Koripallo.com

Naisten divari 2021-2022

Viestejä
10
BC Nokia-HyPo oli kova peli: iso arvostus HyPolle kuinka ahtaalle laittoivat ennakkosuosikin. Väittäisin jopa että tässä on kauden kehittynein joukkue. Huima kehityskaari! Tässäkin pelissä hyvinkääläiset olivat pääosin kuskin paikalla, mutta lopussa Nokia nousi 54-59 tappioasemasta voittoon.

Hieman annan noottia tuomaristolle ottelun linjasta – ei ollut mielestäni playoff-koriksen arvolle sopiva hipaisusta virhe -linja. Alkuun HyPo oli tässä saamapuolella ja viimeisessä erässä linja kääntyi Nokian viedessä vapaaheitot 12-0.
BC Nokia - HyPo oli tosiaan kova peli, ja sen mukaisesti ääntä ja tunnelmaakin riitti palloiluhallissa. Tuomarilinjasta en kuitenkaan ole ihan samaa mieltä.

Nokian vapaaheittojen lukumäärään viimeisessä erässä vaikutti HyPon 15 sekunnissa hankkimat kolme virhettä, jolloin HyPon joukkuvirheet täyttyivät jo erän ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Mielestäni aika merkittävä taktinen kömmähdys tasaisessa pelissä, kun nähdäkseni HyPon valmennuksella oli omalla tekemisellään vaikutusta asiaan.

HyPon jalka alkoi painaa viimeisessä erässä, ja erityisesti se näkyi pelintekijöiden kohdalla. Aika vähän näkyi HyPolta ajoja korille, kun omasta puolustajasta ei päässyt ohi. Ja kun ei pyri korille, ei pillikään soi.

Nokian vahva 14-0-pisteputki viimeisessä erässä tuon pelin sitten ratkaisi.
 
Viestejä
10
Oli huikeat matsit Bc Nokian ja Hyvinkään Pontevan välillä! Kumpi tahansa olisi voinut voittaa ja mennä jatkoon, niin tasaisia ja monivivahteisia pelit olivat.

Nokia sai tähän ratkaisevaan peliin pakkansa hyvin kasattua ja joukkueen koko kauden 4 x tehopelaajaa ottivat vastuun kantaakseensa ja myös onnistuivat siinä. Joukkue piti myös tällä kertaa huolta pallosta, vain 12 menetystä.

Hyvinkään Pontevan tämän kauden nousujohteiset esitykset oli jopa sensaatio. Hyvin valmennettu, organisoitu pelitapa ja aivan loistava ykkösviisikko. Kukapa olisi uskonut kauden alussa tähän? Mikäli saavat pidettyä nuo runkopelaajat riveissään myös ensi kaudeksi, niin silloin voi odottaa vaikka mitä. Tosin tytöt pelaavat jo nyt niin hyvin, että ainakin osalle saattaa riittää kysyntää liigaankin jo tässä vaiheessa.

Itse elin siinä harhakäsityksessä, että Pontevan naiskoripalloilu vedettiin viemäriin kun liigapaikka vaihtui divariksi pari kautta sitten, mutta mitä vielä. Iso käsi ja kunnioitus koko yhteisölle! Joukkue pelaa upeaa korista, yleisö luo divarin parhaan ottelutunnelman Martinhallissa ja innostuneisuus paistaa kaikista toimijoista. Vielä extraplussa kuuluttajalle, joka antaa arvon myös vierasjoukkueen hyville suorituksille. Tästä mallia muillekin jengeille.
 
Viestejä
2
Ei uskaltanu namika kohdata JBA:ta ilman Kesästä ratkasevassa....
Kesänen pelannut syyskaudella kaikissa peleissä ennen loukkaantumistaan. Sama kuin väittäisi, ettei JBA uskaltanut kohdata pudotuspeleissä ketään ilman Aarrejokea. Kaksi avainpelaajaa vihdoinkin pelikunnossa, hullu ei haluaisi heitä ratkaisuhetkille mukaan. HNMKY olisi mahdollisesti siirtynyt nokian yläpuolelle runkosarjassa ilman Kesäsen poissaoloa. Mielenkiinnolla odotan välieriä.
 
Viestejä
2
Voihan se toki olla, että häntä (Kesästä) vaan säästeltiin tiistain ja perjantain kohtaamisissa, eihän minulla mitään faktatietoa ole, kunhan spekuloin asiaa kun luulin että hänen kausi oli jo paketissa ‍♀️
 
Viestejä
103
Puolivälierissä nähtiin odotuksien mukaiset kolme hienoa sarjaa ja yksi selkeä ylikävely. Omat mietteet tiukemmista sarjoista seuraavat:

- Pyrinnöltä hyvä itsensä kerääminen avauspelin tyrmäyksen jälkeen. Valinta pelata vain kotimaisilla Moleniuksen johdolla oli kova, mutta näkyi taululla. Essia Hurmeen ilmiömäinen heittokevät sakkasi toisessa pelissä, mikä auttoi Pyrinnön tuolloin voittoon. Pettinen&Timo-duo leipoi päätöspelissä viimeiselle jaksolla pullan kypsäksi. Helmeltä kaiken kaikkiaan hurja tason nosto syksyn syväkyykyn jälkeen.

- JBA-HNMKY. Kaksi ensimmäistä peliä meni kotijoukkueiden hallitessa kenttätapahtumia selkeästi. Viimeinen peli Helmi Centerin no mans landilla ja HNMKY saa Kesäsen kokoonpanoon. Ei pelkästään pelinjohdollinen varmuus takakentälle, mitä joukkue kaipasi kovin erityisesti vieraspelissä, mutta kaukoheittopeli. Kaaren takaa JBA 1/21, mistä täytyy nostaa hattua myös HNMKY:n puolustustyöskentelylle. Kaaren takaa Kesänen 4/8 kriittisiin hetkiin. Tätä ennen koko syksynä 5 kolkkia keskelle. Kokonaisuudessaan noin 10 pinnan peli joka repesi lopussa JBA:n ollessa pakotettu nopeisiin ratkaisuihin. Hienot joukkueet, hyvää fyysistä vääntöä. Olisihan tätä katsellut vielä pari peliä lisää.

-HyPo-Nokia. Kauden yllättäjäjoukkue teki varmasti kaikkensa, mutta rutiini ei vielä riittänyt voittamaan kokeneempaa vastustajaa. Nokiasta paistaa edelleen tietty huolimattomuus ja hetkittäin jopa joukkueelle epäominainen laiskuus, mutta kun homma piti ratkaista itselle, kaasukahvassa riitti vielä tehoja homman hoitoon. HyPo:lta hetkittäin mielenkiintoisia taktisia valintoja esim. Paikkapuolustuksen suhteen, mutta samalla hyvää joukkuetekemistä hyökkäyspäässä. Hurjan hieno ottelusarja!


Mikäli Kesänen on loppukevään täydessä tikissä lähtee HNMKY suosikkina Nokiaa vastaan. Ilman kesästä sarja täysin 50/50.

ToPo selkeä ennakkosuosikki toiseen sarjaan, mutta Moleniuksen kikkakirja tuntuu olevan kevään tullen kovassa liekissä. Liigapudotuspelit Topon osalta käytännössä ohi, joten saapa nähdä. Helsinkiläisten finaalilta haiskahtaa sieraimiin.
 
Viestejä
103
Ei uskaltanu namika kohdata JBA:ta ilman Kesästä ratkasevassa....

Täytyy tähän sen verran kommentoida, että tämä ottelusarja ansaitsi kaikki parhaat kentälle. Ei jossiteltavaa mihinkään suuntaan, kun kaikki on kehissä. Suurin harmi kokonaisuudessaan JBA:n avausviisikkoon kuuluvan Paanasen nilkkaralli avauspelin alussa.
 
Viestejä
104
Olipas mielenkiintoinen ensimmäinen play-off kierros, huh huh! Topon matsit teki poikkeuksen, niissä ei ollut sitä jännitystä, mitä täällä katsomon puolella kaivataan. Toivottavasti nähdään myös Topo-otteluissa tiukkaa vääntöä ja millaiseksi timantiksi he paineen alla muuntuvat - elleivät ole sitä jo.

Namika - JBA oli hyvää play-off taistoa. Kolmannessa pelissä Namika käytti koko rosteriaan kentällä, kun JBA pelasi kahdeksalla. Normaalissa tilanteessa tuolla ei juuri vaikutusta, mutta peli kolmosessa sillä on varmasti jo joku rooli. Tilastollisesti Namika voitti kaikki neljä neljännestä ja keräsi ansaitun jatkopaikan.

Nokia - HyPo, huh mitä draamaa, siinä jäi Salatut elämätkin kakkoseksi! :) Julmaa huviahan tämä on, kun kaksi niin tasaista joukkuetta kohtaa pleijareissa. Tuntuu vähättelevältä sanoa, että HyPo tarjosi hyvän vastuksen. Ottelut oli nopeatempoisia eikä olisi tarvinnut planeetat olla paljoakaan eri asennossa kun olisimme nähneet toisenlaisen lopputuloksen.

Pyrintö - Capitals, ei draamaa puuttunut täältäkään! Pyrintö marssitti liigapelurit kehiin, mutta ei se meno silti kovin vakuuttavaa ollut, vaikka jatkoon veikin. Franklinin penkittäminen oli kyllä iso yllätys ja olisi kiva kuulla syväkurkun kertomana mitä kulisseissa tapahtui. Jos siellä on mehukasta tarinaa takana, niin kyllähän sellaiset on yksi niistä penkkiurheilijan suosikkimausteista!

Omaan silmään Capitals oli selkeästi aktiivisempi joukkue kaikissa kolmessa pelissä ja tilastojen valossa kahdessa viimeisessä pelissä heillä oli selkeästi enemmän korintekoyrityksiä, mutta onnistumisposentti jäi kovin vaatimattomaksi. Toisinaan näytti, että Capitals pelureilla oli yritystä jopa liikaa ja hyökkäykset päättyivät joko astetta liian itsekkäisiin ratkaisuihin tai ei ollut malttia hakea sitä vapaata heittopaikkaa. Ja kokemusta on sekin, ettei anna tunteen viedä kauden tärkeimmillä hetkillä.

Itse päädyin seuraamaan Capitalsin pelejä hieman muita enemmän ja mielestäni on iso harmi, ettei heidän nuorekkaita ja aktiivisia otteitaan nähdä tämän enempää. Nousujohteista liitoa olisi kelvannut enemmänkin.
 
Viestejä
271
Franklinin penkittäminen oli kyllä iso yllätys ja olisi kiva kuulla syväkurkun kertomana mitä kulisseissa tapahtui. Jos siellä on mehukasta tarinaa takana, niin kyllähän sellaiset on yksi niistä penkkiurheilijan suosikkimausteista!

No sen verran näyttää ainakin tapahtuneen, että Franklin ei ole enää basket.fi:ssä Pyrintö Akatemian kokoonpanolistassa. Pyrintö pelaa siis loppukauden suomalaisin voimin.

Välierät:

ToPo II - Pyrintö Akatemia 2-0

ToPo II lähtee tähän ottelusarjaan 70% voittajasuosikkina. Pyrinnöllä on mahdollisuus voittaa kotipelinsä lauantaina, jos saavat samanlaisen hurmoksen kuin sunnuntaina viimeisessä erässä. Kisahallissa ToPoa on kuitenkin todella vaikea voittaa.

ToPo on ollut divarin selvästi vakuuttavin joukkue tällä kaudella. Ovat pelanneet vahvasti ajoittain kapeallakin materiaalilla. Nyt välieriin saattaa tulla vielä divarin seitsemän vakiopelaajan lisäksi apuja pronssiotteluun jääneestä liiga-ToPosta.

BC Nokia - HNMKY 1-2

Todella mielenkiintoinen ja tasainen ottelupari. Tässä on lähes mahdotonta sanoa kumpi tulee menemään jatkoon. Todennäköisyydet ovat klassisesti ihan 50-50.

On totta, että BC Nokian esitykset ovat olleet ailahtelevia keväällä, mutta heillä on kuitenkin kotietu, joka on lyhyessä ottelusarjassa avainasemassa. Lisäksi pelityyli on sellainen, että jos pystyvät saamaan momentumia pelin aikana, niin sieltä voi tulla lyhyessä ajassa isojakin runeja.

Namikan puolesta puhuvat Kesäsen paluu ja muutenkin pelaajamateriaalin kokemus. Kesänen, Aaltonen, Lind ja Simola ovat kullanarvoisia pelaajia tällaisissa ottelusarjoissa. Nokialaiset saattavat pystyä pelityylillään horjuttamaan kokemattomampia joukkueita, mutta harvoin tällaisia monissa liemissä keitettyjä kokeneita pelinaisia.

Veikataan ottelusarjaa 1-2 HNMKY:lle. Molemmat joukkueet voittavat ensin kotipelinsä ja lopulta Namika kolmospelin muutamalla pisteellä.
 
Viestejä
362
Onko mitään tietoa, että miksi HNMKY ei voisi nousta Korisliigaan? Ymmärrän vielä jotenkin miesten puolella, että toimii Seagullsin "farmina", mutta eihän naisten puolella ole samanlaista "pelaajaputkea".
Vaikka on Suomen suurin seura, niin Korisliigasta löytyy vain yksi pelaaja jolla HNMKY on kasvattajaseura (ei lasketa Märskyä mukaan).
 
Viestejä
6 463
No sen verran näyttää ainakin tapahtuneen, että Franklin ei ole enää basket.fi:ssä Pyrintö Akatemian kokoonpanolistassa. Pyrintö pelaa siis loppukauden suomalaisin voimin.

Olipa lyhyt visiitti. Mielenkiintoista olisi tietää mitä on tapahtunut. Tässä vaiheessa kautta ihan pelkät peliesitykset harvemmin johtavat ennenaikaiseen poistumiseen.
 
Viestejä
1 051
Onko mitään tietoa, että miksi HNMKY ei voisi nousta Korisliigaan? Ymmärrän vielä jotenkin miesten puolella, että toimii Seagullsin "farmina", mutta eihän naisten puolella ole samanlaista "pelaajaputkea".
Vaikka on Suomen suurin seura, niin Korisliigasta löytyy vain yksi pelaaja jolla HNMKY on kasvattajaseura (ei lasketa Märskyä mukaan).
Jokunen vuosi sitten kysyin valmentajalta nousuhalukkuudesta ja ei sitä oikein löytynyt. Olisikohan talous/raha syynä?
 
Viestejä
10
Kevät se vaan on korisfanin kulta-aikaa, sillä niin nautittavan jännitysnäytelmän BC Nokia ja Namika laittoivat pystyyn tänään. Tunnelmaa kohottamaan paikalle oli taas saapunut myös Alakulma rumpuineen, kuten kevään ratkaisupeleissä kuuluukin :) Ja peli oli playoff-kevääseen kuuluvaa fyysistä vääntöä.

Itse pelissä Namika oli hienoisesti niskan päällä kolme erää halliten korinalustoja ja skoraten lukuisat vapaaheitot jäätävällä prosentilla. Neljännessä erässä Namikan tossu alkoi painaa ja hyökkäys rupesi yskimään. Nokia pääsi juoksemaan kenttää paremmin ja kun kolmosetkin osuivat edelleen mallikkaasti (koko peli 42% ja 39 pinnaa kolmosilla), nousi Nokia hetkeksi jopa kuskin paikalle. Viimeiset kuusi minuuttia pelattiin korin peliä suuntaan ja toiseen. Nokian päästessä pelaamaan viimeistä hyökkäystään tasatilanteessa Ellen Järvinen teki sen mitä Ellen Järvinen osaa - puolustajan harhautus 1:1-tilanteessa ulos, ajo keskeltä, kontakti puolustajaan ja lay-up kuppiin.

Nokia näytti onnistuneen kaivamaan esiin sen peli-ilmeen, joka on ollut kateissa jo jonkin aikaa. Namika taas osoitti olevansa odotetun vaarallinen vastustaja. Ensimmäinen peli lupaa siis mielenkiintoista jatkoa lauantaina Helsingissä.
 
Viestejä
142
IMG20220418184611-01.jpeg
 
Viestejä
257
Viime vuoden toisinto siis finaali, Topo II - BC Nokia. Pelaako Topo II tänä vuonna liigamiehistöllä viime vuoden tapaan? En kyllä ymmärrä syytä jos näin tekee, koska eivät voi nousta. Tosin eivät voineet viime vuonnakaan, joten ehkä tämä jää nähtäväksi. BC Nokia ei myöskään tiettävästi halua nousta, joten finaali pelataan vaan pelailun ilosta, mikä latistaa divarin huipennusta.

Samalla myös Pyrintö sailyy liigassa, olkoonkin että oli siellä urheilullisesti heittopussi, mikä lätistää myös naisten Korisliigaa sarjana (ettei huonolla pelillä tipu). Miesten korisliigassa tainnut sinänsä myös olla samanlaisia tilanteita viime vuosina.
 
Viestejä
10
Topo II pelasi täydellä miehistöllä jo välierät Pyrintöä vastaan, miksi ei jatkaisi samalla kokoonpanolla ?
 
Viestejä
257
Topo II pelasi täydellä miehistöllä jo välierät Pyrintöä vastaan, miksi ei jatkaisi samalla kokoonpanolla ?

Lähinnä kai jos säännöt olisi kieltänyt Korisliigamiehistöllä divarissa pelaamisen, mutta jos ei kiellä, niin uskon kyllä että Topo pelaa Korisliigamiehistöllä nuo pelit.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 051
Lähinnä kai jos säännöt olisi kieltänyt Korisliigamiehistöllä divarissa pelaamisen, mutta jos ei kiellä, niin uskon kyllä että Topo pelaa Korisliigamiehistöllä nuo pelit.
Viime vuonna liitto ilmoitti, että sääntöjä(?) muutetaan niin ettei viime kevään farssi olisi enää mahdollista mutta muutettinko?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös