Koripallo.com

18 U-maajoukkue

Viestejä
1 855
Vs: 18 U-maajoukkue

Näinhän se meillä valmentajilla menee. Kun ottelut tulevat merkityksellisiksi ja koviksikin, me valmentajat pienennämme rotaatiotamme. Hyvä näin, mut erikoisihmisten käyttäminen, jotka eivät tee virheitä on aina suositeltavaa. Nyt pudottiin 5:een tai oikeastan 7,5:een pelajaan.
Hieno voitto, Tumppi näköjään nauttii kun vastus kovenee, puolustuksen helteessä Järvi jäätyy heitonpuolesta lähes totaalisesti, miksi näin. Monelle ns. heittäjälle tapahtuu näin. Onko Järvi tulevaisuuden scorari vai vain heittäjä?

Eteenpäin elävän mieli!
 

Sisäpiiriläinen

Vs: 18 U-maajoukkue

Ihan vaan mielenkiinnosta, voisiko joku (esim. Manzu) määritellä, mitä tarkoitetaan tyttömäisellä ajatustavalla ja miksi se aina nousee ikäänkuin negatiivisena asiana? Mikä on sen vastakohta? Poikamainen ajattelu? Suurin osa valmentajista on miehiä ja näin ollen ajatusmaailma ja odotuksen tuon tietysti ehkä luonnollisemmin lähempänä poikamaista kuin tyttömäistä ajattelua. Tunnen tyttöjä, jotka ovat kovempia kestämään kipua, harjoittelua, koulun vaatimuksia kuin jotkut pojat. Ovatko nämä tytöt sitten tyttömäisiä vai poikamaisia? Kun puhutaan ammattivalmentajan suulla, toivoisin hieman täsmällisempää kommunikointia ja määritelmiä.
 

Oradeasta

Vs: 18 U-maajoukkue

Tähän kohtaan painaisin sitä tykkään -nappia, jos sellainen olisi. :)
 
Viestejä
1 855
Vs: 18 U-maajoukkue

Tyttömäisyys, eli tarkoitat miten minä tätä termiä ajattelen. Hyvin monimutkaista ja voi johtaa väärin ymmärryksiin, kuten tässäkin kysymyksessä viihjataan

Parhaimmillaan tyttöjen sosiaalinen yhtenäisyys on iso voimavara, huonoimmillaan hyvinkin voimakkaasti joukkueita hajoittava tekijä. Joukkueessa pitää olla ratkaisijat, heittäjät ja heitä joukkueen eteen hyödyntävät / suojelevat pelaajat ( syöttäjät, screenaajat, levypalloihin menijät, puolustajat, innostajat, hymyileveät penkkipelaajat)

Ryhmäytyminen poikien ja tyttöjen välillä on niin erillaista. Pojathan leikkivät mieluiten koko ryhmässä, tytöt hakeutuvat niiden parhaiden kavereiden seuraan. Poikien on siten helpompi löytää itsensä ryhmässä. Tyttöjä ohjaa tuo ”kun tuo mun kaveri ...”.

Tälläinen osaryhmäytyminen saattaa vaikuttaa ilmeisesti myöhempääkin ikään. Myös nopeat muutokset joukkueen ratkaisijoista vaikuttavat ilmeiseti tyttöjen joukkueeseen, missä on eri-ikäisiä oman ikäluokkansa ratkaisijoita. En tiedä koskiko se tätä joukkuetta? Luotanko minä nyt tässä tilanteessa omaan kaveriin vain siihen, kenet esimerkiksi valmennusjohto valitsee ratkaisijaksi, vaikka ei kuulu ”meihin”.

Onko siis tyttöjen ryhmässä vaarallista, kun – kuten hoetaan – kaikki osaavat ratkaista, jolloin kukaan ei anna toiselle tilaa tai sitten ongelman sattuessa haetaan vain kuka se nyt olisi se ratkaisija. Useampi poika sensijaan itse tietää ja sen ilmoittaakin, et minun tehtäväni on tehdä screenejä ja vain puolustaa, mutta tyytyy siihen.

Poika voi olla päämäärätietoinen yksilö ja hakea roolinsa omien vahvojen ominaisuuksiensa ympärille. Kokea oman tarpeellisuutensa joukkueessa tämän kautta. Tyttö tarvitsee tälläiseen enemmän oman osaryhmänsä hyväksymisen. Tyttöjen ryhmä muodostuukin enempi pikkuryhmistä kun poikien. Onko silloin tyttöryhmässä vaikeampi löytää/hyväksyä omaa yksilöllistä paikkansa.

Yhdysvalloissa naisten yliopistojoukkueessa – naisvalmentajien alaisuudessa – tapahtuu pelaajien erillaistamista. Joukkueessa selkeästi kerrotaan keiden halutaan ratkaisevan ja keiden minuutit tulevat enemmän levypalloista ja puolustamisesta. Toisia jopa kielletään ratkaisemasta. ”Kun saat pallon – syötä”, silti tämän yksilö saattaa pelata 20-25 min ottelusta. Onko tämä yksi tapa opettaa oman roolin ymmärtämistä?

Poikajoukkueissa olen nähnyt/kokenut miten pojat itse laittavat nämä asiat järjestykseen. "Haluat siis heittää, syötähän kerran, mut jos tuntuu pahalta, jatka samaantyyliin".
Sen takia on joskus vaikea ymmärtää miksi 5/20 heittäjää hyysätään enemmän, kun pelaajaa, joka antaa 3-4 syöttö, riistää 6-5 kertaa ja pysäyttää puolustustuksessa takamiehen tai vaikka sentterin, kun samaanaikaan heittäjä päästää vastustajan tekemään 18 pistettä pelaten 40 min.

Vapaassa pelaamisessa kaikki osaavat heitellä kolmosia, mutta onko se aina joukkueen kannalta hyödyllistä. Ai niin kolmosen heittäjää ei puolusta kukaan, myös siksi se on helppo heitto.

Roolit kentällä ja niiden jakautuminen sekä vastaanottaminen oli se suurin asia tämän sanan tyttömäisyys takana.
 
Viestejä
1 294
Vs: 18 U-maajoukkue

Täytyy kiittää Manzua (jälleen kerran) perinpohjaisesta ja analyyttisestakin puheenvuorosta. Tuskin (ja toiv.) Manzunkaan maailmassa tytöt oo aina tyttömäisiä ja pojat poikamaisia.

Aivan liian usein silti näin ajatellaan, ja se ohjaa omalta osaltaan tiettyyn muottiin.

Itselläni on runsaasti kokemusta siitä, että pojat osaa olla todella kuppikuntaisia ja tytöt toisaalta individualisteja tai omilla vahvuuksillaan pelaavia. Silti, ehkä tuossa Manzun postauksessa voi aistia jotain yleispätevää vaikka yleistämisen vaara onkin ilmeinen.
 
Viestejä
1 294
Vs: 18 U-maajoukkue

Palatakseni MU18-kisoihin, niin Israelia ja Saksaa pukkaa Slovenian jälkeen. Aika kovia korismaita näissä B-kisoissa... :eek:
 
Viestejä
1 447
Vs: 18 U-maajoukkue

kokok sanoi:
Palatakseni MU18-kisoihin, niin Israelia ja Saksaa pukkaa Slovenian jälkeen. Aika kovia korismaita näissä B-kisoissa... :eek:
Onkohan Israelin pointti Tamir Blatt nykyisen Cavs-päävalmentaja David Blattin poika? Löytyy kisojen syöttötilaston kärjestä ja näyttäisi takamieheksi napsivat ihan mukavasti levypalloja. Islanti oli erittäin lähellä voittoa molempia Israelia ja Saksaa vastaan, joten kevään pohjoismaiden mestaruuskilpailuista kumpuavalla jabastiikalla kaksi tasaista peliä pitäisi olla edessä.
 
Viestejä
563
Vs: 18 U-maajoukkue

Itse kaikki joukkueet paikan paalla nahneena... Saksa on todella kova ja melkein 'varma' nousija.
Israelilta olen nahnyt vain yhden pelin - juuri Saksaa vastaan, ja mielestani se on se kahdesta ottelusta 'helpompi' voittaa.
Mutta - lepo-paiva tanaan ja sitten kaksi tarkeaa pelia edessa!
JOS semi-finaaleihin paastaan niin mielestani kahden toisen lohkon joukkueet ovat ehka hieman heikompia kuin Saksa...
 
Viestejä
1 547
Vs: 18 U-maajoukkue

Tumppi on aina riski:
http://u18men.fibaeurope.com/enDivB/cid_vxfp6gWIJ5oSOkc7ox4BA3.gameID_10086-C-10-5.compID_8aYeHlfuGF-mF5IqO8aFH1.season_2014.roundID_10068.teamID_.html

Eiliseen asti hän johti syöttötilastoa 7:n keskimäärällä, mutta kun slovenialaiset vahtivat syöttöjä, Tumppi pääsi heittämään 83,3-prosenttisesti, syötöt jäivät viiteen.
Tumpissa on kaksi vahvuutta, ja vastustajan on vaikea arvata, kumpaa hän kulloinkin käyttää.
Huomenna se Blatt sitten tulee vastaan...

PS. Miksi ei Kouvolan Sanomat uutisoi Hirvosta, kun Madsenia seurasi? Tumppi on kuitenkin suhteellisesti paljon parempi.

Edit: Tulihan se Basket.fin laina sieltä...
 
Viestejä
1 547
Vs: 18 U-maajoukkue

Tulikohan penkille nyt liian kova vastus?
Jännäksi menee, jos Suomen poikien kunto riittää.

Edit: Ehei! Penkkihän se vasta kunnostautui! Puoliaika 35-35 ihan Nikkarisen ja Markkasen ansiosta.

Edit: HIENOA, hermo piti 77-74!
Nyt on paljon lähellä!
Saksa sekä Suomi tappioitta tähän mennessä.

Edit6: Fiba ilmoittaa jo, että Suomi ja Saksa ovat semeissä.
Pian selviää, tulevatko sinne myös Ruotsi ja Ukraina.
 
Viestejä
563
Vs: 18 U-maajoukkue

Haukka-45 sanoi:
Edit6: Fiba ilmoittaa jo, että Suomi ja Saksa ovat semeissä.
Pian selviää, tulevatko sinne myös Ruotsi ja Ukraina.
Saksa ja Suomi semeissa ja ratkaisevat lohko voittajan keskenaan huomiseessa pelissa.
Toisessa lohkossa Ruotsi ja Ukraina yhdella voitolla.. joten keskenaisen ottelun voittaja vahvoilla - vaikka Ruotsi sijoittui lohkossaan toiseksi.. se sai voiton mukanaan koska voitti myos jatkoon paaseen Unkarin.
Semeissa EI vastaan haluta Ukrainaa... :)
 
Viestejä
1 855
Vs: 18 U-maajoukkue

Nyt kun on totuttu pelamaan palloa jo sisällekin on hyvä kiinnittää jatko otteluissa huomiota nyt puolustuslevypalloihin. Saksalla on hyökkäyslevyreiden keskiarvo 15 ja silloin saa jo heittää huonojakin kaukoheittoja. Puolustuksessa tietysti on pidettävä huoli ettei liiaksi pelajat kuljeksi vapaina syöttöjä varten.
Toivottavasti omat kaukoheittäjät ovat jännityksensä jännittäneet ja rentous sekä usko omiin suorituksiin löytyy kaikissakin jatko otteluissa.
Nyt kannattaa yhdyttää tuo SISU ja SUSI, eikö!

EDit: Neljästä kärkijoukkueesta Suomi on selkeästi päästänyt (yli 10 pistettä per matsi) enemmän kun muut, vaikka jokainen ottelu on uusi koetus. Saksa heittää sisältä, Ukraina kaukaa ja ilmeisesti tippailee. Suomi ja Ruotsi samanmoisia, Ruotsin sisäpuolustus hieman pitävämpi.
Ruotsi tekee vähiten pisteitä. Virheissä ollaan lähes tasan, mut Ukraina ja Saksa hyödyntävät levypallovoimaansa ja sisäpeliään kalastamalla selkeästi eniten vapaaheittoja.
Kuten sanottu levypallot ja puolustus asenne ratkaisevat, edellyttäen et hyökkäysteho Suomella pysyy tällä tasolla. Enempi vosi heitellä vapareista. Eniten Järvellä ja hälläkin vain 3 vaparia per matsi.
 
Viestejä
1 547
Vs: 18 U-maajoukkue

Portugali voitti Unkarin ja tuli tasapisteisiin Ruotsin kanssa.
Portugali on hävinnyt vain Ukrainalle - joten ennen huomisillan keskinäistä ottelua ei voi sanoa, kumpi maa nousee jatkoon. Ruotsi on jhävinnyt Romanialle ja Hollannille ennen tämän illan tappiota Ukrainalle. Portugali voi ihan hyvin voittaa Ruotsin.
 
Viestejä
1 294
Vs: 18 U-maajoukkue

Takkiin tuli Saksaa vastaan, levarit selvästi 29-46...

Se tarkoittaa sitä, että seuraavaksi Final Fourissa vastaan tulee Ukraina. Senkin matsin häviämällä A-divariin pääsee voittamalla viimeisen matsin, jossa tulee vastaan häviäjä ottelusta Saksa-Ruotsi/Portugali.

Mutta Ukraina-voitolla irtoaisi nousu joka tapauksessa 8]
 
Viestejä
1 547
Vs: 18 U-maajoukkue

Ruotsi voitti sinnikkäästi Portugalin 53-45 ja saa vastaansa kovan Saksan. Saksan 4-5 pelaajaa ovat A-tasoa.

Täytyy vain toivoa, että Ukraina ei ole yhtä kova, - ja että Suomen pojat pelasivat tänään koko joukkueella säästelläkseen parhaita voimiaan ottelusta, jota eivät voineet voittaa.

Jotain talismaaneja Suomi nyt tarvitsee.
 
Viestejä
563
Vs: 18 U-maajoukkue

En kommentoi muulla kuin etta tuon lahempana voittoa pelissa ei voi olla... paitsi tietenkin voittamalla.
 
Viestejä
1 294
Vs: 18 U-maajoukkue

Eli klo 19.15 Suomen aikaa Ruotsi-Suomi ja panoksena nousu A-divisioonaan. Klassikko.

Voisi toivoa, että pinnan häviö sisuunnuttaisi niin, että naapuri kaatuisi. Saapa nähdä...
 
Viestejä
1 547
Vs: 18 U-maajoukkue

Kyllä se peli alkaa 18.15 - pelataan Bulgarian helteessä eli samalla aikavyöhykkeellä.

Saksalla sekä Ukrainalla on 3-4 todellista A-tason pelaajaa, Suomella korkeintaan Hirvonen, joten ihmeen hyvin joukkuuena Suomi pärjäsi Ukrainalle. Hirvosenkin olisi pitänyt osua aikasiempaan tyyliinsä...

Pronssipeli Ruotsia vastaan oli ennakoitavissa, ja siinä Suomi voi hävitä vain menettämällä itseluottamuksensa, räiskimisellä, mihin Larkas jo viittasi edellisessä pelissä. Tumpit pystyyn!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös