Koripallo.com

Ajatuksia minien ja mikrojen uusista pelisäännöistä

Viestejä
1 447
Hyviä muutoksia. Tietääkseni esim Espanjassa ja Sloveniassa on paljon samoja sääntösovelluksia (korjatkaa jos parempaa tietoa).

Onnistumisten määrä pitäisi kasvaa, kun pallo ja kori on pienelle lapselle sopivamman kokoinen, vapaaheittoviiva on realistisella etäisyydellä ja varmaan moni lapsi tulee nauttimaan kolmen pisteen koreista. Luulisi mahdollistavan paremmin hyvän heittotekniikan kaikille, kun voi keskittyä voimaponnistelun sijasta enemmän tähtäämiseen. Kannustanee myös harjoittelemaan heittämistä sekä ohjaa puolustusta aktiivisemmaksi pois korinalustan säkityksestä. Tässä hyvin perusteltu: https://basket.sites.avoine.com/site/assets/files/25742/valineen_koko_muokattu.pdf

Pelin alkuvaiheeseen turhat säännöt kuten palautussääntö tai sekuntisäännöt on pois tai ne on ohjeellisia. Pelitapahtumassa itse peliin käytettävä aika lisääntyy kun katkoista peliä saa jatkaa suoraan. Siis suhteessa pelin kokonaiskestoon. Tämän luulisi myös nopeuttavan peliä ja opettamaan lapsia parempiin tilanteenvaihtoihin. Toivotaan valmentajilta pelisilmää ettei joka tilanteessa tarvitse vaihtaa pelaajia tai ottaa aikalisää.

Se taitaa säännöistä puuttua, mille tasolle kori laitetaan pienimmissä junioreissa mikäli valmentajat eivät pääse asiasta yhteisymmärrykseen. Jos tarkoitus on pelata useampi peli perättäin tai samassa tapahtumassa niin peliaika voisi olla lyhyempikin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös