Koripallo.com

Lapuan Kobrat 2022-2023

Viestejä
39
Valitettavasti seuran tiedottamistehokkuus näyttää tarttuneen myös Kobrien foorumilla liikkuviin kannattajiin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Siirretään siis keskustelu tulevasta kaudesta oikean, uuden ketjun alle. Uusista sopimuksistakin ollaan juuri sopivasti hetki sitten seuran puolelta tiedotettu.

Kobrien sopimukset 2022-2023

Valmennus: Ville Turja, Nebojsa Dimic

Pelaajat:
Antto Nikkarinen
Chrysostom Chukwuma
Henry Boyd
Juho Lehtoranta
Jussi Turja
Justus Kilpinen

Danny Pippen
Denzel Washington
Kaelin "KJ" Jackson

Kotimainen osasto lieneekin keskustelijoille jo tutumpaa sakkia, eikä siihen ole muutoksia viime kauden jälkeen tullut. Vaikka joukossa ei varsinaisia sateentekijöitä ehkä olekaan, on mielestäni ehdoton parannus se, että Lapuallekin saadaan jatkuvuutta. Kuuden perusvahvan suomalaisen (+ omat juniorit?) kaarti on hyvä runko ja tarjoaa peluutukseen laajuutta ja lepominuutteja. Jenkkipaletin rakentamisenkin luulisi olleen helpompaa, kun suomalaisten vahvuudet ja heikkoudet ovat olleet jo hyvissä ajoin tiedossa. Nikkarisen viime kausi oli vaisu, mutta toivon mukaan Anttokin tällä kaudella hieman piristyisi. Mielestäni viime kauden rosterista olisi kokonaisuudessaan pitänyt saada enemmän irti ja kysymys kuuluukin: mistä kiikastaa? Runko on kunnossa, mutta se pitää saada toimimaan paremmin kuin viime kaudella.

Ulkomaalaisista on kirjoitettu tiivistettynä seuraavasti:

Danny Pippen - isokokoinen nelospaikan pelaaja, hyvä levypallopelaaja. Yliopistossa kovia tilastoja, mutta rookiekausi penkin alle - villi kortti?
Denzel Washington - kokenut laituri, toimii useammallakin pelipaikalla, erinomainen levypallopelaaja, hyvä puolustaja, pelisilmä/oikeat valinnat hyökkäyksessä, mahdollisesti odotettavissa kovia tilastoja
Kaelin "KJ" Jackson - monipuolisuuden lisäksi ei paljon kerrottu muuta (paitsi, että viime kauden Luteten jengikaveri), ilmeisesti vauhdikas hyökkäyspään pelaaja? Toivoa sopii, että skoraustaidot ex-joukkuekaverinsa tasolla.

Viimeisimmässä tiedotteessa Turja toteaa, että vielä on "parin pelaajan hankinta työn alla" eli yksi jenkki nyt ainakin, mutta mitäs sitten? Haetaanko Lapualle jytkyä? Free agentsien lista ei mahdottoman pitkä enää ole sekään.

Preseasonista sain ongittua seuraavat tiedot:
pe 23.9. Vilpas-Kobrat
la 24.9. Kobrat-Pyrintö

Oletettavasti ja toivottavasti pari matsia lisää.

Innolla jäädään odottamaan, mitä Kobrat tällä kaudella saa aikaan! Saataisiinko tekemiseen uutta makua vai mennäänkö samalla, tutulla ja ailahtelevaisella, tyylillä?
 
Viestejä
5 500
Jos Nikkarinen pääsee ensi kaudella omalle tutulle tasolleen, niin Lapua on heittämällä pleijareissa. Tässä joukkueessa on niin paljon skorausvoimaa, että kunhan jenkit saadaan pelaamaan joukkueen eteen ja kotimaisilta saadaan kohtuullisia tehoja, niin jälki tulee olemaan paljon parempaa kuin moneen vuoteen.

Pakko edelleen lahtelaisnäkövinkkelistä sanoa, että jumalauta miksei Poikola ole voinut etsiä Pippenin ja Livingstonin tasoisia kavereita, vaan nappasi alelaarista ne eka tyypit, joille kukaan muu ei ollut sopimusta tarjonnut.
 
Viestejä
639
Miten Kobrien pelaaminen muuttuu? Sama päävalmentaja ja samat kotimaiset. Tavallaan tykkään Kobrien "outscore opponent" - pelityylistä, mutta ilmeisesti se ei ole tuonut haluttua tulosta. Puolustamiseen panostaminen on ilmeinen kohde.
 
Viestejä
137
Ei ole uutta ketjua kannattanut tehdä kun seurakaan ei ole ilmoittanut sivuillaan edes viime kauden päättymisestä, ehkä tässä vielä saadaan joku kabinettimitali? ;)

Sitten vakavampiin asioihin. Sama kotimainen runko ei nyt mitään riemunkiljahduksia aiheuta, kun ei kuitenkaan edes pleijareihin viime kaudella päästy. Toki jatkuvuus on hyvästä, mutta kyllä tuohon jotain lisäystä olisi kaivannut. Tärkeimmät seikat menestymisen mahdollisuuteen kotimaisten osalta ovat Nikkarisen ja kilpisen terveenä pysyminen, Chukun kehittyminen entisestään ja muut sitten täydentävät omilla vahvuuksillaan rosteria.

Nikkarista ilmeisesti viime kaudella selkä vaivannut melkoisesti ja kyllähän se näkyi. Ei myöskään päässyt peliin ehkä yhtä hyvin mukaan kuin on totuttu, johon myös jenkkien pelityylit vaikuttivat.
Chuku näytti loppukaudesta kehitystään ja pelaaminen miellytti ainakin omaa silmääni. Toivottavasti sama kehitys jatkuu ja rosterissa olisi kotimainenkin skoraaja jenkkien lisäksi.

Signatut jenkit vaikuttavat lupaavilta jälleen kerran ja jatkavat tuttua linjaa. Nähtävästi kuitenkin hieman enemmän painotettu sitä, että olisi myös jenkkejä, jotka pystyvät liikuttamaan palloa toisille pelaajille. Tiedotteessa puhuttiin mahdollisesti vielä parista tulevasta pelaajasta, eli jenkki ja lisäksi joku kotimainen? Ei tuolla free agents- listassa kovin montaa realistista vaihtoehtoa ole, mutta toivotaan että saadaan joku joka pystyy joukkuetta auttamaan.
 
Viestejä
255
Atte Perttu.
Atte Perttu siis Kobriin.

Vielä jenkkijyrä korinalle,niin paketti nipussa.

JBA oli hyvä tänään ja upottivat kolmosia kovalla prosentilla.

Kobrien jenkki kolmikko 20+ pojoa mieheen.

Chukulta asiallinen esitys, muut kotimaiset vielä vähän kohmeessa.
 
Viestejä
350
Miten Kobrilla meni peli Rakveressa tänään? Tilastoja?
BC Tarvas kaatui 77-99.
Kobrat heitti kolmoset kivasti 19/37.
Statsei: Chuku 18/3/4, Nikkarinen 15/1/3, Jackson 15/4/6/4, Pippen 12/7, Boyd 10/3/4, Livingston 10/5/2/5, Lehtoranta 9/6, Kilpinen 7/2, Perttu 3/1.
 
Viestejä
350
BC Tarvas kaatui 77-99.
Kobrat heitti kolmoset kivasti 19/37.
Statsei: Chuku 18/3/4, Nikkarinen 15/1/3, Jackson 15/4/6/4, Pippen 12/7, Boyd 10/3/4, Livingston 10/5/2/5, Lehtoranta 9/6, Kilpinen 7/2, Perttu 3/1.
Tänään näyttää tulleen jatkoajalla pisteen tappio turnauksen finaalissa.
 

Liitteet

  • FB_IMG_1662815712247.jpg
    FB_IMG_1662815712247.jpg
    120,1 KB · kertaa luettu: 595
Viestejä
39
Puhtaasti harjoituspelien tilastojen perusteella ei ole Adamsille käyttöä - oliko joku paikan päällä ja osaisi kertoa enemmän? Antto ei myöskään ole tilastojen valossa loistanut.
 
Viestejä
6 444
Antto ei myöskään ole tilastojen valossa loistanut.
Tämä on jännä, koska Palotie podcastissään nimenomaan sanoi, että Antto viime kauden loukkien jäljiltä kunnossa. Voihan olla nyt juuri jotain pientä vaivaa menossa, mutta vaisuilta näyttävät Anton tehot joka tapauksessa,
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös