Koripallo.com

Eurobasket 2017 karsinnat

Viestejä
2 333
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Pikavilkaisu eilisen jälkeen lohkojen tilanteisiin...

A. Belgia ja Islanti on molemmat edelleen vahvoilla jatkoon.
B. Saksa hoitaa itsensä jatkoon, muut pelaa sen verran tasaisesti että ei toista jatkoon tästä lohkosta.
C. Venäjä menee läpi, Ruotsi on pulassa, ja siis kolmen pinnan tappiolla! BiH omaa kaikki mahkut jatkoon, mutta ei ole välttämättä kärkisuosikkeja siihen sekään.
D. Puola ja Viro jatkaa hyvää peliään. Viro kamppailee aidosti lopputurnauspaikasta.
E. Slovenia hoitanee tän, katsoin aiemmin Ukrainan olevan yksi selvistä kakkos-läpimenijöistä, voi olla, että tekee tiukempaa… Bulgaria tai Kosovo ei mene tästä lohkosta jatkoon, mutta meneekö Ukrainakaan? Toisaalta muissakin lohkoissa on mutkistuvia tilanteita, että ehkä sittenkin?
F. Georgia ja Montenegro jyrää tän lohkon: molemmat kisoihin. Slovakia (2x -30p.) ja Albania (2x -40p.) on molemmat jäänet täysin jyrän alle.
G. Iso-Britannia heräsi, Unkari jatkaa porskutustaan ja Makedonia osoittautuu haavoittuvaiseksi? Tää on erikoinen lohko. Erikoisuus toki povannee ristiinpelaamista ja ennustanee siten vain yhden jatkoonpääsyä?

Kun neljä kakkosta pääsee kisoihin, niin kolmesta lohkosta kakkonen jää rannalle. Vähän näyttäis, että kaksi näistä vois olla lohkot B ja G (näyttää ristiinpelaamiselta).

Jos lohko F on selkeä kahden pääsijän lohko, niin A ja kenties E vois olla hyviä veikkauksia kahdeksi muuksi kahden kisoihin menijän lohkoksi.

Jäis siis herkullisesti lohkot C ja D joista toisesta pääsee kaksi ja toisesta vaan yksi. Eli joko Bosnia/Ruotsi tai sitten Viro?

Ei niin, että Islannin tai Ukrainankaan paikka olisi kirkossa kuulutettu - tai kenenkään jos tarkkoja ollaan. 1/3 peleistä on vasta pelattu ja kaikkea voi sattua ja tapahtua, tietenkin. Tylsäähän tämä olisi, jos kaikki menisi puhtaan ennustettavasti.
 
Viestejä
172
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Kaksi matsia pelattu ja jatkoonmeinjät jo selvillä?
No ei ihan, mutta ei tuo yllätyksiä tarjonnut. Itävalta oli kyllä TOSI lähellä. Mutta 6 pistettä viimeisellä neljänneksellä ja kaksi pistettä nekkuun Saksalta kotona. Siinä olisi ollut kisapaikka otettavissa...
Ruotsi myös hävisi viimeisellä neljänneksellä. Lohkossa on toki ristiinpelaamisen vaara edelleen suuri. Mutta nyt Ruotsilta se vaatii molempien kotimatsien voittamista, ja Venäjälläkin pitäisi pysyä isäntien mukana.
Viro voitti Portugalissa. Pakkovoitto jos kisoihin aikoo päästä. Jos Ruotsi ei selvitä, niin Viro voisi olla se Suomen valinta omaan lohkoon.

Kakkosten järjestystä ei vielä pysty arvailemaan, kun kolmoset(/kolme parasta) eivät ole vielä tiedossa kuin kolmessa lohkossa. B-lohkosta jää Tanska ulos F-lohkosta Luxemburg ja C-lohkossa ei harjoitusvastustajaa olekkaan. - no joo. E-lohikon kolmonen lienee Bulgari ja F-lohkon Slovakia. Joten kolmonen jää arvailujen varaan vain A-lohkossa (Sveitsi/Kypros ja D:n Portugal/V-Venäjä).


Jos kiinnostaa, niin näyttää tuolta Eurobasketin sivuilta muutama matsi löytyvän kokonaisena. mm. Kosovo-Ukraina olisi saatavilla. Ilman ääniä. Ja löytyy Juuutuuubista muitakin.
 
Viestejä
3 497
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Saksa hävisi kotonaan hieman yllättäen Hollannille ja lohko meni kiharaksi. Tanska hävisi Itävallassa 20p ja on ulkona.
Ruotsin kotitappio Venäjälle merkitsee ettei Ruotsia nähdä Helsingissä ensi kesänä. Islannin ja Viron selvät vierastappiot vaikeuttavat niiden mahdollisuuksia melkoisesti.
Voi olla ettei Suomella ole valintatilanteessa oikein selviä ykkösvaihtoehtoja, kun valintaoikeutta käytetään.
 
Viestejä
172
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Jep. Saksan tappio yllätyksenä. Ei ole Saksa ylivoimainen. Taitaa olla jopa nyt jäämässä ulos ??? vaikka on taulukossa ykkösenä.

Pikaiset laskutoimitukset lohkokakkosten tilanteesta:
Georgia + 29, selvästi jatkoon.

BIH - 30 tai jotain, selvästi ulos.

Muilla -2 - +5 eli tiukkaa tekee. Tällä hetkellä jäämässä ulos Britit -2 ja Itävalta/Hollanti ja Islanti molemmilla +1.
Vai käytettiinkö tässä jotain hämärää korisuhdetta vertailuna, mikä ei ollutkaan suoraan koriero vaan korisuhde. En löytänyt FIBA:n sivuilta kuinka tasatilanteessa paremmuus ratkaistaan.
 

._.

Viestejä
593
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Aika turhaa laskea eroja tässä vaiheessa. Esim Bosnialle hyvin todennäköisesti riittäisi pisteen voitot lopuista peleistä kisoihin korierolla -24.
 
Viestejä
2 333
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

testitesti sanoi:
Vai käytettiinkö tässä jotain hämärää korisuhdetta vertailuna, mikä ei ollutkaan suoraan koriero vaan korisuhde. En löytänyt FIBA:n sivuilta kuinka tasatilanteessa paremmuus ratkaistaan.
Eikös se ole se kolmen parhaan keskinäinen kisailu (eli tulokset nelosen kanssa heitetään mäkeen koska lohko C) - ekaks pisteet, sitten tehtyjen ja annettujen korien suhde?

Ketä ei pysäytetä?

Belgia (A1), Venäjä (C1), Puola (D1), Montenegro (F1/2) ja luultavasti Georgia (F2/1) - MNE ja GEO: toinen voittaa lohkon ja toinenkaan tuskin epäonnistuu voittamaan kolmosen alle 30 pisteellä, kahteen kertaan.

Ketkä on todennäköisiä?

Slovenia (E1), Saksa (B1) – Saksalle sattui työtapaturma, eikä lohko ole niille mikään läpihuutojuttu, mutta mennevät lopulta ykkösinä jatkoon.

Eli yhtä vaille kaikki ykköset ja yksi jatkoonmenevä kakkonen lie kohtuu ennakoitavissa tässä vaiheessa? Vai miten Saksan käy?


Unkari näyttää tosi vahvalta mutta Iso-Britannia näytää myös heränneen – ja Makedonia on ollut yllättävän heikko. Unkari ja Britit voi päätyä tasapisteisiinkin kun Briteillä on niiden keskinäinen kotimatsi jäljellä – jolloin molemmat olis jatkossa (jos hoitavat Makedonian myös toisen kerran).

Jos näin kävisi, niin olisi vain kaksi paikkaa enää jaossa.

Islanti, Viro ja Ukraina näyttää lohkokakkosilta, mutta pystyykö ne kahteen voittoon lohkonsa kolmosesta (tai onnistuuko haastamaan lohkykkösen toisessa pelissä) ja mikä niiden koriero tulee olemaan? Jos toisen kierroksen voitot tippuu näille lohkokakkosille, niin korierot on nyt: Islanti +1/-4 (riippuen kuka on kolmonen), Viro +5/-6 ja Ukraina +3.

Lohko B:ssä on pelattu ristiin kun Itävalta on voittanut Hollannin, Hollanti Saksan ja Saksa Itävallan – ja kaikki muuten vieraissa! Ja piste-erot on todella niukat: Itävalta ja Hollanti +1 ja Saksa -2. Jos Saksa ei voita lohkoa, sen jatkopaikka on todella vaarassa. Tässä lohkossa kakkosella ei ole kivaa...

Bosnian mahkut on heikot kun tuli Venäjältä nekkuun -29 ja Ruotsin pitäis voittaa molemmat ensi kierroksella, mieluiten reilusti, päästäkseen jatkoon kakkosena.

PS. Juu: jos Bosnia voittaa sekä Venäjän sekä Ruotsin pisteellä toisella kierroksella, se menee jatkoon. Mutta tekee sen silloin puhtaasti "sarjapisteillä" eli voitetuilla peleillä... ja esim. Venäjän pitää silloin suostua häviimään niille.
 
Viestejä
2 333
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Saksalle alkaa kyllä kohta tulla noutaja. Viellähän se ei ole menettänyt mahkujaan mihinkään, mutta menee vaikeemmaksi jokaisen tällaisen tuloksen myötä.

Myös Islannin ja Viron EM-kisamatkan mutkat jyrkkenivät. Mikä on harmillista, kun kumpikin olisi ollut kiva nähdä kisoissa- vaikkapa stadissa.

Unkari taisi sen sijaan pelata käytännössä itsensä kisoihin.
 
Viestejä
3 497
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Poikolan Tanska voitti kolmen (!!!) jatkoajan jälkeen Saksan 4 pinnalla ja taisi samalla pelata Saksan todella pahaan tilanteeseen, ehkä jopa ulos Eurobasketista.
Neljän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä (eli melko varmoina jatkajina) Belgia, Venäjä, Puola, Slovenia, Montenegro ja Unkari.
Eipä tuolta karsinnoista taida tullaa ketään sellaista kunnon yleisöryntäyksen aiheuttavaa suosikkia, joka Suomen kannattaisi valita jokerina Helsinkiin.
Ellei sitten Venäjä? Mutta samasta korista voisi tulla pelillisesti heikompikin joukkue, uusi Venäjä alkaa olla aika kova.
 
Viestejä
563
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Täällä Wikipedian sivun lopussa ihan hyvä vertailu taulukko miten lohko 2. sijoitukset tällä hetkellä..
Hieman epätasaista nyt kun jotkut pelanneet kaksi peliä top 3 vastaan.. ja jotkut kolme peliä...

https://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2017_qualification
 
Viestejä
3 280
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Vittu mä häpeän.

Olen ihan hyvillä mielin seurannut Dzanan Musan peliuraa, mutta kaveri alkaa osoittaa dariosaricmaisia piirteitään - niin kuin jokainen Balkanilta ponnistava superjunnu.

Venäjää vastaan käydyssä karsintaottelussa Musa haukkasi lopulta liian ison palan. Ensin junnu aukoo päätään Venäjän joukkueen isoimmalle sekä rumimmalle sentterille eli Mozgoville ja tämän jälkeen puolittainen floppi toisessa päässä kenttää.

Ehkä märimmät teinipojan päiväunet eurokoripallon puristeille tuottava Mirza Teletovic ei katsellut juniorin keulimista yhtään, vaan tuli röyhistelemään riiviölle rintaansa. Tästä pieni joukkuekavereiden käsirysy, josta Musa talutettiin penkille ja Mirza astelee setämäisesti vaihtopenkille ohjaamaan legioonaansa. Taustalla Musa peittää itkevät kasvonsa, kun oma joukkuekaveri ei katsellut miehen egoa enää.

Pelin jälkeen Mirza uhkasi lopettaa kokonaan maajoukkuehommat, mikä olisi tietysti suht kova isku maajoukkueelle. 12 pisteen keskiarvolla NBA:ssa operoiva iso heittäjä kelpaisi noin 95 % maapallon maajoukkueista.

Nyt Mirza on kuitenkin postaillut omille Facebook-sivuilleen Bosnian tv:stä veljellisen haastattelun Musan kanssa. Olisi kiva tietää, mitä ensinnäkin a) Mirzan pelin jälkeisessä pressissä sanottiin sekä b) mitä tuossa hekotteluhaastattelulla sanottiin.

Nämä Balkanin alueelta ponnistavat superjunnut ovat kyllä poikkeuksetta kusipäisimpiä ihmisikyrpiä, joita maa päällään kantaa. Viime vuosien suuret nimet Dario Saric, Mario Hezonja sekä nyt Dzanan Musa ovat kaikki ikäluokkansa parhaita kusipäitä.

https://www.youtube.com/watch?v=uAnjysSdbrk
 
Viestejä
3 280
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Jahas, tässä välissä Teletovic on jo ottanut syyn niskoilleen ja pahoittelee tapahtunutta.

En nyt täysin ymmärrä valmentajan reaktiota tässä. Videon ja Mirzan kommenttien perusteella Musa otti fyysisen kontaktin kapteeniin. Mirza teki kapteenin hommat ja kertoi juniorille, mitä kello on hänen kotikaupungissaan. Mulaomerovic ei uskalla ripittää 17-vuotiasta tähteään?

http://www.eurohoops.net/featured/311083/teletovic-im-sorry-behavior-wont-happen

Musan reaktion kyyneleiden muodossa ymmärrän. Mieleen muistui varmaan Teletovicin väkevä virhe Lebronille ja poikamainen hymy, kun Akronin härkä yritti pelotella Baltanin kuningasta. Videon lopussahan Teletovic vielä sanoo "He's a pussy, mate".

https://www.youtube.com/watch?v=L2bhRrOAI-0
 
Viestejä
172
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Eivät ole Eurokarsinnoissakaan kuviot niin suoraviivaisia miltä näyttää.
Islanti hävisi, Viro hävisi, Saksa hävisi.

Sveitsi on hävinnyt Kyprokselle - joten Islannin häviö saattaa olla lopulta merkityksetön.
Viron tappio Valko-Venäjälle on taas luultavastipiste Viron EM-haaveille. Ainakin Puola pitäisi voittaa, jos aikoo vertailussa pärjätä.
Saksan häviöllä tuskin on merkitystä kakkosten vertailussa, mutta tappio voi viedä ykköspaikan lohkossa. - tärkeimmät matsit vielä edessä.

Hollanti voitti Itävallan selkeästi, joten siellä on nyt pullat hyvin uunissa. Vastassa toki vielä Saksa, ja Tanska.

Muista matseista ei jaksa tarinoida ja käytännössä varmat jatkoonpääsijät on jo aiemmin listattu. Kaksi kierrosta jäljellä - jännitystä riittää vielä neljässä lohkossa.
 
Viestejä
2 333
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

On muuten aika tappava tää karsintasarja. Kuus matsia kolmeen viikkoon, kaksi matsia per viikko, joka viikko.


Koitin tossa itse hamottaa, mikä tilanne on ja kun tuli pähkäiltyä, niin ajattelin samalla vaivalla jakaa muillekin jos ei ole jaksanut laskeskella tilanteita.

Jännäksi menee useammassa pelissä - ja parissakin lohkossa se "merkityksetön" ottelu kahden takuuvarman ulosjääjän kesken on itse asiassa lohkon tärkein peli jatkoonmenijän kannalta!


A) Belgia sisällä, Islanti on kakkonen, mutta tilanne on Islannin kannalta tosi monimutkainen – riippuen viimeisistä peleistä voi päätyä kolmeen voittoon ja kisoihin heittämällä – tai voi jäädä yhteen voittoon ja tippua sukkana ulos. Islannissa rukoiltaneen kaikkia maahisia Kyproksen puolesta.

B) Saksa ja Hollanti pelaa ykkössijasta ja suorasta kisapaikasta. Tässäkin lohkon toisella pelillä on paljon merkitystä kakkoseksi tulevalle: jos Itävalta voittaa, se on hyvä uutinen Saksalle, jos Tanska voittaa riittävän isolla erolla, Hollanti kiittää.

C) Venäjä on kisoissa, kakkonen Bosnia ei ole – vaikka onkin kaksi voittoa kakkosten vertailuun, niin -35 koriero pitänee ulkona kisoista.

D) Lohko joka voi päättyä kolmen parhaan puhtaaseen ristiinpelaamiseen. Puola on vahva suosikki jatkoon, sillä tuossa ristitilanteessakin sen koriero on ihan toisella planeetalla. Viron tilanne on näistä kolmesta hankalin koska pitäisi voittaa Puola; ja vaikka Viron koko lohkon koriero on tällä hetkellä 8 pistettä parempi kuin Valko-Venäjällä, jälkimmäinen pelaa viimeisen matsinsa viimeiseksi joka tapauksessa jäävää Portugalia vastaan. Kakkosena Valko-Venäjällä olisi kaksi voittoa ja kakkosvertailun koriero +8.

E) Slovenia menee jatkoon vaikka jäisi lohkokakkoseksi (olisi kolme voittoa vertailuun anyway). Ukraina on myös kohtuu vahvoilla – kaikki tosin riippuu sen viimeisestä pelistä Sloveniaa vastaan. Voittamalla yli seitsemällä pinnalla Ukraina voittaa lohkonsa. Lohkokakkoseksi jäädessään Ukrainalla voi olla vertailuun kolme voittoa (seitsemän pisteen tai alle voitto Sloveniasta) ja se on sisään kisoihin samantien – tai kaksi voittoa, jolloin sen koriero on mitä tahansa, mutta ei yli +15.

F) Montenegro on varmasti kisoissa. Ja niin on käytännössä Georgiakin. On tietenkin teoriassa mahdollista, että Georgia romahtaa viimeisessä pelissään ja ottaa Montenegrolta turpiin 40-60 pistettä ja Georgian jatko menee tiukaksi – mutta en ehkä lähtisi lyömään sen puolesta vetoa. Tän hetken vertailukoriero kahdella voitolla (ennen viimeistä matsia siis) on about +60.

G) Unkari meni jatkoon. Isolla-Britannialla on kaksi voittoa kakkosten vertailuun ja koriero +17. On siis myös melkoisen todennäköinen kisoihinpääsijä koska sen vertailupisteet tai koriero ei tuosta enää muutu.
 
Viestejä
2 333
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Aasgard ja Jötunheim ovat vastanneet islantilaisten rukouksiin: Kypros hakkasi Sveitsin.

Islannilla on siis kakkosten vertailuun nyt kaksi voittoa ja koriero +18. Nyt hyvä peli Belgiaa vastaan niin Islanti voi olla kisoissa - niukalla tappiollakin on hyvät mahkut, riippuen tosin sitten osin muista peleistä (esim. Briteillä +17, Ukrainalla -3 - mikäli Bulgaria hoitaa Kosovon viimeisessä myöhäpelissä)...

PS. Kolmannen jakson alussa Islanti - Belgia on vielä yhden pisteen peli...

PS.2. Islanti on kisoissa: kolme voittoa plakkarissa vertailuun ja varma kisapaikka. Hienoa, että edes yksi "naapurimaa" on mukana kisoissa (Viron mahkut näyttää menevän parasta aikaa ja Ruotsi on jo tippunut - Tanskakin heräsi pelaamaan vasta karsintojen lopussa)...
 
Viestejä
2 333
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Olipa hurja lopetus näillä karsinnoilla.

Viro ja Valko-Venäjä päätyivät lohkossaan toiseksi tasapisteisiin jolloin lohkokakkosen määrää joukkueiden keksinäiset pelit. Viro voitti toisen +19 pistettä, Valko-Venäjä toisen +16 pistettä. Näin Viro on kakkonen ja menee kakkosvertailuun.Sinne se saa yhden voiton ja -43 pistettä korieroa, eli ei mitään jakoa kisoihin - jos Valko-Venäjä olisi ollut kakkonen (pärjännyt kolme pistettä paremmin kahden keskinäisen ottelun yhteistuloksessa), sen vertailuarvot olisi olleet kaksi voittoa ja -2 pistettä korieroa.

Viimeinen kisohin pääsijä Ukraina selvisi sinne kahdella voitolla - ja kolmella miinuspisteellä korierossa! Lohkokolmonen Valko-Venäjä olisi mennyt ohi... ::)


Mikäli FIBA ei korjaile rankingejaan ennen lohkoarvontaa, arvontakorien pitäisi kaiketi olla seuraavat. Siitä miettimään unelma- ja painajaislohkoja Stadiin...

1. Espanja (2)
2. Serbia (3)
3. Ranska (4)
4. Liettua (5)

5. Turkki (8)
6. Venäjä (9)
7. Kroatia (11)
8. Slovenia (12)

9. Kreikka (13)
10. Iso-Britannia (22)
11. Saksa (29)
12. Suomi (32)

14. Italia (35)
15. Latvia (35)
16. Israel (37)
17. Puola (38)

18. Ukraina (38)
19. Tsekki (42)
20. Belgia (44)
21. Georgia (47)

25. Montenegro (72)
27. Islanti (84)
Romania 00
Unkari 00


PS. Miten olis Suomen kotilohko: Serbia, Kroatia, Italia, Georgia ja Montenegro?
 
Viestejä
1 447
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Mikähän olisi Suomelle paras "yhteistyökumppani"? Islanti?
 
Viestejä
7 515
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

&%¤¤&%#¤% sanoi:
Mikähän olisi Suomelle paras "yhteistyökumppani"? Islanti?

Minusta tämä voisi olla järkevää. Islannin korisjoukkueen esityksen maikkarin mukaan oli innostanut kansaa jälleen islannissa ja veikkaisin, että Helsinkiin voisi olla tulijoita. Samalla vältettäisiin Montenegro. Miinuspuolena, jos Islanti saa hurmoksen päälle, niin voi olla kinkkinen vastus sekin, mutta toisaalta mikäpä ei olisi.

Toinen ehdotukseni olisi Latvia. Mulla on semmonen kuvitelma, että Suomella olisi ihan hyvä rekordi Latviaa vastaan ja onko niillä nytkään sen ihmeellisempi joukkue? Samalla vältettäisi Italia, mikä voi potentiaalisesti olla melko ikävä vastus (ja Puolakin voi olla ilkeä Gortateineen). Latviasta voisi myös tulla helposti kisaturistejakin?

Kumpikin maa on semmonen, kenen kannattajat kuvittelisi olevan liikkeellä jo alkulohkoissa.
 
Viestejä
2 333
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Vaikka Suomi johti viimeisen minuutin kohdalla vielä yhdeksällä pisteellä, Islanti nousi viime sekunneilla pisteen päähän.

Lopulta ottelu Suomi - Islanti päättyy 82-83 ja Islannin viimeinen kori syntyy kun tuomarin olisi pitänyt viheltää hyökkääjän virhe ja itse asiassa pallo irtosi islantilaisen kädestä sekunnin puolikkaan sen jälkeen kun summeri alkoi soida...

Ai niin... tää ei olekaan potkupalloa. ::)


Tervetuloa islantilaiset stadiin!


Eikä tule (ainakin nyt) kuuma Montenegro tai Unkari - mikä on hyvä asia.
 
Viestejä
7 515
Vs: Eurobasket 2017 karsinnat

Minusta tuo oli hyvä valinta, eli peukku tälle ja kun sen vielä perustelee ja markkinoi pohjoismaiden yhteisenä juttuna, niin ihan hyvä linja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös