Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Summer League News.

Cameron Payne paukutti viime yönä Dallasille 32 pistettä. Cam Payne! :eek:

Juu. Ei Kesäliigapelit kerro oikeastaan mistään mitään (Antonio Blakeney hallitsi suvereenisti Kesäliigaa ja veti jopa G-liigassakin 30p. ottelukeskiarvolla, mutta on silti ihan susi NBA:ssa). Mutta silti hymyilyttää ja tuntui mainitsemisen arvoiselta.

Bullsin Kesäliigajengistä lähti kaikki puhti kun Shaq Harrison ja Walter Lemon pudotettiin jengistä. Oon katsonut ekan ja kolmannen pelin kokonaan ja tokasta pätkiä (ehkä noin kolmasosan). Ei voi mitään, mutta tuossa jengissä Harrisonin ja Lemonin puute todella näkyy. Tämä ei siis ole argumentti sen puolesta, että haluaisin kummankaan olevan ensi kaudella Bullsin rosterissa. Sen sijaan tämä on valitettavasti peruste arvioida muiden Bullsin tuolla pelaavien pelaajien kykyjä hiukan alemmas kuin haluaisi.

Vaikka Kesäliigan perusteella ei pitäisi monesta syystä tehdä mitään sen laajempia arvioita, niin jotakin sentään voi kenties sanoa. Tässä pari arviota kolmen pelin jälkeen.

Coby White

Selvää lienee, ettei Coby White ole Bullsin ensi kauden ykköspointti ainakaan kauden alkaessa. White saanee alussa sen 15-20 minuuttia peliakaa peliä kohden, tai ainakin mun mielestä pitäisi saada sen verran, mutta ei ole joukkueen ykköspointti. Lahjojahan miehellä on vaikka mihin - siksi kai White otettiinkin noin korkealla varausvuorolla - mutta niissä on vielä paljon kehittämistä.

Isoin ongelma on varmaan heitto. Ei pelkästään se, että Whitella taitaa olla kiikaritehot kolmosista kolmen pelin jälkeen eli NBA-kolmoseen siirtyminen on Whitelle ilmeisen haastavaa, vaan myös se, että heitto lähtee niin matalalta ja hitaasti, että NBA:ssa käytännössä kaikki Whiten heitot tullaan blokkaamaan (myös ne kesäliigassa hyvin uponneet pitkät kakkoset).

Toinen ongelma on nopeuden säätely: White on tuulennopea ja ajoittain se tuottaa hienoja tuloksia, mutta välillä vauhtia on vähän liikaakin ja homma menee reisille - eritoten silloin kun White ajaa väkisin sumpun sisään / hyvin asemoituneen pakin syliin vain siksi, että vauhtia on liikaa eikä hän ehdi nähdä muita optioita kuin jatkaa liikerataa jolla jo on.

Toisaalta pitää myös sanoa, että esim. Whiten syötöt tulee varmaan lisääntymään kun namupasseja ottaa NBA-jengissä vastaan astetta paremmat viimeistelijät. Whiten syöttöpeli on ollut ainakin itselleni positiivinen yllätys.

Daniel Gafford

Gafford oli todellinen äijä korin alla ekassa matsissa. Parissa jälkimmäisessä matsissa vastustajalla on ollut heittää korin alle paremmin koko ja näköä eikä Gaffordin tuloksetkaan ole olleet ihan yhtä jäätäviä.

Gafford on selvästikin lahjakas, mutta myös vielä melkoinen projekti. Joillekin saattoi tulla ekan pelin aikana mieleen, että tässäpä Bullsille Carterin varamies ensi kaudella, mutta todellisuudessa minuutteja saattaa kerääntyä ensi kaudella enemmän G-liigassa kuin NBA:ssa.

Bulls teki viisaasti Gaffordin kanssa neljän vuoden sopparin jolla voi pitää miehen joukkueystävällisellä palkalla myös kahden vuoden jälkeen. Voi olla, että Gaffordin aika on ennemmin silloin kuin ensi kaudella.

Erityisenä plussana sanottakoon, että Gafford on enemmän kuin yhden ottelun pelanneista pelaajista koko Kesäliigan kovin blokkaaja 3,3 blokin keskiarvollaan (Bruno Fernandolla on yhdestä pelistä 4 blokkia). Että on sitä osaamista siellä jo nytkin.

Chandler Hutchison

Hutchison peli on ollut kyllä todellinen "mixed bag". Ensimmäisenä lie huomioitava se varaus, että Hutchison pelaa rajoitetuilla minuuteilla ja rajoitetun määrän pelejä (ei esim. back-to-back pelejä) koska ei ilmeisesti ole vielä ihan 100% kunnossa / Bullsissa halutaan olla erityisen varovaisia.

Huonot uutiset ensin: Hutchisonin heittoprosentti on ihan karmiva 29% ja varsinkin jälkimmäisessä pelissä Hutchisonille tuli pallonmenetyksiä enemmän kuin lääkäri määräisi. Näistä mielestäni näkee, ettei mies ole vielä ihan palautunut loukkaantumisestaan.

Tämä on sinänsä harmillista, kun moni varmaan toivoi Hutchisonin jatkavan tällä kaudella siitä mihin jäi viime kaudella ennen loukkaantumistaan, kun peli alkoi oikeasti kulkea hyvin (tiukan puolustamisen päälle alkoi heittokin upota). Nyt tunnutaan valitettavasti olevan kaukana tuosta viime talven tasosta.

Toisaalta Hutchison on edelleen hyvä puolustuksessa ja on myös ottanut mielestäni tässä jengissä jonkinlaista johtajan roolia. Lähikuukaudet ovat nyt kyllä tärkeitä sen suhteen, miten Hutch palautuu ja saa uudelleen kiinni pelistään.

Kauhuskenaario: Bulls palkkaa Justin Holidayn joka vie merkittävän osan Hutchisonin minuuteista ensi kaudella.

Adam Mokoka

Mokoka sai siis kaksisuuntaisen sopparin Bullsin kanssa ja on saanut nyt Kesäliigassa merkittävästi peliaikaa (toiseksi eniten Coby Whiten jälkeen eli 29 min./peli). Tämä kertonee siitä, että Bulls todella haluaa nähdä nuoren ranskalaisen pelaavan.

Matkaa Adrianmeren liigasta NBA:han kyllä on, mutta Mokoka on ollut mulle kenties kirkkain positiivinen yllätys tässä Bulls-jengissä. Paljon on kiinni siitä, miten hyvin Mokoka sopeutuu amerikkalaiseen pelitapaan ensin G-liigassa ja sitten mahdollisesti NBA:ssa.

Mies selvästi osaa puolustaa, vaihtaa puolustettavaa ja ottaa isommilta miehiltäkin syöttölinjat pois. Toiseksi Mokoka on todella fiksunoloinen pelaaja, ns. koris-IQ on korkealla (esim. syötöissä heti Whiten jälkeen kakkosena tässä jengissä).

Mokoka ei ole mikään kolmoskone eikä muutenkaan kenties se ensimmäinen skorausuhka, mutta toisaalta kuitenkin sen verran osaava myös hyökkäyspäässä, ettei vastustaja voi jättää miestä ihan huomioimatta (9,3p. / 50%).

Odotan kyllä Mokokan solmivan ihan oikeankin NBA-sopparin tulevaisuudessa. Ehkä jo ensi vuonna?
 
Viestejä
348
Chicago Bulls Viewed as Top Landing Spot for Russell Westbrook.
Olisi kyllä aika paukku jos toteutuisi mutta tuskinpa toteutuu.
Syy Westbrookin uber kallis soppari hinta kaudesta 2020-2021 +40 miljoonaa joka veisi todella ison siivun Bullsin cap spacesta ja juuri sitä ( Cap Spacea ) Bulls tarvitsee Laurin extensionia varten joten hintaa tradelle tulisi paljon. Ainakin Zach LaVinea on huhu niin sanotuksi center pieceksi tähän diiliin.
 
Viestejä
68
Huhuja mahtuu liigaan, ja aiemmin viitatut ovat onneksi lähinnä chicagolaismedian nostamia. Westbrickin soppari on raha, pituus, ikä ja uran kehitysvaihe huomioonottaen yksi NBAn huonoimpia, mikä tietysti suorastaan imee Bullsia puoleensa. Toivon mukaan Russell kuvittelee vielä voittavansa mestaruuden ja siksi jatkaa muualle. Bullsin tavoitteeksi riittänee kun nuori ydin kehittyy, joukkue päätyy kaudella keskinkertaisten joukkoon, ja peli on edes jotakuinkin siedettävää. Tähänhän on nyt edellytykset. Siitä sitten seuraavalla kaudella playoffeihin ja 21 kesällä joku supertähti kehiin.
 
Tässä on taas klassinen esimerkki huhusta joka alkaa puhtaasta spekulaatiosta (ei siis jonkun päättävässä asemassa olevan henkilön puheista). Ymmärtääkseni mikään Bulls-taho ei ole sanonut missään edes harkitsevansa Westbrookin hankkimista - eikä kukaan Bullsin johtoa lähellä oleva taho ole sanonut, että siellä olisi puhuttu tällaisesta skenaariosta.

Esimerkiksi ns. "Woj-bombithan" (siis joissa on jotakin perää) on just tätä jälkimmäistä lajia eli Wojnarowski twiittaa, että "sources say...". Ero tähän Westbrook-puheeseen on, että ei ole mitään lähdettä, "sourcea", joka olisi missään päättävässä asemassa, tai näistä päätöksistä tietävässä asemassa, ja joka olisi tuonut ajatuksen julkisuuteen.

Sen sijaan - jos olen oikein ymmärtänyt (varsin lyhyen tsekkauksen jälkeen) - tämä juttu lähti siis siitä, että ESPN:n ohjelmassa toimittajat pohti, mihin Westbrook voisi olla menossa. Totuttuun listaan (esim. Heat, Knicks, Timberwolves, Rockets... - joista muuten Heat taitaa olla ainoa, josta oikeasti tiedetään, että joukkue on kiinnostunut Westbrookista!) toimittaja Windhorst halusi lisätä Bullsin hänen mielestään ihanteellisimpana kauppakumppanina, koska Bullsin kanssa Thunderin olisi helpoin rakentaa mitat täyttävä paketti. Ei siis siksi, että hän olisi kuullut Bullsin osoittaneen kiinnostusta, vaan koska Westbrook-kauppa olisi teknisesti helpoin rakentaa Bullsin kanssa!

On ihan yleistä tietoa, että Heat olisi kovin mielellään tekemässä kaupat Westbrookista - ja Westbrook olisi kiinnostunut Miamista - mutta Heatilla ei vain ole oikein pelimerkkejä kaupan tekoon. Heat on vain yhden miljoonan päässä luksusveron ylärajasta (139m.) jo nyt ja rosteri on vajaa. Eli Heatin pitäisi saada palkat vähintään mätsäämään lähettämällä yhtä paljon palkkaa ulos (ja sittenkin kenties onnistua jotenkin vaihtamaan joku vähän kalliimpi pelaaja pariin halvempaan) kun taas Thunderin tavoitteena on selvästi keventää budjettia merkittävästi.
 
Tässä on taas klassinen esimerkki huhusta joka alkaa puhtaasta spekulaatiosta (ei siis jonkun päättävässä asemassa olevan henkilön puheista). Ymmärtääkseni mikään Bulls-taho ei ole sanonut missään edes harkitsevansa Westbrookin hankkimista - eikä kukaan Bullsin johtoa lähellä oleva taho ole sanonut, että siellä olisi puhuttu tällaisesta skenaariosta.

Esimerkiksi ns. "Woj-bombithan" (siis joissa on jotakin perää) on just tätä jälkimmäistä lajia eli Wojnarowski twiittaa, että "sources say...". Ero tähän Westbrook-puheeseen on, että ei ole mitään lähdettä, "sourcea", joka olisi missään päättävässä asemassa, tai näistä päätöksistä tietävässä asemassa, ja joka olisi tuonut ajatuksen julkisuuteen.

Sen sijaan - jos olen oikein ymmärtänyt (varsin lyhyen tsekkauksen jälkeen) - tämä juttu lähti siis siitä, että ESPN:n ohjelmassa toimittajat pohti, mihin Westbrook voisi olla menossa. Totuttuun listaan (esim. Heat, Knicks, Timberwolves, Rockets... - joista muuten Heat taitaa olla ainoa, josta oikeasti tiedetään, että joukkue on kiinnostunut Westbrookista!) toimittaja Windhorst halusi lisätä Bullsin hänen mielestään ihanteellisimpana kauppakumppanina, koska Bullsin kanssa Thunderin olisi helpoin rakentaa mitat täyttävä paketti. Ei siis siksi, että hän olisi kuullut Bullsin osoittaneen kiinnostusta, vaan koska Westbrook-kauppa olisi teknisesti helpoin rakentaa Bullsin kanssa!

On ihan yleistä tietoa, että Heat olisi kovin mielellään tekemässä kaupat Westbrookista - ja Westbrook olisi kiinnostunut Miamista - mutta Heatilla ei vain ole oikein pelimerkkejä kaupan tekoon. Heat on vain yhden miljoonan päässä luksusveron ylärajasta (139m.) jo nyt ja rosteri on vajaa. Eli Heatin pitäisi saada palkat vähintään mätsäämään lähettämällä yhtä paljon palkkaa ulos (ja sittenkin kenties onnistua jotenkin vaihtamaan joku vähän kalliimpi pelaaja pariin halvempaan) kun taas Thunderin tavoitteena on selvästi keventää budjettia merkittävästi.
Juuri näin. Itse en juuri välitä muiden kuin Wojin ja Shams Charanian julkisuuteen tuomista huhuista. Muistan kuunnelleeni jotain podcastia kuukausia sitten jossa puhuttiin Wojista ja kuinka vaikeaa kenenkään muun on tuoda uutisia julkiseksi NBA:sta. Yksi syy tähän oli se, että joukkueet itse haluavat välillä antaa Wojille uutisia sen suuren leviämisen toivossa. Tässä kyseisessä podcastissa puhunut toimittaja (en muista kuka) kertoi tarinaa, jossa hän oli itse kuullut huhuja tietystä asiasta jostain joukkueesta ja halusi itse olla ensimmäinen asiasta kertova. Mutta kun hän oli soittanut lähteelleensä tuossa joukkueessa vahvistamaan huhua, niin tämä lähde oli kysynyt voiko kertoa asiasta Wojille ennen kuin tämä toimittaja itse julkistaa asian. Kuulostaa ihan järjettömältä, mitä se myös on, mutta ilmeisesti näin näitä hommia tehdään nykyään.

Woj muutenkin vain ilmoittaa asiasta vain silloin, kun neuvotteluja ollaan oikeasti käymässä tai ne ovat jo loppusuoralla, ei mitään tämmöisiä "tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta" huhuja.
 
Woj muutenkin vain ilmoittaa asiasta vain silloin, kun neuvotteluja ollaan oikeasti käymässä tai ne ovat jo loppusuoralla, ei mitään tämmöisiä "tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta" huhuja.
Tämä lienee se oleellinen pointti.

Woj (tai Charania - tai ylipäänsä asiallinen journalisti) ei keksi itsekseen, että mikähän voisi olla hauska / kiinnostava / mahdollinen kauppa, vaan hän raportoi jotakin, mistä on kuullut oikeasti asioista päättävien henkilöiden puhuvan.

Woj:n asema nyky-NBA:ssa on kenties ihan toisen rantin aihe. Itseäni ainakin ärsyttää täysillä Woj:n rooli esim. Draft-tilaisuudessa jossa hän pääsee egotrippailemaan kaikki kaupat suorassa lähetyksessä aina juuri ennen niiden virallista julkistamista. Ymmärtäisin vielä, että saa twiittailla niitä juuri ennen h-hetkeä, mutta että päästetään viralliseen ohjelmaan kertomaan ne juuri ennen Adam Silveriä on ihan älytöntä.


Tämän kaiken jälkeen, kun kyseessä on Bullsin organisaatio, niin ei kai tuo Westbrook-diilikään mikään mahdottomuus ole? Hankittiinhan Jabari Parkerkin viime kesänä kun oli ensin tehty ihan hyvää duunia alkukesä. Tämä kesä on mennyt ihan liian hyvin tähän asti... silti toivoisin, että tämän kesän "tyypillinen Bulls-move" olisi ennemmin vaikka sitten Justin Holiday, kuin Westbrookin parhaimmillaan lähes 50 miljoonaan / vuosi yltävä neljän vuoden soppari. :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Tykkää tästä: Boriz
Viestejä
68
Jim Boylen Names Interesting 'First Five Set' To Start The 2019-20 Season
Se siitä Dunnin treidaamisesta.
Voi v***u tätä Bullsin pelleilyä.
Boylenia haastateltiin Hornets ottelun yhteydessä jossa tämän heitti aika kasuaalisti. Onko jossain muualla sanonut? Itsekin täytyi kelata 30s takaisin varmistuakseni mitä sanoi. Toisaalta jos hemmo on ollut avarissa koko kauden terveenä ollessaan niin vaikea kai se tässä olisi mainostaa että paikka on menetetty. En itse juuri anna painoa tälle kommentille, saatikka usko että Boylen välitti jonkun FO:n päätöksen että Dunnin myynti on lopetettu. Boylen puhuu tunnetusti löysiä ja olishan se nyt hölmöä niitata avaus kun on treenikautta kuukausia jäljellä ja leiri ennen kautta jossa asiat ratkeavat.
 
Mulla meinas kanssa mennä kahvi väärään kurkkuun kun aamulla katselin peliä ja Boylen avautui.

Tarkkaan ottaenhan Boylenilta kysyttiin eräänlaisena jatkona siihen, kun Boylen kehui Gaffordia, että tämä tietää "who he is" - eikä yritä olla muuta kuin oma itsensä, että kertoisiko Boylen Bullsia kenties seuraamattomalle yleisölle, "Who are the Chicago Bulls?" (joka on tietty ensisijaisesti kysymys joukkueen identiteetistä "who you are", eikä niinkään, että ketkä siinä jengissä pelaa).

Tähän Boylen vastasi (pikaisesti videolta kopsattuna): "Well we're a young developing team. We had an interesting summer. We have Dunn, LaVine, Porter, Markkanen and Carter - we kind of have our first five set. So what we wanted to do is to add quality draft picks, which we did; two great kids and I think they'll be good for us. But then we wanted to build depth behind those first five guys and that's what we've done".

En ottaisi tätä nyt minään Jumalan linjauksena Bullsin pelaajien arvosta, tulevaisuuden roolista, enkä varsinkaan ilmoituksena ketkä lokakuussa sarjan alkaessa kävelee avausviisikkona kentälle. Varsinkin kun vain reilu viikko sitten John Paxson unohti kokonaan Dunnin nimen, kun häneltä kysyttiin, ketkä ovat Bullsin "core-players" - toimittajan piti erikseen kysyä, että entäs Kris Dunn?

Luke Kornetin sopimusta ei ole myöskään vielä allekirjoitettu. Ainoa syy jonka olen kuullut asiasta esitettävän, on että Bulls odottaa vielä syntyykö Dunnista kaupat vaiko ei. Siitä näet avautuu erilaisia mahdollisuuksia, miten Kornetin sopimus kirjoitetaan (sillä room-exceptionilla vaiko normaaliin kattoon) ja onko Bullsilla mahdollisuus koittaa kalastaa vielä yhtä, esim. heittävää laituria joukkueeseen.

That said, toki Dunn voi myös jatkaa Bullsissa, ainakin alkukauden. Niin Satoransky kuin White voi pelata myös kakkosena (ja Dunnkin voi - joidenkin mukaan olisi jopa parempi siinä roolissa), joten erilaisia vaihtoehtoja kokeiltavaksi kyllä on.


Ceterum censeo: Bullsin Kesäliigaporukalta taas vaihteeksi vime yönä ihan hyvä peli (suhteellinen ilmaus). Tai ainakin toinen puolisko. Rohkaisevaa tuossa kai oli ensisijaisesti se, että joukkueen draftipickit ja siinä jo oleva pelaaja oli selvästi joukkueen selkäranka, eli White, Gafford ja Hutchison hoiti homman kotiin - ja kavereilla näytti olevan ihan hyvä kemia keskenään kentällä. Nää on ehkä niitä yksittäisiä tuloksia ja statseja tärkeämpiä asioita Kesäliigassa.
 
John Paxson Russell Westbrook -kaupasta (nyt siis suoraa lainausta, ei toimittajien omia spekulaatioita):

"I think every team is at kind of a different stage of development and evolution. There are teams that are going to take a real shot at someone like that. You have to factor in everything. When you look at the financial aspect of a player that's 30 going out four years and the amount of money that's going to be made, those things can tie your hands up and put your organization in a tough position.
...
We're trying to build this thing given our timeline, and our timeline started two years ago in terms of a rebuild. When you look at the number of changes we made in the past year with the 15-man roster, I think they're significant. I think we've upgraded our talent level while staying young. I think our prospects of being that competitive team are high.
...
You want the superstars. You want to do what the Clippers are doing and the Lakers are doing, but we're realistic right now. We're not in that position. We hope that in a couple years with the development of these young guys, players around the league view us as a destination point where they can win at the highest level. I believe we'll be there if our young guys perform the way we hope they will.
"

Koko artikkeli: Paxson: Bulls 'realistic' about current state, won't be players for Russell Westbrook
 
Viestejä
68
The Ringerin Coby-artikkeli

Kesäliigalaisista Alexander-Walker säväytti, ja kuulemma Tyler Herro (en ole nähnyt) myös on ollut erinomainen. Mutta tosiaan ei näistä liikoja johtopäätöksiä voi vetää, varsinkin jos menee reisille. Varmaan melkoista mediasirkusta draftin jälkeen, muutama harjoitus ja vierellä sekalainen ryhmä tyyppejä. Hutchison onneksi paransi Hornets-pelissä, koska ei siihen asti näyttänyt lainkaan NBA-pelaajalta. Toki heiton puute pelipaikallaan on merkittävä este menestykselle.
 
Viimeksi muokattu:
Kesäliigalaisista Alexander-Walker säväytti, ja kuulemma Tyler Herro (en ole nähnyt) myös on ollut erinomainen.
Iso "Kyllä!" molemille. Itse olen nähnyt Alexander-Walkerilta vain yhden pelin (oli vakuuttava), mutta Herrolta useammankin - ja on todella lupaava kaveri. Jaxson Hayes oli ihan jäätävä Bullsia vastaan ja Rui Hachimura teki viime yönä kentällä suunnilleen mitä lystäsi (Taco Fallkin kuulemma pelasi monsterimatsin viime yönä, mutta sitä en ole nähnyt itse). Vanhemmista pelaajista Anfernee Simons (POR), Lonnie Walker III (SAS), Mitchell Robinson (NYK) ja Bruce Brown (DET) on olleet aika suvereeneja.

Harmi, että niin moni tämän kesän huippupick on jättänyt Kesäliign väliin.

~*~

Minne menet Kris Dunn?

kris-dunn.jpg


Olisiko Kris Dunn myytävissä oikeasti jonnekin, eli olisiko kenelläkään tarvetta Dunnille?

En tietenkään tiedä, mitä eri joukkueiden Front Officien tyypit ajattelee Dunnista ja tämän arvosta tai kehitysmahdollisuuksista, mutta kun katsoo ihan vain joukkueiden mahdollisia Dunnin tasoisen nuorehkon pointin / puolustavan pointin tarpeita, näin amatöörin silmin, niin aika laihoilta markkinat näyttävät.

Mutta on siellä mun mielestä ainakin kaksi joukkuetta joille Bullsin kannattaisi ehdottomasti kaupata Dunnia. Ja miksi ei sitten muutama muu joiden suuntaan voidaan koettaa viritellä vieheitä.


Soittakaa heti: täällä Dunnille olisi käyttöä

Atlanta Hawks

Atlanta rakentaa nuorta joukkuetta esimerkilliseen tapaan. Joukkueen takalinjoilla olisi myös tilaa yhdelle NBA-tasoiselle takamiehelle.

Tällä hetkellä Hawksilla on pointteina Trae Young ja vuosi sitten draftaamattomana palkattu, pääosin G-liigaa pelannut Jaylen Adams (jo 23v.) jonka NBA-statsit on merkittävästi Dunnin vastaavia kehnommat. Joukkueen SG:t on Huerter (heittäjä) ja Allen Crabbe (joka on enemmän SG/SF kuin pointti). Eli todellakin olisi tilaa yhdelle pointille, eritoten puolustustaitoiselle sellaisellle. Parasta on, että Hawksilla on tällä hetkellä palkkabudjetissaan vielä 5,7 miljoonaa kattotilaa (Dunnin palkka 5,3m.).

Kris Dunn on nuorehko pelaaja eli sopisi Hawksin pirtaan ja tulisi yhden vuoden kokeiluna jonka jälkeen Hawks voisi joko dumpata Dunnin tai tarjota uutta sopimusta. Vastakaupattavaa pelaajistossa Hawksilla ei tosin paljoa ole (luopuisiko DeAndre Bembrystä?), mutta Bullsille kävisi varmaan yksi tai kaksi kakkoskierroksen pickiäkin?
Jos olisin Bullsin Front Officessa töissä pirauttaisin Hawksille välittömästi (kai on jo soitettukin?).

Miami Heat

Heatilla on pointtiosastolla palkattuna tällä hetkellä vain Goran Dragic. SG:n paikalta löytyy Jimmy Buckets ja Dion Waiters sekä rookiet; Kesäliigassa pirteästi pelannut Tyler Herro sekä aiemmin tänä keväänä signattu 24-vuotias NBA-rookie Kendrick Nunn (jäi draftaamatta 2018 ja pelasi viime kauden G-liigaa). Nyt toki katsellaan vielä, tuleeko CP3 Miamiin ja miten se vaikuttaa tilanteeseen (Dragic olisi periaatteessa hyvä kauppapalikka koska palkka on niin iso).

Dunn-kaupan hidasteena on tietenkin sama kuin mikä hankaloittaa Heatin kaikkia diilejä, eli Heatillä on tosi kehnosti kaupattavaa takaisin. Miamin pickit on vähissä eikä sillä ole varaa ottaa isompia palkkakuluja vastaan (yksi miljoonaa tilaa ehdottomaan kattoon). Samaan aikaan Bulls haluaisi varmasti pysyä budjettitasolla vähintään neutraalina Dunnia kaupatessaan.

Yksi mahdollisuus voisi tietenkin olla, että Bulls lähtisi kumppanijoukkueeksi Heatin ja OKC:n CP3-kauppaan, mutta nuo kuviot tuntuvat kyllä yhtälailla hankalilta: yritin katsella jotakin järkevää diiliä enkä oikein onnistunut.

Heatin pointintarve on joka tapauksessa ilmeinen ja Dunn on yksi parhaista jäljellä olevista pointeista tässä vaiheessa kesää. Kaupan toteutuvuuden todennäköisyydet ja ehdot riippuvat kuitenkin vahvasti siitä, mitä CP3:n kanssa käy ja myydäänkö Dragic siinä kaupassa OKC:yyn.


Hiukan kevyempiä tarpeita, kannattaa varmaan ainakin ottaa yhteyttä näihin

Ainakin Hornetsilla, Timberwolvesilla ja Nuggetsilla on listoilla vain kaksi takamiestä ja niistä toisen paikalle Dunn olisi mielestäni merkittävä parannus. Myös Magicia kannattaisi lähestyä vakavissaan.

Charlotten pointteina on tällä hetkellä Terry Rozier (KrisDunn-kakkonen) ja viime vuoden kakkoskierroksen pick DeVonte Graham (jonka statsit on merkittävästi Dunnia heikompia).

Minnesotalla pelaa ykköspaikkaa Jeff Tegue ja penkiltä tulee 27-vuotias Shabazz Napier (jonka statsit on merkittävästi Dunnia heikompia).

Denverin takalinjoilla on tällä hetkellä Jamal Murray ja 2017 toisen kierroksen pick Monte Morris (jonka statsit ei ole ihan huonoja, mutta eivät myöskään Dunnin luokkaa – tässä tulisivat varmaan eteen myös pelityyli ja -tarvekysyymkset).

Orlandolla on kolme pointtia: DJ Augustin ja Michael Carter-Williams – sekä Markelle Fultz! Kakkospaikalle toki löytyy Evan Fournier ja Terrence Ross mutta kumpikin on enemmän SG/SF kuin pointteja.


Jokerikortteja?

Celticsillä on kyllä kaksi kovaa pointtia eli Kemba Walker ja Marcus Smart, mutta SG:n paikalta löytyy vain Jaylen Brown. Varatakamiehenä listoilta löytyy vain veteraani Brad Wanamaker joka voi kyllä pelata minuutin tai pari, mutta kyllä ihan jo vakuutuksenakin – tai eritoten kun Marcus Smart voi pelata hyvin myös SG:tä, niin Dunn voisi olla hyvä puolustava valinta Celticsille?

Portlandilla on periaatteessa pelintekijän ainoastaan Damian Lillard, mutta toisaalta rosteriin on merkitty kokonaista kuusi SG:tä. En tunne kaikkia niin hyvin, että lähtisin arvioimaan kuinka paljon pelintekokykyä jengistä löytyy. Olettaisin ainakin Kent Bazemoren ja Anfernee Simonsin olevan tuohon hommaan ihan kohtuu kykeneviä. Sen sijaan kovia takamiesten puolustajia ei kyllä avauksen ulkopuolelta tuntuisi liikaa löytyvän. Eli ehkä tuolla kärjellä voisi kaupata Dunnia? Toisin kuin monilla muilla jengeillä, Portlandilla voisi olla takaisinmyytävää pelaajien muodossa siten, että molemmat osapuolet olisivat tyytyväisiä (antaisivat vaihdossa yhden monista SG-pelaajistaan).


Ehkä jonnekin?
 
Onkohan Bulls nyt edes aktiivisesti kauppaamassa Dunnia? Miksi kauppaamisen kanssa edes pitäisi hätäillä ihmeemmin, kun Dunnin sopimuskin on hyvin siedettävä. Lisäksi todennäköisesti kaupassa saadaan vastineeksi jotain ihan turhia kakkoskierroksen varauksia, joilla ei tee yhtään mitään. Tai sitten vastineeksi tulee joku ylijäämäpelaaja tyylin TLC. Loppujen lopuksihan Kris Dunn ei ole ihan niin huono pelaaja kuin tääällä forumilla kirjoitetaan. Dunnin aika Bullsissa on kuitenkin mennyt enemmän ja vähemmän pilalle loukkaantumisten takia, erityisesti viime kausi (Bullsissa penkillä istuminen ei tietysti välttämättä ole tarkoittanut loukkaantumista :), #tanking).

Nyt tässä vaiheessa kesää tosiaan näyttää siltä, että Dunn on Bullsin aloittava takamies ja Lavine aloittaa kakkospaikalla. Satoransky on muutenkin ollut koko uransa 1-2 -paikan combo-guard, joten hän ehkä tulee penkiltä Dunnin tai Lavinen mennessä penkille. White ja Archidiacono sitten pelaavat jäljelle jääneet minuutit takamisten rotaatiossa. Näistä pelaajista varmasti sitten Lavine ja Satoransky/Dunn pelaa pelien lopussa. Kauden edetessä White voi ottaa enemmän ja enemmän Dunnin minuutteja.. Ja mikään ei tietysti estä sitä, että edellä mainituista pelaajista kolme on samaan aikaankin kentällä. Nyky-NBA:ssa pelataan yhä useammin pienillä viisikoilla ja Lavine pystyy pelaamaan kolmospaikkaa mitä tahansa vastustajaa vastaan. Porteria ja Markkasta pystyy myös peluuttamaan 4-5 -paikoilla ihan hyvin valtaosaa vastustajista vastaan.
 
Onkohan Bulls nyt edes aktiivisesti kauppaamassa Dunnia?
Sellaistahan tuolla maailmalla on kohta kaksi viikkoa puhuttu. Lähti käsittääkseni Sports Illustratedin kautta, lähteenä tuo tuttu "league sources say". Ja olihan tuossa tuo Dunn & Holiday -keskustelukin. Eli ainakin savua jos ei tulta.

Myöskin Luke Kornetin sopimuksen roikuttaminen ilmassa (sitä ei ole vielä allekirjoitettu) tuntuisi kertovan siitä, että joukkueella on vielä ainakin jonkinlainen kaupanteko mielessä. Kyse on ymmärtääkseni siitä, että Kornetin sopimuksen voi tehdä kahdella eri tavalla (normaalidiilinä tai sillä room-exceptionilla) ja kummin se on Bullsille järkevää tehdä riippuu muista soppareista.

Toisaalta Antonio Blakeneynkään tulevaisuus tuskin on ns. kirkossa kuulutettu vaikka ensi kauden kattava sopmus miehellä onkin. Blakeneyn kauppaamisesta / veivaamisesta vain ei ole toistaiseksi kuulunut huhuja.

Miksi kauppaamisen kanssa edes pitäisi hätäillä ihmeemmin, kun Dunnin sopimuskin on hyvin siedettävä. Lisäksi todennäköisesti kaupassa saadaan vastineeksi jotain ihan turhia kakkoskierroksen varauksia, joilla ei tee yhtään mitään. Tai sitten vastineeksi tulee joku ylijäämäpelaaja tyylin TLC.
Kuka mielestäsi hätäilee Dunnin kauppaamisella? Ennemmin näyttää varsin rauhalliselta ja hiljaiselta.

(Jos tarkoituksesi oli jotenkin piikitellä sille, että kirjoitin postauksen mahdollisista joukkueista jonne Dunnia voisi kaupata ja kutsuit sitä "hätäilemiseksi", niin pöh. Meillä taitaa olla eri käsitys tällaisille foorumeille kirjoittamisesta (ja hätäilemisestä): mulle se teksti oli ihan vain uteliaisuudesta ponnistavaa spekulaatiota aiheesta josta on puhuttu yleisellä tasolla paljon, mutta jonka suhteen harva on esittänyt mitään konkreettisempaa - ja halusin siis selvittää, onko jotakin hyvää vaihtoehtoa olemassa ja jakaa löytöni muillekin.)

Mitä tulee Dunnin sopimuksen siedetävyyteen, niin olet toki oikeassa, että se on periaatteessa siedettävä - mutta kyllä käytännössä vähän kallis jos sitä vertaa siihen mitä sillä saa kentällä tai miten se vaikeuttaa kaupankäyntiä.

Myöskään se, mitä mahdolllisesta kaupasta saataisiin takaisin (kakkoskierroksen varaus tai "täyttöpelaaja"), ei liene ainoa asia jota Dunnin kauppaamisen mielekkyyttä arvioitaessa pohditaan. Bullsin rosteri on epätasapainossa ja sinne olisi hyvä saada balanssia. "Parhaassa" tilanteessahan Dunn saataisiin kaupattua johonkin varaukseen tai yhden miljoonan pelaajaan: näin Dunnin palkka (5,3mil.) tai valtaosa siitä vapautuisi jonkun kohtuullisen laiturin palkkaamiseen. 4-5 miljoonalla saa jo jonkun ihan pelitaitoisenkin kaverin, eikä tarvitse tyytyä TLC:hin.

Esimerkiksi näin jossakin ehdotettavan Vince Carteria. Carter on ilmoittanut haluavansa pelata vielä yhden vuoden ja sopisi erinomaisesti varamieheksi joka pelaisi rajallisia minutteja ja toimisi vakuutuksena sen varalle, että Bullsin loukkaantumissumat jatkuu. Samalla joukkueen nuoret kaverit saisi vuodeksi vielä yhden todellisen konkarin kehiin näyttämään, miten ammattilainen pelaa.

Loppujen lopuksihan Kris Dunn ei ole ihan niin huono pelaaja kuin tääällä forumilla kirjoitetaan. Dunnin aika Bullsissa on kuitenkin mennyt enemmän ja vähemmän pilalle loukkaantumisten takia, erityisesti viime kausi (Bullsissa penkillä istuminen ei tietysti välttämättä ole tarkoittanut loukkaantumista :), #tanking).
Olen ehdottomasti samaa mieltä. Siksi myös uskon, että Dunnista voisi olla oikeasti iloa aika monelle joukkueelle - tai ainakin, että on mahdollista, että olisi iloa. Bullsissa homma vain ei näy toimivan.

Eritoten yhteispelin ja kemian puute Zach LaVinen kanssa näyttää ongelmalliselta - eikä Dunnin ja LaVinen pelityylitkään oikein sovi yhteen (kumpikin mm. haluaa pitää palloa). Persoonana pidän Dunnista sata kertaa enemmän kuin LaVinesta. Jos pitäisi lähteä jomman kumman kanssa kaljalle, lähtisin ilman muuta Dunnin kanssa, mutta jos olisin rakentamssa koripallojoukkuetta joka yrittäisi menestyä, valitsisin epäröimättä LaVinen.

Loukkaantumiset on tietty vielä oma juttunsa. Pelaajaa ei tietenkään voi sinänsä (ainakaan yleensä) syyttää loukkaantumisista, mutta vaikka kyseessä ei olisi pelaajan "oma vika", niin jos joku pelaaja vain on vuodesta toiseen enemmän saikullla kuin käytettävissä kentällä, niin ei voi varmaan seuraakaan vaatia pitämään ko. tyyppiä palkkalistoilla. En yritä tällä sanoa, että Kris Dunn on mielestäni toivoton tapaus tai että hänen kahden viime vuoden loukkaantumiset olisivat sellaisenaan mikään oikeutus heittää hänet pihalle. Koitan vain sanoa, että pidemmän päälle joukkueenjohto joutuu pohtimaan myös tällaisia asioita ja ne painavat muiden asioiden joukossa vaakakupissa jonkin verran joka tapauksessa.


Kaiken tämän jälkeen... En siis pidä mitenkään varmana, että Dunn kaupataan, vaikka oletankin, että sitä ainakin jollakin intensiteetillä yritetään. Enkä myökään pitäisi minään katastrofina sitä, että Dunn jäisi Bullsiin. Ainahan voi toivoa, että se jokin naksahtaa ensi kaudella ja Dunn lunastaa kaikki ne odotukset jotka ennen muuta Bullsin Front Office on häneen kohdistanut.
 
Kuka mielestäsi hätäilee Dunnin kauppaamisella? Ennemmin näyttää varsin rauhalliselta ja hiljaiselta.

(Jos tarkoituksesi oli jotenkin piikitellä sille, että kirjoitin postauksen mahdollisista joukkueista jonne Dunnia voisi kaupata ja kutsuit sitä "hätäilemiseksi", niin pöh. Meillä taitaa olla eri käsitys tällaisille foorumeille kirjoittamisesta (ja hätäilemisestä): mulle se teksti oli ihan vain uteliaisuudesta ponnistavaa spekulaatiota aiheesta josta on puhuttu yleisellä tasolla paljon, mutta jonka suhteen harva on esittänyt mitään konkreettisempaa - ja halusin siis selvittää, onko jotakin hyvää vaihtoehtoa olemassa ja jakaa löytöni muillekin.)
Ei ollut tarkoitus piikitellä.. Eikös se ole aika "hätäilyä" Kris Dunnin kauppamisen kanssa, kun muistaakseni täälläkin on draftista lähtien kirjoiteltu että "Dunnista pitää päästä eroon ennen kauden alkua"?

Mitä tulee Dunnin sopimuksen siedetävyyteen, niin olet toki oikeassa, että se on periaatteessa siedettävä - mutta kyllä käytännössä vähän kallis jos sitä vertaa siihen mitä sillä saa kentällä tai miten se vaikeuttaa kaupankäyntiä.
Kris Dunnin sopimus ei kyllä mitenkään ole kallis, vaikka kuinka negatiivisesti katselisi rahalla saatavaa vastinetta kentällä.. Kris Dunnin palkka ensi kaudella on 5,3 miljoonaa, joka on nba:n kaikkien point guardien joukossa vasta 45. suurin.

Kris Dunnin treidaamisen kohdalla palkka ei ole myöskään mikään ongelma. Dunn on edelleen rookie sopimuksella.. nba:ssa on vaan hyvin vaikeaa tehdä tradeja. Se nähtiin jo Holidayn ja RoLon kohdalla.
 
Mielestäni asiallinen ja ainakin perusteellinen kirjoitus
RealGM:ssa UNC:tä ja Coby Whitea pidempään seuranneelta tyypiltä.

Kris Dunnin treidaamisen kohdalla palkka ei ole myöskään mikään ongelma. Dunn on edelleen rookie sopimuksella.. nba:ssa on vaan hyvin vaikeaa tehdä tradeja. Se nähtiin jo Holidayn ja RoLon kohdalla.
Ihan en ymmärrä ajatusta treidaamisen vaikeudesta NBA:ssa, katsellaan vaan vaikka viime viikkoa. Ehkä tarkoitit jotain muuta?

Holidayn osalta päästin nopeasti Bullsin kannalta jopa erinomaiseen lopputulokseen ja veteraanisentterin loppusopimusta 14.3M palkalla tuskin kukaan (paitsi ehkä Bullsin FO) uskoi tapahtuvaksi. Lopezin haluamaan buyouttiin ei suostuttu, koska sentteriosasto olisi ollut lähinnä Felicion varassa. Dunnin osalta näkyy ettei miehen näytöillä ja tulevaisuuden nykynäkymillä ole juuri arvoa eikä halukkaita ottajia/Bullsia kiinnostavaa palautusta.
 
Ihan en ymmärrä ajatusta treidaamisen vaikeudesta NBA:ssa, katsellaan vaan vaikka viime viikkoa. Ehkä tarkoitit jotain muuta?
Tällaisten keskitason kavereiden treidaaminen on nba:ssa hyvin vaikeaa.. Siis vaikeaa siten, että saisi vastineeksikin jotain hyödyllistä. Tällaisille Holidaylle, RoLolle ja Dunnille kun alat kyselemään tradea, niin todennäköisesti kiinnostuneet joukkueet ovat hyvin vähissä ja sitten vastineena tarjotaan jotain 2.kierroksen varauksia tai jämäpelaajaa. Eli lähes sama kuin dumppaisit pelaajan pois ilmaiseksi.

Holidayn osalta päästin nopeasti Bullsin kannalta jopa erinomaiseen lopputulokseen ja veteraanisentterin loppusopimusta 14.3M palkalla tuskin kukaan (paitsi ehkä Bullsin FO) uskoi tapahtuvaksi.
No Holidayta ei kyllä mitenkään saatu helpolla kaupattua, kun ilmeisesti sekä Holidayta että RoLoa yritettiin kaupata yli vuoden verran. Lopulta sitten Holidayn kohdalla Bulls tyytyi sellaiseen tasoiseen kauppaan Grizzliesin kanssa, mikä oli varmasti tarjolla koko prosessin ajan.

Dunnin osalta näkyy ettei miehen näytöillä ja tulevaisuuden nykynäkymillä ole juuri arvoa eikä halukkaita ottajia/Bullsia kiinnostavaa palautusta.
Kyllähän varmasti moni joukkue olisi kiinnostunut saamaan Dunnin kakkospointiksi. Erittäin laadukas pelaaja siihen rooliin.. Mutta ongelmana on varmasti taas se, että Bulls haluaisi 1.kierroksen varauksen tai muuta parempaa vastinetta Dunnista. Eikä loppujen lopuksi jonkun kärkipään joukkueen ykkäskierroksen varaus edes välttämättä ole mikään liian iso pyynti. Sitten taas kun/jos Bulls on saamassa vastineeksi pari 2.kierroksen varausta, niin aika hölmöä on dumpata pelaaja tuollaisia paskapapereita vastaan. :)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös