Koripallo.com

Eteläinen II-divari

teurashallista

Vs: Eteläinen II-divari

Burman Simpanssi sanoi:
Kauden avausottelussa Seniors kävi Martin teurashallissa ottamassa turpaan jotain 38. :'( Varmuuden vuoksi päätettiin jättää 4 isointa kaveria kotiin, jotta kävisi selväksi, missä joukkueen kipukohdat ovat. Tämä oli kuitenkin toissijaista, Hypon nakuttaessa kaaren takaa 13 kolmospussukkaa ja vieden muutenkin hyökkäyspäässä vastustajiaan kahville lähes poikkeuksetta.

Erikoismainintana kotijoukkueen #7, joka pitkä tukka heiluen rikkoi satkulin nopean 2-vs-1-hyökkäyksen päätteeksi ilmavalla vasaroinnilla.
Lainaus Hypon sivuilta:

HyPo aloitti kautensa Tiistai-iltana Martissa nousija Seniorsia vastaan.Taiston tauottua taululla lukemat 103-65 ja pinnat jäi Hyvinkäälle.

HyPo oli askeleen edellä läpi ottelun,jaksot:23-12,27-17,27-14 ja 26-23.

Vaihtorulettia pyöritettiin aktiivisesti 11-pelaajan voimin,Seniorsin ollessa liikkeellä 8 pelaajallla.

Liikkuva pakki sai vierailijan ajoittain pulaan,jengi onnistuessa hyökkäyspäässä tasaisesti,kaikkien scoratessa.

"Jesus" Viertola junttasi satasen rikki ilmavalla donkilla.

Pinnat:Toni 17,Jämä 15,Tiki 15,Sakke 12,Jesus 7,Peksi 6,Panu 5,Jussi 5,Niko 4,Jozef 3,Petteri 3,

Sivussa:Ile,Ropo,Jasu

Seniorsin parhaat:penttinen 22,Sahlberg 15,
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

Honka-Kaspalakit 58-61 (32-29)

Lähtöaskeleet: Vaikka itse kauden alkamista on odoteltu jo vesi kielellä, ei vierasottelu tulevaa nousijajoukkuetta vastaan ole kovin pehmeä tai toivottu laskeutuminen M2D-maailmaan. Kaspalakit ovat päässeet treenaamaan koko kentällä vasta muutamat treenit, joten odotettavissa oli kovaa prässiä ja karmea tukkapölly. Ottelu oli Pistooli Virtaselle ensimmäinen ottelu koutsina, minkä huomasi siitä, että mukana oli ainoastaan pari post it-tarralappua ja kuulakärkikynä kuvioiden piirtämistä varten.

Hongan joukkue vilisee nuoria maajoukkueen lapsitähtiä ja mukaan on saatu Vanjoen veljekset. Lisäksi mukana jolkotteli muutama treenanneen näköinen M2D-ruuna –melko toimiva kombo siis. Yleisöä oli parikymmentä ja halli tietenkin viimeisen päälle.

Ottelu: Honka ei vastoin odotuksia aloittanutkaan koko kentän prässillä. Syöttämisen se teki kuitenkin vaikeaksi alusta lähtien. Kaspalakkien ainoa kuvio ei edennyt koko ottelun aikana yhtä screeniä pidemmälle. Osin siksi, että ykkösjoukkueesta liisatut Urnberg ja Järvi eivät hokanneet kuviota. Suurin syy oli kuitenkin vastustajan intensiivinen puolustus, jossa epäM2Dmäisesti puolustetaan yli laitapelaajia.

Kaspalakkien onneksi Honka suti kaukoheittoja etenkin ensimmäisellä puolikkaalla varsin kitsaasti ja heikolla prosentilla. Kaspalakkien puolustuksesta kertoo paljon se, että Honka luuli ihan oikeasti sen pelaavan paikkaa, vaikka Kaspalakit puolustivat hampaat irvessä ja jalat hapoilla niin tiukkaa miestä kuin pystyivät. Parhaiten tilanteesta otti ilon irti vikkelä Svärd, joka ohitteli ukkoja kuin pujottelukeppejä. Valitettavasti se ei vain auta, jos korin alla odottelee apu eivätkä joukkuekaverit ole hereillä. Muutama komea passi ja kori kuitenkin.

Toisessa päässä Kaspalakit möyrivät korin alta ekalla kympilla 8 pinnaa, Taavi Järven hoitaessa kaukoheittopuolen. Jakso käsipallolukemin 16-15.
Toisella kympillä kumpikin jatkoi kelvollista puolustusta. Hyökkäyspäässä Kaspalakit eivät vaan pystyneet parempaan hyvästä puolustuksesta johtuen. Honka taas hätäili ja sössi omat paikkansa. Isolle tauolle mentiin yllättävästi 32-29 lukemissa, mikä oli Kaspalakeille riemun hetki. Lepotauko tuli todella tarpeeseen.

Ison tauon jälkeen takamiehen tontilla häärineet Aho ja Järvi pääsivät useammankin kerran naulaamaan joko komean kaukoheiton tai ajamaan korille. Tämä taktiikka oli mainio, sillä näin neljä muuta joukkuekaveria saivat huilata. Järven tehdessä 8 pinnaa putkeen, oli eroa jo melkein 10 pinnaa. Mitä hittoa! Pikkutauolla tilanne 45-49.

Viimeisellä jaksolla koreja tehtiin jälleen kitsaasti. Svärd oli jo vaipunut koomaan ja istui lähinnä penkillä. Wuorenjuuren kahdella kolmosella Honka pääsi jo kannoille, mutta viimeisten minuuttien prässi tuotti riistojen sijaan vastustajalle vapaaheittoja, jotka Kaijansinkko naulasi varmasti pohjaan.

Hongan puolustus oli erittäin hyvää ja se tulee harjaamaan useimmat joukkueet pelkästään parinkymmenen riiston avulla. Hyökkäyksessä maltti ei riittänyt jauhamaan vastustajan puolustusta riekaleiksi. Vaikka Honka haki levypalloja hyökkäyspäässä runsaasti, häirityt heitot menivät järjestään ohi. Vanjoen veljekset tekivät yhteensä 6 pinnaa- ehkä tämä on vaan niin kova sarja, että enempään ei pysty. Toinen vaihtoehto on pienoinen asenneongelma.

Kaspalakit ovat aiempina vuosina paukuttaneet runsaasti koreja ja vastaavasti peräpää on vuotanut. Tänään hyökkäys yski Järveä lukuun ottamatta, mutta puolustus oli erinomaista. Järven ohella Aho ja ajoittain Wessman olivat ainoita, jotka pystyivät haastamaan Honkapuolustusta.

Honka: Järvi -, Mikkonen 8, Kortelainen 11, Vanjoki V. 1, Koivisto 3, Wuorenjuuri 8, Svärd 10 (MVP), Nordman -, Vanjoki A. 5, Saarela 2, Koivisto 7.
Kaspalakit: Urnberg 5, Kaijansinkko 7, Dufva 7, Sell 2, Ansas -, Aho 10, Wessman 9, Riihimäki 2, Järvi (MVP) 19.

Entä sitten? Eiköhän Honka saa heittonsa jatkossa sujumaan ja harjaa pääosan vastustajista. Joukkue saanee joka matsiin täyden rosterin, mikä on jo suuri etu pitkässä sarjassa. ”Tähtipelaajien” asenteen pitäisi kuitenkin parantua – ei täällä nyt pelkällä maajoukkue- tai liigastatuksella maaleja sentään tehdä.

Kaspalakkien viime kauden alku meni murheellisesti saldolla 0-5. Nyt näyttää kaikin puolin paremmalta, kun ukkojakin saadaan hyvää vauhtia korjaamolta. Tää on kyllä hieno peli!
 
Viestejä
1 335
Vs: Eteläinen II-divari

Kaspalakeilla on näköjään eri rosterit treeneihin ja peleihin ??? Martsarin lepakkovuoroilla pyörii ihan outoja heppuja, kun taas matsiraportti vilisee vanhoja tuttuja nimiä. Hyvä äijät !
 

YMCA U23

Vs: Eteläinen II-divari

HNMKY U23 - ToPoLa 78-49 (43-15)

Nousijajoukkueet kohtasivat edellisen kerran keväällä nousukarsinnoissa, jolloin U23 oli parempi luvuin 56-74. Tuolloin tämän ottelun piti melko varmasti ratkaista Namikan nousun ja ToPoLa:n säilymisen III-divarissa. Kuitenkin M2D-kauden aloitus Helmi Centerin myöhäisillassa pelattiin samojen joukkueiden kesken - Namikalta isoin muutos kevääseen oli Raamin, Siitosen ja Takalan puuttuminen kokoonpanosta.

Namikan 93-ikäluokasta aloitukseen asteli #30 Vallila, #34 Rista #64 Kallela, joita tukemassa #24 Engelvuori #52 Kantonen. Vierailijoilta kevään koitoksen jäljiltä merkattu mies #8 Ville Keskisaari aloitti penkiltä - aloitus taisi olla #4 Saarinen, #5 Paanajärvi, #6 Rosenlund, #7 Kemmo, #11 Kaunisvaara. Ottelun korinteko alkoi Kallelan trademark-liikkeellä poustista ja vasurin hook-heitto keskelle keksintöä. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Vallilan kolmonen vei kotijoukkueen 13-3 -johtoon ja vierailijat turvautuivat aikalisään. Vierailijoilla oli vaikeuksia päästä korin alle ja kun kaukoheitotkaan eivät uponneet, pääsi kristilliset nuoret miehet juoksemaan nopeita hyökkäyksiä ja ensimmäisen erän jälkeen taululla jo lukemat 24-3.

Toinen erä sujui käytännössä samalla sapluunalla - ensimmäisen erän Rosenlundin kolmospussukan lisäksi Keskisaari upotti muutaman heiton tehden erässä 9 pistettä. Namika onnistui hyökkäyksissä laajalla rintamalla ja puoliajalla ero oli kasvanut jo lähes 30 pisteeseen - 43-15.

Loppupelin kohokohtia ja isoimpia jännityksen hetkiä koettiin molempien erien alussa - kolmannen ja neljännen erän alku viivästyi ison maailman tyyliin, kun Helmen tulostauluun oli vaikeuksia saada oikea aika näkyviin. ToPoLa jatkoi pelaamista loppuun asti ja pääsi neljännen erän alkupuolella (kolmas erä 12-12) hieman kuromaan eroa kiinni - pienimmillään ero taisi käydä 15 tietämissä, kun ~5min peliä jäljellä. Muutama kotijoukkueen vapauttava hyökkäyspään onnistuminen sekä Engelvuoren ilmava vasarointi pitivät vierailijat lopullisesti takana.

HNMKY U23: Matti Meldo 4, Karl Engelvuori 15, Thomas Westerholm 4, Markus Vallila 15, Tarmo Rista 4, Aapo Pietiläinen 2, Mikael Andersson 14, Aleksi Kantonen 8, Teemu Koskinen 6, Karri Kallela 6
ToPoLa: Jarkko Saarinen 0, Jussi Paanajärvi 6, Henri Rosenlund 10, Marlo Kemmo 7, Ville Keskisaari 16, Kimmo Kaunisvaara 5, Ola Nieminen 1, Mika Mertanen 2, Janne Hytönen 2

hamahakkimies sanoi:
9.
HNMKY U23
(-)
(0-0)
Edellisen HNMKY:n M2D-visiitin jälkeen seuran käyttämä logo on vaihtunut.
 
Viestejä
7 013
Vs: Eteläinen II-divari

Eteläisen kakkosdivarin "Power Ranking" (vko 1)
1.
HyPo
(+10.13)
(1-0)WViime kaudesta vain karsintojen kautta selviytyneet Possut avasivat kauden "jotain nelkyt"-tyyppisellä Seniorsin py!!ytyksellä.
[quote author="Ranking-Raija"]Vajaamiehistä sarjanousijaa arkena Hyvinkäällä pelattua ottelua ei voi hyvällä tahdollakaan pitää todellisena tasonmittauksena.[/quote]
[quote author="Tri Kalman"]Ainoa tasonmittaus, joka tuon matsin pohjalta voidaan suorittaa, on satavarma arvio siitä, että kuka tahansa Sykki Seniorsin pelaajista olisi kirjoittanut oikeaoppisemman otteluraportin kuin tuo HyPon Sporttisaitilla oleva ilmestys.[/quote]
2.
HNMKY U23
(+7.44)
(1-0)WSarjanousija HNMKY U23 hapetti toisen sarjatulokkaan ToPoLa I:n ensimmäisellä jaksolla kolmeen pisteeseen ja avasi kauden kunnon rökälevoitolla.
[quote author="hamahakkimies"]M2D-koripalloilun kannalta tämän avausottelun tulosta huomattavasti merkittävämpi kysymys kuuluu: "Mikä h€!v€tin 'Helmi-Center'?"[/quote]
[quote author="Tri Kalman"]Kyseessä on luonnollisesti entinen "Malmin kauppaoppilaitos" eli nykyinen "liiketalousopisto Helsinki-Malmi ja Haagan ammattikorkeakoulun Malmin liiketalousinstituutti".[/quote]
[quote author="hamahakkimies"]Tuo kuulostaa melkein yhtä d@!julta kuin "HNMKY:n Malmin toimintakeskus".[/quote]
3.
PuHu 2
(+2.28)
(1-0)WKaudenavauksessaan PuHu 2 näytti M1DB-keulijoille, ketkä nousivat viime kaudellakin sarjaporrasta ylemmäs takoen Kelohomppeleita tauluun -- ja vieläpä vieraissa.
[quote author="Tri Kalman"]Myös otteluraportointi onnistuu sarjaveteraaneilta edelleen mallikkaasti.[/quote]
[quote author="hamahakkimies"]Ainoana nipotuksen aiheena on todettava, että jos pelaavaan kokoonpanoon liisataan junnuja edustusjoukkueen puolelta, hyvään M2D-raportointi tapaan kuuluu mainita erilaisten "Järvien ja Urnbergien" koko nimet (ilmeisesti kyseessä ovat Taavi ja Matts, vastaavasti).[/quote]
[quote author="Ranking-Raija"]Pitkät p@$kat minä Taaveista ja Mattseista, olisiko siitä MVP-Ansaksesta jotain paljastavampaa joukkuekuvaa?[/quote]
4.
MaSu
(+1.68)
(1-0)WVaikka joukkueen otteluraportissa korostetaankin ottelutapahtuman tylsyyttä, Kotkajengi hoiteli kauden ensimmäisessä trillerissä FC Passen yhden pisteen erolla.
[quote author="hamahakkimies"]Tylsäksi moititun ottelun jännittävyydestä kertonee paljon se, että yhden pisteen ero on tunnetusti tiukin mahdollinen piste-ero, jolla koripallo-ottelu voi päättyä.[/quote]
[quote author="Tri Kalman"]Vastaavasti tiukin mahdollinen korisuhde syntyy, kun ottelu päättyy lukemiin "ääretön vs. ääretön + 1". Luonnollisesti tämä edellyttäisi äärettömän monen jatkoajan pelaamista.[/quote]
[quote author="Ranking-Raija"]Noista toissijaisuuksista viis, mitkä ovat Kim Sivenin jatkosuunnitelmat?[/quote]
5.
KaHe
(0.00)
(0-0)Ei pelejä sitten viime kauden.
6.
PUS-Basket
(0.00)
(0-0)Ei pelejä sitten viime kauden.
7.
WB
(0.00)
(0-0)Ei pelejä sitten viime kauden.
8.
FC Passe
(-1.68)
(0-1)LFC Passe joutui taipumaan sarja-avauksessaan MaSun ylivertaisten clutch-pelaajien edessä.
[quote author="Sarjataulukon jumala Tabulus"]Koripallojumalat rankaisivat FC Passea viimeviikkoisesta velttoilusta räppäämällä avausottelun loppuun kuulemma erittäin heppoisen ns. "ratkaisuvihellyksen". Ja se oli aivan oikein.[/quote]
[quote author="Ranking-Raija"]Avaustappiosta huolimatta FC Passen seurajohto ei vielä panikoi. Esimerkiksi pelipaikkaa M2D-kokoonpanosta kärttäneelle Harri Hohterille osoitettiin tylysti SM35-joukkueen pukukopin ovea.[/quote]
[quote author="hamahakkimies"]Henkilökohtaisesti en keksi mitään pahempaa loukkausta kuin SM-35 -mahdollisuuden tarjoaminen vielä elossaolevalle koripalloentusiastille.[/quote]
9.
Kelohonka
(-2.28)
(0-1)LKelohonka avasi kauden suurilla puheilla valtakunnallisista sarjoista ja kovan luokan vahvistuksista.
[quote author="Ranking-Raija"]Totuus kauden avauksesta oli kuitenkin enemmän Pirjon Krouvin Pirjon näköinen: tukkaan tuli KasPa-lakeilta sankotolkulla ja Superstar-Vanjoet joutuivat tyytymään kuuteen jaettuun pisteeseen.[/quote]
10.
ToPoLa I
(-7.44)
(0-1)LToPoLa I avasi kauden M2D-tuloslistauksen ensimmäisellä "alle viiskyt"-tyyppisellä matsilla.
[quote author="Sarjataulukon jumala Tabulus"]Noita alle viiskymppisiä nähdään harvase kausi, mutta "jotain kolme"-tyyppiset kaudenavausjaksot ovatkin sitten harvinaisempia.[/quote]
[quote author="Ranking-Raija]Jotenkin meikälikalle tulee tuosta mieleen yhdet juhlakaudenavausjatkot joskus 60-luvulla.[/quote]
11.
Seniors
(-10.13)
(0-1)LSeniors vastasi ToPoLa I:n hyökkäyspään onnettomuuteen epäonnistumalla kentän omassa päässä lähes yhtä totaalisesti.
[quote author="Sarjataulukon jumala Tabulus"]Seniorsin säkkiin on tällä kaudella nosteltu keskimäärin 103 pistettä per peli.[/quote]
[quote author="Joakim"]En tainnut kausiennakossa määritellä riittävän tarkasti minkälaiset bucketsit meitsillä oli mielessä.[/quote]


Nousussa: Ottelutahti

Laskussa: ToPoLa I:n hyökkäyspeli, Seniorsin puolustuspeli


 

Suhde vai ero?

Vs: Eteläinen II-divari

Menikö tässä oppi-isältä oppipojan opit ohi? Koriero on kai edelleen 1.

Tri Kalman] Vastaavasti tiukin mahdollinen koriero syntyy sanoi:
Tämä pitää paikkansa ja on korjattu tuohon eiliseen postaukseen. (Tasapisteissä pitää muistaa, että ratkaiseva tekijä on joukkueiden välinen koriSUHDE eikä koriERO.)
 
Viestejä
7 013
Vs: Eteläinen II-divari

Suhde vai ero? sanoi:
Menikö tässä oppi-isältä oppipojan opit ohi? Koriero on kai edelleen 1.
Eijjumalauta, mitä tyrimistä. Tuo päivänselvä typo on nyt korjattu.

Selityksenä olkoon tällä kertaa 1) kauden alkuun liittyvä rankkausruoste ja 2) ranking-taulukon tuottamisen automatisointitoimenpiteiden vaatima huomio, joka on heti pois todellisuuteen liittyviltä jutuilta.
 

kkoa

Vs: Eteläinen II-divari

Onko Siven tehnyt jotain koripalloon liittyvää viimeiseen kymmeneen vuoteen vai lasketaanko hauiskääntö ja peck deck koripalloharjoitteiksi?
 
Viestejä
7 013
Vs: Eteläinen II-divari

typot sanoi:
Molemmissa jutuissa oli huvittavia kirjoitusvirheitä. Ensimmäisessä taisi olla melkein kaikki yhdys_sanat väärin ja jälkimmäisessä "Scotty Pippan" ja "Denis Rodman". Mutta mitäs pienistä!
Väärinkirjoitetut korispelaajien nimet olivat pääasiallinen syy, miksi en eilen postannut tuota stooria. Tänään Sal-Serkun avattua "missä he ovat nyt"-muistelot en enää jaksanut pitää periaatteistani kiinni ja laskinpostausrimaa.

(Tämän tekstin mahdolliset virheet ovat seurausta kännykällä kirjoittamisesta.)
 

typot

Vs: Eteläinen II-divari

Erityisen yllättynyt olin kuitenkin siitä, että Toni Leikas on tuon nettijutun perusteella syntynyt vuonna 1938! Ikäisekseen erittäin hyvin säilynyt entinen (?) M2D-jyrä.
 
Viestejä
200
Vs: Eteläinen II-divari

PUS-Basket - Hypo 75-87 (39-39)
PUS: Huovinen 21, Heiskanen J 19, Piispanen 10, Pentikäinen 9, Takala 8, Lohman 4, Latvala 3, Seppälä 1, Dolgov 0, Heino 0
Hypo: Jämsä 33, Turunen 18, Honka 17, Laakso 7, Luukkola 6, Viertola 3, Puustinen 3, Malminen 0, Rajamäki 0, Pirttinen 0

Raportti blogissa, video myöhemmin.
 

laru

Vs: Eteläinen II-divari

Topola - Wartti, "jotain viis" Lauttasaarelaisille. Joku jolla on pöytäkirjaa laittaa varmaan pisteitä kehiin?
 

Pääväijy

Vs: Eteläinen II-divari

laru sanoi:
Topola - Wartti, "jotain viis" Lauttasaarelaisille. Joku jolla on pöytäkirjaa laittaa varmaan pisteitä kehiin?
Ihmeiden aika ei ole ohi!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös