Koripallo.com

1B-divisioona 2018-19

Veikkaus

Vuosi vaihtunut ja sarja alkaa taas pienen tauon jälkeen. Vuoden ensimmäinen ottelu Äänekosken Huima - Hyvinkään Ponteva.

HyPo luopui ennen joulua parhaasta pelaajastaan Canesta varmistettuaan sarjapaikan ensi kaudeksi. HyPo nuoriso porukka saa paljon lisää vastuuta ja eivätkä millään pysty joukkueena paikkaamaan Canen jättämää aukkoa. Pahasti pelkään että tuolla joukkueella ollaan ihan väärässä sarjassa.

Ottelun Huima tulee hoitamaan kokemuksen tuomalla rutiinilla lisättynä kotihallin tuomalla edulla. Selkeä voitto Huimalle.
Tuomas Viertola taitaa olla Huimalle vähän sama kuin Cane oli Hypolle. Toki Tuomaksen pelatessa Huima on ennakkosuosikki, mutta ilman taitaisi olla tasainen vääntö.
 
Viestejä
11
Viikonlopun 1B sarjan herkkupalana pelataan MuKi - PeU-Basket, kauden aloituksessa MuKi kävi ryöstöretkellä Perniössä ja PeU janoaa varmasti revanssia.

Jos PeU:lla pelaa molemmat jenkit niin vierasvoitto todennäköisempi kuin kotivoitto. MuKin pitää saada tossut liikkeelle ja laittaa palloa ilmaan urakalla kolmos kaaren takaa. Jos MuKi:lla kuuma heittopäivä on ottelu tiukka vääntö ja heillä mahdollisuus voittoon. Normiheittopelillä PeU:n jenkit vääntävät riittävät pisteet. PeU koko ajan kuskinpaikalla mutta eivät saa herpaantua kesken ottelun tai MuKi ajaa eron kiinni.

Jos PeU:lla pelaa vain toinen jenkki niin PeU:n suomalaiskaartista ei ole riittävästi jalkoja eikä tasoa tukemaan joukkuetta riittävästi, tällöin MuKi:n nuorisokaarti tulee juoksemaan ja heittämään PeU nurin. Tällöin MuKi kuskinpaikalla pienellä erolla koko ottelun.
 
Viestejä
12
Tuomas Viertola taitaa olla Huimalle vähän sama kuin Cane oli Hypolle. Toki Tuomaksen pelatessa Huima on ennakkosuosikki, mutta ilman taitaisi olla tasainen vääntö.
Caneton Hypo on edelleen oikeassa sarjassa. On siellä muitakin hyvin nuorella rosterilla operoivia porukoita. Toki sijoitus sarjassa tulee laskemaan selvästi.
 

Analysaattori123

Ja näin Honka ja Muki kärsivät kotitappiot viikonloppuna. Tulee vielä sarjassa tasainen kamppailu kotieduista playoffsiin monen joukkueen kesken.
 

Tesomankatsoja

Liittyykö RaPy mukaan nousijaehdokkaiden joukkoon? Armin Cane siirtynyt nimittäin Raholaan. Seurasiirroista bongattu..
En ole varma tykkäänkö tästä siirrosta.. Varmasti kova pelaaja tähän sarjaan, mutta joukkuepeli ottaa Raholalla selkeää takapakkia kun Cane ottaa käytännössä aina sen hyökkäyspään ratkaisun itse. Davis oli hyvä joukkueelle, mutta ei kai näitä kavereita voi Rahola itse valita.
 
Viestejä
11
Viimekierrokset ovat 1B:ssa menneet allekirjoittaneen odotusten mukaan, poislukien KaU:n yllättäessä Hongan.

Viime tappiosta sisuuntuneena Honka hoiteli PeU:n lopuksi suhteellisen helposti PeU:n kahdesta jenkistä ja hyvästä alusta huolimatta. Voiton myötä Honka erittäin lähellä runkosarjan voittoa.

Rahola hävisi Raiders:lle ja voitti EBT:n. Raholan suhteen suurin kysymysmerkki on Cane, miten häntä peluutetaan ja missä roolissa. Tulee syömään muiden pelaajien roolia ja kuinka he sen ottavat. Mutta pitääkseen sijoituksensa vahvistuksen hankinta oli oikeastaan pakko.

Raiders odotetusti vankisti asemiaan Raholan ja KaU voitoilla, molemmilla vastustajilla poissaoloja. Rahola pelissä Raiders joutui tiukoilla kokeneen osaston lähtiessä Raholan kävelyvauhtiin ja pelatessa erittäin huonosti ja itsekkäästi eikä nuoriso-osastoa päästetty juoksemaan/heittämään. Ilman uutta vahvistusta Tarmosta olisi Rahola vienyt pisteet kotiin. KaU ottelussa nuoriso-osasto pääsi myös mukaan ja antoi kiitettävästi tulitukea eivätkä antaneet KaU:lla mahdollisuuksia voittoon. Vaikuttaisi että ilman nuoriso-osastoa pelattaessa Raiders:n pelin tempo tippuu helposti kävelyksi ja tällöin kokeneet pelurit jäävät hautomaan palloa vuorotellen yrittäen omia ratkaisuja.

Häntäpäässä JyWe karisti putoamispeikon voittamlla heikon Hypon.

Seuraavalla kierroksella pari maukasta kärkipään ottelua Honka - MuKi ja Raiders - PeU.
 
Viestejä
650
Honka oli selvästi fyysisempi kuin Peu ja se näkyi mm. levypalloissa. Pakin ollessa iholla ja tuomarilinjan salliva, meni Perniöltä ekan erän jälkeen puskemiseksi. Hongan Hartikainen kova, napatkaa joku ylempi jengi vahvuuteen! Lisäksi mun suosikki Roslund silkkaa rautaa pakissa, puoliajalla ei yhtään pinnaa mutta paras +/- koko porukasta. Sirolaa taas en tajua, oma jengi 20 pinnaa johdolla ja melkoista mulkkuilua vikalla kympillä. Yleisöstä kuulunut "miksi tuo hippi saa hakata?" oli aika osuva...
 

HonkaVoittaa

Pitkästä aikaa katsomossa eilen ja perhanan viihdyttävä peli kyllä Tapiolassa. Molemmat yrittivät läpi ottelun ja hyvälaatuista hyökkäämistä, erittäin vaikeita koreja kaiken aikaa. Muki näytti siltä että joukkue on täynnä junioreita?? mutta ihmeellisen hyvin pärjäsivät vaikka kokoero oli kaiken aikaa selkeä. Meinasi ratketakin heille muutama minuutti ennen loppua ja tuntui että kolmonen upposi aina kun vähänkin vapaa paikka tuli. Levypalloihin ottelu lopulta kuitenkin ratkesi. Ja Hongan oma juniori-ikäinen pelasi kyllä loistavan pelin. Ainoa miinuspuoli oli melko kallis sisäänpääsy.
 
Viestejä
650
Peulle selkeä voitto EBT:stä. EBT:llä välillä pahoja vaikeuksia saada palloa ylös, kapealla gängillä liikkeellä ja homma meni ekan neljänneksen jälkeen pomputteluksi. Savolaiselta namusyöttöjä ja Dillard upotteli vapaita kolmosia.

Hypolla näköjään uusi vahvistus Richardson...
 

Tesoman katsoja

Rahola menettää ainakin hetkeksi Canen nokialle. Raholalla on kyllä niin laaja rosteri, että 1-2 peliä
pärjää ilman Canea.
Mitenkähän tuo säännöissä menee, saako Cane siirtyä takaisin Raholaan kun esim. kun joku karenssi on mennyt? Toisaalta aiemmin pelannut Davis on niin nuori, että voi rinnakkaislisenssillä pelata Raholassa ilman ongelmia. Tulisiko hän pelaamaan nyt kun liigassa alkaa maajoukkuetauko, joten BC Nokialla ei heti ole pelejä keskiviikon jälkeen?
 
Ylös