Koripallo.com

Korisfinaalit 2017-18: Salon Vilpas -Karhubasket

Viestejä
949
Mielenkiintoista nähdä pystyykö Karhu vastaamaan Vilppaan loppupelin taktiseen muutokseen. Siis että Jones on penkillä ja pelataan 1vs1-ajotilanteita. Mikä on Laakson siirto tähän kohtaan? Koskimies taitaa vastata Karhun hyökkäyksestä pitkälti.

Toinen jännittämisen paikka on sortuuko jompikumpi joukkue ottamaan 30+ heittoa kaaren takaa. Heittoprosentit ei ole mitään äärimmäisen hyviä olleet kun ajoittain kummallakaan joukkueella.

Vilppaalla on pakkovoiton paikka, mutta eipä Karhullakaan paineeton tilanne ole. Itse uskon Karhun kotivoittoon, mutta yksittäisessä pelissä kaikki on mahdollista. Vaikka sitten kolmosten voimalla.
 
Viestejä
19 535
Punaposki-Iisalo nillitti pelin jälkeen, etteivät tuomarit viheltäneet tarpeeksi virheitä Karhun pelaajille, jolloin Vilpas olisi päässyt useammin ja vilppaammin vapaaheittoviivalle. Lähde: Karjalainen.
 
Viestejä
81
Nyt on kysymys siitä voittaako floppailuun keskittyvä Vilpas vai sekopallo Karhu

Vilpas in 7
 
Viestejä
289
Nyt on kysymys siitä voittaako floppailuun keskittyvä Vilpas vai sekopallo Karhu

Vilpas in 7

Ei, vaan nyt on kyse, voittaako Salon yksilöt Kauhajoen joukkueen. Itse toivon Karhun vievän tämän. Tässä kyseessä lähes eeppinen taistelu: yksilöt vs joukkue.
Joukkueen on vaan pakko voittaa. Pakko...
 
Viestejä
1 495
Mikäänhän ei eilen asetelmassa muuttunut. Yksi voitto Salohallissa ei tee siitä normia edes Karhubasketille. Floppaus Kauhajoella ei sekään ollut normia, eilen nähtiin taas se normaalimpi Vilpas. Hyvä piristyminen siis, mutta oliko sille oikeastaan mitään muuta vaihtoehtoa? Veitsi kurkulla Salolta nähtiin ihan säädyllinen kasvojen pesu omiensa edessä. Sääli oli, että salolaiset eivät nähneet tarpeelliseksi tulla joukolla näkemään sitä ja kannustamaan omiaan kauden kriittisimpänä päivänä.
Kun saattoi vielä olla kauden viimeinen kotipeli?

Keskiviikon pelillä on tietysti myös muita, Salon kannalta vähemmän toivottuja seurauksia: Karhubasket sai tärkeän wake up -callin ja tuntumaa taas fyysisempään Saloon. Jos maanantai oli tuudittanut joukkueen helppoon kävelyyn kohti mestaruusjuhlia, eilinen varmasti terävöitti kaikki aistit uudelleen vireeseen. Muutamia lisävinkkejä saatiin myös taktiikan hiomiseen, joskin Jonesin ja Luosmaan penkitys ja pienemmällä viisikolla pelaaminen aiheuttaa varmasti Laaksolle pohdittavaa. Mutta nyt sekin on jo siis nähty eikä tule enää yllättäen. Ollessaan jo muutoinkin hienoinen suosikki kotonaan, eilinen vain oikeastaan vahvisti Karhubasketin etua huomiselle. Näin ainakin minun silmissäni:)

Kuten joku sanoikin jo, yksi peli voi kuitenkin mennä miten päin vain. Yksittäinen heittopäivä tai virhevaikeudet voivat muuttaa selvänkin asetelman päälaelleen. Uskotaan, ettei niin käy huomenna. Kotikorit ja kotituomarit kun vielä ovat turvana.
 
Viestejä
3 064
Hyvää pohdintaa Oldraccoonilta.

Tosiaan oli kyllä hävettävän pieni yleisömäärä. En mä kuitenkaan lähtisi liian isoja johtopäätöksiä vetämään yhden pelin perusteella vetelemään. Eilen oli kuitenkin prisma-liigaa jossa pelaa satoja pikkufutareita niin luonnollisesti vanhemmat ovat siellä ja itsekin olisin ollut mikäli omat mukulat siellä pelaisivat. Samanlaisia gloryhuntereita on niin Salossa kuin muuallakin.

No ne ketkä vaivautuivat paikalle näkivät hyvän pelin.

Joo, kyllä Karhu lähtee suosikkina huomenna kotonaaan ja onkin kiva nähdä miten Mangano ja Rougeau tulevat peliin. Eilisen jälkeen on piiskaa varmasti tullut ja aiheesta. Bojanista en olisi huolissaan Kauhajokisena (ei mitään hajua taivutinko oikein).

Vilppaan on saatava hyvä startti peliin mielellään 5-7 pisteen avausneljänneksen voitto. Karhun mahtirunia Vilpas tuskin kestää.
No hieno sarja on ollut toivottavasti on vielä pari ottelua jäljellä. Mikäli niin käy että huomenna katkeaa niin lämmitän mestaruussaunan Karhulle ja kumoan yhden Karhun sen kunniaksi.

Sopii. Saat kunnon kiukaan ja muutaman motin klapuja.

Kuinkas mestaruusjuomat? Saanko ne JOS voitetaan niin ei mee pilalle.
No menköön, ei meillä kitsaita olla.
 
Viestejä
598
Keskiviikon pelillä on tietysti myös muita, Salon kannalta vähemmän toivottuja seurauksia: Karhubasket sai tärkeän wake up -callin ja tuntumaa taas fyysisempään Saloon.

Niinpä, tärkeiin tilasto joka kertoo fyysisyydestä oli levypallot. Niissä Vilpas oli jo ekalla puoliskalla selvästi Karhua edellä.

Toinen asia oli koko ajan tapahtuvat pikkujekut feikki kaatumisineen ja jalkakamppeineen, niissä Vilpas oli selvästi aktiivisempi Ojala, Nenonen ja Luosmaa. Kivimäkeen Rannikon opit eivät onneksi olleet vielä tarttuneet. Tuomarit olivat kuitenkin aika hyvin ajan tasalla noista ja antoivat äijien kaatuilla rauhassa :) Onneksi myös Karhun pelaajat pitivät kuitenkin päänsä hienosti kylmänä eivätkä provosoituneet niistä EU virheiden arvoisesti.

Toivottavasti Kathu pystyy pelaamaan perjantaina sopivasti tunteella antamatta sen kuitenkaan mennä ylitse., Salon strategia kun on yrittää mennä ihon alle agressiivisen pelin, psyykkauksen ja pikkutönimisen kautta jo seueaavan pelin alusta lähtien. Se näkyi jo Iisalon ja Neposen haastatteluissa joissa keskittyivät korostamaan Karhun paineita seuraavassa pelissä.
 
Viestejä
2 333
Lattea veikkausvinkki.

Karhubasket on huomenna ennakkosuosikki - mm. syistä jotka Oldraccoon esitti.

Jos Vilpas voittaa Kauhajoella, se voittaa myös mestaruuden: viimeisessä pelissä pelaa huikealla itseluottamuksella huomisen voitosta rakennettu hurmioitunut Vilpas vielä hurmioituneemman (tällä kertaa täyden) kotihallin edessä.

(Ellei sitten samaan aikaan pelata lätkää jossakin tanskanmaalla ja halli on tyhjä)
 
Viestejä
2
Kivasti näkyy TV-lähetyksissä myös, kuinka KB käyttää ”poikittaista mailaa” siellä korin alla. Selässä roikutaan monen ukon voimalla ja kyynärpäitä muistetaan käyttää kiitettävästi. Että turha kitistä kaatuiluista. Tuomareille toivonkin voimia seuraavaan peliin ja tarkkuutta ja tasaisuutta. Sekä suoraselkäisyyttä. Jos Tanskassa mennään ylös-alas, sitä samaa korisfinaalissa; jännitettävää riittää, hieno laji, hienot pelaajat. Joten katsojat, nauttikaa älkääkä nalkuttako :D
 
Viestejä
3 984
Tuli muuten mieleen, kun Ylellä hehkuttavat aina valmennuskaksikkojen hyviä välejä ja kuinka tulevat mahtavasti toimeen. Tämähän on hieno asia, johon tosin myös UL aikanaan puuttui, nähden sen ongelmana. Finaalisarjassahan on ollut jonkun verran tulta ja tappuraa joidenkin pelaajien kesken, mutta onko koripallo valmentajien kesken Suomessa liian SDP-henkinen; ettei kunnon taistelua synny? Luulen, että esimerkiksi Reiska on koutsina omalla tavallaan yhtä vittumainen kuin kentälläkin aikanaan, tilanteen mukaan toki. Tuskinpa susijengin penkin päässä näkyy ihan pian. Toki Henkan työtä arvostan todella korkealle.

Ja siis, etten tuu ymmärretyksi väärin.... Iisalon ja Laakson porukat ovat aivan loistavia valmennustiimejä, Teemu vielä mukana ensiksimainitulla. Karhun kakkosvalmentajan kuvioita oli aika nautinnolista katsoa, harvoin näkee noin keskittyneitä jenkkejä.

Voisin kuitenkin kuvitella, että Sarce ja sarjassa olevat yhdeksän jenkkiä ovat vähän erilaiselta taistelukentältä tulleita ja ihmettelevät moista konsensusta. Vaikea ois nähdä, että coach K ja coach Izzo höpöttelisivät ennen matsia. (tässähän saatan olla täysin väärässä)

Tämä vähän provona ja lisään, että Suomessa on mahtavia valmentajia, aina Jyristä ja Pietistä lähtien.

PS: Anteeksi Antti Rinne

PPS: Lisätään vielä tähän Koposen Petsku ja Pavi, sekin kertoo paljon siitä, että joskus vaa vittumaisuus on parempi vaihtoehto. Tai mitä sanaa nyt haluaakin käyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 589
Tänään voittaa se kumpi uskaltaa ja haluaa enemmän. Taktiikat ja muut voidaan heittää romukoppaan tänään on pelaajienpeli. Toivottavasti Vilpas kaivaa orastavan rentouden esiin ja vie sarjan seitsemänteenpeliin.
 
Viestejä
1 670
Tänään voittaa se kumpi uskaltaa ja haluaa enemmän. Taktiikat ja muut voidaan heittää romukoppaan tänään on pelaajienpeli. Toivottavasti Vilpas kaivaa orastavan rentouden esiin ja vie sarjan seitsemänteenpeliin.

Eiköhän molemmat halua voittaa sen mestaruuden ihan yhtä kovasti. Karhun ei tarvitse heitellä taktiikoitaan mihinkään kun ne ovat toimineet hyvin tähänkin asti. Vilpas on se joka joutui luopumaan joukkuepelistään kun se ei ilman Taikuria toimi Karhua vastaan. Tänään nähdään jenkkikoris vastaan eurooppalainen joukkuekoris.
 
Viestejä
6 444
Hevosmiesten tietotoimisto osasi kertoa, että Kauhajoella on tänä iltana kajahtamassa islantilaistyyppinen Kar-HU -huuto :DToivotaan hyvää matsia ja vähän floppeja

 
Viestejä
2 290
.PPS: Lisätään vielä tähän Koposen Petsku ja Pavi, sekin kertoo paljon siitä, että joskus vaa vittumaisuus on parempi vaihtoehto. Tai mitä sanaa nyt haluaakin käyttää.

Tuota paremmuuttahan ei tiedä muuta kuin vertaamalla (jos olisi mahdollista) millaista tulosta Petskun kanssa olisi saanut ei-vittumainen Pavi.
 
Viestejä
856
Itsellä vähän oranssin vihaaminen särähti korvaan, toisaalta jos mestaruuden voittaminen vaatii haista vittu -asenteen niin olkoon niin, läpyjä heitellään sitten taas kesällä susiulinan tahtiin.

Tänään tullaan ryöstölle ja maanantaina viedään homma loppuun. Kauhajoki täältä tullaan!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös