Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
145
Ainakin T Young on siellä nurkassa ollessaan kehittynyt kolkkien heittäjänä. Vois ne Carteria ottaa enemmän hyökkäyspään kuvioihin mukaan ettei jää vaan skriinaajaksi. To Minnesotaa vastaan vissiin Late kehissä. Toivottavasti sais nyt loput pelit edes pelata.

Jimbohan heitti taas jonkun pelin jälkees semmosta pashaa, että oksat pois. Puolustus oli kuulemma korjattu viime kaudesta jo hyväksi ennen ku loukkaantumiset astu kehiin. Hyökkäyspäässä heittokartta oli "korjattu" top5 joukkueiden tasolle. Sen lisäksi voittaminen ei ollutkaan enää niin tärkeetä ja seurajohto ei kuulemma ollut asettanut edes mitään voittotavoitetta kaudelle pleijaritavoitteesta puhumattakaan. Sitten sillä oli vielä puolenkymmentä tilastofaktaa luokkaa Trump tukemaan omia höpinöitään ja Garpax tuntuu näkevän samoja asioita. Onkohan niillä sama lääkitys päällä ku muut ei tota Bullsien "kehitystä" pysty näkemään.
 
Viestejä
298
Lavine penkillä siviileissä ja Bulls voittaa. Peli näytti paljon tasapainoisemmalle, puolustus sujui ja Jimbon aivopieruista huolimatta toinen voitto yli 0.500-joukkueesta. Porterilta hieno paluu ja onhan tässä erinomainen pelaaja kunnossa ollessa. Näyttikö silmään vaan naama pyöreämmältä vai onko kiloja tullut muutama loukkaantumisen aikana? Valentinekin pelasi varsinkin ensimmäiset erät todella hyvin ja jakoi loistavia syöttäjä pisteiden lisäksi. MoM kuitenkin Mokoka, joka hyydytti Lukan melko täydellisesti, joukkueen toiseksi paras plusmiinus-osastolla (+10) ja sai puoliajan jälkeen pelata loppuun asti suurinpiirtein aina kun Doncic oli kentällä. Olihan Mavsilta Porzingis ja Curry poissa, mutta siltikin joku merkki Boylenille miten ehkä pärjättäisiin. No se merkki jää varmasti huomaamatta ja Lavine palaa kantamaan joukkuetta reppuselässään taas vanhalle polulle.

Boylen on legendaarinen aikalisien mestari: Lopussa suunniteltu sisäänheitto aivan luokaton ja kruununa varman oman joukkueen layupin ja varman korin esto aikalisä ottamalla. Lukaakin nauratti.
 
Viestejä
145
Dallasilla b2b-peli ja puuttuhan sieltä lisäksi Powell (sivussa loppukauden), Brunson ja Cauley-Stein. JJ Barean aika näyttää olevan ohi tässä liigassa. Pitkään se pätkä (178 cm tarkistusmittauksissa) pelas hyvällä tasolla.

Seuraavassa pelissä luultavasti Late ja Lavine takas, niin ratkasijoita taas riittää ja yks pallo ei kaikille riitä. Toivosin, että loppukaudella saisivat yhteispelin uomiinsa, mutta häviäisivät kuitenkin. Mokokasta tykkään ja toivon, että loppukaudella saa kunnolla peliaikaa. Näkisin hänessä Dunnin kaltasen puolustuspelaajan, jolla parempi heitto ja peliäly.
 
Viestejä
2 647
Bullsin hyökkääminen oli oikeastaan kohtuullisen hyvää, miehet liikkui ja pallo kiersi, kun Lavine oli penkillä ja Porter kentällä. Mutta suurin kehitys oli puolustuksen rotaatioissa, joihin Lavine kentällä ollessaan ei osallistu juuri koskaan.
Tasapainoinen peli Bullsilta, tuonlaiseen Bulsiin Lauri sopeutuisi hyvin.
Eli myydään Lavine pois ja siirrytään hero ballista team balliin ?
 
Viestejä
1 382
Lavine penkillä siviileissä ja Bulls voittaa. Peli näytti paljon tasapainoisemmalle, puolustus sujui ja Jimbon aivopieruista huolimatta toinen voitto yli 0.500-joukkueesta.
Ei yhden pelin perusteella nyt kannata tehdä hirveitä ylimeneviä johtopäätöksiä. Kuten todettua tämä oli Dallasille b2b -peli ja Dallas oli huonolla asenteella ja keskittymisellä liikkeellä. Eikä se pallokaan nyt liikkunut mitenkään merkittävästi enemmän Lavinen poissaollessa, vaikka näin tietysti halutaan nähdä. Ajoittain peli oli paljonkin pelkkää Valentine ja White -sooloa. Lisäksi Chicagolla on sarakkeessa 24 syöttöä, kun esim. koko helmikuun pelien keskiarvo on 23,9 syöttöä.

Nytkin oli ajoittain hirveää tuskaa hyökkäyspäässä. Jos Bulls pelaisi ilman Lavinea sellaista joukkuetta vastaan, joka oikeasti puolustaa, niin tod. näk. hyökkäys olisi todella tuskaista.

Näyttikö silmään vaan naama pyöreämmältä vai onko kiloja tullut muutama loukkaantumisen aikana?
Näytti juu olevan pari ylimääräistä kiloa tullut lisää.
 
Viestejä
1 292
Lauri, sun paikkaas kysellään!

Juu, WCJ tietysti heittelemään kolmosia ja tekemään asioita kaukana korista. :D :D :D

Tämmöisiä uunoja on tullut aikanaan itsekin nähtyä, eivät halua pelata vitosena, vaikka taidot ovat ainoastaan vitoseksi. Pituuden puutteesta huolimatta.

Mutta saahan sitä aina toivoa ja vaatia.

Ja tietenkin tiedän, että esim. Akeem Olajuwon oli kova urheilija.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
771
Noniin Markkanen palaamassa kentille. Mitä voimme odottaa? Ainakin kaikki ennen kauden alkua asettamat tavoitteet ovat romahtaneet ja isosti. All-Stariin ei lähelläkään (tämä nyt ei ollu realistinenkaan), no sitten se toinen tavoite eli palata mahdollisimman paljon. Pettymyksenä jälleen loukkaantumisia ja kolmanella nba-kaudella ei vieläkään ehjää kautta. Ehkä huonoa tuuria tai on vain loukkiherkkä?

Mielenkiintoista nähdä mitä 7 viikkoa lepoa on tehnyt ja vaikuttaako kroppa rennomalta?

Ensi kautta varten toivon Markkaselta parempaa perustasoa, tasaisuutta ja terveyttä.
 
Viestejä
608
Muutamia huomioita Minnesota pelistä.
- Kentällä kaksi tankkaavaa paskajengiä joista se vähemmän paskempi eli Minnesota voitti 115-108.
. Laurilta ihan kelvollinen paluu 13 pinnaa 4 levypalloa mutta muutoin Laurin pelaaminen oli sitä taattua haahuilua pelin ulkopuolella etenkin 4 erässä mutta menkööt tuo tuon 20 minuutin minuuttirajoituksen piikkiin tällä kertaa.
- Bullsilta paska toinen puoliaika ja tuohon se peli sitten ratkesi.
- White tuurasi Lavinea heroballissa oikein hyvin tehden 26 pinnaa.
. Boylen oli Boylen ja Bulls oli Bulls.
- Satoranskyn parhaat pelit pelattiin jo Kiinassa.
- Feliciokin kävi kentällä reilut 3,5 minuuttia ekalla puoliajalla.
- Pitkään mietin viitsinkö katsoa tätä pelleilyä mutta lopulta uteliaisuus nousi niin suureksi että päätin tuhlata 48minuuttia nukkumaanmeno-ajastani tämän paskan katsomiseen.

Kommentoikaa / lukekaa jos kiinnostaa.
Bulls sucks.
 
Viestejä
557
Tosta koripalloliiton facepäivityksen videoclipistä näin, että Lauri heitti puolimatkan kakkosen sisään. Joutuiko heti vaihtoon?
 
Viestejä
608
Tosta koripalloliiton facepäivityksen videoclipistä näin, että Lauri heitti puolimatkan kakkosen sisään. Joutuiko heti vaihtoon?
Jos oikein näin ( katsoin peliä puoli-väsyneenä ja melkein puoliunisena ) niin ei joutunut.
Pelasi vielä pari minuuttia tuon jälkeen ja sitten penkille ja 3 erän alussa takaisin kentälle.
Bullsin 3 erän alun paskuutta kuvastanee sekin että Laurin heittämä 3 pisteen kori oli Bullsin ainoa pistesuoritus ennen kuin olisiko ollut Gafford joka osui vapaaheittoviivalta yhdellä yrityksellä.

Itse kyllä henkilökohtaisesti pidin siitä että Lauri tuon puolimatkan kakkosen heitti.
Toinen suoritus joka nosti hymyn huulille oli 4 erän alussa kun Bullsin muut äijät olivat taas kerran herrojen White ja Valentine johdolla ''unohtaneet'' Laurin kentällä olon niin Lauri kävi nappaamassa Minnesotan päädyssä puolustuslevypallon ja lähti tuomaan palloa ylös ja päätti lopulta ratkaista itse ihan vain näpäyttääkseen muita Bullsin jätkiä tyyliin '' kun te perkeleen pellet ette näköjään osaa yhtä syöttöä antaa niin ratkaistaan sitten itse saatana''. Ja kuten arvata saattoi niin tuon suorituksen jälkeen kutsui penkki mutta vain siksi että 20 minuutin raja tuli täyteen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
608
Niin ja sitten vielä sellaista huhua että Pohjois-Ameriikan NBA medioissa liikkuu sellaista epävirallista tietoa että Bulls olisi värväämässä Oklahoma City Thunderin GM:ää Sam Prestiä Chicagoon.

Presti on kuulemma Bullsin ykkösvaihtoehto uudeksi GM:ksi ja tietojen mukaan Reinsdorf on jo lompakko levällään Prestin suuntaan ja on kuulemma sanonut että '' money is no problem'' ja Bulls olisi valmiina maksamaan miljoonia siitä että saavat Prestin.

RealGM:ssä joku vääräleuka on kirjoittanut jotain sellaista että jos Presti Bullsiin tulee niin hän ei tule vastaamaan John Paxsonille yhtään mistään vaan jos hän jollekin vastaa niin Reinsdorffeille.
Mikäs mies tuo Presti muuten on eli onko ihan tekijä miehiä eli siis sellainen joka ei alennu joojoojoo miehen asemaan GarPaxin edessä jne vai onko hän sittenkin joku yes yes yes mies kuten Paxson ja Forman ovat olleet.

Jos siis Presti on seuraava Bulls GM niin työmaata hänellä tulee riittämään.
Ja voin vaikka lyödä mitä vaan vetoa siitä että kun Presti duuninsa Bullsissa aloittaa niin ekat 6kk menee siihen että hän ihmettelee sitä että ketkä saatanan pellet tämän joukkueen ovat rakentaneet.

Mutta ei hypitä vielä innosta seinille kyse on yhä Bullsista joten otetaan nämäkin ''huhut'' grain of salt tyylillä siihen saakka kunnes virallista tiedotetta putkahtaa julkisuuteen.
 
Viestejä
145
Ihan pirteä peli Latelta ja lupa odottaa hyvää tekemistä loppukaudeksi. Muutenhan peli oli Bullseilta hirveetä yksinyrittämistä jokainen vuorollaan. Kyllä tohon joukkueeseen pitää tehdä jotain muutoksia pelaaja tai valmentaja puolelle ens kaudelle. Ei tommosta peliä jaksais kattoo. Ei tule toista joukkuetta mieleen, jossa pelintekijä (Sato tai White) kiertää triplaillen 3 sekunnin aluetta hyökkäyksen eka 15 sekunttia ja sitten ottaa oman ratkasunsa tai syöttää. Kyllä tonne pätevä pointti tarvitaan. Sitä kautta se Latekin vois ruveta loistamaan. Ja en todellakaan halua sinnne Lamello Ballia tai muuta ens kesän draftista. Kakkospointiksi voisivat sieltä toki jonkun ottaa. Joku kokenut kaveri luokkaa Rubio/Rondo tai jopa Rose ois hyvä ja sais Bullsin pelaamaan paremmin ku ratkasuvoimaa kuitenkin löytyy ihan riittävästi.

Nyt ottivat keskimatkan kakkosia varmaan eniten koko kaudella. Onkohan siellä Bullsin analyytikot taas keksineet koriksen uudestaan :)
Carter ja Porter ovat taineet keskittyä pullan syöntiin loukkaantumisen aikana ja Late vihannesmiehenä oli pirteellä jalalla liikenteessä.
 
Viestejä
608


Ei ole vaikea arvata kenelle tuo ylin kommentti on / oli suunnattu.
Mitä väliä sillä enää on mitä JimBo the pelle Boylen haluaa.
Pelatkoon Laurikin loppukauden kunnon FU korista niin kyllä se siitä lähtee taas rullaamaan.

Ja miksikö ? no ihan siksi että kunhan uusi GM on tullut taloon niin Boylenille tärähtää kengän kuva persuuksiin ja lujaa. Sitä en tiedä tuleeko avokasta, lenkkitossua, koripallotossua, vai kumisaapasta mutta kenkää kumminkin ja ihan ansaitusti vieläpä.
 
Viestejä
608
Ihan pirteä peli Latelta ja lupa odottaa hyvää tekemistä loppukaudeksi. Muutenhan peli oli Bullseilta hirveetä yksinyrittämistä jokainen vuorollaan. Kyllä tohon joukkueeseen pitää tehdä jotain muutoksia pelaaja tai valmentaja puolelle ens kaudelle. Ei tommosta peliä jaksais kattoo. Ei tule toista joukkuetta mieleen, jossa pelintekijä (Sato tai White) kiertää triplaillen 3 sekunnin aluetta hyökkäyksen eka 15 sekunttia ja sitten ottaa oman ratkasunsa tai syöttää. Kyllä tonne pätevä pointti tarvitaan. Sitä kautta se Latekin vois ruveta loistamaan. Ja en todellakaan halua sinnne Lamello Ballia tai muuta ens kesän draftista. Kakkospointiksi voisivat sieltä toki jonkun ottaa. Joku kokenut kaveri luokkaa Rubio/Rondo tai jopa Rose ois hyvä ja sais Bullsin pelaamaan paremmin ku ratkasuvoimaa kuitenkin löytyy ihan riittävästi.

Nyt ottivat keskimatkan kakkosia varmaan eniten koko kaudella. Onkohan siellä Bullsin analyytikot taas keksineet koriksen uudestaan :)
Carter ja Porter ovat taineet keskittyä pullan syöntiin loukkaantumisen aikana ja Late vihannesmiehenä oli pirteellä jalalla liikenteessä.
Itse kyllä toivoisin Bullsin varaavan James Wisemanin.
Ja miksikö ? no ihan siksi että Feliciolla ei tee yhtään mitään, ja Kornet tuskin jää hänkään jos uusi GM niin päättää. Carter on mikkihiiri ( lue pienikokoinen ) sentterin paikalla ja taitaa tuo loukkaantumishistoriakin olla kohtaa luokkaa Jari Litmanen ja sitten vielä nuo puheet halusta siirtyä Laurin tontille 4 paikalle.

Young on kelvollinen tuuraaja Laurille mutta tuskinpa hänestä sentteriksi on.
Eli kyllä kait Wisemanista hyötyä Bullsille olisi ( ainakin toisi ihan oikeaa pituutta jne korinalle ).
Mutta ilman TOP3 pickiä Wisemania ei varata eli tankkausta tarvitaan ja lottery tuuria myös.
 
Viestejä
1 177
Carter on mikkihiiri ( lue pienikokoinen ) sentterin paikalla
Tän takiahan kaveri ilmeisesti haluaa nelos paikalla. Tajunnut että jos oot nba:ssa sentteri niin sun pitää viettää salilla ihan helvetin paljon aikaa ja rakentaa sitä fysiikkaa sen mukaan. Carter on vaan ilmeisesti kentän ulkopuolella ihan yhtä laiska kuin kentälläkin. Sanon tämän ihan sen takia että noissa Bullsin peleissä näkynyt lukemattomia kertoja missä kaveri hölkkää kentällä silloin kun pitäisi jo juosta.
 
Viestejä
608
Tän takiahan kaveri ilmeisesti haluaa nelos paikalla. Tajunnut että jos oot nba:ssa sentteri niin sun pitää viettää salilla ihan helvetin paljon aikaa ja rakentaa sitä fysiikkaa sen mukaan. Carter on vaan ilmeisesti kentän ulkopuolella ihan yhtä laiska kuin kentälläkin. Sanon tämän ihan sen takia että noissa Bullsin peleissä näkynyt lukemattomia kertoja missä kaveri hölkkää kentällä silloin kun pitäisi jo juosta.
Totta, en ole kyllä itsekään mikään Carterin suurin fani.
Mutta jos nyt niin kävisi että Bullsilla käy kerrankin hyvä tuuri lotteryssa ja saisivat sen TOP3 pickin jolla sitten Wisemanin voi varata niin mitä Carterille sitten tehdään juu treidi voi tulla kyseeseen mutta millaisella vastineella. Ja sitten on vielä Gafford joten onko Wiseman juuri se palanen mitä Bulls tarvitsee.

Se on kyllä pakko sanoa että Carterin varatessaan Bulls iski kätensä jätteeseen.
Ei ole kyllä Carter juurikaan vakuuttanut tälläkään kaudella vaikka alkukaudesta tekikin niitä tuplatuplia melkein jokaisessa pelissä.
 
Viestejä
145
Carter on 20v. annetaan sille vielä vähän aikaa. Kyllä se on ihan päteviä näyttöjä antanut, vaikka loukkaantumisia ollut liikaa. Ei tossa liigassa ole montaa, jotka pakittamalla sille koreja tekee. Tuli mieleen vain B Lopez. Ja sitten on hyvä apupuolustaja sekä jalkanopeus rittää takureiden puolustamiseen. Hyökkäyksessä eniten kehitettävää.

Hauska lukea noita Jimbon kommentteja pelien jälkeen. Nyt kun melkein kaikki parhaat taas rosterissa, niin tappion syy löytyi kovuudesta. Ja sitähän ei voi opettaa, näin se kerto syksyllä. Joku satunnainen katselija Suomestakin vois todeta, että opettamasi blitz-puolustus ei toimi ja hyökkäyksissä pallo ei liiku ku pointit hautoo sitä. No nyt on ollut Ameriikan medioissa sen verran juttua seurajohdossa tapahtuvista vaihdoksista, niin eiköhän ens kaudella ole uusi koutsi jo puikoissa.
 
Viestejä
298
Carter on 20v. annetaan sille vielä vähän aikaa. Kyllä se on ihan päteviä näyttöjä antanut, vaikka loukkaantumisia ollut liikaa. Ei tossa liigassa ole montaa, jotka pakittamalla sille koreja tekee. Tuli mieleen vain B Lopez. Ja sitten on hyvä apupuolustaja sekä jalkanopeus rittää takureiden puolustamiseen. Hyökkäyksessä eniten kehitettävää.

Hauska lukea noita Jimbon kommentteja pelien jälkeen. Nyt kun melkein kaikki parhaat taas rosterissa, niin tappion syy löytyi kovuudesta. Ja sitähän ei voi opettaa, näin se kerto syksyllä. Joku satunnainen katselija Suomestakin vois todeta, että opettamasi blitz-puolustus ei toimi ja hyökkäyksissä pallo ei liiku ku pointit hautoo sitä. No nyt on ollut Ameriikan medioissa sen verran juttua seurajohdossa tapahtuvista vaihdoksista, niin eiköhän ens kaudella ole uusi koutsi jo puikoissa.
Juuri näin, Carter on puolustuksen ankkuri, joka luonnostaan osaa oikein sijoittumisen ja apupuolustuksen. Puolustuksen tilastot kertovat omaa kieltään. Hyökkäys on rajoittunutta mutta varmasti kehitettävissä, ja usean näkemyksen mukaan eivät oikein Markkasen kanssa parhaita kavereita. Lisäksi on ollut syystä ja syyttä tuomarien hampaissa ja virhevaikeuksissa. Ehkä ulostulo nelospaikasta oli vain viesti jonnekin....eihän miehellä, kuten täällä on todettu, ole mitään työkaluja nykyneloseksi, vaikka Dukessa ottikin kolmosia reippaammin. Varmasti Bullsille keeper tässä vaiheessa Laurin edellä. Loukkaantumisen jälkeen ollut kyllä melko huono.

Bulls keikkui kärkisijoilla def ratingissä helpon alkuohjelman ansiosta joka antoi Jimbolle jonkun kulman sanoa että eteenpäin on menty. Nyt jos katsotaan 15 viimeistä peliä Bulls on liigan huonoin puolustusjoukkue. Hyökkäyspää samalla ajalla on sijalla 20. eli kohentunut huomattavasti ;) . Keskimatkalaiskiellosta on selkeästi hieman tingitty, mutta puolustuksessa hakataan päätä seinään, ja pitkät miehet keikkuvat jossain kaaren tuntumassa palloskriinin jälkeen kun levyreitä pitäisi ottaa.

Mikään hyvä joukkue ei pärjää ilman pelintekijää, jonka päätehtävä on saada kaikki mukaan ja tehdä muut ympärillä paremmiksi. Sellaistahan Bullsilla ei ole eikä Whitesta varmaan tule, mies on luonnostaan niin skoraaja. Draftistakin sen voi saada (esim Morant jonka avulla Memphisin rebuild meni saman tien Bullsin ohi). Nyt on esim näitä ranskiksia saatavissa, ymmärtävät ainakin joukkuepelin päälle. Killian Hayes vaikuttaa highlightsien perusteella valmiilta kaverilta, ja omaa kokemusta Saksan liigasta ja eurocupeista. Onhan tuolla joka tapauksessa varausvuorolla 7-10 joku hyvä pointti saatavissa ja arpajaisonnella esim. Lamelo. Kun ei -21 kesälläkään ole kovan luokan pelintekijöitä FA-markkinoille tulossa niin draftista voi koittaa. Pitkät sentterit harvoin sateentekijöitä nykypäivänä/-suuntauksella ovat, ainakin jos henk taidot ovat pahasti vajaita.

Tuskin drafti tässä kuitenkaan Bullsille koko kuvaa muuttaa.
 
Viestejä
2 210
Nyt on esim näitä ranskiksia saatavissa, ymmärtävät ainakin joukkuepelin päälle. Killian Hayes vaikuttaa highlightsien perusteella valmiilta kaverilta, ja omaa kokemusta Saksan liigasta ja eurocupeista. Onhan tuolla joka tapauksessa varausvuorolla 7-10 joku hyvä pointti saatavissa ja arpajaisonnella esim. Lamelo. Kun ei -21 kesälläkään ole kovan luokan pelintekijöitä FA-markkinoille tulossa niin draftista voi koittaa. Pitkät sentterit harvoin sateentekijöitä nykypäivänä/-suuntauksella ovat, ainakin jos henk taidot ovat pahasti vajaita.

Tuskin drafti tässä kuitenkaan Bullsille koko kuvaa muuttaa.
Just eilen luin tämän the Ringerin jutun kolmesta kiinnostavasta eurooppalaisesta pelintekijästä, jotka saattavat mennä korkealla varausvuorolla kesän 2020 draftissa. Kyseessä israelilainen Avdija ja ranskalaiset Hayes ja Maledon.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös