Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
315
Markkasen heitoista suoraan syötöstä lähtee 48% ja heitoista 57% on vapaita/täysin vapaita. Heittokellon viimeisten neljän sekunnin aikana heitoista lähtee 8%.

Vertailun vuoksi Klay Thompsonin vastaavat lukemat ovat 55%, 56% ja 5%.

Saatan kuulostaa kasuaalilta, mutta eivät nuo erot mitenkään valtavia ole ja poikkeamillekin löytynee järkevät selitykset.
Et kuulosta kasuaalilta, mutta Markkanen ei ole ihan Klay Thompson vaikka kivasti heittääkin, joten nyt en ihan ymmärrä mihin keskusteluun tämä Markkasen kolkkien viskely edes liittyy? Omassa avauksessani puhuin edun luojasta joka osaa myös syöttää oikealle pelaajalle oikeaan paikkaan ja mielestäni Markkasella on muutakin kuin pelkkä kolkki ostoskassissaan mm. ajo lähestyjää vastaan, lowpost varsinkin pienempää vastaan ja palloa leikkauksiin ja tällaista pelinrakentajaa/edunluojaa kaipailin Laurin kaveriksi, tottakai Sextonit ja Clarksonitkin tätä ajoittain tekevät, mutta liigasta löytyy kyllä parempiakin kavereita helpottamaan Laurin tekemistä?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 534
Markkanen vs. Magic 18/3

 
Viestejä
1 387
En nyt tähän hätään löydä sitä uutista (vai olisiko ollut vaan twiittejä), mutta utahilaismedia joskus viime kesällä raportoi, että Jatsi muutti tuon viimeisen vuoden kokonaan taatuksi. Siis puhtaasti jonkinlainen hyväntahdonele seurajohdon suunnalta.
Ei ole taattu. Näkyy esim Spotracista. Nämä pitää kyllä virallisesti ilmoittaa. 29.6 on takaraja tälle toimelle.
 
Viestejä
1 857

Vai ilman suomilaseja Markkanen mahtuisi HELPOSTI viiden joukkoon (ei kannata ottaa mitään riskejä, että ei suostuisi tulemaan podcastin vieraaksi). En ole pelaaja/koutsi/taskulaskinpelle/, olen vain urpo jolla tavalliset lasit ilman suomilinssejä joka nauttii viihteestä ja siihen esteettisen silmään Markkanen on kyllä erittäin epäkiinnostavaa katsottavaa. Mutta seurataan mihin kiharat kehittyy vuosien aikana, ehkä niiden takia haluan katsella Markkasen otteitta.
 
Viestejä
288
Kai "suosikkipelaaja" on 100 % makuasia. Jonkun suosikki on Juha Nenonen, toisen Jokeri ja kolmannen Ricky Rubio.

Joo. En kuunnellut podia (lääkärini suositteli jättämään väliin kaiken mediasisällön, jossa esiintyy "Coach Palotie"), mutta en vaan voi ylipäätään ymmärtää, miten Lauri Markkanen voi olla kenenkään suosikkipelaaja muista kuin nationalistisista tai Jazz-fanitukseen liittyvistä syistä.

Lauri on mukava mies ja pelaa laboratoriossa kehitettyä tehokkuuskoripalloa, mutta... kuten kaikissa parhaissa palloilulajeissa, myös koriksessa estetiikalla on tärkeä rooli, ja onhan Markkasen peli nyt pohjimmiltaan aika kamalan näköistä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 534
Markkanen vs. Heat 25/4/6s

 
Viestejä
2 270
Suosikkipelaajakeskusteluun vielä palatakseni.

Jokainen tietysti tykkää ihan siitä mikä itseä miellyttää. Mutta ihmetyttää hieman, että ketkä niitä suosikkeja sitten ovat, jos Markkaseen tuohon tapaan suhtaudutaan. Ehkä ainoa koriksen seuraajatyyppi, jolle Markkanen olisi myrkkyä, olisi varmaan se, jonka suosikkeja ovat Kobe, Luka, Harden. Olen sankari ja CLUTCH, kun pomputan palloa 23 sekuntia ja sitten pistän jotain roskaa ilmaan 25 % prossalla.

Markkanen "korisniilolle":
- pelaa aina joukkueelle, epäitsekkäästi
- tekee mitä valkku pyytää
- hakee aina niitä "oikeita" tekoja kentällä, eikä välitä kuka sen korin duunaa
- pelaa aina kun vain pelikunnossa
- ei egoile, hae huomiota, nosta itseään joukkueen yläpuolelle

Markkanen viihteestä tykkäävälle:
- donkkeja, älläreitä ja välillä niitä koko NBA:n parhaita julisteita
- kolkkeja ja lisää kolkkeja kauniilla heitolla
- jatkuvasti liikkeessä
- vaikka niitä ei paljon olekaan, satunnaisesti näyttäviä blokkeja
 
Viestejä
1 857
Jos aiheesta vielä sen verran, että Palotien listauksessa oli aika paljon erikoistyyppejä, puolustusukkoja (jos nyt enää yhtään muistan oikein). Ja sitten pitäs uskoa, että ihan oikeesti Markkanen menis viiden joukkoon. Ai syytänkö Palotietoa valehtelusta? SYYTÄN.

Tehdään sääntö, että Markkasta ei valita. Sitten jauhetaan kuinka Lauri oikeesti olis mahtunut mun listalle. Parempi jättää tuollaiset säännöt pois sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 534
Viestejä
2 270
Jos aiheesta vielä sen verran, että Palotien listauksessa oli aika paljon erikoistyyppejä, puolustusukkoja (jos nyt enää yhtään muistan oikein). Ja sitten pitäs uskoa, että ihan oikeesti Markkanen menis viiden joukkoon. Ai syytänkö Palotietoa valehtelusta? SYYTÄN.
Minäkään en nyt enää muista ketä kummallakin oli, mutta eikö siinä top5:ssä ollut suurinpiirtein Curry, Jokic, Giannis yms. Jonkun saatan sekoittaa Huffin listaukseen (molemmilla oli osin samoja), mutta kuta kuinkin tuon luokan nimiä. Sitten sillä pitkällä luettelulistalla top5:n jälkeen oli kaiken maailman kulttihahmoja Dillon Brooks tyyppisesti.
 
Viestejä
321
Salt City Hoops kertoo Markkasen kärsineen reisivammasta jo kuukauden päivät, Heat-ottelun vamma osui samaan kohtaan ja pahensi sitä. Tämä aika osuu hyvin yhteen Markkasen viimeaikaisen alavireisyyden kanssa.
 
Viestejä
288
Siihen on saanut jo vuosien mittaan tottua, että Markkasen kausi sulaa samaa tahtia talven lumien kanssa. Keväisin Lauri ei ole juuri koripalloa pelaillut, mistä on yleensä käytännössä seurannut tuollainen vaatimaton 7-8 kuukauden mittainen offseason – joka sekin on tietysti liian lyhyt aika esim pallonkäsittelyn ja go-to –liikkeiden treenaamiseen. On niin paljon tekemistä! Tynnyrisaunan lauteet pitää saada jiiriin ja omakotiyhdistyksen jäsenrekisteri Exceliin.

Vakavasti puhuen… ennen kuluvaa kautta Markkasen urakeskiarvo oli 58 ottelua per kausi, ja vuodenvaihteen alla mietin, että nyt näyttää hyvältä. Päästäisiinkö jo käsittämättömän 70 pelin haamurajan yli? Mutta ei. Tällä hetkellä on plakkarissa ankeat 51 kamppailua ja loppukausi näyttää suoraan sanoen siltä, että ei tuohon kannata odottaa enää kuin hieman lisäystä – jos sitäkään. Itse pidän aivan mahdollisena, että Jazz nostaa tämän näppärän reisivamman takia Laurin tossut ylähyllylle lähiaikoina, jolloin loppukausi tarjoaa entistä paremman mahdollisuuden analysoida Keyonten, Hendricksin, Sensabaugh'n ja Clarksonin peliä isoilla minuuteilla.
 
Viestejä
4
Asioita voi aina katsoa negatiivisten silmälasien lävitse.

Tunnette koripallon paremmin kuin minä. Sen mitä olen ymmärtänyt Jazz:n tilanteesta pitävät optioita auki ja keräävät assetteja, kun mahdollista. Aingea ei hirveästi omatunto paina, mitä käsitystä vahvisti, kun lukaisin tuosta Starsin vahvistuksesta Isaiah Thomasista. Loogisesti voisi ajatella, olevan ainakin seuraavia optioita/skenaariota:

Laurissa potentiaalia ykköseksi/vahvaksi kakkoseksi, ei tietoa jatkoaikeista:
- Testaa loppukaudella, pystyykö kehittymään ja keskity parantamaan tarvittavia alueita myös peleissä. Pidä sopivasti kentällä, jotta voi testata kaavailtujen pelikavereiden kanssa yhteispeliä. Voitoilla/tappioilla ei väliä. Käytä Lauria houkutuslintuna muille pelaajille.
Lauri loukkaantuu:
- Treidaa surutta, täysi tankkaus ensi vuonna.
Loppuvuoden kehitys ei vakuuta, ei tietoa jatkoaikeista:
- Käy aktiivista kauppaa taustalla. Pidä sopivasti kentällä arvon säilyttämiseksi, mutta varmistele tankkausta.
Lauri ei halua jatkaa:
- Minimoi peliaika, kauppaa aggressiivisesti. Kaikki tietävät syyn heikoille statseille.

Toistaiseksi ensimmäinen näyttäisi olevan kevyestä loukkaantumisesta huolimatta voimissa. Heikkoja signaaleja ollut mm videokuva treeneistä ja hieman sekavan David Locken sepostukset treeneistä.
 
Viestejä
2 270
On niin paljon tekemistä! Tynnyrisaunan lauteet pitää saada jiiriin ja omakotiyhdistyksen jäsenrekisteri Exceliin.
Hetken aikaa ehdit jo kirjoitella edes jotenkin järjellisesti, kun taas piti turvautua tähän turhimpaan mahdolliseen trollaamiseen. Yritähän vähän kovemmin.

***

Markkanen pelaa joko Nuggetsia vastaan tai viimeistään sitten seuraavassa kotipelissä. Yhden lisäpelin huilia tukisi se, että tuo Nuggets on vain yhden matsin mittainen vierasisku ja sitten neljän ottelun ja puolentoista viikon kotiputki. Ja siihen nyt ei lääkäri tarvitse olla, että sen Bam-kolautuksen jälkeen olisi pystynyt diagnosoimaan, että muutaman matsin huili seurauksena on.
 
Viestejä
288
Hetken aikaa ehdit jo kirjoitella edes jotenkin järjellisesti, kun taas piti turvautua tähän turhimpaan mahdolliseen trollaamiseen. Yritähän vähän kovemmin.

Olen pahoillani, värikäs ilmaisu on mukavuusaluettani siinä missä Laurilla blokkiin johtava "drag step" -ajo. Siihen vain valuu takaisin niin herkästi.

Markkanen pelaa joko Nuggetsia vastaan tai viimeistään sitten seuraavassa kotipelissä.

Oma veikkaukseni on, että vähintään pari viikkoa tässä vielä huilaillaan, jos siis ylipäätään enää palaa kentille.

Kuten on täällä monesta suusta todettu, järkevin vaihtoehto olisi Laurin itsensäkin kannalta pistää kausi pakettiin asap. Mutta voi olla että se on kohta taas "Put me in, coach!"
 
Viestejä
419
Oma veikkaukseni on, että vähintään pari viikkoa tässä vielä huilaillaan, jos siis ylipäätään enää palaa kentille.

... en itse osaa veikata mitään, mutta jos sitä pääsisi äänestämään siitä, että kannattaako Laurin palata Utahin paidassa kentällä enää tänä keväänä, äänestäisin ilman muuta poissapysymisen puolesta.

Ainoa asia, mitä Markkasella olisi oikeastaan saavutettavaa tämän kevään peleissä, olisi tietysti pelikokemuksen kartuttaminen joukkueen rookie-osaston kanssa. Mutta koska itse toivon Markkasen siirtyvän kiireen vilkkaa pois Utahista uraansa pilaamasta, niin tämä 'mahdollisuus' ei missään nimessä tunnu loukkaantumisriskien ja omien statsien heikentämisen väärtiltä.

Muina Laureina olisin voinut asettaa kevään ainoaksi henkilökohtaiseksi tavoitteeksi sen verran monta voittoa joukkueelle, että ainakin AInge menettää sen top-10 suojatun pickkinsä OKC:lle. Mutta eipä tämä Jazzin porukka taida riittää tämän tavoitteen saavuttamiseen, vaikka mitä tekisi, varsinkin kun nyt ei keskitytä voittamiseen vaan ennen kaikkea rookieiden arvioimiseen ja kehittämiseen.
 
Viestejä
2 270
Vasen käsi kirjoittaa huoltaan siitä, että Markkanen ei pelaa "täyttä" kautta. Oikea käsi kirjoittaa, että nyt tavan puujalkaa on syytä parannella loppukausi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös