Koripallo.com

Korisfinaalit 2017-18: Salon Vilpas -Karhubasket

Viestejä
103
SSS:n ansiokkaassa Vilppaan pelaaja-arviossa kuluneelta kaudelta oli maininta " Ojala jättää Vilppaan - huhut vievät miestä takaisin Joensuun Katajaan"?
 
Viestejä
1 188
Jaajaa.. Juuri katsoin niin pistekeskiarvo näytti olevan Vilpasta vastaan huikeat 8.75. Salohallissa miehen piste-ennätys on huikeat kaksi pistettä. Toki jälkimmäisellä kerralla käsiä heiluteltiin viiden pisteen arvoisesti ja peli päättyi ennen aikojaan.

No mutta näillä nyt ei ole enää mitään merkitystä. Pelataan finaalit pois ja katsotaan pisteet sitten....


Näytti Bojan tehneen Finaalissa 15.3p per peli keskiarvona, salohallissa 50p kolmessa ottelussa ja 27 syöttöä.
Tais Bojan päästä yllättämään kaikki muut paitsi Karhulaiset.
 
Viestejä
1 188
Kommentti Espoon Nashin mielipiteeseen:
Ei tässä fanijoukkoja tarvitse syytellä. Henkilökohtaisuuksiin meneminen finaaleissa ei ole mielestäni edes mikään ylilyönti, eikä mielestäni Karhun fanien huudot Nenoselle tiedotustilaisuuden aikana myöskään mitään tyylikkäintä mahdollista ollut. Itse olen edelleen sitä mieltä että Vilppaan nuoret kundit ovat Suomen paras koripallon faniporukka.


Jos on vain käynyt katsomassa Espoon pelit niin ymmärrettävästi käsitys fanikulttuurista on varmaan juuri tuollainen.

Vanha totuus toteutui jälleen,
"Vain häviämällä voi oppia voittamaan"
Viime vuonna Karhu Basketin fanit kokivat katkeran tappion välierässä Salolle Game7. Mitä teki satapäinen karhufanilauma. Ei suinkaan poistunut salista keskaria näytellen ja haista v...ua huudellen kuten tänä vuonna finaalin hävinnyt fanijoukko teki...vaan johtajaksikon johdolla lähti kiertään kenttää onnitellen Finaaliin mennyttä salolaisyleisöä sekä pelaajia. Näin kasvatettiin fanilaumaa kohti mestaruutta.

Välieräsarja Nokiaa vastaan oli jo todella kuuma tunnelmaltaan kun molempien joukot tukivat omiaan, Nokia grillasi manganoa ja bojania sekä karhu laboa ja josephia.
Kun välieräsarja kääntyi mitä tiukimmin karhulle niin Nokia fanit onnittelivat reilusti karhufaneja mutta erityisesti manganoa ja bojania.
Netissä on pyörinyt kuva jossa Bojan ja Nokian faniryhmän vetäjä antavat reilun tunnustuksen toisilleen.
Finaalissa kannustus oli vielä kovempaa ainakin Kauhajoella, Kylläkin karhun häviämässä game5.ssa Salossa taisi olla lähes 250 karhufania.
Game6. Oli luku sinänsä, ensinnäkin salo pelasi huippupelin karhuluolassa eikä antanut periksi millään ja draamaa riitti viimeiselle sekunnille.
Tällä kertaa oranssivyöry kuitenkin siivitti pelaajat jäätävään loppuratkaisuun ja ultraksen kannalta ikävään päätökseen kun Mangano porasi kolmosen pussiin ja samalla ultraksen pääkoppaan.
Näin tällä kertaa. Hieno viikonloppu takana juhlien osalta. Ehkä vielä hetken jatketaan.
Mutta kyllä tämän vuoden fanipalkinnot menee kiistatta Kauhajoelle ja Nokialle.

Oliskohan Nokia fanit kasvattaneet nyt itsensä ensi vuoden finaaliin?
Ainakin rumpuryhmällä on jo kokemusta siitä....

http://instagr.am/p/Bi7VmLaFmcr/
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 188
Viimeinen analyysi menneestä pleijari sarjasta ennenkuin lähden kesän viettoon
Miten karhubasket muuttui hopeasamista kultajussiksi.

Varmaan taitoa ja tuuria sekaisin:
-Joukkue oli fyysisesti selvästi paremmassa kunnossa valmennuksen ansiosta

-henkisesti tapahtui iso muutos joukkueessa. Ed kausi umpisurkea vieraspelien taso. Todella surkea. Kotona terävä karhu, vieraissa lammas.
Nyt sarjan paras vierasjoukkue runkosarjassa.

-pleijareissa pystyttiin hakemaan henkisesti tärkeät ja pakolliset vierasvoitot Pyrinnöstä ja Nokiasta. Jolloin paineet kasvoivat entisestään vastustajille tulla todella pahaan karhuluolaan eikä sieltä kukaan voittoa hakenutkaan...ymmärrettävästi..vain ne tietää jotka ovat paikanpäällä käyneet peliä katsomassa. Pleijareihin tuli 6. Pelaajan lisäksi 7. Pelaaja mukaan.
Yhtenäinen oranssimeri.

-Sattumusten myötä pakotettu jenkkien vaihto toi Kauhajoelle Renen, Gregin ja Kelvinin. Jos katsoo näiden osuutta pleijareissa niin aika nappisuoritus taustatiimiltä. Rene on sarjan monipuolisin pelaaja, muutamissa peleissä tuntui ettei kentällä ollut muutakuin Rusooo. Torjunnat, syötöt, pisteet oli jäätävät. Mangano toi uhkaa korinalle ja viivan taakse sekä Lewis heittouhkaa ja ajoja. Game6. oli uskomaton näytös 30p suorituksilla lewikselta.

-Bojan pelasi uran parhaan kautensa ja vihdoin karisti hopeasamin niskastaan kasvaen kultabojaniksi, ensinnäkin kuten oli ilmoittanut elokuussa että tulee olemaan kauden paras takamies ja oli sitä fyysisesti sekä henkisesti en ole nähnyt Bojanin olevan noin "viileä" ratkaisupeleissä, välillä kuohahti mutta pääosin pinna kesti kaiken repimisen. Toinen asia valmennuksen nerokas peluuttaminen, viime vuonna Bojan väsytettiin liialla peluuttamisella, 24s puolustuksen jälkeen toi lähes aina pallon ylös ja joutui aina jonkun "pihteihin" koko hyökkäyksen ajaksi. Ei vaan pysynyt riittävän freesinä. Tänä keväänä tiedettiin että sama tarina jatkuu, nyt puolustuksen jälkeen Bojan usein hölkkäsi hyökkäyskaaren reunaan odottamaan ja huilaamaan, ja pallon toi ylös Henkka, Jonttu, Rene tai Kelvin. Lepoaikaa tuli ruhtinaallisesti vrt viime vuosi eikä 35min peliaika ollut liikaa. Loistava muutos viime vuoteen.

- Kantonen marssi esiin runkosarjassa liigamieheksi. Eikä saa unohtaa lehtorannan Juhon upeaa panosta viime otteluissa, oliko uran ainoa mestaruus ja jäähyväiset Kauhajoelle. Lets see. Eikä saa unohtaa loistavan kauden pelannutta Maxwelliä, jonka Nokia kuitenkin vähän tylsytti, mutta Whitfieldin nousi hienosti esiin, unohtamatta Vanttajan merkitystä joukkueelle.
Mestaruus ratkesi kokemukseen.

-Salolla huonoa tuuria Teemun ja Aaronin kanssa, kultamitalit oli laskettu ja jaettu näiden herrojen varaan. Ja varmastikin sarja olisi ollut erilainen

-Viimeisenä nostan esiin Janne Koskimiehen.. korisliiga.rookie joka pesi kaikki muut. Pelattiin tiukat pleijarisarjat mutta mestaruuden ratkaisi ensin Jannen piirtämä nerokas kuvio välierässä Nokiaa vastaan game5.ssa 4s ennen loppua . Nokia meni halpaan parilla harhautuksella ja Rusoo pääsi ajamaan korille lähes kunniakujaa ja räjäytti pankin.
Saloa vastaan game6. varsinaisen peliajan viimeinen kuvio ei toiminut mutta jatkoajan loppuratkaisu oli jäätävä.
Odotettiin että Lewis yrittää tietenkin viimeistä koria mutta janne piirsikin todellisen yllärin. Pallo viivan taakse manganolle, joka oli jatkoajan melkein heittämättä kokonaan. Janne luotti että kantti kestää....ja kesti 99-96.
Välieriä ja finaaleita pelattiin 11 ottelua ja minuutteja yli 440min ja kaikki kuitenkin ratkesi 4s ja 20s oikein tehtyihin hyökkäysratkaisuihin. Aika huimaa ja raakaa vastustajille.

-lisäksi varmaan paljon muutakin mutta anyway joukkue viihtyi yhdessä ja se näkyi kentällä.

Karhu Basket siis suomenmestari. Ei olisi syksyllä uskonut kun rankattiin keskimäärin sijalle 5.

Nyt katellaan miten kortit jaetaan suomalaisten osalta ensi kaudelle seurojen kesken.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös