jos päättää jäädä epäaktiiviseksi. Tämän myötä käytössä olevan huutokaupparahan managerointi korostuu myös ja pelin taktinen puoli ottaa aimo liippauksen eteenpäin. Mikä sen jännempää kuin jännittää chatissa klo 20 maanantai-iltana kenet pelaajat saat edustamaan itseäsi utility-paikalle seuraavalle viikolle?

Jättäkää mielipiteenne tähän topiciin tämän viikon aikana. Mielestäni idea on NEROKAS, ja todennäköisesti täysin käänteentekevä ja ennennäkemätön uudistus fantasypelaamisen historiassa.
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös