Koripallo.com
Viestejä
532
Lauri pääsee vihdoin pelaamaan voittavassa joukkueessa ja organisaatiossa, mikä huokuu peli-iloa, voitonnälkää, mahtavaa joukkuekulttuuria, ja minkä pelitapa ja identiteetti on raikkaalla tavalla erilainen. Lauri on saanut paljon peliaikaa ja on aloittanut joka pelin. Hyvin JOUKKUElähtöisenä ja epäitsekkäänä pelaajana hänen merkityksensä tälle joukkueelle ja sen toimivuudelle saattaa olla hyvinkin merkittävä. Tai olla olematta. Kaikkea ei pysty näkemään ja arvioimaan box-scoresta tai irrallisista tilanteista tietämättä tarkkoja yksityiskohtia joukkueen systeemistä ja pelisuunnitelmasta.

Toksisien Bulls-vuosien vastapainoksi nyt on vihdoinkin mukava nauttia hyvästä koriksesta ja katsella pelejä positiivisin mielin ja jopa loppuvihellykseen saakka. Bullsin pelejä katsellessa suurimmassa osassa niistä v-käyrä täyttyi puoliaikaan mennessä ja piti laittaa striimi pois. Nyt jopa hävityn ottelun katsomisesta jää kuitenkin yleensä positiivinen elämys.

Yllättävän monelle täällä tuo elämys on kuitenkin edelleen kerta toisensa jälkeen jotain suuren pettymyksen ja veetutuksen väliltä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
572
Pleijareissahan usein haetaan dnemmän mismatcheja ja targetoidaan selvästi huonointa puolustajaa. Laurihan ei ole huono puolustaja, mutta Okoro, Mobley ja Allen ovat parempia, tosin Garland varmaan helpompi kohde ja Sexton palatessaan kokoonpanoon.

Okorolla on suuri heikkous ja se on pituus. Suurin osa huippu laitureista heittää vain yli, joten jotain isoja SF pelaajia vastaan Lauri jopa saattaa olla parempi. Okoro on hyvä kun pitää puolustaa nopeita takamiehiä ja siinä taasen Lauri ja muut isot ovat paljon enemmän vaikeuksissa.

Myöskään en ole varma kohdistuisiko hyökkäys Lauria vastaan vaikka kaikki olisi pelissä. Onko Lauri takamiehiä vastaan yhtään sen huonompi kuin Allen? Kun tähän yhdistää sen, että Allen on paljon parempi korirenkaan suojelija niin olisi loogisempaa yrittää tuoda Allen kauaksi korista. Jos ajat Laurista ohi niin siellä on Allen odottamassa, jos taasen ajat Allenista ohi niin siellä on Lauri odottamassa. Tuo jälkimmäinen vaihtoehto kuullostaa paremmalta vastustajan kannalta.

Varmaankin riippuu paljon myös vastustajasta, mikä on paras taktiikka. Jos on joukkue jolla on 5 hyvää 3 pisteen heittäjää niin silloin on aina hyvä saada hyökkäys huonointa puolustajaa vastaan, koska kukaan ei ole korin alla puolustamassa.
 
Viestejä
11
Kritiikkiä pitää antaa, mikäli siihen on aihetta. Jokaisella pelaajalla on kehityskohteita, huonoja ja hyviä ominaisuuksia. NBA on kuitenkin sarja, missä pelaa noin 500 peluria ja arviolta maailman parhaista pelaajista 90% pelaa kyseistä sarjaa. Kukaan ei varmaan kiistä sitä, että kyseessä on maailman kovatasoisin sarja?
Se, että siellä pelaa - siis pelaa - suomalainen on aika uskomaton juttu. Viides kausi menossa, enemmän aloitusviisikossa kuin penkiltä sisään. Voisi siis sanoa että Lauri on maailmassa top 200 pelaaja?
En havainnut että Salinia mollattiin tuoreesta puhtaasta tilastorivistä tai Koposen edellistä loistoiltaa tai että Valtonen nosti layupin ohi. Valtonen pelaa mestareiden liigaa viisikossa 22-vuotiaana. Aivan mahtava juttu! Lauri pelasi saman ikäisenä NBA:ta viisikossa, joten kumpi on kovempi suoritus. Ja mitään Eliakselta poisottamatta, huikea nuorukainen.
Fakta on että Markkanen on kaikkien aikojen paras suomalainen koripalloilija - kukaan ei ole edes lähellä. Tuskin hetkeen tuleekaan. Ja vasta 24,5-v.
En tiedä mistä johtuu järjetön kritiikki, milloin pinnat väärään aikaan, milloin toteuttaa joukkueen konseptia milloin ei, ei ole kehittynyt, paskassa jengissä saa minuutteja, jne. Jotenkin tuntuisi teidän "asiantuntijoiden" ymmärtävän kontekstin missä mennään. Vai onko vaan kyse siitä, että oletetaan Laurin kehittyvän joka vuosi niin paljon, että 25-vuotiaana pitäisi olla top 5 pelaaja. Realismia, voi olla että on jo nyt omalla absoluuttisella huipulla ja se on aika kova taso: NBA aloitusviisikossa. En ole fanclubin jäsen vaan aika pitkän päivätyön koriksessa tehnyt keskivartalolihava keski-ikäinen, joten ne kommentit voitte pitää itsellänne.
Voisimmeko joskus iloita tai olla ylpeitä suomalaisen urheilijan suorituksista ja menestyksestä?
 
Viestejä
250
Henkilökohtaiselta närkästymiseltä vaikuttava kritiikki kyl vaikuttaa jatkuvana ilmiönä lähinnä väsyneeltä trollaamiselta. Vähemmästäkin uskotaan, ettei ole nolo fanipoika. Tietysti jos ajattelee kuuluvansa siihen vuosien aikana kertyneeseen kriittiseen massaan, joka on mahdollistanut vihdoin NBA-tasoisen suomalaispelaajan niin voihan sitä kokea Laurin olevan jotain velkaa.

Laurin rooli nyt vaikuttaa olevan tuo mitä on. Joukkueessa on selkeämmät skorausoptiot ja ne toimii. Henk.koht. koen mukavana tilanteen, että voi seurailla suomalaista nousua tekevässä jengissä. Mukavampaa toki olisi, että Markkaselle tulisi tarve ottaa suurempi rooli ja hän siinä onnistuisi.

Nyt kuitenkin ois hyvä viikonloppu ottaa pari voittoa lisää.
 
Viestejä
1 944
Se on tässä maailmassa vaikeaa olla jostain jotain mieltä, kun sekä-että ei kelpaa: pitää olla joko-tai. Mä en oikein jaksa joko-tai-keskusteluja, ja sellaiseksi tää taas menee. Ei pelkästään sen vuoksi miten jotkut kirjoittaa (vaikka en mä provoilua provoilun vuoksikaan jaksais, se on niin väsynyttä) vaan myös sen vuoksi miten jotkut näyttää sen ottavan - ja provosoituvan lisää. Hetken aikaa se voi tosiaan olla ihan hauskaa, mutta tää menee taas asemasodaksi.

Tietysti tökkimällä saa vastapuolesta reaktioita - hupinsa kullakin.
 
Viestejä
1 434
Tämä menee ohi topicin, mutta: en ole lainkaan samaa mieltä siitä, että Lauri Markkanen on kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras suomalainen koripalloilija. Se, että ihminen on 210cm pitkä, suhteellisen urheilullinen ja osaa heittää, lisää hänen mahdollisuuksiaan päätyä NBA:han aivan mielipuolisen paljon. Niin se vain on. Tietenkään se ei kaikkea ratkaise - hyvin monen asian pitää onnistua juuri oikealla hetkellä ja tuuriakin pitää olla. Ja niin edelleen. Mutta ei Laurin työpaikasta voi suoraan kaikkea päätellä hänen tasostaan.

Itselleni kaikkien aikojen paras suomalainen koripalloilija on ilman muuta Teemu Rannikko. Lajin vaikein pelipaikka (varsinkin huipputasolla), ja siitä huolimatta Rannikko oli uransa huipulla yksi maailman parhaista pelinrakentajista. NBA:han ei kroppa todennäköisesti olisi riittänyt, mutta nyt puhutaankin siitä, kuka on pelaajana kovin.

Rannikon pelityyli kotimaisissa joukkueissa on aina jakanut mielipiteitä, minkä vuoksi mieheen on kohdistunut myös aika paljon ylenkatsetta, eikä hän ole saanut ansaitsemaansa kokonaisarvostusta. Mutta minä veikkaan, että meille tulee vielä pari uutta "Markkasta" ennen kuin näemme samanlaisen pointin kuin Rannikko parhaimmillaan oli.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4 072
Näissä koriksen pituusperusteluissa unohtuu usein pari juttua: myös hiihdossa on jollain parempi hapenottokyky tai esim. Selänteellä oli aika kova lähtönopeus. Eivätkö nuo ole samalla lailla selityksiä huippulahjakkuudelle, kuten pituuskin?

Urheilu ei vaan ole kovin tasa-arvoista hommaa, geeniperimään jos viitataan.

Rannikolle tietty kova arvostus täältäkin. :)
 
Viestejä
532
Mitä Cavsien ykkösketjun hyökkäyspään systeemiin tulee ja Laurin rooliin siinä, niin selkeästi ajatuksena on kehittää Garlandin pelinlukutaitoa ja hänelle on annettu tehtäväksi tunnistaa ja rakentaa hyökkäys odotusarvoltaan parasta matchuppia vastaan.

Vaikka Laurilla olisikin hieman pienempi kaveri vastassa, esim. Bulls-pelissä Lavine, niin yleensä tilanne oli se, että vaikkakin se olisi ollut ihan menettelevä optio Cavsien kannalta, niin se ei ollut se paras. Tässäkin pelissä Lauri paini itsensä useampaan otteeseen post-asemaan pienempää vastaan erityisesti hyökkäyksen alkupuolella. Useimmiten sen tarkoitus näyttää olevan kuitenkin vain hämätä vastustajan puolustusta (Lauri häippäisee asemasta usein silmiinpistävän nopeasti). Vähintään kerran pari pelissä pallo kuitenkin pelataan Laurille tähän asemaan jo ihan senkin vuoksi, ettei olla ennalta-arvattavia. Laurin tärkein tehtävä on kuitenkin olla se levittäjä ja olla kaarella pelattavana erityisesti hyökkäysajan loppupuoliskolla kun Garland tai Rubio yrittää ajaa keskustaan. Silloin Laurin ei pidä enää postailla tai leikkailla keskustaa tukkimassa.

Laurin pitää vielä parantaa post-peliään jos mielii olla useammin se paras hyökkäysoptio post-aseman saadessaan. Tärkeämpää olisi kuitenkin saada heittojyvä kohdilleen ja tasaisuutta siihen. Silloin hän alkaisi olemaan NBA-eliittiä nykyisessä melko kapeassa, mutta joukkueelle hyökkäystehokkuuden kannnalta tärkeässä roolissaan.
 
Viestejä
1 392
Onneksi tuolla realcavsfansin puolella on ihan hyvää keskustelua koska täällä jööti on sellasta että ei edes jaksa lukea läpi.
 
Viestejä
1 106
Tämä menee ohi topicin, mutta: en ole lainkaan samaa mieltä siitä, että Lauri Markkanen on kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras suomalainen koripalloilija. Se, että ihminen on 210cm pitkä, suhteellisen urheilullinen ja osaa heittää, lisää hänen mahdollisuuksiaan päätyä NBA:han aivan mielipuolisen paljon. Niin se vain on. Tietenkään se ei kaikkea ratkaise - hyvin monen asian pitää onnistua juuri oikealla hetkellä ja tuuriakin pitää olla. Ja niin edelleen. Mutta ei Laurin työpaikasta voi suoraan kaikkea päätellä hänen tasostaan.

Itselleni kaikkien aikojen paras suomalainen koripalloilija on ilman muuta Teemu Rannikko. Maailman vaikein pelipaikka (varsinkin huipputasolla), ja siitä huolimatta Rannikko oli uransa huipulla yksi maailman parhaista pelinrakentajista. NBA:han ei kroppa todennäköisesti olisi riittänyt, mutta nyt puhutaankin siitä, kuka on pelaajana kovin.

Rannikon pelityyli kotimaisissa joukkueissa on aina jakanut mielipiteitä, minkä vuoksi mieheen on kohdistunut myös aika paljon ylenkatsetta, eikä hän ole saanut ansaitsemaansa kokonaisarvostusta. Mutta minä veikkaan, että meille tulee vielä pari uutta "Markkasta" ennen kuin näemme samanlaisen pointin kuin Rannikko parhaimmillaan oli.
Kyllä siitä, että Lauri on pelannut NBA:ssa jo yli neljän kauden ajan, pääosan ajasta aloitusviisikossa, joukkueensa "core piecenä" ja lisäksi vielä koko ajan myös kohtalaisen tuloksellisesti, voi päätellä todella paljon hänen tasostaan pelaajana, vaikka ihan kaikkea ei tietenkään voi pelkästään niistä asioista päätellä. Tietenkin ilman tuuria ja asioiden onnistumista oikealla hetkellä urakehitys olisi voinut olla heikompaa tai aivan toisenlaista. Silti, ilman henkilökohtaisia taitoja ei tuolle tasolle vaan pääse eikä etenkään voi pysyä siellä. Hyvä tuuri voi avata mahdollisuuksia, mutta ei ikinä riitä korvaamaan puuttuvia kykyjä enää tuolla tasolla ja noin kilpaillussa liigassa. Tuuri ja oikea ajoitus toimivat vain yhteen suuntaan siis.

Sitten olisi enemmän kysymysmerkkejä, jos hänen roolinsa olisi pelata 0 - 5 minuuttia per peli silloin kun ketään muuta ei voi kentälle laittaa. Tuota penkintäyteporukkaakin NBA:ssa on vaikka kuinka paljon ja voisin ainakin kuvitella että esim. Euroliigasta löytyy kovemman tasoisia pelaajia kuin NBA-joukkueen rotaation viimeisistä rattaista.

Mutta se asia, onko Lauri kaikkien aikojen paras suomalainen koripalloilija, voi tietenkin antaa enemmän aihetta spekulointiin se mukaan miten ja mitä arvottaa. Laurista ei olisi Rannikon pelipaikalle ja Rannikko olisi kaukana ydinalueeltaan Laurin pelipaikalle.

Menestynein suomalainen koripalloilija Lauri varmastikin on monen/useimpien mielestä.
 
Viestejä
296
Jos ei ota huomioon sitä, että tilastollisesti Lauri pelaa uransa surkeinta kautta, niin Markkanen on varmasti omasta mielestään nyt täydellisessä roolissa ja joukkueessa. Samanlaista peli-iloa ei ollut viimeisillä Bulls kausilla nähtävissä, ei sitten yhtään. Cavsia itsessään on ollut ilo seurata ja näen, että vain Covid voi estää pleijaripaikan. Nuoria lupaavia pelaajia. Mobleyn ympärille on hyvä rakentaa tulevaisuudessa.

Lauri on nyt ollut levittäjän roolissaan joukkueella todella tärkeä palanen. Silti tulee auttamatta mieleen, että voisiko sen palan lopulta täyttää myös 3 milj, veteraanilla jonka kolmosia pitää kunnioittaa ja jolta myös nopeampien pelaajien puolustaminen onnistuu SF paikalta.

Levert on nyt vahvasti Cavs huhuissa. Se veisi vielä enemmän hyökkäysvastuuta pois Laurilta. Itse toki vahvasti Levertiä vastaan, koska ollut todella huono heittäjä tällä kaudella. Cavs tarvitsee nimenomaan nyt lisää heittotaitoa.
 
Viestejä
4 072
Ihan kiinnostuksesta, keitä ovat nämä 3 miljoonan veteraanit, joiden kolmosia pitää kunnioittaa? Olen seurannut NBA:ta vähän enemmän vuodesta 2017 asti, joten pieni lisäoppitunti lienee paikallaan. :)
 
Viestejä
296
Ihan kiinnostuksesta, keitä ovat nämä 3 miljoonan veteraanit, joiden kolmosia pitää kunnioittaa? Olen seurannut NBA:ta vähän enemmän vuodesta 2017 asti, joten pieni lisäoppitunti lienee paikallaan. :)

Ei 33,9% mikään kauhean hyvä % ole, etteikö sitä voisi korvata.
 
Viestejä
1 411
Jos ei ota huomioon sitä, että tilastollisesti Lauri pelaa uransa surkeinta kautta, niin Markkanen on varmasti omasta mielestään nyt täydellisessä roolissa ja joukkueessa.
Tämä nyt ei pidä paikkaansa kuin korkeintaan tuulipukutilastojen (p/reb) osalta ja sielläkin homma alkaa olla kohta keskimääräisellä uran tasolla. Hyökkäystehoissa myös aletaan olla keskimääräisellä tasolla ja homma trendaa ylöspäin. Jos nyt sitten otetaan joku yleismittari vaikka tämä EPM (ekaa Real Plus Minusta ei ole juklkistettu), Lauri pelaa parasta tai ainakin eniten joukkueen menestykseen vaikuttavaa kautta.
Screenshot 2021-12-10 at 15.24.39.png


Tässä tilastossa Lauri jossain 70% (1XX) kohdalla kaikista pelajista ja myös omassa positiossaan. Samaten Box Plus Minuksen osalta Laurin osakkeet ovat parhaat urallaan, ei paljon mutta kuitenkin.

Tarina jota täällä tuputetaan muutamien toimesta että Lauri olisi jotenkin "putoamassa kelkasta/NBAsta" tai "toivottoman huono" tai "joukkueelle hyödytön" on vaan väärä. Niin sekin että Lauri olisi jossain kärkikastissa NBA:ssa josko sitä joku tarjoaisi. Lauri on aika tukevasti hieman yli NBAn keskitasoa oleva suorittaja. Jos joku luulee että valmentajat vaan mutulla peluuttelee tai siksi että jonkun veteraaniin kanssa on tehty tietyn suuruinen sopimus, saa luulla ihan rauhassa. Laten peli ailahtelee jollain aika kapealla vaihteluvälillä tuon keskimääräisen ympärillä ja trendailee hieman yläviistoon.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös