Koripallo.com

Eurobasket 2017 karsinnat

Viestejä
1 997
Tietääkö kukaan, näkeekö noita EM-kisojen karsintojen pelejä mistään jotenkin kootusti?

FIBA:n YouTube-kanava ei niitä näytä lähettävän enkä löytänyt Livebasketball.tv:n listoiltakaan (vaikka FIBA sitä mainostaakin omilla sivuillaan).

FIBA:n omilla Eurobasket 2017 -sivuilla on kyllä tulosseuranta livenä, mutta vaikka esim. Venäjä - Bosnia pelistä voi klikata "Watch Live" -täppää, niin kevyen alkufanfaarin jälkeen mitään kuvaa tai ääntä ei ilmesty.(On muuten puoliajalla 34-35 Bosnialle - vois olla jännä peli katsoakin!)

Pikahaulla löysin parikin YouTube -kanavaa jotka näyttäis Saksa - Tanska pelin, mutta niiden count down näyttää olevan reaaliaikaa perässä eli lienevät jonkinlaisia jälkilähetyksiä (vaikka ne mainostaakin, että "live stream"). Se ei tietty ole mikään ongelma: ei lie vaaraa, että mediassa tulisi spoilatuksi lopputuloksesta.

Mutta joissakin maissa varmaan myös niiden omat tv-kanavat näyttää matseja: onko kellään kokemuksia, millä kanavilla on tapana striimata matseja ja joita pääsee kattoon? Tai yleisiä pikavinkkejä, että mistä kandee hakea.


PS. Nimesin tän nyt ihan vaan EM-karsinta -ketjuksi, niin täällä voinee spekuloida ja seurata muutenkin noita karsintalohkoja, jos siihen kellään olisi harrastusta.
 
Viestejä
1 997
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Näyttävät nuo tarjolla olevat yksittäisten ottelujen striimit olevan pääsääntöisesti erilaisten epämääräisten tai maksullisten sporttikanavien kamaa joiden toimivuudesta, virustaajuudesta tai muista ominaisuuksista on kyllä amatöörin vaikea ottaa selvää.

PS. Poistin aiemmin postaamani linkit ihan varmuuden vuoksi, vaikka luultavasti olivat vain maksulliseen ohjelmaan sitouttavia eivätkä välttämättä mitään pöpötarhoja.
 
Viestejä
2 583
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Poikolan Tanska hävisi Saksalle 101-74, melko odotetut numerot. Harjoituspelissä Tanska hävisi mm Ruotsille n 40 p, joten kehitystä nähtävissä.
 
Viestejä
2 583
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Offtopic, mutta melkoista: /Eurobasket)

Obras Basket Buenos Aires (LigaA) is close to sign 30-year old Finn ex-international shooting guard Samuel Haanpaa (203-86, agency: Blacktop Management) who played last time at KTP Basket Kotka in Finland. In 33 Korisliiga games he had 11.2ppg, 3.3rpg and 1.2apg last season. A very impressive year as he was named to Eurobasket.com Finnish Korisliiga All-Domestic Players Team. Haanpaa also played 6 games in FIBA Europe Cup where he recorded 9.3ppg, 2.7rpg and 1.7apg.
The previous (14-15) season Haanpaa played at Boras Basket in Basketligan. In 37 games he averaged 13.9ppg, 3.4rpg and 1.7apg. He helped them to end the regular season as a second best team in the league. They also advanced to the league semifinals. Haanpaa also played 6 games in FIBA Europe Cup where he got 14.3ppg, 4.8rpg and 1.8apg.
Haanpaa's team won Finnish Cup in 2012.
He was also a member of Finnish international program for some years. Haanpaa played for Finnish Senior National Team between 2005 and 2014 and previously for U20 National Team between 2005 and 2006.
He also represented Finland at the European Championships in Slovenia three years ago. His stats at that event were 8 games: 3.5ppg, 1.9rpg.
Haanpaa is quite experienced player. He has played also professionally in Cyprus (Keravnos), France (Provence Basket), Italy (Betaland Capo d'Orlando) and Spain (Palencia Baloncesto and Leyma Basquet).
Haanpaa could be described: He's a great leader with a great work ethic who's a threat to shoot as soon as he crosses half court.

Obras Basket Buenos Aires roster for 2016-2017:

Guards:
Todd Brown
Tomas Zanzottera
Pedro Barral

Forwards:
Walter Herrmann
Federico Mariani

Centers:
Martin Leiva
Matias Bortolin

Coach: Nicolas Casalanguida

By Eurobasket Data Center
 
Viestejä
167
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Tulikos tuolla nyt mitään yllätyksiä ekalla kierroksella?

Omaan silmään tulokset vaikuttavat odotetuilta. En tosin ihan hirveän tarkasti/ lainkaan ole seurannut muiden maiden tekemisiä.

Unkarin voitto Briteistä lienee mainittava, mutta ei kai yllätyksellinen.
Viro voitti Valko-Venäjän. Viro varmaan kuuluu listaan Suomessa seurattavat muut maat.
Pohjoismaista Islanti voitti Sveitsin. Viimeksi kisoihin pääsy ei siis ollut pelkkää tuuria.
Tanska taas hävisi jo mainitusti Saksalle.
Arvokisakävijöiden välisessä matsissa Venäjä pyöritti lopulta selvät numerot BIHstä toisella puolikkaalla.
Ja uutena maana mukaan tullu Kosovo hävisi selvästi Slovenialle.
Ekalla kierroksella ainoan vierasvoiton otti Itävalta kierroksen ainoassa alle 10 pisteen pelissä Hollannista.

Ruotsi ei vielä karsintoja aloittanut, mutta taisi Hannu Hanhille tulla myös kisojen pahin lohko? Venäjä ja Bosnia Herzegovina samassa lohkossa. Harkkamatsi Suomea vastaan osoitti, että joukkueessa on kyllä potentiaalia, mutta riittääkö se silti arvokisojen vakiokävijöitä vastaan.


Karsinta systeemi näyttäisi olevan 7 lohkoa, joista 11 joukkuetta pääsee mukaan kisoihin. Eli lohkovoittajat ja 4 parasta kakkosta (huomioidaan vain ottelut lohkon voittajaa ja kolmosta vastaan).

http://www.fiba.com/eurobasket/2017/qualifiers/games
Tuosta linkkiä. Seuraavat pelit maanantaina. Islanti kohtaa toisen saarvialtion eli Kyproksen. Virolla vastaan asettuu Portugali. Ruotsi aloittaa karsinnat Bosniassa ja Tanska haastaa Hollantia.
 
Viestejä
563
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Unkarin voitto Briteistä ei tullut minulle täällä Briteissä asuvana yllätyksenä.
Brittien koko maajoukkue homma on ollut hieman säädössä sitten Olympialaisten jälkeen (jonka ansiosta Team GB ranking on 22 FIBAn mukaan!).
Parhaat pelaajat ja valmentajat sen jälkeen harvemmin kesällä mukana..
Unkarilla on ihan hyvä joukkue - joten veikkaan että siinä lohkossa Unkari ja Makedonia ratkovat kisoihin pääsyn.

Naurut kyllä pääsi (tai itkut) - kun Britit VIIMEIN saivat Ben Gordonin mukaan (veikkaisin että Suomella olisi sama JOS Drew Gooden joskus pelaisi ).
Viimeiset 6 vuotta Gordonia on jahdattu joukkueeseen... ei ole kiinnostanut, ollut aikaa, ym.
Sitten kun tulee mukaan, niin EM-karsintojen ensimmäisessä pelissä heittää 0/8 heitot... no positiivisena antoihan hän yli puolet joukkueen syötöistä.
 
Viestejä
1 997
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Vasta 1/6 peliä pelattu, mutta aina voi veikkailla ja spekuloida - tai tavallaan se on jännää oikeastaan juuri tässä varhaisessa vaiheessa...

Laitan siis pöytään ekan veikkauksen.

Belgia hoitaa lohkon A ja Islannilla on hyvät mahdollisuudet mennä yhtenä neljästä lohkokakkosesta jatkoon, kiitos Sveitsin ja Kyproksen kohtuullisen heikkouden.

B-lohkossa Saksa voittaa kuin jalkapallossa ikään. Hollannin ja Itävallan tasainen keskinäinen ennustaa mahdollisia ristiinpelaamisia (ja jos Saksa on ylivoimainen, niin ehkä Tanskakin onnistuu kiusaamaan näitä kahta) eli parhaiden lohkokakkosten joukkoon pääseminen on tässä lohkossa hankalaa - toki mahdollista.

Venäjä marssii jatkoon C-lohkosta, sitten kaikki onkin tässä minilohkossa kiinni Ruotsista - tai siis yhtälailla Bosniasta... että onnistuuko voittamaan toisensa sekä kotona että vieraissa - muuten ei lie asiaa neljän parhaan lohkokakkosen joukkoon - ellei sitten kumoa Venäjää vastapainoksi kertaalleen.

Puola vienee oman lohkonsa D, mutta samoin kuin Islannilla A-lohkossa, Virolla on kaikki mahkut vetää itsensä jatkoon, kunhan Portugali kaatuu sekä kotona että vieraissa (tall order, muttei kai lainkaan mahdoton).

Slovenia jatkanee arvokisojen käyntiä - ja on varmaan taas kova jengi sielläkin. Lohkon E kakkospaikalle päätynee Ukraina ja ottamalla myös vierasvoiton Bulgariasta jatkanee yhtenä lohkokakkosista.

Georgia ja Montenegro näyttää ylivoimaisilta lohkossa F - ja laittaa veikkaamaan kumpaakin jatkoon jos kahdesta muusta ei vain ole niille vastusta.

Lohko G on mulle oudoin - enkä ihan uskalla sanoa mitään - paitsi että monessa muussa lohkossa yksikään noista joukkueista ei varmaan olis mitään automaattisia ensimmäisiä jatkoonmenijäsuosikkeja... Makedonianhan toi pitäis kai hoitaa kotiin, mutta mitä muuta tossa lohkossa käy?


Vahvimmin kakkospaikalta menijöinä näkisin Ukrainan ja Montenegron, sitten toiset kaksi ehkä pohjoismaalaisin silmälasein joukosta Islanti, Viro tai jopa Ruotsi (heja grabbar!)... tai miksi ei, veljeskansa Unkari? Toki Bosnia voi rökittää Ruotsin kahteen kertaan ja mennä heittämällä turnaukseen, tai mitä vain.

Muita veikkauksia?
 
Viestejä
1 997
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Häiriköin vielä kyssärin kautta...

Eikö se ollut niin, että jokainen isäntämaa saa apustaa yhden joukkueen omaan lohkoonsa ja sitten loput arvotaan?

Mitä maata luulette Suomen tavoittelevan Helsinkiin (vai onko jo olemassa joku diili Ranskan kanssa ikään kuin pakettina viime kisoista)?

Olis helppo kuvitella, että Ranska tai Espanja kiinnostais lipunmyynnin näkökulmasta - mutta kiinnostanee monia muitakin järjestäjämaita juuri samasta syystä. Sen sijaan esim. Serbia tuskin on Suomen ykköstoivelistalla - on ihan liian kova joukkue ilman että tuo isoja rahoja kassaan.

Entäs Venäjä? Vois ajatella, että venäläisiä kisaturisteja tulis isompiakin määriä jos niiden lohko olis Allegron päässä Pietarista. (Tai jos Viro tai Ruotsi sattuis pääseen kisoihin? Olisko samankaltaisella periatteella ideaa kutsua jompaa kumpaa juuri tänne? Vai koskeeko tää valinta vaan noita ihan kärkijengejä?)

Ja muutenkin, tietääkö joku, tehdäänkö arvonta sitten puhtaasti FIBA -rankingien mukaisissa koreissa vai onko siellä jokin maantieteellinen painotus niin kuin näissä karsintalohkoissa selvästi on? Tai onko joukkueet eri koreissa sen mukaan, miten ne selvitti tiensä kisoihin, tms.?


PS. Kun katsoo maantiedettä ja FIBA:n rankingeja, niin alueellisella painotuksella Suomessa voitais pelata lohko jossa on Liettua, Venäjä, Suomi, Latvia, Ukraina ja vieläpä Viro / Ruotsi (jos pääsee kisoihin)! Ei ehkä seksikkäin kotimaan satunnaisille katsojille markkinoitava lohko, mutta vois tuoda aika läjän kisaturisteja stadiin - ja olis kyllä monin tavoin mielenkintoinen lohko ainakin mun mielestä.
 
Viestejä
167
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Heitänpä omat arvaukset mutulla.
A: 1. Belgia 2. Islanti - Islannilla 2 merkityksellistä voittoa
B: 1. Saksa 2. ??? - Kakkosta en lähde arvailemaan. Itävalta toki nyt vahvoilla tähän. Ristiinpelaamisella ei päästä kisoihin.
C: 1. Venäjä 2. BIH - Tässä lohkossa näyttää kakkoselle tilanne myös huonolta.
D: 1. Puola 2. Viro - Portugali haastaa. V-Venäjä väkirikkain Euroopan maa joka ei ole päässyt kisoihin. Eikä pääse nytkään
E: 1. Slovenia 2.Ukraina 3. Bulgaria - Tässä voivat jopa kolme parasta pelata ristiin.
F: 1. Georgia 2. Montenegro - Molemmat helposti 2. merkitykselliseen voittoon. Miksei ristiin.
G. 1. Unkari 2. Britit - Makedonia ei vaan vakuuttanut avauksessa

Omassa mielessäni tasoerot ovat kohtuullisen selvät, ja lohko kakkoselta vaaditaan minimissään se 2 voittoa. Jos kärjessä tapahtuu ristiinpelaamista pitäisi paikka olla varma kisoissa (3 voittoa). Mutta piste-ero voi myös muodostua merkittäväksi, joten joukkueet jotka ymmärtävät tämän merkityksellisissä matseissa ovat vahvoilla. Piste-eroa ajatellen esim. Bosnian tilanne näyttää jo nyt huonolta, vaikka vasta yksi matsi on pelattu. Äkkiseltään siis näyttäisi että lohkokakkoset tulevat A, D, F ja G lohkoista.
Varma kakkonen kisoihin tulee F-lohkon Georgiasta tai Montenegrosta.
Huonoimmat asetelmat näyttää olevan B-lohkossa, jossa taistelu kakkospaikasta on tiukka ja ykkönen vaikuttaa ylivoimaiselta. C-lohkossa on sama tilanne. Ja D:ssä.
E-lohkossa on kolme kohtuullisen tasaista joukkuetta, joten kakkosen asetelmista ei voi oikein mitään sanoa.
A-lohkossa Islannille 2 voittoa, mutta riittääkö korisuhde.
G-lohkosta en osaa sanoa mitään.
 
Viestejä
422
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Vitalstatistix sanoi:
Häiriköin vielä kyssärin kautta...

Eikö se ollut niin, että jokainen isäntämaa saa apustaa yhden joukkueen omaan lohkoonsa ja sitten loput arvotaan?

Mitä maata luulette Suomen tavoittelevan Helsinkiin (vai onko jo olemassa joku diili Ranskan kanssa ikään kuin pakettina viime kisoista)?

Olis helppo kuvitella, että Ranska tai Espanja kiinnostais lipunmyynnin näkökulmasta - mutta kiinnostanee monia muitakin järjestäjämaita juuri samasta syystä. Sen sijaan esim. Serbia tuskin on Suomen ykköstoivelistalla - on ihan liian kova joukkue ilman että tuo isoja rahoja kassaan.

Entäs Venäjä? Vois ajatella, että venäläisiä kisaturisteja tulis isompiakin määriä jos niiden lohko olis Allegron päässä Pietarista. (Tai jos Viro tai Ruotsi sattuis pääseen kisoihin? Olisko samankaltaisella periatteella ideaa kutsua jompaa kumpaa juuri tänne? Vai koskeeko tää valinta vaan noita ihan kärkijengejä?)
Isäntämaa saa tosiaan valita yhden maan lohkoonsa ns. markkinointikumppaniksi, jonka kannattajille jätetään yleensä myös jonkunlainen määrä lippuja valmiiksi. Loput lohkon vastustajat arvotaan ja arvontahan on 22.11 Istanbulissa. Tällä hetkellä Suomella olisi valita Olympiakarsinnoissa ja kisoissa pelanneita maita eli Espanja, Kreikka, Kroatia, Latvia, Liettua, Italia, Ranska, Serbia ja Tshekki.

Ranskan kanssa ei liene mitään sopimusta näiden kisojen osalta. Kumppanimaan valinta tehdään yleensä etupäässä lipunmyyntiä ajatellen ja tuolloin Viro, Latvia ja Ruotsi olisivat potentiaalisia valintoja. Liettua on siitä hankala, että he yleensä tekevät vaelluksensa isommissa määrin vasta jatkopeleihin.

Uskoisinkin, että Ruotsi tai Viro olisivat selviytyessään ykkösvaihtoehtoja ja mikäli näistä kumpikin jäisi ulkopuolelle valitsisi Suomi kumppanikseen Latvian kisoihin jo selviytyneiden joukosta. Toki ei kannata unohtaa Islantia, joka matkusti aika hyvällä porukalla jo edellisissä EM-kisoissa alkulohkoon Berliiniin - unohtamatta tietenkään jalkapallon EM-kisoja.
 
Viestejä
5
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Katseloin noita pelattujen ottelujen tilastoja, ja silmiini osui Hollannin joukkueessa Yannick Franke, joka viime keväänä pelasi Biisoneissa. Kohtuullinen peliaika, mutta mikähän rooli mahtoi olla. Eurobasketin mukaan seura olisi edelleen Bisons, eli taitaa olla ilman sopimusta minnekään. Vai onko kellään mitään lisätietoa. Ei tainnut VTB-näytöt olla riittäviä edes euroopan alempiin sarjoihin?
 
Viestejä
1 997
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Common sanoi:
Kumppanimaan valinta tehdään yleensä etupäässä lipunmyyntiä ajatellen ja tuolloin Viro, Latvia ja Ruotsi olisivat potentiaalisia valintoja.
Lipunmyynti lie ilmeinen ensisijainen tavoite järjestäjälle. Mutta mietinkin enemmän sitä, että kun varmaan lasketaan sitä, kuinka paljon suomalaisia saadaan halliin milläkin maalla vs. kuinka paljon ulkomaalaisia katsojia saadaan haalittua, niin mikä olisi järkevä balanssi ja siis se todennäköisin valinta?

Suomen pelit tullaan varmaan myymään melko loppuun anyway - onko sitten mahdollisessa Montenegro-matsissa tupa ihan täysi todellisuudessa (vrt. esim. mahd. Suomi - Espanja), on sitten toinen kysymys. Mutta näiden välinen ero ei lie merkittävä Suomen omien pelien loppuunmyynnin näkökulmasta.

Ranska tai Espanja vois vetää omiin peleihinsä suomalaisia katsomoihin ehkä enemmän kuin vaikka Serbia tai Liettua, mutta noiden perässä liikkuisi varmaan kohtuu niukalti niiden omia kannattajia (Liettuasta kenties vähän enemmän kuin muista, kun nyt ollaan sen verran lähellä kuitenkin).

Ruotsissa ei ole käsittääkseni mitään erityistä koris-buumia, joten mikä olisi todennäköisys sille, että Ruotsista tulis paljon jengiä katsomaan oman maansa pelejä? Selkäydin-fiilis melkein sanoisi, että Virosta vois tulla enemmän, tai jopa Islannista? (Edellyttää tietenkin, että pääsevät kisoihin)

Jätitkö Venäjän pois tosta listasta jostakin tietystä syystä? Jotenkin vois kuvitella, että sieltä jos mistä vois tulla kohtuu iso porukka seuraamaan Venäjän matseja naapurissa pelattaviin kisoihin?
 
Viestejä
7 303
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Melkein väittäisin, että Suomi pyrkii hakemaan myös semmosen kohtuudella voitettavan vastuksen. Siksi Venäjän, ranskan tai Espanjan valinta olisi mielestäni outo. Kantava teema korisliitolla on ollut hypen jatkumo maksoi mitä maksoi.
 
Viestejä
1 997
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

raappa sanoi:
Melkein väittäisin, että Suomi pyrkii hakemaan myös semmosen kohtuudella voitettavan vastuksen. Siksi Venäjän, ranskan tai Espanjan valinta olisi mielestäni outo. Kantava teema korisliitolla on ollut hypen jatkumo maksoi mitä maksoi.
Kisoissa ei toki jatkoon päästäkseen tarvitse voittaa jokaista joukkuetta? Että jos yhdelle otetaan nokkaan anyway, niin otetaan sellainen joka tuo paljon yleisöä?

Jos kattoo noita FIBA:n rankingeja - ja jos arvontakorit jaetaan niiden mukaan - niin tällä hetkellä yksi seuraavista tulee stadiin anyway: Espanja, Serbia, Ranska, Liettua.

Toka satsi näyttäis olevan: Venäjä, Kroatia, Slovenia (Turkki ei tietty tule tänne kun niillä on oma lohko).

Näähän tietty voi muuttua tässä kai vielä ja mikä se arvontakorien jakosysteemi tulee olemaan, en tiedä.


Piruuttaan jos jatkan tän hetken tilanteella, niin kolmoskorissa olis FIBA-rankingeilla Suomen ohella: Kreikka, Saksa ja Makedonia (eli mikään näistä ei tulisi Suomen lohkoon).

Neloskori olisi: Italia, Latvia, Israel (isäntämaa) ja Puola.

Vitosessa UKraina, Tsekki, Belgia ja Georgia.

Viimeiseen koriin olis tyrkyllä: Isäntä Romania (100+) ja Montenegro (72 - ja sit mahdolliset Bosnia (53) tai Ruotsi (61), Islanti (84), Viro (84), Unkari (100+), .... mitkä nyt päseekin jatkoon.

Nää siis noin kohtuu spekulaatiolla... mutta antanee suuntaa.
 
Viestejä
833
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Vitalstatistix sanoi:
Ruotsissa ei ole käsittääkseni mitään erityistä koris-buumia, joten mikä olisi todennäköisys sille, että Ruotsista tulis paljon jengiä katsomaan oman maansa pelejä? Selkäydin-fiilis melkein sanoisi, että Virosta vois tulla enemmän, tai jopa Islannista? (Edellyttää tietenkin, että pääsevät kisoihin)
Ruotsalaisten Moose Nation on kuitenkin aika aktiivinen. Naisten EM-karsintamatsiin Kisahalliin tuli satoja ruotsalaiskannattajia. Espoossa viime viikonloppuna samaten. Uskoisin, että, vaikkei mitään varsinaista koris-buumia olekaan, niin kyllä sieltä jonkun verran väkeä tulisi omiensa EM-pelejä katsomaan. Ruotsi kun ei ole mikään vakituinen osallistuja näissä karkeloissa (2013 Ljubljanassa olivat mukana, sitä edellinen kerta oli 2003 kotikisat), niin varmasti kisat jonkunmoista joukkoa kiinnostaisivat.
 
Viestejä
7 303
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Minusta on melko vaarallista lähteä linjalle omat pelit myydään jokatapauksessa loppuun. Hartwalli on kuitenkin tuplakapasiteetti mitä peleissä on yleensä käynyt. Hakametsässä viimeksi reilu 4000 katsojaa.

Kyllä ite sanoisin että ruotsi olisi hyvä jos vaan valittavissa on. Suomelaisia aina kiinnostaa ja tosiaan se että ruotsista pääsee suomeen muutamalla kympillä edesauttaa kisaturismia sieltä suunnasta. Espanjat ja ranskat lopulta yksi hailee vaikka joku nba peluri saattaiskin tulla mukana.
 
Viestejä
278
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Suoessahan on viimeksi pelattu varsinaiset EM-kisat 1967 mutta nuorempi polvi ei ehkä muista että tätä ensi vuonna tulevaa alkusarjaa ( jota jo kutsutaan EM-kisoiksi) vastaava vaihe pelattiin myös Helsingissä 1977. Silloin sitä kutsuttiin EM-karsinnaksi. Silloin Suomi selvisi karsinnasta 12 joukkueen lopputurnaukseen, oliko Belgiaan tai Ranskaan.
Noin markkinoinnillisesti on hienompaa että nyt tätä vaihetta kutsutaan EM-kisoiksi eikä vaatimattomasti karsinnaksi tai alkusarjaksi kuten samaa vaihetta kutsuttiin 77 kisoissa.
 
Viestejä
278
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Ruotsin tappio Bosnialle ja Tanskan heikkojen esitysten jatkuminen, nyt Hollantia vastaan, merkitsee sitä että Pohjoismaista vain Islanti taitaa olla valittavissa.
Eli eiköhän valinta osu Islantiin tai Viroon. Mun mielestä Ruotsi olisi voinut tuoda väriä Helsinkiin, kaikki muut ovat toissijaisia vaihtoehtoja.
Pari kovaa jengiä tulee joka tapauksessa ja todennäköisesti kolme Suomen taakse rankattua.
 
Viestejä
993
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Suomen lohko:

Espanja
Venäjä
Suomi
Italia
Tsekki
Bosnia

Siitä sitten jatkopaikkaa pelaamaan..

Jos kävisi ns. mm-tuuri niin

Ranska
Slovenia
Suomi
Latvia
Ukraina
Romania
 
Viestejä
2 193
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Itse en epäile hetkeäkään, etteikö Suomen pelit myydä loppuun. Jos alle 20-vuotiaiden maajoukkue veti sellaiset 7500 katsojaa tänä kesänä, niin Susijengi vetää varmasti kaksinkertaisen määrän vuoden päästä. En usko, että lippuja tulee riittämään kaikille halukkaille.

Olen myös sitä mieltä, että se vapaavalintainen maa kannattaisi valita Balttiasta tai Pohjoismaista. Liettua voisi olla hyvä valinta. Ykköskorin maista Liettua on se, josta aika varmasti tulee eniten kisaturisteja. Veikkaan myös että Liettuan pelit kiinnostavat suomalaisia. Toisaalta Virokin voisi olla varteenotettava. Virolaisia oli ainakin viime vuoden em-kisoissa Riiassa paikan päällä muutama tuhat, jonka lisäksi Viron ottelut vetäisivät varmasti runsaasti Suomessa asuvia etelän naapureita. Ruotsin kisapaikkaan en usko, varsinkin nyt kun alla on kaksi tappiota. Jos Islanti selviää kisoihin, niin siinä voisi myös olla potentiaalinen valinta. Islantilaisia oli viime vuonna Berliinissä parisen tuhatta, joten miksei myös Helsinkiin.

Mun ihannelohko olisi seuraavanlainen:

Liettua
Venäjä
Suomi
Puola
Belgia
Viro
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös