Koripallo.com
Viestejä
3 022
Silläkin uhalla että en ole tarpeeksi kiitollinen siitä, että suomalainen pelaaja pelaa maailman kovimmassa liigassa, on todettava ettei tuossa Markkasen tekemisessä tällä hetkellä ihan kauheasti riemun aiheita ole. Oikeastaan ainoa ase hyökkäyspäässä tuntuu olevan syötöstä vedetty kolmonen ja heitto on tällä hetkellä aivan sekaisin. En ole heittovalmentaja, mutta minun silmääni heitto näyttää hätäiseltä, pelkillä käsillä vedetyltä ja kaarettomalta. Toisaalta taas tuntuu, melkein jokainen heitto on vähän erilainen, eli tasaisuuttakaan ei ole. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta tuskin kyse on ihan vain uudesta joukkueesta, pelipaikasta ja pallosta. On tässä jo jonkin aikaa totuteltu kuhunkin ja melkeinpä vaan pahemmalta näyttää.

Toivotaan, että heitto löytyy ja pian.
 
Viestejä
551
Todella heikko peli Laurilta, molemmissa päissä kenttää. Itseluottamus täysin nollassa kun kolkki ei osu, tänään olisi tarvittu onnistumisia että Cavsilla mitään saumaa voittoon.

Ja onhan tuo Cavsin peli hieman erinäköistä kun Allenin vaihtaa Tacoon..
 
Viestejä
997
Kun on hyvä peli laurilta niin on kehumlsen paikka niitä hyviä peliä laurilta ei ole ollut en muista milloin viimeksi. Mutta jos odotosarvo on hyvät sivuraja syötöt niin kai tämä hyvä peli oli laurilta taas. Jos tämän kauden aikana ei tapahdu parannusta niin en ihmettelisi ollenkaan jos hänet treidattaisiin. Se olisi todella harmi sillä Cavs on mukava jengi ja tulevaisuus näyttää heillä valoisalta.
 
Viestejä
1 434
Yksi Markkasen uran ponnettomimmista esityksistä (ja se on paljon sanottu se), vaikka oli monta lepopäivääkin alla. Ei noussut jalka, ei uponnut heitto, kädet liikkui hitaasti kuin mannerlaatat.

Kaarelta kivitetään jalat parketissa jotain sivukierteisiä laakapalloja, jotka on heti kädestä lähtiessään aivan viturallaan (siis jos niitä ei blokata, kuten taisi käydä useamman kerran tässä matsissa). Kaksi päätä lyhyempiä neverheard-korvikepelaajia vastaan turvaudutaan postissa epätoivoisiin fadeaway-heittoihin. Palloa veivataan, leivotaan ja vemputetaan kummallisilla kädenliikkeillä aina kun pitää kuljettaa tai syöttää. Edes korin alta ei mene sisään, vaikka rauta keikkuu heti otsan yläpuolella.

Kamalaa.

No, pankkitili, minuutit... kaikki hyvin!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
296
Voisi tästä Laurin tilastollisesta alamäestä vähän analyyttisemminkin kirjoittaa, eikä vain pilke silmäkulmassa. Tullut kuitenkin seurattua Laurin vaiheita NBA:ssa League Passin kautta siitä asti, kun pelipaidan selässä luki vielä "Markkenan". Lupauksia herättäviä otteita, hienoja onnistumisen hetkiä, Bulls oli organisaationa legendaarinen työmaa ja myös amerikan foorumien palstat kukoistivat analyyseista. Laurin faneja tässä kaikki ollaan ja hänen otteet nimenomaan kiinnostavat. Ei tänne muuten jaksaisi kirjoittaa. Toisille riittää vähempi, toiset elävät (itseni mukaan lukien) vielä siellä Bullsin 2. kauden otteissa, jotka antoivat olettaa enemmän.

Harmi vaan, että kaiken maailman Heput, jotka yrittävät täällä hiljentää kriittisemmin silmin pelejä katsovien kirjottajien äänet vievät mielenkiinnon panostaa näihin kirjoituksiin sen enempää. Vihakampanja on edennyt jo siihen vaiheeseen, että kriittisempiä kirjoittajia uhataan ignooraamisella julkisesti ja yllytetään myös muita siihen samaan. Hauskan tästä tekee se, että nämä Heput eivät 100% varmasti edes omista League Passia tai katso kokonaisia Markkasen pelejä. Kovimpia Markkasen foorumifaneja voisi kuvailla härkinä. Punaisena vaatteena toimii kriittinen kirjoitus. Kun joku ei itseään miellyttävä kommentti osuu tuulilasiin, niin silmissä näkyy punaista ja soppa on valmis. Sama juttu oli RealGM: foorumilla.

Viime peleissä on ollut jo tuskaa katsoa Cavsin pelejä loppuun asti, kun Laurin otteet ovat olleet laskusunnassa hyvän Covid-vaiheen jälkeen. Ehkä sitä vieläkin sokeasti luottaa siihen, että potentiaalia olisi paljon parempaan. Nyt vaan näyttää siltä, että katto on tullut vastaan pelaajana. Jos kolmonen ei tipu, niin sitten Lauri on mielialapelaajana todella näkymätön kentällä. Tämän kauden 3p% on tippunut jo uran surkeimpaan 32%.
 
Viestejä
257
Itse olen kirjoittanut täällä nimimerkillä Heppu jo vuodesta 2011, koska lajin seuraaminen kiinnostaa lähinnä Kouvojen kautta.Liigapassi on ollu vuodesta 2018, joten lähes kaikki Markkasen pelit on tullut nähtyä alusta loppuun.ihan oikein antaa rakentavaa analysoitua kritiikkiä, mutta ns. pottuilulle ja aliarvioimiselle en anna mitään arvoa, päinvastoin. Markkanen pelaa joskus hyvin ja joskus huonosti. Ei me sille mitään täällä voida, vaikka kuinka lyötäisiin hampaita yhteen. Hyvää joulua.
 
Viestejä
56
No joo.. lueskelin näitä juttuja ja näin tuloksen somesta ja taisin jonkun Iltalehdenkin jutun lukea ja ajattelin, että peliä ei kannata katsoa ollenkaan. No tuli se silti katsottua. En nyt kauheasti ottaisi murhetta tämän pelin perusteella. Toki Markkasen heitot ei putoa, mutta eipä pudonnut tässä pelissä oikein muidenkaan.

Tämä peli esitti sen miten tärkeitä Allen ja Mobley on, toki myös Okoro, sillä terveellä viisikolla pystyvät vaihtamaan käytännössä kaikki palloscreenit ja pakki siihen perustuukin. Nyt ei sitä nähty juuri ollenkaan, sillä jätti makasi korin alla ja varsinkin ekalla puoliskolla tästä rankaistiin rankalla kädellä.

Sanoisin että terve Cavs olis antanut käkättimeen Celticsille aika reippaasti, ei nyt mitään ihmeellistä hekään esittäneet.

Uskoisin, että Cavs tulee kehittämään Laurin peliä ja puutteita, eikä lähde häntä treidaamaan. Ehkä ensi kauden jälkeen jos homma ei toimi, niin sitten voi olla toinen tarina. Laurilla on ihan mukava rooli joukkueessa, mutta heiton soisi osuvan paremmin sitä ei pysty kieltämään.

Samat heittotilastot oli Rubiolla kun Laurilla tässä pelissä ja pakkasella reilusti enemmän pienemmillä minuteilla, eikä häntä kritisoi kukaan.
 
Viestejä
419
Laurin heiton takkuaminen surettaa tietenkin suomalaista koripallon ystävää... heitto kun on niin suuri osa Laurin peliä, kuten kaikki tiedämme.

En tiedä, onko kellään muulla samaa kokemusta koulun veistotunnilta, mutta itse olen omakohtaisesti kokenut, miten joskus voi innostua hiomaan – ihan vaikka vaan hiekkapaperilla – jotain juttua niin hartaasti, että lopulta siitä ei ole oikein mitään järkevän näköistä jäljellä, eikä siitä ole mitään pelastettavissa. Muoto hävisi. Lopullisesti.

Tässä vuosien varrella joka kerta kun olen jossain yhteydessä lukenut, että Laurin heittoa on taas hiottu johonkin suuntaan jonkun uuden heittovalmentajan johdolla, olen joka kerta ollut huolissani. Osataanko heittoa hioa niin, että se ei mene rikki. Uuden asian oppiminen treeneissä voi käydä nopeastikin, mutta saman asian nappaaminen selkärankaan ja täyteen käyttöön pelitilanteessa vie aikansa. Joten pitkään pelitilanneheitot voivat olla aikamoisia sekasikiötä. Eivät sitä eivätkä tätä. Ja tästä syystä heittotekniikkaan kajoamisessa kannattaisi käyttää todella paljon harkintaa. Varsinkin jos kyseessä on pelaaja, joka pistää palloa sisään valmiiksi jo hyvällä prosentilla.

Sen jälkeen kun seurasimme Laurin voimanhankintakuuria Chicagossa, menetin uskoni siihen, että kyllähän ne NBA;ssa ammattilaisina aina tietää, mikä niiden omille hankinnoille on parasta. Eivät tiedä (Laurin voimaharjoittelussa olisi kannattanut asettaa esikuvaksi Kevin Durant, ei Karl Malone)

En ole heittovalmentaja, vain entinen aktiivikoripalloilija, mutta omaan silmääni Laurin heitto näytti ainokaisen Arizonan vuoden ja muutaman ekan Chicagon vuoden aikana... helvetin hyvältä. Heitto oli hyvin paketissa, siinä ei näyttänyt olevan ylimääräisiä liikkeitä, voima lähti jaloista, sitä ei hukattu mihinkään turhaan ja veto oli Laurin kokoiselle pelaajalle nopea. Ominaista Laurin kolmosille oli se, että pallo lensi hitaasti ja niissä oli korkea kaari.

No... EIPÄ OLE ENÄÄ. Tosi sääli, jos Marc Cubaniin on uskomista. Dallasin omistajahan on tänä vuonna yrittänyt todistella, että liigan käyttöön ottama uusi pallo on vaikea erityisesti niille pelaajille, jotka heittävät kolmosia matalalla kaarella.

Kun Lauri siirtyi NBA:han, ja varsinkin kun puolustukset alkoivat tosissaan reagoida hänen heittouhkaansa, oli ymmärrettävää, että jotain kilpavarustelua tästä seurasi. Lähinnä kai heiton nopeuttaminen entisestään tuntui tästä syystä perustellulta. En tarkemmin tiedä, mitä kaikkea muuta Laurin heitossa on vuosien varrella hiottu ja hienosäädetty... mutta lopputulos ei näytä juuri nyt kovin hyvältä. Laurin heitto on ihan päreinä, ja kaikki se mikä siinä oli luonnollisen näköistä, on muisto vain.

Ymmärrän, että vaikkapa Lonzo Ballin heittoa haluttiin korjata, koska sitä oli yksinkertaisesti niin paha katsoa hänen parin ensimmäisen liiga-kautensa aikana, eivätkä prosentitkaan olleet kehuttavat. Mutta Laurin tapauksessa... minä olisin jättänyt hänen heittonsa rauhaan, ajat sitten, ja keskittynyt henkilökohtaisessa valmennuksessa sen sijaan niihin pelin osa-alueisiin, joissa Laurilla oli ja on selviä puutteita. Jos Joe Ingles – joka ensin kaikessa rauhassa kääntää itsensä aivan sivuttain koriin, sitten vähän muodon vuoksi niiaa ja venkauttaa pallon jostain korvan kohdalta matkaan (ja todennäköisesti sulkee myös toisen silmänsä tähdätäkseen, en ole ihan varma) – onnistuu heittämään kolmosia yli 45%-tarkkuudella pussiin, niin eiköhän Laurikin saisi sen pallon ilmaan – siis ilman että sitä heittoa jumalauta vuodesta toiseen hiotaan muka paremmaksi, mutta oikeasti olemattomiin. Ingles on sniikimpi kuin Lauri, mutta Lauri on toisaalta nopeampi ja pidempi.

Ja hyvää joulua kaikille!
 
Viestejä
3 505
Laurin heiton takkuaminen surettaa tietenkin suomalaista koripallon ystävää... heitto kun on niin suuri osa Laurin peliä, kuten kaikki tiedämme.

En tiedä, onko kellään muulla samaa kokemusta koulun veistotunnilta, mutta itse olen omakohtaisesti kokenut, miten joskus voi innostua hiomaan – ihan vaikka vaan hiekkapaperilla – jotain juttua niin hartaasti, että lopulta siitä ei ole oikein mitään järkevän näköistä jäljellä, eikä siitä ole mitään pelastettavissa. Muoto hävisi. Lopullisesti.

Tässä vuosien varrella joka kerta kun olen jossain yhteydessä lukenut, että Laurin heittoa on taas hiottu johonkin suuntaan jonkun uuden heittovalmentajan johdolla, olen joka kerta ollut huolissani. Osataanko heittoa hioa niin, että se ei mene rikki. Uuden asian oppiminen treeneissä voi käydä nopeastikin, mutta saman asian nappaaminen selkärankaan ja täyteen käyttöön pelitilanteessa vie aikansa. Joten pitkään pelitilanneheitot voivat olla aikamoisia sekasikiötä. Eivät sitä eivätkä tätä. Ja tästä syystä heittotekniikkaan kajoamisessa kannattaisi käyttää todella paljon harkintaa. Varsinkin jos kyseessä on pelaaja, joka pistää palloa sisään valmiiksi jo hyvällä prosentilla.

Sen jälkeen kun seurasimme Laurin voimanhankintakuuria Chicagossa, menetin uskoni siihen, että kyllähän ne NBA;ssa ammattilaisina aina tietää, mikä niiden omille hankinnoille on parasta. Eivät tiedä (Laurin voimaharjoittelussa olisi kannattanut asettaa esikuvaksi Kevin Durant, ei Karl Malone)

En ole heittovalmentaja, vain entinen aktiivikoripalloilija, mutta omaan silmääni Laurin heitto näytti ainokaisen Arizonan vuoden ja muutaman ekan Chicagon vuoden aikana... helvetin hyvältä. Heitto oli hyvin paketissa, siinä ei näyttänyt olevan ylimääräisiä liikkeitä, voima lähti jaloista, sitä ei hukattu mihinkään turhaan ja veto oli Laurin kokoiselle pelaajalle nopea. Ominaista Laurin kolmosille oli se, että pallo lensi hitaasti ja niissä oli korkea kaari.

No... EIPÄ OLE ENÄÄ. Tosi sääli, jos Marc Cubaniin on uskomista. Dallasin omistajahan on tänä vuonna yrittänyt todistella, että liigan käyttöön ottama uusi pallo on vaikea erityisesti niille pelaajille, jotka heittävät kolmosia matalalla kaarella.

Kun Lauri siirtyi NBA:han, ja varsinkin kun puolustukset alkoivat tosissaan reagoida hänen heittouhkaansa, oli ymmärrettävää, että jotain kilpavarustelua tästä seurasi. Lähinnä kai heiton nopeuttaminen entisestään tuntui tästä syystä perustellulta. En tarkemmin tiedä, mitä kaikkea muuta Laurin heitossa on vuosien varrella hiottu ja hienosäädetty... mutta lopputulos ei näytä juuri nyt kovin hyvältä. Laurin heitto on ihan päreinä, ja kaikki se mikä siinä oli luonnollisen näköistä, on muisto vain.

Ymmärrän, että vaikkapa Lonzo Ballin heittoa haluttiin korjata, koska sitä oli yksinkertaisesti niin paha katsoa hänen parin ensimmäisen liiga-kautensa aikana, eivätkä prosentitkaan olleet kehuttavat. Mutta Laurin tapauksessa... minä olisin jättänyt hänen heittonsa rauhaan, ajat sitten, ja keskittynyt henkilökohtaisessa valmennuksessa sen sijaan niihin pelin osa-alueisiin, joissa Laurilla oli ja on selviä puutteita. Jos Joe Ingles – joka ensin kaikessa rauhassa kääntää itsensä aivan sivuttain koriin, sitten vähän muodon vuoksi niiaa ja venkauttaa pallon jostain korvan kohdalta matkaan (ja todennäköisesti sulkee myös toisen silmänsä tähdätäkseen, en ole ihan varma) – onnistuu heittämään kolmosia yli 45%-tarkkuudella pussiin, niin eiköhän Laurikin saisi sen pallon ilmaan – siis ilman että sitä heittoa jumalauta vuodesta toiseen hiotaan muka paremmaksi, mutta oikeasti olemattomiin. Ingles on sniikimpi kuin Lauri, mutta Lauri on toisaalta nopeampi ja pidempi.

Ja hyvää joulua kaikille!

Tästä kaikesta lähes täysin samaa mieltä.

Muistan katselleeni jonkin klipin jostain NBAn heittovalmentajasta jonka tokaisu jäi hyvin mieleen: "Jokainen todella motivoitunut urheilija kyllä oppii uutta, joskus melko helpostikin. Paljon, huomattavasti paljon vaikeampaa on pois-oppiminen vanhoista tavoista."
 
Viestejä
4 064
Laurin heiton takkuaminen surettaa tietenkin suomalaista koripallon ystävää... heitto kun on niin suuri osa Laurin peliä, kuten kaikki tiedämme.

En tiedä, onko kellään muulla samaa kokemusta koulun veistotunnilta, mutta itse olen omakohtaisesti kokenut, miten joskus voi innostua hiomaan – ihan vaikka vaan hiekkapaperilla – jotain juttua niin hartaasti, että lopulta siitä ei ole oikein mitään järkevän näköistä jäljellä, eikä siitä ole mitään pelastettavissa. Muoto hävisi. Lopullisesti.

Tässä vuosien varrella joka kerta kun olen jossain yhteydessä lukenut, että Laurin heittoa on taas hiottu johonkin suuntaan jonkun uuden heittovalmentajan johdolla, olen joka kerta ollut huolissani. Osataanko heittoa hioa niin, että se ei mene rikki. Uuden asian oppiminen treeneissä voi käydä nopeastikin, mutta saman asian nappaaminen selkärankaan ja täyteen käyttöön pelitilanteessa vie aikansa. Joten pitkään pelitilanneheitot voivat olla aikamoisia sekasikiötä. Eivät sitä eivätkä tätä. Ja tästä syystä heittotekniikkaan kajoamisessa kannattaisi käyttää todella paljon harkintaa. Varsinkin jos kyseessä on pelaaja, joka pistää palloa sisään valmiiksi jo hyvällä prosentilla.

Sen jälkeen kun seurasimme Laurin voimanhankintakuuria Chicagossa, menetin uskoni siihen, että kyllähän ne NBA;ssa ammattilaisina aina tietää, mikä niiden omille hankinnoille on parasta. Eivät tiedä (Laurin voimaharjoittelussa olisi kannattanut asettaa esikuvaksi Kevin Durant, ei Karl Malone)

En ole heittovalmentaja, vain entinen aktiivikoripalloilija, mutta omaan silmääni Laurin heitto näytti ainokaisen Arizonan vuoden ja muutaman ekan Chicagon vuoden aikana... helvetin hyvältä. Heitto oli hyvin paketissa, siinä ei näyttänyt olevan ylimääräisiä liikkeitä, voima lähti jaloista, sitä ei hukattu mihinkään turhaan ja veto oli Laurin kokoiselle pelaajalle nopea. Ominaista Laurin kolmosille oli se, että pallo lensi hitaasti ja niissä oli korkea kaari.

No... EIPÄ OLE ENÄÄ. Tosi sääli, jos Marc Cubaniin on uskomista. Dallasin omistajahan on tänä vuonna yrittänyt todistella, että liigan käyttöön ottama uusi pallo on vaikea erityisesti niille pelaajille, jotka heittävät kolmosia matalalla kaarella.

Kun Lauri siirtyi NBA:han, ja varsinkin kun puolustukset alkoivat tosissaan reagoida hänen heittouhkaansa, oli ymmärrettävää, että jotain kilpavarustelua tästä seurasi. Lähinnä kai heiton nopeuttaminen entisestään tuntui tästä syystä perustellulta. En tarkemmin tiedä, mitä kaikkea muuta Laurin heitossa on vuosien varrella hiottu ja hienosäädetty... mutta lopputulos ei näytä juuri nyt kovin hyvältä. Laurin heitto on ihan päreinä, ja kaikki se mikä siinä oli luonnollisen näköistä, on muisto vain.

Ymmärrän, että vaikkapa Lonzo Ballin heittoa haluttiin korjata, koska sitä oli yksinkertaisesti niin paha katsoa hänen parin ensimmäisen liiga-kautensa aikana, eivätkä prosentitkaan olleet kehuttavat. Mutta Laurin tapauksessa... minä olisin jättänyt hänen heittonsa rauhaan, ajat sitten, ja keskittynyt henkilökohtaisessa valmennuksessa sen sijaan niihin pelin osa-alueisiin, joissa Laurilla oli ja on selviä puutteita. Jos Joe Ingles – joka ensin kaikessa rauhassa kääntää itsensä aivan sivuttain koriin, sitten vähän muodon vuoksi niiaa ja venkauttaa pallon jostain korvan kohdalta matkaan (ja todennäköisesti sulkee myös toisen silmänsä tähdätäkseen, en ole ihan varma) – onnistuu heittämään kolmosia yli 45%-tarkkuudella pussiin, niin eiköhän Laurikin saisi sen pallon ilmaan – siis ilman että sitä heittoa jumalauta vuodesta toiseen hiotaan muka paremmaksi, mutta oikeasti olemattomiin. Ingles on sniikimpi kuin Lauri, mutta Lauri on toisaalta nopeampi ja pidempi.

Ja hyvää joulua kaikille!

Itsekin ihmettelen juuri sitä laakamaisuutta, varmaan on jonkinlainen fysiikan laki, että hieman korkeammalla kaarella prosentit paranisivat. Tietysti tulee mieleen samalla tavalla se, että vaikuttaako parin vuoden lihasmassan lisääminen jäykistävänä tekijänä heittoliikkeeseen?

Uskon kyllä edelleen, että vanha kunnon heitto vielä löytyy sieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
56
Korkean kaaren heitossa on kulmaukset paremmassa suhteessa pallon ja korin välillä ja antaa varmasti hieman anteeksi tarkkuudessa. Jos heitto on laaka niin heiton pitää olla vieläkin tarkempi, että korista läpi menee. Ainakin maalaisjärjellä ajateltuna.

Samaa mieltä tuosta Laurin ekojen vuosien massan nostosta ym voimaharjoittelusta ja heiton fiilauksista. Ne lähti aivan väärille raiteille. Sanoisin, että nuo vuodet maksaa nyt hieman aikaa päästä taas kropan kanssa balanssiin ja parasta Lauria tullaan näkemään vasta muutaman vuoden kuluttua.
 
Viestejä
1 434
Kannattaa verrata esim. tätä rookie-kauden huippukohtaa nykytilanteeseen kaukoheiton osalta:



Ei juuri mitään samaa. Tässä videossa näkyy pitkälti se Markkasen alkuperäinen heitto - selkeä ja syvä "gather" eurooppalaiseen tapaan, kunnon kaari sekä hyvä saatto. Toisaalta virheenä heitosta toiseen vaihteleva tasapaino / kropan asento. Tuosta on siis tultu nykytilaan, jossa mies heittää laakapalloja lähes suorilta jaloilta ja tuo gather on heiton nopeuttamiseksi poistettu melkein kokonaan.

Pitää kuitenkin muistaa, että nätimmästä heitosta huolimatta Laurin kolmosprosentti ei kolmella ekalla kaudella räjäyttänyt kenenkään päätä, vaikka täysin avoimia heittoja tuli pick and popeista koko ajan. Aika lailla liigan keskiarvon tuntumassa on menty. Tässä mielessä Lauri ei ole koskaan ammattilaisurallaan lunastanut Arizona-kauden perusteella lanseeratun "heittäjä"-nimityksen tuomia odotuksia.

Nyt kun katselin tarkemmin muutamia Markkasen hidastettuja heittoja miehen takaa kuvattuna, kävi selväksi eräs mielenkiintoinen juttu: Lauri on oikeakätisyydestään huolimatta selvästi vasemmalla silmällä tähtääjä. Heitto lähtee hieman otsan vasemmalta puolelta, ja pallon sinne siirtäminen tuo heittoon yhden liikkuvan osan lisää (eli lisää vaikeusastetta). Näitähän on NBA:ssa toki paljon muitakin, äärimmäisimpänä esimerkkinä ylempänä mainittu Lonzo Ball.

Tuolle tuskin voi mitään tehdä, mutta saattaa olla, että tuon vasemmalle siirtämisen rytmi sopi paremmin yhteen Laurin alkuperäisen heittotyylin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 434
Tässä lisää Laurin catch & shoot -kolmosia rookie-kaudelta:


Kauniilla rytmillä heitto lähtee, paljon paremmalla kuin nykyään. Eikä tuossa kyllä olisi ollut mitään nopeuttamisen tarvetta. Pallon saaminen ilmaan ei koskaan ole ollut Markkaselle ongelma. Tässä saattaa olla kyseessä nimeomaan se ylempänä mainittu yliviilaaminen. Ehkä ne tunnit olisi kannattanut käyttää muiden taitojen hiomiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4 064
Tässä lisää Laurin catch & shoot -kolmosia rookie-kaudelta:


Kauniilla rytmillä heitto lähtee, paljon paremmalla kuin nykyään. Eikä tuossa kyllä olisi ollut mitään nopeuttamisen tarvetta. Pallon saaminen ilmaan ei koskaan ole ollut Markkaselle ongelma. Tässä saattaa olla kyseessä nimeomaan se ylempänä mainittu yliviilaamisen ongelma. Ehkä ne tunnit olisi kannattanut käyttää muiden taitojen hiomiseen.


Ja se lihasmassan lisääminen, mitä osa-aluetta on parantanut? Ehkä puolustusta jonkin verran toki, hyökkäyspäässä ei ole tainnut juuri mitään parantaa.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 539
 
Viestejä
2 568
Pohdintaa Lauri "Marky Mark" Markkasen alkukauden edesottamuksista the Athleticin tuoreessa jutussa

Has Lauri (Markkanen) been disappointing from the Cavs’ perspective?

I do not get the impression that Markkanen has been disappointing; rather, the opposite. I think it’s important to remember that the Cavs placed him into a wholly different position at the beginning of this season than he was used to playing in the NBA. Naturally, there will be a bit of an adjustment period.

“I think he’s taken to it,” coach J.B. Bickerstaff said earlier this month. “He’s no different than the rest of the guys in that locker room with his willingness to buy in and try different things. And again, at the beginning of the year, we were putting him in uncomfortable situations. And we laugh about it today because we do it again, and we continue to put him in those situations. And he just keeps going out there and giving it his best. So, as long as he buys in, as long as he knows that we have his back and understand that it’s difficult, he’s willing to try it, and his teammates are there for him to support him as well.”

Bickerstaff has stated previously that Markkanen being able to play at the three helps make their big lineup work. Markkanen helps stretch the floor and is a threat on the perimeter, which helps the Cavs on the offensive end. He’s struggled to find consistency in his shooting through the early portion of the season. He’s shooting 32 percent from 3 this season, which is the lowest of his NBA career so far. He’s averaging 2.1 made 3s per game through 23 games he’s played in. He’s also shooting 40 percent from the field and averaging 13.4 points per game.

But they’ve liked the shots he’s been taking throughout the season. He just needs to continue building a consistent rhythm. Markkanen also has a solid off-the-dribble game. He can attack close-outs, use his size and speed as he’s going downhill to his advantage and attack the rim. The main component is that he has to find his rhythm and place in the Cleveland offense.


 
Viestejä
566
Onhan tuo Laurin heitto tyyli tyylillesesti ottanut paljonkin takapakkia, mutta Laurihan heitti tuolla samalla tekniikalla viime vuonna ja meni ihan hyvin, joten tuollakin tekniikalla voi heittää hyvin. En kuitenkaan suosittele tuota tekniikka junnuille, enkä oikeastaan juurikas kenellekkään. En edes Laurille tuota suosittelisi, mutta tehty mikä tehty.

Heiton nopeuttaminen on tehnyt sen, että ei voi käyttää jalkojaan niin paljoa, joten jotta heiton saa korille niin pitää heittää enemmän laakana. Nopeus ei oikeasti ole tärkeää. Tärkeintä on luoda heitto mikä menee sisään. Stephin heitto on nopea, mutta kun katsoo esim. Hardenia niin eipä se heitto kovinkaan nopea ole. Se tila hankitaan ennen heittoa, jolloin ei tarvitse kikkailla heiton kanssa. Jos luot omat heitot (esim. stepback) niin ei ole tarvetta nopeaan heittoon. Tuollainen laaka heitto on vain epätarkempi ja herkempi teknisille vioille heitossa. Tuo tekniikka mikä Laurille on nyt rakennettu tuntuu olevan sovelias catch&shoot heittäjälle, jonka tehtävä on vain seisoa nurkassa. Nopea heitto tarkoittaa sitä, että puolustajan on oltava lähempänä, joten tuo tekee joukkueen muiden pelaajien elämän helpommaksi, ei välttämättä tee heittäjää tarkemmaksi tai paremmaksi koripalloilijaksi. Siinä se taas uhraa oman uransa, että muilla on hauskempaa. Ehkäpä nyt vain pitäisi ottaa askel jos toinenkin takaisin päin.

Myös jotenkin minusta tuntuu, että Laurin kyynerpää on siirtynyt enemmän sivulle kuin aikaisemmin. Tarkkuuden kannalta on yleensä hyvä pitää pallo, kyynerpää ja kori suunnilleen samalla linjalla, ja nykyään Laurilla tuota ei näe. Ehkäpä vain silmäni valehtelee tai ehkäpä tuo vain on tekniikka virhe, koska en oikeasti keksi syytä miksi kukaan noin tekisi.

Myös vaikka Laurin heitto kusee, niin silti hän pelaa voittavassa joukkueessa ja hänen ollessa kentällä joukkue pelaa paremmin, joten pakko on hänen jotain oikein tehdä (joukkueen paras on/off hyökkäyspäässä, vaikka siellä se peli on heikentynyt).

Puolustuksessa vaikka Lauria paljon auttaa se, että siellä on Allen / Mobley odottamassa, niin Laurin pituus myös helpottaa muiden puolustusta. Nyky NBA moni joukkue hyväksi käyttää pituus eroa eli pelaajat heittävät lyhyiden pelaajien yli. Tämä ei onnistu kovinkaan hyvin Lauria vastaan, joten jos Laurin haluaa voittaa niin pitää ajaa ohi ja se taas tarkoittaa pitää ajaa Allenin/Mobleyn syliin. Eli tuo 3 pitkää luon sen tilanteen, että joukkueiden pitäisi rakentaa oma taktiikka heitä varten. Suurin osa joukkueista ei jaksa nähdä vaivaa, koska runkosarjassa on 82 peliä. Joten parempi keskittyä luomaan taktiikka mikä toimii muita 28 joukkuetta vastaan. Playoffeissa tilanne voi olla toinen, mutta sinne on vielä matkaa vaikka jo yli kolmasosa runkosarjasta on jo pelattu.
 
Viestejä
296
Markkanen on ollut aina hätäinen heittäjä. Tuntuu, että heitto hajoaa herkästi, jos Lauri tuntee puolustajan lähestyvän. Tätä fiilistä ei ainakaan auta se, että SF pelipaikalla puolustajat ovat paljon nopeampia, kuin PF ja C pelipaikoilla. Reagointiaika pienenee entisestään. Bullsissa muistelen, että Lauri otti usein ensimmäisen heiton hätäisesti. Yleensä meni niin, että heittopaikkoja ei tullut n. 6-7 minuuttiin ja sitten kun vihdoin pallon sai niin heitto lähti automaattisesti ja hätäisesti. Pisteet tulivat usein toisella puoliajalla. Tämä on myös ollut huono suuntaus Laurille, koska ensimmäisen heiton tärkeys on Markkasen tapauksessa todella iso. Scoraaja hakee luottamusta heittonsa ensimmäisistä heitoista lähtien. Pitäisi päästä kuumaksi heti. Cavsissa on ollut alkukaudella myös sitä, että Lauri ei saa ensimmäistä heittoa ilmaan pitkään aikaan. Ensimmäisen neljänneksen USG% on usein surkea. Garland pelaa Allenin kanssa kahdestaan ja muut seisovat. Nyt, kun vihdoin Covidin runteleman tiimin myötä Laurille on siunaantunut lisää vastuuta, niin tatsi ei olekkaan kunnossa. Se ei yllätä. Jos Markkanen olisi viime vuoden lopun pelikunnossa nyt (tatsi), niin tulosta tulisi varmasti paljon enemmän. No, onneksi nyt tulee niitä toistoja ainakin. Vastuuta on ollut ja Lauri on yrittänyt scorata monesta paikasta. Kyllä se siitä vielä. Ehkä jo Toronton g-liiga tiimiä vastaan muutaman tunnin päästä.

Olisi kiva tietää, että mitä mieltä Lauri itse on oikeasti siitä, että joutuu pelaamaan SF paikalla. Ei se varmasti ihan maailman hauskinta ole jahdata päätä pienempiä vipeltäjiä puolustuspäässä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös