Koripallo.com
Viestejä
14
Todennäköisesti J.B. Bickerstaff peluuttaa LeVertiä Rubion paikalla rotaatiossa. JBB on pitänyt koko kauden pelaajat rotaatiossa samoilla paikoilla, on vaikea nähdä että tässä vaiheessa hän lähtisi sitä muuttamaan. Dean Wade on saanut katsella useat pelit vaihtopenkillä kun Lauri on ollut terveenä, samoin Ed Davis ei ole pelannut kun Allen on ollut kokoonpanossa. Garland kun palaa Goodwin ei tule pelaamaan, mutta ei ole Rondokaan saanut komennusta aloitukseen.

LeVert tulee pelaamaan 2. viisikossa Rondon kanssa tuoden korilleajo uhkaa, Cavs on liigan häntäpäässä korilleajoista tehdyissä pisteissä. LeVert ei ole mikään hyvä heittäjä, kuitenkin 2.viikosta löytyy Osman ja Love. LeVert kuitenkin todennäköisesti päättämään tiukat pelit. Käytännössä Cavs paikkaa Rubion LeVertillä ja Rondolla.
Aina on kiva siteerata itseä. LeVert pelasi hyvin pitkälti Rubion minuutit, sälvästi näki ettei montaa yhteistä harjoitusta ole vielä kerennyt olla yhdessä joukkueen kanssa. Kuitenkin toi paljon uutta Cavsin hyökkäykseen ja on varmasti arvokkas palanen kun mennään pitkälle kevääseen.

Garland palasi kentille, eikä selkä vammasta ollut tietoakaan, pelitilanne heitot 12/15!
 
Viestejä
1 432
Edes Dean Wade ei pysty pysäyttämään Pacerssia, 47 pistettä turpaan Q1.
No kyllä ne lopulta pysähtyi taas kuitenkin. Täytyy antaa kredittiä paitsi LeVerille, joka on osoittautumassa hyväksi puuttuneeksi palaseksi (osaa lopussa tehdä itselleen paikat ja ratkaista), erityisesti väheksymälleni Rondolle, joka oli ihan ratkaiseva tänään. 7 pelaajaa tekee yli kymmenen ja paraskin vain 22. Pacersille tuskin koskaan enää ainakaan tällä kaudella sattuu tuollaista erää jossa kaikki menee sisään. Alkoi jo usko loppua, muttei sitä kannata antaa Cavsin kanssa tapahtua. Kyllä ne sieltä tulee mukaan, kunhan vaan asenne pakissa saadaan kuntoon, kuten taas kävikin. Helpomminkin nämä voitot voisi ottaa.

Seuraavan pelin voittaminen olisi kova juttu/steitmentti. Philly on erittäin hyvässä vedossa, ja Hardenkin saattaa ehtiä kehiin. Jos ei ehdi ja kun parempi Currykin on poissa niin ehkä siitä tulee jotain tasoitusta. Toivottavasti DGn poissaolo oli vain varmistelua, kun b2b ja seuraava kovempi peli. Jos ei, ja selkäongelmasta tulee krooninen, niin Cavsin kauden jatko ei näytäkään niin hyvältä. Lauri ei taida vielä pelata....jossain helpommassa pelissä sitten, itsensä ja joukkueen kannalta.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
443
Hieno nousu. Rondo pelasi tosissaan täydellisen neljännen erän.

LeVert vaikuttaa juuri tuollaiselta köyhän miehen LaVinelta. Lopussa pallo laitetaan hänen käteensä ja toivotaan parasta.

Miehellä heti 30% usage.
 
Viestejä
1 432
LeVert vaikuttaa juuri tuollaiselta köyhän miehen LaVinelta. Lopussa pallo laitetaan hänen käteensä ja toivotaan parasta.
Miehellä heti 30% usage.
Enemmän rikkaan miehen LaVine koska joukkue voittaa :) . Ja olihan nuo kaikki muistaakseni ihan järkeviä keskimatkalaisia, ja taisi kaikki tai ainakin melkein upota, tai joku tippasi sisään. Ja oli tuossa joku tilanne että heti kun tuplattiin niin antoi namupassin koriin.

Heittäjät heittää? Kun Garland (ja Late) on poissa, niin lähinnä se on Love ja Cedi jotka uskaltavat ottaa heiton kun ratkaisun hetket ovat käsillä. LeVert on ainakin alkuun vaikuttanut juuri oikeanlaiselle hankinnalle, ja näkee kyllä muutkin.

Mutta yöllä (tai itsellä aamulla) tuo nähdään kun on kunnon vastus, että mitä hän ja joukkue saa aikaiseksi.

E: vedonlyönti pitää Phillyä selvänä suosikkina, ja itsekin uskon heidän voittavan tämän. Cavs on kuitenkin yleensä pelannut erinomaisesti näitä "parempia joukkueita" vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
532
Screenshot_20220212-230014__01__01.jpg

Lauri oli vielä n. klo 20 statuksella Game Time Decision.
 
Viestejä
1 434
katso liitettä 2241
Lauri oli vielä n. klo 20 statuksella Game Time Decision.

Ei tollasilla ole mitään merkitystä, kun Bickerstaff ei ole etukäteen vihjannut millään lailla että Markkanen saattaisi olla liittymässä kokoonpanoon. Melkeinpä päinvastoin.

Uuden avausviisikon (Allen, Mobley, Okoro, LeVert, Garland) halutaan nyt antaa rauhassa totutella yhdessä pelaamiseen ilman Laurin kaltaisia häiriötekijöitä.

All Star -tauon jälkeen sitten kakkosviisikkoon katselemaan sivusta kun Love heittää!
 
Viestejä
1 432
Ei ollut missään vaiheessa Cavsilla todellista saumaa voittaa tätä, vaikka välillä tulivat rinnalle. Embiid on tällä hetkellä hankala pideltävä, kehittynyt todella monipuoliseksi ja ykköskandidaatti MVP:ksi. Muuta Sixersiä vastaan Cavs jotakuinkin pärjäili. Kun tuohon paiskataan vielä Harden, voi veikata että Philly on hyvin lähellä ainakin konffafinaalipaikkaa. Embiid on yleensä sulanut Simmonsin kanssa poffeissa, muttei ehkä enää tänä vuonna, jos pysyy terveenä. Nämä on vielä kohdattava 3 kertaa,

LeVertillä huonompi päivä, Garland toki nakutteli pisteitä mutta kaverit unohtuivat. Ei pointilla voi olla vain yhtä syöttöä. Mobleyn ollessa kentällä Cavs oli plussalla ja teki 5/6 luotettavasti. Joskus pitää hävitäkin, ja voi olla niin että protokollat ja loukkaantumiset ovat sopivasti tasoittaneet tietä, vaikka on Cavsillakin oma osuutensa näistä. Miksiköhän hyvän edellisen pelin Rondo ei saanut lainkaan minuutteja? Jos nyt pitää veikata niin Cavs tullee olemaan suurinpiirtein 5-6 idässä.

Ei noilla loukkaantumisstatuksilla ole juuri merkitystä ainakaan näissä pidemmissä poissaoloissa. On ollut Lauri game-time aiemminkin ja sitten on vaihdettu jonnekin tulevaisuuteen. Joukkueen virallisessa NBA-ilmoituksessa lienee vain kolme mahdollisuutta,"out", "propable", "questionnable"? Nuo "until" päivämäärät ovat jonkun päätelmiä tai jotain epämääräisempiä lausuntoja.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
296
OT: Onko muuten RealGM:n Bulls foorumin suupaltti ZOMG aka. RealCavsFans sivuston HeatCheck myös täällä? Sen verran sakeaksi on mennyt homma myös RealCavsissa, että pakko siitä on tykätä.
 
Viestejä
419
Sellaisena päivänä kun Embiid kaiken muun hyvän lisäksi nakuttelee kolmoset neljä viidestä, millä tahansa vastaanasettuvalla joukkueella olisi vitsit vähissä. Ja tällä kertaa esim KLove ei onnistunut pelastamaan juokkuetta sopivasti ajoitetulla putkellä omia kolkkeja. Okoron 3 korintekoyritystä 32 peliminuutissa on jo niin surkean pieni lukema, että urotyöt puolustuspäässä eivät sitä oikein voi paikata. Yhtenä tekijänä tässä tietenkin tuo Juzon mainitsema Garlandin erittäin huono 'syöttöpäivä'.

Toivottavasti tämä trendi ei Garlandin osalta jatku. Philly-pelissä heittoyritykset Garland+LaVert: 39 / loput Cavs: 38. Tällä kaavalla Cavs ei tule montaa voittoa ottamaan, ei edes runkosarjassa. Tämä voi onnistua DeRozanin ja Lavinen kanssa, mutta Cavssin menestyksen tae on ollut nimenomaan mahdollisimman tasaisesti heittoja/pisteitä kaikilta.
 
Viestejä
1 432
OT: Onko muuten RealGM:n Bulls foorumin suupaltti ZOMG aka. RealCavsFans sivuston HeatCheck myös täällä? Sen verran sakeaksi on mennyt homma myös RealCavsissa, että pakko siitä on tykätä.
Kukas se vois olla? Heat Check vaikuttaa aika natiivilta noin ilmaisun puolesta ja todella aktiivinen kaikissa peliketjuissa (ja muutenkin). Onhan siellä kyllä suomalaisia ihan runsaasti ja varmaan muutama täältäkin kirjoittelee.
 
Viestejä
4 073
Kukas se vois olla? Heat Check vaikuttaa aika natiivilta noin ilmaisun puolesta ja todella aktiivinen kaikissa peliketjuissa (ja muutenkin). Onhan siellä kyllä suomalaisia ihan runsaasti ja varmaan muutama täältäkin kirjoittelee.

Mites Tarmofani/Jiipee84, löytyykö ko. palstalta?
 
Viestejä
1 432
Ei löydy, mielestäni. Hänen juttunsa erottaa helposti niin helposti. Tainnut lopettaa kyllä RealGM:kin puolella jo alkukaudesta, vaikka tekeytyikin ikiaikaiseksi Bulls-faniksi.
 
Viestejä
2 449
Ei ollut missään vaiheessa Cavsilla todellista saumaa voittaa tätä, vaikka välillä tulivat rinnalle.

Joo. Aika odotettu pelin kuva. Koko pelin ajan oikeastaan vaan odotti sitä, että koska Cavsin hyökkäys sakkaa pahasti ja 76ers karkaa. Toinen puoliaika oli hyökkäyspään osalta aika katastrofi. Kun peliä oli jäljellä pari minuuttia ja 76ers heitti aloittajat penkille, niin Cavs oli tehnyt 34 pinnaa toisella puoliajalla. Puolustuspelaaminen toimi ihan hyvin. Ainoastaan Embiidiä ei saatu yhtään hidastettua. Onhan se jo vähän epäreiluakin, kun kolkitkin putoavat 4/5.

En oikein enää ymmärrä, että miksi Okoro pelaa 32min? Tuona aikana hän teki yhden pelitilannekorin.

Miksiköhän hyvän edellisen pelin Rondo ei saanut lainkaan minuutteja?

Oli ilmeisesti suunnitelma, että Rondo ja Garland vuorottelevat nämä b2b pelit. Ja molemmat pelaavat yhdessä pelissä paljon.

Veteran backup Rajon Rondo played 33 minutes Friday night in Indiana -- the most since January, 2020. With that heavy workload and the second game of a back-to-back, Rondo didn’t play against the Sixers. Technically, he was available. But only in an emergency situation, as the Cavs made a decision pregame to take a cautious approach and consider the big picture. Rondo stood near the bench the entire game, talking, directing teammates and serving as an extra coach.
 
Viestejä
1 432
Ehkä hieman armosta mutta ihan hyvä Clevelandille. Koko alkukautta katsoen ei kuitenkaan väärin. Tasaista suorittamista hyvällä tasolla:
"He ranks second in field goal percentage (66.5%), tied for sixth in double-doubles (30), 9th in rebounds per game (11.1) and 13th in blocks per game (1.35)"

Jarrett Allen Named All-Star Reserve for 2022 NBA All-Star Game in Cleveland | Cleveland Cavaliers

Oli miten oli hienosti on parantanut yhtä notkahdusvuotta (pienempi rooli Netsissä ja siirto rämpivään Cavsiin viime vuonna) peliään, ja nyt jälkeen päin katsoen Cavsille erinomaisella sopimuksella. Kyllä näiden kolmen ytimen varaan on hyvä rakentaa.

Screenshot 2022-02-15 at 8.16.29.png
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 432
Nyt oli huono efortti, ja tappio tuoksui ilmassa koko ajan. Trae vei peliä miten tahtoi. Kovin on mennyt hyökkäyspää hitaaksi ja palloa pitää seteissä kuljetella. Nopeita vastahyökkäyksiä ei nähty juuri lainkaan joka sekin heijastaa surkeaa puolustusmentaliteettia josta on merkkejä ollut vähän väliä. Naapuri pääsi tekemään kovin helpon tuntuisesti koreja. Väsymyskö painaa vai onko tosiaan niin kuin täälläkin joku sanoi, ettei moista energiaa pysty ylläpitämään koko kautta. Ja toinen totuus on tosiaan se, että tuolla skorauspotentiaalilla voitot tulee lähinnä puolustamalla. Ihmettelen hieman sitä että Stevens ei pääse kentälle lainkaan edes tilanteessa jossa puolustuksessa pitäisi kokeilla jotain kun ei toimi. Nyt on tilanne niin kireä taulukossa että tällä tekemisen tasolla play-in ei ole kaukana. Toki ohjelma on helpompi kuin alkukausi, mutta tällä menolla se ei auta. Nyt on useampi viikko ollut tällaista sinnepäin-tekemistä.

Kovasti nyt kuuluu ääniä että "Lauri kun tulee niin homma korjaantuu". 4 viikon tauon jälkeen olisi ihme jos pystyisi lähellekään täyttämään nämä toiveet, fanien kiukkua siis odotellessa. Kyllä tässä nyt aika monta potentiaalista vaihtopalikkaa offseasoniin on, jotta rosterin taso nousisi.

Viikko paussia tekee hyvää kotikatsomoonkin, josko tässä homma piristyisi.
 
Viestejä
576
Efortti on selkeästi tippunut ja vaikka tämä yleensä onkin joukkueen vika, niin nyt kyllä pitää syyttää All Star pelaajaa Jarrett Allenia. Se missä hän alkukaudesta oli puolustuksen lukko ja sielu, niin nyt tänä vuonna hänellä on joukkueen kolmanneksi huonoin defensive rating (Levertin ja Goodwinin jälkeen). Hän on kruisaillut jo nyt puolustuksessa niin paljon, että on/off tilastossa joukkueen puolustus on parempaa hänen istuessaan. Milwaukee peli osoitti, että hän halutessaan voi puolustaa hyvinkin koko ottelun tai se toinen peli, joka oli heti kun tuli nuo All Star valinnat julki ja Allen ei ollut rostereissa eli oli ns. kosto peli. Nämä mutajoukkueet ei tunnu motivoivan. Ei kaikkia 82 peliä voi 100 lasissa pelata, joten on ymmärrettävää, että noita lepopelejä tulee, mutta jos loppukaudesta on vain noita mutajoukkueita ja Allen ei motivoidu yhteenkään niistä niin Cavs tippuu sarjataulukossa. Ei tämä tietenkään yksin hänen syytä ole, mutta hänellä tuo tason tippuminen on ollut suuri ja ehkäpä näkyvin.

Tuskinpa Lauri palatessaan opettaa Allenia puolustamaan taas.

Toronto ja Boston tulee kovaa takaa ja katsotaan saako Brooklyn miten pelin kulkemaan All star pelien jälkeen. Joten tuo play-in paikka on mahdollinen kaikille top-6 joukkueille, jos tulee pienikin herpaantuminen ja sitä kautta muutaman pelin tappioputki.
 
Viestejä
443
Cavs pelasi parhaimmillaan, kun Garland ja Rubio olivat takakentällä, ison etukentän kanssa. Nykyisellä rosterilla LeVert on liian kankea ja yksipuolinen pallonkäsittelijä tuohon 2. paikalle. Ihmeellinen hankinta, kun mies on lisäksi negatiivinen puolustuspäässä.

SG-ranking:

1. Ricky Rubio
2. Sexton
3. Okoro
4. LeVert

Laurin paluu tulee ehdottomasti nostattamaan aloitusviisikon hyökkäyspelaamista, ja jopa marginaalisesti parantamaan puolustuspelaamiseta. Laurin vaikutus aloitusviisikkoon on noin +6 pistettä hyökkäyspäähän ja -3 puolustuspäähän. Eli aloitusviisikon net-rating tulee parantumaan noin 9:llä pisteellä kun Lauri tulee takaisin :)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
419
Ihmeellinen hankinta, kun mies on lisäksi negatiivinen puolustuspäässä.

Niin. Olisin hirveän mielelläni ollut ihan väärässä LeVertin suhteen, mutta sen sopivuus Cavsseihin näyttää juuri nyt vielä pahemmalta kuin pelkäsin.

LeVertillä on kykyä tehdä kohtalaisen tyhjästä isolation-kuppeja. Hyvä. Clevelandilta tällaista taitoa ei Garlandin lisäksi keneltäkään oikein löydy. Lisäksi LeVertin repertuaariin kuuluvat myös kick-syötöt korin alta pois, jos ajokaistat on ihan tukossa. Esim Sexton ei tätä optiota tahdo muistaa, ei millään. Eli hyvä tämäkin.

Mutta Cleveland tarvitsi nimenomaan lisää vauhtia ja liikettä hyökkäyksiinsä, ja tässä suhteessa LeVertin lisääminen oli – ainakin toistaiseksi – käänne pelkästään huonompaan. Paljon kaoottisen näköistä kuljettelua vaparin tuntumassa, näyttää siltä kuin LeVert tuijottaisi tosiaan pelkkää palloa kuin joku minipoika, ja sitten... öh jotakin.

Myös Garland, joka muutoin on lähes täydellinen takamies, on iso syy siihen että Cavaliersin hyökkäys näyttää niin elottomalta. Garland osaa kaiken muun paitsi tarpeeksi aikaisen syötön. Sen pitää aina leipoa palloa aikansa, ennen kuin joku päätös syntyy. Sillä välin ne pelaajat, jotka eivät ole tekemässä skriiniä, mätänevät hiljaa juoksuhautoihin.

Jos tätä Atlanta-matsia arvioi, niin Clevelandin puolustukseksi on sanottava, että Atlanta pelasi hyvin. Uskomattoman hyvin verrattuna esim. niiden edelliseen peliin Bostonia vastaan. Vaikkei se Bostonin puolustuskaan mitään kovin ihmeellistä ollut. Esim. Young, Huerter ja Gallinari pelasivat nyt Clevelandia vastaan ihan eri tasolla. Omalla tasollaan?

Olisin todella toivonut Trade Deadlinesta jonkun ihan muun lopputuloksen kuin Caris LeVertin. Mutta... onhan tässä vielä sarjaa jäljellä. Toivotaan, että mies pistää minut vielä syömään sanani.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös