Koripallo.com
Viestejä
2 461
Jos tässä innostuu tekemään taustatutkimusta cavseista, niin osaako joku sanoa matsia viime kaudelta, mikä kannattaisi katsoa?

Ainoa Cavsin ei Bullsia vastaan ollut peli, jonka katsoin oli tämä..

Brooklyn Nets at Cleveland Cavaliers, January 20, 2021

Tuota peliä suosittelen. ;)
 
Viestejä
587
Nance oli viime kaudella ja aikaisemmillakin joukkueen glue guy ja koska Nance sr on Cavs legenda, niin hänellä on historiaa Cleveland:n kanssa. Oman kylän poikia siis. Kun siihen lisää, että hän on hustle pelaaja niin hän on fanien suosikki. Oikeasti ei tuossa joukkueessa paljon juhlittavaa ole ollut viime vuosina, joten moni tuntee vain olonsa petetyksi kun fanien suosikki katoaa. Onhan hän ollut myös hyvä pelaaja näinä vuosina. Sanoisin, että juuri sellainen penkki pelaaja minkä jokainen playoff joukkue haluaa.

Uskoisin, että Rubio on tuotu tekemään sama kuin mitä hän teki Phoenix:ssä. Ohjaamaan nuoria takamiehiä oikealle polulle. Ei hän Cavs:iin tullut voittamaan. Todennäköisesti ei myöskään tule olemaan aloituksessa.

Mobley, Lauri, Allen ja Love (joka kait ei halua buy out:ia). Joukkueen isot ja paljon rahaa sijoitettu. Mitenköhän Love tulee suhtautumaan tähän tilanteeseen. Kyllä hänkin tajuaa, että hän on se odd man out, joka saa peliaikaa kun muut haluaa levätä. Joten suostuisiko hän rooliin, jossa on kuin isojen miesten Rubio? Epäilen...

Takamiehet Sexland. Sexton on Lavine kopio, vaikkakin tehokkaampi kuin mitä Lavine oli hänen iässään, mutta ei yhtä tehokas kuin mitä Lavine on nyt. Samat heikkoudet eli pallon jakelijana ei mitenkään ihmeellinen ja puolustus ei kiinnosta. Garland ei ole ihan yhtä hyvä skoraaja kuin Sexton, mutta parempi syöttäjä ja puolustaja. Yhdessä heidän kyky jakaa palloa on aika heikko. Juuri tähän luulisi, että joukkueen johto haluaa Rubion tuovan parannusta. Ei nyt välttämättä siinä, että jakaisi palloa vaan niin, että antaa vihjeitä näille kahdelle mitä tehdä. SF:ssä Cavs:lla on selkeä reikä. Nyt siellä aloituksessa varmaankin on viime kauden 5. varaus Okoro, jonka tehtävä on puolustaa. Hyökkäys ei ole hänen heiniä ainakaan vielä. Cedi Osmankin on tyrkyllä SF:n paikalle, mutta meh...

Pirun nuori joukkue kuitenkin. Laurihan on vanhus tässä joukossa.

Cavs:lla ehkäpä kaksi isoa kysymystä lähi tulevaisuuden kannalta. Mitä tehdä Sextonin kanssa ja onko Mobley se jonka ympärille rakennetaan joukkue, jos nyt joukkuetta enää yhden pelaajan ympärille voi rakentaa. Sexton haluaa rahaa ensi kesänä, mutta onko hän sen arvoinen? Joten onko kauppa todennäköisempi? Uskoisin, että jos Mobley / Sexton yhteistyö ei sovi niin silloin varsinkin Sextonin lähtö on lähellä. Jos joukkue rakennetaan Mobley:n ympärille niin mikä on Laurin tai Allenin kohtalo? Tällä hetkellä Mobley on sentteri, joten jos Mobley ei paranna heittoaan niin onko Allen suuremmassa vaarassa lähteä? Allen voi olla vaikeampi kaupata kuin Lauri. Laurin sopimus on paljon raha ystävällisempi. Tämä jälkimmäinen päätös on aikaisintaan vuoden päästä edessä, joten paljon ehtii pelaajatkin muuttua.
 
Viestejä
425
Nancen Jr.n osalta voisi vielä lisätä, että hän on pitkään ollut omalla 4-paikallaan ihan ok yleispelaaja, joka tekee paljon hyvää työtä molemmissa päässä kenttää – mutta hän ei ole koskaan ollut kummoinen heittäjä, ei läheltä – eikä missään nimessä kaukaa. Ja vapariviivalta hän on suorastaan avuton. Tähän asiaan Cavaliers siis etsi näissä vaihtokaupoissa mahdollisimman isoa muutosta. Minusta se vaikuttaa yhdeltä järkevimmästä muuveista, mitä Liigan kehnoiten kolmosia heittävä Cavaliers saattoi omaa kokonaissuoritustaan kohentaakseen tehdä. On todella söpöä, että Cavsin fanit ja kommentaattorit muistelevat niinkin keskinkertaista pelaajaa kuin Larry Nance Jr huippupelaajana! Vähän toista kuin mihin Chicagossa sai tottua!
 
Viestejä
2 336
Tässä vielä vähän Portlandin syistä hankkia Larry Nance, John Hollingerin sanoin.

"For the Blazers, this is probably a good thing. I’ve long argued Nance is one of the league’s most underrated players; my BORD$ formula pegs him as worth $15.2 million this coming season, even after an injury-riddled 2020-21, and he’s signed for two more years at a tidy $20 million total.

Moreover, this is exactly the form of trade the Blazers had to be seeking all summer: Take Jones’ unwanted $9.7 million salary and a first-round pick, and turn it into a better player with a similar salary. Nance strikes me as about the absolute best-case scenario on a trade of this format, and the pick protection is robust enough to ensure the cost to the Blazers will be minimal if this all goes sideways and they have to blow up the team.

Not only is Nance about the best player Portland could have hoped to receive in a transaction of this ilk, but he’s also the exact type of player the Blazers need. The power forward spot has bedeviled Portland the last three seasons, with Zach Collins never being healthy, Carmelo Anthony an entertaining but low-nutrition stopgap and Jones falling out of the rotation after the Blazers inked him to a full midlevel exception deal a year ago.

Nance may not start games at power forward — that’s likely Robert Covington — but he’ll finish plenty of them and play large chunks of the time in between. He makes a great offensive partner with Lillard in particular, as Nance is a top-notch passer who excels making plays out of traps and “short rolls” — something that happens often with bigs playing with Lillard. He’s also an enthusiastic screen-setter and enough of a vertical threat on his rim run to suck in defenses.

Nance doesn’t have a rep as a shooter, and you certainly wouldn’t want to feature him that way, but he’s quietly lifted his 3-point shooting mark to 35.2 percent and 36 percent the last two seasons. You can live with that. He’s also an underrated defender who, like Covington, gets his hands on a ton of balls — a key reason the Cavs forced a jillion turnovers a game at the start of last season before the injuries hit. And in a playoff game, he can slide up to the five for stretches with the second unit, giving Portland versatility behind Jusuf Nurkic that it lacked a year ago."
 
Viestejä
2 336
Ja muutama hyvä pointti, miksi (Hollingerin mukaan) noin hyvästä pelajasta kannatti päästää irti.

"It’s all about timing. Nance’s declining-money contract was one of the best assets on Cleveland’s books from the day he signed it, but the Cavs were running out of time to cash in. They’re not winning the title this year, and Nance isn’t getting any younger. The entire point of having a contract like Nance’s on a rebuilding team wasn’t to ride out the deal to its expiration but to parlay it into a piece for their next good team.

With rookie big man Evan Mobley on board, center Jarrett Allen just signed to a big contract and the need for more spacing around them, Nance’s future fit here also was questionable. A floor-spacing big like Markkanen made a lot more sense, and especially a floor-spacing big who is also half a decade younger.

Of course, the Cavs could have made other bets here. They could have pocketed the first-round pick from Portland, for instance, rode out the year with Jones and then jumped back into free agency next summer. To sign … who, exactly? It’s not looking like a great market, and Cleveland is not currently atop the list of desired destinations. The Cavs were much better off turning Nance into another player contract."
 
Viestejä
2 534
.....
Uskoisin, että Rubio on tuotu tekemään sama kuin mitä hän teki Phoenix:ssä. Ohjaamaan nuoria takamiehiä oikealle polulle. Ei hän Cavs:iin tullut voittamaan. Todennäköisesti ei myöskään tule olemaan aloituksessa......
Rubion on minun mielestäni ollut 200 viimeisestä pelistä ollut yli 90% niistä peleistä aloituksessa. Mihin perustuu tämä uskomus, että hän olisi ollut ja tulisi olemaan jatkossa vaihtopelaaja? Niin moni julistaa sitä tällä palstalla täytenä totuutena niin kai sillä pakko on olla jotain perää.... Voisiko joku selittää minulle tuon tilastoharhan?
 
Viestejä
2 336
Luulen, että Sextonilla on ollut jonkin sortin kylmä hiki ohimossaan siitä lähtien kun Rubion soppari julkistettiin. En tiedä enempää, mutta Sextonilla on viimeinen vuosi ennen diilin vaihtoa ja mukaan tuotiin asiallinen pelaaja omalle pelipaikalle.
 
Viestejä
2 461
Jos nyt oikeasti palautetaan kaikki olumpialaisia seuranneet palstan jonnet todellisuuteen ja kerrotaan Rubion viime aikaisista nba tekemisistä.

Rubio oli viime kaudella Minnesotan aloittava pelinrakentaja, mutta pelasi tosi surkean kauden kun oli syöttötilastossakin vasta 15. keskiarvolla 6,4, joka on Rubion tyyliselle pass-first PG:lle melko surkea lukema. Lisäksi Rubion kolkki-% oli 30,8, joka on aivan umpisurkea. Tuolla prosentilla ollaan nba:n pelirakentajien joukossa ihan pohjasakkaa. Minnesotakin oli varmasti täysin pettynyt Rubion viime kauteen ja käytännössä hänet dumpattiin kauden jälkeen pois Cavsiin.. Rubion suuri ongelma on edelleen heittäminen. Vaikka kaikki nyt näkevät märkiä unia Laurin pick-and-rolleista Rubion kanssa, niin niissä tulee olemaan sama ongelma kuin Kris Dunnin kanssakin eli vastustaja ei kunnioita yhtään Rubion heittoa jolloin pick-and-rollissa otetaan muut optiot pois.. Toki Laurin kannalta on se todella hyvä, että Rubio on pass-first point guard ja varmasti tuo paljon parempaa pelinrakentelua kuin Chicagossa nähtiin.

Jos Cavsin takakentän aloittajat eivät ole Garland ja Sexton, niin sitten jomman kumman osalta ollaan jo ihan luovutettu Cavseissa.

Onhan Nance ollut myös hyvä pelaaja näinä vuosina. Sanoisin, että juuri sellainen penkki pelaaja minkä jokainen playoff joukkue haluaa.

Mielestäni Nancen ongelma on aina ollut se, että hän tekee kaiken melko keskinkertaisesti mutta ei mitään pelin osa-aluetta loistavasti. Lebronin aikaankin Nance jäi melko pienille minuuteille playoffeissa, kun hän ei tuonut pelin juurikaan mitään lisää. En tiedä kuinka hyvä kaukoheittäjä Nance on nykyään, mutta en ole koskaan pitänyt häntä kovinkaan optimaalisena pelaajana menestyvään joukkueeseen.
 
Viestejä
7 518
Jos nyt oikeasti palautetaan kaikki olumpialaisia seuranneet palstan jonnet todellisuuteen ja kerrotaan Rubion viime aikaisista nba tekemisistä.

Rubio oli viime kaudella Minnesotan aloittava pelinrakentaja, mutta pelasi tosi surkean kauden kun oli syöttötilastossakin vasta 15. keskiarvolla 6,4, joka on Rubion tyyliselle pass-first PG:lle melko surkea lukema. Lisäksi Rubion kolkki-% oli 30,8, joka on aivan umpisurkea. Tuolla prosentilla ollaan nba:n pelirakentajien joukossa ihan pohjasakkaa. Minnesotakin oli varmasti täysin pettynyt Rubion viime kauteen ja käytännössä hänet dumpattiin kauden jälkeen pois Cavsiin.. Rubion suuri ongelma on edelleen heittäminen. Vaikka kaikki nyt näkevät märkiä unia Laurin pick-and-rolleista Rubion kanssa, niin niissä tulee olemaan sama ongelma kuin Kris Dunnin kanssakin eli vastustaja ei kunnioita yhtään Rubion heittoa jolloin pick-and-rollissa otetaan muut optiot pois.. Toki Laurin kannalta on se todella hyvä, että Rubio on pass-first point guard ja varmasti tuo paljon parempaa pelinrakentelua kuin Chicagossa nähtiin.

Jos Cavsin takakentän aloittajat eivät ole Garland ja Sexton, niin sitten jomman kumman osalta ollaan jo ihan luovutettu Cavseissa.

Joo perusongelma voi varmasti olla sama, mutta Dunn nyt oli vaan aika huono siinä pick&roll pelaamisessa tai näin itse muistelisin ja kun Laurikaan nyt ei ollut se kentän kokenein tässä, niin eihän se aina toiminut. Mieheltä puuttui maltti ja syöttökyky, toisaalta vaikutti, että oli aina päättänyt ennakkoon ajaako pääedellä kohti koria, pyrkiikö itse midariin vai levittääkö skriinistä hieman ja hakee syöttöä. Hänen ajoituksensa oli usein pielessä ja se kyky laajentaa tuota peliä 2vs2 pelaamisen ulkopuolelle puuttui. Oveluus ja kyky lukea puolustusta puuttui. En lähde nyt kyllä noita pelejä kattelemaan uudestaan vahvistaakseni asiaa, mutta tällainen muistikuva mulla on.
 
Viestejä
2 534
Jos nyt oikeasti palautetaan kaikki olumpialaisia seuranneet palstan jonnet todellisuuteen ja kerrotaan Rubion viime aikaisista nba tekemisistä.

Rubio oli viime kaudella Minnesotan aloittava pelinrakentaja, mutta pelasi tosi surkean kauden kun oli syöttötilastossakin vasta 15. keskiarvolla 6,4, joka on Rubion tyyliselle pass-first PG:lle melko surkea lukema. Lisäksi Rubion kolkki-% oli 30,8, joka on aivan umpisurkea. Tuolla prosentilla ollaan nba:n pelirakentajien joukossa ihan pohjasakkaa. Minnesotakin oli varmasti täysin pettynyt Rubion viime kauteen ja käytännössä hänet dumpattiin kauden jälkeen pois Cavsiin.. Rubion suuri ongelma on edelleen heittäminen. Vaikka kaikki nyt näkevät märkiä unia Laurin pick-and-rolleista Rubion kanssa, niin niissä tulee olemaan sama ongelma kuin Kris Dunnin kanssakin eli vastustaja ei kunnioita yhtään Rubion heittoa jolloin pick-and-rollissa otetaan muut optiot pois.. Toki Laurin kannalta on se todella hyvä, että Rubio on pass-first point guard ja varmasti tuo paljon parempaa pelinrakentelua kuin Chicagossa nähtiin.

Jos Cavsin takakentän aloittajat eivät ole Garland ja Sexton, niin sitten jomman kumman osalta ollaan jo ihan luovutettu Cavseissa.
Hyvä! Kiitos selvennyksestä.
Minä kirjoitan nämä asiat muistiin ja tulen muistuttamaan sinua niistä jatkossa toistuvasti.

Eli menikö se nyt osapuilleen tällä tavalla?
1) Rubio ei osaa lainkaan heittää niin hänet voi jättää täysin vapaaksi.
2) Rubio ei aloita ensi kaudella kertaakaan tai ainakin hyvin harvoin.
3) Rubio ei osaa lainkaan syöttää tai hänen syöttökeskiarvonsa on enimmillään alle 7.
Toivottavasti osasin kirjata nuo päähuomiot ylös.

Ei sitten muuta kuin jännittämään ensi kautta niin nähdään miten hyvin Shaqtinin ennustus toteutuu.
 
Viestejä
257
Veikkaampa, että ei sen paremmin Rubiota kuin Markkasta hommattu Clevelandiin katselemaan hirveällä liksalla peliä penkiltä. Kyllä taustalta löytyy joku idea, joka selviää , kun pelit alkavat. Rubio oli kuitenkin Espanian parhaita pelaajia olympialaisissa, jossei paras. Kun katsoo esim. Mobleyn tilastoja kesäliigassa, niin eipä ollut yhtään onnistunutta kolmosta, vaikkei montaa heittoa edes kolmosen takaa ottanut. Uskon, että Markkaselle löytyy aloitusviisikon paikka. Muutenhan ei ole mitään järkeä maksaa noin hirvittäviä summia.
Toisaalta, jos Markkanen löytyy aloitusviisikosta ja saa paljon uskottavaa peliaikaa, voipi harkita NBA liigapassin uudistamista. Chicagon tapauksessa se olisi ollut henkilökohtaisesti täysin poissuljettu. Pari vuotta tuli seurattua, kun Markkanen laitettiin pääasissa nurkkaan seisomaan ja näin pelkistetysti katsomaan kuinka LaVine plus kumppanit touhuaa. Sitten moititaan, kun tilastot tippuvat, vaikkei hänen kautta ei pelata mitään kuvioita. Mielenkiintoista nähdä, miten sutjakasti suomalaiset Chicago fanit siirtyvät Clevelandin real gm:ään.
 
Viestejä
2 336
Kun katsoo esim. Mobleyn tilastoja kesäliigassa, niin eipä ollut yhtään onnistunutta kolmosta, vaikkei montaa heittoa edes kolmosen takaa ottanut. Uskon, että Markkaselle löytyy aloitusviisikon paikka. Muutenhan ei ole mitään järkeä maksaa noin hirvittäviä summia.
Vaikka sillä jotakin statusarvoa kenties onkin, että kuka on avauksessa ja kuka ei, niin lähtökohtaisestihan tuossa on kolmelle kaverille (Allen, Markkanen, Mobley) se 30+ minuuttia per peli jaossa kahdella isolla paikalla - ja sitten vaikka Kabengelelle muutama minuutti sieltä täältä. Allen pelannee sen 30+ kohtuu varmasti ellei peli töki ihan totaalisesti. Miten minuutit sitten jakautuu Laurin ja Mobleyn välillä perustunee sitten pelin tasoon?
 
Viestejä
1 485
En aina erota mikä on huumoria ja mikä ei.... joten.: Rubio on hyvä pelintekijä, muttei mikään luovuuden ruumiillistuma joka tekee niin ufoja ratkaisuja että pelikaverille tulee syötöt etupäässä selkään. Tai pelaa poikkeuksellista (espanjalaista) pointtipeliä. 10 kautta NBA.ssa saattaa jonkun verran unohduttaa alkuperämaan tapa. Vertailuna vaikka Lamelo B jolla lähtee todella outoja, mutta erinomaisia syöttöjä. En pitäisi edes Rubion aloituspaikkaa itsestäänselvyytenä. Syöttötilastoissa Garland on aika lähellä Rubiota. Pääasia että Laurille on tarjoilua luvassa pelaa kumman kanssa tahansa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
257
Tulee näin leikkisesti mieleen Allenin ja Mobleyn yhtäaikaisesta peluuttamisesta sama kuin meitin kylän Kouvot laittaisivat samaan aikaan aloitukseen Pöllän ja Toikkasen 4 ja 5 paikoille. Tähän en itse usko, mutta tiedä sitten jenkeistä. Eiköhän nelospaikkaa pelaa Markkanen ja mahdollisesti Love, jos sopimusta ei saa ostettua ulos.
 
Viestejä
252
Onhan toi niin positiivisella mielellä siirrosta, että luulis tulostakin tulevan ellei taas loukkaannu. Noi Allen/Mobley on hyvä fitti Latelle, mutta Loven ois toivonut lähtevän pois joukkueesta. Ihmettelen myös, että odottaa Loven mentorointia. Ainakin CLE fanipalstoilla kirjottavat kaverin olevan epäkypsä kiukuttelija, joka haukku pelikaverinsa ja pelaili puolivaloilla pelejä viime kaudella.

Kaiken jären mukaan Late on ykkösvaihtoehto poppi-peleihin ja varmaan muutenkin saa paljon kolkkeja ilmaan. Heitot sisään, niin uusi ura urkenee. Tosin haluaisi sitä monipuolisuutta myös peliin ettei jää vaan kolkkikoneeksi. No Rubio on sen verran älykäs pointti, että siinä auttaa ja varmaan Garlandkin. Ja osaa se Osmankin syöttää ku Turkin majussa pelaa paljon pallollisessa roolissa. Difu tosin jopa Latea surkeampaa.

Mutta. Sitten on se toinen mahdollisuus. Sexland jatkaa pallon dominointia ja Love vie Latelta peliaikaa sekä pelihuumoria ja kohta on taas tilanne päällä, missä Markkasen pojalla on paha olla. No toivottavasti näin ei käy.
 
Viestejä
1 224
Vaikka sillä jotakin statusarvoa kenties onkin, että kuka on avauksessa ja kuka ei, niin lähtökohtaisestihan tuossa on kolmelle kaverille (Allen, Markkanen, Mobley) se 30+ minuuttia per peli jaossa kahdella isolla paikalla - ja sitten vaikka Kabengelelle muutama minuutti sieltä täältä. Allen pelannee sen 30+ kohtuu varmasti ellei peli töki ihan totaalisesti. Miten minuutit sitten jakautuu Laurin ja Mobleyn välillä perustunee sitten pelin tasoon?

Tähän päälle pakolliset loukkaantumiset ja lepuutukset, niin peliaikaa riittää kyllä kaikille. Kolmesta isosta 30 minuutin tullee terveelläkin kaudella se 20+ peliä poissaoloja yhteensä...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös