Koripallo.com

Korona & Korisliiga

Viestejä
1 056
Nykyisen tartuntojen kasvutahdin myötä totean, että mielestäni kauden alkua pitäisi siirtää. Pelit tulisi vähintään pelata tyhjille katsomoille.
 
Viestejä
1 781
Nykyisen tartuntojen kasvutahdin myötä totean, että mielestäni kauden alkua pitäisi siirtää. Pelit tulisi vähintään pelata tyhjille katsomoille.
Kun liigaseurat ja Koripalloliitto pitivä yhteisen palaverin, kumpikaan vaihtoehto noista ei ollut silloin vahtoehto.
Tietysti Espoolaisesta näkökulmasta se ei varmaan haittaisi jos muutkin kaupungit palaisi Espoon lailla mokkapalojen leipomiseen talkoomeiningillä:D.

KTP:n uutisesta syyskuussa sanoi:
Lindström kertoo, että vielä viime hetkillä käytiin keskustelua, pitäisikö kauden aloitusta lykätä kuukaudella-parilla.

Selkeä yksimielisyys löytyi kuitenkin siitä, että ”pelit käyntiin vaan alkuperäisen suunnitelman mukaan”. Lykkääminen olisi tarkoittanut sitä, että Suomen mestaruudesta pelattaisiin vielä joskus juhannuksen tietämissä. Se ei innostanut ketään, selvittää Lindström.

Korisliigan alkamisajankohta puhutti koripallopiirejä, mutta synkimmissä skenaarioissa käytiin keskustelua myös otteluiden pelaamisesta tyhjille katsomoille.

Se vaihtoehto ei tullut kysymykseen. Tarvitsemme yleisöä ja pääsylipputuloja. Ilman niitä moni seura joutuisi laittamaan niin sanotusti lapun luukulle, Jyrki Lindström toteaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 056
Kun liigaseurat ja Koripalloliitto pitivä yhteisen palaverin, kumpikaan vaihtoehto noista ei ollut silloin vahtoehto.
Tietysti Espoolaisesta näkökulmasta se ei varmaan haittaisi jos muutkin kaupungit palaisi Espoon lailla mokkapalojen leipomiseen talkoomeiningillä:D.
Siinä tapauksessa mielestäni kauden alkua pitää siirtää.
 
Viestejä
1 345
Koska Suomen huulipunahallitus ja virkamiesjohto eivät manageeraa Suomen tilannetta aktiivisesti, vaan reagoivat siihen aina jäljessä kuten ensimmisen aallon aikana tulee Korisliigan itse hoitaa tulevaisuuden ennakointi ja siihen aktiivisesti vaikuttaminen. Kovia rajoituksia on taas tulossa, ne olisi pitänyt olla jo käytössä pari viikkoa sitten mutta tytöt käy miettimään niitä vasta ensiviikolla.

Ehdotukseni on edelleen sama.

Jenkit kotiin ja joulun jälkeen kaksikertainen sarja kotimaisin voimin ilman yleisöä. TV-sopimus uusiksi niin että seurat saa tilaajilta kunnon korvauksen.
Vai haluaako joku pelata ensi pari kierrosta ja vasta sitten laittaa pillit pussiin kun jakkupukukalkkunat ja sokea STM saa rajoituksista riideltyä?
 
Viestejä
339
Joo ei tämä tilanne hyvältä näytä, kun noita tautipesäkkeitä pompsahtelee milloin minnekin ja on vain ajan kysymys, milloin jollekin korisliigaseuran omaavalle kaupungille käy Vaasat, ja yli 50 hengen kokoontumiset "kielletään".

Nyt tuntuu, että korisliitto elää tällaisessa "toivotaan toivotaan"-veitsenterä ajattelussa, joka voi käytännössä kosahtaa täysistä katsomoista sarjan sulkemiseen vain yhdellä hallituksen päätöksellä. En toki henk.koht tiedä, mitä kulissien takana tapahtuu, mutta toivon, että jotain sarjan pelaamisen mahdollistavaa ratkaisua siellä hiotaan, eikä vain yltiöoptimistisena toivota parasta.

Koronatartuntoja tulee aivan varmasti jatkossakin, olivat hallitukset, korisliiton tai kansalaisten toimet millaisia tahansa, ja nyt tärkeintä olisi minimoida tartunnat ilman, että kaikki muu yhteiskunnassa (ml. urheiluseurat) kaatuu. Millä keinoin tämä toteutetaan, sitä en tiedä. Itse olisin esimerkiksi valmis maksamaan tietyn summan kuukaudessa "omalle seuralle", jotta sarja pelattaisiin vaikkapa virtuaaliyleisölle. Näinä aikoina kun tulisi muutenkin tukea niitä, ketä korona pahiten koettelee, ja tyhjille katsomoille pelaavat urheiluseurat kuulunevat myös tähän kastiin.

Toki varmasti itse, kuten monet muutkin täällä katsovat tilannetta korisfanilasien lävitse, mutta onhan urheilusarjojen sulkemisilla runsaasti muitakin vaikutuksia, kuin vain mielipaha siitä, ettei pääse seuraamaan fanittamansa joukkueen menestystä.
 
Viestejä
1 608
"Täydellinen lockdown" = Baarit, ravintolat ja koulut vähän aikaa kiinni. Siinä sulle lockdownia.

Suomen sisäiset varotoimet olivat keväälläkin todella löysiä maailman yleiseen tasoon verrattua. Ei ollut mitään ulkonaliikkumiskieltoja, ryhmäkokoontumisten rajoitukset olivat periaatteessa vapaaehtoisia (monessa maassa niitä valvoi sakon uhalla poliisi), ruokakauppoihin sai lampsia sisään sitä tahtia kuin huvitti (jälleen, monessa maassa jonotettiin ulkona tiukoin turvavälein).

Yhteiskunta pyöri, ihmiset tekivät töitä ja ostivat asioita. Kukaan ei käyttänyt maskeja.

Jostain syystä nyt syksyllä tällaista samantyyppistä periodia ei kuitenkaan voi kuulemma edes harkita, vaikka se saattaisi parantaa tilanteen alkukesän tasolle pitkäksi aikaa. Sen sijaan sählätään epätoivoisesti joillain maskeilla ja kuvitellaan, että ihmisiä kiinnostaa maksaa rahaa pelin seuraamisesta infektio-osastoksi muutetussa koulun jumppasalissa.
Se nyt vaan on yksinkertainen tosiasia, että meidän kansantalous tuskin kestäisi pidempää aikaa tuollaista keväään kaltaista lockdownia. Siksi nyt pitää keksiä jotain muuta taistelussa koronaa vastaan.

Kevään lockdown ei todellakaan ollut vain "Baarit, ravintolat ja koulut vähän aikaa kiinni". Vaan iso osa palvelusektorista oli pysähdyksissä useamman viikon ajan. Ja tämän palvelusektorin äkkipysähdyksen seurauksena moni muukin ala toimi vajaakapasiteetilla. Lisäksi on hyvä muistaa, että kevään lockdownissa esim. yli 70-vuotiaita neuvottiin pysymään kotona. Tämä ikäryhmä pelkästään on jo sellaiset miljoona ihmistä, joiden kulutus rajoittui lähinnä ruokaostoksiin.
 
Viestejä
1 781
Uusimaa olisi pitänyt ensimmäisenä laittaa eristykseen. Nyt tulee syysloma ja köhäkolmosen sisältä leviää tehokkaasti muualle reissaajien mukana.
 
Viestejä
339
Uusimaa olisi pitänyt ensimmäisenä laittaa eristykseen. Nyt tulee syysloma ja köhäkolmosen sisältä leviää tehokkaasti muualle reissaajien mukana.
Niin, paitsi että Vaasan tautiluvut ovat huomattavasti korkeammalla kuin Uudellamaalla ja toisaalta melko lähellä kulkee myös etelä-savo, pohjois-karjala ja keski-suomi.. Ei taida eristykset enää auttaa, kun pesäkkeitä on niin paljon jo muualla Suomessa.
 
Viestejä
2 049
296 päivän luku. Tosin tuossa taitaa olla jonkin verran Vaasan viikonlopun lukuja. Pahoin pelkään että kokoontumisrajoituksia on tulossa Uudellemaalle Varsinais-suomeen Pirkanmaalle ja mahdollisesti Pohjanmaalle seuraavan parinviikon sisään. Ehkä olisi syytä siirtää kauden alkua ainakin parilla viikolla ja seurata mihin suuntaan kehitys menee.
 
Viestejä
8 821
Onhan tämä kova paikka meille koripalloentustiaatikoillekin. Itsekin joutuu tässä miettimään prioriteetteja. Ja ikävä kyllä vaikka kuinka haluaisi hyvää suomalaiselle huippukoripalloilulle, niin ei kyllä taivu tässä tilanteessa maski päässä 3 tunniksi katsomoon istumaan hiljaa, kun ei se paperitollo naamalla voi vittusaatanaakaan huutaa tuomareille.

Ja toki voihan sitä seuroja avustaa vastikkeettakin, mutta omassa elämässä kyllä ajaa periaatteet tästä edelle. Ilmaista lounasta ei ole, näin se on jämpti. Ja kun en itse odota vapaalipuilla peleissä käyväni, niin en kyllä tyhjästäkään maksa toiseen suuntaan.

Eli Ruutu+ kautta mennään tämä kausi niin kauan kuin suositukset ja tilanne on sitä mitä on. Kevyet mullat jengeille. Elämä jatkuu kuitenkin ilman kansallisen tason huippukoripalloakin. Toivottavasti taas joku päivä kohdataan paremmissa merkeissä!


 
Viestejä
5 379
kun ei se paperitollo naamalla voi vittusaatanaakaan huutaa tuomareille.
Hyvin pystyy huutamaan, on testattu jo. Jopa helpottaa asiaa, koska se tollo tekee susta käytännössä anonyymin ja voit avautua ihan huolella ilman, että kukaan tajuaa, mistä se ääni tulee. Eli parhaassa tapauksessa tässä toteutuu sellainen eräänlainen vatsastapuhumisefekti, etten sanoisi jopa oma VPN eli virtuaalinen erillisverkko.

Kaikki kunnia naamamaskille aka paperitollo.

 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
596
Ainakaan Salossa ei ihmisiä kiinnosta tuleeko Korona Saloon ja Salohalliin. Molemmissa Vilppaan turnauspeleissä maksimissaan joka neljännellä katsojalla maski. Manageri ja toiminnanjohtaja johtavat esimerkillään ollen hallilla ilman maskeja. Toimitsijapöydän mestarit muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ilman maskia, Sieni hakee kaffetta yleisön seasta ja takaisin pöydälle, ei perhana Vilpas näin.
Salossa yksi tautitapaus.
Salohallissa 900 katsojan rajoite, halli jaettu kolmeen viipaleeseen, joiden välillä vaihtaminen kielletty. Seuruueet saavat istua lähekkäin, muihin pidettävä metrin turvaväli. Katsomolohkot poistuvat kuuluttajan ohjeistuksen tahtiin vuorotellen pelin jälkeen. Yleisölle varattu hallin uloimmat viipaleet, toimitsijoille keskimmäinen. Sama jatkuu kahvipisteelle asti, jonka molemmin puolin on rajalinjalla erotetut osat katsomopuolille ja keskellä käytävä toimitsijoiden tulla kahviaan noutamaan. Onko joku toimitsija nähty hortoilemassa oman alueensa ulkopuolella? Jos on pysynyt osoitetulla alueellaan, ei saisi toisin väittää.
Maskien tehosta on eri mielipiteitä. Laajalti uskotaan hyödyn painottuvan sairastuneen viruslevityksen vaimenemiseen ja yleiseen mielialan muokkaukseen.
Ottaen huomioon suhteellisen rajut rajoitustoimenpiteet, yleisen fatalismin ja esiintyvyyden maltillisuuden alueella suhtautuisin hieman sallivammin. Mutta kukin toki saa mielipiteenilmaisun vapauttaan harjoittaa.

Maskit ovat äärettömän pieni ja vaivaton tapa estää tartuntoja, vaikuttavuus suurin silloin kun maskit on kaikilla. Meistä kaikista se lähtee ja omalla toiminnalla vaikutetaan myös muihin.
Ei se maski ihan vaivaton ole. Epämukavuus on tietysti suhteellista ja yksilöllistä.
 
Viestejä
1 499
Turisti puhuu aikalailla asiaa.

Hanhivaara turneessa itselläni ei ollut maskia, perustuen tuon hetken 'riskin' laajuuteen. Tämä ei Salossa ole muuttunut, mutta siltikin tuleviin Korisliigapeleihin laitan maskin naamalle. En siitä syystä että pelkäisin saavani/levittäväni tautia, vaan siitä syystä, että näin toimimalla voin omalta osaltani vaikuttaa siihen, että sarja pysyisi pyörimässä. Mikäli kaikilla katsojilla on maski peleissä, niin mahdollisissa altistumis tapauksissa tartuntuntaketjut saattaisi jäädä syntymättä. Tällöin olisi suurempi mahdollisuus sarjojen käynnissä pysymiseen, kuin tapauksessa jossa maskeja ei katsojilla ole ja altistumiset johtaisi laajempiin tartunta ryppäisiin.

Mikäli maskia ei suostu katsomossa päähänsä laittamaan, niin pysy sit kotona ja katso peli ruudulta. En ole maskien fani. Siltikin toivoisin nykytilanteen vallitessa jokaiselta Korisliigaseuralta sitä vahvaa vetoomusta katsojiin ja kannanottoa että ilman maskia ei ole asiaa katsomoon.

Toivon myös ettei näistä altistumisista tai tartunnoista hysterisoitaisi niin älyttömästi, mitä nyt tehdään. Mikäli jossain on havaittu altistumisia, joukkueet, yleisö tms. niin toimitaan sen jälkeen ohjeiden mukaan, mut pidetään pyörät pyörimässä.

Noudatetaan ohjeita. Pidetään itse huolta omasta käsihygieniasta ja turvaväleistä. Huomioidaan entistä paremmin kanssaihmiset. Pyritään pysymään terveinä!
 
Viestejä
93
Saattaa Lapualla ensimmäiset kotiottelut siirtyä... Yleisölle niitä ei ainakaan tulla pelaamaan
 
Viestejä
93
Mihin väite perustuu?
Tällä hetkellä perusturvalautakunta kokoontuu ja päättää rajoituksista. Jos viime lauantaina täällä on 350 ihmistä altistunut joukkotapahtumassa koronalle, niin suuresti epäilen että yleisötapahtumia ei järjestetä ennen kuin kaikki mahdolliset tartuntaketjut on saatu selvitettyä ja katkaistua. Puhetta on ilmeisesti myös siitä, että kielletäänkö joukkueurheilu nyt hetkeksi kokonaan. Saa nähdä mitä siellä päätetään, mutta valitettavasti uskon ilman yleisöä ainakin pelattavan, jos pelataan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös