Koripallo.com

Utah Jazz - Voittamisen dilemma

3PO

Viestejä
193
Kyllä mä laittasin Dunnin tuohon isompiin minuutteihin.
Clarkson/Sexton akselisto on todellisuudessa ihan kauheaa jo katsoa.
70% kauheaa, 15% siedettävää ja 15% hyvää. Tuommoisilla takamiehillä ei tulla koskaan saavuttamaan mitään isompaa tai parempaa, se vain on fakta. Siellä ei riitä kyvyt rakentamaan peliä siten, että joukkue olisi parempi heidän kanssa kentällä.
 
Viestejä
1 470
Jazz oli jyräämässä helppoon voittoon ensimmäisen puoliajan aikana. Keyonte pyöräytti nilkkansa ajossa, onneksi ei mikään täydellä painolla alastulossa jalan päälle-tyylinen. Ei varmasti enää pelaa kesäliigassa, kuten eivät muutkaan rookiet joten katsomisen voin osaltani lopettaa tähän koska muussa orkesterissa ei taida olla Agbajia lukuunottamatta ketään, joka näkyisi säännöllisesti parketilla kun kausi alkaa. Homma meni aika sähläykseksi mutta kahta viimeistä erää sieltä täältä katsoen ei kyllä kummoiselle näyttänyt. Jazz taitaa mennä jatkopeleihin vai onko jo saletissa, en jaksa tarkistaa.

Jos Lauri on niin kova kuin uskotaan niin pidän aika turhana voivotella sitä kenen kanssa joutuu pelaamaan. Se ei tule muuttumaan uran loppuun mennessä. Aina löytyy joku jonka ainoana tehtävänä ei ole toimittaa palloa Laurille vaan joka itsekkäästi tekee pisteitä itse ja josta voi narista. Clarksonhan on sg ja Sexton todellisuudessa myös. Kauden edetessä Keyonte tulee saamaan minuutteja (20-25/peli?) , THT:kin enemmän pointti kuin nuo kaksi haukuttua ja Dunn jos pääsee penkiltä suorittamaan hän on ihan täysiverinen pelintekijä. Itse en usko että Sexton aloittaa takakentällä normaalisti. Sexton tullee edelleen penkiltä skoraamaan ja joku muu hoitaa pelintekijän roolia. En ihmettelisi vaikka Keyonte ottaisi jossain AS-pelin jälkeen avaavan pelintekijän roolin. Täytyy luottaa että Hardy laittaa parhaat pelaamaan. Nytkin homma aina rauhoittui kun mies oli kentällä, vaikkei pisteitä loukkiin mennessä kovin paljon kertynytkään. Plusmiinus (+19) kertoo kuitenkin ainakin osiittain mitä tapahtui kun mies oli kentällä ja muiden osalta mitä sitten sen jälkeen.
 
Viestejä
1 392
Kyllähän ennen draftia oli jo tiedossa millainen persoona Avausphue Yrjö on. Koppava ja vähän itsekäskin. Mutta koska Yrjö osaa tehdä koreja niin ei kukaan valita sitä että ottaa liian vaikeita heittoja. Kyllä sitä aina kelpaa joukkueeseen itsekäs pelaaja joka osaa heittää. Ihan sama kuka ne korit tekee kunhan ne jostain tulevat.
 
Viestejä
1 470
Jazz selvitti tiensä semifinaaleihin ilman Keytä ja Agbajia. Sen mitä katselin sieltä alusta ja sitten sieltä täältä, niin aikamoista sähellystähän tuo oli ja menetyksiä paljon. Loppu oli tiukka ja siinäkin sähellystå, mutta lopussa hyvä 3p heiton blokkaus pelasti Jazzin. En mitenkään näe että näistä muut kuin ehkä Samanic ja sitten Juzang kaksisuuntaisella pelaisivat NBA-joukkueessa. Riippuu tietysti varsinkun Lukan osalla siitä tuleeko ketään enää sisään. Toisaalta hänelle varmistuvat palkat 400k 18.7 ja lisä 200k 23.10 (sama päivä kuin Dunnin 2.6M palkka varmistuu) eivät maita kaada talousmielessä, joten jos ei muita ole tulossa, niin voishan tuon pitää rosterissa. Ei nuo Samanicin kesäliiganäytötkään toisaalta niin kummallisia ole. Ehkei kukaan oletakaan moista. Sekä Dunn että Samanic pitämällä Jazz menee hieman yli capin. Toki näistä luopumalla saisi napattua 5.5 miltsin palasen. Mielestäni Dunn on varmuusvarana hintaansa paljon arvokkaampi ja pitäisin rosterissa.
 
Viestejä
443
Mitääh?!

Markkinat odottavat, että Jazz voittaa 35.5 peliä. Eli Jazz on lännen kolmanneksi huonoin joukkue. Takana ovat vain Spurs (30.5) ja Rockets (31.5)

Käsi ylös kuinka moni tämänkin ketjun asiantuntija aikoo tienata helpot rahat?

Omissa papereissa 35.5 voittoa on reilusti yläkanttiin. Pahoin pelkään, että seuraava kausi tulemaan olemaan hirveää lähes Bulls-maista kidutusta. Veikkaan, että Jazz ottaa nykyisellä joukkueella noin 30 voittoa.

 
Viestejä
1 929
Jazz kesäliigan välierissä, jos voitto tulee niin Tuovilla mahdollisuus ansaita mestaruussormus kesäliigasta
 
Viestejä
2 391
Jatsin linja näyttää ihan järkevältä. Ja itse asiassa löisin yli, jos jotain olisi pakko. Joukkue oli kuitenkin ~40 voiton vauhdissa, kunnes se suolistettiin. Eivätkä Beasley & Vando mitenkään korvaamattomia olleet esim. Koko kausi ei-rookie Kessleriä on iso juttu.

Mutta enempi moni muu mielestäni pielessä: ihan hyvin voisin ajatella pistäväni under-vetoja Grizzlies, Mavs, Hawks, Raptors, Bulls. Enkä nyt ihan varma tuostakaan ole, että OKC jatkaa suoraviivaisesti petraamista.
 
Viestejä
1 470
EI ihmeemmin muistikuvaa tekemisistä, pikkuminuutteja Heatissa, kolmossentteri. Osa 1. vuodesta taattua. Kun ei Reed natsannut niin tässä sentteribackup.



Jotain highlighseja katselin, niin mies jopa osaa hieman heittää midareita.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 470
Täydennetään tietoja. Yurtseven oli rookiekaudellaan ihan positiivinen pelaaja varsinkin puolustuspäässä kuitenkin vähillä minuuteilla. Poffeissa siirtyi katsomoon. Loukkaantui preseasonilla eikä päässyt pelaamaan enää loppukaudesta. Kuntoutui kevättalveksi ja pelasi G-liigassa maaliskuussa kelpo ottein.
 
Viestejä
2 458
Ehkei kukaan oletakaan moista. Sekä Dunn että Samanic pitämällä Jazz menee hieman yli capin. Toki näistä luopumalla saisi napattua 5.5 miltsin palasen. Mielestäni Dunn on varmuusvarana hintaansa paljon arvokkaampi ja pitäisin rosterissa.

Eikös Utah ole capin alla, vaikka pitäisikin Dunnin ja Samanicin? Ja vielä Yurtsevkin mahtuu 136 milj. salary capin alle.

1689672042592.png

1689672101967.png

Clarksonin renegotiation oli kyllä todella hyvä Utahin kannalta. Nyt Clarksonin palkka on pienempi 2024 alkaen ja Utah on todella paljon salary capin alla ensi kesänäkin (45 milj.?).

Nyt Yurtsevin myötä 15 pelaajaa on kasassa. Todennäköisesti joukkue on nyt kasassa, jos ei mitään kaupan mahdollisuutta tule eteen.. Mutta Utah varmasti tulee koko ajan olemaan aktiivinen trade -markkinoilla ja joukkue voi muuttua hyvinkin äkkiä toisen näköiseksi. Ja varmasti Utah koko ajan tarkkailee sitä mahdollista isoa kalaa (Jaylen Brown? Doncic?), koska selvää on että vielä ei ole menestyvä runko kasassa.

Tai voi tietysti olla, että tuosta vielä Samanic veivataan pois ja signataan joku vielä.

Markkinat odottavat, että Jazz voittaa 35.5 peliä.

Vaikea veikata Utahin voittosaldoa.. Oma arvio ehkä juuri tuossa 35 voiton paikkeilla. Vaikka tuohon ryhmään on nyt kesällä lisätty Collins ja rookiet, niin joukkueessa on edelleen ne samat ongelmat kuin oli keväällä trade deadlinen jälkeen. Eli pelinrakennusosasto on heikkoa ja todennäköisesti laadukkaiden heittopaikkojen luonti erityisesti hitaassa hyökkäyksessä tulee olemaan vaikeaa.. Lisäksi Utah oli keväällä luokaton kaukoheittojoukkue. Takakentällä on useampi huono heittäjä tai volyymiheittäjä (THT, Sexton, Dunn, Clarkson).. Utah kuitenkin altituden takia varmasti taas ottaa kotona isojakin päänahkoja, joten sitä kautta voittoja varmasti kertyy. Viime kausi: home 23-18, road 14-27. Toivottavasti taas saisi yllättyä Utahin hyvällä pelaamisella.

Kokonaisuutena lännen konferenssista veikataan hurjan tasaista. Kaikki joukkueet 54,5 ja 30,5 voiton välillä ennusteissa.. Mutta kyllähän tuota lännen keskikastia onkin todella vaikea veikata. Ennusteissa kuusi joukkuetta on 46-43 voiton ennusteella. Jonkun jengin kausi tietysti taas kusee ihan totaalisesti loukkaantumisten takia.
 
Viestejä
1 470
Eikös Utah ole capin alla, vaikka pitäisikin Dunnin ja Samanicin? Ja vielä Yurtsevkin mahtuu 136 milj. salary capin alle.
Utah on nyt tosiaan täsmälleen ja dollarilleen capissa Yurtseven-sainauksen jälkeen. Olisihan tuossa vielä 7.7 miljoonan room exception mutta sitten jostain pitää luopua rosterikoon takia. No onhan nuo Samanic/Dunn vielä varmistamatta ennen kauden alkua. Juzang on vielä jonkinlainen 2-way RFA jos oikein ymmärsin, joka tarkoittaisi sainattuna Potterin tai Hauserin lähtöä. Mutta en tunne lainkaan näitä 2-way sääntöjä ja perumisia.
 
Viestejä
443
Kaiken järjen mukaan osa seuraavien kausien vapaasta tilasta palkkakatossa käytetään Laurin uuteen sopimukseen.

Herkullinen tilanne, kun Markkanen agentteineen pääsee neuvottelemaan ensi kesällä samanlaisesta sopimuksesta kuin Sabonis.

Veikkaan, että vähintään 10 milliä menee ensi kauden capista Laurin uuteen sopimukseen, vai jopa enemmän että sopimuksesta saadaan mukavan etupainotteinen?

Todennäköisesti Clarksonin hyvä sopimus rahastetaan ensi vuonna. Siirtyy isompaan jengiin hakemaan sormusta.
 
Viestejä
1 470
Kyllähän vapaalla tilalla kannattaa hankkia pelaajia rosteriin kun ei tuo vielä mitenkään contenderitasoa ole. Saboniksen tilanne erilainen kun periaatteessa tuolla Kingsin rosterilla pitäis pärjätä ehkä jollain pienillä lisäpalikoilla. Edelleenkään ei nuo renegotiation diilit kovin yleisiä/valtavirtaa ole ja pelkkä extension ei ole Laurille riittävä jos tuolla tasolla pelaa. Optimaalisinta Jazzin kannalta se että ensi vuonna hankitaan hyvä pelaaja tai pari ja sitten mennään kunnolla capin yli 25-26 sainaamalla Lauri 40M/v sopparilla 5 vuodeksi (UFA/Bird). Mutta mikäs siinä jos Aingelle tuo reneg olisi prioriteetti. Veikkaan kyllä että jotain huomattavasti ovelampaa on tulossa. Ja asioitahan voidaan valmiiksi herrasmiessopia , jos luottamus on molemminpuolinen. Tiedä onko DAn maine kaksinen herrasmiehenä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
86
Jos Lauri pelaa ennen seuraavan sopimuksen allekirjoitusta samalla tasolla, kuin viime kaudella, niin palkka alkaa varmuudella 3:lla eikä 4:lla ole mitenkään mahdotonta (vrt. VanVleetin keskimääräinen palkka 42,86 miljoonaa) :cool:
 
Viestejä
443
Vaikea nähdä miten Jazz onnistuisi siirto/vapailla-markkinoilla käytettyä esim ensi kesällä 40 miljoonaa, niin että joukkue oikeasti vahvistuisi merkittävästi. Jos ei ole vielä tullut selväksi, niin yksikään top-50 pelaaja ei siirry Jazziin, koska heillä on niin paljon vaikutusvaltaa siirtojen yksityiskohtiin. Muutenkaan Jazz ei mene ikinä capin yli, se olisi todella tyhmää.

Harvemmin pelaajat haluavat Utahiin, kuten mediassakin ollaan viime päivinä puhuttu. Myös Paul Reed huokaisi helpotuksesta, kun ei oikeasti tarvi lähteä vihamieliseen ja rasistiseen tuppukylään. Jazzin kanssa tehtiin vain pakollista kaupankäyntiä - ei muuta.

Toki Jazz voi hankkia isoja negatiivisia sopimuksia tai maksaa vapaille-agenteille kalliita sopimuksia kuten Rockets & FVV. Mutta tuskin siinäkään olisi järkeä.

Suomalaisten lasien takaa on hyvä, että kaikista järkevintä on käyttää tilaa Markkasen uuteen sopimukseen + kehittämään nykyisiä nuoria pelaajia. Toki kaikista paras vaihtoehto olisi, että Lauri lähtisi viimeistään kahden vuoden päästä uuteen seuraan, jossa on mahdollista menestyä, mutta ehkä raha & arvostus toimii sopivana korvikkeena.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 458
Jos Lauri pelaa ennen seuraavan sopimuksen allekirjoitusta samalla tasolla, kuin viime kaudella, niin palkka alkaa varmuudella 3:lla eikä 4:lla ole mitenkään mahdotonta (vrt. VanVleetin keskimääräinen palkka 42,86 miljoonaa) :cool:

Jos Lauri pelaa seuraavat kaksi kautta samalla tasolla kuin viime kaudella ja tekee UFA:na max dealin Utahin kanssa, niin vuosipalkka alkaa todennäköisesti 5:llä tai jopa 6:lla.

Ensi kaudella liigan salary cap on 136 milj. ja todennäköisesti parin vuoden päästä salary cap on vähintään 150-160 milj. luokkaa. Eli myös maksimipalkka tulee nousemaan parissa vuodessa vähintään 10-15%, ehkä jopa enemmänkin.

Lisäksi parin vuoden päästä nba tekee uuden tv-diilin, jonka ansiosta palkkoihin voi tulla vielä yhtäkkiä nousu ihan uudelle tasolle.

Jaylen Brown tekee kohta supermax diilin Bostonin kanssa, joka on suunnilleen 295 milj./5 vuotta. Kohta 300 miljoonan diilit alkaa olemaan peruskauraa. :D
 
Viestejä
2 391
Jos ei ole vielä tullut selväksi, niin yksikään top-50 pelaaja ei siirry Jazziin, koska heillä on niin paljon vaikutusvaltaa siirtojen yksityiskohtiin. Muutenkaan Jazz ei mene ikinä capin yli, se olisi todella tyhmää.
Ensimmäinen pointti on nyt aika tuttua överiksi vetämistä. Toista pointtia en oikein edes ymmärrä.

Tämän hetken top50-pelaajia, jotka on viime vuosien aikana kaupattu ilman, että heillä on pienintäkään sanansijaa siinä mihin menevät.

Anthony Davis
Jalen Brunson
Derrick White
Jrue Holiday
Donovan Mitchell
Lauri Markkanen
Kristaps Porzingis
Aaron Gordon
Shai Gilgous-Alexander
Paul George

Aivan selvä valtaosa top50-pelaajista pelaa yhä siinä jengissä, joka heidät on varannut. Ja kun ympätään siihen UFA-diilin nykyseuraansa tehneet, on liki kaikki loput sellaisia, jotka on ilman mitään valtaa kaupattu. Toki kaikki eivät olleet kauppojen hetkellä ehkä top50-pelaajia.

Ne pelaajat, jotka ovat itse junailleet kaupat mihin menevät.

KD, Kyrie, Butler, Harden, (Dame)

Ja tällaisia kavereita ei Jatsi saa koskaan. Mutta ei saa kyllä ~25 muutakaan joukkuetta. Näitä jenkkiveteraani-supertähtiä, joilla kenkädiili on suurempi kuin NBA-sopimus.

Top50:n sijaan puhutaan ihan jostain muusta.
 
Viestejä
2 391
Jaylen Brown tekee kohta supermax diilin Bostonin kanssa, joka on suunnilleen 295 milj./5 vuotta. Kohta 300 miljoonan diilit alkaa olemaan peruskauraa. :D
Mennään jo toki kolmatta viikkoa siitä, kun Brownin piti tehdä uusi sopimus lähipäivinä, aivan juuri, ensi maanantaina, pienimpiä yksityiskohtia viimeistellään, kaikki on selvää.

Jotain siellä tapahtuu kulisseissa. Eri homma sitten mikä on lopputulos.
 
Viestejä
532
Kuinka suuri merkitys sillä lopulta on, että minkä kaupungin joukkueessa pelaat? Kauden ollessa käynnissä varmaan puolet ajasta ollaan reissunpäällä. Offseasonin tähtipelaajastatuksen omaavat voivat viettää ihan siellä missä lystää.

Uskoisin, että riittävän vakuuttavan rosterin ja hyvän valmennustiimin avulla on FA-mahkut paranevat reilusti. Jazzin rosterissa ei myöskään vaikuttaisi olevan isoja/turhamaisia egoja, joten joku Jaylenin kaltainen pelaaja saisi rauhassa kuvitella olevansa joukkueen ykköstähti. Jaylenin kaltainen egoilija saattaisi jopa nousta pelillisesti uudelle levelille tällaisessa ympäristössä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös