Koripallo.com

Eteläinen II-divari

Viestejä
15
Vs: Eteläinen II-divari

Torstai on toivoa täynnä ja tappio putkelle haettiin poikkasua. Kevään ensimmäinen peli suuntautui Hyvinkäälle, joka oli vain vaivoin voitettu kotona parin pisteen turvin.

Ensimmäinen erä lähti hyvin liikkeelle, palloa saatiin liikuteltua hyökkäyspäässä ja hyviä korinteko paikkoja saatiin luotua, joista vielä onnistuttiin laittamaan palloa sisällekin useammin kuin ohi. Puolustuksen vielä hakiessa parastaan, mutta onnistui hieman paremmin kuin kotijoukkueella. Erä varsin tasainen kuitenkin kahden korin etumatkan onnistui hankkimaan Yökoris pisteiden ollessa 15-19.

Toinen erä olikin molempien joukkueiden osalta parempaa hyökkäys pelaamista ja vähemmän kiinnostavaa puolustusta. Yökoriksen hyökkäys olikin kilpailu Graham vastaan Johansson, josta ensimainittu teki erässä 9 pistettä, mutta jäi 3 pistettä Johanssonin saalista. Hypolla oli taseisesti onnistujia erässä 7 pelaajan merkatessa pisteitä sarakkeeseensa. Erä niukalla pisteen marginaalilla Yökorikselle 22-23.

Iso tauko ei tuonut muutosta kummankaan puolustukseen vaan samanlainen meno jatkui molemmissa päissä, vai oliko sitten molempien hyökkäys sen verran tehokasta, ettei hyvällä puolustuksella sitä edes pysäytetä. Erä ei ihmeellisyyksiä tuonut ja voitto siitä kirjattiin Hypolle pistein 21-20.

Neljäs erä alkoi 4 pisteen johdossa vieraille, kaikki siis vielä auki ja se joukkue kumpi saa oman pään tukittua tulisi viemään kamppailun. Kolmen harjoittelu erän jälkeen Yökoriksen puolustus löysi lukkonsa ja sai pidettyä kotijoukkueen poissa korinteosta mallikelpoisesti sallien vain 3 koria koko erään kotijoukkueelle ja samalla onnistuen itse tekemään 6 pelitilanne koria ja 3 vaparia päälle. Näin ollen puolustuksen kautta voittoon ylsi vierasjoukkue ja eikä seitsemättä tappiota tullut vaan kauden 6 voitto oli tosiasia. Erän pisteen 7-17 ja koko ottelu 65-79.

Tuomarilinja oli hieman salliva ja välillä mietityttää onko koripallo muuttunut enemmän UFC taisteluksi ja herrasmiesmäisyys unohtuu. Linja oli kuitenkin sama molemmille, joten siinä mielessä tuomarit kyllä onnistuivat hyvin.

Pisteet HyPo: Pyykkönen 5, Liikala 10, Salo 3, Winter 14, Uotila 3, Karppinen 14, Leivo 2, Luukkola 10 ja Viertola 2. Pisteittäi jäi Lairi ja Heino.

Pisteet Yökoris: Carapinha 5, Al-Bassam 5, Hassan 4, Guday 5, Johansson 14, Mohamed 5, Omega 4, West 2, Lyons 6 ja Graham 29.
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

Kotkajengi KOT-KOT tuskin kovin pitkästi ja nopeasti rapsaa saa ilmoille, joten virkaa tekevän Hukkakolumnistin yhteenveto tapahtumista, olkaa hyvät.

Kotkajengi - PuHu 2 48-88 (23-41)

Lähtöaskeleet: Kotkajengi on perinteisesti ollut Kaspalakeille aina joko erittäin paha tai erittäin helppo vastustaja. Kotkat pelaavat tyypillisesti koripalloa jossa run-gunin ja kontrolloitujen hyökkäysten kauhun tasapaino on joko toiminut heidän edukseen tai haitakseen. Tämän päivän peli lukeutui etukäteen neljän pinnan peliksi. Ennen peliä tarkastettiin edellisen pelin ero, -17, mikä vaikutti halliin saavuttaessa melko turvalliselta Kotkajengin kannalta. Hallilla kuitenkin nopeasti havaittiin mm. Holmbergin istuvan vaihtopenkillä siviilit päällä, mikä lämmitti varmasti yhdeksän henkistä Susilaumaa.

Matsi: PuHu aloitti ehkä eniten itsensä yllättäen nopealla pelillä ja siirtyi pikaisesti noin kymmenen pinnan karkumatkalle. Kotkajengi oli selkeästi elänyt pulleasti joulutauon ajan eikä etenkään ensimmäisellä jaksolla noussut nimensä mukaiseen liittoon. Peli muistutti enemmän kaupunkipulujen päätöntä ryntäilyä kolmevuotiaan lapsen juostessa maassa tepastelevan lauman keskelle. Ilman viimeisen minuutin aikana tehtyjä koreja Kotkat olisivat jääneet 4 pisteeseen. PuHun laadukkaasta pelistä ensimmäisellä kympillä kertoi myös se, että jopa 7 pelaajaa pääsi kirjaamaan pinnoja. Jakso 8-21 PuHulle.
Toisella kympillä PuHu otti kaspamaisen semi-jäätymisen ja päästi isännät jo 21-28 tilanteeseen, josta PuHu onnekseen kampesi itsensä Ollilan, Nanskin ja Jukka Ahon koreilla takaisin mukavan tuntuiseen johtoon. Tämän jälkeen eivät vieraat enää taakse katsoneet ja kolmas jakso jatkoi siitä, mihin toisen jakson jälkimmäinen puolikas jäi. PuHu juoksi nopeita ja jauhoi seteistä nättejä kuppeja Kotkajengin yrittäessä saada peliään käyntiin siinä kuitenkaan onnistumatta. Kolmas jakso kirjattiin vieraille 26-4 ja kun 30min jälkeen taululla komeilevat lukemat 27-67 eivät edes Kaspalakit voi enää tästä koomata tappiota tai valahda keskinäisessä korierossa miinukselle. Eihän?
Neljännen jaksoon alkuun tosin kovasti näytti siltä, että kyllä voi, ainakin muutaman minuutin ajan. PuHun pienoinen ryhtiliike osoittautui kuitenkin riittäväksi ja näin jaksokin saatiin pelattua lopulta tasan. Kaikkiaan tänään PuHu pääsi pelaamaan hyvää joukkuepeliä molemmissa päädyissä, useampi pelaaja onnistui tekemään kasan pisteitä ja puolustuksessa Kotkajengin joululoma oli tehnyt oman korin suojelemisesta tänään tavallista paljon helpompaa.

Kotkajengi: Rinta-Filppula 6, Vuolle 3, Hyytiäinen 8, Halmetoja 7, Wäänänen 2, Oljemark 4, Vuoristo 14, Brederholm 4
PuHu 2: Nanski 10, Ollila 14 (MVP), Jarkko Aho 14, Kirjavainen 16, Kerminen 10, Jukka Aho 12, Marjanen 6, Kokkonen 0, Laatikainen 6.

Entäs sitten: Tämä voitto oli todella tärkeä, sillä nyt Kotkat ja Possut putosivat entistä kauemmaksi PuHun taakse. Sarjassa on nyt viiden ja kuuden voiton joukkueita enemmän kuin osaa edes laskea ja yhdenkin voiton merkitys keskikastin kahinoissa on myös tärkeä. Kotkien täytyisi saada kaikki siivet liitämään, jos se mielii säilyttää vielä sarjapaikkansa.
 
Viestejä
15
Vs: Eteläinen II-divari

Toinen kohtaaminen Kahen kanssa oli tosiasia tiistai iltana. Yökoriksella täysi miehitys ja Kahellakin kunnioitettavat 10 pelaajaa paikalla. Ottelusta olisi luvassa mielenkiintoinen. Ensimmäinen kohtaaminen oli ollut jo varsin kiihkeä, josta vierastuliaisina oli 2 sarjapistettä Yökoriksen joukkueelle.

Ensimmäinen erä oli varsinaista tervanjuontia korin tekemisen osalta molemmilla joukkueilla alussa. Kahe sai paremmin osumia ensimmäiseen viiteen minuuttiin, mutta ei niitäkään montaa ollut. Tiukkaa puolustusta ja heikompia heittoja, mikä tarjosi aina puolustajalle paremmat asemat levypalloihin. Kahe osui lopulta paremmin erässä kaaren takaa vieden ne 3-4 nimiinsä ja parilla lisä korilla kuitaten erä tauolle mennessä 5 pisteen johdon 11-16.

Toinen erä jatkoi samalla linjalla. Molemmissa päissä saatiin hyvin hyökkäyksiä kuriin ja tiivispuolustus piti myös levypallot edelleen paremmin puolustavan joukkueen näpeissä. Toki Yökoris pääsi muutamia nopeitakin juoksemaan hyvistä levypalloista, jotka tähän erään toivat sen pienen eron, millä vuorostaan Yökoris kuittasi erästä voiton viiden pisteen turvin 18-13 ja näin mentiin sopuisasti isolle tauolle tilanteessa 29-29.

Kolmas toi peliin hieman draamaa loppupuolella, kun levypallo tilanteen jälkeen Hohteri tuli myöhässä ja turhan kovalla voimalla yrittämään saada palloa vielä itselleen Littleltä. Tilanteesta molemmille ulos ajo, Little hermostuttua Hohterin virheestä. Muuten erä oli edellisten erien kaltainen tiukalla puolustuksella, jossa ei liiemmälti korinteolla juhlittu. Erä Kahelle 16-18 ja tilanne pelissä kutkuttava 45-47.

Viimeinen erä ja kumpi saisi lukkoja puolustuksessa enemmän auki tulisi korjaamaan voiton tästä ottelusta. Hyvä alku Yökorikselle ja pieni irtiotto vieraasta ensimmäisten minuuttien aikana oli tapahtunut. Kahe vaan ei suostunut antautumaan vaan rykäisi itsensä nopeasti vielä rinnalle ja korilla ohikin, vaikka väsymys jo selkeästi painoikin siellä jaloissa. Tähän uusi irtiotto ja kissa-hiiri leikkiä mentiin erän loppua kohden ja vielä 35 sekuntia ennen päätöstä 5 pistettä eroa Yökorikselle Kahen aikalisä korin jälkeen. Siinä ajassa mitä vain ehtii tapahtua, tällä kertaa kuitenkin riisto ja helppo kori toiseen päähän. Siitä vielä yksi Kahen hyökkäys josta pallo jäi Yökoriksen näppeihin ja peli ohi. Erä Yökorikselle 26-17 ja koko otteli 71-64.

Tuomarit Pluutus ja Tähtinen hoisivat tonttinsa hyvin tässä fyysisessä kamppailussa.

Pisteet Yökoris: Carapinha 21, Little 4, Al-Bassam 6, Hassan 4, Guday 3, Suntinen 6, Johansson 4, Mohamed 5, Petruk 4, Omega 10 ja Villas Boas 4.

Kahe Pisteet: Hämäläinen 14, Anhava 5, Virtanen 16,Poropudas 2, Stefanov 3, Venhola 3, Kohila 11, Rautala 7 ja Hohteri 3.
 
Viestejä
342
Vs: Eteläinen II-divari

Mnjyööh.

http://theshothml.blogspot.fi/2018/01/virkea-kotkajengi-raateli-punaportin.html

-M-
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

Suurimmat kuhinat käydään loppukaudesta putoajan paikasta (Possujen ei tartte jännittää sitä), joten Kaspalakit päätti edesauttaa asiaa ottamalla pataan melko selkeästi Panttereilta. Panttereiden Dockery ja King pääsevät pelimestoille eläkeläislipuilla, mutta niin vain maalattu alue pysyy puhtaana edelleen. Respect. http://puhujuniorit.fi/index.php/uutisetm2/466-m2d-pantterit-raateli-hukat
 
Viestejä
329
Vs: Eteläinen II-divari

Kotkajengi hakee Joukkueenjohtajaa!
Oletko se sinä? Miksi? Mitä viime kuukausien aikana on tapahtunut?
Paljonko KJ hävisi Puhulle? Kaikki selviää alla olevasta linkistä:

http://www.masubasket.net/joukkueet/miehet-2div-kotkajengi/otteluraportit/kausi-2017-2018/joukkueenjohtaja/

-Ka-Kaak! -Ka-Kaak! -Ka-Kaak!

#PöytäkirjaGate #SääntöSuomi #AnnaSakkoSaatana #M2D #WhereAmazingHappens #Yhdessä #Tämmöst_se_on_ihan_huipulla #SusijengiBoomi #Pisin_rapsa_Ever #Sähköisesti #DreamJob #Apply
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

Kertooko se Karisalmen hyvyydestä vai ottelun (koko sarjan?) huonoudesta, jos ottelun ikäpresidentti pokkaa ottelun MVP-pystin, häh? Sarjataulukon kannalta on ihan sama, millaisilla otteilla pisteet haetaan, joten Mika Häkkisen aukiolla oli kemut pystyssä! http://puhujuniorit.fi/index.php/uutisetm2/468-m2d-topola-nurin-hyvalla-parinalla
 
Viestejä
1 335
Vs: Eteläinen II-divari

Börgö sanoi:
Kotkajengi hakee Joukkueenjohtajaa!
Oletko se sinä? Miksi? Mitä viime kuukausien aikana on tapahtunut?
Paljonko KJ hävisi Puhulle? Kaikki selviää alla olevasta linkistä:

http://www.masubasket.net/joukkueet/miehet-2div-kotkajengi/otteluraportit/kausi-2017-2018/joukkueenjohtaja/

-Ka-Kaak! -Ka-Kaak! -Ka-Kaak!

#PöytäkirjaGate #SääntöSuomi #AnnaSakkoSaatana #M2D #WhereAmazingHappens #Yhdessä #Tämmöst_se_on_ihan_huipulla #SusijengiBoomi #Pisin_rapsa_Ever #Sähköisesti #DreamJob #Apply
Tämä #PöytäkirjaGate onkin mielenkiintoinen keissi...

Sarjamääräyksissä tosiaan ilmoitetaan että pöytäkirjat postitetaan sarjavastaavalle. Toisaalta tiedän alueen eräästä nuoremmasta ikäluokasta että sarjavastaava hyväksyy pöytäkirjojen lähettämisen ottelua seuraavana päivänä myös skannattuna tai valokuvana sähköpostiinsa. Tästä on tullut ilmoitus ihan sähköpostina kaikille ko. ikäluokan sarjoihin osallistuville joukkueille.

Nähtävästi sarjavastaavalla (siis sillä vapaaehtoistyöläisellä) on oikeus muuttaa sarjamääräysten mukaisia ohjeistuksia tai vaihtoehtoisesti kaikkien sarjavastaavien ei välttämättä tarvitse noudattaa näitä ohjeistuksia (jos keksii jonkin toisenkin tavan jolla tieto liikkuu). Hyvinkin loogista Liiton nykypäivän toimintaa, sääntöjä muutetaan tarvittaessa ja sitten on näitä jotka lukevat sääntöjä ihan pilkulleen...
 

Soukka

Vs: Eteläinen II-divari

Tällä hetkellä myös ainakin M4D:ssä pöytäkirjat toimitetaan sähköpostilla, eikä edes skannausta vaadita, vaan valokuva riittää. Tämä toimintaohje on ollut voimassa jo muistaakseni useamman vuoden ajan.
 
Viestejä
342
Vs: Eteläinen II-divari

PuB otti Hertsikassa sipuliin Big Dog Style:

http://bit.ly/2DUiU53

-M-
 
Viestejä
15
Vs: Eteläinen II-divari

Yökoriksen pelit saivat jatkoa vierailulla Keravalle ja vastaan nuori ja nälkäinen kotijoukkue. Molemmilla joukkueilla hyvin pelaajia paikalla, joten pelistä varmasti tulisi vauhdikas.

Ensimmäinen erä alkoi Yökoriksen täydellisellä hallinnalla. Joukkue taisteli puolustuksessa ja piti Kollien heittäjät pimennossa ja pääsi juoksemaan helppoja koreja toiseen päähään ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla peräti 9 miehen saadessa pistesarakkeeseen merkintöjä. Erä vierailijoille 13-28.

Toisessa erässä Kollitkin jo heräsi peliin mukaan ja erästä tulikin tasaisempi kuin ensimmäisestä. Koreja tehtiin tasaiseen tahtiin ja puolustuksetkin välillä sai onnistumisia. Sopuisasti 21-20 kotijoukkueelle erä. Puoliajalla siis tilanne 34-48.

Kolmas erä ja kaikki vielä kuitenkin auki. Pystyykö vierailija pitämään joukkonsa kasassa ja saako kotijoukkue heittopelinsä uomiin ja nouseeko mukaan taisteluun, olivat kysymyksiä puoliajan jälkeen. Erä hyvin samanlainen kuin toinenkin palloa liikutellaan välillä liian hitaasti ja hyvät paikat kuivuvat seisoskeluun. Kuitenkin molemmat joukkueet onnistuvat korinteossa ja pistelaariin tulee tasaiseen lisäyksiä. Erän vie kuinekin vieras joukkue 19-21 ja lähtee viimeiseen erää turvallisen tuntuisessa 16 pisteen johdossa.

Neljäs erä ei hienouksia sitten tarjonnutkaan. Kollit yrittivät ottaa eroa kiinni, muttei päässeet 10 pistettä lähemmäs missään vaiheessa ja Koskinen piti huolen, että koreja tehtiin myös jokunen toiseenkin päähän ero riittävän suurena, ettei mitään viime hetken paniikkia tule peliin. Erä kolleille 18-14, mutta koko ottelu Yökorikselle 71-83.

Tuomarit Hakamäki – Karlsson olivat tänään pirteällä päällä ja heiltä varsin hyvä suoritus vaikeaan peliin virheet vihellettiin ja mussutuksestakin tuli tekuja virheiden ollessa 20-27. Ei päässyt syntymään samanlaista painia mitä on muutamissa peleissä näkynyt kaudella aikaisemmin.

Pisteet Kerava: Kilpeläinen 10, Sarasti 3, Laatikainen 3, L.Alatyppö 5, H.Alatyppö 12, Järvinen 1, Westerholm 15 ja Aalto 22. Pisteittä jäi Rantala.

Pisteet Yökoris: Carapinha 3, Hassan 5, Guday 8, Koskinen 28, Villas Boas 2, Johansson 5, Petruk 2, Omega 2, Lyons 4 ja Graham 23. Pisteittä jäi West.
 

pantterifani

Vs: Eteläinen II-divari

Mitäs panttereille tapahtunut? Noussut pikkuhiljaa häntäpäästä muutamalla suurella voitolla ja siellä jotain jenkkejäkin mukana, keitäs tarkalleen ottaen? Onko heillä nousu jopa tavoitteena valtakunnalliseen kun näin hyvin alkaneet pelata?
 
Viestejä
15
Vs: Eteläinen II-divari

Kotiottelu vastassa Korijarit. Molemmilla hyvin miehistöä paikalla ja Korijarien vahvistus Järvenpäästä lähtenyt Tarjannekin mukana pelissä.

Ensimmäinen erä ei paljon sijaa kotijoukkueelle antanut vaan pallo liikkui ja vapaita miehiä löytyi liiankin usein kaaren takaa ja varsinkin Tarjanne, joka osui neljästi ensimmäiseen erään. Lisäksi siihen vielä tiukka puolustus ja kotijoukkueen paikat kortilla, niin erä Jareille 14-30.

Toiseen erään ei vieläkään saatu puolustus kuntoon kotijoukkueen osalta, vaikka hyökkäys hieman tasoaan nostikin. Vierailijat saatiin nopeasti virhe vaikeuksiin erässä, mutta tilanne ei kuitenkaan pystytty riittävästi käyttämään hyväkseen, niin erä jälleen Jareille 19-23.

Kolmas erä olikin hyökkäyksellisesti juuri sitä mitä vastustaja halusi. Nopeita yrityksiä kaarelta, jolloin kukaan kotijoukkueesta ei edes ehtinyt mukaan levypalloista taisteluun vaan Jartsat napsi helpot pallot hyppysiin ja teki niistä tarvittavat nopeat iskut toiseen päähän. Huonon hyökkäyspelin tuloksena jälleen erä Jareille 9-17.

Viimeinen erä olikin pelkkä muodollisuus, jossa koreja tehtiin tasatahtiin ja eikä eroa saatu kiinni kuin korin verran, joten siitä ei jäänyt sen enempää kerrottavaa erä 18-16 ja koko peli loistavasti pelanneille Jartsoille ansaitusti 60-86.

Tuomarit Vikman – Ruuskanen oli tarkkoina suurimman osan pelistä ja linja pysyi hyvänä.

Pisteet Yökoris: Carapinha 17, Little 2, Hassan 2, Suntinen 10, Villas Boas 3, Johansson 7, Petruk 6, Omega 2 ja Graham 11. Pisteittä jäi Lundoloke, Guday ja Lyons.

Pisteet Korijarit: Tarjanne 31, Salojärvi 3, Nyman 11, Saine 6, Kallio 4, Vuorinen 2, Oikari 18, Huovinen 7 ja Puotila 4. Pisteittä jäi Paulamäki.
 
Viestejä
342
Vs: Eteläinen II-divari

Pussihukat möyhäsi "jotain 20" -voiton Hämpässä.

http://theshothml.blogspot.fi/2018/01/punaportin-blues-kamppaili-urheasti.html

-M-
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

Vaihtoehtoinen uutinen on se, että PuBin pelissä ei ole mitään järkeä eikä jalkakaan liiku edes ilman LiigaNansia pelannutta Hukkia vastaan. Ikämiesten Hope So Freelance Scheissella ei oteta yhtään voittoa kevään aikana. Ryhdistäydy PuB -me halutaan vuotuinen oikea vieraspelireissu ensi kaudellakin! http://puhujuniorit.fi/index.php/uutisetm2/472-m2d-puolivaloilla-voitto-pubista
 
Viestejä
342
Vs: Eteläinen II-divari

Uuh.

http://theshothml.blogspot.fi/2018/02/topola-touhusi-punaportin-bluesin.html

-M-
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

Voi rähmä. Unelma nousukarsintahalukkuusspekulaatioista lässähti siihen. Porvoo hoiteli näytöstyyliin vajaamiehisenäkin ottelun Kassihukkia vastaan http://puhujuniorit.fi/index.php/uutisetm2/477-m2d-puhu-rahmi-tilaisuutensa
 

61

Vs: Eteläinen II-divari

Herrat veivät trillerin Keravalla. Muutama minuutti ennen loppua oli Herroilla 10 pisteen johto hyppysissään mutta Kerava väänsi väkisin kahden pisteen päähän. Kun reilut 30 sekuntia oli jäljellä, Kerava otti aikalisän. Pallo pyöri kaarella eikä paikkaa meinannut löytyä kunnes Haanpää otti pakotetun heiton reilusti kaaren takaa puolustajan naamaan. Pallo levyn kautta rautoihin pomppimaan ja sisään. Aikaa 14 sekuntia ja piste Keravalle.

Aina taktisesti kartalla oleva Herrojen presidentti ei käyttänyt aikalisäänsä, mistä seuranneella hämmennyksellä KaHe lähti juoksemaan 4-3-ylivoimahyökkäystä kellon tikittäessä. Pallo pelattiin nuorelle Ketolalle, joka heitti varpaat kolmosen viivan päällä pallon koriin kun neljä sekuntia oli enää jäljellä. Keravan aikalisät oli jo käytetty, eikä puolen kentän roiskaisua lähemmäksi enää päästy ja pisteet Herrojen mukana etelään.
 

pantteritfani

Vs: Eteläinen II-divari

Ovatko pantterit ottaneet tavoitteeksi nousun? Hyvin ovat pelanneet nyt keväällä ja eivätkä ole kaukana karsijan paikasta divariin. Olisi kyllä mahtavaa jos niinkin perinteinen seura kuin pantterit nousisi takaisin valtakunnalliselle tasolle. Ravens tuskin lähtisi varmaan karsimaan ja ToPolakin varmaan hieman epäselvä?
 
Viestejä
44
Vs: Eteläinen II-divari

hissi sanoi:
Voi rähmä. Unelma nousukarsintahalukkuusspekulaatioista lässähti siihen.

Ehkä parempi niin, ei tartte keksiä mitään "kakkonen on ykkönen" -vitsejä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös