Koripallo.com

Cleveland Cavaliers

Viestejä
375
Tuskin Laurin päätös pelkästään rahan takia tehtiin. Kyllähän se tarjottavissa oleva rooli oli paljon isompi kuin mitä olisi koskaan saanut Bulls:ssa. Jos on noita ensimmäisiä pelejä katsonut niin onhan Laurilla vapaampi rooli kuin Bulls:ssa on ollut viimeiseen kahteen vuoteen. Kyllähän tuon jo näkee PWill:nkin heittomäärissä ja kosketus määrissä, että ei siellä ole PF:lle roolia Bullsin joukkueessa. 12 hyökkäyspään kosketusta per peli ja Laurin rooli olisi ollut hänen takana eli ehkäpä puolet tuosta. Nyt kuitenkin on saanut 2.5 kertaa enemmän kosketuksia kuin PWill per ottelu eli viisi kertaa enemmän kuin mitä olisi saanut Bulls:ssa. Ilman kosketuksia et voi tehdä koreja tai antaa koriin johtavia syöttöjä, mutta sinua voi silti syyttää kaikesta mikä epäonnistuu. Kuinka monta pistettä ihmiset uskoo, että Lauri olisi tehnyt 6:lla kosketuksella per ottelu? Ymmärrän, että Bulls fanit vihaa sitä, että Lauri lähti, koska se heikensi Bulls:n mahdollisuuksia pärjätä ja menettivät myös parhaimman syntipukin epäonnistumisille, koska jotain pitää syyttää. Pelaajia jotka käsittelee palloa 99% ajasta niin eihän heitä voi syyttää jos joukkue häviää, vaikka he ovatkin 99% ajasta syypäitä joukkueen häviämiseen. Pois pääseminen Bulls:sta oli Laurille parasta mitä hänelle on käynyt NBA uran alkamisen jälkeen. Bulls todennäköisesti tänä vuonna menestyy paremmin kuin Cavs, mutta se ei olisi auttanut ollenkaan Lauria. 6 kosketusta per peli ja 3 pistettä per ottelu niin hän olisi ollut Euroopassa ensi kaudella 100% varmuudella.

Mutta Cavs:n ongelmiin, koska tämä on Cavs:sta eikä Laurista tai Bulls:sta. NBA:ssa on kaksi tapaa ylitse muiden pick&roll:ia. Toinen on drop coverage ja toinen on vaihtaminen. Drop coverage, jota Suns ja Lakers muun muassa käyttävät (ainakin kun Jordan, Howard tai Ayton ovat kentällä) erittäin paljon antaa paremman mahdollisuuden pitää kentällä iso hidas suojemaan koria. Drop coverage, jos sen pelaa hyvin, estää myös tyypilliset roll syötöt donkkia varten. Joten pelaaja kuten Allen ei saa noita helppoja donkkeja. Siinä missä Allen on ollut Cavs:n paras pelaaja kauden 5 ensimmäisessä pelissä niin on helppoa väittää, että hän on ollut joukkueen huonoin 2 viimeisessä. Tuon taktiikan heikko puoli on se, että jos tuota käyttää skoraavaa takamiestä vastaan, kuten Morant, T.Young, CP3 tai Harden, niin kyseinen pelaaja tekee 50 pistettä. Pallollinen pelaaja pelityylistää riippuen voi joko hyökätä sentteriä vastaan 'alamäkeen' tai antaa mahdollisuuden ottaa vapaan puolimatkan heiton tai floatterin, jos puhutaan Trae:sta. Tuon puolustuksen etuna on myös se, että se ei välttämättä pakota muita pelaajia auttamaan ja täten jättämään omia vapaaksi. No Rubio tai Garland kumpikaan ei minusta ole skoraava takamies, joten tuo puolustus on myrkkyä heitä vastaan, koska se käytännössä pakottaa heidät ottamaan ne ratkaisut. Vaikka Rubio onkin ollut tehokas heitoissaan tänä vuonna, niin silti näkee kuinka haluton hän on toisinaan ottamaan noita heittoja.

Mikä on sitten ratkaisu? Muuttaa peli tapahtumaan enemmän off the ball, pick&pop... vaihtoehtoja on, mutta valmennuksen olisi parempi varautua muuttamaan taktiikkaansa kesken pelin.
 
Viestejä
809
Jotenkin huvittavaa että täällä ollaan sitä mieltä että nyt JBB tarkoituksella pelasi juuri tällä tavalla.
Kukas tätä mieltä on ollut?

Oli kyseessä back to back peli tai jokin muu runkosarjan peli, niin kyllä siinä voitosta yritetään pelata. Siksi ihmettelin, miksi sen annetaan valua käsistä JO toisella neljänneksellä täysin idioottimaisella peluutuksella. Kai herkempi kaveri olisi yrittänyt muuttaa jotakin ennen -25 runia. Sen näki vähän kokemattomampikin, että käsistä on lähdössä ja niin siinä sitten kävikin. Kaksi tai kolme aikalisää käytti, mutta ei vaihtanut pelaajia.
 
Viestejä
2 506
Mukava lueskella RealCavsFans Forumia, ku Lateen suhtaudutaan aika neutraalisti. Bullsien forumillahan Late oli pari vuotta välillä jumala ja seuraavat pari vuotta sylkykuppi.

Johtuneeko menestymättömyydestäkin (pl. Jamesin aika), keskustelu muutenkin aika rauhallista. Ei sillä, etteikö palstoilla ole mukava nähdä joskus myös rähjäystäkin. ;)
 
Viestejä
2 403
Mukava lueskella RealCavsFans Forumia, ku Lateen suhtaudutaan aika neutraalisti. Bullsien forumillahan Late oli pari vuotta välillä jumala ja seuraavat pari vuotta sylkykuppi.

Johtuneeko menestymättömyydestäkin (pl. Jamesin aika), keskustelu muutenkin aika rauhallista. Ei sillä, etteikö palstoilla ole mukava nähdä joskus myös rähjäystäkin. ;)
Ehkä pahimmat Lauri-kriitikot ovat siirtyneet tälle palstalle. Tuntuu ainakin siltä, että anti-Lauri trollaaminen on täällä saanut lisää kierroksia. ;)
 
Viestejä
1 334

Love on sivussa joitain pelejä. Eli enemmän minuutteja on nyt tarjolla pitkän pään rotaatiossa.
Ottaen huomioon Cavsin ongelmallisen isojen miesten rotaation niin aika huono hommahan tuo on. Tällä hetkellähän Cavsilla ei ole aito backup isoa. Kesän tradet tehtiin sen mukaan että Mobley pelaa varmaan PF/C spottia mutta koska kaveri liikkuu niin hyvin niin nythän Mobleyta on peluutettu PF/SF spotissa ja käytännössä Lauri tai Love on pelannut backup vitosta.
 
Viestejä
809
Kylläpäs Cavsin pelin taso heilahtelee ottelun sisällä. Ajoittain todella kivan näköistä katsottavaa ja sitten kohta taas aivan kauheaa. Onneksi kuitenkin enemmän sitä kivan näköistä.
Laurikin sai heittää niin paljon kuin kerkesi ja oli muutenkin aktiivinen. Muutama kelloa vastaan ohi mutta kyllä siihen mahtui myös aika monta täysin avointa kivitystä.
Pelottavasti sai ekalla neljänneksellä ilmeisesti iskun vasemmalle hartian seudulle. Sitä siinä vähän pyöritteli, muttei ilmeisesti haitannut enää sen jälkeen. Ikävästi ehti käydä mielessä viime kauden hartia loukkaantuminen.
Cavs pelaa hienosti joukkueena ja sitä on kiva katsella. Eikä harmita yhtään, ettei tullut mentyä nukkumaan Laurin ensimmäisten neljän ohiheitetyn tiiliskiven jälkeen. Mielessä kyllä kävi.
 
Viestejä
827
Tärkeä voitto ja voitto mikä piti ottaa. Hornetsilla back to back ottelu. Vieraskiertue päättyi hyvään rekordiin nyt on aika hoitaa kotiottelut.
 
Viestejä
855
Aiemmin jo mainittu, mutta on tätä Cavsia vaan huomattavasti mukavampi katsoa kuin menneet vuodet Bullsia. Taustalla on kuitenkin joku idea, ja välillä se ihan jopa toimii. Ja silloinkin jos ei toimi, ei kaikki ole vain pelkkää sekoilua. Kolme urheilullista ja kilpailevaa isoa - ja kaikki muu sitten rakentuu sen ympärille.

Isoja voittoja nämä nuoren joukkueen itseluottamukselle. Ja tällä kertaa vielä se, että kovasti sitä voittoa yritettiin takaisin tökätä Hornetsille, ja tuli niitä jaksoja kun peli lähti murentumaan - mutta sitten ohjaksista saatiin taas kiinni.

Jos Markkanen olisi upottanut muutaman kolkin niistä heitoista, mitkä avoimia olivat, olisi ollut Laurille ihan monsteripeli. Nyt vaan pirun hyvä. Ei ollut sitä nurkissa seisoskelua käytännössä lainkaan, vaan aktiivista tekemistä ihan joka pallonhallinnassa, molemmissa päissä. Hyvää puolustamista, muutama blokki, tosissaan levyistä painimista (ja välillä onnistumista), muutamaan otteeseen pienempien puolustajien vienti korin alle ja viimeistely. Ainoa mikä jäi tosiaan puuttumaan olivat ne kolmoset.
 
Viestejä
1 064
Mukava lueskella RealCavsFans Forumia, ku Lateen suhtaudutaan aika neutraalisti. Bullsien forumillahan Late oli pari vuotta välillä jumala ja seuraavat pari vuotta sylkykuppi.

Johtuneeko menestymättömyydestäkin (pl. Jamesin aika), keskustelu muutenkin aika rauhallista. Ei sillä, etteikö palstoilla ole mukava nähdä joskus myös rähjäystäkin. ;)
Pikkukaupungin tytöillä ja pojilla ei pipo kiristä niin paljon kuin suurkaupungin väellä.

On Laurilla vähän erilainen lähtöasetelma tietysti. Clevelandiin Lauri meni nippa-nappa avausviisikkoon ehkä mahtuvana, ehkä ennemmin penkkipelaajana, joka olisi joukkueen kannalta kuitenkin jonkinlainen plussa. Mitään mullistavaa ei odotettu. Chicagoon meni rookiena, josta saattaa tulla vielä jotain. Mutta kun pari ekaa kautta ylitti kaikki odotukset niin huuma nousi, ja kun tykitys ei jatkunutkaan sen jälkeen, niin suhtautumisessa tuli täyskäännös. Vaikka ovathan chicagolaisistakin moni kuitenkin pystynyt Laurin tekemisiä ja osaamista arvioimaan ihan neutraalistikin vaikka saattaneet aiemmin latoa aika tiukkaakin tekstiä.
 
Viestejä
800
Kyllä tämä omaan silmään vielä melkoista sekoilua oli hyökkäyspäässä. Laurin true shooting joka hyvin kuvaa korinteon tehoa oli 48% eli sama kuin kauden keskiarvo. Tämä on 14% alle viime kauden keskiarvon ja ihan absoluuttisestikin melko huono luku. Nyt kuitenkin sai heittoja ilmaan ja kuten todettu puolustusinnossa ja tekemisessä asiat ovat hyvällä tolalla. Näin kauas aiemmasta ei heittämisen taso mitenkään pysyvästi voi pudota, kyse on vaan siitä kauanko tämä ottaa. Positiivista viime vuoteen nähden on vapariviivalle pääsy. Aika laakana lähtee nyt kolmosheitto vai mitä tuumii asiantuntijat? Katselen pääosin kotijoukkueen striimiä ja jatkuvasti kuulee selostajien valittavan oman joukkueen pelaavan kauden huonointa peli. Jotainhan Cabs tekee oikein jos näin tosiaan systemaattisesti tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
219
Onhan toi hienoa, mitä Cle vetää. 3 isoa puolustuksessa on aika kova. Nyt joku historiakalle vois kertoa onko tätä joskus aikasemminkin yritetty. Siihen vielä Lonzo ja Caruso, niin ois aika hyvä puolustus :) Bulls pistää idän polvilleen ja Cle heti perässä. En usko tippaakaan Nets:n. On niin huonosti rakennettu joukkue. Urheilullisuuden puute syö ne jo idässä.
 
Viestejä
7 395
Myönnettävä, etten ole kerennyt nyt preseasonin jälkeen katselemaan, mutta viimeisimmän pelin katsoin. Minusta toi on aika selkeä tilanne. Laurille tää pelitahti on ollut ennenkin aika rankka ja nyt kun juoksemisen määrä on kasvanut aika merkittävästi kolmosten perässä skriinien takaa juostessa tai muutenkin lähtee nopeaan hanakammin (mikä on muuten makeeta nähdä, kun kaikki kolme isoa juoksee kenttää tosi hyvin kokoisikseen). Kyllä tuo vie aikaa tottua jo tuohon liikkeen määrään, kyllä se heitto sieltä tulee, kun muu alkaa mennä enemmän selkärangasta ja kroppa pysyy vauhdissa mukana.
 
Viestejä
855
Mielestäni jopa poikkeuksellista viestintää Cavsilta. GM siis erikseen lähettää tuollaisen "avoimen kirjeen", minkä sanoma on "hyvin pyyhkii". Yleensä tuollaisia GM-tason kannanottoja nähdään vain erikoistilanteissa. Kertonee ainakin siitä, että Cavsin johdossa ollaan erityisen tyytyväisiä kauden alkuun.

 
Viestejä
2 506
Kyllä tämä omaan silmään vielä melkoista sekoilua oli hyökkäyspäässä. Laurin true shooting joka hyvin kuvaa korinteon tehoa oli 48% eli sama kuin kauden keskiarvo. Tämä on 14% alle viime kauden keskiarvon ja ihan absoluuttisestikin melko huono luku. Nyt kuitenkin sai heittoja ilmaan ja kuten todettu puolustusinnossa ja tekemisessä asiat ovat hyvällä tolalla. Näin kauas aiemmasta ei heittämisen taso mitenkään pysyvästi voi pudota, kyse on vaan siitä kauanko tämä ottaa. Positiivista viime vuoteen nähden on vapariviivalle pääsy. Aika laakana lähtee nyt kolmosheitto vai mitä tuumii asiantuntijat? Katselen pääosin kotijoukkueen striimiä ja jatkuvasti kuulee selostajien valittavan oman joukkueen pelaavan kauden huonointa peli. Jotainhan Cabs tekee oikein jos näin tosiaan systemaattisesti tapahtuu.
Tätä kaaren suoruutta olen itsekin vähän ihmetellyt. En sitten tiedä, onko syy kaihisissa silmissäni, mutta ne kertovat, että Arizonan aikoihin heitossa oli korkeampi kaari. Onko mahdollisesti esim. kasvaneella punttitreenillä vaikutusta heiton rentouteen ja letkeyteen?
 
Viestejä
90
Saas nähdä minkälaiseen peliin Lauri intoutuu ensiyönä nyt kun pääsi taas ”mamman lihapatojen ääreen” pitkän reissun päätteeksi!! … Tai siis tässä tapauksessa ”rouvan tofu-airdryerin” ääreen. :cool:

Pakkovoittohan tuo melkein on ensiyönä.
 
Viestejä
827
Cleveland's Lauri Markkanen has entered Health and Safety Protocols, team says.

Jaahas taas mennään. Ei tule taaskaan kautta jossa olisi pelannut lähemmäs kaikki 82 ottelua.. Eikö Markkanen ollut jo viime kaudella tässä koronaprotokollassa mukana? Miten tämä oikein toimii? Lauri on rokotettu 2 kertaa.. Portland peli jää välistä, sitten on perjantaina ja sunnuntaina pelit, varmaa nekin jää..Nyt sit mahikset turhiin tappioihin kun kaksi pelaaja sivussa Love ja Markkanen. En ole kuullut että muilla ollut enää näitä Covid pois jääntejä? Huonoa tuuria vaan Clevland joukkueessa?
 
Viestejä
855
Nyt sit mahikset turhiin tappioihin kun kaksi pelaaja sivussa Love ja Markkanen. En ole kuullut että muilla ollut enää näitä Covid pois jääntejä? Huonoa tuuria vaan Clevland joukkueessa?
Khris Middleton ja Tobias Harris tällä hetkellä ainakin protokollassa.
 
Viestejä
855
Eikö Markkanen ollut jo viime kaudella tässä koronaprotokollassa mukana? Miten tämä oikein toimii? Lauri on rokotettu 2 kertaa.. Portland peli jää välistä, sitten on perjantaina ja sunnuntaina pelit, varmaa nekin jää..
Oli. Silloin ei toki vielä rokotettuna, ja silloin siis lähikontaktit joutuivat automaattisesti karanteeniin. Nyt taas rokotettuja ei määrätä karanteeniin. Eli positiivinen on täytynyt tipahtaa testeistä - ja aika suuri todennäköisyys varmaan, että se Lovelta on saatu.

Nyt sitten joko (jos sairastuu) pitää lusia min. 10 päivää tai sitten saada kaksi negatestiä min. 24h välillä. OIetettavasti (jos oireita ei tule) testataan päivittäin nyt. Ihan parhaassa tapauksessa jo torstaina ja perjantaina siis negat. Huonommassa tapauksessa sitten menee ensi viikon loppuun, ja vielä huonoimmassa tapauksessa käy palmit. Mutta se tuplarokotetulle, nuorelle, terveelle ihmiselle erittäin epätodennäköistä tietysti.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös