Koripallo.com
Viestejä
2 520
Hyvä! Kiitos selvennyksestä.
Minä kirjoitan nämä asiat muistiin ja tulen muistuttamaan sinua niistä jatkossa toistuvasti.

Eli menikö se nyt osapuilleen tällä tavalla?
1) Rubio ei osaa lainkaan heittää niin hänet voi jättää täysin vapaaksi.
2) Rubio ei aloita ensi kaudella kertaakaan tai ainakin hyvin harvoin.
3) Rubio ei osaa lainkaan syöttää tai hänen syöttökeskiarvonsa on enimmillään alle 7.
Toivottavasti osasin kirjata nuo päähuomiot ylös.

Ei sitten muuta kuin jännittämään ensi kautta niin nähdään miten hyvin Shaqtinin ennustus toteutuu.

Menikö herne nenään? ;) En mielestäni tehnyt mitään ennusteita Rubion ensi kaudesta, vaan kerroin miten hän on pelaillut viime aikoina nba:ssa.

Mutta jos ennusteita kirjailet ylös, niin kirjaa myös tämä alla oleva KeegoMeshin näkemys ylös ja katsotaan miten se toteutuu ensi kaudella.

Rubio on maailman kaikkien aikojen paras syöttökone.

Huumorilla vaan.. :)
 
Viestejä
2 520
Onhan toi niin positiivisella mielellä siirrosta, että luulis tulostakin tulevan ellei taas loukkaannu.

Odotitko Laurin olevan kovinkin harmissaan ja allapäin ensimmäisessä mediahaastattelussa siirron jälkeen. :D

Vaikka sillä jotakin statusarvoa kenties onkin, että kuka on avauksessa ja kuka ei, niin lähtökohtaisestihan tuossa on kolmelle kaverille (Allen, Markkanen, Mobley) se 30+ minuuttia per peli jaossa kahdella isolla paikalla - ja sitten vaikka Kabengelelle muutama minuutti sieltä täältä.

Riippuu tietysti jääkö Love Cavsiin. Love toki oli viime kaudellakin valtaosan ajasta sivussa kuten sitä edellisinäkin kausina, että peluutus saattaa mennä noin vaikka Love jäisikin.. Paljon riippuu Mobleyn pelivalmiudesta, että onko hän vai Lauri aloittaja.

Mutta. Sitten on se toinen mahdollisuus. Sexland jatkaa pallon dominointia

Aika todennäköinen ennuste on, että Cavsin nykyrosterilla tulee olemaan vaikeuksia 5-vs-5 hitaan hyökkäyksen skoraamisessa. Joten peli tulee todennäköisesti ajoittain näyttämään samalta kuin Bullsilla pari vuotta sitten. Mutta älkää heti menettäkö hermoja, kun se on melko luonnollista tälläiselle nuorelle ryhmälle. Varmasti Cavsinkin tarkoituksena on päästä juoksemaan kenttää mahdollisimman paljon.
 
Viestejä
2 520
Tässä vielä Cavsin palkkataulukko ja Laurin palkan jakautuminen eri vuosille. Aika kallis rosteri Cavsilla ensii kaudella, kun miettii joukkueen tasoa. Selkeästi yli capin ensi kaudella. Mutta todella nuori joukkue, varsinkin jos Love siirtyy muualle. Heh! Vielä ensi kaudellakin maksellaan J.R. Smithillekin palkkoja. :D

1630218806943.png

1630218871525.png
 
Viestejä
7 522
Tsekkaa uusin Locked on Cavs, niin kuulet, mistä miestä suitsutetaan. Löytynee mistä tahansa Podcast-selaimesta.

Ehkä lopetan kohtaan, missä toinen sanoo, että modernissa nba:ssa, mikä on "wing and perimether oriented" tässä ei ole mitään järkeä.
 
Viestejä
1 947
Rubio oli kuitenkin Espanian parhaita pelaajia olympialaisissa, jossei paras.

Tämmöisille turnauksille en paljoa antaisi arvoa pelaajatarkkailussa, ja oli Espanjalla muita hyviä (siis NBA:n tason pelaajia) kuin Rubio
Scolahan oli Argentiinan parhaita.

Minua vähän hämäsi nuo olympialaiset missä Rubio pelasi ihan pirteästi. Tosiasia tietenkin on, että hän on jo varsin iäkäs.

Wikipediasta huomasin, että Rubiohan varsin nuorekas, luulin että olisi jo 32v.
 
Viestejä
2 534
Tämmöisille turnauksille en paljoa antaisi arvoa pelaajatarkkailussa, ja oli Espanjalla muita hyviä (siis NBA:n tason pelaajia) kuin Rubio
Scolahan oli Argentiinan parhaita.Wikipediasta huomasin, että Rubiohan varsin nuorekas, luulin että olisi jo 32v.
NBA:ssa pelataan minikoripallosäännöillä ja olympialaisissa pelataan aikuisten säännöillä. Siinä on ehkä se suurin ero. Olympialaissa nähtiin se supertähtien oikea taso, kun tuomarit eivät ole ns. "juonessa mukana".

EDIT:
NBA:ssa korit ovat toki aikuisten korkeudella, mutta niin on nykyään myös 12 vuotiailla minikoripallossa. NBA:n kolmosen rajaviiva on kuitenkin enemmänkin kaari kuin neliö. Pelivälinekin on kokoa nro. 7. Tarkoitin lähinnä tuota pakollista miespuolustusta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 947
Keskustelua ollut Rubion hyvyydestä, tuolta löytynee totuus (ei mitään muistikuvaa Rubion sijoituksesta). Samallahan siinä kuulee myös kuinka hyviä ne muut Cavaliersin pelaajat on. 
Viestejä
296
Evan Mobleyn kesäliigan tilastojen ja highlightien perusteella kaveri ei ole kyllä vielä valmis paketti. Tarvitsee lisää massaa (kuten kaikki rookiet). Uskon, että Lauria kaavaillaan aloitukseen Allenin kanssa ja Mobley aloittaa penkiltä. Ei ole varmaan sattumaa, että Cavs tuli mukaan peliin juuri kesäliigan jälkeen.
 
Viestejä
2 336
Aika kallis rosteri Cavsilla ensii kaudella, kun miettii joukkueen tasoa. Selkeästi yli capin ensi kaudella. Mutta todella nuori joukkue, varsinkin jos Love siirtyy muualle.
Ja jos (kun) Love lähtee, myös merkittävästi halvempi joukkue: -30 mil. / vuosi.
 
Viestejä
2 534
Keskustelua ollut Rubion hyvyydestä, tuolta löytynee totuus (ei mitään muistikuvaa Rubion sijoituksesta). Samallahan siinä kuulee myös kuinka hyviä ne muut Cavaliersin pelaajat on.
Palotie esitti omat raamit, jonka perusteella hän teki oman listauksensa. Keskeisintä Palotien arviossa oli miten hän määrittää "pelinrakentajan". Palotie sanoi, että Rubiolla on harvinainen taito "orginisoida oman joukkueen tekemistä". Tämän on tietenkin puhtaasti mielipideasia, mutta olen itse sen verran vanhanaikainen, että arvostan pelirakentajalla ominaisuutta "organisoida oman joukkueen tekemistä".

Palotien listan kärkisijoilla oli paljon pelaajia, joilla tiedtään olevan haasteita:
1) nostaa muiden pelaajien tasoa.
2) hyvien päätösten tekeminen
3) syöttötaito
4) puolustaminen

Toki, jos noiden yllä olevien taitojen puuttuminen voidaan sivuuttaa niin sitten ymmärrän miksi Rubiota ei kannattaisi peluuttaa. Onhan se toki mahdollista, että seurajohto haluaa, että joku iskee toistuvasti päätä seinään ja pelaa 1vs1, koska sitähän se NBA pelaaminen on aika usein.

Mikäli joukkueen on tarkoitus olla enemmän kuin osiensa summa niin silloin tarvitaan pelinrakentaja, joka osaa hommansa. Ymmärrän kyllä, että NBA:ssa on tarve rakentaa noita tähtikultteja ja siihen rooliin sopisi joku nuorempi pelaaja pelaamaan niitä 1vs1 tilanteita.

Kuuntelin kaksi Palotien Podcastia, joista toinen oli vuodelta 2020 ja toinen tältä vuodelta. Tuossa vanhemmassa Podcastissa Palotie mainitsi Garlandin ja Sextonin. He kuuluivat niiden 20 pelaajan joukkoon, jotka eivät silloin mahtuneet Palotien TOP30-listaukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
444
Lauri on 100% varmasti avauksessa. Markkasen hankinnan idea on nimenomaan tuoda tilaa kentälle.

C: Allen
PF: Markkanen
SF: Okoro
SG: Sexton
PG: Garland

Ricky Rubio on kysymysmerkki. Todennäköisesti rooli on tulla penkiltä rauhoittamaan peliä.

Evan Mobley on penkkipelaaja. Mahdotonta peluuttaa avauksessa Allenin ja nykyisten takamiesten kanssa.

Kevin Love yritetään savustaa ulos, sillä hänellä on peliotteista riippumatta negatiivinen trade value.
 
Viestejä
252
Jos toi ESPN uutinen pitää paikkansa, niin CLE joutuu aika suolaset rahat maksamaan muille seuroille, että pääsevät Lovesta eroon. Ottajista ei tule ku Lakers mieleen. Sinne ovat kasanneet jo aikamoisen pappajengin ja Love hitaine jalkoineen sopisi siihen joukkoon mainiosti :)

 
Viestejä
2 520
Ja jos (kun) Love lähtee, myös merkittävästi halvempi joukkue: -30 mil. / vuosi.

Buyoutissa tuo Loven palkka jäisi joka tapauksessa rasittamaan Cavsien salary cappia täysimääräisesti. Loven treidaaminen taas sitten tuntuu aika vaikealta tempulta ellei ota vastineena jotain muiden joukkueiden ongelmasoppareita.
 
Viestejä
436
Kevin Love raato... edes olympialaiset eivät saaneet miestä innostumaan uudestaan koripallosta. Jos Lovesta ei päästä millään eroon, niin toivottavasti hän saisi uutta kipinää lajiin jonkinlaisesta Clevelandin pitkien poikien pelaajavalmentajan roolista. En oikein usko, mutta saahan sitä toivoa. On yksi asia, missä Kevin Love on koko liigan paras (yhä vieläkin, parin viime vuonna näkemäni highlightsin perusteella): avaussyöttöjen antamisessa omasta levypallosta suoraan vastustajan korin alle. Näistä käsittämättömän nopeista, tarkoista ja oikein ajotetuista syötöistähän Lebukka Clevelandin finaalivuosina pisti suoraan sisään älläreitä. En tiedä onko Lovella taustaa jenkkifudiksessa, mutta siltä ne syötöt lähinnä näyttää. Opeta Laurillekin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös