Koripallo.com

Bisons 2022-23

Viestejä
1 239
Hallilla ei vain kuule Robertsia puolustavia kommentteja. Syy on siinä että Roberts ei ole hyvä.
Varmaan mukava saunan lauteilla, mutta valitettavasti varsin keskinkertainen jokaisella pelin osa-alueella.

Bisons on levyritilaston toiseksi viimeinen, takana vain umpisurkea Kristika. Miksi tähän ei ole reagoitu kauden mittaan mitenkään?
 
Viestejä
323
Joukkue kaipaa vahvaa korinaluspelaajaa. Sellainen tämän kauden joukkueesta puuttuu. Korin alta viimeistely ollut vaikeaa läpi kauden ja palloa on läpsitty pois käsistä lukemattomia kertoja. Levypalloissa hävitään ja annetaan sitä kautta vastustajalle mahdollisuus voittaa. Varsinkin kun on se huono heitto päivä kaaren takaa... Pleijarit kun alkaa niin voisi esittää pari kysymystä: Kestääkö Bisons nousupaineet? Riittääkö "iso" pää? Tilastot ovat tilastoja eivätkä kerro koko totuutta, mutta kyllä niistä pystyy vetämään tietynlaiset johtopäätökset. Kun panokset nousevat ja mahdollisesti yksi kori ratkaisee ottelun/otteluita niin tällä levypallo pelaamisella ei olla kovin vahvoilla tai ainakin teemme olomme tukalaksi.
 
Viestejä
470
Koko kauden otannalla miehen +/- on joukkueen 2. paras heti Eemeli Hollon jälkeen… en ehkä itse lähtisi yhden pelin perusteella vetelemään ”ei mulla muuta…” tason kommentteja. Mutta taitaa olla ettei miestä muutenkaan Loimaalla arvosteta, mikä lie syy. Kuitenkin joukkueelle todella tärkeä pelaaja, sillä pystyy pelaamaan sekä Syrjämäen, että Latimerin, että Heinosen kanssa yhtäaikaa.

Toisaalta, jos jatkuvasti haaveillaan Jalen Cantysta niin vaikeaa on samalle tasollekaan päästä, Cantyn kohdalla kun voidaan puhua uskottavasti viimeisen kymmenen vuoden ajalta yhdestä dominoivimmista divarivahvistuksista. Tämän kauden joukkue on erilainen.
Niin siis Roberts on koko sarjan +- tilaston ykkönen. Lähinnä minua ihmetytti että miten voi olla niin väärään aikaan kentällä että saa tilaston miinukselle noinkin isossa voitossa
Ja tosiaan, aika harvoin Suomen divarissa nähdään Jalen Cantyn tasoista pelaajaa. Olisi ollut kyllä mielenkiintoista nähdä miten Cantylla olisi riittänyt liigassa. Uskon että olisi

Onhan Biisonit selkeä suosikki sarjan voittoon. Iso pää on tietty riski mahdollisten loukkaantumisten takia, mutta Tevaun Kokon tultua jengiin, scorausvoima on ihan eri tasolla kuin aikaisemmin
 
Viestejä
310
Niin, se Bisonsien iso pääkin kaikkine esille tuotuine puutteineen on suhteutettava nykyisiin vastustajiin, ei Bisonsien aiempiin kokoonpanoihin.
 
Viestejä
1 239
Yhdellä kunnon sisäpelaajalla olisi Oulustakin tullut pisteitä, mutta ei. Roberts on niin valtavan hyvä....

Samilta sentään kauden paras esitys, sen sijaan Makkonen & Hollo aivan kuutamolla. Oulu olisi voinut klaarata lopussa isommankin voiton, mutta hakivat turhaan sitä ratkaisevaa kolmosta. Olisivat pelanneet vain korin alle, josta Williams ja Baker olisivat voineet tipata palloa sisään.

Hyvä opetus jälleen kun koko hemmetin kausi on itketty levypallojen perään, mutta Darkon pelikirjassa ei ole sellaista merkintää. Nyt on sitten liian myöhäistä reagoida tuohon.. Lisäksi ratkaisuhetkillä Kokko istui pitkään penkillä ja Rucklin laittoi tutusti palloa ilmaan, raudat kolisten...
Bisons sai peräti 6 vapaaheittoa ottelussa, se jos mikä kertoo myös paljon. Pitää myös muistaa että Oulu pelasi paljon 2004 syntyneillä jannuilla, joista kovin 15 pisteen keskiarvolla pelaava Viljami Valkama oli tänään sivussa.
 
Viestejä
323
Oli kyllä kerrassaan maaginen suoritus! Oltiin aivan kuutamolla, ihan valmennusta myöden. Tuo kunnon sisäpelaajan puuttuminen on näkynyt koko kauden suuren suurena puutteena. Voitot eivät kerro koko totuutta.
 
Viestejä
9
Oli kyllä kerrassaan maaginen suoritus! Oltiin aivan kuutamolla, ihan valmennusta myöden. Tuo kunnon sisäpelaajan puuttuminen on näkynyt koko kauden suuren suurena puutteena. Voitot eivät kerro koko totuutta.

Mielestäni Aapeli Syrjämäki on divarin sentteriosaston kärkipäätä, 213 pitkä runkoon kun vielä saadaan vähän lihasta tarttumaan niin Aapelista tulee korisliigankin aatelia
 
Viestejä
1 239
Bisons varmisti tänään runkosarjan voiton, mutta olihan tuo nihkeä esitys jälleen kerran... Tosin kaikki kunnia Pyrinnön nipulle, hieno peli heiltä ja coach Sopasen game planilta.
Cedu on sitten loppukauden sivussa, joten paljon jää Aapelin ja Jordanin vastuulle. Rucklinilla oli kuulemma polven kanssa ongelmia ja Darko sanoi ettei hänen olisi pitänyt pelata 30 min pelissä...no pelasi kuitenkin ja tuon peliajan päätti valmentaja itse. Kokkoa olisi voinut toki peluuttaa taas enemmän, jos kerran Rucklin oli puolikuntoinen...
Mielenkiintoinen loppu tulossa divarin pudotuspelitaisteluun sillä monella vielä mahdollisuudet välttää tai saada Bisons vastaansa...Miten asian haluaakin ajatella.
Darkon piti laittaa asiat kuntoon ennen pudotuspelejä kuten aiemmassa pressissä kehuskeli...Levypallopeli, menetykset ym...
No tämä oli harvoja pelejä joissa voitettiin levyt, mutta silti Pyrintö kävi hakemassa 16 hyökkäyslevyä...tähän kylkeen 19 menetystä niin siinä sitä ollaan.
Darko on nyt nähty, toivottavasti ensi kaudelle etsitään uutta valmentajaa, pelataan sitten mitä sarjaa tahansa.
 
Viestejä
310
Jos päivän tilanne Loimaalla tosiaan edellä mainittu, niin jännäksi menee Divari A:n pudotuspelit. Kauden alussa kun plärasi joukkueiden kokoonpanot niin ei muuta päätelmää voinut tehdä kuin Bisons mestari ja sarja pelaillaan pois kuljeksimasta. Varmaan myös Espoossa kiinnostaa divarin loppunäytelmä kummasti ja sarjamanuaalia aletaan selailla. Nousukuntoiset Oulu ja Raiders saattavat haastaa jo eka kierroksella vahvasti jos kohdalle osuvat. Myöhemmin siten Topo ja JBA varsinkin jos saavat täydennystä sairastuvalta.
 
Viestejä
1 239
Merkityksetön ottelu Äänekoskella, mutta onhan tämä peli-ilme todella vaisu. Ainoastaan Aapeli sai kauden ensimmäisen tuplatuplansa, joten hänelle synninpäästö. Kokko puolustettiin hyvin ulos tilanteista Huiman toimesta. Vieläkö joku kehuu tuota Robertsia, täysin lapanen koko ukko. Ja Darko...perinteinen teku palveli taas joukkuetta upeasti.

Innolla odotan mitä ensi viikon playoff-info tarjoaa. Paineet on ainakin valtavat, kun vastaan asettuu ehkä se pahin mahdollinen first-rounder joukkue eli Raiders... Elämme mielenkiintoisia aikoja, miten Darko taikoo joukkueeseen playoff-moodin päälle.
 
Viestejä
1 239
Huomenna se sitten alkaa, tavoittelu kohta liigapaikkaa. Paikkaa josta on puhuttu Loimaalla pitkin kautta. Bisons lähti kauteen sarjan suurimpana ennakkosuosikkina ja voitti toki runkosarjan. Muista joukkueista varsinkin JBA on ollut erittäin hyvä ja tasainen joukkue läpi kauden. Taisteleva nuori porukka ilman jenkkivahvistuksia.

Raidersin nousu pudotuspeleihin oli kova juttu, sillä joukkue majaili pitkään sarjan jumbona. Yksi laadukas jenkkihankinta Jordan Perkinsin myötä riitti nostamaan joukkueen mukaan pudotuspeleihin.

Joukkueiden kuntopuntarit ovat hieman eri suuntaiset. Siinä missä Raiders matkaa Loimaalle neljän ottelun voittoputkessa, on Bisonsilla alla pisteen tappio Oulussa, hyvin nihkeä ottelu Pyrintöä vastaan sekä selvä tappio Äänekoskella. Ei siis epäilystäkään kumpi joukkue on paremmassa vireessä. Raiders leikitteli viimeisenä Helsingin Namikan helposti kumoon ja jakoi peliaikaa mukavasti +/- 20 min per pelaaja.
Kovin optimistinen oli eilinen Bisonsin Instagram live. Toivottavasti tuo hyvä positiivinen henki kulkee myös pelikentälle huomenna. Paljon pitää muuttua Äänekosken pelistä jotta kotietu sarjassa säilyy. Jotenkin on vain sellainen tunne, ettei Bisons ole pelannut kuin pieniä hetkiä sillä tasolla millä sen pitäisi. Kristikan 50 p voitto oli sellainen, ja muutama hyvä jakso siellä täällä.
Tevaun Kokko pelasi alkuun muutaman hyvän ottelun, mutta nyt vire hänen kohdalla on ollut laskeva. Kokko solmi sopimuksen Edmonton Stingersiin, joten ei kai ajatukset harhaile jo Kanadan suuntaan... Ruuvia pitää kiristää siis joka jätkän ja uutta vastuunkantajaa odotetaan. Ali Ahola on pelannut ennenkin hyviä pudotuspelejä, itsellä muistissa Laba - Bisons finaalisarja, jossa Ali oli todella hyvä.
Go-to-guý on Bisonsilta puuttunut kokonaan, ei ole sellaista pelaajaa, jolle piirtää kuvio ja odottaa että pallo on korissa. Kokko toki lähimpänä tätä nykyä kun heittotaito on valovuoden Rucklinia edellä... Usein vain Darkon peluutuksessa Rucklin on tärkeimmillä hetkllä kentällä, Kokko taas ei.
Jordan Robertsista on puhuttu jo turhankin paljon, mutta mies olisi pitänyt vaihtaa parempaan jo syksyllä kun joukkueesta paistoi selvä ongelma levypallopelaamisessa. No näillä Darkon ja joukkueen johdon luottopelaajilla mennään. Katsotaan sitten minne saakka se riittää...

Eilisessä livessä HBA:n Jelani Towa heitti ennustuksen että Raiders vie 2-1. Towa on pelannut molempia joukkueita vastaan, joten paremmin hän osaa nähdä joukkueiden tason kuin me foorumin suunaukojat :)
 
Viestejä
6 481
Ymmärsin että pelit alkaa toukokuussa, mutta pelien loppumisesta ei ole tietoa.
Piti oikein itsekin googletella.

Kausi on lyhyt:

"It (=kausi) began on May 25, 2022, and ended on August 1, 2022. There will be play-in games on August 4 where the 5th to 8th seed will compete to play in the playoffs. The playoffs will start on August 6. The Championship weekend will be from August 12 to the 14"

Toisin sanoen tuosta ehtii vielä tarvittaessa hyvin Eurooppaan ensi syksyksi. Nokialtahan Benlevi teki sopparin samaan sarjaan Saskatchewanin kanssa juuri hetki sitten.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös