Koripallo.com

Susijengi Montpellierissä 2015

Viestejä
19 549
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Mitä sitä taas hehkutetaan jostain paremmasta peli-ilmeestä ? Nyt vain on heikompi vastus kuin kaksi edellistä.

Edelleen kysyn Koivistosta. Mitä tekemistä hänellä on joukkueen edun kannalta ( kun näin kirjoitan, niin ratkaisee tietty ottelun Suomen eduksi....)

Jammu-Sedän aika taisi olla ensimmäisessä pelissä? Ja Kopteri ei saa heittoa itselleen jos ei muillekaan. Näin se vain näkyy olevan.

Eerikki ja Salini jatkavat Suomen parhaimpina jälleen.

Toivotaan muiltakin hiukan tason nostoa. Pikkuisenkin jos nostavat, niin tämä Venäjä on lyöty.
 
Viestejä
2 459
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Tuukka hypäri sisään, seuraava levyn kulmaan. Pelaa itsensä ulos turhalla riisto yrityksellä, seuraavasta riisto ja donssi.

Ja toinen vapareistakin sisään.

Parempaan päin vaikka vieläkin on paljon parannettavaa.
 
Viestejä
507
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Joku voisi soittaa Suomen penkille ja kertoa että Fridzon osaa heittää.

EDIT: Päivän naurut Suomen fanikatsomossa ilman yläviitosta jääneestä kaverista Sasun kolmosen jälkeen. ;D
 
Viestejä
32
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Susipulustus pähkinänkuoressa

Playground-spinner.gif
 
Viestejä
3
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Ei suju Koposelta heitto, ei vaan millään.

Edit: Noh, kerran onnistui.
 
Viestejä
2 913
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Baikonur sanoi:
Edit: Noh, kerran onnistui.

;D
 
Viestejä
341
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Baikonur sanoi:
Ei suju Koposelta heitto, ei vaan millään.

Edit: Noh, kerran onnistui.

Paras aloitusviesti editteineen evö!

Tervetuloa!
 
Viestejä
106
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

vapaamuurari sanoi:
Valitettavasti ei pysty siihen, niin kauan kun tilanteesen ei tule lopullista selvyyttä.

- Gooden haki passia ennen MM-kisoja 2014
- Hänelle ilmoitettiin että passi ei ehdi kisoihin, mutta saa sen kyllä
- Gooden lupasi kuitenkin tulla Susijengin messiin kisoihin, ja liittyä myöhemmin joukkueeseen
- Gooden sai(kin) sopimuksen Wizardsien kanssa
- Goodenin Suomi-kiinnostus hävisi (jälleen)
- Henkka Dettmann ei ole sanonut että haluaisi Goodenin mukaan (ainakaan 2010-luvulla), kuten esim. sanoi Murphyistä jne.
- Huhujen mukaan (monta kertaa täälläkin mainittu) Dettmann ei halua välttämättä Goodenia mukaan, tarkkoja syitä ei tiedetä

Yllämainitut passijutut oli jossain Gooden-haastattelussa ennen MM-kisoja, viimeinen lause ei välttämättä kuin usean kerran kuultu huhu.

Gooden ei tuu pelaan peliäkään Susijengissä. Case closed jne.
 
Viestejä
301
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Kyllä taas nitroja tarvittiin, huhhuh sentään.

Kotti ja Huff nosti tasoaan tänään, vaikka Tuukalla muutama myötähäpeää aiheuttava suoritus taas tulikin. Fiksua ja kovaa puolustusta kuitenkin mieheltä ja teki jopa pisteitä. Kaunisto tuli hyvällä energialla peliin, teki kaksi tärkeää koria ja puolusti ilman suurempia virheitä. Ahonenkin laittoi kaksi vaparia sisään eikä menettänyt palloa kertaakaan, muuta ei kai kaverilta voi odottaakaan. Nuutinen pelasi taas hyvin, en ole ennemmin tajunnutkaan kuinka hyvin Masa haistaa noita hyökkäyslevyreitä. Mies oli myös viimeisessä puolustuksessa aivan mainiosti venäläistakurin iholla eikä heitosta näin ollen tullut yhtään mitään. Kaiken kaikkiaan siis penkiltä tuli tänään sitä kaivattua tasoa.

Salin pelaa itseään näissä kisoissa eurooppalaisten mieliin ja Murphy näyttää tänä vuonna viimein olevan sitä, mitä kaverista haluttiinkin. Kovaa vääntöä korin alla, osaa viimeistellä kohtuullisesti ja kolmosen heitto kulkee. Koposella oli taas vaikeaa Venäjän kovassa vartioinnissa, mutta voitti sitten lopulta pelin kuten johtavan pelaajan kuuluukin. Hyvä Petteri.

Noh, se pakkovoitto otettiin ja taas on parempi mieli. Tärkeät pelit kuitenkin jatkuvat ja voittoja on ihan pakko saada vähintään yksi, mieluummin molemmat. Katson tässä parhaillaan Israelin ja Bosnian peliä, ja Israel on kyllä todella kova. Ei ihme että Suomi hävisi, Bosnialla ei näytä olevan mitään mahiksia tässä matsissa. Olisiko lopullinen sarjataulukko näin:

Ranska
Israel
Puola
Suomi
-------------
Venäjä
Bosnia-Hertsegovina

Toisaalta Puolalla on vastassa vielä Ranska ja Israel Suomen lisäksi, joten ihan mahdollista olisi nousta vielä Puolan ohi kolmanneksikin. Mutta aika turha tässä vaiheessa vielä spekuloida liikaa kun pelejä on joka joukkueella niin paljon jäljellä.

EDIT: Noniin ja samantien kun pääsin kehumasta niin Bosnia tuli peliin mukaan Israelia vastaan.
 
Viestejä
507
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Ihan ansiokasta tekstiä Hilgumalta, mutta sen verran pitää korjata että Ahoselta tuli ainakin yksi ihan karmea hasardipassi kentän puolelta toiselle suoraan venäläisen lapaan.
 
Viestejä
301
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

No-pass-look sanoi:
Ihan ansiokasta tekstiä Hilgumalta, mutta sen verran pitää korjata että Ahoselta tuli ainakin yksi ihan karmea hasardipassi kentän puolelta toiselle suoraan venäläisen lapaan.
Joo niimpä olikin, muistan nyt tapauksen kun sanoit.

Ja Bosnia-Hertsegovina tosiaan tuli 20 pinnan takaa yhtäkkiä tasoihin Israelin kanssa, näin nää vaihtuu ja taas huomaa ettei sitä ite tiedä mistään mitään ::)

EDIT: Ja niinhän siinä kävi että Bosnia otti voiton jatkoajalla viimeisen sekunnin korilla. Huhhuh. Menee kyllä taas vaikeaksi tää lohko.
 
Viestejä
592
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Herbert sanoi:
Avaatko tarkemmin mitä tarkoitat?

SUSI-pelitapa lanseerattiin kai alkuvuonna 2002? Petteri täytti tuonna vuonna 14, Sasu 11, Junnu 15, ja Shawn saavutti täysi-ikäisyyden. Väittäisin siis SUSI-pelitavan ehtineen vaikuttaa Shawnia lukuunottamatta heidän maajoukkueuraansa aika paljolti. (Vai viittasitko MM-joukkueeseen, josta Hanno täytti tuolloin jo 25, Teemu 22, Kimmo ja Tuukka 21?)

Ja toisaalta yhdessäolohan on alkanut vasta kun herrat ovat päässeet miesten maajoukkueeseen. Toki muutamat parivaljakot ovat pelanneet jo junnunakin yhdessä, mutta mitään "supervuosikertaa", joka olisi junnuista asti pelannut yhdessä, ei Susijengissä ole.

Kyllä, viittasin lähinnä siihen runkoon, joka pelasi Koperissa ja Bilbaossa. Siellä ei ollut kovin paljon sellaisia pelaajia jotka olisivat oppineet susipelitavan nuorisomaajoukkueissa vaan ovat sen oppineet miehissä. Aikaisemmin ei tainnut olla mitään varsinaista yhteistä pelitapaa mutta aika hyviä pelaajia sieltäkin tuli.
Tästä eteenpäin tulee sitten pelaajia, jotka ovat käyneet läpi koko sudenpolun.
Mun mielestäni jopa sudenpolkua tärkeämpiä kehityssyitä meidän lajissa on huomattava kehitys Seurojen panostus nuorisovalmennukseen ja nyt jo pitkään jatkunut usean joukkueen osallistuminen Neybliin. Todella iso harppaus kvtoiminnassa.
Toinen iso merkittävä tekijä nuorisotoiminnan ja miestenkin lajin nousussa on lajimme monikulttuurisuuden kasvu. Sekä miesten että nuorten maajoukkueissa on paljon maahanmuuttajia, josta vihdoinkin olemme saaneet hyötyä. Lee, Huff, Murphy, Wilson, Odabasi, Maxhumi, Waxlax.
 
Viestejä
1 130
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Herbert sanoi:
Mä uskaltaisin kääntää kysymyksen myös niin päin, että onko nykyinen turnausmalli järkevä korkeatasoisen pelaamisen kannalta?

Muistaako kukaan muuttuiko kisojen kesto, kun mukaan tuli 8 joukkuetta aiempaa enemmän?

Nythän FIBA:n tärkeimmät turnaukset viedään läpi kahden viikon ja yhden viikonlopun mittaisena aikana. Pelejä finalisteille tulee 9 ja pelien rytmi kevenee loppua kohti. Jalkapallossa FIFA World Cup kesti viime vuonna yli kuukauden ja finalistit pelasivat tuossa ajassa 7 peliä. Toki koripallon formaatti on kisaturisteja suosiva, kun viikon reissuun saa ison määrän oman joukkueen pelejä, mutta kärsiikö pelin taso liikaa?

Mielestäni optimi on jossain näiden välimaastossa. Jalkapallon malli on fanien kannalta järjetön kun vielä joukkueet pelaavat ottelut täysin satunnaisilla paikkakunnilla. Kuitenkin pelin tason kannalta malli on hieno, kun joukkueet ehtivät turnauksen kuluessakin kehittämään omaa pelitapaansa.

Saataisiinko tähänkin muutos 2017 formaattimuutosten myötä? Uuden ajattelun myötä joukkueiden pitäisi olla jo aiemmin valmiita aloittamaan turnaus, kun peliä ei lähdetä rakentamaan tyhjästä kesäloman jälkeen, vaan joukkue on pelannut yhdessä karsintoja jo pitkin vuotta.

Usa on esimerkki siitä, että pelejä ei ole liian tiheään tahtiin. Taso ei laske pätkääkään vaikka olisi kolme peliä peräkkäin.
Ja jalkapallossa olisi varmaan sama asia. Saksa olisi huippuhyvä vaikka pelit olisivat kolmena päivänä peräkkäin.. Ehkä jalkapallon pitäisi ottaa mallia koriksen arvokisoista, juuri noita katsojia silmällä pitäen.
 
Viestejä
921
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Nostan hattua korkealle Koposelle, että löytyi neljän ohiheiton jälkeen kanttia ottaa tuo voittoheitto. Kyllähän Petsku kuitenkin nuo heitot pistää todella hyvällä prosentilla tupaan. Sen sijaan sitä edeltänyt feidari oli melkosen käsittämätön sankariratkasu, joka sai allekirjottaneen jo hetkeksi luulemaan, että kaveri tulee vielä henkisesti romahtamaan aivan täydellisesti. Ei taida tuo postissa operoiminen kuulua Petterin työkalupakkiin seurajoukkueessakaan..?

Toki edes sen heiton saaminen ilmaan oli positiivinen näky niiden Jammun parin ajon jälkeen, joissa parasta oli se, että kumpikin niistä päättyi askelvirheisiin. Muutenhan Venäjälle olisi jopa saattanut avautua tilaisuus juosta pelin ensimmäinen nopea.

Edit. Ja enpä muuten tämän päivän perusteella pistäisi pahitteeksi, jos Kaunisto keventäisi hieman enemmän Leen ja Kotin taakkaa. Jos nyt vaikka Kottiin verrataan, niin noissa pallollisen skriineissä on helkkarin kiva nähdä kaveria, jolta tuntuu lähtevän oikea-aikainen liike korille tai poppiin aika selkäytimestä. Ja toki Villeltä löytyy huomattavasti Tuukkaa pehmeämmät kädet viimeistellä noista syötöistä.
 
Viestejä
423
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Batman sanoi:
Edit. Ja enpä muuten tämän päivän perusteella pistäisi pahitteeksi, jos Kaunisto keventäisi hieman enemmän Leen ja Kotin taakkaa. Jos nyt vaikka Kottiin verrataan, niin noissa pallollisen skriineissä on helkkarin kiva nähdä kaveria, jolta tuntuu lähtevän oikea-aikainen liike korille tai poppiin aika selkäytimestä. Ja toki Villeltä löytyy huomattavasti Tuukkaa pehmeämmät kädet viimeistellä noista syötöistä.

Pakko allekirjoittaa. Kaunistosta etenkin hyökkäyspäässä monesti enemmän iloa kuin Leestä tai Kotista. Hyökkäyslevyissä myös näissä karkeloissa kova, kuten tänään todisti.
 
Viestejä
7 518
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Joku toki on jo laskenut mahdollisuuksia. Itse en ota vielä selkoa, muta Suomella lienee ihan mahdollisuudet ottaa kahdesta vikasta pelistä voitot? Mihin tämä riittää? Paraikaa Puola pistää Ranskan koville! Ties minkälainen sotku tuosta lohkosta vielä tulee...
 
Viestejä
1 367
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

raappa sanoi:
Joku toki on jo laskenut mahdollisuuksia. Itse en ota vielä selkoa, muta Suomella lienee ihan mahdollisuudet ottaa kahdesta vikasta pelistä voitot? Mihin tämä riittää? Paraikaa Puola pistää Ranskan koville! Ties minkälainen sotku tuosta lohkosta vielä tulee...

jatkopaikka on varma jos voittaa 3 peliä, kahdellakin todennäköinen
 
Viestejä
3 524
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Herbert sanoi:
Avaatko tarkemmin mitä tarkoitat?

SUSI-pelitapa lanseerattiin kai alkuvuonna 2002? Petteri täytti tuonna vuonna 14, Sasu 11, Junnu 15, ja Shawn saavutti täysi-ikäisyyden. Väittäisin siis SUSI-pelitavan ehtineen vaikuttaa Shawnia lukuunottamatta heidän maajoukkueuraansa aika paljolti. (Vai viittasitko MM-joukkueeseen, josta Hanno täytti tuolloin jo 25, Teemu 22, Kimmo ja Tuukka 21?)

Ja toisaalta yhdessäolohan on alkanut vasta kun herrat ovat päässeet miesten maajoukkueeseen. Toki muutamat parivaljakot ovat pelanneet jo junnunakin yhdessä, mutta mitään "supervuosikertaa", joka olisi junnuista asti pelannut yhdessä, ei Susijengissä ole.

HD vaikutti Saksan maajoukkueen päävalmentajana vielä kauden 2003, aloitti Suomessa 2004 päävalmentajana eli ei tuota HDn Susipelitapaa ole lanseerattu missään tapauksessa nuorille vielä 2002, ehkä 2005 tai niillä main. Eli todennäköisesti Salinin 91-ikäluokka on ensimmäinen koko HDn sudenpolun läpikäynyt ryhmä.
 
Viestejä
70
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Ensiksi täytyy kiittää ja kehua Yleä erinmaisista kommentaattorivalinnoista. Todella miellyttävää kuunnella Rannikon ja Iisalon analyysiä.

Taitaa olla huomenna pakkovoitto edessä. Mikäli olen ymmärtänyt systeemin, niin sillä jatkopaikka on varma. Jos Suomi voittaa vain Puolan, on Venäjän voitettava sekä Ranska että Bosnia-Herzegovina, ja siinä tapauksessa vertaillaan koreja. Muutoin Suomi tippuu jatkosta. Voi olla, että Koponen saa kuittailun sijaan tarjoilla kaalimehua pukukopissa koko ensi kauden Khimkin kavereilleen. Tai sitten itäblokin maat onnistuvat keplottelemaan korierot niin, että kaalimehua pakkojuotetaankin naurun saattelemana Koposelle. Mahdollinen jatkovastuskin on näköjään ihan auki.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös