Koripallo.com

Korihait 2019-2020

Viestejä
3 094
Van on muistaakseni Islannissa tällä kaudella.

Mitä tulee Korihaiden tilanteeseen, niin kyllähän peli luovutettiin jo heinäkuussa. Itse odottelin kauden alkuun asti koska tulee ilmoitus, että Hait vetäytyy viime hetkillä sarjasta tai jotain muuta yhtä radikaalia. Sellaista ilmoitusta ei koskaan tullut, vaan lähdettiin mopolla moottoritielle.

Harmillinen tilanne Korisliigalle ja ukilaiselle yleisölle. Enpä tiedä, ymmärsikö Justekaan sopimusta tehdessään täysin, mihin veneeseen hyppäsi.

Kausi on toki vasta marraskuussa, mutta mikäli rahaa ei ole, niin vaikeahan Ukin on enää suuntaa muuttaa. Toivotaan kuitenkin, ettei Korihaille käy kuten Lappeenrannalle, Äänekoskelle, Säynätsalolle ja muille perinteisille korispaikkakunnille.
Kyllä. Islannin kakkostasolla.
 
Viestejä
496
Sen verran täytyy kommentoida, että joukkuehan on kasattu ihan tasapainoisesti ja hyvin. Ongelma vain on, että pelaajien taso on divarin ja liigan välissä. Pari edellistä kautta kun muistelee, niin ne joukkueet olivat osittain huonosti roolitettuja ja kasattuja. Nyt Korihailla on jokaiselle pelipaikalle 2-3 ukkoa eikä taso laske vaihdon tapahtuessa. Se taso, mikä ei laske on tosin kovin alhainen.

Valmennuksesta tämä kausi ei ole kiinni. Edelliset kaudet kyllä kaatuivat isosti myös siihen. Tämän joukkueen pelaamisessa on ideaa ja näkyy, että valmennus tietää mitä halutaan ja osaa reagoida pelitilanteisiin sekä vastustajaan. Joku puhui, että peli-ilme on surkea, en tiedä, mutta muistatteko viime kausien joukkueiden peli-iloa ollenkaan? Tällä joukkueella nimenomaan tuntuu tahtoa ja asennetta olevan. Kaikki pelimerkit tuntuvat olevan kunnossa lukuunottamatta pelin tasoa, joka on riippuvainen pelaajien osaamisesta! Muusta ei tämän joukkueen kanssa ole kysymys, ei asenteesta, ei valmennuksesta, ei peli-ilmeestä, ei tahdosta, ei, vaan tämän joukkueen kanssa on ainoastaan, ja rehellisesti, kysymys pelitaidoista.

Jo muistaakseni välieräkauden jälkeen on seurassa puhuttu, että jenkkeihin satsataan. Budjetit näyttää, että ollaan sarjan alapäässä rahavarojen suhteen, mutta silti samoilla dollareilla operoivat seurat löytävät kovia jamppoja. Miten? Mitä tehdään Korihaissa väärin? Miten saataisiin paras mahdollinen vastine rahalle? Se nyt ainakin on tullut selväksi, ettei köyhän kannata ostaa halpaa. Eli jätetäänkö nyt viimein ne Portugalin, Luxembourgin ja Ranskan kolmosen kiertolaiset tulevaisuudessa väliin ja panostetaan oikeasti niihin jenkkeihin? Tutuista, liigaa pelanneista kysellään kokemuksia seuroista joissa pelannut (case Pattillo)

Tämän kautisista vahvistuksista Berry oli ihan katastrofi, jonka näki jo vasemmalla pakaralla kaukaa. Oliko Justeen rekry?

Meikle oli juuri sellainen mikä sopii hyvin viime vuosien kuvaan. Mitään sanomaton kaveri, johon ei pysty turvaamaan.

Cook taisi olla sellainen haku, jolla potentiaalia. On tottunut skoraamaan siellä missä on pelannut. Täällä seilaa apaattisena pelitilanteiden ulkopuolella. Ei ota omia ratkaisua vaikka pankissa tuntuisi olevan kaikki edellytykset skoraamiseen tässäkin liigassa. Viimeinen puristus puuttuu.

Bensonin rekry oli taas sellainen, joita halutaankin. Ison koulun kasvatti, joka pelannut isossa roolissa. Pettymys, suuri pettymys. En tiedä mistä kiikastaa, muttei tunnu pärjäävän, kun pallossa on painetta. Onko NCAA peleissä enemmän tilaa pallollisella? Näitä floppaajia hyvillä taustoilla tulee aina. Vanzant nyt ehkä kovimpana KH heppuna muistuu mieleen.

Uusimmat rekryt ovat lupaavia, mutta annetaan pari peliä vielä aikaa tason romahtaa ennen kuin "tuomitaan".

Täytyy toivoa, ettei käy "uuden hallin syndroomaa"? Puhu kaatui, kun halli saatiin. Lahti kaatui, kun halli saatiin. Turku oli jo nurin, kun halli saatiin jne. Ukiin on nyt tulossa uusi iso monnari pari vuoden päästä (ellei harmaat, kaiken vastustajat, kaada tätäkin hanketta viime metreillä), ja käyttäjinä ole enää kuin nuuska huulessa, tukka lepattaen, reikäpallon perässä juoksijoita.
Elikkäs sormet ja varpaat ristiin, että seura kestää kaatumatta tämän kauden ja kykenee jatkamaan toimintaa divarissa ensi kaudella! Vaaditaan todella uskoa sposoreilta sekä kannattajilta, mutta ennen kaikkea on vaadittava uskottavaa, kunnianhimoista sekä vakuuttavaa toimintasuunnitelmaa tuleivaisuuteen. Ei pitäisi olla iso rasti toimintasuunnitelman muutos, kun edustuksen toimistollakin häärii nykyään kaksi täysipäiväistä palkollista. Tarvitaanko muutoksia johtokuntaan? Onko halukkaita?

Näin, tämän kauden voisi skipata ja jatkaa suoraan syksyllä divari A:sta.
 
Viestejä
365
Valmennuksesta tämä kausi ei ole kiinni. Edelliset kaudet kyllä kaatuivat isosti myös siihen. Tämän joukkueen pelaamisessa on ideaa ja näkyy, että valmennus tietää mitä halutaan ja osaa reagoida pelitilanteisiin sekä vastustajaan. Joku puhui, että peli-ilme on surkea, en tiedä, mutta muistatteko viime kausien joukkueiden peli-iloa ollenkaan? Tällä joukkueella nimenomaan tuntuu tahtoa ja asennetta olevan. Kaikki pelimerkit tuntuvat olevan kunnossa lukuunottamatta pelin tasoa, joka on riippuvainen pelaajien osaamisesta! Muusta ei tämän joukkueen kanssa ole kysymys, ei asenteesta, ei valmennuksesta, ei peli-ilmeestä, ei tahdosta, ei, vaan tämän joukkueen kanssa on ainoastaan, ja rehellisesti, kysymys pelitaidoista.


Ei juma mä luulin että näin yksikantainen näkemys ole muualla mahdollista kuin pohjois koreassa. Valmentaja valitsi pelaajat ainakin amerikkalaiset. Ne hankinnat ovat olleet täyttä kuraa. Joten on se valmennuksen vika. Huonommillakin pelaajilla pitäisi pystyä hoitaman puolustus. Sitä puolustus ilmettä tai tahtoa ei ole. Ei jaksa perustella enempää, ei voi muuta sanoa kuin läkkeet
 
Viestejä
496
En tiedä kuinka pahasti aika kultaa muistot ja millaiset lääkkeet täytyy olla, ettei ymmärrä myös puolustuspelin olevan taitopeliä?

Pelaajien taso ei vain riitä. Asenteesta ja yrittämisestä en lähde tätä joukkuetta syyttämään milliäkään. Tottahan se lipsuu neljännellä jaksolla parinkymmenen takamatkalla, se on selviö.

Mutta on tämä KH palsta muutenkin tuntunut menevän joko pikkulapsien tai alkoholisoituneiden harmaapartojen temmellyskentäksi. Kirjoitustyylit virheineen viittaa molempiin, en ole varma kumpia ovat? Keskustelut ja analytiikka loistaa poissaolollaan, joten tuskinpa tätä kannattaa tänne jatkaa, kun vastaväitteet on yo. tasoa :D
 
Viestejä
111
Niin voittamiseen tarvitaan hyvä koutsi(t), neljä laadukasta jenkkiä ja yksi kotimainen ja vielä muutama tasokas vaihtomies.... hassua mutta näin se menee täällä kotimaan kamaralla! Halvalla ei saa hyvää ja kun rahaa ei ole ja riskiä ei haluta ottaa niin tällä tasolla mennään. Divarin ja liigan taso on vaan niin valtavan iso. Jos saisi toivoa niin Cook vielä vaihtoon! Nyt vaan pelaajilla päät pystyyn ja voittoja hakemaan vaikka Pyrinnöstä huomenna! Toivottavasti yleisöä tulisi myös paikalle...minä ainakin menen :)
 
Viestejä
1 352
Ei kannata ottaa itseensä joka paikassa on niitä jotka vittuilevat.On kuitenkin tosi asia että viime vuodesta on hävinnyt sponsoreita mainoksia hävinnyt hallilta tai sitten käytetään valkoista taustapuolta kuten viime pelissä toimitsipöydän edessä.Kait tämä kaikki voi vetää yhteen ei sponsoreita kiinnosta kun katsomotkin tyhjiä.Suurinpiirtein katsojat on ne väki ihmiset ketkä aina siellä ollut.Hävinnyt on myös rumpali poika sekä rummuttavat tytöt jotka tanssivat ennen otteluissa hiukan huolestuttavalta näyttää tällä hetkellä.
 
Viestejä
3 498
Ukin vaihdettua kaksi isoaan uusiin, peli-ilme on huomattavasti parantunut. Ei riittänyt tänään ihan voittoon Pyrinnöstä, mutta ei tätä kautta nyt tarvitse täysin ilman voittoja kahlata. Playoffpaikasta ei kannata haaveilla, sarjapaikkakin on erittäin epätodennäköinen, mutta ilme oli jo sellainen että joitain voittoja on vielä tulossa.
 
Viestejä
365
cook ylätti kauden paraspeli pysyykö taso saa nähdä. Henry oli flunsassa peli meni vaisuskohti mutta yritystä oli. Benson rato ja raato hyvä apu joukkuelle. Mikalla oli eka peli pitkään aikaan josta on positiivista sanottavaa. Valteri heitti pari kolmosta tasi riistääkin pari ehkä se paras peli tällä kaudella ainakin kotona. Ventoniemi teki paljon puolustuksessa vaikka joutuikin jyrätyksi hyvä peli vaikka paunoja ei paljon kertynytkään.

Kaiken kaikkiaan toiveita antava vaikka olikin katkera tappio. tietysti mietitytää nyt moni hain pelaaja pelasi keskivertoa paremmin mutta silti hävittiin.

Mitä jäi matsista mieleen. Cookin tulessa kentälle katsoja alapuolella kirosi ja ota se paska pois kentältä. Neljänkymmenen pelatun minutiin jälkeen jamppa oli tehnyt 33 pojoa. Olet niin hyvä kuin viimeinen pelaamasi peli, itsekin oli jo lähettämässä kotio kun mistään ei tullut mitään eikä näyttänyt kiinostavan. Ja sitten se toinen asia Kun ne pelaajatkin yrittää nin se piskuinen kahdensadan yleisökin sai ihan kunnon mekkalan pystyyn. Päälimmäisenä jäi hyvä fiilis vaikka hävittiin nyt hävittin sapaat jalassa eikä häviö tämän takia kumma kyllä harmittanut itseäni niin paljon.

Mee Happy :)
 
Viestejä
365
Perhana Zeiger unohtu pelaas hyvin nilkat on huomenna kipiät, sen verran vääntyivät. Kohta tulee eka voitto se on tällä asentella varma.
 
Viestejä
66
Ja Nikula nyt puikkoihin? Siis suurimmat ongelmat on puolustuksessa kun paukkuu joka peli 100p. omaan päähän? Öööh?! Onkohan nyt oikea mies hommaan?
 
Viestejä
6 444
No ei tullut yllätyksenä tämä, mutta aikamoinen suo tulee olemaan Nikulallakin, jos on tuollaiset palikat.
 
Viestejä
496
Voi hyvänen aika mikä ratkaisu taas. Ketä siellä oikein näitä päätöksiä tekee? Selkeä noususuhdanne, pelaajilla luotto valmennukseen, kaksi hyvää uutta jenkkiä ja peli asettumassa uomiinsa. Täytyy vain toivoa, ettei pahasti vaikuta pelaajiston mielialaan. Täytyy toivoa myös, että Jarno on saanut parin vuoden aikana imettyä valmennusoppia mahdollisimman paljon ja peli jatkaa nousujohteisesti.

Korihaiden edustuksella ei tunnu olevan minkäänlaista strategiaa mihin suuntaa joukkuetta tulisi viedä. Tempoillaan laidasta toiseeen paniikkinappula pohjassa ja tehdään, ei nyt vääriä, mutta heikkoja ratkaisuja liukuhihnalta. Olen aina puolustanut seuratyöntekijöitä, kun vaapaaehtoisesti suurimmaksi osaksi hommia pyörittävät ja vastuunsa kantavat, eikä uusia tulijoita ole jonoksi asti, mutta olisiko jo toimistollakin peiliin katsomisen paikka ja vetää seuran tilasta omia johtopäätöksiä?
 
Viestejä
168
Kertaakaan en ole kuullut / lukenut poikki puolista sanaa Justeen valmentamisesta ja joukkueen johtamisesta. Kertaakaan en ole kuullut / lukenut Justeen vierittäneen syytä ja vastuuta pelaajilleen epäonnistumisesta. Kertaakaan en nähnyt / kuullut koirankoppimeinigistä yhden - kahden huonon suorituksen jälkeen. Edellisinä vuosina näitä kaikkia riitti ihan tarpeeksi.

Harmittaa, kun varmaan ekaa kertaa sitten Lehtosen homma ei jäänyt valmennuksesta kiinni! Voisiko päättäjätkin kantaa vastuunsa, astua esiin ja kertoa auki päätöksen taustat?

Olen käynyt aina mahdollisuuksien mukaan kotimatseissa ja seurannut otteluita fanseatista ihan vain kannatuksen vuoksi, vaikka viime kaudet ovatkin olleet raskaita myös katsomon puolella. Tämän päätöksen mukaiset signaalit antavat ymmärtää, ettei seurassa ole juurikaan koripalloilullista ymmärrystä päättävissä elimissä. Tämmöiset päätökset vievät pohjan kannatukseltakin. Minä palaan katsomoon ensikaudella, oli sarjataso mikä tahansa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös