Joensuun Kataja 2012-2013

Viestejä
16 284
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013Aliaga Petkim

Sijoitus viime kaudella Turkin liigan runkosarjassa: 7.

Kotihalli: Aliaga Belediyesi Enka Spor Salonu (2,500)

Signaukset tulevalle kaudelle:

- Marcus Arnold (USA), C, 207 cm: Sentteri, jota olen toivonut vuosien varrella Kataja-paitaankin, siirtyi kesällä Turkkiin Tsekistä.

- Branislav Ratkovica (SBR), PG, 193 cm: Viime kaudella Aliagassa 9,5p/5,3s. Pelannut Saksan pääsarjaa EWE Basketsissa ja Walter Tigerissa.

- Taquan Dean (USA-SPA), SG, 193 cm: Todella kova ja kokenut Louisvillen yliopiston kasvatti. Pelannut mm. Espanjassa Caja Laboralissa, Unicajassa ja Valenciassa sekä Avellinossa Italiassa.
 
Viestejä
1 975
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Jos kataja selvittää karsinnan, on alkulohkokin selvästi kovempi kuin Pyrinnöllä. Ventpils liene Pyrinnölle liikaa mutta Södertälje ja Norrköping pitäisi kaatua.

Katajan mahdollisessa alkulohkossa Krasnya Krylia, Keravnos ja Asesoft. Valavuorta mukaellen "ei hirveän mediaseksikkäitä jengejä".
 
Viestejä
16 284
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Jos päästään jatkoon, niin lohkossa B on meidän kanssa. Krasnya Krilia Samara Venäjältä (Kaukana Uralin alaosissa), Keravnos Kyprokselta (Tuttu jo LrNMKY-ajoilta) ja Asesoft Ploesti Romaniasta.

Venäjän poppoo on tosi kova, muuten realisesti pitäisi voittaa. Ensin vaan pitäisi voittaa kova Aliaga ja päästä lohkoon.

EDIT: Mikko prkl, ehti taas ennen. :)


EDIT2: Merkittäviä pelaajasopimuksia (todella vähän vielä Eurobasketin mukaan) lohko-jengeissä...

Krasnya Krilia: Chester Simmons (USA, 198 cm, pelannut mm. Maccabissa, Tsekin Nymburkissa, Armani Jeans Milanossa), Andre Smith (USA, 203cm, Italian pääsarjan pisteykkönen Casertan riveissä viime kaudella)

Keravnos: ?

Asesoft: Darius Hargrove (USA, 193 cm, pelannut mm. Belgiassa, Ruotsissa ja Kyproksella)
 
Viestejä
1 975
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Samara Venäjän liigan 8, Ploesti Romanian 4 ja Keravnos Kyproksen1.

Sekä Kataja että Pyrintö voivat hyvinkin pelata pitkälle tässä sarjassa. Pyrinnön jopa olettaisin voittavan molemmat ruotsalaiset jengit.
 
Viestejä
16 284
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

PikkuMikko sanoi:
Pyrinnön jopa olettaisin voittavan molemmat ruotsalaiset jengit.
Norrköping voi pistää kovan ja monipuolisen ryhmän kasaan. Södertälje pitäisi voittaa helposti.

Norrköpingin sopparit ja huhuja:
Nyförvärv

Reggie Chamberlain
College, USA

Pavel Ermolinskij
Sundsvall Dragons

Pierre Hampton
EcoÖrebro


Rykte: Brice Massamba
College, USA

Rykte: Joakim Kjellbom
Armia, Georgien
Jos Kjellbom ja Massamba siirtyvät Dolphinsiin, niin ainakin puntit ovat melko tasan korin alla (vs. Affena & Antti). Ilmeisesti sinne on huhuttu Mbembaakin.


Sorry off-topic!
 
Viestejä
16 284
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

HerjaHuiska sanoi:
Kiire tulee liiga-avaukseen 3.10. ...
Eiköhän ottelu siirto esim. yhdellä päivällä järjesty. Jos Liitolta sai rahaakin vähän europelejä varten, niin ei kait se kaikin keinoin yritä sabotoida samalla joukkueen taivalta.


Vesku on ainakin innoissaan...

a
2 min Vesa Makalainen Vesa Makalainen ‏@VesaMakalainen

Matka kohti EuroChallengen lohkovaihetta alkaa Turkin kautta. Leggooo Joensuun Kataja!!! #korisliiga

Pilkotaan Petkim pätkiin! :)
 
Viestejä
16 284
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Stokesin kohdalla huolettaa toki pelintekopuoli, jota ei ole eurokentillä pahemmin hoitanut, mutta taisi Hofstrassa sitä tehdä. Kuitenkin nopeus, perushyvä puolustaminen, ajot (plus muutama kiva floateri) sekä newsonmaisen korkeat puolimatkan hypärit vakuuttivat minut. Korisliigassa voi tehdä kivaa jälkeä. Vaparitarkkuus voisi olla hiukkasen parempi, kun pääsee varmaan mukavasti viivalle.

Tietyt epäilyt on, mutta kokonaisuus jää plussalle. Varmasti parempi kuin BA ja mahdollisesti kipeästi kaivattu go-to guy.

Tässä vielä Stylen aiemmin postaama pelifilmi Belgian ajoilta, vastassa Euroliiga-jenkki Charleroi, jota vastaan Stokes teki 26p/5lp/3s/7r:

Loren Stokes - #12 v. Charleroi on Vimeo

Tässä taas D-league pelifilmi viime kaudelta, 14p/7lp (musta pelipaita, nro. 17):

Loren Stokes - v. Maine on Vimeo


Tässä tarkemmin Belgian statseja:
http://en.basketball.doudiz.com/player/10065/Loren-Stokes.html
 
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Pastori Pete sanoi:
Jaahas, ainakin yksi JoKaFanin listan pelaajista päätyi Suomeen. Karhu signasi takamies Watsonin.
Et sitten Petteri voinut Kauhajoen topikkiin tätä uutista laittaa? Ilmeisesti tässä Katajan alla käydäänkin nykyisin kaikki eurosarjoihin, jenkkivahvistuksiin, sarjajärjestelmään ja ottelumääriin liittyvä keskustelu.
 
Viestejä
589
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Häbödi jr. sanoi:
Et sitten Petteri voinut Kauhajoen topikkiin tätä uutista laittaa? Ilmeisesti tässä Katajan alla käydäänkin nykyisin kaikki eurosarjoihin, jenkkivahvistuksiin, sarjajärjestelmään ja ottelumääriin liittyvä keskustelu.
Anteeksi, ajattelin vain, että tuo JoKaFanin lista on tässä topiikissa ja kun nyt kerran tuolta listalta tupsahti jenkki kotoiseen liigaamme, niin krediittiä kuuluu jakaa tällä palstalla. Mutta ot:hän se tietysti oli, kuten on tämäkin.
 
Viestejä
1 368
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Mitä paskaa tuo "Euro-cuppi" oikein on? M Turunen taisi aikanaan osata markkinoida lappeenrantalaisille ko. pelejä, mutta epäilen, että tavallinen tallaaja jättää moiset pelit väliin.
No jos pelaajat ja seura haluaa pelata, niin mitäs se mulle kuuluu
 
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Kesää on vietetty, mutta suodaan muutama ajatus Katajan hankinnoille.

Aloitetaan Lehtorannasta, josta tehtävä analyysi on allekirjoittaneelle helpointa. En viime kaudella nähnyt syystä tai kolmannesta yhtään KTP:n ottelua (tiedä sitten vanhan muistista), joten vaikea arvioida hänen ominaisuuksiaan. Luotettakoon tässä muihin asiantuntijoihin, ja mitä nyt voin luottaa yli puolentoista vuoden takaisiin esityksiin, oletettuun kehityskulkuun, tilastoihin ja yleiseen mutuun, niin kysessä on varmasti hyvä rotaatiopelaaja Katajalle. Eiköhän J. Lehtorannalle ole luvassa Pehkosen + jotain minuutit, joiden kautta on hyvä lähteä jatkamaan nousujohteista uraa. Toivottavaa vain on, ettei Lehtorannan ura tukahdu hänen pelipaikkojensa ruuhkaan (Virtanen, Kanervo, Nenonen/yksi jenkki ja toinen jenkki), kuten Pehkoselle voidaan sanoa ainakin best case -skenaarion suhteen käyneen.

Entäpäs sitten Mäkäläinen? VeMän näkisin tulevan Katajaan peluutuksen osalta suhteella 1:1 Haanpäälle suunniteltuun, näin minuuttimääräisesti. Mäkäläinen on hieman isomman paikan pelaaja kuin Haanpää, mutta pituuden puolesta puolustettavat pelaajat olisivat samoja. Mäkäläinen tarjoaa kuitenkin toki aavistuksen paremman vastuksen ja tässä on toki suuri ero näiden kahden pelaajan välillä. Haanpää tarjoaisi paremman kaukoheittouhan, mutta tässä joukkueessa tuskin tästä syntyy olennaista ongelmaa. Mäkäläinen tuo sitä arvokasta rotaatiota isompaan päähän ja veikkaisin hänestä tulevan Katajan se kuudes pelaaja, joka tulee ensimmäisenä vaihdosta kentälle tuomaan yksi vaihde lisää kentälle.

Stokes sitten. Kyllä minulle kaikesta huolimatta hiipii mieleen ajatus, että onko Loren Stokes kuitenkaan muuta kuin rikkaan miehen B.A. Walker? Olen valmis heittämään ensimmäisen (yhden niistä) kiven: Kataja ei oppinut mitään finaaleista. Stokes näyttäisi toki vahvasti upgradelta suhteessa Walkeriin, mutta en kuitenkaan pienessä mielessäni saa tehtyä hänestä sellaista pelintekijää, joka johtaa peliä ja pistää sen pyörimään, varsinkin kun Toijala kuvaa pelaajaa sanoilla: "nopea -- vahva korille ajaja, vie ajot loppuun saakka, ja hyppyheitto on hyvä keskimatkoilta". Oikeaa pelintekijää kuvattaessa häntä olisi kutsuttu loistavaksi pallonkäsittelijäksi, jolla on mahtava pelikäsitys. Tilastot ovat tilastoja, mutta aika vahvasti skoraavalta pointilta vaikuttaisi ennemmin kuin vapauttavien syöttöjen antajalta. Kuka tulee mieleen? B.A. Walker? Hmm...

Ok, hyvä pointti ettei Toijala haluakaan että joukkueessa on yksi pelaaja pallo käsissään kaksikymmentä sekuntia kunnes syöttää sen ja joku heittää, mutta eivätkö nuo kuuluisat finaalit osoittaneet, että lopulta yksi tällainen pelaaja lähes aina tarvitaan, vaikkei hän tällaista harrastaisikaan joka hyökkäyksessä? Pelaajan ei tarvitse johtaa jokaista hyökkäystä takakentältä käsin pallo kädessä, mutta olisi myös hyvä, jos olisi joku, joka tähän pystyy. Toki myös on myönnettävä, että joukkueen materiaalin pitäisi olla niin hyvä, jos kaksi muutakin jenkkiä ovat onnistuneita hankintoja, että Korisliigan mestaruudesta taistellaan varmasti tulevallakin kaudella. Ei Stokes varmasti huono pelaaja ole, mutta kyseenalaistan hänen hankintansa mielekkyyden Katajan suomalaisrosterin ja viime kauden läpi nähtynä. Jollei osoittaudu vallan erinomaiseksi ykkös-kakkospaikan puolustajaksi, en näe hänen olevan muuta kuin hyvä jenkki. Onko Korisliigan voittavan, ja mahdollisesti europeleissä menestyvän (ainakin menestystä hakevan) joukkueen tärkeimmän pelipaikan johtava pelaaja? Jaa-a.

Tässä vaiheessa itse toivoisin itse asiassa Katajan seuraavista jenkeistä yhä puhdasta pelinrakentajaa ja puhdasta sentteriä, vaikka todennäköisemmin tulossa ovat kolmospaikan swingman ja korkeintaan 201-senttinen sentteri, joka osaa heittää myös kauempaa, mutta läheltä tekee tiukempaa.

Miksei puhdasta pelintekijää joukkueeseen? Olen ymmärtänyt, että Stokesin atleettisuus mahdollistaa kakkospaikan puolustamisen, ja kolmikossa Kanervo-J. Lehtoranta-Nenonen on tarpeeksi kykyä ja monipuolisuutta pärjätä Korisliigassa eri tyyppisiä ja kokoisia kolmospaikan pelaajia vastaan. Onko se kiveen hakattua, että Katajalla on aina oltava kolmospaikan jenkki? Jos on vähääkään uskomista Toikan ja muiden paikallisempien asiantuntijoiden hehkutuksiin ja arvioihin, niin Stokesin pitäisi osata tehdä pisteitä ja toimia go-to-pelaajana tarvittaessa. Luulisi hänen olevan tässä roolissa vielä tehokkaampi, jos ei tarvitse kantaa huolta pallosta enempää kuin on tarpeen.
 
Viestejä
16 284
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

Pitkälti samaa mieltä, mutta myös osittain eri mieltä. :) Uloskirjautuminen tapahtui kesken kommentointini ja kaikki tekstini hävisi. Palataan myöhemmin asiaan.
 
Viestejä
16 284
Vs: Joensuun Kataja 2012-2013

5 h Henri Inki Henri Inki ‏@whos_inki

Milloin #JoKaFan liittyy twitteriin? #korisliiga
Hmm... It remains to be seen...