Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
207
Vucevic kertoi muutama päivä sitten Chicago Tribunissa, että Lavinen tulisi olla hiukkasen itsekkäämpi ja Lavinehan otti neuvosta heti vaarin 31 heittoa Atlantaa vastaan ja uusi ennätys 50 pistettä. Ennenhän Lavine ei niin itsekäs ole ollutkaan vai mitä. Hienoa jenkkien mielestä. Vucevic sai itse 19 heittoa ja 25 pistettä. Sitten White päästetään kentälle ja 11 heittoa. Eipä tossa systeemissä muille jää montaakaan heittoa ja joukkue häviää. Lauri sai aikaan 4 heittoa Atlantaa vastaan. Olen aina ollut siinä käsityksessä, että koripallo on joukkuepeli, mutta Bullsin kohdalla uskoni horjuu. NBA TV kanava meni jo itsellä peruutukseen ja Bullsin kohdalla se ei ainakaan aukea ensi syksynä. Jos Lauri jostain käsittämättömästä syystä jää vielä Chicagoon, jää ensi vuoden pelien seuraaminen tilastojen ja Ruudun varaan. Itse ainakin toivon Laurille menestystä ja NBA TV:n otin ainoastaan hänen takiaan jälkilähetyksinä seuraten.
 
Viestejä
1 601
Lyhyesti sanottuna. Tuolla pick & roll puolustuksessa ei voiteta ensimmäistäkään joukkuetta, joka oikeasti yrittää voittaa ja miettii miten Bulls voitetaan
Joo. Tuollainen pick-and-rolliin pelinsä perustava joukkue on Bullsin puolustukselle kauheaa myrkkyä. Trae Young teki 42 pinnaa ja vain yksi sisään mennyt kolmonen. Hawksilla oli myös melko synkkä kolmosten päivä ja siltikään edes Lavinen superpeli ei riittänyt voittoon.

Mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän alkoi näkyä että tämä oli back-to-back -peli Bullsille. Pelin lopussa monet pelaajat jättivät tekemättä tärkeitä pallollisen leikkauksia. Satolla painoi jaloissa oikeastaan koko pelin ajan. Näissä back-to-back -peleissä Donovanin pitäisi laajentaa peluutusta nykyisestä kahdeksan rotaatiosta.. En ymmärrä mikä tarve on peluuttaa esim. Williamsia 58 minuuttia tässä kahden pelin putkessa. Varsinkin kun tänään pelaamisesta ei tullut oikein mitään.
 
Viestejä
678
Mutta hei tämä tappiohan oli nyt täysin Laurin syytä.

Kyllähän sieltä penkiltä on saatava tuotua tukea pisteiden muodossa, etenkin kun edellinen peli oli noin hyvä. En katsonut ottelua loppuun, niin en tiedä mikä ollut vialla.
 
Viestejä
72
Matsi Atlantaa vastaan oli hämmentävän kauheaa katsottavaa. Okei, pallopeleissähän suhdanteet vaihtelee, usein yllättävänkin rajusti, ja Chicagolle kyseessä oli B2B-ottelu, mutta samalla; Bullssin joukkue, joka on tällä kaudella pelannut hyviäkin pelejä, on koko kauden ajan ollut käsittämättömän huono siirtämään hyviä yhteisiä kokemuksia yhdestä ottelusta seuraavaan. Tuntuu siltä, että tämän on pakko olla ainakin osittain valmennuksellinen ongelma. Tekemisen lähtökohdat heittelevät hallitsemattoman rajusti ottelusta toiseen, eikä kyse ole ainoastaan hankalammasta vastustajasta, ei ainakaan joka kerta. Joskus voisi melkein kuvitella, että BD olisi hyvin menneen, voitetun ottelun jälkeen sanonut pelaajilleen, että hei sehän meni helvetin hyvin, eli nyt seuraavassa matsissa kokeillaan jotain ihan muuta.

Vucevicia (hyökkäys) lukuunottamatta yksikään Chicagon pelaaja, joka pidempään hääräsi kentällä, ei pelannut hyvin Hawksia vastaan (Lavine joo, mutta ei, ei ottelun lopputuloksen kannalta, kun onnistui heti ottelun alussa ottamaan omilta joukkuetovereiltaan turhat luulot pois). Silti Chicagon fanien some-kommentit täyttyivät taas kerran vaatimuksista hankkiutua nimenomaan vaihtomies-Laurista äkkiä eroon. Heti jos mahdollista – sama se vaikka ilmaiseksi saatana! Vihanpito Lauria kohtaan alkaa olla Chicagon fandomissa niin syväänjuurtunutta, että kyllä Laurin täytyy nyt vaan äkkiä päästä pois sieltä, heti kun kausi on paketissa. Toivon hartaasti, että Lauri pysyy kaukana somesta, MUTTA en todellakaan halua Laurille sitä kokemusta, että joutuu pelaamaan näiden samojen kannattajien edessä, jos kaikki päästetään ensi syksynä katsomoihin. Niillä on jo soihdut ja talikot valmiina.

En tiedä, miksi valmennus päätti pitää Lauria kentällä niin paljon ottelun lopussa, kun hyökkäyksessä hänelle ei kuitenkaan pelattu palloa yhtään, ja puolustuksessa hän ja Coby White eivät mitenkään keksineet, miten puolustaa Trae Youngin ja Gallinarin kahden miehen pelejä. Se oli vaan nöyryyttävää katsottavaa molemmissa päissä kenttää. Laurin heikko puolustus ei tietenkään ollut juuurisyy siihen, että Chicago hävisi. Koko joukkueen superheikko puolustus oli. Läpi koko ottelun Trae Young kuljetteli pallon lapsellisen helposti painttiin, missä sitten rauhassa mietiskeli mitähän 3-4 aukiolevasta vaihtoehdosta huvittaisi tällä kertaa käyttää. Tässä matsissa tuntui usein kivoimmalta syöttää vähän älläreitä kavereille. Siihen väliin tietty pari omaa floutteria, ettei homma mene liian ennalta-arvattavaksi.

Kun Trae Young on pelipäällä, niinkuin se usein taitaa olla, se on kyllä kova. Atlantaan on muutenkin kasattu, ilman sen suurempaa kohua, minusta yllättävän laadukas nippu pelaajia, joka pelipaikalle. Miten joku hevon himpun Huerterkin näytti niin uskomattoman pomminvarmalta pelaajalta omassa roolissaan. Tuntuu oudolta, ettei niiden kausi ole mennyt paremmin. Onko siellä kärsitty paljon loukkaantumisista tai jotain. En ole niitä niin kovin tarkkaan seurannut
 
Viestejä
294
Kolmannen neljänneksen alussa Bulls johtaa 13 pisteellä. Kun Lauri tulee kentälle niin ero on yhdessä pisteessä. Neljännen neljäkselle Bulls jopa johtaa neljännestä siihen saakka kun erää on jäljellä 6 minuuttia ja Bulls tuo PWill:n ja Vucevic:n takaisin kentälle. Loppu hävitään 11 pisteellä. Mutta hei vika on penkin.

Bulls:lla on kaksi allstar tason pelaajaa. Bulls:n aloitusviisikon pitäisi voittaa jokainen ottelu 10-20 pisteellä ja toivoa, että penkki pelaa tasan. Täten kaikki huippujoukkueet toimii. Muissa joukkueissa starat ja aloitusviisikot voittaa pelit. Bulls:lla aloitusviisikko ei voita otteluita vaan he pelaavat nolla-nollaa ja sitten toivovat, että penkki voittaisi pelin heidän puolestaan. Torontoa vastaan penkkivoitti ottelun heille (aloitusviisikosta yli puolet olivat +- tilastossa miinuksella). Nyt ei penkki pystynyt siihen, joten tappio tuli. Atlantalla oli nolla allstar pelaajaa, mutta silti aloitusviisikko ottaa turpaan. Mutta syytetään penkkiä...

Ei Lauri hyvin pelannut, mutta hän ei ole joukkueen ongelma. Suurin ongelma juuri nyt on BD ja valmennus, joka kieltäytyy muuttamasta PnR puolustusta. Drop coverage on tehty puolustamaan pick & roll:ia, ei pick & pop:ia, mutta silti valmennus vaatii sitä että sen puolustamista jatketaan loputtomiin. Joten se oli valmennuksen päätös, että annetaan Gallinarin ottaa vapaat kolmoset. Aikaisemmin pelissä Atlanta teki pick & rollia ja se ei toiminut yhtään sen paremmin. Vapaita donkkeja tai floatereita. Vucevic:iä vastaan tehtiin ehkäpä 50 pistettä, mutta hei hän korvasi tuon kaiken tekemällä 20 pistettä toiseen päähän. Toimiko apupuolustus noissa tilanteissa? Ei koska Thad ja PWill halusivat lepäillä nurkassa. Ei heitä kiinnostaa voittaa. Paskaa puolustusta koko joukkueelta, mutta silti en lähtisi vastuuta tuosta siirtämään pelkästään pelaajiin. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja tällä hetkellä Bulls:n pää eli valmennus on täysin kykenemätön korjaamaan Bulls puolustusta.

Ehkäpä Bulls saa tuon korjattua ensi kaudeksi hankkimalla NBA:n parhaat puolustajat PG, SF ja PF paikoille, mutta en usko että sekään riittää. Sentterin rooli on vaan aivan liian tärkeä nyky NBA:n puolustuksessa. Bulls:n ehkäpä pitäisi ajatella siirtyvän paikka puolustukseen. Siinä voi surkean sentteri puolustajan jotenkin piilottaa.
 
Viestejä
207
Bullsilla on kaksi all star tason hyökkääjää, mutta ei puolustajaa. Vaikka kaverit mättäisivät kuvainnollisesti kahteen mieheen 120 pistettä ja, jos vastustaja mättää samaan aikaan 121 pistettä heitä vastaan, turpaan tulee. All star miehet kehutaan pelin jälkeen taivaisiin ja penkkimiehet haukutaan pataluhiksi. Sanoisinko, että reilu meininki Jenkeissä.
 
Viestejä
1 600
Bullsilla on kaksi all star tason hyökkääjää, mutta ei puolustajaa. Vaikka kaverit mättäisivät kuvainnollisesti kahteen mieheen 120 pistettä ja, jos vastustaja mättää samaan aikaan 121 pistettä heitä vastaan, turpaan tulee. All star miehet kehutaan pelin jälkeen taivaisiin ja penkkimiehet haukutaan pataluhiksi. Sanoisinko, että reilu meininki Jenkeissä.Se on just niin.

Bulls some ”keskustelut” ovat vielä typerämpiä kuin minun täällä. Ehkä. Osin.

Mutta sen verran luotan mr K:n ja ehkä myös Donovanin kykyihin etteivät ainakaan noiden redneck bullsien (heh) höpinöihin ratkaisujaan perusta.

Kyllähän nuo ratingit (en osaa edes nimiä kopioida) kertovat eri käyttöasteista jne.
 
Viestejä
1 238
Jos nyt Markkasen tilannetta miettii niin pakko olla uskoa siihen että NBA:ssa muut joukkueet ehkää katsoo sitä miten pelaaja suoriutuu pelitilanteista kokonaisuutena eikä ns. Knee jerk reactions niinkuin Bullsissa tuntuu olevan.
 
Viestejä
678
Mtv:n ja Ylen urheilu-uutisissa juttua Markkasen sopimustilanteesta. Agentti paljasti Mtv:lle että Markkanen ei täysin toipunut olkapäävammastaan mikä näkyy pelaamisessa vielä
 
Viestejä
87
Mtv:n ja Ylen urheilu-uutisissa juttua Markkasen sopimustilanteesta. Agentti paljasti Mtv:lle että Markkanen ei täysin toipunut olkapäävammastaan mikä näkyy pelaamisessa vielä
Samassa haastattelussa olleet. YLE oli jättänyt pois agentin puheet (jos olivat edes häntä haastatelleet). Tottakai agentin pitää joku syy keksiä huonoille otteille. Nyt se oli olkapää, helppo kohde.
 
Viestejä
1 238
Joo ei ne front officeiden kaverit taida Real GM- ja Reddit-keskusteluiden persusteella niitä siirtoja tee.
Joo siis nyt en tarkoita foorumeita vaan yleisestikkin Laurin peluutusta Bullsissa. Ei osata ottaa irti koko potentiaalista ja ilmeisesti AK halunnut tradeta vaikka tulevaisuuden drafti pickeihin.
 
Viestejä
498
Yksi moderaattori RealGM Bulls boardissa totesi kyllä ihan aiheesta, että osa tästä Laurin lyttäämisestä kuuluu näille kaikkein laput eniten silmillä oleville Lauri-faneille, joilla on aina joku selitys ja "muiden vika" oli otteet mitä tahansa. Jotenkin mielletään että ne ovat Laurin omia tekosyitä vaikka Laurin en koskaan ole kuullut selittävän ainakaan kauden aikana yhtään mitään tai laittanut jonkun muun syyksi. Lisäksi tästä on jostain syystä vielä tullut Lavine vs Lauri asetelma, luultavasti lähinnä samojen lähteiden aloittamana, aivan kuin molemmat olisivat toistensa kanssa huonoissa väleissä/vihamiehiä ja tietenkin esteinä. Näistä huonoista väleistä ei koskaan ole ollut merkkiä (Wendell ja Lauri olivat jossain vaiheessa hieman napit vastakkain 2019 syksyllä edellisen puukotellessa Latea hieman). Molemmat ovat maineeltaan pidettyjä pelikavereita. Lavinella on vielä maine erittäin ahkerana harjoittelijana joka yleensä antaa hieman enemmän liikkumavaraa. Mutta kyllähän nämä oikeat GM:t ovat ammattimiehiä ja heillä on käytössään scoutteja ja analyytikkoja jotka ymmärtävät muutakin kuin piste/reb /ottelu statsit. RealGM alkaa olla tosi väsyttävää jankkausta ja tunnelma melko bipolaarinen riippuen kunkin pelaajan viimeisestä tekemisestä. Yksi ottelu vihkoon ja seurajohdon onkin paras treidata/vapauttaa ja mielellään heti, jos vaan mahdollista.

Seuraavaksi TWolves, joka pitäisi kyllä voittaa. Mielenkiintoinen tämä Edwards, jota Itse en ole juuri nähnyt mutta tilastojen perusteella ihmettelen miksi hän keikkuu Rookie-kisan kärkitiloilla. Hyökkäyspainotteinen kaveri, jonka PER on luokkaa 12, joka tekee pisteitä 27% usagella surkeilla tehoilla (eFG=47%, 3p=31%) ei mitenkään voi olla vuosikertansa paras. Jos siihen riittää että sen kun nakkelee aina kun pallo kädessä vs vaikka Haliburton (joka olisi ollut saatavissa, loistava ja suht valmis pointti Bullsille) joka pelaa järjellä ja tehoilla, niin eipä nimike paljon todista. Tai ehkä siihen riittää jos kerran donkkaa murhaposterin ? Lamelohan näissä olisi ollut aika selvä ykkönen terveenä, ja olisi hänkin kelvannut, tosin ei saatavissa ilman peliliikkeitä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
87
Yksi moderaattori RealGM Bulls boardissa totesi kyllä ihan aiheesta, että osa tästä Laurin lyttäämisestä kuuluu näille kaikkein laput eniten silmillä oleville Lauri-faneille, joilla on aina joku selitys ja "muiden vika" oli otteet mitä tahansa. Jotenkin mielletään että ne ovat Laurin omia tekosyitä vaikka Laurin en koskaan ole kuullut selittävän ainakaan kauden aikana yhtään mitään tai laittanut jonkun muun syyksi. Lisäksi tästä on jostain syystä vielä tullut Lavine vs Lauri asetelma, luultavasti lähinnä samojen lähteiden aloittamana, aivan kuin molemmat olisivat toistensa kanssa huonoissa väleissä/vihamiehiä ja tietenkin esteinä. Näistä huonoista väleistä ei koskaan ole ollut merkkiä (Wendell ja Lauri olivat jossain vaiheessa hieman napit vastakkain 2019 syksyllä edellisen puukotellessa Latea hieman). Molemmat ovat maineeltaan pidettyjä pelikavereita. Lavinella on vielä maine erittäin ahkerana harjoittelijana joka yleensä antaa hieman enemmän liikkumavaraa. Mutta kyllähän nämä oikeat GM:t ovat ammattimiehiä ja heillä on käytössään scoutteja ja analyytikkoja jotka ymmärtävät muutakin kuin piste/reb /ottelu statsit. RealGM alkaa olla tosi väsyttävää jankkausta ja tunnelma melko bipolaarinen riippuen kunkin pelaajan viimeisestä tekemisestä. Yksi ottelu vihkoon ja seurajohdon onkin paras treidata/vapauttaa ja mielellään heti, jos vaan mahdollista.
RealGM:n Bulls fanit ovat ihan samaa mieltä Laurista, kuin esim. Bullsin Reddit tai Twitter. Eli Late on täyttä roskaa. Ei noissa muissa ole ollut Lauri-faneja tuomassa vastakkainasetteluja, silti sama mielipide ja agenda tuntuu olevan kaikissa.
 
Viestejä
800
18 minuuttia... tosin en tiedä mutta viime kuukaudet tai ainakin olkapää vamman jälken markkanen vaikuttanut tosi hitaalta? En tiedä onko muut huomioinnu mut terävyys ihan nollassa. Tai ehkä into juosta vaan kadonnut esim siirtymä hyökkäyksissä kun pallo pelataan kuitenkin lavinelle.

Ja bulls hävii surkealla minnesotalle, ihan oikein. Voisi bulls jäädä playin otteluiden ulkopuolelle, ei oo hyötyä markkaselle ku muutenkin jo pelistä ulkona ja olisihan se nolo tilanne bullsin uudelle johdolle ja kaikkien playoff satsauksien jälkeen
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös