Koripallo.com

LoKoKo Bisons 2018-2019

Viestejä
529
Ei kai tarvi mikään Sherlock Holmes olla, että tajuaa ettei miestä ole Loimaalle dollarit silmissä saatu.

Aubrey Colemanilla kaksi edellistä sopimusta olisi ollut sellaisiin maihin, joista viisumia ei saanut (mm. Venäjälle). Siellä korvaukset ovatkin aivan toista maata mitä esim. Korisliigassa (jopa Venäjän superleaguessa. )

Aubreyn kautta piti tulla joku jätkä näytille jo alkukaudesta. Nyt Aubrey Coleman tarvitsee jotain näyttöjä ensi kautta varten, merkitys sarjan suhteen ei ole niin tärkeä, vaan muutaman minuutin HL-pätkillä ja sillä että pelejä on keväällä pelattu +30min peliajalla.

Loimaan kaksi aikaisempaa jenkkiä ovat hinnaltaan edullisia rookieita. Colemanille tarvitsee maksaa oikean vahvistuksen palkkioita, tarkkaa tietoa ei ole mutta veikkaukset on korisliigan palkkaustasoa (2t € / kk).

Ihan kuriositeettinä Lahden kahden jenkin palkassa suhteessa Loimaan kahden aikaisemman + loppukauden kolmannen palkkaan ei ole varmaan juurikaan eroa.

Kai sitä Loimaalla on joskus tehty jotain oikein, kun tälläisiä jätkiä saadaan takaisin pelaamaan. Yksi kovimmista CV:stä, joilla Suomessa ollaan pelattu.
 
Viestejä
462
Pakkohan sitä jotain oli Loimaalla tehdä kun sijoitus luisui jo paikalle 4 ja viime pelien kunnolla loppumatseista (HNMKY, Topo, Ynni, Kristika ja Korikouvot) olis luultavasti tullu vähintään 2-3 tappiota lisää. Onko jengi sitten vahvempi kuin alkukaudesta kun Laine ja Marttinen oli kehissä, vai nyt jos em. herrat korvataan Colemanilla? No, tulee toivottavasti kovempia matseja keväälle, koska ilman vahvistuksia Biisoneilla ei olisi Lahtea vastaan, tän kauden 3 kohtaamisen perusteella, ollut mitään saumaa. Vieläkin väitän, että Biisoneiden penkki ja kotimainen rosteri on niin ohut, että se tulee pitkässä sarjassa näkymään.

En hirveesti rinnaistais Lahden ja Loimaan organisaatioita. LaBan rosterissa on oman kylän poikaa ja leveyttä aika lailla enemmän ja talouskin on luultavasti aika paljon vahvemmalla tolalla (myös moneen korisliigajengiin verrattuna) kun katsoo vaikka yhteistyökumppaneiden ja yleisön määrää. Virheistä on Lahdessa opittu, toivottavasti Loimaallakin.
 
Viestejä
529
Joo, onhan Bisonsin penkki kapea, jos katsotaan viimeisiä kolmea/neljää peliä. Siellä on ollut monenlaisia poissaoloja, mutta sitä se urheilu on. Nyt Lammelan, Laineen ja Marttisen poistuttua jokapäiväisestä vahvuudesta oli pakko toimia (tai pelata playoffit kokonaisuudessaan 6-9 miehellä). Vaihtoehtona oli suomalainen tai jenkki. Näyttäkää se kotimainen ketä saadaan tässsä vaiheessa kautta pelaamaan divaria 30min ja antaa esim. 10 tehokkuuden. Coleman tuli sattumien kautta ilman agentin ilmoitusta, vaan kontakti tuli suoraan hänen itsensä kanssa. Tämän tason pelaaja kelpaisi vastaavaan rahaan mihin tahansa kotimaiseen joukkueeseen.

Loimaan rosteri on hyvällä tasolla, kun päästään operoimaan ilman loukkaantumisia.

1-2: Marttinen (Loukkaantunut), Salonen, Aulasuo (Ylikunto, josta palautumassa) , Hannula
3: White, Karvonen, Lammela (intti), Repo, Hollo (loukkaantunut), Riku Laine (laina Salosta, voidaan lukea poissaolevaksi)
4-5: Foster, Henttonen, Ruutiainen

Keskimääräisesti Suomessa voittava joukkue pelaa kahdeksalla, mestaruuksia on voitettu "seitsemällä" pelaajalla. Kyllä tosta rosterista löydetään se kahdeksan pelaajaa, jotka ovat 1A-tasoisia pelaajia solidisti.

Nyt päästäänkin siihen ongelmaan, miksi pelaaminen ei ole toiminut yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta:
Joukkueesta puuttuu selkeä pointti (Varsinkin, kun Rasmus Marttinen poissa käytännössä koko kauden (jatkuva loukkaantuminen, jonka syy löytyi)). Ja tätä puolta valmennus johto ei ole pystynyt ohittamaan taktisesti. Esko Saloseen oli uskoa ykköspointiksi Porvoosta tullessa, hyvä kausi (mm. 1A:n syöttökuningas), mutta tällä hetkellä näyttää että Eskon rooli on pitää vahvaa puolustusintensiteettiä ja juosta nopeita, eikä johtaa kuviohyökkäyksiä.
Tällä hetkellä Bisons ei juokse nopeita juurikaan, jos ei ole selkeä riisto yms. Vaan he pyrkivät juoksemaan kuvioita, jotka eivät toimi.

Mahdollisuus olisi pelata valmiita pelejä Fosterin, Henttosen tai Ruutiaisen kanssa mikäli pallollinen pystyisi syöttämään rullaukseen. Tuo iso pää on varmasti kokonaisuutena sarjan parhaasta päästä, mutta hyödyntäminen varsin kehnoa.

Ensi kaudelle on parannettava nimenomaan Mannelinin osalta, ja kehittää peliä niin että on oma identiteetti mitä kehitetään koko kauden.
 
Viestejä
6 444
Näyttäkää se kotimainen ketä saadaan tässsä vaiheessa kautta pelaamaan divaria 30min ja antaa esim. 10 tehokkuuden.

Eikös teidän viime kauden mies lähtenyt just Raholasta?

Pelaaja

EDIT: Noista vaatimistasi statseista en mene takuuseen.
 
Viestejä
529
Rasi on hyvä pelaaja, mutta mitään takeita siitä ei ole millä tasolla hän olisi tällä hetkellä divari A:ssa. Käsittääkseni häntä ei ollut mahdollista sitouttaa täysipäiväiseen harjoitteluun Loimaalla syksyllä. Tällä kaudella ainoastaan 3 ottelua näyttöjä. Oletettavaa on että kunto ei ole viime kauden tasolla (tilastot), eikä todellakaan edelliskauden tasolla.

Rasille olisi hyvä pelata seuraava kausi Ukissa/Lapualla tai divarissa hyvässä jengissä. Mieluiten divarissa, saisi kehittää itseään selvästi enemmän. Potentiaali on.
 
Viestejä
6 444
Rasi on hyvä pelaaja, mutta mitään takeita siitä ei ole millä tasolla hän olisi tällä hetkellä divari A:ssa. Käsittääkseni häntä ei ollut mahdollista sitouttaa täysipäiväiseen harjoitteluun Loimaalla syksyllä.

Hevosmiesten mukaan muutkin ovat olleet kiinnostuneita, mutta täysipäiväinen harjoittelu ei nappaa. Sääli.
 
Viestejä
529
Masa Nuutinen näyttää vaikuttavan Loimaalla. Kuinka vakava loukkaantuminen käden kanssa tapahtui?
 
Viestejä
2 182
Masa Nuutinen näyttää vaikuttavan Loimaalla. Kuinka vakava loukkaantuminen käden kanssa tapahtui?
- Operaatiosta on nyt kaksi viikkoa ja kuntoutuksen ensimmäinen vaihe on päättymäisillään. Kaikki kuntoutuksessa on edennyt suunnitelmien mukaan ja kesällä pitäisi miehen olla jälleen täysikuntoinen, Nuutinen kommentoi.
 
Viestejä
529
Jaaha että sellaista menoa Helsingissä! Kilpavarustelua oli tapahtunut myös Helsingin NMKY:ssä. Ottelun pelasi täysi nmky:n rosteri, jossa lisänä Ricky Waxlax (ensimmäinen ottelu).

Juuri 2h ennen pelin alkua Suomeen ja Biisoneihin palannut Rekkamies Aubrey "The king" Coleman pääsi avaukseen heti avausmatsissa. Kovassa iskussa mies oli siihen nähden, että ei ollut pelannut kilpailullisessa joukkueessa 1,5 vuoteen. 34min, 28 pistettä, 5 levyä, 4 syöttöä ja riisto (kaikkia ei tilastoihin näemmä merkattu). Hintalaatusuhde pelaajassa kautta aikain divarin paras.

Bisonsin Marcus White veti pohjanoteerauksen puolustamisen kanssa. Hän varmaan ajatteli, että hänen pistekeskiarvon mukaan ei tarvitse puolustaa yhtään. Tämä antoi Helsingin Nmky:lle sauman peliin mukaan.

Mielenkiintoisena kuriositeettinä virheet 14 HNMKY - 16 Bisons, joissa pari lopussa vihellettyä Nmky:n riistoyritysvirhettä. Todellisuudessa ihan joka kerta Colemaniin kohdistuneet rikkeet eivät vihelletty.
 
Viestejä
1 235
Kilpavarustelua oli tapahtunut myös Helsingin NMKY:ssä. Ottelun pelasi täysi nmky:n rosteri, jossa lisänä Ricky Waxlax (ensimmäinen ottelu).

Ihan ymmärrettävä tuo Rickyn peluuttaminen, kun Seagullsin seuraava ottelu on vasta kahden viikon kuluttua.
Salonen 2p, 0 syöttöä
Henttonen 2p, -7
Karvonen 2p, 0 syöttöä
Ruutiainen 2p, -7
On sitä siinä... Coleman 3p 2/10, muu joukkue 0/9.
 
Viestejä
529
Ruutiaisen huono peli ei liiemmin ylläri ollut. Tosi vaikea match up varsinkin puolustaa. Helsingin nmky:lla suht nopeat isot miehet.
Henttonen lienee kipeänä, peliminuutit vain 15min ja vähän näkyi suorituksissa.
Salonen ja Karvonen veti vastaavan offpelin (hyökkäyspäässä) mitä on ollut suurin osa menneistä, mutta erityisesti Salonen teki kovaa duunia puolustuksessa.

Olihan se oletettavaa, että peli on täysin sekaisin kun on uusi pelaaja joka tiedetään ratkaisukykyiseksi ja haluiseksi sekä on ollut alle 2h maassa ennen pelinalkua eikä tiennyt pelaajia edes nimeltä luultavasti. Siihen nähden millään muulla kuin voitolla ei ollut itselle väliä. Bonusta oli että vielä saatiin Riku Laine mukaan.
 
Viestejä
439
Missä vaiheessa Lahdessa pari viime kautta pelannut Mikko Jämsä on ilmestynyt Loimaan kokoonpanoon? Ei ainakaan ole pelannut vielä
 
Viestejä
529
Siirtorajan loppuvaiheessa. Siihen tilanteeseen, mikäli Aubrey Coleman saa kiinnostavan sopimuksen ulkomailta.

Jämsä ei liene pelannut missään tällä kaudella?
 
Viestejä
529
Olipahan ottelu Bisonsin ja Torpan poikien välillä. Aubrey Coleman ajettiin ulos kolmannen jakson alussa epäurheilijamainen + tekninen virhe yhdistelmällä. Tapahtuivat eri tilanteissa. Tähän kohtaan Bisonsin peli meni täysin sekaisin.

En ole tainnut montaa kertaa ollut koripallo-otteluissa, joissa tuomarit olisivat saaneet näin paljon huutoa osakseen. Tässä tapauksessa monin tavoin täysin ansaitusti. Muunmuassa Colemanin tekninen, joka tuli floppaamisesta on hieman kyseenalainen ottaen koko pelin linjan huomioon. Vastaavia tilanteita ja vakavempia floppauksia tuli, jotka menivät täysin vihellyksittä. Ehkä erikoisin asia, jonka tuomarit sallivat oli Towan jatkuva suunsoitto, enimmäkseen toisille pelaajille.

Bisonsin täytyy löytää tapoja hyökätä tehokkaasti. Edelleen yksinkertainen peluu isolle miehelle maalatulle alueelle on hankalaa. Puolustus toimi pelin alussa hyvin, kun vastustaja joutui aloittamaan hyökkäykset päätyrajalta korin jälkeen. Pelin edetessä selkeitä kommunikointi virheitä vaihtotilanteissa ja Topo löysi useasti vapaita kolmospaikkoja. Tällä kertaa Topo ei ollut järin tehokas 3p heitoissa. Tosin ensimmäiset 10min taisivat heittää 15 3p yritystä.

Ensi lauantaina onkin haastava paikka, Oulun NMKY:n vieraaksi. Ouluun olisi hyvä saada 10 miestä liikkeelle, ja päästä juoksemaan Oululta jalat alta. Tänään Bisonsilla vain 8 pelaajaa. Omat juniorit täysin poissa, heillä samaan aikaan peli Joensuussa (U19v 1-Div). Oulussa ei olisi varaa hävitä.
 
Viestejä
86
Ynni Oulusta on aina arvoitus. Tänään Ynnillä oli meno päällä ja näin Bisons meni häviämään. Mukana 8 pelaajalla. Jenkkikaksikko hävisi jonkin verran Ynnin isoille miehille joista Moultrain tosi vahva vasurinostoineen korin alla. Myös härkä Briggs vakuutti ja vikkelällä Basilella kohtalainen ilta. Bisonin kotimaisista Henttonen ok. Salosella ei varmaan parasta iltaansa. Lopussa meni kuumaksikin tämä matsi mut lähinnä penkkien puolella. Tämä Foster on muuten tyyppinä ihan ideaalitapaus, vähän kun sais tehoja enemmän esiin. Mikähän on Ynnin tappovire huomenna HBAn nuoria vastaan?
 
Viestejä
529
Joo. Ei oo Salosen päivää tainnut osua koko kaudelle kuin pari kertaa.. Henttonen tilastojen mukaan vahva, saisi yleisesti pyytää hyökkäyksessä enemmän palloa. Heittomäärät aika vähäisiä.

Loimaan jenkeissä näkyy paljon tuo Rookie:us. Eivätkä ole mitään isolla rahalla ostettuja.. Molemmat kyllä hyviä löytöjä, miksei vaikka seuraavalle kaudellekin, jos sopimuksen saa tarjottua kohtuullisesti.

Fosterissa olisi potentiaalia, mutta hän tarvitsisi ehdottomasti huomiota valmentajalta hyökkäyspäässä (Löytää ne edut mitä halutaan käyttää). Ja mikä tärkeintä, syöttötaitoisen pelintekijän. Fosterille ollaan pelattu kauden aikana naurettavan vähän pick n rolleja, luokkaa kymmenen koko kaudella..

Whiten pitäisi alkaa puolustamaan. Välillä se puoli ei kiinnosta yhtään.

Nyt olisi Mannelinin löydettävä voittava peli-ilme joukkueelle, tai lähtö voi tulla vähän äkkiäkin pudotuspeleissä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös