Koripallo.com

Korisliigan nykytila

Viestejä
2 913
Vs: Korisliigan nykytila

joku123 sanoi:

Jos pallon paino heittelee, niin sitten homma ei kyllä ole kenenkään hanskassa.

Mutta tuosta "kuolleesta" kohdasta olisi edelleen kiva nähdä videoita. Hirvittävän vaikeaa tuon todentamisen ei pitäisi olla.
 

.C.

Viestejä
324
Vs: Korisliigan nykytila

Kysymyksenä fysiikasta jne. paremmin tietäville, jos siellä joku siru on mikä jotain kuitenkin painaa, niin eikö se tee pallosta epätasapainoisen, mikäli se ei ole A) täysin keskellä palloa, B)jos se on reunassa, niin viiteen muuhun kohtaan kiinnitetty sirut?.

Itse totean, että liiton puolelta oltaisiin voitu paljon avoimemmin tulla tämän osalta esiin. Onkohan siru muuten kiinitetty samaan kohtaan kaikissa palloissa, jos niin mikä tämä kohta on?
 
Viestejä
610
Vs: Korisliigan nykytila

Enpä ole itse päässyt palloa näpistelemään mutta ymmärtääkseni kyseessä on saman pallovalmistajan (Wilson) pallot kuin millä liigaa muutenkin pelataan.
Ongelmana on että pallot on käsintehtyjä ja kokoamisvaiheessa sisälle lisätään tuo älyn tuova siru. Sirun painolla ei ole mitään merkitystä, mutta kiinnityskohdasta todella muodostuu pallon sisälle erilainen pinta. Ongelma on hieman samanlainen kuin pallon venttiilin kohdalla mutta ehkä jopa suurempi.

Jokainen korista pompotellut tietää että venttiilin kohdalla ominaisuudet ovat hieman erilaiset, samoin sirun kohdalla.

Uuden älypallon suomat mahdollisuudet ovat kuitenkin niin huikeat että toivoisi projektin jollain tavalla nytkähtävän eteenpäin. Tuossa operaatiosaahan syntyy valtavasti dataa jo ilman älypalloa, tuo älypallo loisi viimeisen silauksen huikealla projektille.
Ymmärtääkseni kyseessä on Harri Hohterin luoma projekti ja jos Suomessa pystytään kehittämään jotain huikeaa koriksen ympärille, olisi kyllä toivottavaa että jollain tasolla projekti etenisi nopeasti.

Tuo projektihan on ymmärtääkseni siirrettävissä ihan mihin tahansa palloilulajiin, mihin tahansa maahan ja mahdollisuudet ovat ihan rajattomat.

Projektin johtamisessa ja myymisessä eteenpäin on selvästi möhlitty, informaatio ei ole kulkenut. Toivottavasti homma ei kuitenkaan mene jäihin, sen verran huikeasta projektista on kyse.
 
Viestejä
680
Vs: Korisliigan nykytila

Herranjumala, se on vaan koripallo! Jätetään diskuteeraus Ruattalaisille. Liitto päättää, se on siinä. Rahaa tästä tulee 5 tai 6 numeroinen luku, otetaan se ja kehitetään Suomikorista!
 
Viestejä
111
Vs: Korisliigan nykytila

syöttöonriski sanoi:
Herranjumala, se on vaan koripallo! Jätetään diskuteeraus Ruattalaisille. Liitto päättää, se on siinä. Rahaa tästä tulee 5 tai 6 numeroinen luku, otetaan se ja kehitetään Suomikorista!

Kuka teille on sanonut että "projekti" olisi jollain tapaa koripalloliiton suunnittelema/rahoittama/toteuttama.. Ei lähdetä taas spekuloimaan hyödystä/tuotosta ilman mitään tietoa/tajua/hajua "projektin" omistajasta ::)
 
Viestejä
1 179
Vs: Korisliigan nykytila

joku123 sanoi:

Onko tuo jokin hyvä vitsi? Siis pallon koko ja paino heittelee?

Anturit eivät siis ole keskenään samanlaisia. Jokin anturi painaa 10g ja jokin 100g. Lisäksi toinen anturi jostain kumman syystä lisää pallon tilavuutta 1 %, toinen 10 %.

Tai sitten Helminen on täysin pihalla. Veikkaan tätä vaihtoehtoa.
 
Viestejä
973
Vs: Korisliigan nykytila

Tuolla ison veden toisella puolella on ollut samantyyppistä tutkimusta. Pari vuotta sitten uutisoitiin mm. seuraavasti:
http://engineeringsport.co.uk/2011/01/27/smart-balls-tracking-technology-in-sports-coaching/

Ja itse firma:
http://www.94fifty.com/technology

Valtavasti on potentiaalia hommassa. Mutta onko korisliiga se oikea paikka suorittaa testaus? Toisaalta jos näin saadaan teknologia jatkossa halvemmalla käyttöön, ehkä onkin sen arvoista.

Olikos Hohterilla näitä jenkkikytköksiä vai muistanko aivan väärin?
 
Viestejä
19 549
Vs: Korisliigan nykytila

Joku viisas ( Hohteri ) esim voisi ihan konkreettisesti listata se oikea ja ilmeisesti aivan valtavakin hyöty tästä kuuluisaksi tulleesta " datasta "? Joo kyllähän siitä näkee pallon liikesöherön ja missä se milloinkin on käynyt, mutta miten se auttaa esim peleihin valmistautumisessa tai edellisiä pelejä analysoitaessa?

Jokainen pelihän on kuitenkin erilainen. Ja näkeehän pelin ihan silmilläkin ja sitä voidaan kelata vaikka kuinka monta kertaa skouttaamismielessä. Ymmärrettävää tietenkin on, että siitä voi päätellä, mistä esim eniten hyökätään. Mutta jotain muuta ja suurta?

Eli miten tämä data vie koripalloa eteenpäin muutenkin kuin että nähdään, miten palloa viedään eteen-tai milloin mihinkin päin?
 
Viestejä
973
Vs: Korisliigan nykytila

Mitenköhän tuon Fiba-hyväksynnän laita oikeasti on? Jos pallot ovat ominaisuuksiltaan Fiban hyväksymiä, ei pallojen käyttöön otossa pitäisi olla ongelmia. Mutta hyväksyykö Fiba tosiaan palloja, jotka pomppivat miten sattuu?

Äkkiseltään tuntuu, että joku ei puhu totta tässä koko tapahtumaketjussa.

Fiban sääntöjen mukaan palloihin saa tehdä pieniä muutoksia virallisen hyväksynnän jälkeen, esim. palloja saa valmistaa eri tehtaalla. Mutta että sensorien asentaminen ilman hyväksyntää? Tuskin. Tai jos uudet pallot on hyväksytetty, kaikkihan on sitten kunnossa ja valitus turhaa.

Joku Fiban pallosäännös:
http://www.fiba.com/pages/mod/v3/util/downMana.asp?fileID=2345

Kohta 6.5, minor changes, käsittelee palloihin tehtäviä muutoksia.

Edit: Korisliiga ottaa aikalisän...
http://www.basket.fi/uutiset/etusivun_uutiset2/?x33156=16373305
 
Viestejä
1 005
Vs: Korisliigan nykytila

Hyvä että hanketta nyt siirrettiin.

Mutta siis useamman pelaajan haastateltuani, jokainen on sanonut että pallo "ei tunnu tutulta". Eli että tuntuu eriltä kuljettaessa ja tuntuu muutenkin eriltä.

Eli kyllä siinä oikeasti joku on mennyt pieleen.

Ja sanoihan se Petri Virtanenkin, ettei pallo hyvältä tunnu.. Ja hänen sanojaan en ekana lähtisi kyllä epäilemään.
 
Viestejä
1 060
Vs: Korisliigan nykytila

Ja tässä #pallokohussa kannattaa kuunnella juuri pelintekijöiden mieliepiteitä, he palloa käsittelevät eniten. Mielenkiintosta olis ollut, jos pallon käyttö oltais julkistettu vasta kauden päätyttyä. Sillä oltais pelattu tietämättä :)
 
Viestejä
2 215
Vs: Korisliigan nykytila

Missä ongelma?

Uudella pallolla ei voi driplata ja plärätä kaarella, jolloin pallottomat pelaajat joutuvat liikkumaan ja leikkaamaan ja pallolliset vapaaseen paikkaan syöttämään.

Tuohan vaikuttaisi ihan hyvältä tavalta pelata koripalloa, vaikka se vaatiikin vähän peliälyä ja pelisilmää.
 
Viestejä
19 549
Vs: Korisliigan nykytila

Hyvä. Nyt sitten loppuu se tyhjänpäiväinen jalkojenvälistä pompottelu. Tulee helpommin luettava dataviiva....
 
Viestejä
1 447
Vs: Korisliigan nykytila

Mitä mieltä älypallokokeilusta on Korisliigan kilpailupäällikkö Pekka Valpola?
"Tähän asiaan en ole oikea henkilö vastaamaan enkä muutenkaan kommentoimaan yhtään mitään. Toiminnanjohtaja varmaan vastaa tässä asiassa, jos vastaa. Enkä usko, että hänkään paljoa vastailee keskeneräisistä asioista."
-HS
 
Viestejä
7 518
Vs: Korisliigan nykytila

JOEN SUU sanoi:
Ja näkeehän pelin ihan silmilläkin ja sitä voidaan kelata vaikka kuinka monta kertaa skouttaamismielessä.

En ole valmentaja enkä enempää tietävä, mutta kyllähän tuosta on nopeammin katsottavissa nämä asiat, kuin esim videoita lataamalla ja kelailemalla ja vielä jokaisen pelaajan osalta erikseen. Oletettavasti tota sykeröä voi jakaa ajanjaksoille, miten huvittaa, joten dataa voidaan tarkentaa esim kattamaan loppuhetkien ratkaisut useammasta pelistä tms. Olettaisin siis näin.

Tommosella systeemillä noin periaatteessa pystyy viemään pelitavan tai yksittäisen pelaajan skouttaamisen niin pitkälle ja tarkaksi kuin haluaa. Esim ihan pelaajan nopeudelle pystyis saamaan ihan numeerista dataa tai vaikkapa syötön nopeuden tms eri juttu miten näitä asioita sitten käytännössä pystyttäisiin hyödyntämään...
 
Viestejä
1 735
Vs: Korisliigan nykytila

Miksi korisliigajoukkueiden pitäisi skouttailla toisiaan vieläkin enemmän? Ennestäänkin on liian sisäsiittoista touhua, kun samat valmentajat leikkii kuvioineen kissaa ja hiirtä. Eikö joku valmentaja vielä tiedä, mistä rytmistä Petri Virtanen heittää leipäheittonsa?

Tuonkin energian olisi voinut keskittää ravintovalmentamisen, taitovalmentamisen, koulukoripallon tai urheiluakatemian kehittämisprojektiin.
 
Viestejä
19 549
Vs: Korisliigan nykytila

Joo. Kyllä tuntuisi aika hölmöltä tutkia viivasöheröitä ja kaikenmaailman nopeuksia ja kuljettuja matkoja.

Kyllä se oikeasti pelaajan tekemisen ja tekemättäjättämisen. nopeuden ja liikkeen näkee paremmin paljain silmin. Niin ja pallonkin.

Taitaa tämä sirupallokoohotus kuulua tuohon www.humpuukki.fi-osastoon....
 
Viestejä
1 228
Vs: Korisliigan nykytila

Miksi korisliigaa pitäisi ylipäänsä pelata? Tai mitään koripalloa. Tai mitään muutakaan urheilua.

Tuonkin energian ja rahan voisi keskittää vaikka vanhustenhoitoon tai syrjäytyneiden lasten tukemiseen.



Miksi koripallo-ottelussa lasketaan pisteitä, vaikka paremman joukkueen erottaa paljon paremmin paljaalla silmällä?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös