Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2017-2018

Viestejä
33
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Eilisen Seagulls vs United ottelun kuvat: http://www.liekeissa.com/Seagulls-vs-Espoo-United-28122017
 
Viestejä
1 939
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Tossun pohja sanoi:
http://amp.sportando.com/259651?__twitter_impression=true

Gullsit jatkaa small ballia. Nyt toki in tarvekin, mut mites tää kuvio sitten kun Kanervo ja Marshall ovat bäckii??
 
Viestejä
2 435
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

kokok sanoi:
Gullsit jatkaa small ballia. Nyt toki in tarvekin, mut mites tää kuvio sitten kun Kanervo ja Marshall ovat bäckii??

Eiköhän pelintekijä vaihdu.. Kyllähän Seagullsin hyökkäyspelaamisen kannalta on ollut aika ongelmallista, kun Jacksonin kaukoheittopeli on niin surkeaa. Tämä uusi kaveri osaa ainakin heittää kaukaa.
 
Viestejä
1 939
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Melsane is BACK! No siinäpä miellyttävä uutinen. Alkaa näyttää siltä että mestaruus on mielessä. Ainakin Kotti ja Basabe on jo aika vahva combo, vuorotellen ja yhdessä.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=762281713977688&id=155901971282335
 
Viestejä
1 629
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

No niin nyt ollaan kullankiilto silmissä todenteolla. Onko Gullssit jopa ykkössuosikki tämän siirron jälkeen???
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Olipa mieluisa uutinen!

kokok sanoi:
Ainakin Kotti ja Basabe on jo aika vahva combo, vuorotellen ja yhdessä.
Tämä oli munkin eka reaktioni. Yhtäkkiä korin alla heikosta porukasta tulikin aika kova - ainakin jos Basabe on yhtään edellisvuosien kunnossa.

Uutisesta sai kyllä sen vaikutelman, että ainakaan kullankiilto ei ollut kaupan perimmäinen motivaatio (että olisi etsimällä etsitty sateentekijää), vaan Basabe tuli tarjolle ja päätettiin, ettei päästetä karkuun.

Kuten Larkas sanoi haastattelussa:
Tilanne oli sellainen, että oli mahdollisuus saada tuttu pelaaja. Uskon hänen auttavan muun muassa levypallopelissä, joka on ollut meille hieman ongelmallista. Mikään muu pelaajavaihtoehto ei olisi tässä vaiheessa kautta aiheuttanut toimenpiteitä kokoonpanon suhteen

Locke lie liipaisimella - ellei Lokit sitten pidä viittä jenkkiä palkkalistoilla kauden loppuun varmuuden vuoksi (muistelee vaikka Conleyn loukkaantumista pleijareissa).
 
Viestejä
2 290
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Aikamoinen kullankiilto taitaa kuitenkin oikeesti olla silmissä, ei nuo Seagullsin jenkit ole mitään alennuskamaa.
 
Viestejä
2 395
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Basabe on kyllä kova hankinta Seagullseilta. Luulen että Vilpas ja Seagulls pelaavat keväällä finaalissa.
 
Viestejä
1 542
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

KATAJA_AINA sanoi:
Basabe on kyllä kova hankinta Seagullseilta. Luulen että Vilpas ja Seagulls pelaavat keväällä finaalissa.
Ensimmäinen peli on aina vaikea, ja se näkyi eilen Basaben otteissa. +/- tilastossa umpisurkean Kanervon jälkeen seuraavaksi huonoin. No, katsotaan miten otteet paranevat kevään edetessä. Eilen kaverista oli enemmän haittaa kuin hyötyä eikä varmasti olisi saanut noita minuutteja ellei Tuukka olisi ollut neljän virheen loukussa. Finaaliparia en lähtisi noilla näytöillä muuttamaan (joka siis on Kataja vs. Vilpas).
 
Viestejä
2 333
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Seagullsin tilanne tässä vaiheessa kautta näyttää itse asiassa aika hyvältä.


Kokoonpano näyttää lopultakin tasapainoiselta. Basaben paluu tekee Lokeista heti kokonaisemman joukkueen ja antaa Larkakselle merkittävästi useampia optioita peluuttaa joukkuetta (kunhan Basabe vaan saadaan ajettua sisään joukkueesen - Kataja-pelissä näytti jo paikoin hyvältä). Jackson ei ollut mikään ihan huono pointti, mutta Caffey näyttää istuvan joukkueeseen merkittävästi paremmin.

Jermaine Marshall on osoittautunut todella hyväksi vahvistukseksi ja Remy Abell on löytänyt paikoin takuupakkipelaamisen lisäksi itsestään jopa pelinratkaisijan vikaa.

Tuukka Kotti on ollut ihan jäätävän hyvä, ja nimenomaan tasaisesti sitä. Antti Kanervolla puolestaan on off-päivänsä ja virhetilikin täyttyy paikoin nopeasti, mutta kun Kanervon käsi on kuuma, niin se on sitten tulikuuma. Toivottavasti herrat pysyy ehjinä ja pelikunnossa kauden loppuun - ja odottakaamme hyviä otteita myös maajoukkuepeleihin.

Silti itse jotenkin ilahdun edelleen eniten Timi Heinosen pelaamisesta: siinä on jotakin eleettömän varmaa ja itsestään meteliä pitämätöntä vahvuutta. Heinonen ei juhli statsien kärjessä (paitsi levypalloissa), mutta on oleellinen pala joukkueen toimivuutta - ja itse asiassa yllättävän kova kolmosten heittäjä siinä sivussa.


Seagulls heittää, pelaajien ollessa terveenä, kentälle avausviisikon jossa on kolme kotimasta pelaajaa ja kaksi jenkkiä: Caffey - Kanervo - Marshall - Heinonen - Kotti. Penkiltä apuun haetaan ekaksi Abell ja nyttemin Basabe - ja kolmantena vakiovaihtona Alex Vaenerberg.

Vaenerberg ei ole ehkä kehittynyt pelaajana ihan niin paljoa kuin aikanaan häntä palkattaessa mahdollisesti toivottiin, mutta kyllä Vaenerberg tuo vaihtopenkiltä ihan Korisliiga-tason edestä vauhtia ja vaarallisia tilanteita kentälle.

Tämän lisäksi Lokit voi tuoda veteraani-ikiliikkuja Jumppa Niskasen tai tällä kaudella mielestäni selvästi pelirohkaistuneen tosinuoren Ricky Waxlaxin (-99) kentälle tuon kahdeksan rotaation täydennykseksi (kumpikin on pelannut reilut 2/3 Lokkien peleistä reilun 10 minuutin pelikeskiarvolla). Sakari Laakson ja Jyri Eboreimenkin aika tulee varmaan vielä.


Lokeilla on nyt 11 peliä aikaa saada paketti kuosiin ennen pleijareita. Michael Caffey on saatu hyvin sisään joukkueen peliin kymmenessä pelissä, joten eiköhän Basabekin ajeta sisään samassa ajassa.

Lokit on aina ollut kova puolustamaan & juoksemaan kenttää. Nyt Lokit mättää paljon kolmosia hyvällä prosentilla, mutta viime peleissä on nähty paikoin myös todella kauniisti liikkuvia hyökkäyskuvioita - Basaben mukaantulon jälkeen voidaan odottaa, että korin alle voidaan pelata myös silloin kun Kotti on huilaamassa - eli siitäkin tulee koko pelin kattava uhka.


En ole katsonut muiden joukkueiden loppukauden ohjelmia, mutta Lokeilla näyttää olevan varsin tasapuolinen ja tolkullinen ohjelma (vrt. viime kausi kun viimeiset pelit on vain kärkijoukkkueita vastaan). Vilpasta lukuunottamatta Lokit kohtaa kaikki muut joukkueet kerran, KTP:n ja Kobrat kahdesti.

Nyt on KTP (vieraissa) ja Kouvot (kotona) vastassa muutaman päivän välein, sitten seuraa peräti kahden viikon maajoukkuetauko (nopeasti tsekattuna mj-tauko on kaikilla joukkueilla vähintään 10 päivää). Hyvä aika sekä Kotille että Kanervolle palautua mj-peleistä ja Basabelle uida treeneissä kuvioihin.

Hiukan tuon sarjataulukon katsominen kyllä herättää jännityksen väristyksiä - Seagulls vs. BC Nokia voi hyvinkin olla taas edessä...
 
Viestejä
1 006
Vs: Helsinki Seagulls 2017-2018

Seagulls on todella vahva mestari-ehdokas. Pitkään hioutunut pelitapa on ehdoton vahvuus ja joka pelipaikalle hyvin istuvat 2-3 pelaajaa. Koti ja Kanervo nälkäisiä ydinmiehiä ja kovassa iskussa!
 
Viestejä
2 333
Lokit on jälleen välierissä, mutta onko kellään muulla kuin mulla sellainen olo, että tänä vuonna sinne on jotenkin uitu kuin puolivaloilla? Alkukaudella Lokkien peli oli aika ajoin todella nautittavaa ja tuntui, etttä hommassa oli draivia, mutta eritoten viime kuukausina peliä on leimannut jonkinlainen hengen puute - vai onko se hengen puute ollut vain katsomossa?

Jotenkin mietityttää, mistä tämä johtuu? Sekä joukkueen tason että kiinnostavuuden pitäisi riittää.

Kotti ja Kanervo on sentään kohtuu kovia maajoukkuetekijöitä.

Timi Heinonen on tasokkaimpia ja ennen muuta sympaattisimpia kotimaisia konkareita - joka on ollut joukkueen selkäranka jo useamman kauden.

Basabe ja Abell on kumpikin toista vuottaan Gullseissa pelaavia tuttuja jenkkejä, tyyppeinä mitä mukavimman oloisia kavereita ja ihan pelimiehiä.

Jermaine Marshall on yksi Korisliigan parhaita pelaajia jonka peliä on hienoa seurata.

Kun pääsevät kentälle, niin Jumppa Niskanen on todellinen tsempin ilmentymä, nuoret Waxlax ja Laakso energioineen taas on aina ilo nähdä pelaamassa...

Larkaksen pelitapakin on vauhdikas ja toimiessaan todella nautittavan näköistä.


Kaiken järjen mukaan Kisiksen pitäisi siis myydä "ei-oota" jo muutama päivä ennen jokaista kotipeliä ja Lokkien sijoitus runkosarjassa olisi pitänyt olla vähintään kakkonen. Nyt on päästy välieriin koska viidenneksi jääneltä joukkueelta puuttui parhaat pelaajat ja Kisiksen pleijarikatsomossa on 900 katsojaa.

Joku tässä ei nyt "add up".

Kisahalli alkaa hajota käsiin ja se lienee yksi syy yleisömäärille. Mutta ei se niin dramaattisesti ole viime kaudesta hajonnut, että selittäisi tän jonkinasteisen latteuden kokemuksen (Hartwall Areenan syksyn kokemukset saattoi toki nostaa yleisön odotuksia pelipaikan ja tapahtuman suhteen). Eikä Kisiksen kunnon pitäisi vaikuttaa joukkueen pelisuorituksiin jotka on olleet vähintäänkin ailahtelevia.
 
Viestejä
7 416
Olen pidemmän aikaa pohdiskellut, että mikä siinä Gullsin hommassa mättää ja miksi minulla on niin vahvaa feelis, että Gulls on, jos ei aivan muovinen, niin vähintäänkin kuminen joukkue. Tässä muutamia ajatuksia aiheesta.

1. Klassisessa "Catch-22"-tilanteessa isolla mainostoimistomeiningillä tehty ja sinänsä ansioitunut brändin ja ottelutapahtumien rakentaminen alleviivaavat seuran perinteiden puutetta. Jollekin puhkinu$$!tulle pyrinnölle tai konkurssin partaalta nousseellee kooteepeelle tällainen kasvojenkohotus toimisi loistavasti ja synnyttäisi kuvan, että nyt on saatu uutta verta ja haettu kulman takaa uutta tekemisen meininkiä, mutta uusrikkaan nousukkaan tapauksessa vaikutelma on hyvin samansuuntainen kuin se, jota tarjoiltiin Loimaalla jokunen vuosi sitten. On todella vaikeata hypätä kannattajavankkureihin, kun seura on lähes sananmukaisesti nyhjäisty tyhjästä ja polkaistu suoraan käyntiin isoilla panostuksilla ja valmiiksi fluffatuilla julkkisfaneilla.

2. Tavallaan olisi myös kiva, jos joukkuetta tuotaisiin enemmän esille pelaajien eikä kaiken maailman samihedbergien kautta. Ymmärrän toki, että joukkueen profiilipelaajat sattuvat olemaan pelaajia, jotka eivät halua poseerata somessa ja pitävät muutenkin vähän ääntä tekemisistään, mutta tämä ei varmasti estä tuomasta heitä esille koripallo edellä. Noiden jätkien väkistäminen instagrameihin, twittereihin ja grindreihin tuntuu pahalta kaikista osapuolista, vaikka kuinka olisikin nykyaikaa ja osa moniulotteista sosiaalisen median preesensiä. Saatan olla $@@tanan vanhanaikainen, mutta esimerkiksi seuran nettisivuilta lukisin mielelläni pelaajista ja ottelutapahtumista muutakin kuin makeat pelaajakortit ja Instagram aihetunnisteista koostuvat otteluraportit. Tai ehkä se oikeasti menee niin, että itse koripallo on vain pakollinen paha, kun luodaan jengistä some-ilmiötä?

3. Gullsin taustalla vaikuttava ajatus "koko Helsingin junioriseurojen edustusjoukkueesta" on kaunis, mutta helsinkiläisjunnujen täysin olematon rooli joukkueessa ja erityisesti jokaiseen otteluun eri seurasta raijatut ja väkipakolla framille nostetut junnut synnyttävät pikemminkin kuvan ei keidenkään junnujen edustusjoukkueesta. "Viikon junnujen" oma katsomonosa ja kuuluttamalla korostaminen on jotenkin käänteinen väännös superjulkkiksista, jotka kannattamisen sijaan haluavat _näyttäytyä_ kannattamassa jotain joukkuetta. Vähän niin kuin: "Katsokaa, miten nuokin junnut kannattavat meitä"?

Ehkä parempi ratkaisu olisi jaella niitä lippuja junnuille vaivihkaa ja koettaa sirotella eri joukkuista peräisin olevat "uudet juniorikannattajat" tasaisemmin katsomoihin ja ottelutapahtumiin. Koripalloromantikkona toivon, että tällälaisesta seurayhteistyöstä saattaisi syntyä pidempi yhteys niiden hommasta oikeasti kiinnostuneiden junnujen kanssa, joiden kanssa yhteys syntyisi. Niillä muilla ei oikeasti ole väliä, sillä he vetävät joka tapauksessa sählyä tai e-sportsia parin vuoden päästä.

Yhteenvetona: Kavereita ja tuttuja löytyy joukkueen kokoonpanosta, valmennusjohdosta ja jopa johtoportaasta, mutta silti matsit eivät kiinnosta edes vähää alusta. Silloin kun olen Kisikselle matseihin vaivautunut, on päällimmäisenä jäänyt mieleen vaivaantunut hämmennys ja ehkä hieman jopa myötähäpeä niiden päästä varpaisiin seuran väreihin pukeutuneiden ja rumpuja paukuttavien Gulls-fanaatikkojen puolesta. Ehkä olen vain liiaksi kyynistynyt, kun en ymmärrä, miten on mahdollista suhtautua tuollaisella innolla seuraan, jonka olemassaolosta ei ollut mitään tietoa vielä pari vuotta sitten. (Tai sitten kyse on vain vanhan topolaisen katkeruudesta sitä kohtaan, että koko muovinen linnoitus on rakennettu vanhan seuran yksien raunioiden pohjalle ja kaikki vanhat ToPo-naamat on korvattu katsomossa vanhoilla lauttasaarelaisilla.)
 
Viestejä
44
Kun oliski hankittu Kisiksen seinälle puolapuut diLed-taulujen sijaan niin ois tullu huomattavasti perinteikkäämpi ja vakavastiotettavampi kuva oikeasta koripalloseurasta.
 
Viestejä
7 416
Kun oliski hankittu Kisiksen seinälle puolapuut diLed-taulujen sijaan niin ois tullu huomattavasti perinteikkäämpi ja vakavastiotettavampi kuva oikeasta koripalloseurasta.
Ne valotaulut ovat kyllä tosi hienot, mutta voisiko niissä näyttää edes välillä puolapuita vanhemman, jo pariin kertaan leikatun, polven mieliksi?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös